joi, 7 noiembrie 2013

Falcă: Guvernul pregăteşte creşterea cu 20% a taxelor locale, la nivel naţional
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, afirmă că municipalitatea nu are în vedere o creştere a taxelor locale pentru 2014, însă prin eliminarea din Codul Fiscal a limitei de 20% impusă primăriilor, "Guvernul pregăteşte majorarea cu 20 de procente a taxelor locale la nivel naţional".
Consilieri pentru integritate, desemnaţi de ANP pentru prevenirea corupţiei în penitenciare - proiect
Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) va desemna, în unităţile subordonate, consilieri pentru integritate, care vor avea rolul de a spijini activităţile de prevenire a corupţiei în penitenciare, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Justiţiei, lansat joi în dezbatere publică.
EXCLUSIV: RCS & RDS a pus garanţii de 1,15 miliarde euro pentru împrumuturi de 750 de milioane euro
RCS&RDS a pus garanţii de 1,15 miliarde euro, constând în acţiunile proprii şi la filialele din străinătate, imobile, reţele şi echipamente, conturi bancare şi contracte, pentru împrumuturi de 750 de milioane euro atrase recent, din care 450 de milioane euro reprezintă o emisiune de obligaţiuni.
SUA: Crestere surpriza de 2,8% a PIB-ului in trimestrul III
Economia Statelor Unite a crescut peste asteptari in trimestrul III, impulsionata de consum si de investitiile private, potrivit primei estimari a departamentului Comertului, publicata joi si citata de AFP.
Fost agent al Serviciilor Secrete americane, despre „Big Brother”: „Este mai grav decât vă închipuiţi şi nu încerc să vă sperii”
Dan Bongino, fost angajat al Serviciului Secret american, susţine că abuzurile guvernului în ceea ce priveşte dreptul la confidenţialitatea datelor este mai grav decât presupun cetăţenii
Studiile în străinătate nu garantează obţinerea unui loc de muncă şi a unui salariu mare. Ce cântăreşte mai mult în ochii angajatorilor
Mii de viitori absolvenţi de liceu se înghesuie în această perioadă la târgurile de universităţi străine organizate în Bucureşti şi în ţară în căutarea unei instituţii de învăţământ unde să-şi continue studiile.
Romania cere CE mutarea a 350 de milioane de euro de la programele europene de Mediu si Transport la Regional, pentru scoli, spitale si drumuri
Romania solicita aprobarea Comisiei Europene pentru realocarea a 350 de milioane de euro de la programele operationale de Mediu si Transport catre proiecte din Programul Operational Regional (POR) pentru finalizarea de spitale, scoli si drumuri judetene, a declarat, joi, la Sibiu, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor s-a autosesizat privind finanţarea Alianţei DA în 2004, după ce Roşca Stănescu l-a acuzat pe Băsescu că "a utilizat bani negri" în campanie
Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat în privinţa finanţării campaniei Alianţei DA din 2004, după ce senatorul PNL, Sorin Roşca Stănescu, a susţinut public că ”suma de 7 milioane USD a fost utilizată, sub formă de bani negri, în campania electorală prezidenţială a domnului Traian Băsescu”
Apariţie neobişnuită pe plajele din Eforie Sud. Localnicii sunt surprinşi
Zeci de lebede pot fi văzute, de câteva zile, pe plajele din Eforie Sud. Ele au venit în căutare de hrană şi s-au adăpostit de marea agitată într-un mic golf, unde deja s-au obişnuit să primească mâncare de la oameni, scrie stirileprotv.ro.
70 de milioane de euro pentru promovarea produselor agricole din UE.
Comisia Europeana a aprobat astazi 22 de programe destinate promovarii produselor agricole in Uniunea Europeana si in tarile terte. Programele, care in marea lor majoritate au o durata de trei ani, sunt prevazute cu un buget total de 70 de milioane de euro, la care UE contribuie cu 35 de milioane de euro. Programele selectate vizeaza produse de calitate inregistrate si protejate ca DOP-uri (denumi
Cristian Popovici: Meciul FC Botoşani-Ceahlăul e derbiul revelaţiilor campionatului
Antrenorul echipei FC Botoşani, Cristian Popovici, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că partida cu Ceahlăul Piatra Neamţ nu este doar un derbi al Moldovei, ci şi un derbi al revelaţiilor acestei ediţii de campionat.
VREMEA se încălzeşte. PROGNOZA METEO pentru vineri
Vineri, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă, valorile termice fiind în creştere la nivelul întregii ţări. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane.
Cum a modelat criza piata auto din Romania. Potentialul de crestere e inca mare, dar nu sunt bani, reiese dintr-un raport al Consiliului Concurentei
Piata auto din Romania a suferit transformari enorme in ultimii 7-8 ani, ajungand de la maxime istorice la niveluri de jos pe care nimeni nu le mai credea posibile in anii de boom. Profitul net per angajat a ajuns de la 122.345 euro in 2007 la 23.324 euro in 2009, iar cele mai recente date arata ca cifrele sunt continuare de trei ori mai mici decat in anii buni, reiese dintr-un raport al Consiliul
Un britanic a câştigat la loto 9,5 milioane de euro, dar nu vrea să renunţe la job. Care este explicaţia lui
Un bărbat din Marea Britanie a uimit înteaga lume după ce a anunţat că, deşi a câştigat aproape 8 milioane de lire sterline la loterie, nu va renunţa la serviciul pe care îl are.

Niciun comentariu: