duminică, 3 aprilie 2011

Memoria zilei: Ganduri pentru Stefan Tapalaga si Horia Cosmovici!

Memoria zilei: Ganduri pentru Stefan Tapalaga si Horia Cosmovici!: "Ştefan Tapalagă s-a nascut la 4 aprilie 1933 la Dorohoi, oras moldovenesc unde a facut scoala primara si apoi liceul. Apoi, a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

A absolvit..."

Stiri.Botosani.ro - Trafic site-uri locale Botoşani

Stiri.Botosani.ro - Care este Botosaniul in care vrei sa traiesti? : Stiri Botosani, Evenimente, Administratie, Politic, Sanatate, Invatamant, Cultura, Economie, Monden:
Site                               Nr. vizitatori unici lunar           Nr. vizite lunar
monitorulbt.ro                           94,933                             339,808
Stiri.Botosani.Ro                       87,757                             313,075
evenimentuldebotosani.ro           48,847 1                           53,006
botosaninews.ro                        33,409                             150,449
botosaneanul.ro                         21,218                               79,324
banulbotosanean.ro                   15,245                               37,072

Statistici conform www.trafic.ro, martie 2011"

Tociu si Palade i-au luat locul Mihaelei Radulescu

Tociu si Palade i-au luat locul Mihaelei Radulescu

"Razii de noapte" pe B1

"Razii de noapte" pe B1: "De astăzi, de la ora 23.00, Radu Naum şi Radu Banciu vânează cu umor subiecte din viaţa de zi cu zi."

Dragoș Nedelcu: Ghiță are interese ascunse. “A vrut să-i atragă pe oameni de partea lui”

Dragoș Nedelcu: Ghiță are interese ascunse. “A vrut să-i atragă pe oameni de partea lui”: "
Sebastian Ghiță are intenții ascunse, sugerează Dragoș Nedelcu, vicepreședintele Consiliului de administrație Realitatea Media.
“Faptul că Sebastian Ghiță a preferat să plătească în avans ne pune pe gânduri și ne arată intenția dânsului de a face alte lucruri. (…) Mă face să cred că a făcut asta pentru a-și atrage angajații de partea lui”, a declarat Dragoș Nedelcu, vicepreședintele Consiliului de Administrație, într-un interviu pentru paginademedia.ro.
“Ghiță voia să plătească salariile, dar nu și datoriile către bugetul de stat pentru salariile pe luna februarie”, spune el.
Dragos Nedelcu:
Consiliul de Administrație al Realitatea Media se ghidează după principiile legii 31 a societăților comerciale. Nu răspunde nici la comenzi, nici la lucruri ilegale. Consiliul de Administrație nu face lucruri ilegale.”
Ce reprezintă legea pe care tocmai ați invocat-o?
Consilul de Administrație este răspunzător în fața legii de orice lucruri care pot aduce prejudicii societății, cum ar fi neplata taxelor aferente salariilor la bugetul de stat. Asta înseamnă.
Domnul Ghiță ar fi dorit să plătim salariile pe luna martie, dar nu și taxele la bugetul de stat, bineînțeles că ne-am opus. În plus, există un contract extrem de important pentru societatea media la care sunt administrator, aferent a trei canale de film.
Banii din care domnul Ghiță voia să plătească salariile (pe luna martie – n.r.), nu erau bani aduși de dânsul în societate, ci bani încasați de Realitatea Media de pe urma activității canalelor de filme. Acestea nu fac parte din contractul de management al domnului Sebastian Ghiță. In al doilea rând, l-am rugat pe domnul Ghiță ca acești bani să fie alocați plății furnizorilor de filme pentru că, în caz contrar, un business important al Realitatea Media era și este în pericol de a fi închis.
Prin urmare, atunci când domnul Ghiță sau Consilul de Administrație al Asesoft spun că nicio unitate de business a Realitatea Media nu a suferit pagube, doresc să-i reamintesc dânsului că prin neplata canalelor de filme și alocarea acestor venituri către salarii, dânsul a pus în pericol o unitate importantă de business a Realitatea Media.
Despre ce canale de filme vorbiți?
Este vorba de cele trei canale de filme CineStar pentru care Realitatea Media are contract cu principalii furnizori de cablu din România, un business din care acționarul majoritar, din cunoștințele mele, a investit peste 10 milioane de euro, deci mai mult decât a investit domnul Sebastian Ghiță în Realitatea Media.
Dacă eu, ca administrator și domnul Sorin Freciu, ca administrator, am fi acceptat ca aceste firme să nu fie plătite și s-a întâmplat asta, în final, ar fi înseamnat ca o unitate de business importantă să se închidă și să existe o pagubă de 10 milioane, ceea ce este foarte posibil în acest moment.
Până la urmă, noi am spus domnului manager că trebuie să plătim suma respectivă către unitatea de business.

Faptul că dânsul a preferat să plătească în avans ne pune pe gânduri

Ați plătit această sumă?
Nu, n-am plătit această sumă pentru că dânsul a plătit salariile pe Asesoft, dar nu a virat plățile anterioare și cred că la asta se referă și acționarul majoritar, n-a virat plățile aferente bugetului de stat. Am alocat o sumă importantă către plata la bugetul de stat și am informat ANAF-ul în acest sens.
Noi am făcut practic ceea ce trebuia să facă domnul Ghiță. Am alocat resursele financiare pentru a rămâne în legalitate.
Dar ce s-a întâmplat cu salariile?
Nu a fost nicio problemă, cred că domnul Ghiță se referă aici la plata în avans, pentru luna martie, a unor salarii către angajați, pe care dânsul a preferat să o facă. Salariile pentru luna martie trebuiau plătite de pe 15 aprilie. Faptul că dânsul a preferat să plătească în avans ne pune pe gânduri și ne arată intenția dânsului de a face alte lucruri.
Realitatea Media a plătit sau urmează să plătească salariile angajațiilor?
Realitatea Media este la zi cu salariile către angajați.
Urmează pe 15 să le livreze salariile?
Nu, au fost livrate în avans de către domnul Ghiță.
Dar e vorba de două societăți diferite…
A fost decizia dânsului care mă face să cred că a fost premeditată.

Acționarii Blue Link Comunicazioni sunt Ioana Vîntu cu 45,45%, Ionuț Codrin Vîntu cu 45,45% și Vitalie Dobândă

În ce sens premeditată?
Mă face să cred că a făcut asta pentru a-și atrage angajații de partea lui.
În timp ce declarațiile dânsului se bazează numai pe ceea ce crede dânsul că trebuie să spună, acțiunile și declarațiile noastre se bazează, în exclusivitate, pe acțiuni legale, pe care Consiliul de Administrație al societății Realitatea Media le ia pentru buna asigurare a activității, în timp ce declarațiile dânsului sunt doar despre lucruri pe care doar dumnealui le vede sau le crede. Noi ne bazăm strict pe buna funcționare în legalitate a societății.
A fost vorba de o blocare a salariilor?
Nu, a fost o chemare la discuții a dânsului pentru lămurirea pericolului în care se afă cele trei canale de filme.
Cine este actionarul majoritar despre care ați vorbit până în momentul de față?
Acționarii Blue Link Comunicazioni (compania care detine licenta Realitatea TV n. red) sunt Ioana Vîntu cu 45,45%, Ionuț Codrin Vîntu cu 45,45% și Vitalie Dobândă cu 9,09%.
Cine este Vitalie Dobanda?
Este reprezentantul acționarilor în Adunarea Generală a Acționarilor.

Ghiță voia să plătească salariile, dar nu și datoriile către bugetul de stat pentru salariile pentru luna februarie

Vorbeați de neplata salariilor aferente bugetului de stat, la ce perioadă va refereați?
Taxele aferente salariilor plătite pe luna martie, pentru luna februarie. Ne referim la plățile curente, de când domnul Sebastian Ghiță este manager, nu la datoriile pe care dumnealui spune că nu le-a preluat, ci la plățile aferente lunii februarie.
Canalele de filme nu fac parte din contractul domnului Sebastian Ghiță de management, prin urmare nu poate utiliza resursele finaciare ale acestui business.
El a împiedicat plata salariilor pentru această unitate de business din dorința de a plăti salariile. A vrut să plătească salariile dar nu și datoriile aferente altei unități de business care nu se află sub managementul său.
Eu vă vorbesc din punctul de vedere al Consiliului de Administrație, pentru că dânsul se referea la Consiliul de Administrație, că s-a opus plății salariilor.
Sebastian Ghiță a mai spus că acest Consiliul de Administrație nu are temei legal să dea oameni afară. Încă o dată, potrivit legii socităților comerciale, Consiliul de Administrație, directorul executiv are dreptul să angajeze și să concedieze oameni. În primul rând, în cazul lui Cătălin Popa și a Mădălinei Dulama nu a fost vorba de concediere, ci de suspendare pentru că domnul Sorin Freciu este președinte în Consiliul de Administrație, dar este și Președintele Executiv al societății. A preluat atribuțiile domnului Sorin Enache, de director general al Realitatea. Deci dânsul poate angaja și concedia.
Pe ce perioadă sunt suspendați cei doi?
Sunt suspendați până la Consiliul de Administrație, de marți.
Și atunci se va decide dacă ei vor rămâne în continuare la Realitatea?
Da, dar între timp am primit demisia din partea domnului Cătălin Popa.
Iar în cazul Mădălinei Dulama?
Mădălina, dacă mă întrebați pe mine, eu cred că este un foarte bun profesionist. Decizia Consiliului de Administrație nu s-a referit la persoane, ci la conducerea editorială. Suspendarea a fost făcută până când dânșii trebuiau să ne dea o explicație la Consiliul de Administrație de marți. Dacă strategia editorială a fost de tabloidizare sau nu?
N-a fost vorba decât de o suspendare până la Consiliul de Administrație. Le-am comunicat asta în ședință. Pentru că nu au fost numite două persoane, în schimb, pe locul lor, ci temorar Cristi Coman și Roxana Niculescu au preluat joburile lor, dar n-au fost numiți în aceste funcții.
"

Semnificaţii istorice pentru 4 martie

Greşeală de titlu Mediafax - 4 aprilie, nu 4 martie!
Semnificaţii istorice pentru 4 martie: "În 1678 s-a născut, la Veneţia, Antonio Vivaldi, violonist şi compozitor de factură barocă. (m. 28 iulie 1741).

Românii au talent, un show ce creşte cu fiecare emisiune

Românii au talent, un show ce creşte cu fiecare emisiune: "Artişti recunoscuţi, munca a sute de oameni, efecte speciale şi o scenă de 200 de metri la studiourile Media Pro din Buftea au adus Pro TV-ului încă o dată titlul de lider de audienţă."

Botoşani, Botoşani sumarul zilei 3 aprilie

Posted: 03 Apr 2011 01:09 PM PDT
Posted: 03 Apr 2011 01:08 PM PDT
Clasamentul Ligii I - Mediafax: "1. Oţelul Galaţi 23 15 3 5 30-16 48

2. FC Timişoara 23 12 11 0 41-23 47

3. FC Vaslui 23 12 7 4 33-20 43

4. Rapid Bucureşti 23 10 7 6 33-17 37

5. Dinamo Bucureşti 23 10 7 6 48-36 37

6. Steaua Bucureşti 23 10 7 6 28-20 37

7. Gaz Metan Mediaş 23 10 7 6 28-21 37

8. CFR Cluj 23 8 8 7 36-30 32

9. Astra Ploieşti 23 6 12 5 24-22 30

10. FC Braşov 23 6 11 6 23-25 29

11. FCM Târgu Mureş 23 8 5 10 24-34 29

12. Gloria Bistriţa 23 7 6 10 25-31 27

13. Universitatea Cluj 23 7 6 10 28-42 27

14. Pandurii Târgu Jiu 23 5 8 10 21-33 23

15. Universitatea Craiova 23 5 7 11 25-31 22

16. Victoria Brăneşti 23 4 8 11 26-39 20

17. Unirea Urziceni 23 4 7 12 15-31 19

18. Sportul Studenţesc 23 4 1 18 22-39 13."
Posted: 03 Apr 2011 01:08 PM PDT
Rezultate din Liga I - Mediafax: "Sâmbătă

FCM Târgu Mureş - Gloria Bistriţa 2-0

A marcat: Didi '18, '39

Sportul Studenţesc - Universitatea Craiova 3-0

Au marcat: Ferfelea '44, Curelea '50, T. Bălan '67 (penalti)

FC Timişoara - Steaua 0-0"
Posted: 03 Apr 2011 01:07 PM PDT
Sebastian Ghiță: În luna martie, angajații Realitatea TV și-au primit salariile direct de la Asesoft: "“În luna martie, angajații Realitatea și-au primit salariile direct de la Asesoft pentru că cei din Consiliului de Administrație al Realitatea Media au blocat plățile către angajați”, a declarat Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru paginademedia.ro.
Pentru a primi banii la timp, unii dintre salariați au semnat o hârtie prin care și-au dat acordul să fie plătiți direct de Asesoft.
În interviu, Sebastian Ghiță a mai vorbit și despre motivele Consiliului de Administrație care au dus la schimbarea din funcție a lui Cătălin Popa (director editorial) și a Mădălinei Dulama (redactor-șef al Departamentului de Știri).
“M-am opus schimbării din funcție a lui Cătălin Popa și a Madălinei Dulama. Le-am spus celor din Consiliul de Administrație: “Nu aveți niciun drept, nu puteți interveni în politica editorială a postului, nici eu, nici Vîntu, nimeni nu se poate implica în munca oamenilor”.
Carmen Andronache: Ce se va întâmpla cu cei doi? Vor rămâne în continuare la Realitatea?
Sebastian Ghiță: Da, ei vor lucra în continuare la Realitatea, vor avea aceleași funcții pe care le-au avut până să apară comunicatulConsiliului de Administrație al Realitatea Media. Nu există niciun temei legal în baza căruia Consiliul de Administrație al Realitatea Media să dea oameni afară.
Care credeți că este motivul pentru care au fost demiși cei doi?
Consiliul de Administrație a decis sa-i demită pe cei doi pentru că nu-i răspundeau la telefon lui Sorin Ovidiu Vîntu, nu răspundeau la comenzi.
Au apărut informații potrivit cărora dumneavoastră le-ați propus unor jurnaliști de la Realitatea să devină angajați ai Asesoft. Este Adevărat?
Această “informație” a fost dată de cei din Consiliul de Administrație al Realitatea Media în momentul în care le-au blocat angajaților plata salariilor.
Puteți detalia?
În luna martie, membrii Consiliului de Administrație al Realitatea Media au blocat plățile către angajați. Noi am luat decizia să le plătim salariile la timp. Cei care și-au primit banii la timp au semnat o hârtie prin care și-au dat acordul pentru acest lucru. Este vorba de niște documente justificative. Suntem obligați de lege să avem aceste acte care dovedesc că oamenii și-au exprimat dorința să primească banii din partea Asesoft.
Există angajați ai Realitatea Media care au semnat contracte de muncă cu Asesoft?
Nu. Dar există oameni care și-au arătat intenția să primească banii la timp din partea Asesoft. De asemenea, sunt foarte mulți angajați care și-au exprimat dorința să nu mai depindă de membrii Consiliului de Administrație de la Realitatea, numiți de domnul Sorin Ovidiu Vîntu.
Presiunile sunt foarte mari pentru a obține controlul editorial, acesta nefiind la mine. Nici nu-mi doresc să dețin controlul editorial.
Dacă vor continua să dea oameni afară îi vom angaja noi.
De ce credeți că reprezentanții Consiliului de Administrație al Realitatea Media au blocat plata salariilor?
Banii erau în cont. Nu există nicio justificare pentru blocarea banilor, decât să ne creeze nouă probleme cu contractul de management.
rsa foto: Ziarul Financiar
"
Posted: 03 Apr 2011 01:01 PM PDT
Economia Statelor Unite îşi revine.: "Sectorul de servicii din Statele Unite a inregistrat, in martie, cel mai rapid ritm de crestere din 2005, semn ca revenirea economiei a depasit granitele industriei manufacturiere, potrivit analistilor citati de Bloomberg, scrie NewsIn.
Este de asteptat ca cifrele oficiale sa indice si o scadere a cererilor de ajutor de somaj, noteaza Bloomberg. Cresterea rapida a numarului locurilor de munca va ajuta la sustinerea cheltuielilor pe gospodarie, pe fondul scumpirii alimentelor si a ..."
Posted: 03 Apr 2011 01:00 PM PDT
EXCLUSIV: Vîntu: Din seara aceasta, Sebastian Ghiță nu mai este managerul Realitatea TV: "
Sorin Ovidiu Vîntu a decis să rupă contractul cu Sebastian Ghiță. “Din seara aceasta, Sebastian Ghiță nu mai este managerul Realitatea TV“, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu în exclusivitate pentru paginademedia.ro.
Sorin Ovidiu Vintu, în exclusivitate pentru paginademedia.ro:
“Am luat decizia rezilierii contractului de management cu Sebastian Ghiță. Urmează să formalizăm din punct de vedere legal această decizie pe care eu am luat-o deja.”
Ce se va întâmpla cu banii investiți deja de Sebastian Ghiță?
Sorin Ovidiu Vîntu:
“Instanța va decide în ce măsură contractul cu Realitatea a fost respectat.”
Eu nu am contract cu domnul Vîntu“, spune Sebastian Ghiță.
“Eu nu am un contract cu domnul Vîntu. În acte proprietarul Realitatea este domnul numit Vitalie Dobândă. Consiliul de Administrație al Realitatea, după ce obține decizia Adunării Generale a Acționarilor, trebuie să deschidă o acțiune în instanță”, a declaratSebastian Ghiță pentru paginademedia.ro.
“Contractul nu poate fi rupt decât după ce Asesoft primește o sumă mai mare de 20 de milioane de euro”, a mai explicat Sebastian Ghițăpentru paginademedia.ro.


"
Posted: 03 Apr 2011 12:59 PM PDT
Luptătoarele de la LPS Botoşani au câştigat a doua etapă a Campionatul Naţional: "


Sport Echipa feminină de lupte a Liceului cu Program Sportiv pregătită de Virgil Mihalache şi Cristian Ungureanu a câştigat etapa a doua a Campionatului Naţional, competiţie disputată ieri în Sala Olimpya din Botoşani.
"
Posted: 03 Apr 2011 12:59 PM PDT
Udrea şi Ţâbuleac vor să transforme Botoşaniul într-un judeţ turistic: "


News Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani susţine că lacul cu nuferi din comuna Mihai Eminescu şi mănăstirea Coşula au fost incluse circuitul turistic naţional.
"
Posted: 03 Apr 2011 12:59 PM PDT
Slujbă arhierească la Dorohoi: "Peste 200 de credincioşi au participat duminică, 3 aprilie 2011, la Sfânta Liturghie în Biserica "Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul" din parohia Dealu Mare, Protopopiatul Dorohoi.
Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul..."
Posted: 03 Apr 2011 10:19 AM PDT
EXCLUSIV CS Darabani a parasit terenul in semn de protest la Albesti: "CS Darabani s-a deplasat duminică la Albeşti pentru o nouă etapă a campionatului judeţean. Oaspeţilor nu li s-a permis accesul cu maşinile în interiorul bazei sportive, fiind atenţionaţi de ..."
Posted: 03 Apr 2011 09:44 AM PDT
Război la Realitatea: Asesoft – Vîntu coordonează un grup mafiot: "
UPDATESebastian Ghiță a depus o plângere penală la Parchetul General Sorin Ovidiu Vîntu l-a amenințat cu moartea, a confirmat pentrupaginademedia.ro managerul Realitatea TV și Asesoft.
Situația se încinge. Cu doar două zile înainte de ședința conducerii Realitatea Media, în care se va discuta contractul de management încheiat de Sebastian Ghiță cu Sorin Ovidiu VîntuAsesoft iese cu un comunicat dur.
“Am înțeles că avem de a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activități de crimă organizată (spălare de bani, escrocherie, șantaj, utilizarea sau amenințarea cu utilizarea violenței fizice etc)”, se arată în comunicatul de presă al Asesoft, remis paginademedia.ro.
În informarea de presă trimisă de Asesoft, se mai spune că societatea controlată deSebastian Ghiță a decis să depună plângeri penale împotriva ”domnului Sorin Ovidiu Vîntu și asociaților săi”.

În continuare, comunicatul de presă :
“În cadrul unor discuții extrem de tensionate, legate de managementul și activitatea editorială a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vîntu și asociații săi au insistat să schimbăm condițiile contractului de management și să semnăm un act adițional care să le permită exercitarea de ingerințe în activitatea editorială.
A fost realmente surprinzator pentru noi să constatăm că, în absența unor rezultate în cadrul discuțiilor, domnul Sorin Ovidiu Vîntu și asociații săi au decis să utilizeze metode profund imorale și total în afara legii, precum: șantajul și amenințarea.
Mai mult, am înțeles că, în fapt, avem de a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activități de crimă organizată (spălare de bani, escrocherie, șantaj, utilizarea sau amenințarea cu utilizarea violenței fizice etc.).
Consiliul de Administrație al SC Asesoft International SA a hotărât să apeleze la toate mijloacele legale necesare conservării investiției realizate la Realitatea Media –în valoare de peste 10 milioane euro – și să solicite instituțiilor statului protejarea vieții și integrității fizice a membrilor CA și a familiilor acestora.
Reiterăm ceea ce am precizat și cu prilejul discuțiilor cu domnul Sorin Ovidiu Vîntu, și anume că orice litigiu privind contractul de management poate fi rezolvat fie prin negocieri, fie în instanță, însă în niciun caz în stil mafiot, așa cum dorește domnia sa.
Ca reacție la amenințările ce ne-au fost adresate, am decis să depunem plângeri penale împotriva domnului Sorin Ovidiu Vîntu și asociaților săi.
Totodată, atragem atenția domnului Sorin Ovidiu Vîntu și asociaților săi să înceteze presiunile la adresa jurnaliștilor de la Realitatea Media, întrucât controlul editorial pe care doresc să-l impună este lipsit de legitimitate și afectează credibilitatea trustului.
Toate acțiunile persoanelor desemnate de SC Asesoft International SA pentru derularea contractului de management au avut ca obiective: evitarea suspendării licenței, plata taxelor datorate bugetului de stat, achitarea salariilor către jurnaliști (începând cu luna martie 2010) și asigurarea unor condiții de lucru decente.
SC Asesoft International SA își reafirmă angajamentul ferm față de finalizarea derulării contractului și consolidarea locului postului Realitatea TV . Asesoft a reușit să modernizeze deja o mare parte din echipamentele tehnice și să obțină înțelegeri favorabile pentru Realitatea Media din partea furnizorilor importanți.
Asesoft International SA consideră că jurnaliștii sunt responsabili de politica editorială și nici CA al Realitatea și nici CA al Asesoft nu trebuie să interfereze cu munca acestora.”

"
Posted: 03 Apr 2011 09:43 AM PDT
Consiliul Judeţean şi conducerea Nova Apaserv se pregătesc să facă un credit: "
News După ce au băgat în faliment fostul operator de apă care avea datorii de sute de miliarde de lei vechi înfiinţând un nou operator, Consiliul Judeţean şi conducerea SC Nova Apaserv SA se pregătesc de un credit bancar. Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean susţine că s-ar putea apela la un credit bancar pentru plata TVA-ului la programul ISPA.
"
Posted: 03 Apr 2011 09:43 AM PDT
Rezultatele etapei a XVI-a în liga a IV-a: "


Sport Etapa a XVI-a a ligii a IV-a nu a fost lipsită de scandaluri. Nemulţumiţi de arbitraj, jucătorii echipei CS Darabani au părăsit terenul în partida pe care o jucau în deplasare la Albeşti la scorul de 3-1 pentru gazde.
"
Posted: 03 Apr 2011 07:41 AM PDT
ULTIMA ORA Peste 800 de straini ucisi in Coasta de Fildes. Armata franceza a preluat controlul asupra aeroportului Abidjan pentru a facilita plecarea strainilor: "Secretarul General al ONU Ban Ki-moon i-a cerut lui Alassane Ouattara, presedintele interimar recunoscut de comunitatea internationala sa ia masuri impotriva celor care au luat parte la masacrul a peste 800 de persoane din tarile occidentale, potrivit AFP. Armata franceza a preluat controlul asupra aeroportului Abidjan pentru a facilita plecarea strainilor in timp ce lupta a continuat duminica in oras, in jurul ultimelor bastioane ale presedintelui in exercitiu, Laurent Gbagbo. Crucea Rosie vorbeste de "cel putin 800 de morti" pentru o singura zi (29 martie), spunand ca avem de-a face cu o "violenta sectara", religioasa, indreptata impotriva catolicilor si crestinilor."



Catastrofă umanitară în Coasta de Fildeş


Posted: 03 Apr 2011 07:36 AM PDT
Luni ora 17.05: Ediţie specială TOP Sport: "


Luni după amiază, începând cu ora 17.05 aveţi ocazia să o vedeţi pe multipla campioană olimpică, mondială şi europeană Gabriela Szabo la emisiunea TOP SPORT de la Tele M. Prezentă la Botoşani pentru finala campionatului Naţional de cros, Gabriela Szabo a acceptat invitaţia la emisiunea TOP Sport pentru a discuta despre problemele din atletismul românesc şi şansele pe care le au sportivii români la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Londra.
"
Posted: 03 Apr 2011 07:35 AM PDT
Poliţia Locală mai are nevoie de circa 20 de poliţişti: "
News Viceprimarul Florin Ghiorghiţă susţine că există deficit destul de mare de personal la Poliţia Locală şi de aceea se înceracă deblocarea unor posture pentru a se putea face angajări. În acelaşi timp, Florin Ghiorghiţă s-a arătat nemulţumit de activitate poliţiei municipiului.
"
Posted: 03 Apr 2011 07:35 AM PDT
Modern Calor încearcă să acceseze programe privind energia verde: "


News Conducerea societăţii Modern Calor susţine că în viitoarul apropiat va încerca să acceseze o serie de programe în vederea implementării şi a altor surse de producere a energiei termice şi electrice. Ion Diaconu, directorul general al SC Modern Calor SA spune că urmează să se realizeze anumite studii pentru a se vedea ce variantă se pretează cel mai bine la Botoşani.
"
Posted: 03 Apr 2011 05:42 AM PDT
PETRICĂ GRINDEI - Când pasiunea prinde aripi!: "Stiati ca in lume exista mai multe gaini decat oameni? Nu pentru ca sunt foarte multi aceia care cresc aceste pasari domestice, ci pentru ca putinii care prefera sa aiba in curte zburatoare galagioase o fac mai putin pentru carne sau oua si mai mult pentru ca iubesc cu adevarat..."
Posted: 03 Apr 2011 05:40 AM PDT
Zsolt Gyongyossy: “La o asemenea organizarea şi performanţele ies la iveală”: "


Sport Fostul antrenor al Gabrielei Szabo, în present antrenor federal în cadrul Federaţiei Române de Atletism a remarcat organizarea foarte bună a Campionatului Naţional de cros care a avut loc la Botoşani şi a spus că a văzut foarte mulţi sportive buni şi care peste câţiva ani pot ajunge pe podium la marile competiţii.
"
Posted: 03 Apr 2011 05:39 AM PDT
Posted: 03 Apr 2011 02:52 AM PDT
Bolnavii de cancer evoluează mai bine dacă nu sunt stresaţi: "Bolnavii de cancer evoluează mai bine şi au o calitate a vieţii mai bună dacă reduc stresul, este concluzia cercetătorilor americani de la American Association for Cancer Research din Florida"
Posted: 03 Apr 2011 02:52 AM PDT
Încep să apară calculatoarele fără tastatură: "Industria IT și telecom se bazează tot mai mult pe funcțiile touch ale ecranelor de telefoane, tablete-PC sau laptopuri. Și se renunță la tastaturi în favoarea unui ecran secundar."
Posted: 03 Apr 2011 02:51 AM PDT
Sedentarilor li se atrofiază inimă, sportivilor li se mărește: "Persoanele care fac exerciții fizice toată viață au la bătrânțe inima la fel de sănătoasă sau chiar mai sănătoasă decât tinerii sedentari, arată un nou studiu efectuat de cercetătorii de la „American College of Cardiology” din..."
Posted: 03 Apr 2011 02:49 AM PDT
Cine a cumpărat iodură de potasiu să nu o folosească!: "Iodura de potasiu nu trebuie folosită în acest moment de către români chiar dacă au reuşit să o procure, întrucât excesul acesteia poate crea probleme de sănătate, a declarat prof. univ. dr. Constantin Dumitrache, şef de clinică la Institutul "Parhon" din Bucureşti."
Posted: 03 Apr 2011 02:49 AM PDT
Brânza topită, un cocteil chimic: "Specialiştii în chimie alimentară au ajuns la concluzia că brânza topită reprezintă un adevărat cocteil chimic, bogat în E-uri, calorii, produse procesate cât şi alte substanţe nocive. Ei susţin că produsul pune în pericol sănătatea."
Posted: 02 Apr 2011 09:54 PM PDT
CE DREPTURI AVEŢI: "Unde pot reclama faptul că sunt bombardat de spamuri?": "Vă răspunde Elena Moise, avocat şi expert la Centrul European al Consumatorilor din România."
Posted: 02 Apr 2011 10:59 AM PDT
CODEX ALIMENTARIUS se aplica: Tratamentele naturiste vor fi interzise: "Incepand cu 1 aprilie 2011 intra in vigoare directiva UE, care a fost aprobata si de Guvernul Romaniei, prin care produsele naturiste si suplimentele alimentare pot fi comercializate numai daca sunt omologate in mod special. Masura este privita de opinia publica ca un prim pas esential..."
Posted: 02 Apr 2011 06:58 AM PDT
Cum poti sa obtii banii de amenda inapoi cand ti-a fost ridicata masina: "Poti sa obtii banii de amenda inapoi atunci cand ai parcat intr-un loc nepermis. O spun avocatii care au si exemple de soferi care au obtinut acest lucru in instanta. "ecretul"este chiar modul in care este redactat procesul verbal de contraventie. Multe din aceste..."
Posted: 03 Apr 2011 02:50 AM PDT
Investitii de 400.000 de lei la Urban Serv: "Potrivit directorului Urban Serv, Gheorghe Pricopi, in perioada urmatoare vor fi facute o serie de investitii care vizeaza atat modernizarea halei de legume din Piata Centrala, dar si activitatea de salubrizare de pe strazile din municipiu. Valoarea totala a investitiilor se ridica la 400.000 de..."
Posted: 03 Apr 2011 02:49 AM PDT
Consilieri locali amenintati cu toporul!: "A ajuns Spitalul de Psihiatrie dupa ce, doua zile la rand, a amenintat cu toporul si cu cutitul angajatii primariei! Barbatul va fi evaluat psihiatric si, in functie de rezultat, se vor dispune si masurile necesare.
Poliţiştii din comuna Prăjeni s-au sesizat din..."
Posted: 03 Apr 2011 01:13 AM PDT
Copil accidentat de un şofer beat: "
Un copil de 8 ani a fost transportat la Spitalul de Pediatrie, după ce a fost victima unui accident rutier. Băiatul s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure şi a fost izbit de un autoturism Volkswagen Golf, condus de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.
"
Posted: 03 Apr 2011 01:13 AM PDT
Scandal cu toporul la Primăria Prăjeni: "
Un bărbat de 43 de ani a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Botoşani, după ce a provocat scandal, două zile la rând, în faţa Primăriei comunei Prăjeni. În prima zi, având asupra sa un topor, acesta a tulburat activitatea angajaţilor primăriei şi şedinţa Consiliului local Prăjeni. În cea de-a doua zi, bărbatul a revenit la primărie, cu un cuţit, înjurând şi ameninţând persoanele din zonă.
"
Posted: 03 Apr 2011 01:12 AM PDT
La 60 de ani, conducea cu permisul suspendat: "
Un bărbat de 60 de ani din municipiul Dorohoi a fost prins de poliţişti conducând un Opel Vectra având permisul suspendat. „La 1 aprilie, orele 14:19, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Ioan P., de 60 de ani, din municipiul Dorohoi, a condus un autoturism marca Opel Vectra pe D.N. 29 A din localitatea Mlenăuţi, comuna Hudeşti
"