marți, 24 mai 2011

Botoşăneanul Sergiu Dănilă a ajuns în finala “Noră pentru Mamă”

Botoşăneanul Sergiu Dănilă a ajuns în finala “Noră pentru Mamă”: "
Dupa ce a castigat in ultimele 2 saptamani titlul de cel mai votat baiat din casa “Nora pentru Mama”, botosaneanul Sergiu Danila impreuna cu iubita sa, Cristina au intrat in finala concursului. Cei doi sunt favoriti la castigarea marelui premiu de 500.000 de lei.
"

Un fel de epilog…

Un fel de epilog…: "

Mi-e greu să transpun acum în cuvinte ce melanj de sentimente mă încearcă în această confruntare iminentă cu realitatea… o realitate foarte dificil de îndurat. Ideea că în curând va fi „ultima dată” pentru toate în Laurian, în calitate de elev, mă sperie cumplit.. Mi se pare un lucru total nefiresc, e ca şi cum ai smulge un copil din căldura pântecului matern. Şi e extrem de dureros, căci afară rânjeşte triumfal maturitatea…


Iată că a fost şi liceul… cu sufletul cuprins în vâltoarea nestatorniciei şi a neliniştii, cu frisonul acela adolescentin ce ne cutremura carnea. Au fost visuri, idealuri măreţe ce dormitau în noi, dezamăgiri dar şi bucurii până la refuz, adunate toate de-a valma, într-un straniu amalgam de copilărie şi maturitate. Da, era atâta copilărie în noi încât o puteam împărţi şi celorlalţi şi sper că va mai fi şi de acum încolo. Era atât patos în vorbele noastre şi atâta libertate în cuvânt, dar nu o libertate prost înţeleasă… În ciuda regretului, încă nu mă impac cu timpul trecut… îmi place să cred că totuşi, aceste lucruri mai SUNT! Haideţi acum, în clipa cea din urmă, să mai trăim o dată emoţia orelor de curs, să ne mai jucăm împreună, haideţi să mai desenăm trăsnăi pe tablă ca mai apoi să râdem până ni se înroşesc obrajii, haideţi să mai facem fotografii în care să se strâmbăm şi apoi haideţi să ţopăim pe holuri, într-o ultimă zvâcnire…


Păşim acum cu deznădejde prin crepuscul, asemeni unor creaturi oarbe şi bezmetice, pe un hotar străin şi poate chiar ostil pentru noi. Anii de liceu se vor întoarce năvalnic, cu efervescenţa lor, atunci când, sufocaţi şi blazaţi de existenţa noastră înecată în praf, vom căuta febril printre cotloanele minţii o reminescenţă a amintirii acestor vremuri. Mai ştiţi?! Vremurile în care sclipiri ciudate ni se frângeau în priviri, în care ne făuream singuri destinul şi în care nu ne făceam griji că universul nostru de sticlă s-ar putea prăbuşi într-o bună zi… Spuneţi-mi că mai ştiţi… pentru că numai aşa ele vor fi mereu acolo, pregătite să ne iasă în cale atunci când, cu disperare, vom simţi nevoia să ne agăţăm de ceva. Mie mi s-au întipărit în memorie de mult…


Eu nu pot decât să fiu profund recunoscătoare pentru clipele fericite petrecute aici, pentru tot ce am învăţat şi pentru oamenii absolut minunaţi pe care i-am întalnit (domnii profesori, colegi, Drama), unii dintre aceştia reprezentând chiar modele demne de urmat în viaţă. Cu toţii au ştiut să fie PRIETENI! Şi pentru toate acestea le adresez un cât de poate de sincer „mulţumesc!”


TE IUBESC, LAURIAN!


Să nu lăsăm nimic să se piardă în negura necruţătorului timp… Cum spunea şi Lamartine, în a sa poezie „Le lac”:


«Ô temps! suspends ton vol, et vous, heures propices!

Suspendez votre cours:

Laissez-nous savourer les rapides délices

Des plus beaux de nos jours!
»



Adelina Pînzaru (XII G)

"

Liceul, o joacă de-a oamenii mari

Liceul, o joacă de-a oamenii mari: "

Suntem martorii unii altora. Responsabilitatea acestui fapt s-a resimţit de câteva ori mai grea pe umerii ziarului. Eficienţa filtrării esenţei din plinătatea spiritului tânăr a fost direct proporţională cu frecvenţa relativ redusă a publicărilor.


Ideal, pentru ziarul oricărui liceu, e să apară în mod constant lunea, miercurea şi vinerea, urmând un model cvasi-babilonian (termen ales pentru a înlesni vizualizarea procesului şi nicidecum pentru a sfida vreun zeu…) care, în acest caz, constă în depunerea a cel puţin unei vibrante cărămizi, purtând în gravură semnătura autorului, venită din partea fiecărui individ ce populează micro-universul Laurian. Numai astfel ar putea avea pretenţia că nu a omis nimic şi pe nimeni – prin voi de la voi!


Acest edificiu simbolic aflat în perpetuă construcţie va fi „concretizarea” unei palide, dar poate singure încercări accesibile de a ciupi o fărâmă de eternitate şi pentru burţile noastre hămesite. Devenim imuni apăsării cerului doar dacă vom şti să stăm uniţi atunci când suntem încă de prima dată, ceva mai serios, încercaţi.


Însă această încercare e departe de a fi o corvadă, iar cuvântul „ideal”, menţionat mai sus, venea ca o dezvăluire ce căuta să vă liniştească şi, pe mine unul, să mă trădeze. Căci ce poate însemna această încercare prelungită pe cuprinsul a patru ani, dacă nu, de fapt, joc, iar joaca, fiindcă implică o mentalitate infantilă predispusă către imaginaţie şi vis, se înrudeşte cu idealitatea.


Dar, dincolo de caracterul manifest, participarea la acest spectacol al ludicului înseamnă o ultimă joacă de-a oamenii mari. Această distracţie are rol educativ, pregătitor. Alegând scrisul, recompensa va fi şi de natură personală. Aş fi tentat să cred că numai acest lucru contează cu adevărat. Prin analizele voastre şi ale celorlalţi, prin inspecţie şi introspecţie, veţi dobândi cunoaşterea şi autocunoaşterea. Din nefericire, cei mai mulţi dintre noi suntem tentaţi să permitem jocului, odată liceul terminat, o anumită alienare, o deviere de la un ax firesc, transformându-se într-o acerbă competiţie (pentru supravieţuire). Scopul acesta e absurd atâta vreme cât Trenul nu poate deraia şi, în consecinţă, de fatalitatea staţionării în gara terminus nu a fost nimeni scutit. Viaţa să ne fie o călătorie frumoasă. Jos cu lucrurile efemere!


Apropiindu-mă de final, nu-mi rămâne altceva de făcut afară de a constata că odată cu finele acestei serii prima generaţie de scribi credincioşi ATL News-ului iese la pensie. Ţinem pe acestă cale să urăm tuturor celora care ne împărtăşesc momentul de sfârşit de liceu (indiferent dacă îl văd ca pe o de mult aşteptată eliberare sau un final emoţionant ce are puţine şanse de a fi perisabil în depozitul minţii) să-şi ducă viaţa mai departe într-un jucăuş „Carpe diem”, nu de tipul dezlănţuit şi consumator, ci cu cât mai puţine compromisuri. Cât despre restul, profitaţi că Timpul vă mai dă răgaz să vă jucaţi. Cei care vor binevoi a ne urma, redacţia serii a IV-a, pregătiţi de pe acum argila, adunaţi lemnul, ridicaţi propriile voastre cupoatre şi înălţaţi edificiul ca să-i putem vedea împreună semeţia în zarea înnegurată a trecutului!


N-am să vă uit nici pe dumneavoastră, dragi profesori, pe care vă rog să nu obosiţi o clipă în a le indica singura direcţie permisibilă: ÎN SUS!




Tremură Daniel (XII G)



"

La alții de ce se poate? 600 de concedieri din presa de stat a Ungariei

La alții de ce se poate? 600 de concedieri din presa de stat a Ungariei: "

“Aproximativ 600 de angajaţi din cei 3.000 pe care îi are grupul de presă de stat ungar vor fi disponibilizaţi”, a declarat ieri directorul general István Böröcz, potrivit budapestsun.hu.

În România, 3200 de angajaţi avea doar Societatea Română de Televiziune în 2010, potrivit raportului de activitate al TVR. La rândul lui, Radioul Public, cu toate posturile sale, numără în jur de 2500 de angajaţi.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui director-general al instituţiei publice de presă din Ungaria a declarat că în urma unor cercetări s-a constatat că cei 3.000 de angajaţi ai MTV, Duna TV, Magyar Rádió şi ai agenţiei de presă MTI depăşesc numărul celor necesari pentru ca activitatea să se desfăşoare în bună regulă. Astfel s-a decis reducerea substanţială a numărului angajaţilor.

La începutul acestui an, cele patru instituţii de presă din Ungaria au fost unite într-una singură.

"

Dan Diaconescu a ramas fara subiecte la OTV: Vrea sa-l exhumeze pe Eminescu

Dan Diaconescu a ramas fara subiecte la OTV: Vrea sa-l exhumeze pe Eminescu: "Dan Diaconescu vrea ca, ajutat de simpatizanţii Partidului Poporului, pe 28 iunie să-l exhumeze pe Mihai Eminescu şi, ulterior, după deschiderea unei anchete privind moartea poetului, să-l înmormânteze cu onoruri naţionale.
Potrivit Ziarului Ring,..."

Cine îl înlocuieşte pe Harry Potter.

Cine îl înlocuieşte pe Harry Potter.: "Studiourile Warner Bros sunt in cautarea unei noi francize cu potential de box-office pentru a inlocui seria de mare succes Harry Potter, care se apropie de sfarsit.
Povestea pe ecrane a vrajitorului Harry Potter, inspirata de seria omonima scrisa de J.K. Rowling se va incheia in acest an, o data cu ultima parte 'Harry Potter si Talismanele Mortii', ce va avea premiera in Romania pe 15 iulie.
Potrivit presei americane, cea mai de succes serie de filme din istorie va fi inlocuita cu o alta ..."

VIDEO Lordul Watson de Richmond: În Romania viitorul este online si digital

VIDEO Lordul Watson de Richmond: Romaniei, tara relativ saraca, ii trebuie mai mult decat un brand turistic - cel mai rau ar fi sa fie perceputa ca parte a problemelor intregii regiuni: "Romania, o tara relativ saraca situata intr-o regiune dificila a Europei, are nevoie sa-si scoata in evidenta trasaturile aparte si sa mearga dincolo de brandul turistic, apreciaza Lordul Watson de Richmond, personalitate influenta a pietei media din Marea Britanie. El sustine, intr-o discutie cu HotNews.ro, ca pe fondul revirimentului lent al economiei romanesti aceasta tara ar trebui sa fie precauta in privinta aderarii prea rapide la zona euro si sa nu uite de lupta contra coruptiei. Pe piata de marketing si comunicare, in tarile cu PIB mai mic elementul-cheie este telefonia mobila, iar in Romania viitorul este online si digital, spune el."

Moartea lui Culianu, un mister şi după 20 de ani.

Moartea lui Culianu, un mister şi după 20 de ani.: "Profesorul Ioan Petru Culianu, una dintre cele mai stralucite minti ale culturii romane, a fost ucis in 21 mai 1991, in toaleta Universitatii din Chicago. A fost tras un singur glont, in ceafa. Nici pana astazi, autoritatile americane nu au aflat cine este asasinul.

Crima executata cu sange rece este in continuare, si dupa 20 de ani, sursa unor speculatii privind vinovatul, mai ales ca ulterior, Ion Pacepa a comentat ca glontul tras in ceafa este 'o tipica executie in stil KGB-ist', ceea ce ..."

Irinel Columbeanu: "Am acceptat expunerea mediatică a relaţiei noastre, din dragoste pentru Monica"

Irinel Columbeanu: "Am acceptat expunerea mediatică a relaţiei noastre, din dragoste pentru Monica": "Judecătoarea care se ocupă de divorţul Columbenilor i-a sfătuit, ieri, pe cei doi soţi să ajungă la o înţelegere până la termenul de pe 6 iunie. Cu toate acestea, Irinel refuză să ”stea la masă cu minciuna”."

VIDEO Inna, ironizata din nou de presa britanica

VIDEO Inna, ironizata din nou de presa britanica: "Numita anul trecut "Sudoku girl" si "prosti, dar buna" in presa britanica (BBC Radio 1 si The Guardian), Inna este ironizata din nou in UK, de aceasta data de Paul Lester, ziarist al publicatiei The Guardian."

MUTARE SURPRIZĂ: Claudiu Șerban, redactor-șef la Capital

MUTARE SURPRIZĂ: Claudiu Șerban, redactor-șef la Capital: "

Claudiu Șerban, director general Evenimentul zilei și Capital este și noul redactor șef al săptămânalului economic. Claudiu Șerban a făcut anunțul în fața redacției, într-o ședință, în urmă cu doar câteva minute.

Directorul general, acum și redactor-șef, preia atribuțiile de la Iulian Bortoș, care a demisionat săptămâna trecută, după cum paginademedia.ro a anunțat aici.

Iulian Bortoș va mai lucra la Capital până luni

"

Bacalaureat 2011: Ce păţeşti dacă eşti prins copiind? Vezi modificările apărute

Bacalaureat 2011: Ce păţeşti dacă eşti prins copiind? Vezi modificările apărute: "




News Măsurile de securitate pentru eliminarea fraudei la examenul de bacalaureat au fost sporite, iar cei care copiază vor fi şi mai drastic sancţionaţi, ei fiind eliminaţi şi primind interdicţie de a participa la două sesiuni, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"

Ziua portilor deschise la Grupul Scolar Darabani GALERIE FOTO

Ziua portilor deschise la Grupul Scolar Darabani GALERIE FOTO: "Vineri, Grupul Şcolar şi-a deschis porţile pentru viitorii absolveţi ai claselor a VIII-a din zona oraşului Darabani. Au păşit pragul liceului elevi de la Şcoala „Leon Dănăilă”, şcolile ..."

Elevii de la Colegiul Eminescu colectează şi donează cărţi

Lecturi Urbane la Botoşani!
  • Colegiul Naţional Mihai Eminescu face eforturi pentru a creşte numărul cititorilor interesaţi de lectura valoroasă

Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a demarat o nouă acţiune socială intitualtă ”Lecturi Urbane la Botosani”, in cadrul proiectului naţional “Orasul Citeste”. Proiectul are ca că obiectiv principal încurajarea lecturii, atât în rândul tinerilor cât şi al adulţilor, care cu timpul, poate au uitat gustul literaturii.
Profesorii, împreună cu elevii, au amenajat, la parterul liceului, un loc unde fiecare persoană poate dona cărţi. Pe data de 5 iunie, elevii eminescieni vor fi prezenţi în faţa Teatrului "Mihai Eminescu" Botoşani, unde vor împărţi botoşănenilor câte o carte din cele colectate. Fiecare persoană trebuie să facă o promisiune: după ce va citi cartea, o va înmâna mai departe altcuiva.




Mădălina Iacob

Sistemul anti-fraudă la BAC 2011: camere de filmat, observatori din afară, pedepse aspre pentru elevii care copiază

Sistemul anti-fraudă la BAC 2011: camere de filmat, observatori din afară, pedepse aspre pentru elevii care copiază: "Ca să-i cumințească pe cei care se gândesc că ar putea să treacă examenul de bacalaureat cu plicul plin cu bani, reprezentanții Ministerului Educației s-au gândit la câteva metode care speră să dea roade."

LICITAȚIE: Academia Cațavencu se vinde joi. Brandul, cel mai valoros

LICITAȚIE: Academia Cațavencu se vinde joi. Brandul, cel mai valoros: "

Licitația pentru vânzarea Academiei Cațavencu va avea loc poimâine, joi,26 mai.

Aceasta este data, potrivit anunțului de licitație, care a fost publicat în ziarul România liberă. După cum paginademedia.ro anunțat aici, cel mai valoros este brandul: peste 140.000 de euro.

Detalii și anunțul complet, în continuare:

Din anunț:

  • Licitația publică cu strigare va avea loc joi, 26 mai, începând cu ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar General Group Expert SRL.

Activele:

  • Marca Academia Cațavencu, la prețul de pornire de 149.322 de euro, fără TVA
  • Apartament trei camere, situat în comuna Ștefăneștii de Jos, Linia de centură nr. 50, Complex Cosmopolis. Preț de pornire 103.390 euro, fără TVA
  • Mijloace de transport (autoturisme) la prețul total de 190.122 de euro, fără TVA.
  • Obiecte de inventar constând în aparatură, birotică, mobilier, la prețul de 96.905 euro, fără TVA.
  • Fiecare activ se va licita separat.
  • În caz de neadjudecare, licitația se va repeat în zilele de 3, 9, 16 și 23 iunie.
  • Documentația de înscriere la licitație va trebui depusă cu cel puțin două zile înainte de data fixată pentru licitație la sediul lichidatorului judiciar (adică astăzi).

Activele Cațavencu SA au fost scoase la licitație după ce instsanța a declarat falimentul companiei.

Anunțul din România liberă:


"

Summitul e-G8: Sarkozy saluta un vector al libertatii de exprimare si pledeaza pentru reglementari minimale ale Internetului

Summitul e-G8: Sarkozy saluta un vector al libertatii de exprimare si pledeaza pentru reglementari minimale ale Internetului: "Presedintele francez Nicolas Sarkozy a pledat marti pentru o reglementare minimala a internetului si a afirmat ca acesta a devenit "un vector de o putere inedita" al libertatii de exprimare, citand rolul sau in revolutiile din Tunisia si din Egipt, relateaza AFP."

Bosch caută 300 de colaboratori

Bosch caută 300 de colaboratori: "Grupul german Bosch a anunţat că va face noi angajări, aproximativ 300, şi că ar vrea să-şi extindă activităţile din România."

Secvenţă memorabilă cu Fănuş Neagu şi Gheorghe Dinică în Crucea de piatră | VIDEO

Secvenţă memorabilă cu Fănuş Neagu şi Gheorghe Dinică în Crucea de piatră | VIDEO: "Astăzi l-am pierdut pe scriitorul Fănuş Neagu, dar ne rămân ca amintire operele scrise de el şi scenele memorabile în care a jucat alături de alţi mari actori. El a apărut în 1993 în filmul 'Crucea de piatră', realizat după..."

Fănuș Neagu, către jurnaliști: Urât mai trăiți, domnilor!

Fănuș Neagu, către jurnaliști: Urât mai trăiți, domnilor!: "În anul 2008, scriitorul Fănuș Neagu a criticat dur agresivitatea și insistența jurnaliștilor față de starea sa de sănătate."

Viaţa scriitorului Fănuş Neagu în imagini

Viaţa scriitorului Fănuş Neagu în imagini: "Scriitorul, în vârstă de 79 de ani, a murit în această dimineață, la spitalul Elias din Capitală, după o lungă suferinţă cauzată de cancerul la pancreas."

Revista Presei CNA, 24 Mai 2011


Revista Presei CNA, 24 Mai 2011

24.05.2011

Trimiteteţi articolul prin email title= 
• ACTUALITATE
Odată cu schimbarea metodologiei de măsurare (datele se culeg acum pe telefon), cifrele radiourilor arată cu totul altfel față de anul trecut.
Diferențele cele mai notabile vin de la Radio 21 (cu o audiență la jumătate acum), Magic FM (care intră în Top 5) și de la Radio Guerrilla (cu o audiență de două ori mai mare acum în București). Citeşte tot articolul

Alte articole cu acelaşi subiect:

Operatorul de telecomunicatii Digital Cable Systems (DCS) a lansat pachetul de televiziune prin cablu AKTA HD, printr-o investitie de 100.000 de euro. Citeşte tot articolul

• OPINII
Procesul de tranzitie la televiziunea digitala trebuie regandit pentru a evita intrarea spatiului audiovizual sub controlul unui numar mic de grupuri foarte puternice, arata, intre altele, raportul „Mapping Digital Media: Romania”, dat publicitatii saptamana aceasta de Open Society Foundations. Citeşte tot articolul

• INTERVIU
Vasile Dancu, Ioan Rus si Arpad Paszkany sunt „parteneri egali” in noul grup de presa infiintat prin preluarea mai multor institutii media clujene.Citeşte tot articolul

Alt articol cu acelaşi subiect:

• DIVERSE
Mecanismul „Alertă răpire copil!”, prin care răpirea sau dispariţia unui copil în circumstanţe care îi pun în pericol viaţa va fi mediatizată, a fost lansat, vineri, în România, în cadrul unui eveniment la care a avut loc şi o simulare de caz prin videoconferinţă. Citeşte tot articolul

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru şantajarea managerului Realitatea TV Sebastian Ghiţă. Citeşte tot articolul

Alte articole cu acelaşi subiect:

Manageri din presă și din agențiile de publicitate vorbesc despre cât mai valorează un business de media și despre cum poate fi resuscitată presa scrisă la Conferința Națională a Presei. Citeşte tot articolul

24 mai: Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, trimişi în judecată pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă

24 mai: Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, trimişi în judecată pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă: "

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru şantajarea managerului Realitatea TV Sebastian Ghiţă, notează Mediafax, Evenimentul zilei și Adevărul. Judecătoria sectorului 1 Bucureşti se va pronunţa asupra vinovăţiei celor doi.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, luni, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, pentru şantaj.


Potrivit acuzării, în perioada martie – aprilie 2011, inculpaţii Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă, parte vătămată în dosar, să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Augusta Lazarov, care se ocupă de coordonarea şi dezvoltarea programelor de divertisment ale Antenei 1 de peste un an, a explicat într-un interviu acordat EVZ cum vede piaţa în domeniu, ce caută telespectatorul român avid de distracţie, dar şi ce emisiuni de divertisment pregăteşte pentru perioada următoare.

Ce noutăţi pregăteşte Antena 1?
Vom continua cu programele noastre de succes: “Burlacul/ Burlăciţa“, “Next Top Model by Cătălin Botezatu“, “Câştigi în 60 de secunde“, “În puii mei“, “Plasa de stele“, “Te pui cu blondele“, şi vom lansa pe durata verii un nou concept de program de divertisment dating-reality-croaziera, “Vaporul iubirii“.

În toamnă vom reveni cu un nou sezon al “Narcisei sălbatice“, care în fiecare zi reuşeşte recorduri de audienţă. Marea noastră provocare, în toamnă, va purta numele “X Factor“, un extraordinar format internaţional, un adevarat fenomen. Suntem mândri să putem oferi publicului din România acest spectacol al celor mai bune şi speciale vocimarcate de”factorulX”.
Augusta Lazarov: “Telespectatorul din România e imprevizibil”

Emil Boc a fost cel mai vizibil politician pe Facebook în decursul ultimei luni, el fiind urmat de Elena Udrea, pe locul al doilea, şi de Crin Antonescu şi Victor Ponta, la egalitate pe locul al treilea, conform unei analize Mediafax Monitorizare.
Analiza a fost realizată în perioada 10 aprilie – 10 mai, pe cele peste 12.500 de pagini de Facebook monitorizate de Mediafax Monitorizare şi a luat în calcul 20 de politicieni, scrie Mediafax.
Mediafax Monitorizare: Emil Boc şi Elena Udrea, cei mai vizibili politicieni pe Facebook

Vasile Dâncu, Ioan Rus şi Arpad Paszkany sunt “parteneri egali” în noul grup de presă înfiinţat prin preluarea mai multor instituţii media clujene.Într-un interviu acordat HotNews.ro, el evită să dea detalii despre acţionariatul noului grup de presă, spunând că “încă nu este oportun” şi că a dat, doar, câteva exemple de oameni mai cunoscuţi”.

El detaliază planurile pentru a pune pe picioare noul grup, inclusiv prin lansarea unei “platforme virtuale” de presă locală şi de a ieşi “pe cablu” în toată ţara, spune că acest grup nu se va implică deloc în politică şi nici nu va avea o ideologie anume şi îşi spune punctul de vedere în privinţă asocierii Dâncu-Rus-Paszkany.

Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, Vasile Dâncu spune că, deşi priveşte presa ca pe o afacere, acest trust media este “o investiţie de serviciu public” pe care o datorează Transilvaniei.

Întrebat de Adevărul dacă mai merită să investească în ziare, Dâncu a declarat: „Cred că ziarul nu va dispărea niciodată. Un ziar integrat unui trust poate să meargă foarte bine. Este o chestiune de management, de modul cum îţi calculezi costurile. Ziarul este important dacă reuşeşti să îl integrezi unei platforme media mult mai complexe.”

După un experiment de 6 luni, cele două reviste de tip celebrity gossip Spy şi Ciao! întroduc o variantă îmbunătăţită din punct de vedere grafic şi tehnic a sistemului de plată pentru conţinutul afişat pe cele două site-uri, scrie Money.ro.

Revista Ciao.ro şi Spy.ro au fost redesenate şi concepute tehnic de PUBLYO şi vor fi reprezentate în piaţă de advertising online de Q2M.

“Implementarea sistemului de plată pentru conţinutul online al revistelor Ciao! şi Spy vine ca o adaptare firească la un nou canal de distribuţie. Feedback-ul primit în cele 6 luni ne-a arătat că oamenii sunt dispuşi să plătească, atât la chioşc, cât şi pe Internet, în schimbul informaţiilor care îi interesează™a€™, a declarat Lucian Romașcanu, general manager Cancan Media [publisherul Ciao! şi Spy].
Revistele Ciao! şi Spy se relansează online şi sunt accesibile contra cost

Campania de comunicare prin care batonul de ciocolată Rom şi-a pus pe ambalaj steagul american a fost premiată la festivalurile internaţionale New York Festivals şi SABRE Awards, scrie Wall-Street.ro.

McCann Erickson România a câştigat, la Praga, un Golden Award în cadrul competiţiei SABRE Awards, în categoria Consumer Marketing a€“ Existing Product, pentru campania Rom: Changing the Romanian Flag, derulată pentru clientul Kandia Dulce.
Campania “Noul Rom”, premiată la SABRE şi la New York Festivals

Mai multe reclame la Dacia Duster difuzate în Germania au scandalizat publicul. În toate sunt înfăţişate scene în care Dusterul este vandalizat, fie prin lovituri în parbriz, fie prin zgâriere cu cheia, fie prin aruncarea de gunoi pe capotă. În cel mai recent clip arată cum, într-o parcare în care se găsesc automobile de lux, un bărbat coboară dintr-un alt SUV, ce pare a fi un Range Rover, scoate din portbagaj o crosă de golf şi aplică trei lovituri puternice în parbrizul unui Duster. La sfârşitul reclamei apare şi preţul maşinii vandalizate Dusterului -, care porneşte de la 11.990 de euro.

“Privilegiile trebuie să rămână privilegii”, este motto-ul clipului. Toate aceste reclame pot fi vizionate pe site-ului www.dacia.de

“Maşinile servesc drept simboluri ale statutului social. Toată lumea îşi poate permite acum maşini de înaltă calitate. Rezultatul este o reacţie de panică de a pierde un anumit statut”, informează site-ul auto. “Dusterul simbolizează statutul social al oamenilor care nu aleargă după un statut social”, explică un site auto reclama la Duster.

Click here to view the embedded video.

VEZI reclamele la Duster care au şocat Germania. VIDEO

Sursa foto: Mediafax Foto, Liviu A.

"

Comisia prefectului a început controlul la casele sinistraţilor

Comisia prefectului a început controlul la casele sinistraţilor: "Comisia constituită din ordinul prefectului, Cristian Roman, şi-a început activitatea din data de 24 mai 2011. Membrii acesteia vor efectua o evaluarea în teren a stadiului realizării locuinţelor nou..."

Mii de elevi botoşăneni simulează bacalaureatul

Mii de elevi botoşăneni simulează bacalaureatul: "Peste 3.600 de elevi botoşăneni care sunt în clasele terminale, participă timp de două zile la o acţiune de simulare tehnică a examenului de bacalaureat. Este vorba despre şcolarii care frecventează..."

Absentele nemotivate au lasat fara "banii de liceu" sute de elevi botosaneni!

Absentele nemotivate au lasat fara "banii de liceu" sute de elevi botosaneni!: "Din cei peste 5.300 de beneficiari ai programului "Bani de liceu", la aceasta ora mai sunt in plata 4.866 de elevi.

Suma pe care elevii o primesc lunar, pe toata durata anului scolar, este de 180 de lei. Banii se acorda inclusiv pe perioada sustinerii..."