vineri, 21 ianuarie 2011

Presedintele SUA va raspunde joi seara, in direct pe Youtube, intrebarilor internautilor

Presedintele SUA va raspunde joi seara, in direct pe Youtube, intrebarilor internautilor: "P​reşedintele american Barack Obama va răspunde în direct pe Youtube intrebarilor puse de internauti joi incepand cu ora 14,30 (ora locala- 21,30, ora Romaniei), la două zile după ce va rosti în faţa Congresului traditionalul discurs anual privind starea naţiunii, a anuntat Casa Alba intr-un comunicat."

Secretul albastrului de Voroneţ

Secretul albastrului de Voroneţ: "TVR 1 prezintă astăzi, de la ora 10.55, un documentar realizat de Iulian Foişor despre bisericile din Bucovina şi misterele din jurul lor."

INTERVIU Gellu Dorian : „Eminescu la 39 de ani avea o singură carte de poezie”

INTERVIU Gellu Dorian : „Eminescu la 39 de ani avea o singură carte de poezie”: "Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” a ajuns în 2011 la o ediţie jubiliară. S-au împlinit 20 de ani de la acordarea lui, prilej cu care la Botoşani au fost prezenţi cinci dintre..."

Englezii pariază pe divorțul prințului William

Englezii pariază pe divorțul prințului William: "

foto:jezebel.com
Nuuu, nu va gândiți că Marea Britanie nu-i vede pe cei doi împreună, însă împătimiți ai pariurilor, englezii pun rămășag pe abosolut orice are legătură cu nunta celor doi. Prind Kate și William cea de-a zecea aniversare, ce lungime va avea trena lui viitoarei prințese, va intra în Westminster Abbey la fix sau va întârzia trei minute … sunt câteva din întrebările stabilite la casele de pariuri. Se pare că li se dau șanse mari mariajului celor doi, prea puțin pariind pe ruptura relației, scrie newser.com.
Apetitul pentru cuplul regal a fost speculat de casele de pariuri care continuă să explolateze momentul. Pariorii sunt numeroși însă banii aruncați în speculații sunt, în medie, 3,5 lire (mai puțin de o călătorie cu metroul), practic bani pe care nu-i deranjează să-i piardă.
”Pariurile despre următorul pas al familiei regale reprezintă o tradiție adevărată în Marea Britanie”, spune Darren Haines, purtătorul de cuvânt al agenției de pariuri Paddy Power. ”Marea Britanie este fascinată, într-un mod bizar, de Casa Regală”, adaugă acesta.
În ultimii ani, englezii s-au întrebat dacă William o va lua de nevastă pe Kate, și-au pariat bani frumoși pe crezul lor. După anunțul logodnei, în noiembrie, s-au pariat aproape 30.000 de lire pe nunta lor. Au fost făcute peste 1.700 de pariuri legate de nunta prințului William.
Maria Dumitran
"

Omul cu 100.000 de ambalaje de chibrituri: „Mi-a fost frică pentru o cutie cu Lech Walesa”

Omul cu 100.000 de ambalaje de chibrituri: „Mi-a fost frică pentru o cutie cu Lech Walesa”: "
Între 1980 şi 1988, a investit în ambalaje de chibrituri mai mult decât valoarea unei Dacii. Însă turdeanul Zamfir Pop nu regretă asta. „Cine se mai bucură, astăzi, de Dacia cumpărată atunci, cum mă bucur eu de respectiva investiţie”, motivează colecţionarul acum. Acasă, are peste 100.000 de etichete de pe cutii de chibrituri din întreaga lume, pe care vrea să le expună într-un muzeu.
Celebrul Goethe (1749-1832) spunea despre colecţionari că sunt nişte oameni fericiţi. La maxima poetului, Zamfir Pop a adăugat „iar filumeniştii sunt tot nişte colecţionări”. Şi, în glumă, şi-a trecut şi el în paranteză anii de viaţă (1953-2035).
De ce nu 2050?

Citatul din Goethe (poetul era colecţionar de minerale, deci, ştia ce spune!) l-am găsit într-o revistă a unuia dintre cluburile de filumenişti din RFG (undeva, cam prin ‛84, probabil). Adaosul cu „2035” este o glumă, bazată pe o „planetă de tânăr”, cumpărată în ‛74 şi unde spunea că voi trăi 82 de ani! Dacă nu se va adeveri, nu voi mai crede în poveştile papagalilor.
La 13 ani, cum v-aţi gândit să strângeti tocmai ambalaje de chibrituri?

Nu m-am gândit. Eram în clasa a VI-a, eram filatelist vechi (!) şi mi s-a furat cartea cu timbrele. M-am hotărât să colecţionez ceva ce nu interesează pe alţii, deci, minimalizam riscul de a se repeta istoria. Am început să adun „capace de cutii de chibrituri”. După vreo doi ani am văzut la televizor reportajul despre Alexandru Darie, un mare filumenist.
Cum a evoluat colecţia? Credeţi că uneori aţi exagerat cu pasiunea?

Dacă ţineţi cont că am prieteni în toată lumea, dacă luăm în considerare o vastă cultură generală izvorâtă din căutările pentru înţelegerea mesajelor de pe cele peste o sută de mii de piese adunate în câteva decenii, dacă notaţi că am călcat prin 15 ţări şi m-am întâlnit cu multe zeci de filumenişti, dacă vă gândiţi la expoziţii, articole în presă Dacă vă gândiţi că, timp de vreo două decenii filumenia a fost turnul meu de fildeş, în care eram fericit, când toţi înjurau în jurul meu, a fost un preţios susţinător în vremea când eram bolnav, dacă mai notăm şi o mulţime de momente de-a dreptul sublime pe care le-am trăit din cauza acestei pasiuni ridicată la rangul de mod de viaţă, … Vă las să apreciaţi dacă am exagerat sau nu. Adică, NU! Să vă ajut în stabilirea unei sentinţe. La rugămintea unui prieten, am calculat că în perioada anilor ‛80 – ‛88, am investit în colecţia mea mai mult decât valoarea unei Dacii 1300. Cine se mai bucură, astăzi, de Dacia cumpărată atunci, cum mă bucur eu de respectiva investiţie?!
Cum ştie un om dacă un chibrit e bun sau rău?

Răspunsul este simplu: când se poate folosi de el. Cu foarte multe decenii în urmă, o fabrică de chibrituri din Australia îşi făcea reclamă cu imaginea unui linior de telefonie, în pustietate, cocoţat pe stâlp, şi mai avea un singur băţ de chibrit în cutie. Era sigur că se va aprinde! La noi, pe la mijlocul deceniului nouă, era un banc cu un neamţ, venit în vizită, care a luat o cutie de chibrituri româneşti, şi-a aprins ţigara şi a aruncat cutia, cu celelalte beţe, la gunoi. A explicat: mi s-a spus că numai unul dintr-o cutie se aprinde. Un pic cam altfel decât la cele australiene!
Spuneţi că un colecţionar adevărat nu trebuie doar să adune etichete, ci să ştie totul despre un chibrit. Cât de departe aţi mers cu această cunoaştere?

Nu mă porniţi! V-ar trebui colecţia ziarului pe un an! Vă pot vorbi despre etichete de cutii de chibrituri româneşti din ‛57 … falsificate în Olanda prin ‛70, pe care le-am primit de la un coleg din Bratislava în ‛87? Despre cutia de chibrituri cu portretul lui Lech Walesa – a fost singurul obiect de care mi-a fost frică la trecerea prin vamă, din Polonia spre RDG, în decembrie ‛87. Despre lunga discuţie (câteva ore) avută cu preşedintele clubului de la Leverkusen, în care el vorbea germana şi eu englez. Despre chibrituri cu aprindere oriunde, cu care mă dădeam mare, când lumea de pe la noi vedea aşa ceva numai în filmele cu cowboy.
Care vi s-a părut cel mai inspirat mesaj de pe o cutie de chibrituri?

Nu m-am gândit la astfel de clasificări. De exemplu, aş putea să vă vorbesc despre o serie de cutii de chibrituri, care avea pe etichete … acuarele ilustrând versuri de Esenin ori o serie din China, pe care este ilustrat un basm de pe la anul 1000. Dar, vă pot povesti că, în octombrie ‛92, când vameşa româncă m-a întrebat care este cel mai preţios obiect din bagajele mele, i l-am arătat. A plecat ca … plesnită! Apoi, după o jumătate de oră de poveşti cu companionul din compartiment (eram de vârstă apropiată şi călătorem împreună de la Bratislava), omul mi-a mărturisit: „Şi eu m-am gândit că eşti nebun, ca şi vameşa. Acum, înţeleg că nu ai minţit!”. Obiectul respectiv era o cutie de chibrituri de menaj, banală, dar, produsă în Franţa, prin anii ‛30. Pentru un filumenist, nici nu există piese interesante sau nu. Toate sunt interesante prin ceva. Dacă nu prin altceva, prin faptul că este o piesă în plus în colecţie.
Din ce an e cel mai vechi ambalaj pe care îl aveţi?

Iarăşi, este vorba de o cutie de chibrituri cu poveste. Prin anii ‛70, când Orşova a fost inundată şi reconstruită mai sus (am trecut pe-acolo, vreo trei ani la rând şi am călcat în Ada Kaleh în ultimul an în care s-a mai putut; dar, asta-i altă poveste), într-un pod de casă s-au găsit două cutii de chibrituri vechi, austriece. Prin ‛83, au ajuns pe mâna unei fetiţe, colecţionară. Am cunoscut-o în cadrul activităţilor Clubului colecţionarilor (am fost singurul vicepreşedinte nebucureştean!) şi, cu acordul părinţilor ei, în concediul din ‛82, am trecut pe la ei, i-am dăruit un album cu piese filumenice şi am stat câteva ore ca să-i împărtăşesc din experienţa mea. Am devenit prieten cu părinţii ei şi, la vreo doi ani după această vizită, fetiţa (acum avea deja 15 ani) mi-a dăruit una dintre cutii. Din estimările mele şi ale altora, fusese fabricată cam prin 1850. Coincidenţă: fetiţa s-a născut exact în ziua în care eu îmi sărbătoream majoratul!
Într-o ţară care nu mai face chibrituri, vreţi sa faceţi un muzeu al chibritului. Credeţi că ar prinde?

Când lansam ideea, România avea trei fabrici de chibrituri. După ce am văzut Muzeul din Polonia şi o expoziţie de la Kaluga (Rusia), după ce am văzut – virtual – şi muzeele din Cehia şi Suedia, încă mai afirm că aş avea cu ce „mobila” un astfel de muzeu. Dincolo de faptul că, prin ţări cu oameni mai proşti decât pretindem noi că am fi, au succes fel şi fel de muzee, ale hârtiei igienice, ale periilor, ale nasturilor cu trei găuri, … care este rolul unui muzeu? Nu cumva tocmai de a prezenta ce nu mai este?
Când aprindeţi ţigara, folosiţi chibrit sau bricheta?

Ce am la îndemână. Când fumez pipă folosesc beţe mai lungi. Doar că mi-am respectat un principiu: piesa care intra în colecţie, intra definitiv. Foloseam beţele, într-o altă cutie. Respectând nişte tehnici de aprindere, pot folosi o cutie pentru mai mult de cinci „seturi” de beţe de chibrituri.
Pe unele cutii de chibrituri apar personalităţi. Dvs. pe cine aţi pune pe o cutie de chibrituri?

Vasile Chiţac, Alexandru Darie, Dorotea Momir, Domoks Luka, … ca filumenişti români de seamă. La un moment dat, am produs şi eu ceva reclamă pe cutii de chibrituri. Neoficial. Şi am pus pe etichetă cea mai importantă personalitate: Zamfir Pop! Dincolo de glumă, nu mă erijez în a stabili astfel de categorisiri. S-ar fi putut face serii tematice frumoase. Am pe conştiinţă mai multe serii produse la Gherla. Semne de circulaţie, lunile unui an, iar, în 2001, chiar am machetat, pornind de la imagini vechi, o serie de cutii de chibrituri la împlinirea a 40 de ani de la câştigarea Cupei României de către Arieşul Turda.
Ce meserii aţi avut de-a lungul anilor?

Provin dintr-o familie de intelectuali. Am lucrat 25 de ani în transporturi auto, apoi, într-un ONG, în mass-media locală, iar, neoficial, tehnoredactare pe computer, lucruri legate de internet. Problema e că nu am talent pentru cea mai importantă meserie: facerea banilor. Averea mea e mintea şi inima. Şi sănătatea, câtă mai am.

Pe lângă filumenie, ce pasiuni mai aveţi?
Ce e filumenia?

Definiţia cea mai completă şi exactă: colecţionarea de ambalaje de chibrituri, adică etichete de cutii şi plicuri de chibrituri şi orice alt obiect care a conţinut chibrituri. Aşa cum spunea şi John Luker, autorul Enciclopediei filumenistului (o carte xerografiaftă, cu o mie de pagini, pe care am avut-o în mână la Praga în ‛87 şi o am în colecţie, din‛90, ca dar din partea unui coleg filumenist englez), singura regulă valabilă este că nu este nici o regulă. Am văzut în Moravia, chiar o colecţie de etichete de pe baxurile cu cutii de chibrituri!
În câte ţări aţi călătorit pentru această pasiune? De unde aţi avut bani pentru asta?

Am călători prin 15 ţări şi m-am întâlnit cu peste o sută de filumenişti, între Paris, Leverkusen şi Leningrad, între Osijek şi Krosno (Polonia). În octombrie ‛92 am reuşit un tur de forţă: la începutul lunii eram la reuniunea de la Leverkusen, iar, spre sfârşitul lunii, la reuniunea de la Paris. Banii alocaţi filumeniei au fost cei care mi-au rămas din cauza unei malformaţii congenitale pe care nici nu am tratat-o: nu beau!
Dintre personalităţile româneşti şi din lume, puteţi să îmi daţi exemple de filumenişti?

Silviu Stănculescu – un om minunat, cu care am avut o relaţie în care nu mi-a permis să îl consider Maestru, ci, se considera el ucenic al meu. Evident, în materie de filumenie. El nu se considera colecţionar, ci, doar, adunător. A mai fost celebru un rege al Egiptului, care, în anul care m-am născut eu, a zburat la Copenhaga ca să dea câteva mii de dolari pe o piesă filumenică pe care şi-o dorea pentru colecţia sa. La un nivel mai jos, şi eu am avut o poveste semi-hazlie, prin ‛83, de pe urma căreia m-am îmbogăţit cu peste o mie de vechituri. Din Austria, Suedia, Japonia şi India … piese care erau, deja, vechi înainte de război! Sau o alta, când am mers la Sibiu să cumpăr o colecţie începută pe la epoca Marii Uniri şi, în vreo trei ore, între trenuri, în gara Copşa Mică, am clasat şi verificat câteva mii de piese. Sau, când …
Zamfir Pop ar mai avea mii de poveşti de spus. O parte dintre ele le găsiţi pe blogul său, http://zamfirpop.wordpress.com/(sursa foto). Pentru o colecţie de ambalaje româneşti, vizitaţi http://www.modoro.ro/

Dan Micu

Citiţi şi: Teoria chibritului românesc: băgăm buşteni pe foc, importăm beţe
"

Réactions à Pékin après la visite d'Etat de Hu...

Réactions à Pékin après la visite d'Etat de Hu...: "


La visite d'Etat du President Hu Jintao aux Etats-Unis fait la Une des journaux en Chine aujourd'hui. Dans les rues de Pékin, les Chinois reviennent sur les incompréhensions persistantes entre les deux pays... "Chine et Etats-Unis ne doivent pas être ennemies mais ils doivent coopérer. Après tout, Pékin détient 900 milliards de dollars de la dette publique américaine. La Chine voit d'un bon oeil le développement économique des Etats-Unis... et vice et versa... Ce sont deux superpuissances !", analyse ce jeune homme. ... fr.euronews.net


Răpită la naştere de o falsă infirmieră şi-a regărit părinţii după 23 de ani!



Un test ADN a confirmat filiaţia.Părinţii naturali mulţumesc lui Dumnezeu pentru miracol.

ÎNCREMENIT ÎN PROIECT: “România” lui Prigoană a intrat în șomaj tehnic

ÎNCREMENIT ÎN PROIECT: “România” lui Prigoană a intrat în șomaj tehnic: "
La doar două luni de când a început primele emisii, televiziunea România Ta, controlată de Honorius Prigoană, a intrat în stand-by.
Cei 184 de angajați ai postului au fost trimiși în șomaj tehnic, până la 1 mai după cum a explicat pentru paginademedia.ro Vlad Ionescu, directorul general al stației.
Vlad Ionescu (foto) spune pentru paginademedia.ro de ce s-a oprit România Ta:
“Postul a intrat în stand-by din motive tehnice, pentru că nu a ajuns aparatura HD. Acum, în mod normal, ea ar trebui să vină, cel târziu, până la 1 mai”.
Canalul România Ta nu și-a întrerupt emisia, dar nu mai difuzează producții proprii de la jumătatea acestei luni.
“Postul a emis în formula cu știri din oră în oră, de pe 15 noiembrie și până pe 15 februarie. Din câte știu eu, televiziunea a fost distribuită prin intermediul platformelor AKTA și UPC digital. În momentul acesta, România Ta emite pe satelit o serie de reportaje cumpărate, atât producții interne, cât și internaționale”, a explicat directorul general al postului.
Echipa redacțională a postului România Ta este formată în proporție de 90% din elevi ai Şcolii de Televiziune şi Film din Bucureşti, coordonată de Vlad Ionescu.
“În ceea ce privește echipa redacțională am mers pe ideea Școlii de Televiziune. Astfel, 160 din cei 184 sunt veniți de la Școala de Televiziune”, a mai spus Vlad Ionescu, directorul general al postului și managerul general al Școlii de Televiziune.
Honorius Prigoană a obținut, pe 12 octombrie, de la CNA licența audiovizuală prin satelit pentru postul România Ta.
Citește și
"

Adelin Petrișor: Din punct de vedere al importanței pe care o acordă știrilor externe, România nu este departe de un sat

Adelin Petrișor: Din punct de vedere al importanței pe care o acordă știrilor externe, România nu este departe de un sat: "
Adelin Petrișor spune despre România că, din punct de vedere al importanței pe care o acordă știrilor externe, nu este departe de un sat “unde lumea e interesată doar de ce se întâmplă la discotecă, la primărie și la postul de poliție și nu e interesată de ceea ce se întâmplă dincolo de granițele satului“.
Proaspăt întors din Afganistan, jurnalistul Adelin Petrișor a vorbit într-un interviu pentru paginademedia.ro despre ce înseamnă să documentezi materiale într-o zonă de conflict, despre lipsa de interes a românilor față de astfel de subiecte și despre situația unui război care împlinește aproape un deceniu.
Nu știu cât de interesați sunt românii de subiectul acesta. În țările cu trupe acolo există o dezbatere în sânul societății civile. În România nu a existat niciodată o astfel de dezbatere, habar nu am de ce, poate pentru că nu prea avem societate civilă? Cert e că avem circa 1700 de soldați, am avut mulți morți, vreo 17, dintre care șase doar anul trecut. România, dacă nu mă înșel, este pe locul șase ca țară participantă.”
“Libertatea de mișcare începe să nu mai existe pentru că a crescut numărul răpirilor și se întâmplă ceva ce se întâmpla prin 2006-2007, în Irak. Eu am fost în Kabul, dar trebuie să mergi cu o mașină low profile, cu numere de Kabul, să nu atragi atenția. Cel mai nesigur lucru e să mergi cu un convoi militar, e ca și cum ai circula cu o țintă pe piept“, povestește Adelin Petrișor.
Jurnalistul de război al TVR, care a stat timp de două săptămâni într-una dintre cele mai active zone de conflict din lume, s-a întors cu o serie de materiale despre cel mai mare spital american din Afganistan (situat în Bagram) și despre o unitate care se ocupă de recuperarea soldaților răniți de pe câmpul de luptă.
Reportajele realizate de Adelin Petrișor și Florin Dobre, operatorul care l-a însoțit în Afganistan, vor fi difuzare de Televiziunea Română în cadrul Telejurnalului, începând de săptămâna viitoare.
“Afganistanul n-are cum să nu fie interesant în condițiile în care sunt peste 100 de mii de soldați occidentali care luptă acolo. Dacă stăm să ne gândim, România are, să spunem, 2000 de oameni, păi fiecare om are acasă cel puțin 20 care sunt interesați de soarta lui”, a declarat Adelin Petrișor.
Reporter Paginademedia.ro: Ce s-a întâmplat în cele două săptămâni pe care le-ai petrecut în Afganistan?
Adelin Petrișor: Am fost la cel mai mare spital de campanie din Afganistan, e vorba de spitalul din Bagram, condus de americani. Bagram este una dintre cele mai mari baze ale lor din Afganistan, undeva la nord-est de Kabul (capitala Afganistanului n.r.). Totodată am fost embeded cu o unitate Medevac. Ei sunt cei care se ocupă de evacuarea răniților de pe câmpul de luptă, cu elicoptere Blackhawk, și îi transportă la spital.
Începând de luni vom da câteva reportaje în Telejurnal, iar undeva spre sfârșitul lunii va fi un reportaj mai mare de 15 – 20 de minute, care sincer nu știu unde va intra, când va fi difuzat, dar probabil că undeva spre sfârșitul lunii ăsteia.
Acesta era și planul tău când ai plecat din România?
Asta voiam și asta îmi și aranjasem. E greu să pleci să vezi ce-ți cade acolo. Trebuie să-ți aranjezi mai ales că lucrurile nu stau tocmai bine, au răniți din ce în ce mai mulți, adică războiul este departe de a se fi terminat, din contră, se complică de la an la an, în ciuda trupelor suplimentare trimise acolo de americani.
De ce crezi că subiectul războiului din Afganistan este atât de puțin acoperit de presa din România?
Nu știu cât de interesați sunt românii de subiectul acesta. În țările cu trupe acolo există o dezbatere în sânul societății civile. În România nu a existat niciodată o astfel de dezbatere, habar nu am de ce, poate pentru că nu prea avem societate civilă? Cert e că avem circa 1700 de soldați, am avut mulți morți, vreo 17, dintre care șase doar anul trecut. România, dacă nu mă înșel, este pe locul șase ca țară participantă.
Cu ce ați plecat din România spre Afganistan?
Până la Kabul am mers cu un avion Hercules al MAPN-ului și de acolo am plecat cu niște elicopetere americane.
Pe blogul tău spuneai că de data aceasta ai găsit Afganistanul mai complicat decât ultima oară. De ce ?
Pentru că, în ciuda asaltului început în sud de Petraeus, lucrurile nu se liniștesc. Sunt în continuare zone în Afganistan unde n-au călcat soldați ai ISAF-ului (International Security Assistance Force -n.r.), zone mici controlate de talibani, sunt foarte multe atacuri. De exemplu, în primele două săptămâni din ianuarie cei din coaliție au înregistrat 20 de morți, cam până pe 18 ianuarie. Deci, lucrurile sunt destul de complicate. O mare problemă o reprezintă granița cu Pakistanul care nu e absolut deloc controlată nici de partea pakistană, nici de cea afgană, iar insurgenții călătoresc fără probleme dintr-o parte în alta, fiind cu atât mai greu de depistat.
Oamenii joacă la două capete în toate statele din zonă pentru că se gândesc foarte simplu “pleacă cei din coaliție la un moment dat și noi rămâmnem cu talibanii” și nici măcar nu știu dacă sunt de condamnat pentru treaba asta. De asemenea, mulți dintre politicienii afgani joacă la două capete, serviciul secret pakistanez joacă la două capete, acolo toată lumea joacă la două capete.
Acum se încearcă o negociere cu talibanii, New York Times a scris că i-au dat nu știu câte milioane de dolari unuia pe care îl credeau lider taliban marcant, l-au plimbat cu avioanele coaliției, s-a întâlnit cu Karzai (Hamid Karzai – Președintele Afganistanului), cu reprezentanții americani și s-a dovedit că era o țeapă. Ăsta este motivul pentru care spun că lucrurile sunt complicate.
Pe de altă parte, afganii nu au sentimentul apartenenței la o națiune, ei sunt organizați pe triburi sunt paștunii, sunt uzbecii, dacă te duci să vorbești cu afgani pe stradă n-o să vezi că spun că ei sunt afgani o să spună că sunt dintr-un anumit trib. Pentru mulți Hamid Karzai (Președintele Afganistanului) e un tip de la Kabul și cei mai mulți dintre ei se luptă pentru supraviețuire și n-au nici decum probleme de genul “ce facem noi ca națiune?”. Asta se întâmplă pentru că mulți nu cred că ei sunt o națiune, se raportează la trib, la familie și fiecare individ în parte se luptă ca să trăiască și a doua zi.
Eu sunt convins că se poate face asta, dar cred că în zeci de ani, nicicum în câțiva ani. Să nu uităm că războiul a început de prin toamna-iarna lui 2001 și în aproape 10 ani singurele lucruri care au evoluat în Afganistan sunt legate de infrastructură. ISAF-ul a băgat foarte mulți bani, țările din coaliție au băgat foarte mulți bani, s-au construit drumuri, se construiesc școli, dar sunt zone în care se construiesc școli și a doua sau a treia zi sunt aruncate în aer de talibani.
Câti ați plecat de la TVR?
Eu și Florin Dobre, operatorul cu care am fost, în 2003, în războiul din Irak.
Te-ai întâlnit și cu alți jurnaliști?
Nu prea m-am întâlnit, am dat la un moment dat peste un american care stătea în Bagram. Sunt foarte mulți jurnaliști. Libertatea de mișcare începe să nu mai existe pentru că a crescut numărul răpirilor și se întâmplă ceva ce se întâmpla prin 2006-2007, în Irak.
Eu am fost în Kabul, dar trebuie să mergi cu o mașină low profile, cu numere de Kabul, să nu atragi atenția pentru că cel mai nesigur lucru e să mergi cu un convoi militar. Au aproape săptămânal sinucigași cu mașini capcană și nu prea e bine să circuli în coloană, mai ales într-un convoi militar pentru că e ca și cum ai circula cu o țintă pe piept. Apoi trebuie să ai încredere în oamenii cu care lucrezi acolo. Îți trebuie o logistică serioasă ca să te poți mișca pe acolo.
În schimb, jurnaliștii străini de la BBC sau de la alte televiziuni mari stau acolo permanent, au oameni cu care lucrează, translatori, afgani pe care de-a lungul timpului i-au verificat și pe care îi și plătesc. Nu mai spun că sediile lor sunt păzite de oameni înarmați.
Cât de mari sunt costurile pentru o astfel de deplasare?
TVR-ul n-a plătit decât diurna pentru doi oameni, pentru că transportul a fost cu militarii, acolo stai tot cu militari, deci nu foarte mult. Totul e să găsești înțelegere și șefii să dorească să-ți dea și astfel de materiale pentru că dacă se raportează doar la viața noastra politică și la înjurăturile din stânga spre dreapta și din dreapta spre stânga nu e interesat să dea nici măcar diurna pentru doi oameni, în două săptămâni.
Deci costurile nu sunt mari, totul e să vrei să dai așa ceva, să ai loc să dai așa ceva, dar când ai talk-show de dimineața până seara, cum să dai? Probabil că lumea se uită mai degrabă la bălăcăreală politică decât la așa ceva. Problema e că România începe să semene din ce în ce mai mult cu un sat, unde lumea e interesată doar de ce se întâmplă la discotecă, la primărie și la postul de poliție și nu e interesată de ceea ce se întâmplă dincolo de granițele satului. Din punctul ăsta de vedere, consumatorul român mediu pare destul de interesat de satul lui și atât, asta în condițiile în care vorbim de globalizare și în condițiile în care vorbim de lucruri care se întâmplă la 10.000 de km și care a doua zi ne influențează viața
Citește și:
Adelin Petrișor își reia statutul de jurnalist de război
Sursa foto: Adelin Petrișor
"

Shakespeare va fi jucat în 38 de limbi la Londra - Mediafax

Shakespeare va fi jucat în 38 de limbi la Londra - Mediafax: "Piesele lui William Shakespeare vor fi jucate în 38 de limbi străine, printre care şi maori şi dialectul mandarin, ca parte a unui extravagant program de teatru pentru celebrarea Jocurilor Olimpice din 2012, care vor avea loc la Londra."

Duminica la TVR: Plesu si Liiceanu il obliga pe Bittman sa deschida mai devreme Danutz SRL

Duminica la TVR: Plesu si Liiceanu il obliga pe Bittman sa deschida mai devreme Danutz SRL: "Emisiunea pe care Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu o vor realiza, incepand de duminica, 23 ianuarie, la TVR il obliga pe Dan Bittman sa inceapa mai devreme emisiunea sa, "Danutz SRL". "50 de minute cu Plesu si Liiceanu" este programata de la ora 18.00, ceea ce face ca "Danutz SRL" sa inceapa cu o ora mai devreme si sa nu mai fie intrerupta de pauza de 40 de minute intre cele doua parti ale emisiunii, dupa cum a anuntat vineri postul public."

Întâlnirea elevilor de la Botoşani - (I)

Întâlnirea elevilor de la Botoşani

Femeile lui Silvio Berlusconi - "Să-mi dau demisia? Aţi înnebunit?"

Femeile lui Silvio Berlusconi - "Să-mi dau demisia? Aţi înnebunit?": "Scandalurile în care e implicat premierul italian, Silvio Berlusconi, au ridicat chiar problema demisiei sale. Berlusconi a exclus în mod categoric posibilitatea de a demisiona, declarându-se 'liniştit', chiar dacă asupra sa planează acuzaţii de abuz de putere şi de relaţii sexuale cu o prostituată minoră.

MDRT va cumpăra şase spoturi TV de promovare a turismului

MDRT va cumpăra şase spoturi TV de promovare a turismului: "Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a lansat procedura de achiziţie a serviciilor de creaţie şi producţie a şase spoturi TV de promovare a turismului românesc, valoarea totală a contractelor fiind estimată la 80.000 de euro, fără TVA, a anunţat vineri instituţia.

S-au terminat banii pentru hingheri

S-au terminat banii pentru hingheri: "


Activitatea de prindere a câinilor maidanezi a fost sistată până la sfârşitul lunii martie deoarece s-au terminat banii prevăzuţi în begetul pe 2010. Eugen Ţurcanu, directorul Serviciului Public de Administrare a Bazelor Sportive şi Agrement care are în responsabilitate şi eradicarea câinilor maidanezi spune că se aşteaptă adoptarea bugetului pe 2011 pentru a se relua această activitate.

"

1,6 milioane de lei pentru sustinea FC Botosani si Pro Volei

1,6 milioane de lei pentru sustinea FC Botosani si Pro Volei: "

1,6 milioane de lei au fost prevazuti in proiectul de buget pe anul 2011 a municipiului Botosani
"

Taoukif Ben Brik, jurnalist cenzurat si incarcerat in regimul Ben Ali, va candida la functia de presedinte al Tunisiei

Taoukif Ben Brik, jurnalist cenzurat si incarcerat in regimul Ben Ali, va candida la functia de presedinte al Tunisiei: "Taoukif Ben Brik, opozant recunoscut al regimului Ben Ali, cenzurat constant in regimul condus de fostul presedinte tunisian, va candida la presedintia tarii, la alegerile care urmeaza sa fie programate in urmatoarele 6 luni, a declarat el vineri pentru AFP."

Al Pacino, de nerecunoscut - FOTO

Al Pacino, de nerecunoscut - FOTO: "Al Pacino poate fi considerat un adevărat maestru al deghizării, deoarece înfăţişarea sa pentru rolul din filmul 'Jack and Jill' este aproape de nerecunoscut, scrie thesun.co.uk.

Cum petrece noul preşedinte al CSM - FOTO - Mediafax

Cum petrece noul preşedinte al CSM - FOTO - Mediafax: "Noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Horaţius Dumbravă, apare în câteva fotografii publicate de showbiz.ro, purtând pe cap un coif făcut dintr-un ziar şi având în sân o sticlă de alcool."

Formatul de televiziune românesc "Miss fata de la ţară" va fi lansat la Miami - Mediafax

Formatul de televiziune românesc "Miss fata de la ţară" va fi lansat la Miami - Mediafax: "
Formatul TV "Miss Country Girl/ Miss fata de la ţară", produs de compania Media Factory şi difuzat de Prima TV, va fi lansat la Miami, la NATPE - unul dintre cele mai importante târguri de televiziune din lume -, de Tim Crescenti, unul dintre cei mai influenţi distribuitori de formate din SUA.




Video "Fata de la ţară din Gorj":








Taxa New York Times de accesare a conţinuturilor sale online va fi sub 20 de dolari pe lună

Taxa New York Times de accesare a conţinuturilor sale online va fi sub 20 de dolari pe lună: "Taxa pe care o va impune New York Times pentru accesarea conţinuturilor sale online va fi sub 20 de dolari pe lună, potrivit unei surse din interiorul companiei, citată de Bloomberg, informează Brand Republic.

Patriciu are dreptate. S-a terminat cu boemia presei

Patriciu are dreptate. S-a terminat cu boemia presei: "Intr-un interviu pentru Romania Libera, Dinu Patriciu spune ca independenta presei e relativa. Catalin Tolontan, seful GSP, vrea sa explice ca, de fapt, nu-i asa, ca politica editoriala nu se subordoneaza politicilor comerciale, dupa cum spune mogulul. Sa-mi fie iertat, dar uneori tind sa-l banuiesc pe Tolontan fie de naivitate (desi ar fi culmea!), fie de un exces de discurs deontologic, scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv."

Un copil de un an a murit înecat în cadă în timp ce mama sa stătea pe Facebook

Un copil de un an a murit înecat în cadă în timp ce mama sa stătea pe Facebook: "
Orice pentru Facebook!
Shannon Johnson, în vârstă de 34 de ani, şi-a lăsat băieţelul singur în cadă şi a intrat pe site-ul de socializare, ca să verifice mesajele prietenilor şi să se joace. La un moment dat nu şi-a mai auzit copilul şi l-a găsit scufundat în apă. Micuţul a fost dus de urgenţă la spital, dar n-a mai putut fi salvat, se înecase. El a stat singur aproximativ 10 minute. Mama neglijentă este cercetată de către autorităţi şi poate fi acuzată de ucidere din culpă şi riscă 48 de ani în închisoare.
(www.cancan.ro)

Comentariile sunt de prisos. Si totusi, cuvinte reprezentative.. inconstienta, nepasare. Nu s-a gandit la consecinte, iar uneori, oricat de mult ne-am dori sa schimbam unele lucruri, sa intoarcem clepsidra timpului, nu putem. Si mergem inainte, dar luam cu noi regretele in drumul pe care continuam sa-l parcurgem. In cazuri ca acesta, parerile de rau pot fi eterne. Viata se schimba radical, de la un minut la altul. Dar suntem propriii nostri stapani si trebuie sa fim responsabili pentru actiunile pe care le desfasuram, platim pentru greselile pe care le facem si invatam lectii importante. Cred ca din acest articol putem trage cateva concluzii : trebuie sa pretuim persoanele si lucrurile importante, primordiale care necesita intr-adevar atentia noatra, sa fim constienti de faptul ca avem o singura viata si depinde doar de noi cum actionam in prezent, pentru ca viitorul sa fie promitator, sa ne punem intrebari inainte de a face ceva. Suflete pierdute in timp si spatiu... pe acestea nu stim cand si unde le vom revedea, dar stim ca atunci cand povestea va lua sfarsit, vom avea raspuns la toate cugetarile noastre.
Diana

"

O damă de companie a dezvăluit numărul de telefon al lui Berlusconi

O damă de companie a dezvăluit numărul de telefon al lui Berlusconi: "O damă de companie a dezvăluit numărul de telefon al premierului Italiei, Silvio Berlusconi, în cursul unei emisiuni la postul public de televiziune Rai Due, tânăra oferind detalii despre relaţiile intime pe care le avea şeful Guvernului italian, informează site-ul TGcom.it.

Vezi aici lista completă a nominalizărilor la premiile César 2011 - Mediafax

Vezi aici lista completă a nominalizărilor la premiile César 2011 - Mediafax
Filmul "Des hommes et des dieux", regizat de Xavier Beauvois, a primit cele mai multe nominalizări - 11 - la premiile César din acest an, care vor fi decernate de Académie des Arts et Techniques du Cinema, la Paris, pe 25 februarie, potrivit site-ului oficial al organizatorilor.

Privitul la televizoarele 3D poate produce ameteala si dureri de ochi, avertizeaza oftalmologii americani

Privitul la televizoarele 3D poate produce ameteala si dureri de ochi, avertizeaza oftalmologii americani: "Privitul la televizoarele 3D ar putea provoca greata, dureri de cap si chiar afectiuni oculare, avertizeaza oftalmologii americani dupa o cercetare facuta online in randul unor utilizatori de televizoare 3D. Un sfert dintre cei care au raspuns au admis ca au avut dureri de cap, ameteala, tulburari de vedere si greata dupa ce s-au uitat la imaginile 3D, noteaza The Telegraph. Tehnologia 3D este tot mai populara, dupa televizoare fiind pe piata si camere video si foto, iar in curand console de jocuri si smartphone-uri."

Dinu Patriciu iese din afacerea cu Sorin Roșca Stănescu

Dinu Patriciu iese din afacerea cu Sorin Roșca Stănescu: "
Dinu Patriciu, propietarul trustului Adevărul Holding, i-a vândut familiei Roșca Stănescu pachetul reprezentand 60% din acțiunile Virtual Big Bang, societatea care deține rețeaua de siteuri Corect.com.
Astfel, soții Sorin și Steluța Roșca Stănescu au devenit unicii acționari ai companiei care operează Corect.com.
Participarea lui Dinu Patriciu în proiectul online al lui Sorin Roșca Stănescu a fost anunțată, în exclusivitate, de paginademedia.ro AICI.
Sorin Roșca Stănescu (Directorul General VBB), despre tranzacție:
“Se creează astfel posibilitatea transformării VBB într-un holding, în care practic fiecare centru de profit să devină o societate distinctă. Vom putea eficientiza cheltuielile prin realizarea unei infrastructuri unice a serviciilor asigurate tuturor componentelor. În aceste condiţii, Virtual Big Bang va putea atrage, pentru fiecare site din platforma integrată şi, implicit, pentru fiecare afacere pe Internet, parteneri minoritari. Totodată, intenţia noastră este că Virtual Big Bang să ofere managerilor de proiecte pachete între 1 şi 8% din acţiuni, în baza unor criterii de performanţă.”
Despre rețeaua Corect.com:
Platforma online integrata Corect.com deține în prezent corectnews.com – un site de știri ce cuprinde 7 ziare online nișate pe cele mai importante domenii de interes (printre care corectpolitics.com, corectbusiness.com, corectsports.com și corectlifestyle.com), corectbooks.com și corectbazaar.com – o bursă de anunțuri prin care se realizează schimburi de produse și valori, vânzări, cumpărări, bartere și licitații inversate.
Citește și:
"

Zilele Eminescu la Grupul Scolar Dimitrie Negreanu; “Tot mai citesc maiastra-ti carte"

An de an marcam la Botosani si in liceul nostru  Zilele Eminescu.  Mihai Eminescu este un simbol al Poeziei Romanesti cu care ne mandrim toti romanii mai ales noi botosanenii.
     Grupul Scolar Dimitrie Negreanu a desfasurat mai multe activitati in memoria poetului printre care si cea care poarta numele “Tot mai citesc maiastra-ti carte” -  vers celebru al poetului Al. Vlahutain in care ne regasim fiecare.
      Cu acest prilej elevii au recitat poezii inchinate lui Eminescu si au adus in discutie parerile critice ale unor autori precum G. Calinescu, C-tin Noica sau T. Arghezi.
     Intreband participantii de ce simtim nevoia de a-l reciti pe Eminescu,  ei ne-au spus ca,  in poezia lui gasim mereu ceva nou si ca in opera lui ne regasim si ne exprimam spiritualitatea.
    I-am mai intrebat : “De ce Basarabia il iubeste atat de mult pe Eminescu? “ si ne-au spus :  “Si Eminescu a iubit foarte mult Basarabia si a foarte apropiat de ea”.
     Elevii au mai  sublinat ca “lacatul limbilor nu poate fi descuiat cu cheile strainilor” si ca recitindu-l pe Eminescu ne intoarcem mereu acasa. Facand trimitere la  poeziile altor poeti precum:  Al. Vlahuta, Adrian  Paunescu, Marin Sorescu, Grigore  Vieru si multi altii, inchinate marelui poet,  participanţii au scos in evidenta faptul ca  Eminescu este unul din putinele lucruri care ne reprezinta si ne face cinste si una din putinele persoane care ne mai face sa ridicam fruntea in fata strainilor.
      Elevii au dat citire din creatiile lor,  in care Eminescu apare cu un zambet bland si mereu melancolic, un poet care a divinizat femeia.

Ancuţa Bunduc

Premiul pentru Jurnalism al Parlamentului European - 2011

Premiul pentru Jurnalism al Parlamentului European - 2011: "
Parlamentul European va acorda din nou, în 2011, Premiul pentru Jurnalism, ziariștilor ce au abordat mari teme europene sau au promovat o mai bună înțelegere a instituțiilor și politicilor UE. Premiul se va acorda în patru categorii: presă scrisă, radio, TV și internet. Contribuțiile trebuie să fi fost publicate sau difuzate între 1 aprilie 2010 și 31 martie 2011 într-una din limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Sursa : © Parlamentul European
"

Schimbare la Biz: noii acționari sunt Marta Ușurelu și compania Grafică și tipar

Schimbare la Biz: noii acționari sunt Marta Ușurelu și compania Grafică și tipar: "

Marta Ușurelu este noul acționar majoritar al revistei Biz. Ea deține, din ianuarie, 70% din revista de business. Restul de acțiuni au fost preluate de tipografia Grafică și tipar, deținută de Dragoș Bălan.

Cei doi au preluat acțiunile de la Rachad El Jisr, care avea jumătate din revista de business, a declarat pentru paginademedia.ro Marta Ușurelu.

Înaintea acestei tranzacții, acțiunile erau deținute, în mod egal, de Marta Ușurelu și Rachad El Jisr, acesta din urmă în calitate de silent partner.

Biz apare de peste zece ani și are o istorie tumultoasă:

  • a fost lansată în 2000, de Business Media Group – BMG.
  • din 2003, redactor șef al revistei a fost Marta Ușurelu.
  • în 2009, acționarii BMG (Bill Avery și Rachad El Jisr) se despart.
  • Marta Ușurelu preia revista Biz. Jumătate din acțiuni rămân la Rachad El Jisr. “Condiția a fost ca Rachad să nu se implice în niciun fel în Biz“, spune Marta.
  • ianuarie 2011. Acțiunile lui Rachad El Jisr sunt preluate de Marta Ușurelu și de un acționar nou, tipografia Grafică și tipar.
  • potrivit Martei Ușurelu, Biz are 10.000 de exemplare tiraj și 4.600 de abonamente.
"

Quentin Tarantino, recompensat cu un premiu César onorific

Quentin Tarantino, recompensat cu un premiu César onorific: "Cineastul american Quentin Tarantino va primi un premiu onorific pentru întreaga carieră, cu ocazia galei César, au anunţat, vineri, reprezentanţii Académie des Césars, care acordă aceste prestigioase distincţii din cinematografia franceză.

Designerii români, succes impresionant la Săptămâna Modei de la Berlin

Designerii români, succes impresionant la Săptămâna Modei de la Berlin: "Designerii români au adus o notă de cultură vestimentară est-europeană în cadrul Săptămânei Modei de la Berlin."

Videoconference with Chinese Bloggers

Videoconference with Chinese Bloggers: "

Deputy National Security Advisor for Strategic Communication Ben Rhodes and National Security Council Senior Director for Asian Affairs Jeff Bader participate in a videoconference with influential bloggers in China.

Johnny Hallyday, supus unei operaţii de înlocuire a protezei de şold

Johnny Hallyday, supus unei operaţii de înlocuire a protezei de şold: "Cântăreţul francez Johnny Hallyday, în vârstă de 67 de ani, a fost operat la cerere pentru a i se înlocui proteza de şold, operaţia fiind încheiată cu succes.

Se cere insolvenţa Adevărul Holding

Se cere insolvenţa Adevărul Holding: "Firma SC Retail Management Systems SRL cere insolvenţa Adevărul Holding, potrivit dosarului depus la tribunalul Bucureşti."

Cel mai vizionat videoclip muzical din istoria YouTube

Cel mai vizionat videoclip muzical din istoria YouTube: "Serviciile de muzică video precum VEVO şi MTV au înregistat audienţe semnificative şi pe care le transformă în venituri din vânzarea de publicitate ţintită."

Conducerea Google se schimbă

Conducerea Google se schimbă: "Unul dintre fondatorii companiei, Larry Page, va deveni noul director general al companiei Google. Anunţul a fost făcut ieri. Astfel, actualul CEO, Eric Schmidt, va rămâne doar preşedinte al consiliului de administraţie în Grupul..."

Cum să faci faţă unui job prea solicitant!

Cum să faci faţă unui job prea solicitant!: "O treime dintre angajaţi spun că sunt încărcaţi cu sarcini şi proiecte la locul de muncş şi în consecinţă sunt nevoiţi să stea câteva ore peste program în fiecare zi, pentru a termina tot ce au de facut, arată datele unui studiu european.

Cum va arăta şi cât va costa uniforma obligatorie. Ce spune legea care îi scapă pe elevi de "stresul de a decide cu ce se îmbracă"

Cum va arăta şi cât va costa uniforma obligatorie. Ce spune legea care îi scapă pe elevi de "stresul de a decide cu ce se îmbracă": "Uniformele şcolare ar putea fi reintroduse în toate şcolile generale începând cu noul an şcolar. O prevedere care nu figurează în noua Lege a Educaţiei şi care dă peste cap planurile ministerului de resort, informează Gândul.

Mihai Morar: «Daniel Buzdugan este prima persoana cu care ma pup de Revelion»

Mihai Morar: «Daniel Buzdugan este prima persoana cu care ma pup de Revelion»: "Prezentatorul emisiunii „Rai da\' buni” de la Antena 2 este superstitios si vrea ca in fiecare an sa petreaca Revelionul cu prietenul si colegul sau de breasla Daniel Buzdugan. Mihai Morar sustine ca numai asa are certitudinea ca va avea un an fructuos pe toate planurile, acesta fiind s"

Daniela Crudu: «Leo de la Strehaia mi-a facut un bine»

Daniela Crudu: «Leo de la Strehaia mi-a facut un bine»: "Fosta asistenta a emisiunii „Neatza cu Razvan si Dani” considera ca scandalul cu interlopul Leo de la Strehaia i-a fost de folos in cariera. Desi a fost concediata de la matinalul Antenei 1, Daniela Crudu nu dramatizeaza si considera ca a facut un pas important in ceea ce priveste carier"

Rodica Culcer - la Comisia de Etică

Rodica Culcer - la Comisia de Etică: "Directorul Ştirilor TVR are de dat explicaţii pentru prezenţa la o conferinţă unde ar fi avut poziţii partizane."

Bomba lui Tolontan: Adrian Sârbu, la un pas de concediere?

Bomba lui Tolontan: Adrian Sârbu, la un pas de concediere?: "

Tiberiu Lovin i-a luat-o înainte lui Tolontan care anunţa o plecare şoc din media, dar fără să dea detalii. Stăpânul Reporter Virtual publică ştirea, la 2 zile după anunţul jurnalistului de la gsp.

„La un an de când a fost numit preşedinte al grupului de presă Central European Media Enterprises (CME), Adrian Sârbu a căzut în dizgraţia lui Ronald Lauder, preşedintele onorific şi acţionar majoritar al trustului, potrivit surselor Reporter Virtual. Mai mult, alte surse susţin că Sârbu va fi concediat de Lauder pentru că “ţipă la acţionari când au întâlniri, e arogant în board şi nu şi-a îndeplinit obiectivele”. Informaţia circulă pe piaţa media în cercuri înalte, iar primul care a atras atenţia asupra subiectului, fără să spună despre cine este vorba, este Cătălin Tolontan. Destituirea lui Adrian Sârbu poate fi într-adevăr un şoc pe piaţa tv, după ce acesta a ridicat trustul Media Pro, l-a adus în top, apoi l-a vândut câtre CME, unde a ajuns în cele din urmă preşedinte”.

„Imediat după Revoluţie, în 1990, Adrian Sârbu (fost regizor la Sahia Film) a înfiinţat firma MediaPro. Un an mai târziu, el a deschis agenţia de presă Mediafax, iar în 1993, a inaugurat grupul MediaPro. Din MediaPro face parte şi Publimedia, publisherul cotidianului Gândul și Ziarului Financiar. Anul 1993 este şi cel în care ia fiinţă PRO TV, Sârbu cooptând o parte din echipele de la TV SOTI și Amerom35. Pe atunci, acţionari la PRO TV erau Sârbu, Ion Țiriac și trustul CME. În iulie 2009, Adrian Sârbu vinde grupul MediaPro concernului CME, pentru 10 milioane dolari și acțiuni”, mai scrie Tiberiu Lovin.

"

Andreea Raicu: „Nu sunt însărcinată”

Andreea Raicu: „Nu sunt însărcinată”: "

Vestea publicată într-un tabloid cum că Andreea Raicu şi Tudor Chirilă ar aştepta un copil este dezminţită pe un ton ironic de prezentatoarea tv de la Prima, chiar pe blogul său.

Jurnaliştii au scris că în aşteptarea bebeluşului, Raicu şi-a scos silicoanele. Aşa că fostul model le dă o replică pe măsură.

„Am schimbat în casă foarte multe în aşteptarea copilului care se pare că va fi fată deşi sarcina nu este foarte avansată. Cercetatorii britanici au făcut nişte studii şi se pare că aşa va fi. Oricum ma întorc la modificarile din casă: draperiile şi husele de la canapele au fost înlocuite cu unele din materiale eco, televizoarele au fost aruncate, cumpărate multe plante în casă, Efi dus la un orfelinat de câini, făcut o lista foarte scurtă cu oamenii care vor intra de acum înainte în casă şi aceştia trimişi la analize ca să fim siguri că este totul în regula, cumparate şi jucarii din lemn…mai sunt foarte multe, dar n-am timp să va relatez tot. Sper că ajung informaţiile!”

Robert Turcescu 2 în 1: şi la B1 şi la propriul post de radio

Robert Turcescu 2 în 1: şi la B1 şi la propriul post de radio: "

Realizatorul tv se întoarce în aer. În curând îşi lansează postul de radio, dar nu renunţă la apariţiile tv la postul B1.

“Sper să fim on air la jumătatea lunii februarie”, a declarat Robert Turcescu pentru paginademedia.ro. Jurnalistul a cumpărat postul Sport Total, care se va tranforma într-o stație de știri. Până una alta, Turcescu nu renunţă la tv.

“Pot spune că la B1 voi avea o emisiune în calitate de realizator. Un program realizat de Robert Turcescu, în care m-aș bucura ca Ion Cristoiu să fie prezent în fiecare seară. Există o propunere adresată lui Ion Cristoiu de a fi parte din acest proiect. Depinde de domnia sa.”

Cele mai influente cărţi pentru omenire

Cele mai influente cărţi pentru omenire: "

Bookblog publică un nou top, de data aceasta cu cele mai importante cărţi care au schimbat lumea.

1. Biblia (30 en.-90e.n.) – este cartea care a creat religia creştină şi, ţinând cont de numărul adepţilor de pe glob, influenţa sa covârșitoare este evidentă. Prima carte tipărită a fost Biblia lui Gutenberg, iar recordul pentru cea mai vândută carte din lume este tot al acestei cărţi.

2. Coranul (650 e.n.- 656 e.n.) – reprezintă singura carte sfăntă a religiei islamice şi guvernează destinele a peste 1,5 miliarde de oameni. A fost creată de profetul Mohamed şi s-a transmis prin tradiţie orală, fiind transcrisă pentru prima dată abia la 20 de ani de la moartea acestuia.

3. Summa Theologica – Sfantul Thomas de Aquino (1265-1274) – lucrarea cuprinde mai multe volume în care sunt descrise toate doctrinele, dogmele şi principiile creştinismului de rit catolic. În prezent este principala carte de studiu în seminariile romano-catolice, iar Thomas de Aquino este considerat Doctor al Bisericii.

O studentă din Botoşani a ajuns la spital din cauza etnobotanicelor

O studentă din Botoşani a ajuns la spital din cauza etnobotanicelor: "
O studenta din Botosani a ajuns in stare de inconstienta la spital dupa ce a consumat produse etnobotanice. Daniela U., de 21 de ani, a fost la o petrecere, iar dupa ce a fumat cateva tigari cumparate de la magazinele de vise, i s-a facut rau si a lesinat. Tanara a fost transportata la Unitatea de Primire Urgente (UPU) de la Spitalul de Urgente 'Sf. Ioan' Iasi.
"

The Adjustment Bureau - Official Fate Featurette [HD]

Drive Angry - No Mercy

Drive Angry - Fight Coming

Drive Angry - Hydrogen Truck

Un blogger roman a reusit sa prezica cel mai corect rezultatele financiare ale Apple

Un blogger roman a reusit sa prezica cel mai corect rezultatele financiare ale Apple: "Cum a reusit bloggerul roman Horatiu Dediu, in varsta de 42 de ani, sa prezica cel mai bine rezultatele trimestriale ale companiei Apple in ultimele trei trimestre, se intreaba CNN Fortune, intr-un material publicat joi. Dediu, detinatorul unui MBA la Harvard Business School, a publicat joi, pe blogul sau Asymco.com, foaia de calcul pe care o foloseste in analiza sa. Intra in articol pentru a vedea cum a reusit Dediu sa ajunga "regele analistilor Apple"."

Oprescu: Voi ataca în instanţă Regulamentul de publicitate, nu ar trebui urmat modelul PUZ-urilor

Oprescu: Voi ataca în instanţă Regulamentul de publicitate, nu ar trebui urmat modelul PUZ-urilor: "Primarul general Sorin Oprescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că va ataca în instanţă Regulamentul local de publicitate al Capitalei, votat în CGMB în şedinţa extraordinară de joi, întrucât aprobarea licitaţiilor pentru amplasamente de către consilierii generali urmează modelul aprobării PUZ-urilor.

Regulamentul de publicitate, aprobat de CGMB, amplasarea panourilor se va face doar după licitaţii

Regulamentul de publicitate, aprobat de CGMB, amplasarea panourilor se va face doar după licitaţii: "Consilierii generali au aprobat, în şedinţa extraordinară de joi, Regulamentul de publicitate al Capitalei potrivit căruia amplasarea panourilor publicitare pe domeniul public sau privat se va face doar după organizarea de către Primăria Bucureşti a unor licitaţii care trebuie aprobate de CGMB.

Valeriu Turcan: Exista informatii potrivit carora persoane din zona unor trusturi de presa exercita presiuni asupra presedintelui CNA, Rasvan Popescu

Valeriu Turcan: Exista informatii potrivit carora persoane din zona unor trusturi de presa exercita presiuni asupra presedintelui CNA, Rasvan Popescu: "Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat pentru HotNews.ro ca "exista informatii" potrivit carora "persoane din zona unor trusturi" de presa exercita presiuni asupra presedintelui Consiliului National al Audiovizualului, Rasvan Popescu. Declaratia vine dupa ce Valeriu Turcan i-a transmis joi o scrisoare sefului CNA in care ii solicita acestuia sa analizeze daca nu cumva gireaza personal "derapajele si degradarea din domeniul audiovizual".​"

Preşedinţia sesizează la CNA asocierea lui Băsescu, la Realitatea TV, cu decesul unui fost militar

Preşedinţia sesizează la CNA asocierea lui Băsescu, la Realitatea TV, cu decesul unui fost militar: "Preşedinţia a reclamat Realitatea TV la CNA, pentru emisiunea "Ora de Foc"t; din 19 ianuarie, precizând că numele şefului statulu a fost asociat cu decesul unui fost cadru militar fără a fi prezentate dovezi privind o legătură cauzală şi fără a verifica elemente precum contextul şi cauzele decesului.

S-a sinucis mama modelului Isabelle Caro, moartă din cauza anorexei

S-a sinucis mama modelului Isabelle Caro, moartă din cauza anorexei: "Mama Isabellei Caro, modelul francez a cărei moarte, petrecută în luna noiembrie, s-a transformat într-un simbol al devastatoarei puteri a anorexiei nervoase, s-a sinucis, a informat ziarul londonez 'The Times', care citează..."