marți, 8 octombrie 2013

Vizita lui Victor Ponta în Statele Unite este incertă


Cum poti dovedi coruptia politica, crima fara cutit. Cazul Dragnea
Procurorul din dosarul Referendumul isi construieste acuzarea pe o demonstratie juridica relativ simpla: Liviu Dragnea, uzand de autoritatea si influenta sa de secretar general al PSD, presedinte de Consiliu Judetean, de organizator al campaniei pentru referendum si ce mai era prin partid, comite o asa  numita "infractiune de pericol" incurajand furtul masiv de voturi pentru ca Traian Ba
Vizita lui Victor Ponta în Statele Unite este incertă
Vizita la Casa Albă pe care Ministerul de Externe, inclusiv cu ajutorul fostului ambasador Mark Gitenstein, o negociase pentru premierul Victor Ponta pentru finalul acestei luni se amână.
Haga aşteaptă raportul MCV din 2014 pentru a lua o decizie privind aderarea României la Schengen
Ambasada Olandei la Bucureşti a precizat, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, că Haga va aştepta raportul MCV din 2014 pentru a lua o decizie privind aderarea României la Schengen, subiect care ar fi trebuit să fie dezbătut la Consiliul JAI din decembrie 2013.
Procesul lui Locic şi al fraţilor Creştin începe în 21 octombrie, la Curtea de Apel Bucureşti
Judecarea dosarului fraudelor bancare de peste 81 de milioane de euro, în care sunt acuzaţi 56 de inculpaţi, printre care omul de afaceri Marius Locic, fraţii Vasile şi Ioan Creştin şi mai mulţi directori de sucursale bancare, va începe în 21 octombrie, la Curtea de Apel Bucureşti.
Dragnea: Instituţiile transferate la nivel local vor avea asigurate resurse de la bugetul de stat
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că transferul competenţelor şi instituţiilor către autorităţile locale se va face cu asigurarea integrală a resurselor financiare de la bugetul de stat, fondurile urmând a fi transferate către autorităţile locale prin Legea bugetului pe 2014.
Miniştrii care vor transfera competenţe la nivel local, invitaţi la discuţii cu Dragnea şi Iohannis
Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat, marţi, că miniştrii ai căror ministere vor transfera competenţe, atribuţii şi instituţii către autorităţile locale, în procesul de descentralizare, vor fi invitaţi la discuţii la Ministerul Dezvoltării, săptămâna viitoare.
CSM sesizează Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile lui Băsescu şi Ponta
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Oana Schmidt-Hăineală, a declarat, marţi, că plenul CSM a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară, pentru a se constata dacă declaraţiile din ultima săptămână, inclusiv cele făcut de Băsescu şi Ponta, încalcă sau nu independenţa justiţiei.
Vladimir Putin, care a împlinit luni 61 de ani, a fost sărbătorit la summitul APEC
Preşedintele rus Vladimir Putin a povestit, marţi, că a fost sărbătorit luni seara de omologii săi indonezian şi chinez cu ocazia împlinirii a 61 de ani, în cadrul summitului Asia-Pacific, pe insula indoneziană Bali.
Vosganian anunţă reînceperea negocierilor pentru Oltchim, cu firme din Israel, Turcia, România şi spaţiul ex-sovietic
Negocierile pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) vor începe în această săptămână, cu companii din Israel, Turcia, România şi spaţiul ex-sovietic, potrivit ministrului demisionar al Economiei, Varujan Vosganian.
FMI a redus estimările de creştere a economiei mondiale atât pentru 2013, cât şi pentru 2014. Prognoza pentru România
FMI a redus estimările referitoare la creşterea economiei mondiale pentru acest an şi 2014, precum şi cele privind Statele Unite, din cauza evoluţiilor dezamăgitoare din ţările emergente şi a incertitudinilor bugetare şi monetare din SUA, dar a îmbunătăţit previziunile pentru zona euro.
Proprietarul firmei care va deszăpezi drumurile naţionale din Suceava este inculpat pentru evaziune
Firma Florconstruct SRL Suceava, al cărei proprietar este inculpat într-un dosar de evaziune fiscală, a câştigat licitaţiile organizate de Direcţia Regională Iaşi a CNADNR, pentru secţiile de drumuri naţionale Câmpulung Moldovenesc şi Suceava, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Concedieri în masă în Coreea de Nord - raport sud-coreean
Liderul nord-coreean Kim Jong-un a înlocuit aproape jumătate din oficialii de rang înalt ai ţării pentru a-şi consolida controlul asupra aparatului de stat, a anunţat marţi un raport oficial sud-coreean, citat de AFP.
Preşedintele CNAS: Proiectul-pilot al dosarului electronic trebuie să se încheie în martie 2014
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat, marţi, că proiectul-pilot privind dosarul electronic al pacientului, realizat integral pe bani europeni, trebuie să se încheie în martie 2014, acest instrument urmând să uşureze şi activitatea de trans

Niciun comentariu: