luni, 11 aprilie 2011

LA MULTI ANI, BOGDAN HORGA!

LA MULTI ANI, BOGDAN HORGA!: "Stiri Botosani ii ureaza actorului Bogdan Horga, cu prilejul zilei sale de nastere, La multi ani, impliniri si bucurii pe scena, dar si in viata!
Nu exista spectacole mari fara actori pe masura! Insa prea rareori actorii isi gasesc spectacolele care sa ii..."

Bebelusa Oana a dansat din nou, prima oara dupa ce a nascut

Bebelusa Oana a dansat din nou, prima oara dupa ce a nascut: "Cat a fost gravida si pana a devenit mamica, Oana a lasat deoparte pasiunea sa, dansul, insa nu de tot. Bebelusa a povestit pe blogul sau ca a reluat de vineri cursurile de dans si, pentru ca nu mai este in aceeasi forma ca anul trecut, va incepe cu un curs pe saptamana."

Oana Zavoranu da sfaturi pe Facebook: «Fetelor, traiti-va viata asa cum simtiti!»

Oana Zavoranu da sfaturi pe Facebook: «Fetelor, traiti-va viata asa cum simtiti!»: "Oana Zavoranu a trecut peste scandalul cu Pepe si disputa cu Marioara Zavoranu si incearca sa traga concluziile. Astfel, pe contul sau de Facebook, Oana este mandra ca a cucerit admiratia mai multor reprezentate ale sexului frumos."

Profesorii merituoşi rămân fără distincţii şi anul acesta

Profesorii merituoşi rămân fără distincţii şi anul acesta: "Dascălii trebuie să-şi ia gândul în 2011 şi de la distincţiile "Gheorghe Lazăr" sau de la diplomele de excelenţă, nu doar de la măririle salariale câştigate în instanţă.
Din 2009, profesorii..."

Botoşăneni la Românii au talent: Oamenii au vrut să vadă şi altceva, pe lângă numerele de muzică şi dans






            





































Vineri seară, am vizionat cu mult interes şi  entuziasm emisiunea "Românii au talent". Starea mea de spirit, alături de  a multor botoşăneni,  s-a intensificat când au sosit momentele cu Agache Cosmin şi Florescu Ştefan . Am urmărit cu atenţie filmuleţele de prezentare şi „mi s-a făcut pielea de găină”! Urmau botoşănenii!
Numerele celor doi au fost spectaculoase. Mihai Petre nu a avut prea multe de spus după numerele băieţilor, semn că s-au ridicat  la înălţimea aşteptărilor sale . El a precizat că talentul nativ căutat poate fi Cosmin Agache, că acest copil este foarte bun în ceea ce face şi că are personalitate. De asemenea, a sesizat trăirea intensă a copilului în timpul actului său artistic şi i-a prevăzut un viitor plin de succes.
      Iată că Botoşani, considerat a fi unul din cele mai sărace judeţe din România, a reuşit să iasă în faţă prin aceşti doi reprezentanţi ai săi. Multe ore de muncă şi-au pus amprenta pe numerele băieţilor. Talentul, curajul de a ieşi din umbră pentru a arăta tuturor ce pot realiza, prezenţa scenică, atitudinea şi încrederea de sine, au convins publicul spectator si telespectator să acorde voturile care le-au adus primele două locuri şi i-au calificat în finala mult visată.
Cred că niciunul dintre ei nu se aştepta la un dublu verdict câştigător, luând în calcul posibilităţile materiale ale  judeţului nostru. Însă locuitorii ţării i-au susţinut pe moldoveni, propulsându-i astfel pe spirala succesului. Teoretic, şansele din voturile locale erau destul de reduse, deoarece Botoşaniul are o populaţie relativ  mică şi este unul dintre cele mai slab dezvoltate judeţe din punct de vedere economic. Iar, la faza semifinalelor voturile costă! Şi nu puţin – raportat la nivelul de trai din cea mai săracă regiune a ţării! Dar modestia materială a ţinutului de baştină nu i-a împiedicat pe tinerii noştri să fie cei mai buni dintre cei buni. Concluzia: botoşănenii noştri, de care suntem mândri pe deplin... au talent !
            Ambii concurenţi au fost repartizaţi în aceeaşi semifinală.  Dincolo de obligaţia de a concura între ei,  în viziunea mea, situaţia reprezintă un prilej de susţinere reciprocă psihică şi morală. Numele celor doi botoşăneni au fost pronunţate primele în cel mai important moment al serii, desemnarea câştigătorilor -  ocupând locurile I şi II în cea de-a 3-a din cele 4 semifinale. Emoţiile au fost vizibile, iar, în momentul decisiv,  s-au văzut din expresiile, gesturile şi mimica băieţilor.
Personal am sperat din tot sufletul,  până în ultimul moment, la clasamentul final, ca botoşănenii noştri să fie ocupanţii primelor locuri. Şi aşa s-a întâmplat! Am avut aşteptări mari de la ei, le-am apreciat talentele şi i-am susţinut sufleteşte până la încheierea emisiunii.
În ediţia ulterioară a emisiunii, Andi Moisescu a revenit asupra semifinalei 3 şi  s-a declarat mulţumit de rezultatele serii precedente, asta însemnând că şi el, la fel ca noi, a susţinut talentele noastre valoroase.
            Comentariile nu  lipsesc  pe site-ul postului organizator. Există  unii care încearcă să influenţeze opinia publică  în defavoarea botoşănenilor noştri. Cu toate acestea,  sunt şi foarte mulţi susţinători de toate vârstele. Micuţul Cosmin este apreciat, printre multe altele, deoarece coardele sale vocale ar putea înlocui cu succes multe instrumente muzicale. Ştefan, este de asemenea admirat de o mare parte din comentatori. El a câştigat admiraţia multor stelişti, deoarece el a afirmat în concurs că este susţinător înfocat al roş-albaştrilor. În plus,  a oferit un număr care a vizat cel mai iubit sport din România, fotbalul. A adus inovaţie şi creativitate în acest domeniu şi astfel a fost apreciat de privitori.  
Oamenii au vrut să vadă şi altceva, pe lângă numerele de muzică şi dans. Şi-au dorit ceva inedit şi exact asta le-a oferit Ştefan.  
Am certitudinea că băieţii ne vor uimi şi în finală, cu numere bine pregătite şi că vor epata, cum au făcut până acum, prin propriile calităţi, cu ajutorul cărora au câştigat simpatia publicului.  
            Să ne amintim că  din Botoşani, din  Moldova, au plecat  cândva Eminescu, Creangă, Iorga, Enescu, Luchian , genii care au dus numele României peste hotare. A venit şi secolul 21, cu botoşănenii lui de renume. Cred că zilnic păşim pe un pământ norocos şi trăim într-un colţ de  ţară din care nasc mereu  şi oameni frumoşi şi talentaţi.


Diana Dădăcuş






Ordinea de zi a şedinţei de marţi, 12 aprilie 2011, ora 11.00 - CNA

Ordinea de zi a şedinţei de marţi, 12 aprilie 2011, ora 11.00 - CNA: "2. Rapoarte de monitorizare:

Realitatea TV, Antena 3 – emisiuni de ştiri şi dezbatere difuzate în perioada 14 februarie – 14 martie 2011 – reclamaţiile: nr.3116/04.03.2011, nr.3071/03.03.2011, nr.3171/04.03.2011, nr.3257/07.03.2011.
OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată pe data de 17.02.2011 – reclamaţia nr.2431/18.02.2011.
Acasă TV – emisiunea „Poveştiri adevărate”, difuzată pe data de 08.02.2011 – reclamaţia nr.1806/09.02.2011.
Antena 1, Antena 2 – spot Astrofonica – reclamaţia nr.2837/28.02.2011
Posturi TV – spotul publicitar pentru Colon Help – reclamaţia nr.3536/11.03.2011 şi punct de vedere de la RAC (adresa nr.4577/04.04.2011)."

Formatul TV românesc "Miss fata de la ţară", exportat în Franţa, Ucraina şi Rusia - Mediafax

Formatul TV românesc "Miss fata de la ţară", exportat în Franţa, Ucraina şi Rusia - Mediafax: "Formatul TV românesc 'Miss Country Girl/ Miss fata de la ţară' este distribuit la nivel internaţional de Tim Crescenti, preşedintele companiei Small World IF. 'Miss Country Girl' a fost lansat la nivel internaţional în luna ianuarie, la Miami, la NATPE - unul dintre cele mai importante târguri de televiziune din lume, fiind prezentat recent şi la cel mai important târg european de vânzare şi achiziţionare de produse de televiziune - MIPTV de la Cannes (4 - 7 aprilie).

La MIPTV, formatul 'Miss Country Girl' a fost prezentat în cadrul conferinţei 'We love to MIP you', unde participanţii au putut viziona şi trailerul emisiunii.

De altfel, formatul românesc 'Miss Country Girl' a fost deja achiziţionat de Endemol France, după cum a declarat pentru MEDIAFAX Marius Toader, director de creaţie al Media Factory."

O problemă gravă | Dilema Veche

O problemă gravă | Dilema Veche: "Tot după cum am mai scris, emisiunea România, te iubesc de la PRO TV e unul dintre aceste ultime bastioane. În ediţia de duminica trecută, s-a difuzat un reportaj chiar despre infecţiile intraspitaliceşti. Mai întîi au fost prezentate cîteva cazuri, printre care cel al jurnalistului Niculae Ionescu, mort acum ceva vreme de septicemie, în urma contractării bacilului pioceanic în Spitalul Colţea. Dar reporterii nu s-au rezumat la atît: au luat probe de pe zidurile mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară şi le-au dus la analize. În toate cazurile, rezultatele au fost înfricoşătoare: stafilococi, bacili sau spori foarte periculoşi, care pot duce la deces."

Emisiunea "Românii au talent" - lider de audienţă, vineri şi sâmbătă, la Pro TV - Mediafax

Emisiunea "Românii au talent" - lider de audienţă, vineri şi sâmbătă, la Pro TV - Mediafax: "Cea de-a treia semifinală a emisiunii 'Românii au talent ' ce a fost difuzată vineri, în direct din Studiourile MediaPro din Buftea a adunat în faţa micilor ecrane peste 5 milioane de români din întreaga ţară în minutul de maximă audienţă de la 22.18, când la nivelul publicului comercial - din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani - ratingul Pro TV ajungea la 26,4 puncte şi cota de piaţă impresionantă de 64,8%."

Pagina de media – Petrişor Obae » Pro TV și Intact au luat trei sferturi din piață anul trecut. Câți bani au câștigat televiziunile în 2010

Pagina de media – Petrişor Obae » Pro TV și Intact au luat trei sferturi din piață anul trecut. Câți bani au câștigat televiziunile în 2010: "În conturile Pro TV au intrat cam 85 de milioane de euro. Peste dublu față de reușita Antenei 1, cu 35 de milioane.
Acasă TV (tot din portofoliul CME) a adus 23 de milioane de euro. Celelalte posturi din grup au încasat 3,6 milioane (Sport.ro), 2,7 milioane (Pro Cinema) și 1,1 milioane (MTV). Totalul posturilor CME a fost de 115 milioane de euro (cu zece milioane mai puțin decât în 2009)
Posturile Intact au totalizat anul trecut încasări de 45 de milioane de euro, față de 52 de milioane în 2009. După Antena 1, cei mai mulți bani au venit de la Antena 3 – 6,7 milioane de euro, Antena 2 – 1,8 milioane și Euforia – 1,5 milioane de euro."

NOI Rezultate ale elevilor darabaneni la concursurile scolare

NOI Rezultate ale elevilor darabaneni la concursurile scolare: "12 elevi ai Grupului Şcolar Darabani au participat sâmbătă la ediţia a III-a a Concursului Naţional de Chimie „Magda Petrovanu”, organizat de Facultatea de Chimie a Universităţii „Alexandru ..."

VIDEO + FOTO | Vezi o galerie foto de senzatie de la Pomarla – Roma (0-1 – Podariu 73).| BONUS – Rezumat video.

VIDEO + FOTO | Vezi o galerie foto de senzatie de la Pomarla – Roma (0-1 – Podariu 73).| BONUS – Rezumat video.: "



VIDEO | REZUMAT – NS POMARLA – AS ROMA 0-1 (Andrei Podariu 73)


doroftei_nsp.jpg


GALERIE FOTO – APASA | Vezi 20 de fotografii de la NS Pomarla – AS Roma (0-1)


NS POMARLA – AS ROMA 0-1

A marcat : A. Podariu (73)


Cronica: AS Roma.ro

AS Roma a invins astazi cu scorul de 1-0 in deplasare pe NS Pomarla, dupa un meci extrem de echilibrat.

Prima mare ocazie a primei reprize i-a aparinut lui Florin Ursuleanu, care a scapat singur catre poarta aparata de Axinte, dar a sutat putin pe langa poarta. Acelasi Ursuleanu a ajuns la 7 m de poarta romana si a sutat puternic, insa Axinte a respins in corner. AS Roma a ripostat, dar vantul puternic a facut ca poarta gazdelor sa nu fie pusa in pericol. Ultima mare ocazie a primei reprize a apartinut tot gazdelor. Sutul unui jucator pomarlean a fost deviat de vant si i-a pus mari probleme lui Axinte care a respins cu greu in corner. Cu 10 minute inainte de finalul primului mitan, Ionut Puntea atinge mingea cu mana in propriul care, dar centralul Dumitru Branza lasa jocul sa continue.

In partea secunda jucatorii romani au iesit de la cabine mai motivati, fiind certati de antrenorul Daniel Schiopu pentru faptul ca nu au sutat la poarta pentru a pune in pericol poarta aparata de pomarleanul Damian. In minutul 60, Florin Ursuleanu a inscris pentru 1-0, dar tusierul Radu Cretu a anulat golul pentru o pozitie clara de ofsaid. In mintul 73, Andrei Podariu primeste o pasa de la Maxim, suteaza din intoarcere de la 17 m si il invinge pe Damian.Meciul a fost intrerupt timp de 2 minute in minutul 75, atunci cand o furtuna puternica a pus stapanire pe localitatea Dumbravita. Gazdele au pus din nou in pericol poarta romana, insa Axinte a prins un meci de zile mari si nu a lasat ca mingea sa intre in poarta.

AS Roma | Axinte – Doroftei, Luca, Apatie, Bucatariu – Nicorici, Maxim, Vasilachi, Danila – Ciobanu S. , Podariu. Antrenor Daniel Schiopu.

NS Pomarla | Damian – Chiriac, Chelariu, Puscasu, Asoltanei, Peleneagra, Puntea, Surugiu, Ursuleanu, Bolici, Manea. Antrenor Dumitru Chelariu.



Sursa: AS Roma.ro


.

"

Maria Tiprigan : Mai sunt doar trei unitati fara hotarari judecatoresti

Maria Tiprigan : Mai sunt doar trei unitati fara hotarari judecatoresti: "

La nivelul judetului au fost zece unitati scolare care la inceputul saptamanii trecute aveau certificate constatatore.

"

Daniel Botezatu sustine ca aceasta este ultima luna cu salarii marite in invatamant

Daniel Botezatu sustine ca aceasta este ultima luna cu salarii marite in invatamant: "

La nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) pana azi la amiaza au venit cu statele de personal la avizat,
"

Ministrul muncii: Austria este pregatita sa-si deschida piata fortei de munca

Ministrul muncii: Austria este pregatita sa-si deschida piata fortei de munca: "Austria este pregatita sa-si deschida piata fortei de munca pentru vecinii est-europeni si se asteapta ca afluxul de locuri de munca sa fie gestionabil, a declarat luni ministrul muncii Rudolf Hundstorfer. Austria si Germania isi vor deschide pietele fortei de munca pe deplin pentru cetateni din tarile UE de la 1 mai. Hundstorfer a sugerat ca aproximativ 50.000 de persoane - in principal din Republica Ceha, Slovacia si Ungaria - ar putea veni in Austria in cautarea unui loc de munca in urmatorii doi ani."

Cum ţinem presa în viaţă - dezbatere despre jurnalismul de după "tsunami".

Cum ţinem presa în viaţă - dezbatere despre jurnalismul de după "tsunami".: "Care este conditia jurnalistului intr-un secol dominat de noile tehnologii? Ce nevoie avem de standarde etice in aceasta profesie? Si, pana la urma, unde se indreapta jurnalismul? Sunt cateva dintre intrebarile la care a raspuns profesorul american de jurnalism Jerome Aumente intr-o intalnire cu 30 de reprezentanti ai mass-media autohtone organizata, luni, de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti.
'Peisajul media la nivel global poate fi comparat cu Japonia dupa cutremur si tsunami. In SUA, ..."

Îngerul digital II [subtitrat în română]

Îngerul digital II [subtitrat în română]: "



"Ingerul digital" este denumirea unei companii americane, listata la bursa NASDAQ, fabricant al dispozitivelor personale de identificare (RFID, dispozitivele de identificare prin radiofrecventa, CIP-urile) destinate marcarii si urmaririi cetatenilor - vezi www.digitalangel.com. "Ingerul digital" este si numele dat unui documentar realizat de un grup de crestini ortodocsi din Serbia, deocamdata singurul film care trateaza acest subiect dintr-o perspectiva duhovniceasca ortodoxa. Documentarul "Ingerul digital" se adreseaza unui public matur si avizat. Filmul este tradus in limba româna, cu subtitrarea integrata in fisierul video. Partea I aici www.youtube.com

Views:
0


0
ratings
Time:
02:17:16
More in
People & Blogs
"

Infirmiera ucraineană a lui Gaddafi: "Adevărul e că Papik era mult mai discret decât ...

Infirmiera ucraineană a lui Gaddafi: "Adevărul e că Papik era mult mai discret decât ...: "Oksana Balinskaya (24) a fost asistenta lui Muammar Gaddafi. Tanara povesteste, pentru revista americana Newsweek, cum este dictatorul in viata personala, ce ciudatenii are si de ce se inconjoara de tinere frumoase ca asistente.

'Aveam 21 de ani cand am inceput sa lucrez pentru Muammar Gaddafi. Ca si alte femei tinere pe care el le angajase pe post de asistenta, am crescut in Ucraina. Nu stiam nici o boaba de araba, nici macar nu faceam diferenta dintre Libia si Liban. Dar 'Papik', cum ii ..."

Elevii români: s-au născut după 1989, dar apreciază comunismul

Elevii români: s-au născut după 1989, dar apreciază comunismul: "În ciuda absenţei unor experienţe directe cu regimul comunist, mai mult de o treime (38%) dintre adolescenţii chestionaţi într-un studiu al Fundaţiei Soros cred că acesta a reprezentat o perioadă 'mai bună' sau 'mult mai bună'..."

Agenţii economici locali, neinteresaţi de reclame pe tramvaie

Agenţii economici locali, neinteresaţi de reclame pe tramvaie: "Firmele botoşănene nu par să fie interesate de reclame pe tramvaiele deţinute de societatea Eltrans. Din cauza crizei financiare a cărei efecte încă se resimt în rândul agenţilor economici locali..."

14 angajaţi ai Direcţiei Copilului au renunţat la serviciu în acest an

14 angajaţi ai Direcţiei Copilului au renunţat la serviciu în acest an: "Numărul total al salariaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a scăzut sub 1.000, în condiţiile în care în luna iulie a anului 2009, erau înregistraţi..."

Salarii marite pentru mai multi dascali, pe luna martie!

Salarii marite pentru mai multi dascali, pe luna martie!: "Dupa ce Inspectoratul Scolar Judetean a anuntat ca luna aceasta vor primi salariile marite cu 33% doar cadrele didactice care au deja hotarari definitive si irevocabile, nu si cele care au certificate constatatoare, conducerea Sindicatului Invatamantului Preunversitar a solicitat..."

Cum să construiţi o echipă (1).

Cum să construiţi o echipă (1).: "Fie ca suntem manageri sau lideri de echipa, fie ca suntem directori de companie, cu toti tintim sa ne cream o echipa cat mai unita. De ce? Pentru ca doar astfel putem obtine rezultate mai rapide, mai bune si mai performante, nu-i asa? In plus, o echipa unita va aduce un profit mai bun.
Dar, exista si unii manageri care gandesc ca cea mai buna modalitate de a determina o performanta mai buna este sa creezi un spirit de competitie intre membrii echipei. Insa, de obicei, aceasta practica deloc ..."

Reţeaua locală City Net vrea acoperire de 100% pe cablu TV până în iunie

Reţeaua locală City Net vrea acoperire de 100% pe cablu TV până în iunie: "
Reţeaua locală de internet şi televiziune City Net rezistă şi chiar se impune în bătălia cu giganţii din acest domeniu, gen UPC sau Romtelecom. Cezar Ilaş, unul dintre asociaţii firmei care deţine reţeaua City Net, a declarat că iunie este termenul de acoperire integrală a municipiului Botoşani cu serviciul de televiziune.
"

500 de angajati ai DGASPC au castigat in instanta cei 25% taiati din salariu!

500 de angajati ai DGASPC au castigat in instanta cei 25% taiati din salariu!: "Aproximativ 500 de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani au castigat in instanta cei 25% taiati de Guvern anul trecut. Potrivit presedintelui Sindicatului Impact, Nicolae Macovei, cei care au primit pana acum sentinte definitive si executorii fac..."

Universitatea Cuza organizeaza "Zilele Portilor Deschise"

Universitatea Cuza organizeaza "Zilele Portilor Deschise": "

Liceeni botosaneni sunt asteptati la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi pentru a lua contact cu viata de student
"

Din nou despre curriculumul scolar

Din nou despre curriculumul scolar: "Sistemele educationale din multe tari sunt la un moment de cotitura, dupa constatarea ca nu mai raspund nevoilor de educatie si formare profesionala cerute de economii in evolutie rapida. Mutatiile extraordinare suferite de tehnologiile existente doar cu 15-20 de ani in urma, globalizarea pietelor, in special a pietei muncii, trebuie sa primeasca un raspuns adecvat din partea sistemelor educationale.​"

Hotararile judecatoresti aduc salarii marite in doua unitati scolare botosanene

Hotararile judecatoresti aduc salarii marite in doua unitati scolare botosanene: "
Profesorii din doua unitati scolare au prins ultimul tren din aceasta luna si vor primi salarii marite.
"

Azi e ultima zi în care se depun dosarele pentru gradaţia de merit. VEZI disciplinele şi graficul concursului!

Azi e ultima zi în care se depun dosarele pentru gradaţia de merit. VEZI disciplinele şi graficul concursului!: "
Astăzi este ultima zi în care se depun, la Inspectoratul Şcolar Judeţean, dosarele pentru gradaţia de merit. Începând cu 15 martie, cadrele didactice botoşănene au înaintat dosarele conţinând documentele justificative privind actvitatea lor la unităţile şcolare în care sunt angajate, iar astăzi este termenul limită la care directorii şcolari trebuie să le aducă la registratura Inspectoratului Şcolar.
"

DALLAS PUB | Paula Seling & Ovi in DALLAS PUB , vineri (15 aprilie) , ora 22:00

DALLAS PUB | Paula Seling & Ovi in DALLAS PUB , vineri (15 aprilie) , ora 22:00: "


DALLAS PUB | Paula Seling & Ovi in DALLAS PUB , vineri (15 aprilie) , ora 22:00

"