marți, 17 iulie 2012

18 Iulie. Cum a fost îngropată televiziunea publică

18 Iulie. Cum a fost îngropată televiziunea publică: CUM S-A AJUNS LA DEZASTRUL DE LA TVR. Un raport al Curţii de Conturi arată că incapacitatea de a atrage venituri, cheltuielile iresponsabile, precum şi

Curtea de Conturi a analizat performanţele TVR din punct de vedere a veniturilor, economicităţii, eficienţei şi eficacităţii în efectuarea cheltuielilor în perioada 2008-2011.
Cea mai mare cheltuială a TVR este pentru plata angajaţilor. Iar acest lucru s-a întâmplat pe fondul lipsei unei politici de personal şi a încheierii, între anii 2008 şi 2010, a unor Contracte Colective de Muncă, mai mult decât generoase. Astfel, angajaţii TVR aveau:
- Primă de vacanţă (85% din banii de concediu de odihnă)
- Primă de fidelitate (şase salarii minime pe unitate)
- Primă de Crăciun/Paşte (un salariu minim pe unitate)
- Indemnizaţie de pensionare (până la opt salarii de bază)
- Ajutor de accident (până la trei salarii)
- Spor pentru activitatea prestată sâmbăta sau duminica (100%)
- Spor program de lucru fracţionat (30%)
- Indemnizaţie întrerupere concediu de odihnă (15%)
- Compensaţii concediere colectivă (până la 20 de salarii)
O parte dintre acestea au fost reduse abia în martie 2011.

CRBL și-a pus oltenii în cap. VEZI gestul jignitor pe care l-a făcut la adresa unui simbol important al Olteniei | FOTO

CRBL și-a pus oltenii în cap. VEZI gestul jignitor pe care l-a făcut la adresa unui simbol important al Olteniei | FOTO: Cunoscutul cântăreț CRBL a postat o fotografie pe contul său de Facebook care i-a făcut pe cei mai mulți olteni să se revolte. Artistul își bate joc de una dintre cele mai importante opere de artă ale lui Brâncuși.

Teo Trandafir le-a făcut pe elevele de la școala de televiziune să iasă din clasă de rușine. Vezi ce a putut să le spună vedeta

Teo Trandafir le-a făcut pe elevele de la școala de televiziune să iasă din clasă de rușine. Vezi ce a putut să le spună vedeta: Profesoara de “Divertisment” Teo Trandafir a reușit să le facă să roșească pe câteva dintre elevele sale. Ea susține că a vrut doar să le obișnuiască cu atmosfera dintr-o redacție.

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a ajuns România nespălata Europei

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a ajuns România nespălata Europei: Vineri, 19 noiembrie 2010.
Televiziunile de ştiri difuzează în neştire o secvenţă surpinsă la Summitul NATO de la Lisabona :

De ce au ales să plece jurnaliştii de la Digi 24

De ce au ales să plece jurnaliştii de la Digi 24: George Orbean, managerul de proiect al televiziunii RCS-RDS, a dezvăluit pentru EVZ care sunt motivele despărţirii de angajaţi

De ce au ales să plece jurnaliştii de la Digi 24

De ce au ales să plece jurnaliştii de la Digi 24: George Orbean, managerul de proiect al televiziunii RCS-RDS, a dezvăluit pentru EVZ care sunt motivele despărţirii de angajaţi

"De Bendeac râd oamenii, pe noi ne aplaudă"

"De Bendeac râd oamenii, pe noi ne aplaudă": Mihai Bendeac este făcut praf de mai multe modele după ce actorul a dat defi niţia "târfei"

Connect-R - Vara nu dorm (Official Video)

Tromboanele lui Crin Antonescu şi Victor Ponta

Tromboanele lui Crin Antonescu şi Victor Ponta: În două săptămâni de criză politică, preşedintele- interimar şi premierul s-au întrecut în minciuni. Din păcate pentru ei, aceasta are picioare scurte şi la Bucureşti, şi la Bruxelles.

DEZVĂLUIRE FIERBINTE: „La Olimpiadă se face sex la greu!”

DEZVĂLUIRE FIERBINTE: „La Olimpiadă se face sex la greu!”: Hope Solo (30 de ani), portarul naționalei feminine de fotbal a Statelor Unite ale Americii, a făcut declarații incendiare pentru ESPN Magazine în legătură cu Jocurile Olimpice.

Mona Dîrţu, directorul TVR Interactiv, a anunţat că pleacă din Televiziunea Română.

Mona Dîrţu, directorul TVR Interactiv, a anunţat că pleacă din Televiziunea Română.: Mona Dirtu, directorul TVR Interactiv, a anuntat, marti seara, ca a decis sa plece din Televiziunea Romana, din cauza ca de sambata trecuta nu mai are dreptul sa ia decizii editoriale pentru noile site-uri ale televiziunii publice, potrivit Mediafax.
"Am decis sa plec din TVR mai repede decat anticipam: de sambata nu mai am dreptul de a lua decizii editoriale pentru noile site-uri ale TVR (adica tvrinfo.ro, tvrplus.ro, tvr.ro si site-urile de eveniment), asa ca am solicitat, incepand de azi, ...

Ce riscă jurnaliştii de la Agerpres dacă pun întrebări incomode Guvernului Ponta.

Ce riscă jurnaliştii de la Agerpres dacă pun întrebări incomode Guvernului Ponta.: La cateva ore dupa ce s-a interesat la Guvern, pe cai oficiale, despre conditiile in care generalul american Wesley Clark a deve-nit consilierul premierului Victor Ponta, un ziarist de la agentia de stat Agerpres a fost anuntat ca nu va mai acoperi Guvernul.
Saptamana trecuta, jurnalistul Claudiu Zamfir, acreditat la Guvern, a trimis cateva intrebari la biroul de presa al Palatului Victoria, precum si la purtatorul de cuvant Andrei Zaharescu si la seful departamentului de comunicare, Anca ...

La Antena 3, tremură platoul sub ei | LIVE TEXT

La Antena 3, tremură platoul sub ei | LIVE TEXT: Chiar la orele 20.19 Gâdea, Radu@Comp. au fost atacați de Traian Băsescu la RTV. Ușor jignitor. Probabil tot planul emisiunii lui Gâdea s-a schimbat.

Replica TVR: negocierile privind alocarea timpilor de antenă au fost blocate de echipa lui ...

Replica TVR: negocierile privind alocarea timpilor de antenă au fost blocate de echipa lui ...: Reprezentantii SRTv spun, intr-un comunicat transmis dupa ce echipa lui Traian Basescu a acuzat o atitudine partinitoare a TVR fata de USL, ca televiziunea a oferit o varianta de lucru pentru planificarea emisiunilor electorale, insa negocierile au fost blocate de staff-ul presedintelui suspendat, potrivit Mediafax.
Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al campaniei presedintelui suspendat Traian Basescu, a acuzat, intr-un comunicat remis marti MEDIAFAX, o atitudine "vadit partinitoare" a ...

Victor Ciutacu a câştigat procesul împotriva lui Radu Moraru şi a postului B1 TV.

Victor Ciutacu a câştigat procesul împotriva lui Radu Moraru şi a postului B1 TV.: Jurnalistul Victor Ciutacu a castigat procesul impotriva lui Radu Moraru si a B1 TV, potrivit unei hotarari irevocabile a Tribunalului Bucuresti, care i-a obligat pe realizatorul TV si televiziunea la plata a 20.000 de lei daune morale, potrivit Mediafax.
Hotararea Tribunalului Bucuresti a fost pronuntata in 13 iulie, instanta respingand "ca nefondate" recursurile formulate de Radu Moraru si B1 TV. Totodata, Tribunalul Bucuresti a admis recursul formulat de Victor Ciutacu si i-a obligat pe ...

Pisicuţe la joacă

Evaluarea national un dezastru in scoli

Evaluarea national un dezastru in scoli: altDezastru de la evalaurea nationala din acest an de la Botosani este relatat si din statisticile

Sefa TVR Interactiv, Mona Dirtu, demisioneaza: Nu mai am dreptul de a lua decizii editoriale pentru site-urile TVR/ Dl. Claudiu Saftoiu n-a discutat niciodata cu mine despre continutul editorial​

Sefa TVR Interactiv, Mona Dirtu, demisioneaza: Nu mai am dreptul de a lua decizii editoriale pentru site-urile TVR/ Dl. Claudiu Saftoiu n-a discutat niciodata cu mine despre continutul editorial​: Directorul TVR Interactiv, Mona Dirtu, si-a depus marti demisia, la cateva zile dupa ce atributiile de conducere editoriala la structura ce reuneste site-urile Televiziunii publice au fost transferate Monicai Ghiurco de catre noul sef al TVR, Claudiu Saftoiu. Contactata de HotNews.ro, ea a confirmat ca si-a inaintat demisia "incepand cu 17 iulie". Intr-o mesaj postat pe Facebook, Mona Dirtu arata ca nu a discutat niciodata cu acesta despre continutul editorial. Ea precizeaza ca singura discutie avuta pe astfel de teme a fost cu fostul directorul interimar Radu Calin Cristea, care a avut doua intrebari legate de stirea Tvrinfo.ro privind acuzatia de plagiat la adresa lui Victor Ponta si de sursa documentului atasat acelei stiri.

Echipa de campanie a lui Traian Băsescu acuză o atitudine părtinitoare a conducerii TVR faţă de USL

Echipa de campanie a lui Traian Băsescu acuză o atitudine părtinitoare a conducerii TVR faţă de USL: Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui suspendat Traian Băsescu, acuză, într-un comunicat transmis marţi, o atitudine "vădit părtinitoare" a conducerii posturilor publice de televiziune faţă de USL în campania pentru referendum.





Galceava cu juristul din mine

Galceava cu juristul din mine: Juristul din mine a amutit. Se tot scotoceste prin toate buzunarele de ceva socoteala pe care s-o dea acelora care ma chestioneaza daca, in Romania contemporana, dreptul mai este o stiinta. Si, daca da, cui (mai) foloseste. Pus la colt de rechizitoriul privirilor condescendent-ironice, juristul meu gaseste ca cea mai buna aparare e atacul si isi incepe pledoaria la megafon, in fata unei adunari plictisite si resemnate: Da, da, clameaza el furios, dreptul e o stiinta, e matematica stiintelor sociale, dreptul e echivalent cu rigoarea si cu spiritul cartezian, e fratele geaman al logicii, filosofia dreptului e cea mai fascinanta ramura a filosofiei, dreptul e sansa convietuirii noastre laolalta si garantia impotriva riscului de implozie sociala.

Piaţa media din România va ajunge la 3,4 miliarde de dolari în 2016

Piaţa media din România va ajunge la 3,4 miliarde de dolari în 2016: Piaţa de media şi divertisment din România va creşte de la 2,7 miliarde de dolari, în 2012, la 3,4 miliarde de dolari, în 2016, potrivit ediţiei de anul acesta a raportului PwC Global Entertainment and Media Outlook, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.





O prezentatoare de știri a LEȘINAT ÎN DIRECT | VIDEO

O prezentatoare de știri a LEȘINAT ÎN DIRECT | VIDEO: O cunoscută știristă a postului de televiziune Kanad24 și-a pierdut cunoștința chiar în timpul unei emisiuni transmise în direct.

Super! Catrinel Menghia a făcut spectacol într-un coafor

Catrinel Menghia a făcut spectacol într-un coafor. VEZI AICI cum cântă în italiană

Catrinel Menghia a făcut spectacol într-un coafor. VEZI AICI cum cântă în italiană:
Fotomodel, actriţă, prezentatoare TV şi, mai nou, cântăreaţă. Este vorba despre Catrinel Menghia, frumoasa româncă ce face ravagii în Italia, care a făcut spectacol într-un coafor, acompaniată de stiliste.
Catrinel Menghia ştie să facă spectacol oriunde merge. Modelul a vrut să îşi încerce norocul în domeniul muzical însă nu a reuşit decât să facă playback. Ea a "cântat" la perie în timp ce era coafată, iar stilista ei a ajutat-o fredonând câteva versuri la feon. Reprezentaţia a fost filmată şi, amuzate la maximum, au postat video-ul pe Youtube, numind-ul ironic “Italian Idol”.






Din Iaşi, la Milano
Catrinel Menghia s-a născut la data de 1 octombrie 1985 şi este originară din Iaşi. A fost descoperită la doar 16 de către Liviu Ionescu, directorul celebrei agenţii MRA. Imediat după ce a devenit un model cunoscut,atât în România, cât şi în Italia, ea îl cunoaşte pe Răzvan Fodor, solistul trupei Krypton, cel ce îi devine, mai apoi, iubit. Ea avea 16 ani, iar el 26. După câţiva ani de relaţie, Catrinel se desparte de Răzvan, pentru o carieră de succes la Milano.

Citeşte mai mult...

STUDIU: Site-ul YouTube, o sursă de informare din ce în ce mai importantă. Câte vizualizări au fişierele video despre seismul şi tsunami-ul din Japonia

STUDIU: Site-ul YouTube, o sursă de informare din ce în ce mai importantă. Câte vizualizări au fişierele video despre seismul şi tsunami-ul din Japonia: Site-ul de partajare de fişiere video YouTube, proprietate a grupului Google, a devenit una dintre cele mai importante surse de informare din lume, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetare american Pew, publicat în Statele Unite.





Kryptonite Sparks feat Viky la Dallas Pub

Kryptonite Sparks feat Viky la Dallas Pub: Miercuri, 18 iulie, începând cu ora 21.00, la Dallas Pub va avea loc concertul Kryptonite Sparks feat Viky (ex HiQ).
Formația de rock alternativ-funk va încânta audiența, ca de obicei, cu Mădălin la voce, Răzvan la chitară și voce, Răzvan la tobe și...

SUBIECTE GREȘITE la examenul de definitivat! Profesorii, induși în eroare de BASMUL CULT

SUBIECTE GREȘITE la examenul de definitivat! Profesorii, induși în eroare de BASMUL CULT: Profesorii debutanți care și-au dat astăzi examenul de definitivat pentru a avansa în grad au retrăit situația ambiguă de la Evaluarea națională: li s-a cerut să scrie despre basmul cult, care nu apare nicăieri în programă. ...

Accesul imbunatatit la Internet si publicitatea vor sustine cresterea pietei locale de divertisment si media in 2012-2016 - raport PwC

Accesul imbunatatit la Internet si publicitatea vor sustine cresterea pietei locale de divertisment si media in 2012-2016 - raport PwC: Scaderea industriei romanesti de divertisment si media urmeaza sa se opreasca, iar piata va creste de la 2,7 miliarde de dolari in 2012 la 3,4 miliarde in 2016, potrivit celor mai recente estimari ale PricewaterhouseCoopers, incluse in raportul "PwC Global Entertainment and Media Outlook 2012-2016". Raportul arata ca aceasta crestere va fi sustinuta indeosebi de imbunatatirea accesului la Internet si de o crestere moderata a publicitatii, dar va fi temperata de o evolutie negativa a cheltuielilor consumatorilor finali pe produse media.

Imaginea zilei in lume: Un roman si o roata blocata FOTO

Imaginea zilei in lume: Un roman si o roata blocata FOTO: Solutia unui roman la blocarea unei roti a ajuns imaginea zilei in lume! 9gag.com este la ora actuala unul dintre cele mai populare site-uri de umor din lume, cu aproape 4 milioane de fani pe Facebook. Ieri, un roman a atras atentia tuturor.

Poza a fost urcata sub...

Diana, vocea românească a formaţiei “Ensemble du Sud” din Bologna

Diana, vocea românească a formaţiei “Ensemble du Sud” din Bologna:

“Ensemble du Sud” este un grup muzical din Bologna, format din artişti care provin din mai multe ţări. Formaţia abordează ritmuri cu acorduri specifice zonelor mediteraneene, latino-americane, de la ritmuri africane, până la cele est-europene.
Solista formaţiei este o româncă, în vârstă de 23 de ani, pasionată de muzică şi webdesign. Diana Edina Fekete este originară din Carei, judeţul Satu Mare. “Sunt în Italia de 7 luni. Având în vedere că am terminat Facultatea de Studii Europene la Cluj Napoca, dorinţa de a-mi urma cariera profesională m-a atras în Italia. Am ales Bologna deoarece mama şi mătuşa mea trăiesc aici de mulţi ani.”
Diana nu are probleme de adaptare. “Eu sunt o persoană sociabilă şi mă adaptez foarte repede. Singura problemă pe care am confruntat-o este discriminarea faţă de străini, mai precis faţă de români. Această problemă m-a dezamăgit mult din punct de vedere profesional, însă nu mă las învinsă, voi lupta împotriva acestei probleme până nu voi reuşi să îmi ating scopul.”
Deşi doar de câteva luni în Italia, activează deja într-un grup muzical multietnic. “În prezent mă ocup de mai multe lucruri: webdesign şi muzica. Sunt cântăreaţă unui grup multietnic care promovează muzica tradiţională şi folk a

Citeşte mai mult...

Sucevenii ataca din nou: De aceasta data Turcanu este "un domn"!

Sucevenii ataca din nou: De aceasta data Turcanu este "un domn"!: "Nu cred că prezenţa basculantelor cu gunoi de la Suceava i-a deranjat pe Al Pacino, atunci când acesta a venit să joace pe scena teatrului din Botoşani, sau pe membrii orchestrei filarmonice din Viena, care vin în fiecare lună la Botoşani pentru a susţine concerte".

Săptămâna...