miercuri, 5 ianuarie 2011

Le mystère des oiseaux morts gagne l'Europe

Le mystère des oiseaux morts gagne l'Europe: "






Une centaine de choucas, sortes de petites corneilles, ont été découverts sans vie ou agonisants la nuit dernière sur une route enneigée du centre de la Suède. Le site a été bouclé et les carcasses emportées pour analyse. Ce phénomène fait écho à une série de pluies d'oiseaux morts aux Etats-Unis. Tout a commencé la nuit du nouvel an quand 5000 carouges à épaulettes sont tombés raides sur l'Arkansas, probablement désorientés par des feux d'artifice. ... fr.euronews.net

Views:
290


1
ratings
Time:
01:15
More in
News & Politics
"

euronews cinema - Casse-Noisette au cinéma et pour la premiére fois en 3D

euronews cinema - Casse-Noisette au cinéma et pour la premiére fois en 3D: "






Le réalisateur russe Andrei Konchalovsky signe "The Nutcracker", une nouvelle adaptation du ballet "Casse-Noisette" mis en musique par Tchaikovsky. Le film, qui a coûté la modique somme de 90 millions de dollars, est déjà sorti aux Etats-Unis et en Russie.... fr.euronews.net

Views:
9


0
ratings
Time:
01:39
More in
Shows
"

Cariera de calomniator a lui Vadim Tudor

Cariera de calomniator a lui Vadim Tudor: "EVZ a făcut un scurt inventar al proceselor deschise împotriva 'Tribunului' de cei pe care i-a jignit."

Socializarea, cel mai bun medicament- analiza

Socializarea, cel mai bun medicament- analiza: "
Apartenenta la un grup, mai ales cand e vorba de prieteni, si de aici posibilitatea de a socializa si interactiona, este vitala pentru sanatatea unui individ, a demonstrat un studiu recent.
Acestea tin creierul sanatos, pierderile de memorie fiind mai rare, iar efectele imbatranirii mai putin vizibile, rezultatele fiind net superioare decat daca s-ar folosi medicamente, relateaza The New Zealand Herald.
In plus, membrii acestor grupuri sunt aparati de stopuri cardiace si se descurca mult mai bine in situatii de stres.
Cu alte cuvinte, potrivit profesorului Alex Haslam, de la Universitatea Exeter, in locul medicamentelor, specialistii ar putea incerca sa se concentreze pe includerea indivizilor in unele grupuri.
'Suntem animale sociale care am trait si am evoluat pentru a trai in grupuri sociale. (...) Acestea ne dau indetitatea sociala', a explicat Haslam. Tocmai din acest motiv grupurile sunt esentiale pentru mentinerea functionarii mentale, a sanatatii si a starii de bine, a mai spus el.
Un studiu care s-a derulat pe durata a 5 ani si a monitorizat 650 de persoane care suferisera atacuri cerebrale a aratat ca aceia care fac parte din grupuri sunt mai putini predispusi sa se confrunte cu o problema de sanatate care sa le puna viata in pericol, cel putin pe o perioada definita de timp.
Izolarea sociala mareste incidenta unui eveniment similar, care sa puna viata in pericol. Riscul se dubleaza dupa numai un an de la primul 'eveniment', a mai explicat profesorul.
Cercetarile, in cadrul unui alt studiu, au aratat ca dupa o 'terapie de grup' de numai sase saptamani, in care pacientii au fost pusi in grupuri de cate 5 si incurajati sa-si povesteasca amintirile, rezultatele la testele cognitive s-au imbunatatit cu 12%.
'Ideea e ca medicamentul se afla in noi si el se numeste grupul social', a mai explicat profesorul Haslam.

(Ziare.com)

Este un articol cu un mesaj optimist, pozitivist.Imi displace faptul ca profesorul de care se aminteste in articol compara omul cu un animal.Se vorbeste de o grupare, de o organizare, de o structura bine definita, de un tot unitar.
Dupa ce am citit acest articol , am avut un singur gand, si anume acela ca prietenii sunt o inestmabila sursa vitala pentru noi toti, si ca trebuie pretuiti. Pentru ca trebuie sa punem pe primul loc, persoana, si nu faptele sale.
Suntem oameni, vrem sa interactionam cu ceilalti, sa ne impartasim ideile, gandurile, sa transmitem ceea ce simtim, sa ne destainuim si sa primim raspunsuri care sa ne ajute.
Este un articol destul de interesant, pentru ca ne incurajeaza sa cautam solutii la problemele noastre zilnice, pentru a scapa astfel de stresul cotidian.
Si raspunsul e chiar langa noi, desi de multe ori nu ne dam seama. Dar avem langa noi oameni minunati care sunt gata sa ne asculte si sa ne sprijine in orice. Partea mai putin placuta este atunci cand acestia ne deziluzioneaza dar cum astea sunt regulile nescrise, fiecare dintre noi dezamageste mai devreme sau mai tarziu, voluntar sau nu.
Deci, pentru a avea grija de noi, trebuie sa tinem cont de faptul ca ne putem ajuta singuri, tinand langa noi persoanele care ne fac intr-adevar viata mai frumoasa. poate ca nu-i vedem tot timpul, sau uneori mai uitam de ei dar chiar daca plecam de langa ei, ne primesc inapoi.
Relationand cu ceilalti, ne dezvoltam unele abilitati si invatam lucruri noi pe care le punem in aplicare in propriile situatii cu care ne confruntam.
Si pe cont propriu nu putem realiza nimic. Trebuie sa invatam ca doar impreuna suntem mai puternici si ca putem trece peste orice bariera impusa.
Totul tine de noi, si de vointa noastra. De capacitatea noastra de a accepta sau nu persoane care sa ne faca sa trecem mai usor peste anumite situatii.
Asadar, acest articol incurajeaza socializarea, integrarea intr-un grup si inlaturarea problemelor, pentru ca astfel sa ne schimbam stilul de viata .
Din punctul meu de vedere, imaginea este nesugestiva, aceasta reda cativa tineri cu ochelari de soare pe ochi, care zambesc . Sunt atatea modeuri de a exprima fericirea, incat autorul articolului ar fi putut fi mai creativ decat atat.
Diana






"

"Delincventa juvenila" in viziunea adolescentilor de azi- analiza

"Delincventa juvenila" in viziunea adolescentilor de azi- analiza: "
Tinerii clasei a X-a I din cadrul Colegiului National "Silvania" (CNS) Zalau, sub coordonarea profesorului Ioana Tuduce, au initiat un proiect denumit simplu "Delincventa juvenila", dar de mare impact asupra vietii adolescentilor de azi. Initiatorii proiectului au invitat ieri elevii din cadrul CNS Zalau sa participe la prezentarea unui filmulet artistic realizat chiar de ei, cu ajutorul jandarmilor salajeni.
Prin proiectul "Delicventa juvenila", tinerii au incercat sa le transmita celor prezenti un mesaj, acela de a evita imprejurarile care i-ar putea aduce in situatia de a comite un act antisocial, avand consecinte grave. Acestea au fost realizate printr-un film, intitulat "O poveste fara sfarsit", care urmareste indeaproape efectele si rezultatele delincventei juvenile. Secventele prezinta actele si deciziile unor tineri (personajele principale) care, aflati sub influente negative, se degradeaza treptat, iar deznodamantul este dramatic.
In cadrul programului, tinerii prezenti au avut ocazia sa-i puna intrebari comandantului Calin Cosma, din cadrul Compartimentului Prevenirea si Combaterea Criminalitatii - Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Salaj, in privinta delincventei juvenile. El le-a prezentat tinerilor ce inseamna violenta si ce urmari grave poate avea. "Din pacate, numarul cazurilor de violenta in scoli, si anume furturi, amenintari, incaierari etc., este in continua crestere. Trebuie ca tinerii sa aiba un comportament <>, sa aiba simt civic si responsabilitate in deciziile luate", le-a comunicat Cosma. Tot el a prezentat si una dintre masurile de baza in combaterea delincventei juvenile. "Cel mai important de retinut este sa nu interveniti fizic pentru aplanarea unui conflict, ci sa anuntati profesorul sau elevul de serviciu, iar in caz de urgenta, fortele de ordine specializate. Prin incercarea de a lua masuri nu faceti altceva decat sa incurajati un comportament violent, sa cresteti numarul actelor de violenta", a precizat Calin Cosma.
Tinerii au fost invitati sa urmareasca si cateva poze reprezentative pentru proiectul "Delincventa Juvenila". In unele imagini se putea observa cum jandarmii au actionat pentru imobilizarea unui tanar din cadrul liceului, care avea asupra lui substante interzise. In cateva poze se putea vedea fata plina de vanatai a unui baietel, iar intr-o alta, o fetita cu capul plecat, ce se plimba prin ploaie.
Proiectul "Delincventa Juvenila" a fost sustinut de reprezentantii Bibliotecii Judetene "Ionita Scipione Badescu" Salaj si ai IJJ Salaj, dar si de catre profesorii din cadrul Colegiului National "Silvania" Zalau. Scopul proiectului este acela de a informa nu numai elevii din cadrul Colegiului, ci si tinerii din municipiu, cu privire la efectele delincventei juvenile. Pentru a realiza acest lucru, elevii si-au propus sa realizeze in continuare pliante si afise reprezentative si sa posteze pe internet filmuletul, pentru ca tinerii sa evite actele de violenta, atat in timpul orelor de scoala, cat si in viata de zi cu zi.

(MagazinSalajean.ro)



In opinia mea, acest articol este unul interesant.Se refera la un anumit 'public', la o singura grupare de oameni, la un esantion mentionat. Se precizeaza varsta elevilor, pentru ca noi sa stim din ce perspectiva este privita aceasta problema. Se mentioneaza de asemenea, numele cele mai importante ale personajelor din aceasta stire.
Si da! Am fost entuziasmata sa vad ca aici, tinerii au transmis un mesaj invitatilor, mai inaintati in varsta, si nu invers. Schimarea rolurilor este o tactica esentiala in dezvoltarea unor abilitati si castigarea unor calitati.
Mi-a placut si numele filmului . 'O poveste fara sfarsit' . Nu stim cand incepe si cand se termina o poveste. Si poate ca o data se pune punct, ia sfarsit, dar unii nu invata din greselile lor, si nici din ale atora si o iau de la capat, nu anticipeaza consecintele faptelor pe care le intreprind si cad in aceeasi prapastie. Ni se mai transmite ca anturajul are un rol hotarator in evolutia unui copil.
Este tras un semnal de alarma. S-au relatat fapte reale, cu exemple concrete pentru o mai mare credibilitate. Este o situatie reala, de care ne izbim fie ca vrem sau nu.
In concluzie, acest articol este benefic in special in randul tinerilor si ne atrage atentia asupra unor probleme cu care ne confruntam din ce in ce mai des in ziua de azi.
Astfel, acesti elevi au invatat o lectie importanta pe care o vor pune sau nu in aplicare in viata care ii asteapta. Imaginea este bine redata, aceasta infatisand o sala de clasa unde probabil a fost prezentat proeictul.
Alina




"

Dupa comunism, jurnalism...-analiza

Dupa comunism, jurnalism...-analiza: " Iată o expresie care merită puţină atenţie pentru că evocă o meserie aflată în pericol. In Franţa, dar şi în alte ţări occidentale au apărut în ultimii ani numeroase analize legate de delirul mediatic şi chiar de "moartea informaţiei".
"Meseria noastră a luat-o pe o pantă greşită" (Notre métier a mal tourné) spun doi ziarişti, Philippe Cohen şi Elisabeth Lévy, într-o carte avînd chiar acest titlu, apărută acum doi ani. Trăim într-o epocă total paradoxală, susţin ei. Acele forme de jurnalism care erau altădată foarte respectate, jurnalismul de investigaţie, jurnalismul făcut de marii reporteri, jurnalismul ca formă de contra-putere, dispar treptat. Cu cît creşte numărul jurnaliştilor, cu atît se face mai puţin jurnalism de calitate… Şi aceasta datorită faptului că jurnaliştii au devenit ei înşişi prizonierii maşinii mediatice internaţionale şi a senzaţionalismului practicat de ea. Vrînd, nevrînd, mai de voie mai de nevoie, pentru a putea trăi sau pentru a nu fi ejectaţi de turbionul informaţiei devenită o industrie, jurnaliştii se adaptează şi devin treptat complici ai marelui spectacol mediatic. De fapt, mai scriu cei doi autori, după prăbuşirea tuturor ideologiilor, inclusiv a celei comuniste, a început să ne domine o formă confuză de ideologie care este cea mediatică (de unde şi expresia folosită de ei, “după comunism, jurnalism”). Pentru că astăzi omul e fascinat de ştiri şi de ceea ce se întîmplă la televizor, de marele spectacol mediatic şi de foiletonul actualităţii. Puterea mediatică îl subjugă, îl droghează, omul a devenit deja dependent de acest spectacol la care participă de altfel din ce în ce mai mult prin intermediul Internetului.
Comunismul a fost detestat de sute de milioane de oameni, ar fi păcat ca şi jurnalismul, altădată simbol al contra-puterii şi al lucidităţii, al independenţei şi al demnităţii, să înceapă să fie detestat pe fondul transformării sale într-o formă de mimetism mediatic docil.
(contributors.ro)


Acest articol prezinta evolutia job-ului de jurnalist intr-o maniera oarecum negativa: 'meseria noastra a luat-o pe o panta gresita'. Din punctul meu de vedere, competita care apare pe piata jurnalistica nu reprezinta o piedica, accesul rapid la informatii nu inseamna sugrumarea acesteia, asa cum este subliniat in 'cu cat creste numarul jurnalistilor, cu atat se face mai putin jurnalism de calitate'.
In plus, cat priveste trivializarea presei, acesta nu este decat un raspuns la cererea unei parti a publicului care prefera sa citeasca si despre vedete. Cred ca nu este nimic nociv in acest aspect, care vine ca o adaugare la jurnalismul 'serios', mai degraba decat a-l inlocui.
Madalina

"

Ion Cristoiu, alături de Robert Turcescu într-un talk-show pe B1 TV

Ion Cristoiu, alături de Robert Turcescu într-un talk-show pe B1 TV: "Ion Cristoiu se alătură B1TV pentru a realiza, alături de Robert
Turcescu, un talk-show, anunţă Pagina de media, citând blogul
lui Cătălin Tolontan."

Cotidianul La Tribune a intrat sub protectia falimentului

Cotidianul La Tribune a intrat sub protectia falimentului: "Cotidianul economic francez La Tribune a intrat sub protectia falimentului pentru o perioada de sase luni, timp in care proprietarul va incerca sa redreseze situatia financiara a ziarului, potrivit AFP. Valerie Decamp, directorul executiv al cotidianului, a anuntat ca procedura de intrare sub protectia falimentului va facilita reorganizarea La Tribune, permitandu-i sa-si continue activitatea si sa fi inghete temporar datoriile.​"

Cotidianul La Tribune a intrat sub protectia falimentului

Cotidianul La Tribune a intrat sub protectia falimentului: "Cotidianul economic francez La Tribune a intrat sub protectia falimentului pentru o perioada de sase luni, timp in care proprietarul va incerca sa redreseze situatia financiara a ziarului, potrivit AFP. Valerie Decamp, directorul executiv al cotidianului, a anuntat ca procedura de intrare sub protectia falimentului va facilita reorganizarea La Tribune, permitandu-i sa-si continue activitatea si sa fi inghete temporar datoriile.​"

Legea Educaţiei: Interviu cu Stefan Vlaston

Robert Turcescu a câștigat primii bani din insigne pentru rockeri. De la Realitatea a rămas cu 500.000 de euro

Robert Turcescu a câștigat primii bani din insigne pentru rockeri. De la Realitatea a rămas cu 500.000 de euro: "
Robert Turcescu a făcut primii bani, în liceu, din insigne pentru rockeri pe care le făcea din doze goale de cola, apoi, în facultate, a câștigat 1.000 de dolari, în două luni, din dat găuri cu bormașina pentru o firmă de televiziune prin cablu, povestește jurnalistul într-un articol din Kamikaze.
Cât privește averea făcută din televiziune, prezentatorul emisiunii 100% de la B1TV a rămas de pe urma emisiunilor realizate pentru Realitatea TV cu 400.000-500.000 de euro.

„În urmă cu trei luni de zile a apărut un contract din care reieșea că eu la Realitatea am câștigat 1.000.000 de euro în trei ani. Se uită un lucru: un contract de genul ăsta presupunea o echipă de plătit. Din 30.000 de euro pe lună scazi costurile cu personalul, cu impozitele, taxele.
Nu mi-am făcut niciodată calculele, dar din 2003 am rămas cu 400.000-500.000 de euro de la Realitatea. Păi, să mă ierte Dumnezeu, cînd aduci, numai în trei ani, 3.000.000 de euro din publicitate, mi se pare absolut rezonabil. La B1 nu pot spune cît voi cîștiga, lucrăm încă la formatul televiziunii“, a declarat Turcescu pentru Kamikaze.
Cum confecționa Turcescu insignele pentru rockeri?
“Aduna doze goale de cola și le decupa fundul cu o foarfecă, partea rotunjită din baza dozei. Tot cu foarfeca decupa dintr-o revistă mecla unui chitarist sau sigla vreunei formații și o lipea frumos pe fundulețul de doză. Apoi, cu aparatul de ștanțat, aplica o folie de plastic pe deasupra și atașa un ac de siguranță. Pletoșii care și-au cumpărat de pe la concerte astfel de insigne trebuie să mai afle un lucru: ca să facă rost de doze, Robert Turcescu își crease o rețea de căutători în coșurile de gunoi de la cîrciumile din Pitești, plus o rețea de șoferi turci de TIR care-i procurau teancuri de reviste rock de unde să-și decupeze imaginile.”, relatează Kamikaze.
Turcescu lua șpagă de la clienții firmei de televiziune prin cablu
“Apoi, în facultate, prin ’94, într-o vacanță de vară, a prins un contract cu o firmă de televiziune prin cablu. Împreună cu un prieten a dat zeci de mii de găuri cu bormașina. „Am cîștigat în două luni de cinci-șase ori salariul maică-mii, adică vreo mie și ceva de dolari pe lună. Erau bani pe vremea aia. Ne rugau oamenii să le mai lăsăm doi metri de cablu sau să le tragem și în alt dormitor, fără să se știe. Noi ne făceam că nu se poate, că n-avem voie, pînă ne dădeau ceva. Firma ne plătea puțin, dar șpaga pe care o cîștigam era interesantă la toată povestea asta”, povestește Turcescu.”
Povestea, pe larg, în Kamikaze.
"

Romania, fruntasa la scumpirea carburantilor: Pretul benzinei a crescut cu 28% in 2010

Romania, fruntasa la scumpirea carburantilor: Pretul benzinei a crescut cu 28% in 2010: "

Romania este fruntasa in Uniunea Europeana, la scumpirea benzinei. Doar Grecia si Suedia
"

Sorin Danilescu a preluat conducerea Intact Interactive. Gusti Roman - sef la Gsp.ro

Sorin Danilescu a preluat conducerea Intact Interactive. Gusti Roman - sef la Gsp.ro: "​Intact Interactive, divizia online a trustului Intact, este condusa de la 1 ianuarie 2011 de Sorin Danilescu si se muta in noul sediu Intact Media Group, anunta miercuri Catalin Tolontan pe blogul sau. El precizeaza ca Augustin Roman, seful Intact Interactive in ultimul an, "ramane liderul  "."

Cazul Michael Jackson: Imaginea lui Conrad Murray, extrem de şifonată în cadrul audierii preliminare

Cazul Michael Jackson: Imaginea lui Conrad Murray, extrem de şifonată în cadrul audierii preliminare: "Procuratura americană a alcătuit, marţi, în cadrul unei audieri preliminarii, un portret extrem de critic al ultimului medic al cântăreţului Michael Jackson, acuzat de omor prin imprudenţă, în timp ce apărarea se pregăteşte să susţină ipoteza  "sinuciderii" starului.





"

Ion Cristoiu va face emisiune cu Turcescu la B1 TV

Ion Cristoiu va face emisiune cu Turcescu la B1 TV: "

Ion Cristoiu se va muta, într-o lună de zile, la B1TV pentru a realiza alături de Robert Turcescu un talk-show, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său.

Noua emisiune a televiziunii controlată de Bobby Păunescu va avea un format asemnător Sintezei Zilei (Antena3) și Orei de Foc (Realitatea TV), mai spune Tolontan.

Ion Cristoiu va fi invitatul permanent al unei emisiuni realizate de Robert Turcescu. Potrivit surselor din B1 TV pe care le citează Cătălin Tolontan, ideea acestei emisiuni îi aparține lui Sorin Oancea, noul director al B1 TV. El a fost cel care, pe vremea când conducea Antena3, i-a pus față în față pe Mihai Gâdea și Ion Cristoiu la Sinteza Zilei.

"

S-a dat startul basmelor transformate in sequel-uri. Hansel si Gretel pornesc in vanatoarea de vrajitoare

S-a dat startul basmelor transformate in sequel-uri. Hansel si Gretel pornesc in vanatoarea de vrajitoare: "Gemma Arterton a semnat contractul prin care se alatura distributiei “Hansel and Gretel: Witch Hunters”. Vanatoarea de vrajitoare incepe pentru eroii fratilor Grimm, insa actiunea va fi cu totul alta decat cea din poveste. Eroii nu mai sunt niste firavi copii ci avem de-a face cu o Gretel sexy si un Hansel (Jeremy Renner) militaros. Ranner a aparut in rolul sergentului William James in pelicula “The Hurt Locker”. ​"

New York Times: "Eu când vreau să fluier, fluier" este un exemplu de cinematografie realistă - VIDEO

New York Times: "Eu când vreau să fluier, fluier" este un exemplu de cinematografie realistă - VIDEO: "Filmul &quot;Eu când vreau să fluier, fluier&quot;, de Florin Şerban, este un exemplu de povestire cinematografică realistă, iar actorul George Piştereanu creează un personaj sensibil şi impasibil în acelaşi timp, scrie criticul A.O. Scott de la New York Times, în articolul său de marţi.





"

Jennifer Lopez, Matt Damon şi Robert Pattinson, printre prezentatorii galei Globurilor de Aur 2011

Jennifer Lopez, Matt Damon şi Robert Pattinson, printre prezentatorii galei Globurilor de Aur 2011: "Hollywood Foreign Press Association a anunţat, marţi, că Jennifer Lopez, Matt Damon şi Robert Pattinson se numără printre vedetele care vor înmâna trofeele câştigătorilor celei de-a 68-a ediţii a premiilor Globul de Aur, relatează accesshollywood.com.





"

Maia Morgenstern: “Am fost pedepsită că am jucat în filmul ‘Patimile lui Hristos’”

Maia Morgenstern: “Am fost pedepsită că am jucat în filmul ‘Patimile lui Hristos’”: "


Actriţa a mărturisit că nu a mai jucat şi în alte filme în Statele Unite ale Americii pentru că producătorii nu au iertat-o pentru că a acceptat rolul din “Patimile lui Hristos”, al lui Mel Gibson.


“E normal, pentru că am fost pedepsită, mi s-a şi spus lucrul ăsta. Mi s-a spus textual”, a declarat Maia Morgenstern pentru Puterea.


“Nu, acest rol nu mi-a schimbat viaţa sau concepţiile. A fost o mare tragedie că n-am spus asta! De fapt, aici a fost problema, în ceea ce mă priveşte- pe lângă faptul că au fost discuţii de genul: ‘O evreică a jucat în filmul ăsta’, ca şi cum a fi actor e pe religii-, problema a fost că eu nu mă aliniez, nu mă conformez, nu mă supun. M-au întrebat mulţi ‘şi acum, că ai jucat acest rol, cum ţi-a schimbat destinul, concepţia, religia?’.




‘În nici un fel’, am răspuns. ‘Cum poţi să spui asta?’, au zis. Este un rol pe care l-am iubit, pe care l-am tratat cu toată seriozitatea, prin problematica pe care a pus-o, prin modul interesant, complex în care am fost invitată să mă achit de sarcinile profesionale“, a completat actriţa.


sursa: cancan.ro

"

Șeful libertatea.ro, înlăturat de la conducerea site-ului

Șeful libertatea.ro, înlăturat de la conducerea site-ului: "

Anul începe cu tensiuni la Ringier. Redactorul șef al libertatea.ro, Adrian Țoca, a fost înlăturat brusc de la conducerea site-ului.

Potrivit informațiilor paginademedia.ro, ieri, Mihnea Vasiliu i-a reproșat lui Țoca prestația ca redactor șef la libertatea.ro.

Contactat de paginademedia.ro, Adrian Țuca nu a confirmat și nici nu a infirmat informația.

Adrian Țoca, pentru paginademedia.ro:

“Sunt foarte mulțumit de rezultatele mele de până acum la Ringier, vreau să mulțumesc mult echipei mele pentru suport, sunt niște oameni minunați.”

Libertatea.ro este pe locul cinci în clasamentul general al site-urilor din România și pe locul doi la media, după cancan.ro.

Adrian Țoca a fost redactor șef al libertatea.ro din iulie 2008 și a condus o schipă de 13 oameni.

Până la ora redactării știrii, Mihnea Vasiliu nu a putut fi contactat.

"

Cât de vigilenți sunt reprezentanții Finanțelor: drept la replică la articole mai vechi de un an

Cât de vigilenți sunt reprezentanții Finanțelor: drept la replică la articole mai vechi de un an: "Reprezentanţii Ministerului de Finanţe dau un drept la replică la două articole mai vechi de un an de zile. Pe prima pagină a site-ului Ministerului Finanţelor Publice (MFP), www.mfinante.ro, a fost postată astăzi o informare de..."

SINTEZĂ 2010. An zbuciumat pentru televiziuni: șefi noi, probleme economice și excursii ale mogulilor la DNA

SINTEZĂ 2010. An zbuciumat pentru televiziuni: șefi noi, probleme economice și excursii ale mogulilor la DNA: "
Posturile TV au trecut prin mari frământări în 2010. Confruntată cu o luptă pe de o parte politică (cu președintele Traian Băsescu), pe de altă parte economică (cu fiscul) Realitatea TV a pierdut mai multe vedete și a avut probleme cu plata salariilor. Soluția a fost Sebastian Ghiță.
TVR și-a schimbat directorul. Alexandru Sassu a plecat la Adevărul, Andi Lăzescu a preluat frâiele postului public. Dan Diaconescu a pierdut șirul vizitelor la DNA.
Paginademedia.ro vă prezintă filmul evenimentelor de pe piața TV:

Ianuarie: N24 a devenit televiziune generalistă. Schimbări în conducerea Kanal D

  • Începând din 7 ianuarie, N24 s-a transformat din televiziune de ştiri în televiziune generalistă cu specific românesc. Odată cu această schimbare a primit și o nouă denumire: N24 Plus.
  • Pe 14 Ianuarie, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat pentru paginademedia.ro că board-ul editorial al grupului Realitatea-Caţavencu nu va mai avea atribuţii de business, ci doar editoriale. “A fost o greşeală din partea mea să pun jurnalişti să facă afaceri“, spunea Sorin Ovidiu Vîntu pentru paginademedia.ro.
  • Pe 20 Ianuarie, ANAF a blocat conturile Realitatea Media, deschise la opt bănci, pentru obligaţii fiscale restante ajunse la scadenţă şi neachitate în valoare de 4,89 milioane de lei, reprezentând în principal contribuţii neplătite la bugetul asigurărilor sociale, declarau pentru Mediafax surse ANAF.
  • La începutul lunii februarie, Pavel Stanchev (CEO Kanal D) a plecat de la conducerea postului deținut de trustul Dogan în România. Locul lui a fost luat de Haluk Kurcer, membru al boardului Dogan în România.

Februarie: Măsuri de criză la OTV. Augusta Lazarov vine la Antena1

  • Pe 17 februarie, Antena1 a anunțatAugusta Lazarov este nou şef al divertismentului la Antena 1.

Martie: Sorin Alexandrescu este noul director executiv al Antenei1. Parlamentul l-a demis pe Alexandru Sassu, prședintele TVR

  • Pe 4 martie, echipa Realitatea a fost anunțatăSergiu Toader își reia atribuțile de director editorial, continuând să se ocupe de lansarea staţiei din Republica Moldova.
  • La jumătatea lunii martie, Sorin Alexandrescu, director executiv al Antenei 1, a fost numit director general al postului de televiziune deţinut de familia Voiculescu.
  • Pe 30 martie, Parlamentul a respins raportul de activitate al televiziunii publice, fapt care echivalează cu demiterea întregului Consiliu de Administraţie al instituţiei, în frunte cu preşedintele, Alexandru Sassu.

Aprilie: S-a lansat Publika TV

  • Pe 7 aprilie, Publika TV – postul lui Sorin Ovidiu Vîntu din Republica Moldova – a început să emită.

Mai: Gâdea preia conducerea Antena3. Sorin Freciu este noul director al Consiliului de Administrație al Realitatea Cațavencu

  • Pe 14 mai, trustul Intact a anunțatMihai Gadea preia conducerea postului Antena 3, iar Sorin Oancea își incheie mandatul de director general al postului. Câteva luni mai târziu, Oancea va prelua conducerea B1 TV, unde va intra și ca acționar.
  • Pe 27 mai, Sorin Freciu îl înlocuiește pe Liviu Luca la conducerea Consiliului de Administraţie al grupului Realitatea Caţavencu.

Iunie: Alexandru Lăzescu este noul președinte al TVR. Adrian Sârbu a ieșit complet din acționariatul Pro TV

  • La începutul lunii iunie, Daniel Apostol a fost numit director executiv al postului The Money Channel.
  • Pe 3 iunie, CNA a decis să întrerupă cu 10 minute emisia postului Antena1 pentru derapajele din emisiunea lui Mădălin Ionescu, Acces direct. A fost pentru prima oară când postul trustului Intact a primit o astfel de sancțiune.
  • Din 15 iunie, Alin Romaşcan a preluat şefia ştirilor de la Antena 1 şi Antena 3, ocupând o poziţie nou înfiinţată, aceea de Head of News.
  • În a doua jumătate a lunii iunie, Intact a rupt contractul cu britanicii de la ITN, care se ocupau de Observator. ITN este compania responsabilă pentru înlocuirea cuplului Sandra StoicescuLucian Mândruţă cu Alina Petrescu la principalul Observator al Antenei 1.
  • Pe 22 iunie, Dan Diaconescu, patronul OTV, şi “clarvăzătorul” Doru Pârv au fost reţinuţi de procurorii DNA pentru 24 de ore. Cei doi erau acuzați ca ar fi cerut 200.000 de euro de la primarul comunei Zarand, Ion Moț, pentru a nu difuza pe OTV un film cu averea presupus ilicită a edilului.
  • Pe 23 iunie, Ada Roseti, director pe România a canalelor Discovery, a fost promovată Channel Director pentru România, Ungaria, Cehia şi Slovacia.
  • În aceeași zi, patronul OTV, Dan Diaconescu, şi realizatorul TV Doru Pârv, au fost arestați preventiv pentru 29 de zile.
  • Tot în iunei, Alexandru Sassu, președintele demis al TVR, se mută la Adevărul Holding pentru a se ocupa de divizia de TV a grupului de presă deținut de Dinu Patriciu.
  • La sfârșitul lunii aprilie, Adrian Sârbu (CEO și președinte al CME) a ieşit complet din acţionariatul companiei Pro TV SA din România, afacere din care mai deținea doar 5%. .
  • Pe 29 aprilie, plenul Parlamentului l-a validat pe Alexandru Lăzescu în funcția de președinte al televiziunii publice. Noul șef al TVR, propus de președinție, i-a luat locul PSD-istului Alexandru Sassu.

Iulie: Aura Țițirigă părăsește știrile Antenei3

  • Începând cu 1 iulie, Cristina Hanganu a devenit directorul de comunicare al Intact Media Group. Până la acel moment Hanganu a ocupat aceeași funcție în cadrul agenției de publicitate Odyssey.
  • Pe 14 iulie, Aura Ţiţirigă și-a dat demisia din funcția de redactor-şef al ştirilor Antena 3.
  • La jumătatea lunii iulie, jurnalistul Radu Tudor a fost numit consilier editorial al lui Mihai Gâdea, directorul general al postului de ştiri Antena3.

August: Sassu și Lăzescu își aleg consilierii. Romtelecom a lansat Dolce Sport

  • Pe 2 august, Tribunalul București a dispus, la cerere, intrarea în faliment a societății Telesport Intermedia SRL.
În aceași zi, Bogdan Stratulă, fostul director general al Radio ZU, s-a alăturat echipei Antena1 pentru a se ocupa de coordonarea şi dezvoltarea programelor.
  • La începutul lunii august, Mioara Negescu (Director al Departamentului Divertisment din TVR), și Mura Frânculescu (coordonator TVR3) și-au dat demisia din funcțiile pe care le ocupau la televiziunea publică pentru a merge la Divizia TV a Adevărul Holding, condusă de Alexandru Sassu, fostul director al Televiziunii Române.
  • În aceași perioadă, Alexandru Lăzescu l-a adus pe Dan Radu pentru a-i fi consilier la TVR. Tot în calitate de consilieri au mai venit la televiziunea publică Anca Gheorghe, Mona Dîrțu și Larisa Ghițulescu.
  • Mai bine de 70% din jurnaliştii postului sportiv Telesport au luat calea Dolce Sport, postul de televiziune al Romtelecom. Televiziunea a început să emită, pe 13 august, cu Vlad Enăchescu director general.

Septembrie: Vîntu a fost reținut și audiat în dosarul Nicolae Popa. Stelian Tănase este noul director al Realitatea TV

  • Pe 9 septembrie, Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului Realitatea Cațavencu, a fost reţinut și audiat de procurorii DIICOT, în dosarul fugii din România a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor. Șapte zile mai târziu, acesta a fost pus în libertate cu condiția să nu părăsească țara timp de 30 de zile.
  • Pe 29 septembrie, Cătălin Popa, directorul general al Realitatea TV, a fost schimbat din funcție, iar locul lui a fost luat de Stelian Tănase, începând cu 1 octombrie. În aceeași zi, Anamaria Lembrău (director editorial The Money Channel) a fost numită director editorial al postului de știri.
  • La sfârșitul lunii septembrie, Carmen Avram a trecut în trustul Intact și ulterior a demarat, din poziția de producător, campania “Împreună dăm viață poveștilor

Octombrie: Schimbări majore de management la Realitatea – Asesoft a preluat managementul Realitatea TV pe cinci ani

  • Pe 1 octombrie, Cătălin Popa s-a întors la șefia Realitatea TV, la presiunea redacției, însă pe poziția de director editorial. Anamaria Lembrău a renunțat la funcție.
  • Din 3 octombrie, postul de televiziune Hallmark s-a transformat în Diva Universal, ca urmare a unei campanii globale de rebranding.
  • Pe 12 octombrie, Emil Hurezeanu a demisionat din poziţia de preşedinte al postului Realitatea TV, scria Adelin Petrişor. Hurezeanu şi-a anunţat astăzi decizia printr-un mesaj către angajaţii postului. Hurezeanu a rămas totuși realizator TV și invitat al emisiunilor stației.
  • La jumătatea lunii octombrie, televiziunea grupului Adevărul Holding a obținut licenţa de emisie de la Consiliul Național al Audiovizualului, urmând să funcționeze pentru început pe internet.
  • Pe 25 octombrie, Realitatea a semnat un contract de management, pe cinci ani, cu divizia de media a grupului Asesoft, patronată de omul de afaceri ploieștean Sebastian Ghiță. În urma acestei înțelegeri, Sorin Ovidiu Vîntu rămâne acționar la grupul Realitatea. Cota de participare la profit în contractul de management Realitatea Media-Sebastian Ghiţă este de 80% Asesoft-20% Realitatea, după cum a declarat pentru paginademedia.ro Sorin Ovidiu Vîntu.

Noiembrie: Mutări importante la B1TV – vine Oancea, pleacă Moraru

  • Pe 2 noiembrie, Adevărul.ro a difuzat primul jurnal de ştiri online.
  • Regia ArboMedia a lansat, pe 3 noiembrie, proiectul ArboTV, un serviciu de vânzare a spaţiului de publicitate pentru posturile de televiziune locale.
  • Pe 4 noiembrie, Luis Lazarus, fostul realizator de la Kanal D, a anunțat că a cumpărat postul de televiziune Canal Teleshop pentru a-l transforma într-un canal generalist, ce va purta numele Zeus TV.
  • Discovery Networks a anunțat, pe 9 noiembrie, că lansează în România postul TLC, un canal dedicat femeilor. Televiziunea va fi disponibilă din 20 ianuarie, în pachetele de bază ale operatorului de cablu UPC.
  • La jumătatea lunii noiembrie, Sorin Oancea și-a dat demisia din pozițiile de conducere pe care le deținea în trustul Intact, pentru a-i deveni partener lui Bobby Păunescu la B1 TV. Totodată, el va fi cel care se va ocupa de conducerea postului de televiziune.
  • O altă mutare importantă, anunțată în aceeași perioadă, a fost plecarea lui Radu Moraru la postul de televiziune generalist care urma să fie lansat de RCS & RDS.
  • Aura Țițirigă, fost redactor șef al știrilor Antena 3, vine să conducă echipa de știri a postului B1TV.
  • Pe 16 noiembrie, Luis Lazarus a obţinut de la CNA aprobările necesare pentru a transforma Canal Teleshop într-un post generalist, numit Zeus TV.

Decembrie: S-au lansat posturile România ta și 10 TV

  • Pe 1 decembrie, familia Prigoană a lansat televiziunea de ştiri România Ta. La momentul lansării postul a fost disponibil unui număr de circa 600.000 de abonaţi ai platformei digitale AKTA şi ai unor operatori de cablu mici din ţară, scria Mediafax.
  • Pe 7 decembrie, postul 10 TV a obţinut licenţa de la CNA, urmând să emită din 10 decembrie.
  • Începând din 8 decembrie, Emil Hurezeanu, fostul preşedinte al Realitatea Media, este noul director editorial al The Money Channel şi al publicaţiei de business Money Express.
  • Pe 12 decembrie, a început să emită AgroChannel TV, un post dedicat agriculturii şi satului românesc.
"

Germania se opune ca Ungaria sa negocieze pe teme media cu tari partenere UE, in timpul mandatului sau la presedintia Uniunii

Germania se opune ca Ungaria sa negocieze pe teme media cu tari partenere UE, in timpul mandatului sau la presedintia Uniunii: "Guvernul german nu este de acord ca Ungaria, in calitate de tara ce detine de la 1 ianuarie presedintia UE, sa negocieze pe parcursul mandatului sau, pe teme legate de media, cu tari partenere ale Uniunii, precum fostele republici sovietice, relateaza Politics.hu, care citeaza o inalta oficialitate germana. Motivul invocat de aceasta este noua lege a presei din Ungaria, aplicata de la inceputul anului si aspru criticata pe plan international."