vineri, 1 iulie 2011

STENOGRAME ÎN DOSARUL DE PROSTITUŢIE MASCULINĂ: Îmi vin patru bebeluşi de 18 ani, 19 ani

STENOGRAME ÎN DOSARUL DE PROSTITUŢIE MASCULINĂ: Îmi vin patru bebeluşi de 18 ani, 19 ani: "Judecătoria Sectorului 2 a dispus, vineri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a directorului OTV Doru Iuga, a oamenilor de afaceri Klaus Zander şi Andrei Staicovici, precum şi a celorlalţi trei reţinuţi pentru proxenetism sau sex cu minori.





"

O firma inregistrata in Panama isi revendica marcile Realitatea TV si Realitatea FM

O firma inregistrata in Panama isi revendica marcile Realitatea TV si Realitatea FM: "Societatea romaneasca European Money Strategy SRL, care are ca unic asociat o firma inregistrata in Panama, a solicitat recent la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) inregistrarea marcilor Realitatea TV si Realitatea FM, detinute in prezent de societatea Realitatea Media SA, scrie Mediafax."

Şapte eliminaţi la sesiune de vară a bac-ului

Şapte eliminaţi la sesiune de vară a bac-ului: "

Nici ultima probă scrisă a examenului de bac nu a fost lipsită de incidente. Tentantiva de fraudă "

Bacalaureat 2011. Iesirea din minciuna. Posibil 70% picati in unele centre!

Din primele informatii aparute pe forumuri si bloguri, rezultatele la examenul de bacalaureat de anul acesta sunt dezastruoase. Se vorbeste ca sunt centre in care procentul picatilor la romana ar fi

Cine a luat bani la bac risca sa ramana fara loc de munca

Cine a luat bani la bac risca sa ramana fara loc de munca: "altÎn cazul în care însă, se va depista că au fost dascăli care au primit anumite sume de bani,"

Răzvan Ionescu, înapoi la Patriciu: “Voi coordona editorial toate produsele Adevărul”

Răzvan Ionescu, înapoi la Patriciu: “Voi coordona editorial toate produsele Adevărul”: "

După un an de la plecarea din Adevărul Holding, Răzvan Ionescu revine în grup.

Voi coordona editorial toate produsele Adevărul, pe print și online”, a declarat Răzvan Ionescu pentru paginademedia.ro.

Când începe munca noul director editorial, în continuare:

Răzvan Ionescu a plecat de la Adevărul Holding în august 2010, dintr-o poziție executivă – Director al diviziei online, după ce, anterior a fost directorul divizie reviste și internațional.

De ce s-a întors?

Răzvan Ionescu:

“E o provocare interesantă. Mi-era dor de zona editorială și voi avea mult de muncă aici”.

“Unul dintre avantaje este că voi lucra cu mulți oameni cu care am lucrat în trecut.”

Până la Adevărul Holding, Răzvan Ionescu a condus editorial titlurile Evenimentul zilei și, pentru o scurtă perioadă, Cotidianul.

"

Pepe: “Oana s-a certat cu Tudy“

Pepe: “Oana s-a certat cu Tudy“: "Cântărețul Pepe a declarat prin telefon la emisiunea Kanal D “Drept la țintă“ de ieri că fosta lui soție, Oana Zăvoranu “s-a certat“ cu iubitul ei, Tudor Ionescu, alias “Tudy“. Pepe a mai spus că are această informație de la cea..."

FOTO ARHIVĂ: Recunoașteți personajul?

FOTO ARHIVĂ: Recunoașteți personajul?: "

Cel din imaginea alăturată a intrat în presă acum peste 20 de ani.

Venea dintr-un domeniu care nu are nicio legătură cu presa.

Paginademedia.ro vă va prezenta, în scurt timp, câteva imagini de arhivă vechi de peste 20 de ani, cu jurnaliști care mai activează și acum în presă și televiziune.

Până atunci: cine credeți că este în fotografie?

Poza a fost făcută pentru legitimația de jurnalist la primul Cațavencu, în 1990. În continuare, cine este jurnalistul, dar și alte poze legitimație și câteva cadre color cu nume cunoscute.

Dacă nu ați ghicit, este vorba de Mircea Toma (acum la Kamikaze). Până să intre în echipa Cațavencu, a fost “psiholog la aviatori”.

În afară de cadrele alb-negru, fotografiile color au fost făcute de Liviu Tofan. Se întâmpla la o vizită a lui N.C. Munteanu (Europa liberă) la redacția primului Cațavencu.

Sorin Vulpe (în prezent publisher Liberis)

Liviu Mihaiu (acum la Radio Guerrilla)

Viorel Moțoc (acum la Cațavencii)

Ducu Hîncu (acum la Kamikaze și Serviciul Român de Comedie)

Radu Preda (acum la Săptămâna financiară)

Sorin Vulpe și Doru Bușcu

Ioan Groșan, Mircea Toma, Valentin Vasilescu

Liviu Mihaiu, Neculai Constantin Munteanu

Doru Bușcu, Eugen Istodor, Ioan Groșan, Emil Berdeli

"

Revista presei CNA, 1 iulie


• ACTUALITATE
Dupa esecul negocierilor de preluare a UPC si a incercarii de preluare ostila a pachetului de actiuni detinut de statul roman la Romtelecom, au venit si deciziile Standard&Poor’s si Moody’s de a retrage ratingul de credit al RCS&RDS. Citeşte tot articolul

Staţiile TV locale abia dacă depăşesc 80.000 de telespectatori pe săptămână, conform unui studiu al audienţei lansat recent de compania ARBO TV.
Oltenia 3TV (Dolj), RTT (Braşov) şi TV Galaţi-Brăila se numără printre cele mai vizionate staţii locale, potrivit unei cercetări ARBO TV şi Daedalus Consulting.Citeşte tot articolul

Doru Iuga, director de programe la postul OTV, a declarat pentru MEDIAFAX că este doar martor în dosarul privind infracţiuni de proxenetism şi prostituţie masculină, în care procurorii Parchetului Capitalei au făcut percheziţii joi dimineaţă. Citeşte tot articolul

Potrivit unor surse judiciare citate de adevarul.ro, procurorii au aflat de reţeaua de proxenetism şi prostituţie infantilă în timp ce ascultau telefoanele lui Doru Iuga într-un dosar de şantaj în care sunt cercetaţi mai mulţi colaboratori sau angajaţi ai OTV. Citeşte tot articolul

Directorul de programe al OTV, Doru Iuga, şi un om de afaceri german, Klaus Zander, au fost audiaţi ieri pentru legături cu o reţea de prostituţie masculină care folosea şi copii.
Una dintre firmele germanului, lider al reţelei destructurate ieri, făcea comisionariat vamal pentru o grupare asiatică acuzată că a scos ilegal din România 600 milioane dolari. Citeşte tot articolul

Alte articole cu acelaşi subiect:

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, joi, la Cotroceni, preşedintelui Confederaţiei Elveţiene, Micheline Calmy-Rey, aflată într-o vizită oficială de două zile în România, că „este dezastru” cu presa din România. Citeşte tot articolul

Imaginile de mai jos arata cum il prezinta angajatii trustului Intact pe fondatorul grupului de presa, Dan Voiculescu: Cool Mogul. Citeşte tot articolul

Alt articol cu acelaşi subiect:

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a arătat, la finalul unei întâlniri a conducerii PSD, supărat pe presă, reproşând ziariştilor că îşi bat joc de Marian Vanghelie, care stă mai prost cu limba română şi care, „ca fraierul”, se lasă atras în emisiuni care îl compromit. Citeşte tot articolul

Alt articol cu acelaşi subiect:

• DIVERSE
Cristiana Constantinescu, fostă redactoră-șefă adjunctă a revistelor TVmania și TV Satelit și fostă redactoră-șefă a revistei Diva, intră în echipa Paginademedia.ro. Citeşte tot articolul

Organizatia IAA Romania are, de miercuri seara, un nou Consiliu Director, pozitia de presedinte al asociatiei fiind preluata de Alexandra Olaru (McDonald’s), care il inlocuieste in functie pe Felix Tataru, anunta IAA.ro. Citeşte tot articolul

1 iulie: VIDEO: Omagiul lui Dan Voiculescu

1 iulie: VIDEO: Omagiul lui Dan Voiculescu: "

Cu ocazia împlinirii a şase ani de la deschiderea postului de televiziune Antena 3, angajaţii i-au oferit patronului Dan Voiculescu un veritabil omagiu ceauşist, scrie Evenimentul zilei.

Dan Voiculescu este prezentat ca o perfecţiune. Din primii lui ani de viaţă se arată faptul că a jucat hochei, sugerându-se că din această activitate “a înţeles că duritatea nu există numai în sport”.

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, ieri, la Cotroceni, preşedintelui Confederaţiei Elveţiene, Micheline Calmy-Rey, aflată într-o vizită oficială de două zile în România, că “este dezastru” cu presa din România, scrie Mediafax.

“Este un dezastru cu presa noastră. Ei ştiu părerea mea despre ei. Nu este niciun secret”, i-a spus Traian Băsescu preşedintelui Confederaţiei Elveţiene, Micheline Calmy-Rey, la începutul convorbirilor tete-a-tete.

El a precizat, după ce s-a uitat la jurnaliştii prezenţi, că remarca sa nu se referă “la conţinut, ci la număr”.

Băsescu, preşedintelui elveţian: Este dezastru cu presa noastră, mă refer la număr

Directorul OTV Doru Iuga, omul de afaceri german Klaus Zander şi alte patru persoane au fost reţinuţi, joi seară, în urma audierilor de la Poliţia Capitalei, patru fiind acuzaţi de proxenetism şi doi de întreţinere de raporturi sexuale cu un minor, potrivit unor surse judiciare, scrie notează Mediafax, Adevărul și Evenimentul ziliei.

Sursele citate au precizat că în urma audierilor au fost emise şase ordonanţe de reţinere, inclusiv pentru Doru Iuga şi Klaus Zander.

Cei şase, dintre care patru sunt acuzaţi de proxenetism şi doi de întreţinere de raporturi sexuale cu un minor, vor fi duşi, vineri dimineaţă, la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, procurorii propunând instanţei arestarea lor preventivă.

În timp ce Radio Deutsche Welle a încetat să mai emită în limba romană de la 1 iulie, renunţând la licenţa audiovizuală pe care o deţinea în Bucureşti, RFI România îşi continuă planurile de dezvoltare, cu un buget uşor scăzut faţă de 2010. Despre reţeta de adaptare la criza economică a RFI România şi RFI Internaţional, dar şi despre planurile de dezvoltare ale instituţiei din ţara noastră, precum şi despre peisajul undelor radio româneşti, DailyBusiness.ro a stat de vorbă cu Cornel Ion, director Radio France Internaţionale România at RFI România.

DailyBusiness: Care este bugetul RFI România pentru 2011?

Cornel Ion: Bugetul pentru 2011 este de circa 800.000 euro, în scădere cu 3% faţă de 2010. Cea mai mare parte vine de la compania mamă din Franţa, RFI Monde, care acoperă necesarul de buget care rămâne în urma veniturilor din publicitate (circa 20%). De menţionat că reţeta proprie a RFI România este în creştere cu 25% faţă de 2010, ceea ce a condus şi la o diminuare a subvenţiei cu circa 7 procente.

RFI: Radioul românesc alunecă spre tabloidizare. Vezi câţi bani a atras în 2011

Staţiile TV locale abia dacă depăşesc 80.000 de telespectatori pe săptămână, conform unui studiu al audienţei lansat recent de compania ARBO TV. Oltenia 3TV (Dolj), RTT (Braşov) şi TV Galaţi-Brăila se numără printre cele mai vizionate staţii locale, scrie Adevărul, care citează o cercetare ARBO TV şi Daedalus Consulting.

Televiziunile locale au avut mereu probleme cu atragerea de publicitate din partea clienţilor „cu greutate”. De cealaltă parte, „greii” nu aveau cum să cumpere reclamă pe staţiile locale din lipsa de măsurători.

Compania ARBO TV a lansat recent un studiu de audienţă pentru 21 de televiziuni de provincie menit să atragă atenţia investitorilor în publicitate. Cercetarea vrea să ofere o imagine asupra numărului de telespectatori ai staţiilor locale. Pe lângă audienţe, firma care s-a ocupat de cercetare a realizat şi profilul telespectatorilor. Cercetarea a fost realizată prin telefon de compania Daedalus Consulting pentru 21 de televiziuni în 49 de oraşe.

Pentru fiecare televiziune au fost intervievate 500 de persoane.

Televiziunile de provincie, la primele audienţe

Reţeaua de socializare MySpace a fost vândută de News Corporation către o companie de advertising numită Specific Media, în cadrul unei tranzacţii în valoare de 35 de milioane de dolari, scrie Mediafax.

Mike Jones, CEO al MySpace, va părăsi compania, la fel ca majoritatea angajaţilor, informează mashable.com.

“În acord cu noul contract, vom face o serie de schimbări, inclusiv disponibilizări masive. Voi ajuta reprezentanţii Specific în această perioadă de tranziţie, timp de două luni, înainte de a părăsi funcţia de CEO al MySpace“, a declarat Jones, într-un e-mail adresat angajaţilor.

Reprezentanţii News Corp. au anunţat că vor să vândă MySpace în luna februarie şi sperau să obţină 100 de milioane de dolari din această vânzare.

Platforma de socializare MySpace a fost vândută pentru 35 de milioane de dolari

Organizaţia IAA România are, de miercuri seară, un nou Consiliu Director, poziţia de preşedinte al asociaţiei fiind preluată de Alexandra Olaru (McDonald’s), care îl înlocuieşte în funcţie pe Felix Tataru, scrie HotNews, care citează IAA.ro. Acesta a fost, la rândul sau, ales secretar general al IAA România, asociaţie ce reprezintă interesele comune pe piaţa de comunicare ale clienţilor, agenţiilor de publicitate şi mass media.

Un nou Consiliu Director la IAA România. Alexandra Olaru – preşedinte în locul lui Felix Tătaru

Nielsen Company, GfK Group şi Ipsos au finalizat primul trimestru din 2011 cu câştiguri de până la 10% a afacerilor, scrie Financiarul. Acestea se arată încrezătoare că-şi vor îndeplini obiectivele financiare pentru acest an.

Pe fondul scăderii consumului şi al intensificării concurenţei, companiile încearcă să identifice soluţii de contracarare a căderii pieţei apelând la cercetarea de marketing, iar rezultatele se văd în primul rând pentru companiile de research.

Nielsen Company a anunţat pentru primele trei luni ale anului 2011 venituri de 1,3 miliarde de dolari, în creştere cu 8,9% faţă de perioada similară a anului trecut. Indicatorul EBITDA ajustat (profitul operaţional înainte de deducerea depre­cierii şi amortizării) a fost de asemenea în panta ascendentă cu 10,3%, până la 320 de milioane de dolari.

Companiile de cercetare de piaţă mizează pe creşteri de 5% a veniturilor

Media Fact Book, studiu privind evoluţia pieţei media realizat de Iniţiative, a înregistrat, în numai trei săptămâni de la lansare, peste 1.200 de cititori care au descărcat versiunea online, scrie Financiarul. Din aceştia, 16% sunt de peste hotare, din ţări precum Marea Britanie, Filipine, SUA, Germania, Ungaria, Franţa sau Austria. 2011 este al treilea an consecutiv în care analiza asupra pieţei locale de media este disponibilă şi în format digital şi poate fi descărcată gratuit de pe platforma www.mediafactbook.ro.

Media Fact Book 2011 şi Digital Fact Book, în atenţia publicului de peste hotare

Sursa video: EVZ.ro

"

Elevi controlaţi de fiţuici, măsuri stricte la bac la Colegiul AT Laurian

Elevi controlaţi de fiţuici, măsuri stricte la bac la Colegiul AT Laurian: "Reclamaţia depusă prin intermediul liniei telefonice gratuite a Ministerului Educaţiei de un părinte anonim, a tras după sine o serie de măsuri extrem de stricte în timpul derulării ultimelor probe..."

Val de reclamaţii la IŞJ: toate depuse de un profesor din Ştefăneşti

Val de reclamaţii la IŞJ: toate depuse de un profesor din Ştefăneşti: "Un profesor din cadrul Grupului Şcolar Ştefăneşti a depus nu mai puţin de cinci reclamaţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean, ultima făcând referire la sumele oferite de elevi din aceeaşi..."

SOCIAL | Încă o FRAUDA la Bacalaureat: Procurorii lucrează la un dosar de mituire a profesorilor

SOCIAL | Încă o FRAUDA la Bacalaureat: Procurorii lucrează la un dosar de mituire a profesorilor: "

Procurorii botoşăneni au din nou de lucru cu examenul de Bacalaureat. Aceştia au fost sesizaţi, joi, despre faptul că elevii care susţineau probele scrise ale Bacalaureatului la Liceul de Arte Ştefan Luchian au stâns şi dat profesorilor sume de bani cuprinse între 15o şi 300 de lei.

Potrivit procurorului şef adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalului Botoşani, Titiana Ungureanu, elevii provin de la liceul din Ştefăneşti şi au susţinut examenele la Liceul de Arte.


Deocamdată facem cercetările. Prea multe date nu putem oferi”, a spus Ungureanu. Sesizarea a fost depusă de un profesor, care spune că banii s-au dus la Comisia judeţeană de bacalaureat.


  • În 2010, nu mai putin de 68 de profesori din cadrul Comisiei de Examinare de la Colegiul Economic si din cadrul Centrului Zonal de Evaluare instituit la Scoala 11 Botosani au fost cercetati cu privire la fapte de luare mita la bacalaureat

Suspiciune de şpagă la bacalaureatul dat la Liceul de Arte

Suspiciune de şpagă la bacalaureatul dat la Liceul de Arte: "
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani efectuează verificări cu privire la o sesizare de fraudare a unor probe de bacalaureat susţinute la Liceul de Arte.
"

Video:Percheziţie alcool 30 iunie

Bacalaureat 2011: subiecte şi bareme

SOCIAL | Ultima probă de Bacalaureat a început VEZI MODELE DE SUBIECTE botosani: "

Elevii au la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele la biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică sau sociologie în funcţie de profil şi specializare.


Prima probă a fost la limba şi literatura română, iar subiectul III a fost cel mai controversat. Acesta cerea elevilor să portretizeze un personaj principal dintr-un text dramatic studiat, aparţinând unuia dintre autorii canonici: I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu. Cei mai mulţi au confundat genul dramatic şi au ales “Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” a lui Camil Petrescu.


Citeşte aici subiectele şi baremul la limba si literatura română


Cum au comentat elevii subiectele la limba română


Citeşte şi perlele de anul acesta de la limba română


Miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Polinomul şi matricea pe care le-au avut de rezolvat la matematică, le-au pus cele mai mari probleme candidaţilor.


VEZI SUBIECTELE DE LA ISTORIE şi baremul de corectare


La matematică, subiectele au fost diferite în funcţie de profilul clasei la care au studiat elevii.


VEZI SUBIECTELE DE LA MATEMATICĂ pentru specializarea matematică – informatică


VEZI SUBIECTELE DE LA MATEMATICĂ pentru profilul real – specializarea stiinţele naturii şi profilul servicii, toate calificările profesionale, profilul resurse – toate calificările profesionale, profilul tehnic


VEZI SUBIECTELE DE LA MATEMATICĂ pentru profilul pedagogic


Vezi şi baremele de corectare


MATEMATICĂ pentru specializarea matematică – informatică


MATEMATICĂ pentru profilul real – specializarea stiinţele naturii şi profilul servicii, toate calificările profesionale, profilul resurse – toate calificările profesionale, profilul tehnic


MATEMATICĂ pentru profilul pedagogic


Cum au comentat elevii subiectele de la matematică

10 motive pentru care s-a redeschis dosarului morţii Mădălinei Manole

10 motive pentru care s-a redeschis dosarului morţii Mădălinei Manole: "Judecătorii Tribunalului Bucureşti au motivat decizia prin care, în urmă cu două zile, au decis retrimiterea la procurori dosarului privind moartea Mădălinei Manole, fosta soţie a botoşăneanului..."

A trecut Prutul într-o cameră de tractor

A trecut Prutul într-o cameră de tractor: "
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat, care a trecut ilegal frontiera de stat în România, peste râul Prut. Moldoveanul vroia să ajungă în Italia, pentru a-şi găsi un loc de muncă.

"

Fara schimbari la conducerea scolilor botosanene

Fara schimbari la conducerea scolilor botosanene: "


Inceputul lunii septembrie a adus in ultimii ani si schimbari in randul directorilor de scoli, acolo unde numirile pe functii erau cu delegatie, in interesul invatamantului. Situatia va fi insa alta in toamna acestui an"

Liliana Teodoriu, cercetata in stare de libertate! - Vezi cum explica avocatul doctoritei masura data de magistrati!

Liliana Teodoriu, cercetata in stare de libertate! - Vezi cum explica avocatul doctoritei masura data de magistrati!: "Magistratii Tribunalului Botosani au respins noaptea trecuta cererea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani pentru arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a medicului Liliana Teodoriu, acuzata de luare de mita in..."