joi, 17 martie 2011

Miss Preuniversitaria 2011 – Impresii de la eveniment

Astăzi a avut loc mult așteptata finală, Miss Preuniversitaria 2011, ce s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani. În concurs s-au luptat cele mai frumoase 10 domnişoare din clasele X-XII , pentru coroniţa de Miss.
Spectatorii au  fost „hipnotizaţi” de frumuseţea şi graţia concurentelor, pe parcursul întregii  seri. Concursul a început cu ropote de aplauze;  dar după cum au remarcat și cei doi prezentatori,  publicul a fost “surprinzător de cuminte anul acesta “. Sala a  fost plină , iar participanţii -  au devenit la un moment dat nerăbdători să afle decizia juriului.
Au fost probe de zi , seară , sport precum  și  cea a dansului de societate, unde concurentele au fost nevoite să arate tot ce pot . Între momentele propriu-zise de concurs  au fost strecurate și numere din afara concursului. Am avut parte astfel  de dans , muzică și bineînteles voie bună !
Mai multe trupe deja cunoscute din Botoşani au fost responsabile cu întreţinerea atmosferei. Pe scenă au urcat rând pe rând formaţii de dans, muzică , teatru și contorsionism.
Ritmurile ţigăneşti au fost cele care au destins publicul înainte de decizia finală. Aşa cum,  probabil majoritatea ne așteptam, concurenta cu numărul 5 , CLUCI LORENA, a fost cea care a câștigat titlul de Miss Preuniversitaria 2011. Din câte ne-am dat seama decizia a fost primită cu bucurie de mulţi din cei aflaţi în sală , care s-au ridicat în picioare, unii  dintre ei dorind să o felicite în direct  pe domnişoara  împodobită cu mult  râvnita coroniţă .
Astfel s-a terminat minunata seară de bal de care s-au bucurat cu  toții, mai mult sau mai puțin.  


    Fotoreportaj
Oana Lupu și Roxana Amancei

Miss Preuniversitaria 2011 Botoşani, foto






































Foto: Oana Lupu
Posted by Picasa

Miss Preuniversitaria 2011 - foto




























Foto: Roxana Amancei
Posted by Picasa

Titlul de “MISS PREUNIVERSITARIA” 2011 - LORENA CLUCI, Liceul de Artă “Ştefan Luchian”

Joi, 17 martie 2011, orele 18:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, a avut loc a XIX a ediţie a Festivalului-concurs “Miss Preuniversitaria” .
Publicul era precum o bombă care aştepta să fie dezamorsată de apariţia fetelor ce s-au lăsat aşteptate. Suspansul a fost sentimentul care a dominat sala, pana când s-a auzit bătaia gongului şi ridicarea cortinei.
Concursul a fost prezentat de către Rohozneanu Cosmin şi Apetrei Robert, care au întreţinut cu profesionalism spectacolul pe toată durata acestuia şi au înlăturat momentele tensionate.
Pe scenă au intrat 10 concurente care au reprezentat liceele participante : Negru Daniela -Colegiul Naţional “A.T. Laurian” , Alexoae Diana - Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Valenciuc Anca -Grupul Şcolar Industrial “Elie Radu” , Enuţă Alina -Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” , Cluci Lorena - Liceul de Artă “Ştefan Luchian”, Ciubotariu Mădălina - Grupul Şcolar “Dimitrie Negreanu”, Verenciuc Georgiana - Colegiul Economic “Octav Onicescu”, Baciu Daniela - Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Chiriac Magdalena -Grupul Şcolar de Industrie Uşoară , Bobuţanu Maria - Liceul de Ştiinţe ale Naturii “Grigore Antipa.
Apariţia fetelor a stârnit aplauzele sălii. Fetele au fost frumoase, elegante, radioase, destinse. Pentru a se ajunge la cea mai bună alegere, ele au trecut prin 3 probe : ţinuta de zi, sport şi de seară.
Juriul, a analizat evoluţia diafană a fetelor care au epatat prin mers, eleganţa vestimentaţiei dar şi prin atitudine şi stil propriu.
Bineînţeles că, din cauza emoţiilor, au fost şi aşa-zise incidente, dar destul de mici încât show-ul nu a fost compromis. Publicul s-a manifestat contradictoriu; unii erau extaziaţi, alţii făceau 
comentarii răutăcioase iar alţii, consideraţi a fi " de la ţară " , fluierau şi huiduiau.
Rumoarea contradictorie a sălii nu au împiedicat juriul să facă aprecierile corecte şi să o aleagă pe cea mai frumoasă dintre frumoase. 
Premiile au fost acordate astfel : Titlul de “MISS PREUNIVERSITARIA” 2011 - LORENA CLUCI, Liceul de Artă “Ştefan Luchian” ; Titlul de “MISS POPULARITATE PREUNIVERSITARIA” 2011 - DANIELA BACIU, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” ; Premiul “CASA GIULIA - MARIA BOBUŢANU , Liceul de Ştiinţe ale Naturii “Grigore Antipa” ; Premiul DIRECŢIEI DE TINERET ŞI SPORT BOTOŞANI - DANIELA NEGRU , Colegiul Naţional “A.T. Laurian” ; Premiile AVON COSMETICS - GEORGIANA VERENCIUC , Colegiul Economic “Octav Onicescu” , ALINA ENUŢĂ – Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” .
A fost o seara plăcută cu momente frumoase si clipe memorabile ce vor rămâne cu siguranţă în amintirile participanţilor.

Diana Dădăcuş 
Foto: Oana Lupu 

Cosmina Noaghea intră în conducerea resurselor umane din întreg grupul CME

Cosmina Noaghea intră în conducerea resurselor umane din întreg grupul CME: "

Cosmina Noaghea, director general al companiei Mediafax Group, va pleca în grupul Central European Media Enterprises – CME, pe un post de conducere în domeniul resurselor umane.

Ea se va alătura companiei conduse de Adrian Sârbu în această primăvară. În România, conducerea Mediafax Group va fi preluată de Orlando Nicoară, în prezent, director media și de vânzări.

Contactată de paginademedia.ro, Maria Apostol, director PR și corporate affairs Pro TV SA a confirmat informațiile.

În ultimii cinci ani, Cosmina Noaghea a lucrat în Media Pro, la început ca director de publishing la Publimedia, apoi ca director general al Publimedia și, ulterior, ca director general al Mediafax Group. Ultima poziție a venit ca a urmare a faptului că toate diviziile de media deținute de Adrian Sârbu au fost intergrate într-o singură firmă. Este vorba, printre altele, de cotidianul Gândul, de Ziarul Financiar, agenția de presă Mediafax, divizia online și Pro TV Magazin.

Înainte de MediaPro, Cosmina Noaghea a lucrat în Ringier, ca director de resurse umane și apoi ca director executiv al Evenimentului zilei.

"

Tibanu va avea emisiune la OTV

Tibanu va avea emisiune la OTV: "

Tiberiu Lazăr, cunoscut telespectatorilor după numele de Tibanu, va prezenta, din 2 aprilie, o emisiune de pescuit la OTV.

Programul se numeşte Lumea lui Tibanu, va avea 30 de minute, şi va fi difuzat în fiecare sâmbătă, de la ora 15.00.

Realizatorul de televiziune s-a despărţit, la începutul lunii februarie, de postul Naţional TV, unde mai bine de cinci ani de zile a prezentat emisiunea Tibanu Pescuitul şi Natura.

În comunicatul prin care îşi anunţă revenirea pe sticlă, Tiberiu Lazăr spune că nu vrea să comenteze plecarea de la Naţional TV.

Tibanu, despre noua sa emisiune:

“Pe OTV subsemnatul va fi prezent nu numai în locuri de pescuit, ci şi în zone pitoreşti, unde lumea are ce vedea şi are condiţii reale să se simtă bine.

Astfel deschis şi glumeţ cum mă ştiţi o să aduc în faţa voastră o viziune proprie asupra vieţii şi o să vă plimb din bucătărie, până în natura “sălbatică”, cu prieteni şi oameni veseli şi puşi pe glume.”

Sursa foto: Naţional TV

"

Ioana Lupea şi Mircea Marian, emisiune la TVR Info

Ioana Lupea şi Mircea Marian, emisiune la TVR Info: "

Jurnaliştii Ioana Lupea şi Mircea Marian de la Evenientul Zilei vor avea un talk-show zilnic, de luni până vineri, la canalul public TVR Info.

Până în prezent, ei au realizat o emisiune de interviuri la B1 TV.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, cei doi jurnalişti îşi vor păstra poziţiile în redacţia ziarului Evenimentul Zilei: Ioana Lupea – redactor-şef adjunct, Mircea Marian – senior editor.

"

UE solicita Facebook sa-si sporeasca standardele de confidentialitate

UE solicita Facebook sa-si sporeasca standardele de confidentialitate: "Uniunea Europeana intentioneaza sa consacre "dreptul de a fi uitat online", intr-o initiativa menita sa sporeasca standardele de confidentialitate ale retelelor de socializare. Intr-un discurs sustinut la Parlamentul European, comisarul european pentru Justitie al UE, Viviane Reding, a avertizat ca retelele de socializare, precum Facebook " care are milioane de utilizatori activi in Europa trebuie sa se alinieze la normele UE"."

100.000 de euro – premiu de la Realitatea TV, 15.000 de lei – amendă de la CNA

100.000 de euro – premiu de la Realitatea TV, 15.000 de lei – amendă de la CNA: "

Postul Realitatea TV a fost amendat de CNA cu 15.000 de lei pentru un concurs lansat ieri, care a avut ca premiu un apartament şi bani cash, în total 100.000 de euro.

Pentru a intra în concurs, telespecatorii trebuiau să răspundă la întrebări precum: “Trebuie să plece Guvernul Boc? De ce?” sau “Care este motivul principal pentru care guvernul Boc trebuie să plece?”.

“E o găselniţă de-a lor pentru a-şi creşte audienţa”, a spus Narcisa Iorga, membru CNA, în timpul şedinţei.


Consiliul
a considerat că Realitatea TV nu a respectat principiul informării corecte prin faptul că regulamentul prezentat pe post a fost diferit de cel de pe site.

Astfel, începând cu ora 9.00, Adriana Mareş a spus în cadrul emisiunii de ştiri pe care o prezintă că desemnarea câştigătorului se va face prin tragere la sorţi, după votul moţiunii.

Pe site, în schimb, se spune că răspunsul câştigător va fi ales de echipa editorială a emisiunii Bursa pariurilor.

Ulterior, la Bursa pariurilor, Corina Drăgotescu a spus “În câteva minute o să anunţăm şi câştigătorul. Avem o echipă care analizează mesajele şi care ne va anunţa cine a câştigat premiul”.

În sancţionarea postului membrii Consiliului au luat în considerare şi faptul că Realitatea TV nu a respectat noile reglementări privind organizarea de concursuri.

Noul Cod al CNA precizează că aceste concursuri pot fi inserate numai în programe educative şi de divertisment sau sunt difuzate ca emisiuni-concurs.

Ce au spus membrii CNA?

Gelu Trandafir:

“Întrebarea îi selecta, din start, pe cei care erau de acord cu plecarea Guvernului Boc.”

Christian Mititelu:

“Felul în care se formulează aceste întrebari, ţine de imparţialitatea şi obiectivitatea postului.”

Narcisa Iorga:

“Prima întrebare este manipulatorie: “Care este motivul pentru care Guvernul Boc ar trebui să plece acasă?”

Roxana Niculesc, reprezentant Realitatea TV:

“Pe cine am fi putut noi manipula, Parlamentul României?”

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

“Opinia publică.”

Roxana Niculescu:

“Opinia publica s-a uitat la ce se întâmpla în Parlament de unde am transmis noi.”

Christian Mititelu:

“E un haos total la acest post de Televiziune. Pentru mine e mai mult o manipulare commercială. Acolo sunt mai multi poli de putere.”

Cum s-a apărat Realitatea TV?

Roxana Niculescu, director de programe la Realitatea TV:

“Acest concurs a fost gândit cu o seară înainte (de ziua de 16 martie n.r.) în ideea să dăm posibilitatea cetăţeanului să-şi spună opinia.

Nu a fost o incitare la niciun fel de acţiune, drept dovadă am primit 50.000 de mesaje. Nu ne permitem, ca televiziune de nişă, să aruncăm la coş opinia a 50.000 de oameni”

“Vorbim despre un premiu în valoare de 100 de mii de euro. Este vorba de un apartament şi de o bursă pentru susţinerea până la vârasta majoratului a unui copil autist.

E foarte clar că multă lume va citi într-o cheie politică acest concurs. Cred ca întrebarea deranjează nu premiul.”

În urmă cu două săptămâni, Realitatea TV a încasat o amendă de 20.000 de lei tot pentru un concurs difuzat în cadrul emisiunii Bursa pariurilor, difuzată în 21 februarie.

La momentul respectiv premiul era în valoare de 10.000 de lei, iar întrebarea era “Cine e regina?”, referitor la cazul de corupţie din vămi.

"

Divorţul Columbenilor. Monica şi-a revăzut fetiţa în prezenţa psihologilor

Divorţul Columbenilor. Monica şi-a revăzut fetiţa în prezenţa psihologilor: "Monica Columbeanu şi-a revăzut astăzi fetiţa după două săptămâni de când judecătorii au decis ca Irina să rămână temporar în grija tatălui."

Daniel Eberhat preia conducerea diviziei carte a Adevarul Holding de la Grigore Cartianu

Daniel Eberhat preia conducerea diviziei carte a Adevarul Holding de la Grigore Cartianu: "Conducerea diviziei carte a Adevarul Holding, detinuta pana acum de Grigore Cartianu, este preluata de Daniel Eberhat, dupa cum a spus Cartianu, joi, pentru HotNews.ro. Despre plecarea acestuia de la conducerea diviziei Carte a scris Reporter Virtual joi dimineata. Potrivit lui Cartianu, care este si redactor-sef al ziarului Adevarul, discutiile in acest sens la nivelul conducerii trustului au inceput in decembrie, insa o decizie a fost luata miercuri."

Fiul primarului la protestul profesorilor

Fiul primarului la protestul profesorilor: "Prezenţă inedită la acţiunile revendicative ale cadrelor didactice. Într-una din zilele acestei săptămâni în care profesorii şi învăţătorii au protestat în Piaţa Revoluţiei la faţa..."

Millenium, reclama “care au interzis-o” din vina Holograf

Millenium, reclama “care au interzis-o” din vina Holograf: "

Reclama pentru Millenium a fost scoasa de pe post din cauza unei greseli de gramatica. Dar nu a realizatorilor reclamei ci a celor de la Holograf, care asigura coloana sonora a spotului.

Inainte de a detalia decizia CNA, iata reclama:

Click here to view the embedded video.

Unde a gresit Holograf, in continuare:

Versul “pe drumul care voi porni”, din piesa celor de la Holograf, nu conţine prepoziţia “pe”, varianta corectă din punct de vedere gramatical fiind “pe drumul pe care voi porni”.

Codul audiovizual conține un articol care îi obligă pe radiodifuzori să asigure respectarea normelor ortografice, ortoepice şi morfologice ale limbii române, stabilite de Academia Română.

Greșeala gramaticală nu este singurul motiv pentru care reclama trebuie refăcută. CNA spune că informațiile prezente în partea de jos a ecranului sunt ilizibile. Textul titrat în partea de jos a ecranului nu este lizibil şi este menţinut pe ecran un timp foarte scurt, fapt care face imposibilă citirea lui.

"

Munca pe vasele de croazieră şi cât de bine este plătită

Munca pe vasele de croazieră şi cât de bine este plătită: "Odată cu apropierea sezonului estival, site-urile de recrutare abundă de anunţuri de angajare pe vase de croazieră. Iar domeniul este, de ani de zile, alternativa la muncile sezoniere în agricultură în Spania sau Germania, pentru românii care vor să lucreze în străinătate. Legat de condiţiile de muncă şi de câştiguri, părerile sunt împărţite: dacă unii consideră că salariile sunt suficiente şi sunt încântaţi ca vizitează lumea, alţii spun că munca este dintre cele mai obositoare şi că nu ai timp să vezi mai nimic în oraşele în care vasele acostează.

"