Dacă Guvernul Boc a închis spitale și școli în România, Guvernul Ponta se apucă de desființat judecătorii și parchete sub pretextul economiei la bugetul de stat.
În 23 de ani de așa zisă democrație, în România s-au închis 57 de spitale câteva sute de școli pe motiv de economie la buget. Startul l-a dat Guvernul Boc cu spitalele și școlile iar Guvernul Ponta continuă procedura cu judecătoriile parchetele și școlile. Pe 1 aprilie 2011, Guvernul Boc închidea 57 de spitale pe motiv că sunt ineficiente și mănâncă degeaba banii de la buget și că populația din localitățile respective, pot să se plimbe pe banii lor pe la orașe ca să se caute la sănătate. Nicio clipă nu s-au gândit guvernanții la faptul că prin aceste măsuri îngrădesc dreptul la sănătate al românilor și că practic îi omoară în mod voit. Tot pe motiv de ineficiență au fost închise și comasate sute de școli în România fără să se ia în calcul că mii de elevi sunt puși pe drumuri sute de km dacă vor să învețe. Acum în 2013, tot pe motiv de ineficiență și pentru economie la buget, Guvernul Ponta va închide 30 de judecătorii și parchete. Prin această decizie, se va face anual, o economie la buget de circa un milion de euro, potrivit estimărilor Ministerului Justiției. Adică fix un mizilic. Nici Ponta nici Cazanciuc nu se gândesc la faptul că prin această măsură pun pe drumuri oamenii care vor să-și caute dreptatea în instanță și că prin acest fel le îngrădește dreptul la justiție. Guvernul Ponta are în plan să mai închidă niște școli pe motiv de lipsă de elevi, fie prin comasare, fie prin închidere definitivă până când se vor naște alți copii. Așadar în România, Guvernele închid, școli, spitale, judecătorii și parchete, dar înființează ministere, agenții și departamente care spoliază bugetul de stat doar pentru că servesc intereselor de partid. Cu astfel de politică falimentară făcută în bătaie de joc la adresa populației, România nu are un viitor strălucit. The post Boc a închis spitale iar Ponta închide judecătorii appeared first on exclusivNews. |
Ministerul Justiției spune că decizia de a închide 30 de judecătorii și parchete din toată țara, nu reprezintă o măsură pripită și că românilor nu li se îngrădește dreptul la justiție.
În câteva luni, 30 de judecătorii și parchete din România, vor fi rase de pe fața pământului de către Guvernul Ponta, pentru o economie anuală la buget de circa un milion de euro. Ministerul Justiției spune că această măsură radicală luată în premieră în ultimii 23 de ani, nu este una pripită și are drept consecință eficientizarea actului de justiție. ”Măsura de reorganizare a instanţelor/parchetelor nu constituie o măsură pripită propusă peste noapte. Acest proces de reorganizare a instanţelor/parchetelor constituie un proces mai vechi început încă în anul 2006 şi reluat în anul 2012 atât în urma recomandărilor internaţionale cât şi a discrepanţelor foarte mari între volumele de activitate al unor judecătorii/parchete de pe lângă acestea. Măsura reorganizării prin desfiinţarea unor instanţe /parchete nefuncţionale din punct de vedere al volumului de activitate, va avea consecinţe directe atât asupra resurselor umane, cât şi aspra resurselor financiare, raportat la finalitatea urmărită, respectiv eficientizarea actului de justiţie şi pregătirea sistemului judiciar în vederea intrării în vigoare a noilor coduri”, precizează Ministerul Justiției pentru exclusivNEWS.ro. În urma rapoartelor întocmite, grupul de lucru interinstituțional a decis închiderea următoarelor judecătorii care au avut în ultimii ani, sub 5000 de cauze pe an: Haţeg, Orăştie, Agnita, Avrig, Buhuşi, Rupea, Jibou, Târgu Lăpuş, Dragomireşti, Hârşova, Măcin, Segarcea, Baia de Aramă, Novaci, Balş, Lieşti, Însurăţei, Adjud, Salonta, Bălceşti, Topoloveni, Pogoanele, Mizil, Gura Humorului, Darabani, Târnăveni, Moldova Nouă, Chişineu Criş, Gurahonţ, Făget. Ministerul Justiției mai precizează faptul că: Măsura desfiinţării unor instanţe/parchete nu va afecta dreptul cetăţenilor la justiţie întrucât în analiza efectuată şi în stabilirea concretă a acelor instanţe şi parchete care au fost propuse spre desfiinţare au fost avute în vedere circumscripţiile teritoriale şi posibilităţile de rearondare a localităţilor, existenţa şi accesibilitatea infrastructurii (rutieră, feroviară), distanţele de parcurs până la sediile instanţelor şi parchetelor la care vor fi arondate localităţile din cadrul instanţelor/parchetelor desfiinţate precum şi numărul de locuitori deserviţi de instanţele/parchetele propuse spre desfiinţare şi distribuţia populaţiei. The post Ministerul Justiției: Închiderea a 30 de judecătorii și parchete nu reprezintă o măsură pripită appeared first on exclusivNews. |
La doar 14 ani, Bianca Oprișan, o tânără elevă talentată din București, a reușit performanța să debuteze în muzică alături de Aliona Moon dar și în film alături de Maia Morgenstern.
Bianca Oprișan a înregistrat primul ei single de debut în muzică, cu nimeni alta decât Aliona Moon, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2013. Aflată în Tabăra de Film de la Moeciu, Bianca Oprișan a avut plăcuta surpriză să afle că va avea ocazia să înregistreze chiar acolo, o piesă cu Aliona Moon și să filmeze și videoclip la piesă. Bucureșteanca a mărturisit exclusivNEWS.ro că a ajuns să joace în filmul ”Revederea”, cu totul întâmplător, în urma unei ore de canto. Când a aflat că va înregistra o piesă compusă de Gabriel Băruță, chiar cu Aliona, Bianca a încremenit de emoție. ”Pe Aliona Moon o știam de la Eurovision. Când am auzit că o să cânt cu ea o piesă, am fost foarte emoționată. A fost o experiență frumoasă pe care nu o întâlnești la tot pasul. Piesa este una antrenantă, foarte frumoasă, cu versuri care reflectă realitatea în care ne aflăm. Sper ca pin această colaborare cu Aliona să mă lansez pe piața muzicală din România și să fiu foarte cunoscută”, a declarat Bianca Oprișan pentru exclusivNEWS.ro. Pe lângă debutul în muzică, Bianca a bifat și un debut în cinematografie, în calitate de actriță, în același film în care a jucat și Maia Morgenstern. ”Este pentru prima dată când joc într-un film. Am mai jucat în piese de teatru și seriale, dar cu filmul este un nou început. Filmările au fost foarte complicate mai ales la musical unde aveam atât coregrafie cât și muzică de interpretată. Însă, cu ajutorul echipei și în special al lui Bogdan Alexe, producătorul general cât și al coregrafului Cosma Levi, am reușit să fim uniți și să dăm tot ce avem mai bun în noi. Bogdan Alexe ne-a transmis tot timpul energie pozitivă și ne-a învățat să fim tot mai buni pe scenă și să arătăm publicului ce putem. Cosma Levi este un coregraf de nota 100 car ene-a îndrumat tot timpul să fim foarte buni”, a mărturisit Bianca Oprișan. Elevă în clasa a VIII-a a Colegiului Dinu Lipatti din București, unde studiază pian și percuție, Bianca este încrezătoare în acest proiect cinematografic, ce va fi lansat în luna februarie 2014 și speră ca musical-ul din film să prindă foarte mult la adolescenți întrucât îmbină mai multe stiluri de muzică și dans. The post Bianca Oprișan își face debutul în muzică alături de Aliona Moon appeared first on exclusivNews. |
Primăria Chitila, alături de parteneri, organizează în perioada 30 august – 1 septembrie a treia ediție a festivalului de film “Chitila Film Fest”, o competiție națională de filme dedicată regizorilor români.
Timp de 3 zile, orașul Chitila va fi Capitala Europeană a documentarelor, animației și filmelor de scurt metraj.Tematica acestui festival este una românească dedicată tinerilor talente din domeniul cinematografic. În primele două zile ale evenimentului se va desfășura concursul propriu-zis, iar pe 1 septembrie va avea loc festivitatea de premiere. Din juriu vor face parte nume sonore din industria cinematografica românească așa cum am fost obișnuiți și în edițiile trecute. Studenții, absolvenții facultăților de profil, precum și regizorii și oamenii din industria cinematografică se pot înscrie în competiție până la data de 20 august, cu producții din portofoliul propriu. Pe 20 august juriul va avea de ales și departajat dintr-o lungă serie de filme. La preselecţie vor fi admise doar filmele care îndeplinesc următoarele condiţii: nu depăşesc 20 de minute, sunt subtitrate în limba engleză dacă dialogul este în altă limbă decât româna sau engleza, sunt transpuse pe format digital, DVD sau DVCAM. Filmele înscrise în concurs vor fi proiectate pe un ecran gonflabil gigant amplasat chiar lângă lacul din Chitila. Publicul va urmări creațiile cinematografice pe malul apei, lângă cei trei stejari seculari simbol al rezistenței din timpul celui de-al doilea război mondial, aceștia fiind marcați pe hărțile militare ca ajutor pentru aterizarea avioanelor. Vizionarea se va face de pe băncuțe puse la dispoziția publicului de organizatori. Pe 31 august începând cu ora 18:00 intrepretul de muzică populară Constantin Enceanu dă startul serii folclorice românești iar în ziua decernării premiilor, 1 septembrie ora 18:00 Trupa Taxi, Anda Adam și Corina vor susține un concert extraordinar! Așadar urmeaza trei zile de distracție în aer liber, filme de calitate și un juriu de excepție! The post A treia ediție a festivalului Chitila Film Fest, începe pe 30 august appeared first on exclusivNews. |
Marți, 18 experți și oameni de știință din Europa au pornit de la Regensburg, de la izvoarele Dunării, și vor călători timp de două luni, între 13 august-26 septembrie, pe apele fluviului.
Aflată la cea de-a treia ediție, Expediţia comună de supraveghere a Dunării (Joint Danube Survey- JDS 3) este cea mai mare expediţie din lume care se desfăşoară de-a lungul unui curs de apă. Ca și la celelalte două ediții (din anii 2001 și 2007), JDS3 își propune să strângă noi informații cu privire la parametrii de calitate ai Dunării care nu sunt acoperiți de monitorizarea desfășurată permanent de către toate țările riverane Dunării și, în același timp, are ca scop colectarea unor date ușor comparabile pentru tot cursul de apă. Organizată o dată la șase ani de către Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR), JDS 3 reunește experți și oameni de știință din Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia, Croația, Bulgaria și România. Din echipa internațională, fac parte și trei români, experți din cadrul Administrației Naționale ”Apele Române” (ANAR): Florentina Dumitrache (chimist din cadrul ANAR București), Claudia Nagy (biolog din cadrul Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa) și Mary Crăciun (chimist din cadrul Administrația Bazinală de Apă Jiu- Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinți). Astfel, echipa internațională va călători din Germania până în România, pe o distanță de 2357 de km și va trece prin toate cele 10 țări pe care le străbate fluviul Dunărea: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina. În tot acest interval, experții vor efectua monitoring investigativ și activități de cercetare referitoare la starea ecologică și chimică a apei, sedimentelor, suspensiilor si biotei prin analiza indicatorilor biologici (fitoplancton, fitobentos, macrofite, macronevertebrate si pesti), fizico-chimici (indicatori generali, regim de oxigen, regim de nutrienți, metale grele, micropoluanți organici etc.), hidromorfologici, microbiologici. O parte dintre indicatori se vor analiza la bordul vaselor si cea mai mare parte vor fi conservate, transportate și analizate în laboratoare desemnate din întreaga Europă. Din 8 septembrie, navele expediției vor intra în România, iar, pe data de 26 septembrie, vor ajunge la final, în Delta Dunării. În paralel cu activitățile echipei internaționale, pe tronsonul românesc al Dunării, în aceeași perioadă, va participa o echipă de 20 experți din cadrul Administrației Naționale ”Apele Române” prin unitățile sale teritoriale (Administrații Bazinale de Apă și Sisteme de Gospodărire a Apelor). Echipa națională va recolta probe de apă, de sedimente și biologice, atât din fluviul Dunărea, cât şi din trei afluenţi principali ai acestuia, respectiv Argeş, Siret şi Prut, amonte de confluența cu Dunărea. Probele vor fi prelevate din următoarele secțiuni, după cum urmează: Baziaș, Koronin, Șimian, Gruia, Pristol, aval Olt, aval Zimnicea, aval Giurgiu, râul Argeș, aval Argeș, Chiciu, aval Brăila, râul Siret și râul Prut, Isaccea, și pe brațele Dunării (Chilia, Sulina și Sf. Gheorghe). Ulterior, probele vor fi analizate în Laboratoarele de calitatea apei de la: Turnu-Severin, Craiova, Constanța,Tulcea și Laboratorul Național Bucureşti. Datele colectate pe parcursul JDS 3 vor constitui baza viitoare de analiză și monitorizare a calității fluviului Dunărea pentru următorii șase ani pentru toate țările riverane Dunării și din bazinul Dunării. De asemenea, ele vor fi utile pentru luarea unor măsuri importante în implementarea Strategiei Dunării și pot constitui un punct de plecare pentru proiecte viitoare. Până în acest moment, pentru mediatizarea Expediției, Administrația Națională ”Apele Române” are ca parteneri media: Agenția de Presă Agerpres, Societatea Română de Radiodifuziune și siteul de știri The EpochTimes.com. 97,8 % din suprafața României este în bazinul hidrografic al Dunării iar 30% din bazinul Dunării se află pe teritoriul României. Cea mai mare distanță străbătută de Dunăre este cea dintre localitățile Baziaș și Sulina, pe o distanță de 1.075 km. The post Trei români fac parte din Expediţia comună de supraveghere a Dunării appeared first on exclusivNews. |
3Net Summer Camp lansează o nouă provocare pentru toţi copiii aflaţi în taberele de pe plaja Luminiţa din staţiunea Eforie Nord.
În după amiaza zilei de vineri, 16 august, nu mai puţin de 16 campioni la săritura cu prăjina vor oferi, pentru prima oară pe o plajă din România, un antrenant spectacol de atletism. Pe o pistă de 40 de metri, montată special pentru acest eveniment, cei 16 atleţi campioni vor realiza un concurs-spectacol de sărituri cu prăjina. Spre deliciul privitorilor, la final, săriturile demonstrative se vor încheia în apa mării! Printre cei care îi vor încânta pe tinerii spectatori vor fi Bogdan Popa şi Andrei Deliu, campionul, respectiv vicecampionul naţional de seniori la săritura cu prăjina, Lavinia Scurtu, şi ea campioană la seniori, precum şi numeroşi talentaţi juniori. Invitate speciale vor fi fostele glorii ale atletismului, Paula Ivan, campioană olimpică şi multiplă recordmenă mondială, precum şi Liliana Năstase, multiplă recordmenă şi campioană mondială la probe combinate. Seara va continua în acelaşi spirit antrenant, de data aceasta prin concertul trupei “Micul Paris” şi al solistei Brigitta. Evenimentul, organizat de Radio România 3Net „Florian Pittiş”, Federaţia Română de Atletism prin Fundaţia „Atletis”, primăria Eforie şi S.C. Vanimar, face parte din manifestările incluse în „Zilele Eforiei” şi va fi transmis audio/video pe tabaradevara.radio3net.ro. The post Atleţi români de frunte la 3Net Summer Camp appeared first on exclusivNews. |
Spectacolul de teatru Marea iubire a lui Sebastian, spectacolul inimilor care vor fi mereu tinere, îi are în centrul atenției pe actorii Rodica Mandache și Marius Manole.
Textul spectacolului Marea iubire a lui Sebastian este inspirat din notiţele lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi din piesa Jocul de-a vacanţa, iar interpretarea actorilor Rodica Mandache, Ana-Ioana Macaria, István Téglás şi Marius Manole înlocuiesc orice mişcare scenică şi decor sofisticat. Leny, ajunsă la vârsta înţelepciunii, îl cheamă pe Mihai în vis pentru a-şi retrăi fericirea din tinereţe, perioadă la care s-a oprit viaţa scriitorului. Iubirea lui Mihail Sebastian şi a lui Leny Caler se compune din două visuri: ambiţia pură a lui Leny de a-l cuceri pe tânărul scriitor şi dorinţa nestinsă a lui Mihai de a-i fi aproape actriţei. Arta, mai cu seamă teatrul, a fost elementul cheie a relaţiei lor: Mihail Sebastian a creat Jocul de-a vacanţa, iar Leny Caler a jucat rolul Corinei, în urma căruia actriţa a căpătat mai mulţi admiratori, iar Mihail Sebastian mai multe motive de tristeţe şi frământări, reflectate în creaţiile sale literare. Delicateţea glasului doamnei Rodica Mandache o salvează pe aventuriera Leny Caler înaintea publicului şi îi conferă personajului o aură de naivitate rafinată, de muză controversată, nicicum de femeia cu mulţi amanţi printre care şi Mihail Sebastian, care, deşi, conştient de nesingularitatea prezenţei sale în viaţa amoroasă a actriţei, continuă să o adore şi să o caute în fiecare persoană pe care o întâlneşte. Acelaşi lucru îl mărturiseşte nostalgică şi Leny mai târziu. Marius Manole este un Mihail Sebastian timid şi reţinut în relaţiile sociale, dar perseverent şi determinat în realizarea sa profesională, o dovadă autentică a idealismului artistic împlinit, iar semnul cel mai evident al talentului său este transformarea oricărui tip de emoţie într-o figură de stil. “Prezenţa ei pe scenă aducea un val de poezie pe care nimic nu-l putea degrada. Aceeaşi privire care trece prin înaintea cuvintelor(…) era străbătută de un fir de melancolie pe care încerca să-l acopere cu o ploaie de gesturi.” Calm şi intens, pătrunzător şi copleşitor este ritmul artistic al piesei, ritmului inimii celor patru actori de pe scenă, un ritm al inimii contagios, a cărui energie feerică se răspândeşte înspre public, preschimbându-se în suspine şi momente meditative. “Relaţia mea cu tine, Mihai, mă reabilitează în ochii mei. Ai atâtea lucruri de copil în dumneata şi totuşi pari atât de obosit de viaţă…” Marea iubire a lui Sebastian nu este povestea fără de sfârşit, dar e acea poveste pe care o poţi povesti la nesfârşit, pentru că inima ta obosită vrea s-o audă pentru a-şi confirma că n-a îngheţat de tot în superficialitatea asiduă a acestor vremuri predominant asentimentale. The post Rodica Mandache și Marius Manole amfitrionii piesei „Marea iubire a lui Sebastian” appeared first on exclusivNews. |
Cu ocazia aniversării sale de 85 de ani, în toamna acestui an, Societatea Română de Radiodifuziune va organiza Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova.
Este pentru prima dată când un eveniment de acest gen şi de această amploare este organizat în România, competiţia atrăgând deja de la prima ediţie 21 de participanţi din Europa, Asia, America de Sud şi din Orientul Mijlociu, care s-au înscris cu 56 de programe radiofonice inovatoare. Festivalul se va desfăşura sub patronajul Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României şi al Uniunii Internaţionale de Radio şi Televiziune (URTI), iar in cadrul juriului vor fi prezente personalităţi prestigioase din lumea teatrului radiofonic, precum domnul Nils Heyerdahl, Preşedintele Academiei Norvegiene de Limbă şi Literatură, care va deţine titlul de Preşedinte onorific al juriului. The post Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova appeared first onexclusivNews. |
Un copil în vârstă de 15 ani din Dăbuleni, venit cu familia la Cluj, ca să vândă pepeni, s-a înecat într-un ștrand din oraș.
Tragedie la Cluj Napoca. A venit împreună cu familia ca să facă un ban în inima Ardealului, prin vânzarea pepenilor, dar pleacă acasă în patru scânduri. Tânărul din Dăbuleni a mers la un ștrand din Cluj pentru a se răcori însă a sfârșit tragic. Directorul unității de agrement, Ioan Morocăzan, a declarat că ştrandul era închis şi nu îşi explică modul în care tânărul a intrat în incintă. “Programul de funcţionare al ştrandului este până la ora 19.00, iar incidentul a avut loc după ora 20.00, respectiv după închiderea programului. Nu îmi explic cum a putut intra acel tânăr în incintă, dacă a sărit gardul. Vom verifica” a spus Morocăzan. Băiatul a fost observat de salvamarul ştrandului care se afla încă acolo. Acesta a încercat să îl resusciteze până la venirea ambulanţei, însă fără succes. Și medicii de la SMURD au aplicat măsurile de resuscitare, dar nu au mai reușit să-l readucă la viață pe tânăr. La faţa locului au ajuns şi rudele băiatului, care dau vina pe cei care păzesc şi administrează ştrandul din Cluj. „Nu se poate! Asta e imposibil! De exemplu, cum a fost şi nepotul meu, venea altul mai mic. Sau Doamne fereşte, altcineva, un copil de pe stradă scapă de sub supravegherea părinţilor şi vine aici şi cade în apă, cine îl salvează, domnule? Patronul trebuie să aibă paznici salvatori”, a spus bunicul tânărului înecat. Trupul neînsufleţit al copilului a fost transportat la IML Cluj, unde i se va face necropsia. Poliţiştii au demarat acum o anchetă pentru a afla exact cum s-a petrecut întregul incident. Până la finalizarea anchetei, ștrandul din Cluj va rămâne închis. Ştrandul unde a avut loc incidentul este administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public din subordinea Primăriei Cluj-Napoca. The post Copil de 15 ani, înecat într-un ștrand din orașul Cluj-Napoca appeared first onexclusivNews. |
Impresarul Marcel Prodan poate răsufla ușurat, a scăpat de închisoare pentru bătaia dată Alexandrei Stan. Și asta pentru că artista nu a depus plângere împotriva lui în termen de 60 de zile de la producerea incidentului.
Și bătută și cu banii luați. Așa a rămas Alexandra Stan, după colaborarea cu Marcel Prodan. Impresarul poate să răsufle ușurat acum, întrucât de la bătaia aplicată artistei au trecut 60 de zile, timp în care Alexandra nu s-a deranjat să depună la poliție o plângere pentru agresiune. Astfel că nu s-a demarat niciun fel de anchetă pentru vătămare corporală gravă și nici nu se mai poate acest lucru, întrucât au expirat cele 60 de zile legale în care se putea înregistra o plângere împotriva lui Marcel Prodan. Este greu de înțeles de ce Alexandra Stan, care a ajuns la spital, mai mult moartă decât vie, nu a depus o plângere la poliție pentru vătămare corporală. Deși Marcel Prodan i-a aplicat o bătaie soră cu moartea, fapt pentru care Alexandra a stat internată la Spitalul din Medgidia timp de cinci zile, artista nu și-a scos nici măcar certificat medico-legal. De unde putem înțelege că intenționat a tras de timp ca să îl scape pe iubitul impresar de pușcărie. Oare așa de mare să fie iubirea Alexandrei pentru Marcel Prodan, sau prostia artistei? Alexandra Stan a fost bătută de Marcel Prodan pe 15 iunie 2013 și a fost scăpată din mâna impresarului de o echipă de poliție. Comportamentul Alexandrei este cu atât mai bizar cu cât aceasta a povestit pe la toate televiziunile cum a încasat pumni și picioare de la Marcel Prodan și preciza atunci că își va scoate certificat medico-legal și că va face tot ce-i stă în putință ca acesta să nu scape nepedepsit. Impresarul Marcel Prodan este cercetat acum doar pentru şantaj într-un dosar care a fost preluat de DNA. Însă nu trebuie să își facă mari griji pentru asta întrucât nu este nimic clar în plângerea formulată de Alexandra Stan. Artista reclamă că impresarul nu i-ar fi dat suma de 40.000 de euro ce i se cuvenea din concertele susținute internațional în 2013. The post Marcel Prodan, bătăușul Alexandrei Stan, a scăpat de pușcărie pentru că artista nu a depus plângere appeared first on exclusivNews. |
Monica Niculescu s-a calificat marți noapte, în turul doi al probei de simplu feminin, de la Cincinnati, după ce românca Sorana Cîrstea s-a retras de pe tabloul principal din cauza unei accidentări.
Deși a ratat calificarea pe tabloul principal, Monica Niculescu a jucat azi în primul tur din postura de lucky loser, ca urmare a retragerii Soranei Cîrstea. Monica Niculescu a ajuns astfel să joace cu belgianca Yanina Wickmayer, locul 58 WTA. Românca a a executat-o rapid pe belgiancă, în doar două seturi, după 59 de minute de joc. Monica Niculescu a câștigat la pas primul set în fața belgiencei, cu scorul de 6-1. În debutul setului doi, românca și-a pierdut primul serviciu, dar și-a recuperat imediat greșeala făcând re-brake. După care, Monica Niculescu și-a adjudecat și setul doi cu 6-2. În turul doi, Monica Niculescu va juca cu daneza Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 10 la turneul american. Pentru accederea în turul doi, Niculescu are asigurat un cec în valoare de 12.200 de dolari și 70 puncte WTA. În turul doi se află calificată deja și românca Simona Halep care va juca în această fază a competiției americane, cu franțuzoaica Marion Bartoli, câștigătoarea de la Wimbledon 2013. The post Monica Niculescu, calificată în turul doi la turneul de la Cincinnati appeared first on exclusivNews. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu