marți, 15 martie 2011

euronews le mag - Semaine de la mode à Lisbonne

Încep târgurile de joburi. Cum să faci un CV care să nu fie ignorat

Încep târgurile de joburi. Cum să faci un CV care să nu fie ignorat: "La acest început de an, angajatorii le dau veşti bune celor care îşi caută un loc de muncă, aceştia fiind dispuşi să facă mai multe angajări decât în anii anteriori. De exemplu, potrivit celui mai nou studiu privind intenţiile de angajare, unul din cinci patroni vrea să facă recrutări în următoarele trei luni, număr în creştere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Care este portretul-robot al internautului român?.

Care este portretul-robot al internautului român?.: "Numarul utilizatorilor de Internet din Romania a crescut de 10 ori in ultimii 10 ani.

Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste utilizatorii de Internet, in ciuda faptului ca in ultimii zece ani numarul lor a crescut de 10 ori. Astfel, doar 35,5% din romani sunt internauti, in timp ce media in Uniune este de 67,6 la suta. Datele au fost extrase de specialistii Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) de pe Internetworldstats.com. La celalalt pol ..."

Tinereţea noastră în comunism.

Tinereţea noastră în comunism.: "Viata copiilor si tinerilor in comunism este subiectul unei expozitii ce se va deschide maine la Muzeul de Istorie a Romaniei.
Expozitia-eveniment ''70/'80. Tineretea noastra' prezinta viata tinerilor intr-una dintre cele mai dure perioade ale istoriei recente: ultimele doua decenii ale Romaniei comuniste.
Structurata pe trei capitole, expozitia urmareste viata tinerilor intre 7 ani (intrarea in randul organizatiei pionierilor) si 30 de ani (iesirea din UTC) pe cateva coordonate principale: ..."

CONSTANTIN IFTIME, botosaneanul de la LUMINA

CONSTANTIN IFTIME, botosaneanul de la LUMINA: "Profesor de desen, inginer proiectant, jurnalist in democratie, senior editor! Un om care a ales sa isi foloseasca harul si scriitura in folosul semenilor sai, si face acest lucru cu responsabilitate, in paginile de factura crestina ale Ziarului Lumina.
Constantin..."

Adevărul își rotunjește bugetul: becuri și canistre de vânzare

Adevărul își rotunjește bugetul: becuri și canistre de vânzare: "

Adevărul Holding a scos la vânzare câteva lucruri pentru angajații trustului. De curând, pe intranetul grupului de presă au apărut anunțuri prin care Adevărul vinde ziariștilor becuri ecologice și canistre de benzină.

Nu oricine poate cumpăra oricât: nu mai mult de trei becuri de căciulă, să ajungă la toată lumea.

Și becurile ecologice (30 de wați, echivalentul unui bec classic de 100 de wați) și canistrele de benzină au același preț: 5 lei bucata.

Din informațiile paginademedia.ro, obiectele au rămas în urma unei campanii ale ziarelor din grup: canistrele au rămas de la un concurs Click, iar becurile de la o campanie care susținea ecologia.

"

RealitateaTV, amendă de 20.000 lei.

RealitateaTV, amendă de 20.000 lei.: "Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, sa amendeze postul Realitatea TV pentru incalcarea principiului informarii corecte si a dreptului la propria imagine, in emisiuni in care au fost aduse acuzatii unor membri PDL, printre care Roberta Anastase si Adriean Videanu, potrivit Mediafax.
La sedinta CNA de marti au participat membrii Consiliului Rasvan Popescu, Ioan Onisei, Dan Grigore, Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Attila Szasz, Mihai Malaimare, Constantin Dutu, Cristina ..."

Starea lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte.

Starea lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte.: "Starea deputatului PDL Teo Trandafir se imbunatateste, ea fiind deja capabila sa se ridice din pat si sa mearga, nu insa fara ajutor, au anuntat, marti, reprezentantii Clinicii AKH din Viena, precizand ca, daca progresele continua, va fi mutata in salon in cateva zile, informeaza Mediafax.
'Starea doamnei Teodora Trandafir se imbunatateste continuu. Este in continuare sub atenta supraveghere la sectia de terapie intensiva, insa este deja pe picioarele ei si poate merge, asistata', arata, ..."

15 martie: 71% dintre românii de la oraş folosesc internetul zilnic

15 martie: 71% dintre românii de la oraş folosesc internetul zilnic: "

Aproape două treimi (64%) dintre românii din mediul urban folosesc internetul, iar dintre aceştia 71,4% îl accesează zilnic, în special de acasă, scrie Mediafax, care citează studiul “Românii şi Internetul”, realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Dintre furnizorii de servicii de internet, mai mult de jumătate dintre utilizatorii sunt clienţi ClickNet/Romtelecom (52%), următorii clasaţi fiind RCS&RDS (21%) şi UPC (9%).

Din același studiu mai reiese că 36% dintre românii care au acces la internet au cont pe o reţea de socializare, liderul detaşat fiind Facebook. Potrivit cercetării, 73,4% dintre aceştia susţin că au cont Facebook, iar 17,5% pe Hi5. Indiferent de reţeaua aleasă, jumătate dintre ei postează zilnic informaţii personale, notează Gândul.

Distribuitorul de presă Rautakirja România a introdus pe piaţa din România o maşină de cartare. Investiţia, care s-a ridicat la suma de 750.000 de euro, eficientizează şi simplifică procesul de livrare a publicaţiilor, scrie Wall-Street.ro. Proiectul continuă procesul de optimizare şi modernizare început în anul 2009, când Rautakirja a achiziţionat un sistem automat de gestiune a retururilor, maşina de numărat retururi, în valoare totală de un milion de euro.
Rautakirja România a investit 750.000 euro într-o maşină de cartare a publicaţiilor

Oferta săracă a concurenţei TV, dorinţa de evadare din cotidian, vremea care i-a ţinut pe români în casă şi marketingul eficient au făcut din “Românii au talent” un succes greu de egalat.
“La sfârşitul unei săptămâni de muncă, omul vrea să se relaxeze, să se odihnească şi să vadă lucruri ieşite din comun.(…) Probabil că atunci când se va mai încălzi, o parte dintre telespectatori vor prefera o ieşire la terasă”, spune psihologul Cristina Ciuluvică.

Analistul media Iulian Comanescu, managing partner “Comanescu”, consideră că audienţele-record au fost generate şi de o bună reclamă de marketing.
“Pro TV şi-a pus în mişcare eficient maşinăria de PR, iar on-air promourile funcţionează foarte bine, deşi au contat mai puţin la începuturile “Românilor”, când a fost vorba despre marketing de achiziţie, adică despre aducerea pe Pro TV a unui public încă inexistent la vremea respectivă”, spune Comănescu.
“Românii au talent”, ameninţat doar de berea de la terasă

Melania Medeleanu, Anca Buliman, Ada Roseti şi Andreea Paul Vass le vor vorbi tinerilor despre începuturile lor în carieră şi despre transformările care le-au marcat traseul profesional, astăzi, de la ora 19.00 în cadrul unei conferinţe din seria de evenimente organizate de GOmentorship, scrie Evenimentul Zilei. Evenimentul va avea loc la Sala de Lectură a Facultăţii de Litere din Capitală şi va dura două ore. Intrarea este liberă, în limita locurilor din sală.
GOmentorship este un proiect ORICUM sprijinit de postul de televiziune TLC şi Universitatea din Bucureşti.
Melania Medeleanu şi Andreea Paul Vass, la întâlnire cu tinerii

Jonathan Ames, creatorul serialului “Plictisit de moarte“, difuzat de postul HBO, povesteşte într-un interviu acordat EVZ cum i-a venit ideea acestei serii, cum e să fii actor în propriul film, dar şi ce planuri de viitor are. “Am ajuns să lucrez cu ei datorită nuvelei. Producătoarea serialului avea o relaţie la HBO – mi-a citit nuvela şi m-a pus s-o dezvolt. Apoi am mers împreună la HBO şi le-am explicat cum ar putea deveni serial. M-au rugat să scriu un scenariu. Le-a plăcut şi aşa a început totul… HBO e un colaborator ideal. Îţi oferă toată libertatea de care ai nevoie”, spune Jonathan Ames.
Interviu cu Jonathan Ames, creatorul serialului “Plictisit de moarte”

BBC, radiodifuzorul public britanic, a contribuit la economia Marii Britanii cu 9,3 miliarde de euro anul trecut, comparativ cu 2009, când livrase 8,8 miliarde de euro la bugetul de stat, scrie Mediafax, care citează Media Guardian. Potrivit studiului Deloitte, 69% din veniturile generate de activităţile BBC a vizat operaţiunile economice din Londra, deşi creşteri ale beneficiilor s-au constatat şi în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.
BBC a contribuit la bugetul de stat al Marii Britanii cu 9,3 miliarde de euro, în 2010

Agenţia HyperActive a dezvoltat o platformă exclusiv online de stând-up comedy,FreshComedy.ro, pentru brandul Tic Tac, potrivit unui comunicat de presă. Utilizatorii platformei sunt invitaţi să propună subiecte de stând-up comedy, iar unele dintre acestea vor fi selectate şi transformate în “filmuleţe realizate într-un club bucureştean şi postate pe FreshComedy.ro, notează HotNews şi IAA.ro. ” O “pastilă zilnică de umor” este prezentată de comediantul Sergiu Floroaia. Campania se desfăşoară până pe 20 martie şi are o pagină dedicată pe Facebook.

Vaticanul va transmite pe Facebook şi YouTube ceremonia de beatificare a fostului papă Ioan Paul al II-lea, ce va avea loc pe 1 mai, în piaţa Sfântul Petru din Roma, scrie Mediafax, care citează agenţia de presă i.media, specializată în difuzarea de informaţii cu caracter religios.
Postul Centro Televisivo Vaticano (CTV), în colaborare cu Radio Vatican, a adăugat pe site-ul de partajare de fişiere video YouTube o nouă pagină consacrată fostului papă polonez.
Vaticanul va transmite ceremonia de beatificare a papei Ioan Paul al II-lea pe Facebook şi YouTube

Începând cu luna martie, agenţia de marketing şi comunicare More Than Pub oferă SAP România, filiala locală a liderului mondial de aplicaţii software pentru afaceri, servicii de relaţii publice, notează Wall-Street.ro și DailyBusiness.ro. SAP Romania a colaborat anterior pe partea de public relations cu agenția V+O Communication.

Audițiile pentru următoarea ediţie a show-ului Britain’s Got Talent - versiunea britanică a emisiunii “Românii au talent” – se vor desfăşura, în premieră, şi pe YouTube, scrie HotNews, care citează Media Week. Participanţii la emisiunea găzduită de ITV sunt invitaţi să posteze pe YouTube clipuri în care îşi dovedesc talentul, iar cele mai bune clipuri vor fi incluse pe o lista scurtă, din care sunt aleşi finaliştii.
Britanicii au talent – audiţii pe YouTube

Aproape jumătate din utilizatorii de terminale mobile folosesc device-urile pentru a afla ştiri locale, însă doar 10% dintre ei sunt dispuşi să plătească pentru aplicaţiile necesare pentru a accesa informaţiile, rezultă dintr-un studiu Pew, realizat în SUA, scrie Wall-Street.ro.
Studiu: 47% dintre adulţi citesc ştirile pe terminale mobile. Doar 10% dintre ei ar şi plăti

Companii precum Apple şi giganţi online precum Google, Facebook şi Twitter oferă posibilitatea unor donaţii prin Internet pentru sinistraţii din Japonia, la trei zile după puternicul seism urmat de un tsunami devastator, scrie Mediafax. Crucea Roşie utilizează site-ul de socializare Facebook pentru a lansa o campanie de donaţii. Până acum, 1.300 de persoane au donat în total 50.000 de dolari, obiectivul fiind suma de 75.000 de dolari.
Mobilizare pe Internet pentru donaţii necesare sinistraţilor din Japonia

Facebook a angajat un director al Google, Amin Zoufonoun, care să conducă fuziunile şi achiziţiile operatorului celei mai mari reţele de socializare din lume, care are un interes crescut pentru astfel de tranzacţii, scrie Mediafax. Până în prezent, achiziţiile Facebook s-au limitat la cumpărarea unor companii mici, interesante mai mult pentru talentul ingineresc decât pentru produse.
Facebook a angajat un director al Google, pentru fuziuni şi achiziţii

"

Revista Presei CNA, 15 Martie 2011

Revista Presei CNA, 15 Martie 2011: "• Financiarul: Pana la finalul anului se elibereaza frecventele 4G, iar din 2012 vedem investitii in tehnologie • Ziarul Financiar: UPC şi-a mai redus din ritmul de scădere a veniturilor
Audiovizualul în presă"

Microsoft a prezentat versiunea finala a Internet Explorer 9

Microsoft a prezentat versiunea finala a Internet Explorer 9: "Microsoft a prezentat luni la conferinta South By Southwest din Texas versiunea finala a browser-ului Internet Explorer 9 despre care compania spune ca este foarte rapida, mult mai simplu de folosit, are functionalitate sporita cu mai multe tipuri de aplicatii si ofera un serviciu avansat de Tracking Protection. Microsoft prezinta noul browser ca fiind un urias pas inainte si spera ca lansarea va opri declinul IE pe o piata in care Firefox si Chrome au castigat masiv teren. Un dezavantaj mare va fi insa ca noul IE nu merge pe Windows XP care e cel mai utilizat sistem de operare."