luni, 6 martie 2023

Săptămâna Buzz - 27.02. - 6.03.2023

 

TeleBuzz.roTeleBuzz.ro
...altfel de știri
Săptămâna Buzz - 27.02. - 6.03.2023

Valori și principii transmise din generație în generație la Buzz

De mică m-au fascinat deplasările cu scop jurnalistic din cadrul redacției, dorind să văd cum decurge o zi în alt oraș alături de colegii mei, reporterii Buzz. Crescând și participând la astfel de deplasări, mi-am dat seama cât de important este aceea acest ,,mood”: de dimineață, când mergi la stația de autobuz și îți aștept colegii, până la sfârșitul zilei când ești obosit și îți găsești liniștea pe umărul colegului sau colegei de redacție.

Pe lângă lucrurile pe care le afli, oamenii pe care îi întâlnești, experiențele trăite în aceste deplasări, înveți să te adaptezi colectivului cu care ești. Toate detaliile acestea - poate mici pentru cineva - contribuie la baza adultului de mâine. Într-o lume în care suntem individualiști, reci unii cu alții, trebuie să învățăm ce înseamnă spiritul de echipă.

În deplasări sunt diferite situații - mai bune sau nu, mai dificile sau mai ușoare. Sunt situații când din cauza oboselii devenim iritați, nervoși. În astfel de momente, învățăm să ne stăpânim sentimentele. 

Mergând cu colegii de redacție în diferite deplasări, am învățat ce înseamnă cu adevărat spiritul de echipă. Normal, știam și înainte ce înseamnă, dar doar teoretic. Cu alte persoane foarte rar am fost pusă în situația de a gândi o soluție rapidă pentru a repara un obiect care ne trebuia fix în acel moment. Nu era nimic constructiv. Nu era acel sentiment de gașcă unită. Existau două tabere: tabăra cu râsete sau tabăra în care vorbeai despre ceilalți.

La Buzz nu sunt tabere de acest tip. La Buzz există o formă constructivă de a te forma ca om și de a înțelege lucruri.  Avem și noi momentele noastre amuzante, facem și noi glume, dar în deplasările acestea cu scop jurnalistic nu neglijăm niște aspecte care ne dezvoltă ca oameni. În deplasările Buzz înveți să ai răbdare, să empatizezi cu cei din jur, să îți păstrezi calmul în situații neplăcute, să te adaptezi, să oferi ajutor oricând de mic ar fi acesta. Toate acestea, pentru mine, sunt  elementele unei munci eficiente în echipă. Și pe toate le-am învățat de când fac parte din colectivul acesta minunat. Un colectiv format în urmă cu 12 ani. Unul care lasă valorile și pincipiile lui curate de la o generație de copii la alta. Dar despre asta vorbim și sâmbătă la activitatea „Buzz Forum 2023” cu care începem evenimentul „Weekendul Buzz”, unul prin care marcam cei 12 ani împliniți de Buzz. 

Mădălina Mihai - 15 ani

Fotografia lunii decembrie. Autor: Mădălina Mihai (15 ani)
Cum poți susține Buzz?

Noi copii în redacție

Școala de Jurnalism Buzz a încheiat cu succes un nou modul de cursuri oferite  viitorilor reporteri Buzz. Cu adevărat viitori, căci vorbim despre copii nu mai mari de 10 ani. Copii pasionați deja de fotografie, prezentat știri sau editare video, preocupări pe care le-au deprins din luna octombrie de când au început cursurile promoției 2022/2023. Preocupări pe care le vor dezvolta de acum în redacție. Și având în vedere vârsta lor foarte fragedă, avem speranță că vor fi dornici și interesați să le dezvolte.  Noii noștri colegi vor fi felicitați, în mod public, la evenimentul dedicat celor 12 ani de Buzz, organizat pe data de 11 martie, la Grand Irish Pub, de la ora 17.00. Vor primi diplomele de absolvire a modului, precum și legitimațiile de mic reporter. 

facebook  youtube  soundcloud  instagram 
Mărțișoare pentru bătrânii unui azil de la elevii unei școli botoșănene. Activitate desfășurată în Săptămâna Altfel!
Săptămâna „Școala altfel” a reprezentat mereu pentru elevi, mai ales,   un prilej bun pentru relaxare printr-un program lejer și activități diferite de orarul normal al școlii. Elevii de la Școala…
Read more...
A început festivalul Mărțișor dorohoian. Participă concurenți din Botoșani, Dorohoi, Focșani sau Iași
Cea de-a 39-a ediție a festivalului național de muzică ușoară „Mărțișor dorohoian” are loc în aceste momente la Dorohoi, la sala Teatrului. Concursul se desfășoară pe cele două categorii de…
Read more...
Spectacol de balet, pe scena Casei de cultură a Sindicatelor din Botoșani
Pe data de  2 mai, începând cu  ora 20:00, va avea loc la Casa de Cultură a  Sindicatelor ,,Nicolae Iorga” un spectacol extraordinar de balet în doua tablouri.  Este vorba…
Read more...
Concert cu lansare de disc, cu ocazia celor 12 ani de Buzz, la Botoșani
Dora Gaitanovici va susține, pe data de 11 martie,  la Grand Irish Pub, un concert în cadrul weekendului aniversar al redacției Buzz, una formată din copii și adolescenți la Botoșani. Artista…