luni, 23 noiembrie 2009

Toamna se numără bobocii

Balurile bobocilor au loc toamna, de obicei la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie. Concurenţii sunt aleşi cu atenţie din rândurile elevilor din clasa a IX-a după criterii bine stabilite. An de an, tinerii liceeni îşi încearcă norocul în speranţa că vor ocupa un loc onorabil.
         Sâmbătă, 31 octombrie, Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit cea de-a XII-a ediţie a balului bobocilor de la Colegiul Naţional "A. T. Laurian". Spectacolul a început la ora 18.00 şi a durat două ore, timp în care organizatorii s-au străduit să ofere publicului cele mai bune momente artistice pregătite cu conştiinciozitate de către laurieni.
         Festivitatea a început cu prezentarea candidaţilor la titlul de Miss şi Mister ATL, adică elevi din clasa a IX-a. Aceştia au fost susţinuţi de către publicul ferenetic ce şi-a exprimat simpatia faţă de participanţi prin aplauze, urale şi pancarte. Spectacolul a continuat în aceeaşi atmosferă de sărbătoare, cu proba specială, de zi şi de seară, unde elevii au încercat sa obţină voturile juriului şi a publicului. Pe lângă prezentarea celor 7 perechi, spectatorii au avut parte de momente muzicale, o piesă de teatru şi alte surprize pregătite de elevii din liceu.
Spectacolul a culminat cu un recital susţinut de DJ Andi şi Stela, spre incântarea celor din sală, care au savurat fiecare moment, cântând împreună cu soliştii.
În acest timp, juriul a ales câştigătorii.  Emoţiile concurenţilor s-au mărit, in momentul când numele câştigătorilor au fost anunţate. Pe lângă locurile 1, 2 şi 3, au mai fost oferite şi premii peciale, din partea sponsorilor – între care, premiul Centrului Europe Direct Botoşani.
Juriul i-a ales pe  Andreea Dănilă si Aleandru Slabu drept câştigătorii acestei ediţii a balului bobocilor. Cu acest prilej a fost lansată si revista "Miss&Mister A.T.L.", care reprezintă o scurtă trecere în revistă a participanţilor la Miss si Mister din anul 1993, când a fost prima ediţie, până in prezent.
         O seară cu şi despre adolescenţi, dedicată tot acestei categorii de vârstă, dar care a adus un omagiu Colegiului Na ţional "A. T. Laurian" cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la înfiinţare. Elevii s-au delectat cu momente artistice oferite de organizatori, într-o atmosferă plăcută, de sărbătoare, specifică stilului nonconformist al laurienilor.

Cojocariu Gabriela