joi, 21 noiembrie 2013

BERD: România nu a evoluat din cauza fostei elite comuniste condusă de Iliescu.
Tranzitia tarilor din Europa de Est catre standardele occidentale este influentata de factori istorici, intre care vechile granite imperiale sau ratarea unor oportunitati precum cea data de inlocuirea "fostei elite comuniste a Romaniei condusa de Ion Iliescu" cu Guvernul Ciorbea, arata intr-un raport Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), potrivit Mediafax. "Impe
Sărăcia – o radiografie: Pragul oficial de sărăcie, în apropierea salariului minim pe economie
Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale (MMFPS) a calculat datele de sărăcie pe baza datelor statistice rămase definitive pentru perioada 2002 – 2011. Deloc surprinzător [...]
Prefectul de Vaslui, cercetat penal pentru abuz în serviciu în urma manifestaţiilor de la Pungeşti
Prefectul de Vaslui, Radu Renga, este cercetat penal pentru abuz în serviciu, în urma manifestaţiilor de la Pungeşti împotriva gazelor de şist, după ce o asociaţie din Mureş a depus o plângere potrivit căreia prefectul "a trimis abuziv şi ilegal jandarmii să acţioneze împotriva oamenilor paşnici".
William Hague: Disensiunile cu Iranul pe tema programului nuclear sunt pe cale să fie depăşite
Disensiunile dintre Iran şi marile puteri în negocierile pe tema controversatului program nuclear iranian sunt pe cale să fie depăşite, afirmă ministrul britanic de Externe, William Hague, citat de presa britanică.
Gorj: Zeci de ani de închisoare pentru cei patru tineri implicaţi într-o dublă crimă lângă Motru
Cei patru tineri implicaţi într-o dublă crimă, în apropiere de Motru, la sfârşitul lunii mai, când un traficant de droguri şi iubita sa au fost găsiţi carbonizaţi într-o maşină pe care asasinii au încercat să o arunce într-un lac, au fost condamnaţi la zeci de ani de închisoare de Tribunalul Gorj.
Sloganuri pronaziste în timpul celebrării calificării Croaţiei la CM
Fundaşul Josip Simunici şi fanii croaţi au scandat sloganuri pronaziste, marţi seară, după calificarea Croaţiei la Cupa Mondială, în urma victoriei, scor 2-0, cu Islanda, în returul barajului de accedere la competiţia din Brazilia.
Sorin Rosca Stanescu: Conturile din Elvetia, aproape 150.000 euro, o donatie a lui Dinu Patriciu catre copiii mei
Senatorul Sorin Rosca Stanescu a declarat miercuri ca cele doua conturi despre care ANI sustine ca nu le-a trecut in declaratiile de avere reprezinta donatii catre copiii sai, dintre care una este facuta de omul de afaceri Dinu Patriciu, relateaza Agerpres.
Eurodeputaţii doresc modificarea tratatelor pentru a-şi stabili singuri sediul
Parlamentul European a adoptat, miercuri, o rezoluţie care prevede că eurodeputaţii au dreptul de a decide unde şi când se reunesc, pe fondul discuţiilor privind sumele mari de bani cheltuite pentru cele două sedii ale Legislativului, de la Bruxelles şi Strasbourg.
CSM: O declaraţie în Parlamentul European a lui Vadim Tudor despre Becali aduce atingere independenţei sistemului judiciar
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit că o declaraţie pe care Corneliu Vadim Tudor a susţinut-o în Parlamentul European (PE), potrivit căreia "George Becali este închis pe nedrept", "aduce atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său".
Cosmin Contra: I-am ajutat foarte mult pe greci să ajungă la Cupa Mondială
Antrenorul echipei Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra a declarat, miercuri, că jucătorii naţionalei României i-au ajutat foarte mult pe adversarii lor greci să se califice la Cupa Mondială, prin greşelile pe care le-au comis în dubla întâlnire contând pentru barajul de calificare la turneul final.
Parlamentul European a aprobat reforma Politicii Agricole Comune: Bani mai mulţi pentru micii fermieri, penalităţi pentru lipsa de ecologizare
Parlamentul European a aprobat, miercuri, reforma Politicii Agricole Comune, care se va axa pe protecţia mediului, o distribuţie mai echitabilă a fondurilor europene, bani mai mulţi pentru micii fermieri, dar şi pe aplicarea de penalităţi pentru cei care nu întreprind măsuri de ecologizare.
Lucian Papici, numit de CSM cu unanimitate de voturi în funcţia de şef serviciu în DNA
Procurorul Lucian Papici a fost numit de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu unanimitate de voturi, în funcţia de şef al Serviciului pentru efectuarea urmării penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei I a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
GALERIE FOTO. Cum ar fi arătat Elvis, John Lennon şi Bob Marley dacă ar fi trăit şi acum
Mulţi dintre cei mai buni muzicieni ai tuturor timpurilor au murit, din păcate, la vârste tinere.
FOTO: S-a pus cu maşina la coadă la covrigi
O şoferiţă din Bucureşti a blocat, marţi dimineaţă, pentru scurt timp, trotuarul din zona Piaţa Romană, pentru a merge să îşi cumpere covrigi.
Fondurile UE pentru IMM-uri, suplimentate cu 50 de milioane de euro.
Fondul European de Investitii (FEI) a suplimentat cu 50 de milioane de euro fondurile destinate IMM-urilor. Resursele aditionale completeaza bugetul existent de 20 milioane de euro, alocat unui nou instrument de creditare a intreprinderilor romanesti cu subventie de dobanda si preluare partiala a riscului. Acesta urmeaza sa fie derulat prin intermediul mai multor institutii bancare si creeaza cond
Consiliul de Onoare al Ordinului 'Steaua Romaniei' a decis retragerea distinctiei acordate lui Laszlo Tokes
Consiliul de Onoare al Ordinului National 'Steaua Romaniei' a decis miercuri, cu cinci voturi pentru si o abtinere, retragerea distinctiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes, scrie Agerpres.
Gheorghe Popovici şi Dănuţ Volintiru, numiţi de Băsescu la şefia Secţiei I din DNA
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretele de numire a lui Gheorghe Popovici şi a lui Dănuţ Volintiru în funcţiile de procuror-şef, respectiv procuror-şef adjunct ai Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe o perioadă de trei ani.
Un autobuz electric pentru transportul în comun va fi testat la Suceava
Un autobuz electric va fi testat, două săptămâni, în municipiul Suceava, autorităţile locale urmând să decidă, ulterior, dacă actualul parc auto al oraşului va fi înlocuit cu autobuze electrice, printr-un proiect cu finanţare elveţiană în valoare de 70.000 de franci elveţieni.
Medici: Oamenii trebuie să mănânce în tihnă, în familie, alături de copii
Oamenii sunt preocupaţi de o dietă sănătoasă, dar mai puţin de diciplina necesară pentru aceasta, ce presupune prepararea corectă a alimentelor în propriile cămine, luarea meselor în familie, în tihnă, alături de copii, potrivit reprezentanţilor medicilor de familie şi nutriţioniştilor.
Mai mulţi scriitori ruşi refuză participarea la o reuniune cu Vladimir Putin
Mai mulţi cunoscuţi scriitori ruşi au anunţat, miercuri, că nu vor participa la o reuniune a comunităţii literare cu preşedintele Vladimir Putin, unul dintre ei, Boris Akunin, denunţând existenţa "deţinuţilor politici".
STUDIU: Soţiile frumoase, secretul unei căsnicii fericite
Bărbaţii consideră că secretul unei căsnicii îndelungate şi fericite nu constă în compatibilitatea dintre personalităţile celor doi soţi, nici în existenţa unor interese similare, ci în frumuseţea femeilor cu care sunt căsătoriţi.
Notarul care a realizat contractul de cumpărare a terenului Ioanei Băsescu, verificat de UNNPR
Biroul notarial unde a fost întocmit contractul de vânzare-cumpărare pentru terenul achiziţionat de Ioana Băsescu a fost verificat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR), au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii uniunii.
Banci amendate pentru discriminare, dupa ce au refuzat un credit pentru adaptarea locuintei unei persoane cu dizabilitati la nevoile sale
Doua unitati bancare au fost amendate cu 4.000 de lei fiecare pentru discriminare indirecta, dupa ce au refuzat sa acorde un credit bancar, anunta Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Creditul bancar a fost solicitat pentru adaptarea locuintei unei persoane cu dizabilitati la nevoile sale.
Lucian Papici, numit de CSM cu unanimitate de voturi in functia de sef serviciu in DNA
Procurorul Lucian Papici a fost numit de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu unanimitate de voturi, in functia de sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze de coruptie din cadrul Sectiei I a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), anunta Mediafax.

Niciun comentariu: