miercuri, 22 ianuarie 2014


Şase vedete care cred în existenţa extratereştrilor.
Multe vedete de la Hollywood sunt de parere ca oamenii nu reprezinta singura forma de viata din univers si cred in existenta extraterestrilor, informeaza Mediafax. Cantareata Katy Perry este una dintre vedetele care considera ca extraterestrii exista. "Cred foarte mult in astrologie. Cred in extraterestri. Ma uit la stele si imi imaginez: Cat de importanti suntem ca sa ne gandim ca suntem sin
Rudele celor mai influenţi lideri chinezi şi-au ascuns averile în paradisuri fiscale.
Rudele celor mai influenti lideri chinezi, printre care presedintele Xi Jinping si fostul premier Wen Jiabao, au folosit paradisuri fiscale pentru a-si ascunde o parte a averii lor, dezvaluie, miercuri, o retea de jurnalsti de investigatie, conform Mediafax. Potrivit documentelor financiare obtinute de Consortiul independent al jurnalistilor de investigatie (ICIJ), cu sediul la Washington, aproape
Un dispozitiv portabil ce anihilează migrena prin impulsuri electrice, aprobat în Marea Britanie
Un dispozitiv portabil care tratează migrenele prin trimiterea de impulsuri electrice către creier a fost aprobat de Institutul naţional de sănătate din Marea Britanie.
Salvator: Prima echipă a ajuns la locul accidentului cu mâinile în buzunar. Medicul Radu Zamfir a spus: «Nu aşa se procedează»
Gheorghe Trif, localnicul ajuns primul la locul accidentului aviatic, spune că prima echipă de intervenţie cu care s-a întâlnit după găsirea răniţilor nu avea niciun fel de dotare, nici măcar o trusă de prim-ajutor, iar reacţia medicului Radu Zamfir a fost: "Nu aşa se procedează!".
Arad: Facturile la încălzire au crescut cu 60 la sută.
Asociatiile de locatari din Arad atrag atentia ca facturile pentru energia termica furnizata in oras in decembrie au crescut, in medie, cu 60 la suta, informeaza Mediafax. Presedintele Uniunii Locale a Asociatilor Locative (ULAL) Arad, Dorina Lupse, a declarat, miercuri, ca facturile la caldura aferente lunii decembrie "sunt nejustificat de mari", crescand cu o medie de 60 la suta, la un
Targoviste: 23 de elevi, la spital dupa ce au fost intepati cu bolduri de doi colegi, la scoala
Un numar de 23 de elevi de la o scoala generala din Targoviste au fost dusi la spital, miercuri, pentru analize medicale, dupa ce doi colegi din clasa a VIII-a i-au intepat cu ace cu gamalie, pe holul scolii, tatal unuia dintre copiii intepati anuntand Politia, relateaza Mediafax.
Relatarea unui satean din Horea: Ne-au sunat ca au zis la televizor ca i-au gasit pe toti teferi si nevatamati si sa nu-i mai cautam. Dupa cam o ora suna iar telefonul: Mai cautati, nu i-au gasit
Un satean din comuna Horea, unde a avut loc accidentul aviatic de luni, povesteste pentru Ziua de Cluj cum s-au adunat oamenii din sat sa caute aeronava prabusita si supravietuitorii, si cum s-au oprit la un moment dat dupa ce au aflat de la televizor ca oamenii aflati la bord ar fi fost gasiti si sunt in viata.
APADOR-CH cere desfiinţarea STS: Accidentul din Apuseni a relevat inutilitatea instituţiei.
APADOR-CH solicita, in urma accidentului aviatic din Apuseni, desfiintarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS). Organizatia arata, intr-un comunicat de presa de miercuri, ca a formulat, inca din 2006, observatii cu privire la pachetul de legi privind securitatea nationala si a cerut public desfiintarea STS, pe motiv ca acesta nu-si justifica existenta ca structura independenta, militariz
Predoiu: Fac plângeri penale împotriva lui Stroe, Mănescu şi Nicolăescu pentru ...
Primvicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, miercuri, ca va depune plangere penala imporiva ministrilor Radu Stroe, Ramona Manescu si Eugen Nicolaescu pentru neglijenta in serviciu in cazul accidentului aviatic, informeaza Mediafax. "Voi formula plangeri penale impotriva ministrilor Stroe, Manescu si Nicolaescu pentru neglijenta in serviciu, pentru ca cineva trebuie sa plateasca daca
RAPORT OFICIAL AL TRAGEDIEI AVIATICE. Guvern: Vinovaţi sunt cei de la ROMATSA care NU au localizat şi NU AU DECLANŞAT OPERAŢIUNILE DE CĂUTARE. Autorităţile propun schimbarea legii pentru a obliga operatorii să LOCALIZEZE TELEFOANELE cu "acurateţe"
DESCARCĂ DOCUMENTUL - RAPORT OFICIAL AL TRAGEDIEI AVIATICE. FILMUL EVENIMENTELOR// Mediculm Zamfir a sunat de cinci ori la 112// Avionul avea sistem de localizare ELT// Au existat informaţii de la aeronave în zbor despre emisia staţiei ELT a aeronavei BN2 prăbuşite, dar nu a exista o informare de la Centrul COSPAS – SARSAT (Centrul de Căutare-Salvare Satelitară), prin Centrul de la Moscova (MCC).
Procurorii au început urmărirea penală in rem în cazul accidentului aviatic produs în Apuseni
Procurorii care cercetează accidentul aviatic produs în Munţii Apuseni au început, miercuri, urmărirea penală pentru încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor şi vătămare corporală din culpă, a anunţat Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia.
Preda: O să-mi fac pagină de Facebook şi o să postez fotografii gătind şi purtând şorţ de bucătărie
Deputatul de Buzău Cezar Preda, vicepreşedinte al PDL, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că îşi va deschide pagină de Facebook, iar pentru a atrage like-uri va posta fotografii gătind şi purtând şorţ de bucătărie şi îşi va cumpăra şi o pisică.
O abilitate a curcanilor a inspirat inventarea unui detector de substanţe chimice periculoase
Abilitatea curcanilor de a îşi schimba culoarea "mărgelelor" de la gât atunci când se înfurie i-a inspirat pe cercetătorii americani în crearea unui detector capabil să semnaleze prezenţa substanţelor chimice periculoase din aer, cu ajutorul telefonului mobil.
Medicamentele contra gripei contribuie la răspândirea cu mai multă uşurinţă a microbilor
Medicamentele pentru tratarea răcelii şi gripei îi pot face pe pacienţi să se simtă mai bine, însă pot afecta sănătatea prietenilor şi a colegilor, întrucât contribuie la răspândirea cu mai multă uşurinţă a microbilor.
Doar 25% dintre străinii care vin în România preferă zonele turistice. Cei mai mulţi merg în oraşe mari
Majoritatea străinilor care vin în România nu sunt interesaţi de turism şi se cazează în Bucureşti sau oraşele reşedinţă de judeţ, şi doar un sfert dintre ei preferă marea, muntele, Delta, staţiunile balneare şi circuitele, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
Băsescu a primit, în 2013, machete de vapoare, icoane, cărţi şi pălării.
Presedintele Traian Basescu a primit, in 2013, bunuri in valoare de 5.667 de euro, toate ramanand insa in patrimoniul Administratiei Prezidentiale. Este vorba despre obiecte, de cultura, in mare parte, primite cu titlu gratuit cu prilejul unor actiuni de protocol sau alte activitati in legatura cu exercitarea functiei, informeaza Agerpres. Cel mai scump cadou il reprezinta o macheta vapor 'Deepwat
VIOLENŢE LA KIEV: Confruntările între manifestanţi şi forţele de ordine se intensifică. Jandarmii au adus un vehicul blindat în piaţă. Ce le cere Ianukovici protestatarilor - FOTO, VIDEO
Confruntările care au izbucnit miercuri dimineaţa la Kiev s-au intensificat, manifestanţi aruncând cu cocteiluri Molotov în direcţia forţelor de ordine, care ripostau trăgând cu gloanţe de cauciuc şi lansând grenade asurzitoare. Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici i-a îndemnat pe ucraineni să nu dea curs apelurilor unor "extremişti" şi a declarat că regretă profund moartea unor pers
Labirinturi inedite: Cele mai frumoase locuri în care să te pierzi - GALERIE FOTO
Huffington Post a alcătuit un top al celor mai frumoase, elaborate sau interesante labirinturi din lume.
Raport MCV: Procedurile de achiziţii publice din România sunt vulnerabile, în permanenţă, la corupţie
Procedurile de achiziţii publice din România sunt vulnerabile, în permanenţă, la corupţie, astfel că ar trebui instituit un sistem ex-ante de verificare a conflictului de interese, se arată în raportul MCV publicat miercuri.
Rusia: Rubla continua sa scada, Vladimir Putin respinge ideea unei devalorizari
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a respins miercuri ideea unei posibile devalorizari a rublei, in conditiile in care moneda nationala a atins cel mai redus nivel de la inceputul crizei economice, inregistrat in 2009, scrie AFP.
Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici îi îndeamnă pe cetăţeni să nu dea curs apelurilor unor "extremişti"
Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici i-a îndemnat miercuri pe ucraineni să nu dea curs apelurilor unor "extremişti" şi să continue înfruntările violente din centrul Kievului, care s-au soldat cu doi morţi, relatează AFP.
Fotografia controversată în care apare iubita lui Roman Abramovici. Care au fost reacţiile
Dasha Zhukova, iubita miliardarului rus Roman Abramovici, a stârnit critici dure după ce o revistă a postat pe site-ul său o fotografie în care tânăra apărea într-o ipostază controversată.
Turcia - ţara cu cel mai mare consum de ceai pe cap de locuitor; România, pe locul 45
Turcia, Irlanda şi Marea Britanie ocupă primele trei poziţii în topul ţărilor cu cel mai mare consum de ceai pe cap de locuitor, anual, clasament în care România se află pe poziţia a 45-a, informează theatlantic.com.
Sucevean, acuzat de omucidere în Spania, arestat.
Un sucevean de 32 de ani a fost arestat, miercuri, pentru 14 zile, in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile din Spania, conform Mediafax. Barbatul din orasul Dolhasca a fost incarcerat, pe numele sau fiind emis de autoritatile judiciare spaniole un mandat european de arestare pentru furt prin violenta dintr-o casa locuita, lipsire de libertate in mod ilegal si omucidere. Sucev
Ernst&Young: Companiile dispuse să vândă pentru preţul corect.
O treime (33%) dintre companiile de la nivel global intentioneaza sa deruleze o vanzare de active in urmatorii doi ani, conform raportului anual al Ernst&Young (EY) - Global Corporate Divestment Survey, la care au raspuns mai mult de 700 de executivi la nivel global. 80% dintre respondenti se declara deschisi la oferte pentru active de valoare iar o prima de 30% i-ar atrage pe majoritatea exec
Antonescu: Săptămâna viitoare vom evalua miniştrii. Nu este exclus să apară remanieri.
Liderul PNL, Crin Antonescu spune ca saptamana viitoare se vor evalua ministrii si ca exista si posibilitatea unor remanieri. Sunt criterii universale de evaluare a ministrilor, fiind vorba si de o parte de comunicare publica, decizii, management. PNL a avut intotdeauna niste criterii pe care nu le va schimba. Niciunul dintre oameni despre care vorbim azi aveau activitate si in administratie si in
Raportul privind accidentul aviatic: Iovan se informase privind condiţiile meteo, înainte de decolare
Raportul privind accidentul aviatic din Apuseni precizează că Adrian Iovan făcuse informarea meteo, din datele prezentate rezultând că au trecut 25 de minute de la momentul în care turnul de control a pierdut legătura cu aeronava şi primul apel telefonic, cel al copilotului Gabriel Petrescu.
Bănicioiu: Performanţa Simonei Halep, un semn al unui viitor frumos pentru tenisul românesc
Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a felicitat-o pe Simona Halep pentru parcursul la Australian Open, subliniind, într-o declaraţie de presă, că este sigur că jucătoarea va câştiga în anii care vin un turneu de Grand Slam.
Un director Facebook a devenit miliardar, după ce acţiunile companiei au atins un nou record
Averea directorului operaţional al Facebook, Sheryl Sandberg, a depăşit un miliard de dolari, după ce acţiunile reţelei de socializare au închis şedinţa de tranzacţionare pe bursa din SUA la un nou nivel record.
Boc: MAI putea localiza avionul cu precizie de un kilometru.
Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Afacerilor Interne dispune de aparatura necesara localizarii avionului prabusit in Muntii Apuseni cu o precizie de maximum un kilometru si ca. Mai mult, Boc subliniaza ca, daca s-ar fi utilizat toate instrumentele pe care autoritatile le aveau la dispozitie, in 10 minute se afla locatia exacta a epavei, conform
Ponta anunţă că Nicolăescu are mandat politic să promoveze măsurile de reformă a sănătăţii
Ministrul liberal al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, are şi mandatul politic de a promova, probabil săptămâna viitoare, noile măsuri din cadrul reformei sănătăţii, legate de pachetul de bază de servicii, programele de sănătate, implicarea autorităţilor locale şi universităţilor, a spus premierul Ponta.
Salvamont Cluj: Am fost anunţaţi ultimii despre accident, Salvamont nu e parte a celulei de criză
Şeful Serviciului Salvamont Cluj, Gheorghe Frăţilă, afirmă că salvamontiştii se puteau implica mai bine în cazul accidentului aviatic, el spunând că Salvamont a fost ultimul anunţat, că nu apare în indexul de alarmare la 112 şi că nu figurează ca parte a celulei de criză pe lista prefectului.
Tupeu de STS: medicul erou minte
Tupeu incredibil al purtătorului de cuvânt al STS, Adrian Fulea care a declarat corespondentului MEDIAFAX medicul Radu Zamfir nu ar fi oferit niciun fel de cordonate georgrafice cu privire la locul unde se afla epava avionului. STS, serviciul de stat care toacă anual 250 de milioane de euro, degeaba și care nu a fost în stare să localizeze apelul făcut de medicul Radu Zamfir de la locul prăbușirii
Purtătorul de cuvânt al CE: Evenimentele din decembrie 2013 din Parlamentul României au pus la îndoială respectarea principiilor cheie
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Mark Gray a declarat, miercuri, că "evenimentele" din decembrie 2013 din Parlamentul român au "scuturat" sistemul şi au pus la îndoială respectarea unor pincipii cheie, el arătând că principiul egalităţii în faţa legii se aplică şi parlamentarilor.
În topul celor mai atractive ţări pentru afaceri, România este trasă în jos de corupţie
România ocupă locul 8 în Europa de Est şi Asia Centrală într-un top Bloomberg al celor mai atractive ţări pentru afaceri, devansată de Ungaria, Cipru, Turcia, Bulgaria sau Rusia, şi trasă în jos în principal de percepţia investitorilor privind corupţia.
12 copii din Satu Mare, la spital, cu toxiinfecţie alimentară.
12 copii de la Scoala Generala din localitatea Odoreu au fost transportati miercuri la Spitalul Judetean Satu Mare cu toxiinfectie alimentara, relateaza Agerpres. Copiii s-au imbolnavit dupa ce au consumat produse lactate prin Programul "Laptele si Cornul", a precizat seful CJ Satu Mare. Urmeaza o ancheta ca sa se stabileasca exact sursa infectiei. "Deocamdata, la cei care sunt in U
SUA au revocat vizele "mai multor ucraineni", în urma violenţelor de la Kiev
Statele Unite au revocat vizele mai multor ucraineni, din cauza recurgerii la forţă împotriva manifestanţilor, la Kiev, a anunţat ambasada americană în a patra zi de violenţe, care s-au soldat cu doi morţi.
FILMUL EVENIMENTELOR de la decolarea avionului până la accidentul din munţii Apuseni
Raportul redactat de vicepremierul Gabriel Oprea şi prezentat premierului Victor Ponta referitor la accidentul aviatic din munţii Apuseni arată filmul evenimentelor.
Raportul lui Oprea: Pilotul comandant a pregătit zborul. Decizia de amânare îi aparţine
Pilotul comandant a efectuat pregătirea zborului care a condus la accidentul aviatic din Cluj, inclusiv informarea meteo înainte de decolare, iar decizia privind amânarea/anularea unui zbor din considerente de siguranţă a zborului aparţine în totalitate pilotului comandant al aeronavei.
Ce despăgubiri pot primi victimele accidentului aviatic din Munţii Apuseni
Avionul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă implicat în accidentul din Apuseni este asigurat la Omniasig.
Raportul MCV: "Toţi suntem egali în faţa legii, inclusiv parlamentarii români".
Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Grey, a aratat ca nu este de mirare ca in raportul MCV se face referire la ceea ce s-a intamplat in Parlamentul Romaniei in decembrie 2013 - "martea neagra" - si, de aceea, este important sa se introduca un cod de conduita pentru parlamentari. Citeste si: LIVE TEXT Raportul MCV, prezentat la Bruxelles "Mesajul raportului este unul clar
Compania McDonald`s este suspectata de evaziune fiscala de peste 2 miliarde de euro in Franta
Ministerul francez al Finantelor suspecteaza gigantul american de fast-food McDonald`s ca nu a platit impozit pentru 2,2 miliarde de euro din cifra de afaceri suma pe care a transferat-o in strainatate, scrie saptamanalul L'Express in editia de miercuri. Compania a negat afirmatiile.
Georgia a protestat după ce Rusia şi-a "mutat frontiera" pe teritoriul abhaz
Georgia a protestat după ce Rusia a extins zona de securitate a Jocurilor Olimpice (JO) de la Soci pe teritoriul regiunii georgiene separatiste Abhazia.
Studiu ActiveWatch: Televiziunea locală este o armă de luptă politică
“Televiziunea locală este un aspirator al banului public, o trambulină pentru cariera politică și un lăutar pentru politicieni”, potrivit unui studiu realizat de ActiveWatch, o