miercuri, 14 august 2013


PREMIERĂ ştiinţifică: Cercetătorii au realizat ochi artificiali de insectă. Cum vor putea fi folosiţi - VIDEO
Cercetători elveţieni, francezi şi germani au realizat primii ochi de insectă artificiali în miniatură, care ar putea contribui la prevenirea accidentelor, proiectul denumit "Curvace" primind două milioane de euro din fonduri UE, informează Comisia Europeană.
Copiii romi au risc de şase ori mai mare decât ceilalţi să abandoneze şcoala
Copiii de etnie romă au risc de şase ori mai mare decât ceilalţi să abandoneze şcoala, iar percepţia şcolii ca un mediu neprietenos sau nefamiliar este cel mai puternic indicator care explică abandonul, rezultă din studiul "Părăsirea timpurie a şcolii - cauze şi efecte", prezentat miercuri.
Corlăţean către românii din afara graniţelor: NU vom accepta ca problemele personale să ...
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, spune ca va clarifica situatia diplomatilor a caror retragere a fost ceruta de reprezentantii romanilor de peste granite, relateaza Mediafax. Intrebat, miercuri, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului, judetul Harghita, cum comenteaza cererile reprezentantilor romanilor din Bulgaria si din Valea Timocului referitoare la retragerea ambasadorului din B
Dan Voiculescu cere o dezbatere la nivel european pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, dupa ce un buzoian a fost acuzat ca si-a violat fiica de doi ani
Dan Voiculescu cere deschiderea unei dezbateri la nivel european pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, dupa ce presa a relatat cazul unui barbat din Buzau care si-a violat fetita in varsta de un an si zece luni.
Ponta: Sunt dispus să-mi asum răspunderea pentru suspendarea plăţii pensiilor torţionarilor comunişti
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că este dispus să-şi asume răspunderea pentru suspendarea plăţii pensiilor torţionarilor comunişti, dacă Parchetul începe o acţiune penală împotriva acestora, şi i-a cerut ministrului Justiţiei să găsească o soluţie juridică pentru rezolvarea problemei.
Angajat al Companiei de Apă Oltenia mort, iar altul la spital după ce s-au intoxicat cu gaz
Un angajat al Companiei de Apă Oltenia a murit, iar altul a fost transportat la spital, miercuri, după ce s-au intoxicat cu gaz, în timp ce lucrau la un canal, în Craiova, primele cercetări indicând că aceştia nu au respectat normele de protecţie în muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Brazilia cere de la Samsung daune de 100 milioane de dolari
Brazilia a intentat un proces Samsung referitor la condiţiile dificile de muncă de la o fabrică operată de grupul sud-coreean în regiunea Amazonului şi cere daune de peste 100 de milioane de dolari, a anunţat Ministerul Muncii, citat de AFP.
Jennifer Aniston şi-a schimbat biletul de avion pentru a o evita pe Angelina Jolie
Actriţa Jennifer Aniston şi-a schimbat biletul de avion, duminică, pentru a evita o întâlnire stânjenitoare cu Angelina Jolie, întrucât logodnica fostului ei soţ, Brad Pitt, îşi rezervase un loc în acelaşi avion, informează dailymail.co.uk.
Geri Halliwell, surprinsă de fotografi pe străzile Londrei - FOTO
Cântăreaţa Geri Halliwell, în vârstă de 41 de ani, a fost surprinsă având un aspect obosit în timpul unei plimbări prin Londra.
Cazanciuc: Anularea pensiei speciale a magistraţilor condamnaţi pentru corupţie, discutată la CSM
Legea prin care se va anula pensia specială a magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie va fi discutată în şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a anunţat miercuri, în şedinţa Guvernului, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.
România rurală şi idilică nu există. Viaţa la ţară se trăieşte la coada vacii.
Potrivit statisticilor, pana in anul 1997, plecau mai multe persoane din mediul rural in cel urban. Dupa acel an tendinta s-a inversat. Pana in 2000, media anuala a celor care au plecat din orase a fost de 28.000.Tendinta de crestere s-a pastrat pe tot parcursul deceniului trecut si a cunoscut un varf in 2010 atunci cand peste 133.000 de romani au parasit orasul si s-au stabilit la tara. Sociologi
Un avion cargo s-a prăbuşit în Alabama.
Un avion cargo s-a prabusit miercuri in apropierea aeroportului din Birmingham, in statul american Alabama, informeaza NBC News. Impactul a fost urmat de cel putin trei explozii, avionul fiind cuprins de flacari. Este vorba despre un avion de transport UPS. Avionul, care in mod normal nu are la bord pasageri, se indrepta catre Louisville, Kentucky, atunci cand s-a prabusit pe un camp. Nu se stie d
Avocata Veronicăi Cîrstoiu: Judecătoarea nu a dat declaraţii, de jenă.
Avocata Veronicai Cirstoiu a declarat miercuri, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat recursul la arestarea preventiva a judecatoarei, ca aceasta nu a putut sa dea declaratii in fata instantei, de jena, transmite Mediafax. Intrebata de ce clienta ei nu a dorit sa dea declaratii in fata instantei, avocata Lorette Luca a mentionat ca judecatoarea Veronica Cirstoiu nu a putut s
China va plăti Hollywoodului câteva zeci de milioane de dolari
China va plăti studiourilor hollywoodiene datoria de câteva zeci de milioane de dolari aferentă încasărilor locale generate de filmele americane, întrucât cele două tabere au ajuns la un nou acord care prevede plata unei noi taxe, au anunţat, marţi, reprezentanţii studiourilor din Los Angeles.
Documentarul "Steve Jobs: Hipiotul milionar în dolari", luni, la BBC Knowledge
Documentarul biografic "Steve Jobs: Hipiotul milionar în dolari" va fi difuzat, luni, de la ora 22.00, la BBC Knowledge, anunţă postul de televiziune, într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Magazin care vinde en-gros etnobotanice şi manuale pentru creşterea marijuanei, deschis pe internet
Un adevărat magazin pentru vânzarea en-gros de etnobotanice către dealerii de droguri din România, seminţe pentru cultivarea canabisului şi a ciupercilor cu efect halucinogen, precum şi manuale pentru creşterea marijuanei, a fost deschis online şi îşi face reclamă de site-uri de socializare.
UEFA taie în carne vie. Metalist Harkov, exclusă din cupele europene
UEFA a decis excluderea din cupele europene  echipei ucrainiene Metalist Harkov, pentru nerespectarea criteriilor de admitere în competițiile organizate de forul european. UEFA îi reproşează clubului din Harkov faptul că a fost implicat într-un scandal privind meciuri trucate în Ucraina. Drept urmare, forul continental a decis ca Metalist Harkov să fie suspendat din cupele europene pentru sezonul
UEFA a sancționat pe Legia Varșovia, adversara Stelei din play-off
Decizie radicală luată azi de UEFA în cazul echipei Legia Varșovia. Polonezii nu vor avea fani la returul cu FC Steaua de pe Național Arena. Steaua primește un ajutor nesperat de la UEFA în manșa retur cu Legia Varșovia. Din cauza fanilor ultrași, polonezii nu vor avea susținători la București. UEFA a decis să închidă peluza fanilor Legiei Varşovia la returul cu Steaua. Decizia a fost luată în urm
VREMEA. Prognoza meteo pentru 15 şi 16 august
VREMEA. Temperaturile vor înregistra o scădere uşoară în majoritatea regiunilor, însă vremea se va menţine caniculară în sud şi sud-est.
Dumitru Costin a demisionat din Comitetul Executiv al FRF
Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Dumitru Costin, a demisionat din funcţia de membru al Comitetului Executiv al FRF, a declarat la finalul şedinţei de miercuri, de la Casa Fotbalului, preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba.

Niciun comentariu: