marți, 14 februarie 2012

O cerşetoare a câştigat procesul împotriva unui ziar din Peninsulă: “Fotografia e defăimătoare”

O cerşetoare a câştigat procesul împotriva unui ziar din Peninsulă: “Fotografia e defăimătoare”: "Fotografiile care înfăţişează chipuri de cerşetori nu trebuie să mai fie publicate. Iată şi avertizarea făcută de Curtea de Casaţie, care a subliniat în sentinţa emisă că "nu este posibil să se nege obiectiva valenţă defăimătoare" a publicării unei imagini a cuiva care cere de pomană.

"Conştiinţa colectivă - explică a Cincea Secţie Penală - aşază aceşti subiecţi pe una dintre treptele cele mai joase ale aşa-numitei scări sociale şi este natural atunci ca cei care sunt constrânşi de necesitate să practice cerşetoria şi sunt arătaţi cu degetul pentru asta să se simtă umiliţi şi grav răniţi în onoarea lor"."

'via Blog this'

POLITICA HAZNALEI: Antonescu, pentru noi/ Este Vadim Tudor doi - Partide > EVZ.ro

POLITICA HAZNALEI: Antonescu, pentru noi/ Este Vadim Tudor doi - Partide > EVZ.ro: "Şase articole de lege, încălcate pentru audienţă

În goana după rating, "Un show păcătos" a difuzat înregistrarea ilegală cu Emil Boc fără a blura trupul gol al fostului premier. Prin acest gest, emisiunea Antenei 1 poate fi acuzată că încalcă articolele 30, 32(2), 33(3), 34, 35 şi 36 din Codul audiovizualului, ce se referă la reglementări ce privesc difuzarea imaginilor înregistrate cu camere de luat vederi ascunse, la încălcarea dreptului la propria imagine, dar şi la viaţă privată. Articolul 36 stipulează că înregistrările destinate programelor de divertisment nu pot fi difuzate decât cu acordul scris al celui care a făcut obiectul filmării şi că acestea trebuie "să nu provoace iritare sau suferinţă ori să nu pună persoana în situaţii înjositoare sau de risc". (Anca Simionescu)"

'via Blog this'

Adele a pozat intr-o iie romaneasca pentru revista Vogue​

Adele a pozat intr-o iie romaneasca pentru revista Vogue​: Dupa ce a obtinut in weekend 6 trofee din 6 nominalizari la cea de-a 54-a gala a Premiilor Grammy, cantareata britanica Adele a devenit una dintre putinele cantarete "demne" de a aparea pe coperta revistei Vogue US. In cadrul pictorialului ce va putea fi vazut in numarul din martie, Adele poarta si o bluza Tom Ford de inspiratie transilvaneana.

Organizațiile media: Difuzarea imaginilor cu Boc nu are nimic în comun cu informarea publicului

Organizațiile media: Difuzarea imaginilor cu Boc nu are nimic în comun cu informarea publicului: Agenția de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent și Convenția Organizațiilor de Media au emis un comunicat prin care și-au exprimat indignarea față de difuzarea imaginilor cu Emil Boc în ipostaze nud la emisiunea “Un show păcătos” de la Antena 1. “Acest material nu poate fi considerat un produs jurnalistic, nu respectă nicio normă... mai mult »

Astfel de practici iresponsabile decredibilizează grav mediul jurnalistic din România, erodând și mai mult statutul unei bresle al cărei nivel de profesionalism se află într-o accentuată degradare.

Facem un nou apel către jurnaliști și industria mass-media să dea dovadă de responsabilitate și să respecte legea și normele etice și profesionale în practicarea meseriei.
Puteți consulta Codul Deontologic Unificat, propus de Convenția Organizațiilor de Media, ca parte a procesului de auto-reglementare.

Active Watch – Agenția de Monitorizare a Presei
Centrul pentru Jurnalism Independent
Convenția Organizațiilor de Media

Pagina de media – Petrişor Obae » Mircea Toma, despre filmuleţul cu Boc: Este un comportament deplorabil al postului de televiziune

Pagina de media – Petrişor Obae » Mircea Toma, despre filmuleţul cu Boc: Este un comportament deplorabil al postului de televiziune: "Articolele de lege încălcate de emisiunea lui Capatos, în opinia lui Mircea Toma:

Difuzarea materialului incalca prevederi ale Codului de reglementare a continutului audiovizual precum: art. 33 (3): “este interzisa difuzareade stiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni in viata privata sau de familie fara acordul acesteia”; art. 34 (2) “Este interzisă difuzarea imaginii sau vocii persoanei aflate într-un spaţiu privat, fără acordul scris al acesteia” si – cel mai apropiat de cazul in discutie, art. 36
“Înregistrările audio şi/sau video destinate programelor de divertisment, inclusiv cele cu camera ascunsă, nu pot fi difuzate decât cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii: a) persoanele care au făcut obiectul filmării/înregistrării să îşi dea acordul scris pentru difuzare; b) să nu provoace iritare sau suferinţă ori să nu pună persoana în situaţii înjositoare sau de risc”."

'via Blog this'

Videoclipurile Innei au depăşit un miliard de vizualizări pe YouTube - VIDEO

Videoclipurile Innei au depăşit un miliard de vizualizări pe YouTube - VIDEO: Videoclipurile cântăreţei române Inna au depăşit un miliard de vizualizări pe platforma online YouTube, informează managementul artistei
.

Despre fundul minţii lui Capatos şi golul presei româneşti | Romania Libera

Despre fundul minţii lui Capatos şi golul presei româneşti | Romania Libera: "E uimitor pe ce culmi de glorie am ajuns în cei 22 de ani de presă liberă! Monica Columbeanu naşte live, Oana Zăvoranu urinează în direct, asistentele lui Capatos numai că nu fac sex în platou, iar acum un politician este filmat fără aprobarea lui în ipostaze dintre cele mai intime şi această filmare ilegală este difuzată, tot fără a se cere acordul „victimei", pe un post TV naţional. Ce rost mai are să mai aşteptăm până pe 12 decembrie 2012? Apocalipsa a venit deja."

'via Blog this'

Telverde pentru elevii din Botoşani

Telverde pentru elevii din Botoşani:






News Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a stabilit un program de permanenţă astfel încât elevii şi părinţii să poată obţine informaţii cu privire la unităţile de învăţământ. Numărul de telefon la care se poate apela este 0800816231.

Pagina de media – Petrişor Obae » Despre filmulețul cu Boc: Astfel de lucruri se întorc împotriva jurnaliștilor care își fac onest meseria. 9 sesizări la CNA.

Pagina de media – Petrişor Obae » Despre filmulețul cu Boc: Astfel de lucruri se întorc împotriva jurnaliștilor care își fac onest meseria. 9 sesizări la CNA.: "Răsvan Popescu, președinte CNA:

“Am primit nouă sesizări de la telespectatori care urmează să fie analizate după întocmirea raportului de monitorizare într-o viitoare ședință a Consiliului.
Analiza se va face din perspectiva dreptului la propria imagine și a demnității persoanei, ambele prevăzute de Legea audiovizualului. Dacă raportul este gata până joi est foarte propabil să luăm în discuție acest caz săptămâna aceasta.”"

'via Blog this'

Vîntu voia şi controlul asupra Realitatea TV şi 200.000 de euro lunar

Vîntu voia şi controlul asupra Realitatea TV şi 200.000 de euro lunar: Potrivit sentinţei penale prin care Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la executarea a şase luni de închisoare, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, SOV dorea şi controlul editorial asupra Realitatea TV, dar şi 200.000 de euro...

Click!, cel mai citit ziar. Audiențe mai mici după schimbarea metodei de colectare a datelor

Click!, cel mai citit ziar. Audiențe mai mici după schimbarea metodei de colectare a datelor: BRAT a publicat astăzi primele cifre de audiență ale publicațiilor pe baza unei noi metodologii. Dacă până acum cercetarea BRAT se făcea prin completarea unor chestionare pe hârtie, datele noului studiu au fost culese de pe teren cu laptopul. În noul studiu, niciunul dintre ziare nu a reușit să depășească milionul de cititori. De menționat... mai mult »

Audiente in presa scrisa: Numarul cititorilor scade abrupt in cazul majoritatii ziarelor, in noul val SNA

Audiente in presa scrisa: Numarul cititorilor scade abrupt in cazul majoritatii ziarelor, in noul val SNA: Numarul cititorilor scade abrupt in cazul celor mai multe ziare centrale din Romania, potrivit ultimului val al Studiului National de Audienta in presa scrisa (SNA), prezentat marti de BRAT. In conditiile in care SNA a fost realizat, in ultimele noua luni, dupa o noua metodologie, iar presa centrala a avut parte de o scadere substantiala a vanzarilor in ultimii ani, noul val SNA arata ca numarul de cititori in medie pe editie a ajuns la jumatate sau chiar la o treime in cazul majoritatii ziarelor, comparativ cu valul precedent. Reprezentantii BRAT insista, insa, ca datele nu trebuie comparate. Tabloidele se mentin pe primul loc din punct de vedere al numarului de cititori in medie pe editie, urmate de presa sportiva.

Inna, mai populară decât Nelly Furtado, Robbie Williams şi Kyle Minogue

Inna, mai populară decât Nelly Furtado, Robbie Williams şi Kyle Minogue: Videoclipurile cunoscutei cântăreţe au depăşit un miliard de vizualizări pe platforma YouTube, surclasând astfel câţiva artişti internaţionali, scrie Agerpres.

14 februarie: Vasile Dâncu își lansează astăzi televiziunea

14 februarie: Vasile Dâncu își lansează astăzi televiziunea: Trustul de presă Transilvania Media Group (TMG), controlat de Vasile Dâncu, Arpad Paszkany și Ioan Rus, se lansează oficial astăzi la Cluj-Napoca. Astfel, vor fi lansate oficial posturile de televiziune Transilvania L!VE, care emite încă din 19 decembrie, și Transilvania LOOK. De asemenea, va deveni operațională platforma online Transilvania Tube, informează HotNews și Adevărul, care citeazăƒ CityNews.ro. Trustul de presă regional cuprinde, în afara celor... mai mult »

Presa, “de la Tucă Show la Bucă Show”. 500.000 de ochi pe fundul lui Boc.

Presa, “de la Tucă Show la Bucă Show”. 500.000 de ochi pe fundul lui Boc.: ACTUALIZARE 2: Aproape 500.000 de ochi au fost pe fundul lui Boc la emisiunea lui Capatos. Cu toate acestea, cu o medie de 240.000 telespectatori pe minut, în mediul urban, Capatos nu a fost lider de audiență. Paginademedia.ro vă oferă cifrele complete, în articol. ACTUALIZARE 1: Mircea Badea, despre secvențele de la Capatos: “De fiecare dată... mai mult »