luni, 15 mai 2023

Săptămâna Buzz 8-15 mai 2023

Săptămâna Buzz - 8.05. - 15.05.2023

Corespondent Buzz

Corespondentul Buzz la Galați, Maria Cristescu Gârz, a fost prezentă, în weekendul ce a trecut, la festivalul internațional „George Grigoriu” de la Brăila. Maria este din Galați face parte din redacția Buzz de doi ani și în tot acest timp a fost prezentă la festivalul brăilean, în calitatea ei de corespondent.

Calitatea de mic reporter, singur pe teren, este cu atât mai intensă, spre deosebire de colegii care au parte de îndrumare atunci când aleargă cu microfonul în mână după un interviu.

Maria a fost în culise, a stat de vorbă cu concurenții, cu vedetele ediției (Corina Chiriac, Alina Eremia, Ștefan Bănică), și-a revăzut prietenii (Octavian Ursulescu și Alexandra Velniciuc - foto -  cei doi au prezentat festivalul), a alergat de colo-colo pentru a înțelege cum se derulează lucrurile. Și totul, pe cont propriu, cu îndumare de la distanță, via What's app. 

Sigur că uneori, copil fiind, reporter chiar, îți dorești să adaugi în palmaresul interviurilor tale discuții cu cât mai multe vedete. Afli la fața locului că celebritățile astea sunt și ele oameni, au și ele toane, stări, sentimente fel de fel... O altă lecție, iată! Dar să promiți, ca artist, că oferi un interviu și la final, să refuzi copilul sau să-l dai fără o atenție dedicată lui, e o formă de a înțelege viața pentru micul reporter.

Lecție este și experiența de a trăi bucuria festivalului în culise, documentarea despre artiștii prezenți, despre compozitorul în memoria căruia evenimentul este dedicat (George Grigoriu - n.n), întâlnirea cu oamenii muzicii românești, cum lecție este apropierea copilului de lucruri care nu sunt tocmai trendul generației lui, lucruri care reprezintă, în fond, piese din ceea ce mai târziu sau chiar acum, reprezintă universul lui cultural. 

Asta înseamnă să fii reporter- corespondent Buzz. Ana Cioată este corespondent Buzz la Vaslui și nu are un an de când este în redacție. Astăzi, scrie știri din județul ei pe siteul nostru și se bucură deja de primul ei reportaj despre unul dintre compozitorii muzicii românești destinate copiilor din județul ei. Un material editat video în totalitate de colega de redacție, Mădălina Mihai de 15 ani. 

Proiectul „Corespondent Buzz” s-a născut în ideea de a descoperi copii și tineri dornici să înțeleagă viața mai mult decât ceea cea oferă ea în limitele generației pe care o reprezintă ei. Prin copiii din țară Buzz devine un proiect național. 

Ioana Matfeev

Cum poți susține Buzz?

Când te lași furat de subiect...

Ca mic reporter descopăr oameni care mă fascinează. Efectiv, simt cum mi se deschide al treilea ochi și văd lucrurile altfel, dintr-o altă perspectivă. Noi, la Buzz, îi apreciem și căutăm pe toți artiștii locali care spun atât de mult printr-o pictură, printr-un cântec, printr-o idee. Și câți rămân nedescoperiți, pentru că stau de multe ori pitiți în atelierele lor mici și plin de toate cele care îi ajută să-și desăvârșească arta.  

 Sâmbătă am cunoscut-o pe Ana Maria Micu, o artistă devotată pasiunii ei. Un artist în adevăratul sens al cuvântului și o să vă dați seama de asta din reportajul pe care îl pregătim. Interviul a fost realizat de colega mea de redacție, Maria Doncilă, iar eu am filmat. Tot eu vreau să mă ocup de montajul materialului pentru că este absolut fascinant tot ce am văzut colo.

 Filmând, am realizat cât de sinceră, modestă și pricepută este în domeniul ei. Cuibul  de creație este propriul ei apartament. Acolo, are expuse câteva desene de dimensiunea unui perete. Pe lângă conceptul efectiv de pictură, Ana Maria ne-a arătat cum face ea animații pe pictură. Spectaculos! Am vorbit și despre expozițiile din țară și străinătate pe care le-a avut, despre traseul de artistă... Toate într-o viitoare ediție a emisiunii „Buzz Vip”, dar și în ziar. 

Mădălina Mihai - 15 ani

 

Pe Youtube vă invităm să urmăriți:

 

  • Reportajul dedicat compozitorului vasluian, Claudiu Bulete, grație interviului realizat de Ana Cioată. Aici

  • Jurnalul copiilor cu altfel de știri, dar și impresii ale copiilor despre evenimentele la care iau parte aici

Foarte curând veți putea urmări pe canalul nostru de Youtube și un interviu cu antrenorul FC Botoșani, Flavius Stoican, în exclusivitate acordat reporterului Andrei Maxim.

 

Festivalul Internațional de muzică ușoară „George Grigoriu”, în derulare, la Brăila. Corespondentul Buzz la Galați ne aduce noutăți!
Vineri, la Brăila, a început a 18-a ediție a festivalului Internațional de muzică ușoară „George Grigoriu”. În prima seara au cântat 11 concurenți, fiecare dorind să arate că merită trofeul…
Read more...
Fotbal la liceul Pedagogic. Echipa de băieți din Vorona a câștigat!
Astăzi, 13 mai 2023, a avut loc competiția, ,Sportul ne unește” , unde au participat și elevii Liceului Tehnologic ,,Ștefan cel Mare si Sfânt ” din Vorona. Competiția a avut…
Read more...
Festivalul Lyceum și-a desemnat câștigătorii. Trofeul a ajuns la Atelierul de teatru!
Festivalul Lyceum, ajuns anul acesta la cea de-a 25-a ediție, a fost câștigat de trupa Atelierul de teatru cu piesa „Antisocial”. Festivitatea de premiere a avut loc, pe data de…
Read more...
Expoziție găzduită de Muzeul Județean Botoșani
Conform unui comunicat de presă oferit de  Muzeul Județean Botoșani, Secția Artă Plastică și Etnografie a muzeului găzduiește în spațiul Colecției de Artă, din Piața Revoluției nr. 12, în perioada…
Read more...
facebook  youtube  soundcloud  instagram