miercuri, 18 mai 2011

Inna: "România mă iubeşte!"

Inna: "România mă iubeşte!": "Peste 5000 de fani s-au adunat, marţi seara, la Arenele Romane pentru a o aplauda, la primul ei mare concert în Bucureşti, pe cântăreaţa care a cucerit topurile internaţionale."

Video:Sa spargem tacerea Sc. nr.1

Video: Gala Laureatilor Nord-Est Folk 2011 (3)

Video: Gala Laureatilor Nord-Est Folk 2011 (2)

Video: Gala Laureatilor Nord-Est Folk 2011

Video: Prima seară a festivalului "Nord-Est Folk" Dorohoi, Lucian Darie, Paul Arva

Video: Festival "Nord-Est Folk", Emeric Imre

Emeric Imre la prima seară a festivalului "Nord-Est Folk" -- Dorohoi, loc de întâlnire pentru tinerii folkişti din ţară

FOTO. Moda verii: culori vii şi croieli îndrăzneţe.

FOTO. Moda verii: culori vii şi croieli îndrăzneţe.: "Brandul Reserved sarbatoreste trei ani pe piata romaneasca printr-o colectie aniversara intitulata 'Beautiful Story'.
Colectia 'Beautiful Story' cuprinde haine in culori calde si cu croieli indraznete. In aceasta vara, designerii Reserved au ales combinatii de culori vii precum corai, vernil, turcoaz, alb, galben si rosu. Tinutele vestimentare traduc spirtul brandului: actual, fresh, versatil.
Reserved este un brand de moda destinat oamenilor tineri, interesati de moda si de ultimele ..."

Lansarea de carte a lui Monacu : „ce-o fi scris dom’le”?, „scăpat în cap” şi… păsărici

Lansarea de carte a lui Monacu : „ce-o fi scris dom’le”?, „scăpat în cap” şi… păsărici: "În jur de 150 de botoşăneni au participat miercuri după-amiază la lansarea volumului „Culegere de soluţii” a directorului Registrului Auto Român. O mulţime de oficialităţi, de la prefectul..."

Universal Music anunţă un nou album: Goran Bregovic & Florin Salam

Universal Music anunţă un nou album: Goran Bregovic & Florin Salam: "La sfârşitul acetui an, Goran Bregovic va lansa 'Champagne For Gypsies'. Artistul de origine sârbă nu se dezminte nici de această dată, viitorul album va aduce în prim plan folclorul balcanic. Pentru a păstra autenticitatea..."

Rautakirja a vândut 60% din R-Kiosk

Rautakirja a vândut 60% din R-Kiosk: "

Dan Vasile, noul patron Rautakirja România, a vândut pachetul majoritar al reţelei de magazine R-Kiosk, după cum a declarat acesta pentru paginademedia.ro.

Reţeaua de magazine a fost cumpărată de doi oameni care au lucrat la Rautakirja şi de Cristian Racze, noul director general al R-Kiosk.

Dan Vasile a cumpărat R-Kiosk de la Sanoma Group, la începutul lunii aprilie, când a semnat şi pentru preluarea Rautakirja România.

La câteva zile după încheirea tranzacţiei cu Sanoma, Dan Vasile declara pentru paginademedia.ro că reţeaua R-Kiosk mai numără 14 magazine.

“Ele au fost 30, acum şase luni, am închis în decembrie-ianuarie vreo cinci şi am mai închis vreo şase acum. De la 21, acum câteva săptămâni, au ajuns la 14 în această clipă”, spune Dan Vasile la începutul lunii aprilie.

Citeşte şi:

"

Menajera care spune ca a fost violata de DSK locuia intr-un apartament inchiriat exclusiv pentru bolnavi SIDA

Menajera care spune ca a fost violata de DSK locuia intr-un apartament inchiriat exclusiv pentru bolnavi SIDA: "Menajera care il acuza pe seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, ca a violat-o locuia intr-un apartament din Bronx care era inchiriat exclusiv pentru adulti infestati cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, scrie tabloidul american New York The Post."

EXCLUSIV: Intact şi Burda intră în coaliţie cu Rautakirja. Urmează Ringier

EXCLUSIV: Intact şi Burda intră în coaliţie cu Rautakirja. Urmează Ringier: "
Intact şi Burda au semnat scrisorile de intenţie pentru a intra în coaliţie cu Rautakirja pentru distribuţia de presă, iar Ringier urmează să se alăture proiectului, potrivit informaţiilor paginademedia.ro.
Am decis să mergem mai departe cu patru edituri: Ringier, Intact, Burda şi De Agostini (…) Doi dintre ei au semnat, nu pot spune care, cu unul suntem în discuții”, a confirmat Dan Vasile, directorul și proprietarul Rautakirja într-un scurt interviu pentru paginademedia.ro.
Dacă cei trei editori se vor alătura proiectului propus de Dan Vasile, Rautakirja va acoperi circa 70% din piaţa de distribuţie din România.
Intrarea în această coaliţie presupune ca cei trei publish-eri să primească o parte din pachetul de acţiuni al Rautakirja România.
“Propunerea mea este de a da părţi sociale, în mod gratuit, tututor editorilor, în funcţie de volum, de a cointeresa editorii să vină către noi”, după cum declara Dan Vasile, imediat după cumpărarea Rautakirja România, pentru paginademedia.ro.
Interviul, pe larg:
Carmen Andronache: Am înţeles că Intact şi Burda au semnat scrisorile de intenţie pentru a intra în coaliţie cu Rautakirja pentru distribuţie. Este adevărat?
Dan Vasile: Eu vă pot confirma că am semnat cu doi parteneri o scrisoare de intenţie, nu vă pot da numele.
Am decis să mergem mai departe cu patru edituri: Ringier, Intact, Burda şi De Agostini. În cazul editurii De Agostini nu era cazul să intre în această coaliţie pentru că ei sunt singurii care au externalizat toată distribuţia către noi.
Atunci au rămas doar trei cu care suntem în discuţii şi doi dintre ei au semnat deja şi cu al treilea suntem în discuţii.
Dacă în coaliţie ar intra şi Ringier, asta cât ar însemna din piaţă?
Undeva la 70 şi un pic.
Care ar fi condiţiile până la urmă?
Condiţiile sunt: o parte din acţiuni, control în Consiliul de Administraţie, să facem proiectul prin Consiliul Concurenţei, să se facă un proiect conform cu legislaţia europeană. Totul va fi trasparent: grile de comisioane deschise, grile de comisioane la clienţi, termene de plată s.a.
Cam câte acţiuni le daţi?
Suntem în negocieri, depinde. Nu este important numărul de acţiuni, cât proiectul în sine, pentru că este o decizie unde va fi cost-center-ul.
Dacă va fi cost-center-ul aici, editura va face profit mai mare, dacă vor să facă profit aici atunci cu siguranţă vor cere mai mult. Sigur vor cere ca profit-center-ul să fie pe editură şi atunci firma să fie furnizor de servicii.

Mihnea Vasiliu, Ringier: “investigăm această posibilitate”

Contactat de paginademedia.ro în legătură cu parteneriatul Ringier – Rautakirja, Mihnea Vasiliu, director general Ringier România, a declarat că “investigăm această posibilitate”.
Mihnea Vasiliu:
“Ideea, în principiu, mi se pare bună, vine în contextul unei piețe deconsolidate.”
“Confirm că suntem, în principiu, interesați, dar deocamdată investigăm această posibilitate”.

Control într-o nouă firmă de transport

Activitățile de transport se vor face printr-o companie nouă, Local Curier, controlată de Rautakirja.
Dan Vasile:
“În privinţa fimelor de transport, noi am avut şi avem externalizat serviciul de transport cu 10 parteneri. Acum, practic, se centralizează toate aceste firme într-una singură şi ţintim piaţa de abonamente şi curierat. Aceasta este schimbarea cea mai mare pe care o facem şi este vorba de destul de mulţi bani.”
Cum se va numi noua firmă?
Local Curier. Această firmă există deja, face transport pe Transilvania şi urmează să acopere toată ţara. Practic cumulează toate maşinile pe o firmă.
Aceasă firmă aparţine Rautakirja?
Acum este sub controlul Rautakirja. E un proiect major, pentru că ştiţi piaţa de abonamente suferă mai mult decât distribuţia de presă pentru că sunt în jur de 200-300 de jucători foarte mici, vorbim de o piaţă foarte fragmentată.
Atunci, cu o logistică comună naţională, se poate simţi altfel externalizarea de la edituri, se poate face un sistem naţional cum a avut pe vremuri Rodipet, dar din păcate a căzut.
Citeşte şi:
"

Shakira de România: Tânăra care a impresionat-o pe Shakira cu vocea ei

Shakira de România: Tânăra care a impresionat-o pe Shakira cu vocea ei: "Sanziana Nicolae este singura persoană din afara staff-ului Shakirei care a fost admisă în cabina personală a artistei, înainte ca ea să urce pe scena de la Bucureşti. Românca în vârstă de 17 ani s-a făcut remarcată în urmă cu doi ani, când pe internet i-a fost confundată vocea cu cea a Shakirei.

Video: Shakira de România Sanziana - Don`t bother

Video: Staruri europene pe covorul roşu

Intact şi Ringier, aliaţi într-un proiect de distribuţie

Intact şi Ringier, aliaţi într-un proiect de distribuţie: "

Grupurile Intact și Ringier vor fi partenere într-un proiect de distribuție. „Împreună cu Ringier și cu încă un mare editor de reviste lansăm un proiect în distribuție în luna august. Nu pot să vă spun decât că este vorba despre «curățarea» și consolidarea pieței de distribuție“, a declarat Codruț Șereș, director general Intact Media Group, pentru Money Express.

Din articolul care analizează piața de distribuție din România, în care mai sunt citați, printre alții, Claudiu Șerban (Evenimentul zilei și Capital) și Peter Imre (Adevărul Holding):

Claudiu Șerban, director general Evenimentul zilei și Capital:

„Ne am concurat aiurea între noi pe zona de distribuție. Dacă am fi fost cu toții uniți într un proiect comun de infrastructură de distribuție, am fi fost într o situație mult mai bună acum, pentru că ne am fi putut gestiona mai bine veniturile“.

Peter Imre:

Adevărul Holding va aloca, anul acesta, 7 milioane de euro pentru distribuţie.

“Chiar dacă plăcinta e mai mică, noi vrem o bucată mai mare“, spune Imre, care aduce următorul argument: “Bunurile de larg consum se vând în 90.000 de POS uri (puncte de vânzare), iar presa se vinde în doar 1.600. De aici și planurile de investiții, în jur de 10 milioane de euro anul acesta, din care șapte milioane sunt alocate dezvoltării distribuției”.

Adrian Rus, de la Medien Holding (editor România liberă)

„Este aproape tragic ce s a întâmplat în ultimii ani. Au apărut firme de distribuție, angrosiști, nu difuzori de presă, care au căpușat sistemul. Modul de operare este simplu: țeparii își fac o firmă, lucrează un an și apoi o închid, păstrându și încasările din ultimele luni. Noi ne alegem astfel cu găuri, pentru că nu ai ce să execuți la aceste firme. Mai rău e că aceleași personaje își fac alte firme și continuă cu țepele“.

Articolul complet, pe MoneyExpress.

"

O bihoreancă a ameninţat că se sinucide din cauza omorârii câinilor

O bihoreancă a ameninţat că se sinucide din cauza omorârii câinilor: "Andreea Ionescu, femeia care a anunţat săptămâna trecută pe Facebook că intenţionează să se sinucidă, a declarat că motivul pentru care a vrut să recurgă la asemenea fapte este masacrul..."

Ce film va viziona Băsescu la următorul termen din procesul cu Patriciu.

Ce film va viziona Băsescu la următorul termen din procesul cu Patriciu.: "Judecatoria Sectorului 1 a decis, miercuri, in procesul deschis de Traian Basescu impotriva omului de afaceri Dinu Patriciu, ca la urmatorul termen sa fie vizionata inregistrarea unei emisiuni din decembrie 2009 in care seful statului vorbeste despre filmuletul difuzat in timpul campaniei elecorale, scrie NewsIn.
Astfel, Judecatoria Sectorului 1 a dispus, miercuri, ca la termenul din 29 iunie al procesului deschis de Basescu impotriva lui Dinu Patriciu sa fie vizionata inregistrarea, ..."

Imagini uimitoare: Vulcani văzuţi de aproape în timp ce erup - GALERIE FOTO

Imagini uimitoare: Vulcani văzuţi de aproape în timp ce erup - GALERIE FOTO: "Un fotograf islandez are o pasiune neobişnuită: fotografiază vulcani în timp ce erup, iar imaginile surprinse de acesta în jurul craterelor ce ajung la 1.000 de grade Celsius sunt uimitoare.

Iubita lui George Clooney, în costum de baie la Cannes - FOTO

Iubita lui George Clooney, în costum de baie la Cannes - FOTO: "Elisabetta Canalis a fost surprinsă de fotografi în timp ce se relaxa pe un iaht la Cannes, alături de câţiva prieteni. Iubita lui George Clooney a purtat un costum de baie negru, care îi arăta formele de invidiat.

"

Patru jurnalişti străini, condamnaţi la un an de detenţie în Libia.

Patru jurnalişti străini, condamnaţi la un an de detenţie în Libia.: "Patru jurnalisti straini capturati in Libia la inceputul lunii aprilie au fost gasiti vinovati de intrare ilegala pe teritoriul tarii si condamnati la un an de detentie, scrie NewsIn.
Purtatorul de cuvant al Guvernului libian Moussa Ibrahim a anuntat decizia tribunalului din Tripoli si a preciuat ca cei patru trebuie sa plateasca si cate o amenda de 136 de dolari.
Insa, conform cadrului legal al Libiei, cei patru nu vor trebui sa isi ispaseasca pedeapsa si ar putea eliberati miercuri ..."

18 mai: Deputaţii a adoptat o propunere legislativă care permite amendarea cenzurii şi ingerinţelor editoriale

18 mai: Deputaţii a adoptat o propunere legislativă care permite amendarea cenzurii şi ingerinţelor editoriale: "

Camera Deputaţilor a adoptat tacit propunerea legislativă privind modificarea Legii audiovizualului, iniţiată de deputaţii PDL Raluca Turcan, Brânduşa Novac, Doiniţa Chircu şi Cezar Preda, scrie Adevărul.

Una dintre cele mai importante modificări aduse prin proiectul legislativ actualei Legi a audiovizualului este introducerea posibilităţii ca membrii CNA să poată aplica amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 200.000 de lei posturilor de televiziune şi radio, pentru acte de cenzură şi ingerinţe editoriale.

Raluca Turcan, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, a declarat că prin introducerea unui regim sancţionatoriu în cazuri de cenzură şi ingerinţe editoriale s-a urmărit respectarea Constituţiei.

Ingerinţa şi cenzura sunt interzise şi atunci mi se pare normal ca, dacă sunt interzise prin Constituţia României, să existe şi o sancţiune măcar cu o amendă în Legea audiovizualului“, a declarat Raluca Turcan. Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, iar Senatul este decizional.
Legea audiovizualului adoptată tacit

Laura Chiriac a povestit pentru adevarul.ro propriile experienţe cu directorul FMI, care nu a pregetat în a fi extrem de amabil şi cu atrăgătoarea jurnalistă. Dominique Strauss-Kahn s-a arătat foarte interesat de Laura Chiriac pe care a invitat-o personal la un dineu unde au vorbit toată seara. La final, şeful FMI a insistat în repetate rânduri ca partenera sa de discuţie să mai rămână la petrecere.

Am stat la masă chiar lângă el. Oricum, se cunoaşte faptul că mereu a fost mai interesat să se adreseze jurnalistelor decât jurnaliştilor”, povesteşte jurnalista.

“Politicienii francezi încearcă să îţi câştige simpatia, să te treacă pe tine ca jurnalist de partea lor, printr-o atitudine extrem de amabilă. Totul face parte din cultura lor. Ei aşa sunt, îşi spun pe nume şi sunt persoane tactile. Te ating, te bat pe spate, chiar dacă abia te-au cunoscut”, mai spune Laura Chiriac.
EXCLUSIV adevarul.ro / Şeful FMI a făcut pe seducătorul şi cu jurnalista Laura Chiriac

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, Gyorgy Frunda, a susţinut că este necesară adoptarea în această legislatură a unei legi a presei care “să facă puţină ordine în acest domeniu, care uneori este prea liber şi provoacă prejudicii personale”, scrie Mediafax.

El a făcut această declaraţie cu ocazia dezbaterii în comisia pe care o conduce a raportului pentru anul 2010 “Libertatea presei în România”, document elaborat de Agenţia de Monitorizare a Presei.Acesta s-a pronunţat şi pentru suspendarea pentru o anumită perioadă a dreptului de a profesa pentru jurnalistul care, prin articolele sale, încalcă repetat, fundamental şi cu rea intenţie dreptul unui cetăţean.

Frunda a susţinut că o astfel de măsură ar trebui să fie aplicată după ce jurnalistul a fost condamnat, într-o primă fază, să plătească despăgubiri morale, materiale, relatează Mediafax.

Susţinerea “repetată” a ideii de Lege a presei şi a altor restricţii pentru jurnalişti de către senatorul UDMR Gyorgy Frunda denotă “gândiri umorale care, probabil, provin dintr-o neînţelegere a rostului presei, suprinzătoare la un om inteligent”, a declarat, ieri, preşedintele CRP, Indira Crasnea, scrie Mediafax.

“Susţinerea repetată a ideii şi necesităţii unei Legi a presei şi a impunerii altor restricţii pentru jurnalişti denotă gândiri umorale din partea domnului senator, care, probabil, provin dintr-o neînţelegere a rostului presei, sau dintr-o înţelegere ciudată, surprinzătoare la un om inteligent. Ce exprimă acum domnul senator Frunda este în contradicţie neplăcută cu imaginea şi prezenţa sa de om «mobilat» intelectual, cu ştaif european şi cu multă experienţă politică”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Clubui Român de Presă.
Crasnea (CRP): Dl. Frunda are gândiri umorale despre rostul presei, surprinzătoare la un om inteligent

Irina Păcurariu debutează astăzi, de la ora 21.00, pe TVR 1, cu o serie de interviuri cu personalităţi internaţionale care şi-au pus amprenta pe destinul României în ultimii 20 de ani, scrie Adevărul. Fosta realizatoare a emisiunii „Judecă tu!“ încearcă să afle unde, pe culoarele puterii, se greşeste cel mai mult şi cât de tributari rămânem celor 45 de ani de comunism.

Pe ce criterii îţi alegi invitaţii?
Să fie valoroşi, greu de convins să apară la televizor, personalităţi puternice care îşi onorează statutul şi destinul. Dacă se întâmplă să aibă şi charimă, şi umor, mă declar fericită.
Ce ascund „Culoarele Puterii“?

Google a semnat un parteneriat cu Newseum din Washington, pentru a lansa un canal pe YouTube dedicat jurnaliştilor din întreaga lume decedaţi în timp ce îşi făceau meseria. Noul canal de pe YouTube va fi dedicat activităţilor şi vieţii jurnaliştilor care au trecut în nefiinţă în timp ce îşi făceau meseria, scrie Mediafax.

“Riscurile şi sacrificiile pe care mulţi (jurnalişti, n.r.) le-au făcut pentru a ne aduce nouă informaţii exacte sunt remarcabile”, a declarat Steve Grove, reprezentant al YouTube News and Politics.
Google a lansat un canal YouTube dedicat jurnaliştilor decedaţi în timp ce îşi făceau meseria

Divizia Lagardere Publishing a finalizat T1 2011 în scădere cu 9,8%, până la 390 de milioane de euro. Încasările din publicitate ale Axel Springer au adunat în primele trei luni ale anului 362,1 milioane de euro, un avans de 21,1% faţă de perioada similară a anului trecut, scrie Financiarul.

RCS MediaGroup a iniţiat un nou proiect de reorganizare valabil trei ani, respectiv perioada 2011-2013, ce se va axa în principal pe loializarea cititorilor

Trustul de presă german Axel Springer, publisherul unuia dintre cele mai vândute tabloide europene ,,Bild”, a finalizat primul trimestru fiscal din 2011 cu venituri în creştere cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 736,7 milioane de euro.
Trusturile de presă europene continuă achiziţiile, dar şi restructurările

Grupul de publicitate Publicis a cumpărat agenţia americană digitală Rosetta Group pentru 575 milioane de dolari, într-o achiziţie care va face ca peste 30% din veniturile companiei să vină din mediul digital, notează Daily Business şi Wall-Street.ro.
Rosetta, care este specializată în consultanţă şi strategie, va continua să opereze ca un brand independent.

Carlsberg a bugetat circa 8 milioane de lei pentru campania de promovare la nivel local a noii imagini de brand, care presupune, printre altele schimbarea celebrului slogan “Carlsberg, probably the best beer in the world”, notează DailyBusiness.ro şi Wall-Street.ro.
Astfel, sloganul “Carlsberg, probabil cea mai bună bere din lume” este înlocuit cu “Meriţi un Carlsberg” (“That calls for a Carlsberg”).

"

Gyorgy Frunda: In Romania este nevoie de o lege a presei - Media & Publicitate - HotNews.ro

Gyorgy Frunda: In Romania este nevoie de o lege a presei - Media & Publicitate - HotNews.ro: "Voua politicienilor?
Ca la ora asta, jurnalistii sunt in proportie de 90% slugile voastre, ale politicienilor, indiferent de la ce partide.
Ia sa vad cum va taiati singri craca de sub picioare?
Ce va faceti voi fara Ciutacu, Badea, Gadea, Firea, si toata adunatura de la iRealitatea si Antene, Jurnalul si Cotidianul si cate-or mai fi in tara asta?"

Gyorgy Frunda: In Romania este nevoie de o lege a presei - Media & Publicitate - HotNews.ro

Gyorgy Frunda: In Romania este nevoie de o lege a presei - Media & Publicitate - HotNews.ro: "El a subliniat ca toti reprezentantii partidelor politice s-au pronuntat pentru independenta presei si eliminarea cenzurii, dar si pentru apararea cetateanului fata de orice fel de abuz din partea presei, prin articole neadevarate, injuste, relateaza Mediafax.

Frunda s-a pronuntat de asemenea pentru suspendarea pentru o anumita perioada a dreptului de a profesa pentru jurnalistul care, prin articolele sale, incalca repetat, fundamental si cu rea intentie dreptul unui cetatean.

Frunda a sustinut ca o astfel de masura ar trebui sa fie aplicata dupa ce jurnalistul a fost condamnat, intr-o prima faza, sa plateasca despagubiri morale, materiale."

Stelian Negrea – Prestatorul. Ce a ascuns Evenimentul Zilei, în campania sa de distrugere a televiziunilor nesubordonate Puterii dcnews.ro

Stelian Negrea – Prestatorul. Ce a ascuns Evenimentul Zilei, în campania sa de distrugere a televiziunilor nesubordonate Puterii dcnews.ro: "S-ar fi văzut că acest act nu e încheiat între un jurnalist şi o companie, ci între două firme. Intact Media Group cumpără de la Gershwin Media S.R.L. servicii de investigaţii, aşa cum o companie angajează o altă firmă de detectivi particulari. Produsele pe care urma să le realizeze Gershwin Media urmau a fi cedate de Intact altor firme, printre care şi Antena 3. Scopul trustizării este economia, iar cumpărarea/producerea de materiale jurnalistice, de către o firmă din trust, care să le pună la dispoziţia celorlalte firme, este mai ieftină decât realizarea aceleiaşi activităţi de către un departament specializat al fiecărei firme în parte. Poate un ziar ca EvZ, care a fost aproape permanent susţinut financiar din alte surse, nu înţelege acest mecanism ."

Stelian Negrea – Prestatorul. Ce a ascuns Evenimentul Zilei, în campania sa de distrugere a televiziunilor nesubordonate Puterii dcnews.ro

Stelian Negrea – Prestatorul. Ce a ascuns Evenimentul Zilei, în campania sa de distrugere a televiziunilor nesubordonate Puterii dcnews.ro: "S-ar fi văzut că acest act nu e încheiat între un jurnalist şi o companie, ci între două firme. Intact Media Group cumpără de la Gershwin Media S.R.L. servicii de investigaţii, aşa cum o companie angajează o altă firmă de detectivi particulari. Produsele pe care urma să le realizeze Gershwin Media urmau a fi cedate de Intact altor firme, printre care şi Antena 3. Scopul trustizării este economia, iar cumpărarea/producerea de materiale jurnalistice, de către o firmă din trust, care să le pună la dispoziţia celorlalte firme, este mai ieftină decât realizarea aceleiaşi activităţi de către un departament specializat al fiecărei firme în parte. Poate un ziar ca EvZ, care a fost aproape permanent susţinut financiar din alte surse, nu înţelege acest mecanism ."

Stelian Negrea la CNA: „Conducerea trustului Intact mi-a trasat obiective prioritare: compania RCS&RDS şi madame Udrea” - Media > EVZ.ro

Stelian Negrea la CNA: „Conducerea trustului Intact mi-a trasat obiective prioritare: compania RCS&RDS şi madame Udrea” - Media > EVZ.ro: "Vicepreşedintele CNA, Ioan Onisei, declară că, în opinia sa, organele de drept ar trebui să verifice dacă nu cumva, în cazul Stelian Negrea – Intact Media Group, „se întrunesc se elementele constitutive ale comiterii infracţiunii de şantaj”. Ioan Onisei a mai spus: „Tipul de organizare (al Intact Media Group, Antena Group, Antena SA), contracte între firme, care, la rândul lor, au contracte cu alte firme, în loc să aibă cu jurnalişti, persoane fizice, este făcut să eludeze responsabilitatea asupra conţinutului editorial, astfel încât să nu ai pe cine trage la răspundere”."

Pagina de media – Petrişor Obae » Stelian Negrea, despre jobul la Intact: “Primele ținte au fost Udrea și RCS”

Pagina de media – Petrişor Obae » Stelian Negrea, despre jobul la Intact: “Primele ținte au fost Udrea și RCS”: "Ce se comanda? “Să strângem orice fel de informaţie care să fie compromiţătoare la adresa unor firme. Eu făceam materialele şi apoi le trimiteam către şeful ştirilor de la Antena3, către Alin Romaşcan, dupa care ele apăreau, acesta era traseul. Ceea ce este şi mai grav este că tot departamentul de ştiri lucra la asta."

Legea audiovizualului adoptată tacit

Legea audiovizualului adoptată tacit: "Una dintre cele mai importante modificări aduse prin proiectul legislativ actualei Legi a audiovizualului este introducerea posibilităţii ca membrii CNA să poată aplica amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 200.000 de lei posturilor de televiziune şi radio, pentru acte de cenzură şi ingerinţe editoriale. Raluca Turcan, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, a declarat că prin introducerea unui regim sancţionatoriu în cazuri de cenzură şi ingerinţe editoriale s-a urmărit respectarea Constituţiei."