vineri, 4 februarie 2011

Cairo: jurnaliştii-ţintă

Campanie feroce împotriva jurnaliştilor străini

Mari perspective pentru micile întreprinderi



Care este relaţia dintre un designer finlandez, un maestru de sticlă veneţiană şi o agenţie de turism germană specializata in turism pentru persoanele cu handicap? 

Toate sunt parte a unei reţele europene de  sprijin pentru  întreprinderile mici care le ajută  găsească parteneri internaţionali şi să intre pe noi pieţe.

Un jurnalist egiptean a murit dupa ce a fost ranit de gloante

Un jurnalist egiptean a murit dupa ce a fost ranit de gloante: "Un jurnalist egiptean, ranit de gloante in timpul protestelor impotriva presedintelui egiptean Hosni Mubarak, a murit vineri, potrivit unui ziar guvernamental. Ahmed Mahmoud Mohammed, in varsta de 36 de ani, a murit dupa patru zile de coma, potrivit cotidianului Al-Ahram, informeaza AFP."

Site-uri cu filme on line. condiţiile şi pericolele lor

Ultima bătălie dintre on-line şi DVD-uri: "Pe căi oculte, folosind tertipuri specifice în mediul virtual, numeroase site-uri româneşti oferă mii de filme, cele mai multe de ultimă oră."

Drive Angry - Official Ride TV Spot [HD]

The Roommate - Where Have You Been

Vedete şi animale de companie

Vedetele şi animalele lor, o viaţă care nu e deloc de câine: "

Statutul de vedetă vine la pachet cu accesoriile care se impun în acest caz – maşina scumpă, hainele de firmă, bijuteriile, un partener cât mai ”interesant” şi desigur, animăluţul de companie căruia să i se oferă condiţii de viaţă pe care le-ar râvni mulţi oameni din clasa medie. Iar, pentru că e modă, iată că şi vedetele din România au adoptat-o de la A la Z.

Dincolo de toate avantajele statului de VIP, un alt aspect interesant al vedetelor este acela al animalelor cu care se însoţesc. O veche vorbă din bătrâni spune că ”animalul se aseamănă cu stăpânul”, însă, dacă ne gândim cam care sunt vietăţile cu care îşi alină unii singurătatea, parcă ne-ar veni să nu dăm dreptate zicalei.

Carmen Pleşea de exemplu. Ea este exemplul cel mai clar de nonconformism. Până la începutul acestui an, lui Carmen i-a ţinut de cald, pe post de fular, de basma şi chiar a îmbrăcat-o, un şarpe la a cărui vedere pe mulţi i-ar trece fiorii. Dacă ne gândim la statutul de vedetă sau, mai degrabă la cine dintre cei doi – stăpână şi reptilă – era mai vedetă este greu de spuns, întrucât palmaresul lui KAA, defunctul piton auriu era impresionant. Din 20 mai 2006, de când era la Carmen, acesta a apărut în peste 300 de emisiuni de televiziune, în filme şi alături de personalităţi dintre cele mai diverse. KAA şi Carmen împărtăşeau apartamentul, iar şarpele nu avea nicio restricţie de spaţiu, iar dacă se ascundea în dulapul cu haine, dormea pe tastatura computerului sau se aseza pe post de lampadar, stăpâna nu se supăra. Îl hrănea cu şoricei şi îl spăla cu grijă. Nu i-a scos dinţii şi chiar i-a dat voie să doarmă în pat cu ea.

Dar KAA nu a fost pentru Carmen doar o sursă de fericire. Multă lume l-a urât pe şarpele-vedetă şi, odată cu el, şi pe stăpână. Cel mai înverşunat dintre duşmani, aşa cum spune chiar Carmen, este jurnalista Mara Bănică care şi-ar fi exprimat răutăcios bucuria că a murit şarpele: “A murit sarpele lui Plesea! asa cred ca am scapat definitiv de ea! :) ) “, ar fi scris Mara pe blogul ei. Acum, că şarpele KAA ” a plecat într-o lume mai bună”, Carmen Pleşea a rămas fără moştenitor.

Cum s-a încuscrit Bahmuţeanu cu Dârţă

Alt animăluţ celebru, al unei celebre vedete din presa de monden este Bijou. Bijuteria i-a aparţinut Adrianei Bahmuţeanu până în 2007, când aceasta a devenit pentru prima dată mamă. Suficient timp pentru a deveni bişonul-vedetă. L-a purtat cu ea peste tot, l-a prezentat în emisiuni de televiziune şi chiar i-a organizat o nuntă VIP, cu animăluţul de aceeaşi rasă a celebrului Dârţă. Adriana a fost soacră mare, dar, în ciuda celebrităţii, şi a ei şi a căţelului, s-a văzut nevoită să suporte ruşinea fugii nurorii încă din noaptea nunţii.

”Blonda lui Bote” sau ”Roşcata lui Cristea” sau Bianca Drăguşanu. Nu putea să fie vedetă fără căţei. Prima dată a fost micuţa Jolie, pe care o purta, cum altfel, decât într-o geantă scumpă şi, ca să nu se plictisească, i-a luat o pereche, tot ”de buzunar”, sau de geantă. De câtă trecere se bucură patrupedele la focoasa prezentatoare se pare că a fost conştient şi ”Prinţul” Cristea. După o ceartă a celor doi, se pare că acesta ar fi fost în stare chiar să-i pupe în bot pe căţei numai să se împace, era convinsă Bianca.

Ralph cel franţuzit

De la Blonda lui Bote trecem direct la Bote care şi în cazul animalului de casă iese din tipare. Cătălin îl are pe Raph, o corcitură de jder şi zibelină (Furet din familia Mustelide, mai exact) cu ”studii” de bune maniere în Franţa. Când l-a primit cadou de la hairstylistul Laurant Tourette, în urmă cu aproape doi ani, Ralph trecuse deja prin şcoala de dresaj din Bordeaux. Iar pentru că este o jivină educată, jderul-zibelină îşi însoţeşte stăpânul, ocazional, ce-i drept, la restaurant, unde mai socializează în stânga şi-n dreapta, pe sub mesele clienţilor şi se alege cu porţii generoase de delicatese.Rich este yorkshire-ul lui Mircea Solcanu cu care, ”la naiba!”, a venit să prezinte, nu o dată emisiunea Poveştiri de noapte de pe Acasă TV.Căţeluşi de teapa lui Rich mai au Andreea Bănică şi Laura Cosoi.

Dumnezeul animalelor veghează

O altă extravaganţă pornită, desigur, de la vedete, este cimitirul pentru animale de companie. În apropiere de Gara Căţelu, într-un loc cu verdeaţă, sunt flori, lacrimi, şi versuri izvorâte din suflet. “Acum eşti un înger printre noi”, scrie pe piatra funerară a unui motan.

Cimitirul unde cele mai dragi animale de companie îşi dorm în armonie somnul de veci se numeşte ”Raiul animalelor”. Loc e pentru toţi, aşa că nu e de mirare că lângă o pisică răposată poate fi îngropat un peştişor auriu. Printre VIP-urile care şi-au adus aici animalele defuncte se află Cornel Dinu, Mirabela Dauer, Cristian Faur şi Emil Hossu.

Un sicriu căptuşit cu satin sau o urnă pentru cenuşă costă între 50 şi 200 de lei, iar accesorii precum pernuţele, între 20 şi 100 de lei. În total, înmormântarea unui căţeluş poate costa de la 400 la 1.400 de lei, adică puţin peste 300 de euro. La această sumă se adaugă taxa de întreţinere anuală, asigurată de către angajaţii cimitirului, care variază între 80 şi 130 de lei.

Şi aici, ca la Bellu, sunt alei, de această dată dedicate animalelor în funcţie de talie. Pe Aleea Mestecenilor şi pe cea a Paltinilor sunt înmormântaţi numai căţeluşii de talie medie, iar pe Aleea cu Tei cei de talie mică. Căţeii de talie mare au şi ei colţul lor de Rai – Aleea Stejarilor. Aleea Platanilor este rezervată pisicuţelor, pe de o parte, şi celorlalte animăluţe, de genul broscuţelor, hamsterilor, pe cealaltă. Printre animăluţele de pe Aleea Platanilor se află îngropaţi şi doi peştişori, dar şi celebrul ponei Mitică de la Grădina Zoologică.

Până la urmă, fiecare pasăre pe limba ei piere.

Nadina Dobrogeanu

"

Jocurile video şi filmele

Jocurile video, ucise în cinematografe: "

Campania Verticalnews se încheie astăzi cu un episod dedicat filmelor inspirate din jocurile video. Aproape toate personajele din lumea virtuală care au făcut pasul spre marele ecran au eşuat lamentabil. Jocurile video şi Hollywoodul nu s-au înţeles niciodată prea bine, o excepţie fiind reţeta inversă, când filmele au creat jocuri video, cum ar fi “Tron”, al cărui sequel (“Legacy”) rulează de ceva vreme şi în România.

Filmele de lung metraj inspirate de jocurile video sunt faimoase pentru rezultatele lor slabe în box-office. Singura producţie de acest gen care a depăşit bariera de 100 de milioane de dolari în topul încasărilor a fost “Lara Croft: Tomb Raider” (cu Angelina Jolie în rolul principal). Prima adaptare cinematografică a celebrei serii de jocuri Prince of Persia – “The Sands of Time” (2010) – a adunat puţin peste 90 de milioane de dolari, în timp ce “Pokemon: The First Movie” s-a oprit la 85. Seria de patru filme “Resident Evil” s-a descurcat destul de bine, strângând în total aproximativ 200 de milioane de dolari.

Una dintre cele mai slabe adaptări cinematografice ale unui joc video din istorie este cu siguranţă “Super Mario Bros” (1993). Actorul columbian John Leguizamo şi britanicul Bob Hoskins interpretează jalnic rolurile celor doi instalatori italieni din Brooklyn. Regretatul Dennis Hopper dă viaţă unei creaturi cel puţin ciudate (jumătate om, jumătate şopârlă).

Jocul “Doom” a fost un succes instant, însă varianta cinematografică a acestuia (cu fostul wrestler The Rock în prim plan) a dezamăgit milioane de fani din toată lumea. Nici seria “Hitman” nu a avut parte de un film care să îi facă cinste, filmul omonim lansat în urmă cu câţiva ani primind o sumedenie de critici negative.

Filmul “Street Fighter” i-a avut la dispoziţie pe Jean Claude Van-Damme şi pe Kylie Minogue, însă a “luat bătaie” în lupta pentru încasări. Regizorul Paul W. Anderson, care a făcut o treabă destul de bună cu filmele “Resident Evil” a realizat şi primul film “Mortal Kombat”, rămas în istorie drept cel mai prost film cu cea mai bună coloană sonoră. Primul film “Pokemon” a fost un succes de casă, iubitorii lui Pikachu înghesuindu-se să îl vadă, însă continuările acestuia au fost o mare dezamăgire.

Regele filmelor despre jocuri video este însă regizorul german Uwe Boll. Acesta a adus în cinematografe peliculele precum “House of the Dead”, “Alone in the Dark” sau “BloodRayne”, toate fiind slab realizate şi cu rezultate comerciale dezastuase. Cu toate acestea, Boll “profită” de faptul că este german, iar sistemul de taxe din această ţară le permite investitorilor din cinematografie să îşi recupereze o parte din bani.

Viitorul filmelor despre jocuri video

Reuşita filmului horror “Silent Hill” (2006), bazat pe primele trei părţi ale jocului cu acelaşi nume este un semn bun pentru viitorul acestor producţii. “Prince of Persia: The Sands of Time”, “Max Payne” şi “Tomb Raider” au dovedit şi ele în ultimul deceniu că o vedetă folosită cum trebuie poate transforma orice idee – fie ea şi a unui joc video – într-una profitabilă. Cuvântul de cheie al noii generaţii jocuri este creativitatea, iar poveştile din “Bioshock” sau “Heavy Rain” ar putea face milioane şi în sălile de cinema. Ambele titluri au fost deja acontate de producători în vederea unei adaptări.

Seria “Tron” este un paradox. Prima peliculă, realizată în 1982 după o idee a regizorului Steven Lisberger, care era fascinat de jocul “Pong”, a devenit în scurt timp un film cult. Cu toate că nu a avut încasări uriaşe (doar 33 de milioane de dolari), filmul a fost primit cu căldură de critici. S-au scris cărţi şi s-au realizat jocuri video pe baza ideilor din filmul “Tron”. John Lasseter, şeful echipei de animaţie de la Pixar şi Disney (care a produs şi filmul), a spus că fără acest film “nu ar fi existat Toy Story”.

Partea a doua a filmului, “Tron: Legacy”, care a fost lansată în decembrie 2010, nu a dezamăgit, strângând deja peste 330 de milioane de dolari.

Ovidiu Adam

"

Condamnare în cazul caricaturilor cu profetul Mohamed.

Condamnare în cazul caricaturilor cu profetul Mohamed.: "Somalezul Mohamed Geele a fost condamnat, vineri, la noua ani de inchisoare tentativele de terorism si de omor asupra artistului danez Kurt Westergaard, realizatorul unor caricaturi cu profetul Mahomed, si pentru violente grave contra politiei, a anuntat tribunalul, informeaza Mediafax.
'Mohamed Geele este condamnat la noua ani de inchisoare si la expulzare pe viata din Danemarca, dupa ispasirea pedepsei', a anuntat presedintele Tribunalului din Aarhus, Ingrid Thorsboe.
Somalezul, in varsta ..."

Alexandru Lăzescu: Una dintre problemele DIN românească mass-media Este şantajul de presa

Alexandru Lăzescu: Una dintre problemele DIN românească mass-media Este şantajul de presa - Mediafax: "De vreo zece ani de zile există un fenomen care este găunos şi mănâncă din interior credibilitatea mediului . Este vorba de şantajul de presă, în România - mai puţin în Bucureşti, dar în ţară se practică cu mare abilitate. Există modele foarte clare de joc. Ştiu oameni care sunt exasperaţi de ceea ce se întâmplă. S-a ajuns la un grad de sofisticare a atacului orchestrat', a spus Alexandru Lăzescu, precizând că acest sistem funcţionează foarte bine 'pentru că este cauţionat de actori importanţi', de autorităţi, dar şi de oameni din mediul politic care folosesc 'şantajul' împotriva adversarilor sau chiar în interiorul propriilor grupuri de influenţă."

Ştefan Bănică dă în judecată tabloidul Cancan

Ştefan Bănică dă în judecată tabloidul Cancan: "În urma articolului cu titlul ”Presupusa amantă a lui Ştefan Bănică e însărcinată?”, apărut astăzi în Cancan, Ştefan Bănică a luat decizia de a da în judecată respectiva publicaţie, despre care spune că a adus un prejudiciu de..."

Luptătorul anticomunist Vasile Paraschiv s-a stins.

Luptătorul anticomunist Vasile Paraschiv s-a stins.: "Securistii cu pensii de sute de milioane, disidentii... doar cu medalii Suferintele muncitorului-disident Vasile Paraschiv s-au sfarsit astazi. Dumnezeu l-a luat la el. A plecat insa trist pentru ca institutiile statului postdecembrist l-au batjocorit. In special prin instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a refuzat sa-l despagubeasca material pentru anii in care a fost schingiuit de fosta Securitate, dupa cum spune colegul sau de suferinta, fostul detinut politic Constantin ..."

Cele mai amuzante reclame de la Super Bowl | VIDEO

Cele mai amuzante reclame de la Super Bowl | VIDEO: "30 de secunde de publicitate costă 2,6 milioane de dolari. Dar merită, mesajul ajunge la 90 de milioane de oameni (aproape o treime din populaţie SUA). Super Bowl, finala campionatului de fotbal american, este prilej de..."

Care sunt cei mai nesuferiţi moderatori de televiziune din România

Care sunt cei mai nesuferiţi moderatori de televiziune din România: "Într-un interviu acordat pentru Adevărul și preluat de paginademedia.ro, dilematicul Andrei Pleșu vorbește despre cum ar trebui să fie un moderator și cât de departe sunt moderatorii români de aceste deziderate.
Moderatorul..."

Cat de importante sunt retelele sociale in revoltele populare - analiza Stratfor

Cat de importante sunt retelele sociale in revoltele populare - analiza Stratfor: "Rolul retelelor sociale precum Facebook sau Twitter in miscarile de protest sau in revolutii a atras o atentie deosebita din partea presei in ultimii ani si a produs o impresie generala ca aceste retele usureaza organizarea unor actiuni care sa schimbe regimul intr-o tara sau alta. Dar media sociale nu pot declansa singure revolutii si pot la fel de bine sa-i ajute pe organizatorii miscarilor de protest si pe cei care sunt tinta protestelor, arata o analiza Stratfor, ce porneste de la influenta comunicarii online in cazul protestelor din Egipt."

Concurs european pentru şcolile din România

Important!
Concurs european pentru şcolile din România: "Academia Şcolilor din Europa Centrală (ACES) organizează pentru a cincea oară un nou concurs de proiecte dezvoltate în parteneriat de şcolile din regiune în cadrul Anului European al voluntariatului, potrivit unui comunicat de..."

Primul desen Cartoon Network produs în Europa se lansează în noimbrie

Primul desen Cartoon Network produs în Europa se lansează în noimbrie: "

Turner Broadcasting System (TBS) va lansa, în luna noiembrie, prima producție europeană a Cartoon Network. Este vorba de serialul animat de comedie The Amazing World of Gumball (foto). Premiera va avea loc simultan în toată Europa, iar România nu face excepție.

Alături de lansarea acestui serial, Cartoon Network va mai oferi publicului român premiere ale unor producţii originale, precum serialul “Generator Rex” şi filmul “Firebreather“, lansarea aplicaţiei Toonix şi show-ul live “Ben 10 Revolta lui VilEon“.

Toate acestea fac parte din planul Turner Broadcasting System (TBS) pe 2011, care a fost prezentat în cadrul unui eveniment la care au participat participat Andreea Spasova, Marketing Manager al Turner pentru Europa Centrală şi de Est şi Benelux, şi Cristina Valasutean, manager de distribuţie pentru România al Turner.

Ce va putea vedea publicul român pe canalele Turner?

  • TBS aduce seriale de desene animate produse de Cartoon Network (CN) precum Generator Rex, Adventure Time! (care va fi lansat în mai) și Firebreather (din decembrie) – primul film marca Cartoon Network creat în totalitate pe calculator.
  • În luna martie, CN va difuza în premieră Ben 10 Ultimate Alien şi noua serie Bakugan: Invadatorii Gundaliani. Apoi va continua cu a treia serie din Star Wars: Clone Wars (în aprilie).
  • Din septembrie, Scooby Doo: Mystery Inc.
  • Boomerang va difuza, din martie, al doilea sezon din Garfield, iar seria Famila Addams rulează încă din luna ianuarie.

TCM vine cu 140 de filme noi

  • TCM aduce anul acesta pentru publicul român 140 de filme noi, printre care Evadatul (The Fugitive,1993), Ocolul Pământului în 80 de zile (Around the World in 80 Days,1956) și Moarte la Veneţia (Death in Venice, 1971).
  • De asemenea, postul va difuza sezoane tematice, precum Sezonul premianţilor (20-27 februarie) – o săptămână întreagă dedicată filmelor care au cules, de-a lungul timpului, cele mai multe premii Oscar (Key Largo, Un american la Paris, Ben-Hur, Casablanca), Zeiţele ecranului (1-31 martie), Ziua nunţii (29 aprilie), Westernurile (mai), UEFA Euro (prima ediţie – iunie), sau New York, New York (septembrie).

Evenimente marca Turner

  • În intervalul noiembrie-decembrie va ajunge în România show-ul live Ben 10 Revolta lui VilEon (The Rise of VilEon).
  • În cea de-a doua parte a anului, vizitatorii site-urilor Cartoon Network din Europa vor avea acces la aplicaţia Toonix. Aceasta le permite copiilor să-și creeze avataruri care să-i reprezinte în lumea virtuală a Cartoon Network.
  • Totodată, în 2011, vor fi organizate şi în România premiile Boomerang pentru cele mai iubite animale, dedicate posesorilor de animale de companie.

Despre Turner în România:

În prezent, TBS opereză în România posturile Cartoon Network, Boomerang și Turner Classic Movies (TCM).

Cartoon Network şi TCM sunt cele mai vechi posturi din portofoliul TBS România. Postul de desene animate şi cel de filme clasice au fost lansate pe piaţa din România în 1999.

Cartoon Network și TCM sunt singurele posturi ale TBS care difuzează publicitate în România. În prezent, de administrarea spațiului publicitar se ocupă echipa de vânzări a Discovery România.

Posturile TBS din România sunt preluate de aproape 160 de operatori locali, printre care RCS, UPC, Romtelecom, sau DCS.
Turner Broadcasting System (TBS) Europe are în portofoliu canale precum CNN, Cartoon Network, Boomerang, TCM (Turner Classic Movies) şi Adult Swim, distribuite în 100 de ţări din Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

Sursa foto: cartoonnetwork.ro

"

Cartoon Network în 2011: producţii în premieră, lansarea aplicaţiei Toonix şi un show live Ben 10

Cartoon Network în 2011: producţii în premieră, lansarea aplicaţiei Toonix şi un show live Ben 10"Seriale noi de desene animate, filme în premieră şi evenimente organizate la Bucureşti se numără printre proiectele TBS pentru televiziunile Cartoon Network, Boomerang şi Turner Classic Movies (TCM), în acest an, după cum au anunţat Andreea Spasova şi Cristina Valasutean."

Andreei Bălan i-a căzut fusta în timpul unui concert - VIDEO

Mare brânză! 1.Pentru ca să ajungi la secvenţa cu pricina (şi după) trebuie să înghiţi o mulţime de concert. 2. Cu sau fără fustă - cam tot aia; 3. A ajutat-o partenerul să-i cadă; 4. După aşa zisul incident şi-a fluturat intenţionat poalele prin faţa publicului; 5. Ce e mai grav - pe scenă erau nişte minori -  da minori bine- ţi se face milă să-i vezi participând (activ) la chestii din astea. Păcat, unora le plăcea mult odată de Andreea Bălan.
Andreei Bălan i-a căzut fusta în timpul unui concert - VIDEO 

Curs intensiv de jurnalism multimedia la CJI

Curs intensiv de jurnalism multimedia la CJI: "

Pregătire pentru studenții și ziariștii mai puțin experimentați în jurnalismul multimedia.

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează un curs intensiv de Elemente de jurnalism multimedia, pe 18, 19 și 20 februarie.

Cursul este susținut de George Hari Popescu, jurnalist independent și asistent doctorand la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC).

Ce își propune cursul?

“Cursanții vor descoperi instrumente online și offline gratuite de editare a fișierelor multimedia și vor explora modul în care se pot exprima jurnalistic prin sunet și imagine fixă și în mișcare.”

Alte detalii despre curs:

  • Taxa de participare este de 350 ron.
  • Programul cursului:

vineri, 18 februarie, orele 17.00 – 20.00
sambata, 19 februarie, orele 10.30 -15.30
duminica, 20 februarie, orele 11.00 – 15.00

  • Pentru înscriere, CV și o scrisoare de motivație pe adresa carmen@cji.ro sau fax 021 311 1378.
  • Înscrierile se primesc până la 15 februarie.
"

Discovery isi reorganizeaza operatiunile in regiune. Trei romani in managementul pentru Europa de Sud-Est

Discovery isi reorganizeaza operatiunile in regiune. Trei romani in managementul pentru Europa de Sud-Est: "Ada Roseti, Andrei Grigorescu si Gabriela Stoian fac parte din structura de management a Discovery Networks pentru Europa de Sud Est, in urma reorganizarii operatiunilor Discovery la nivel regional, potrivit unui comunicat de presa. Acesta arata ca biroul de la Bucuresti devine cel mai important din zona Europei de Sud-Est, in care mai sunt incluse Bulgaria, Albania, Croatia, Serbia, Muntenegru, Slovenia, Macedonia, Bosnia-Hertegovina."

Designerul Kenneth Cole, nevoit sa-si ceara scuze dupa ce a scris ca egiptenii au iesit pe strazi deoarece au auzit de noua lui colectie de primavara

Cum voia să-şi mai facă el reclamă... Internauţii totuşi nu-s tâmpiţi!
Designerul Kenneth Cole, nevoit sa-si ceara scuze dupa ce a scris ca egiptenii au iesit pe strazi deoarece au auzit de noua lui colectie de primavara: "Designerul american Kenneth Cole a fost nevoit sa-si ceara scuze dupa ce a trimis un mesaj pe Twitter in care scria ca "harmalaia din Cairo" se datoreaza "noii sale colectii de primavara", relateaza CNN. Mesajul sau a fost criticat de internauti, iar Cole, care este fondatorul si presedintele Kenneth Cole Fashion House, si-a cerut iertare pentru declaratia sa."

4 februarie: Carmen Avram a fost reținută de poliția de la Cairo

4 februarie: Carmen Avram a fost reținută de poliția de la Cairo: "

Trimişii speciali ai Observatorului, Carmen Avram şi Cristi Tamaș au fost reţinuţi ieri seară de către autorităţile din Egipt, informează site-ul Antenei1. Corespondentul Carmen Avram a fost reţinut de poliţie, timp în care operatorul de imagine Cristian Tamaş trebuia să aducă casetele cu înregistrările făcute până la momentul respectiv, pentru a fi investigate.

Autorităţile din Cairo nu au manifestat niciun fel de violentă faţă de jurnaliştii români, acesta fiind doar un control obişnuit prin care trec toţi jurnaliştii, din toate ţările, care se află în acest moment în mijlocul protestelor pentru a transmite informaţii. Până acum, probleme cu autoritățile sau cu protestatarii din Cairo au avut și jurnaliștii posturilor Realitatea TV și TVR.
Trimişii speciali ai Observatorului, reţinuţi în Egipt!

Anda Mânza a fost numită în funcţia de Country Manager al Chello Central Europe România, aceasta înlocuindu-l pe fostul director general, Dorian Ciubuc, care a părăsit compania optând pentru noi oportunităţi de afaceri, notează Mediafax şi Financiarul. Anda Mânza, ce ocupa poziţia de Senior Sales Manager al Chello Central Europe România, a preluat poziţia de Country Manager, începând cu 1 februarie. În 14 ianuarie, Dorian Ciubuc a declarat pentru Mediafax că a părăsit Chellomedia. La momentul respectiv, Dorian Ciubuc a precizat că a avut un contract de cesionare treptată a acţiunilor cu Chellomedia – divizia de programe a Liberty Global, Inc, companie care controlează şi UPC. Dorian Ciubuc deţinea 24,75% din Chello Networks SRL, companie prin care Chello Central Europe, parte a Chellomedia, îşi desfăşoară activităţile din domeniul distribuţiei de televiziune din România.

Conducerea agenţiei digitale Kinecto, parte a grupului Tempo, a fost preluată de Carmen Simion, notează HotNews, Financiarul, DailyBusiness.ro și IAA.ro. Carmen Simion va lucra, din poziţia de CEO, alături de Radu Ionescu, fondatorul şi directorul de creaţie al Kinecto. Simion activează în domeniul comunicării de 15 ani, cel mai recent la Saatchi&Saatchi, după ce a lucrat, între altele, la Scala JWT, Publicis, Cohn&Jansen şi 121 Communication.

Antena1 a lansat Next top model, cel mai nou show prezentat de Cătălin Botezatu, scrie Evenimentul Zilei. Producţia, un format internaţional creat de top modelul Tyra Banks, este un concurs ce îşi propune să descopere şi să testeze tinere care doresc să intre în lumea modelingului.
Start pentru Next top model

În prima parte a acestui an, două din cele mai importante edituri: Litera şi All vor lansa fiecare câte 100 de titluri de cărţi digitale. Dacă cei de la Litera speră că e-book-urile să reprezinte 10% din cifra de afaceri din acest an, la All directorul Gabriel Scânteia spune că şi dacă ar scoate cele mai bune titluri tot în pierdere ar ieşi. Gabriel Scânteia a declarat pentru Financiarul că în prima parte a anului vrea să lanseze 100 de titluri de carte digitală (e-book) şi manuale de autori români. Acesta crede că investiţia se va situa între 25.000 şi 50.000 de euro, în principal pentru achiziţia drepturilor de autor, costurile de marketing şi cele de securizare (antipiraterie).
Investiţii de până la 50.000 de euro pentru lansarea unei colecţii de cărţi digitale

Primul sezon al serialului În derivă a ajuns la final. Ultimul episod al seriei, produsă de HBO Central Europe în România, va fi difuzat mâine, de la ora 20.30, scrie Evenimentul Zilie. Pentru cei care doresc să revadă ședințele de psihoterapie, HBO a pregătit un nou program: în fiecare duminică, începând de la ora 15.30, timp de cinci săptămâni, va fi prezentat un maraton de nouă episoade În derivă, dedicat fiecărui caz de terapie prezentat în serial.
Primul sezon “În derivă” se încheie. HBO va prezenta un maraton al personajelor

Statele Unite au informaţii care sugerează că Ministerul egiptean de Interne este implicat în atacurile împotriva jurnaliştilor care relatează despre revoltele din această ţară, scrie Mediafax, care citează un anunț făcut ieri de oficiali din cadrul Departamentului american de Stat (citaţi de CNN). Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor a întocmit o listă cu jurnaliştii care au suferit diverse abuzuri în Egipt. Astfel, Washington Post a anunţat că a aflat din mai multe surse că şeful biroului său din Cairo, Leila Fadel, şi fotografa Linda Davidson se află printre jurnaliştii reţinuţi joi dimineaţă.
SUA au informaţii că Ministerul egiptean de Interne este implicat în atacurile asupra jurnaliştilor

Euromedia şi Betacons, membrele concernului Epamedia, anunţă că începând cu 1 februarie Departamentul de vânzări are doi membri noi: Monica Haţegan, în funcţia de New Business Director, şi Andreea Brezan, în poziţia de Sales Manager, notează Financiarul. Noua structură a Departamentului de vânzări va fi formată de la 1 februarie din trei divizii: Sales Division, condusă de Horaţiu Gîrbea din poziţia de Sales Director, New Business Division, condusă de Monica Haţegan, şi Business Development Division, coordonată de Andreea Popa din poziţia de Business Development Director.
Euromedia Betacons îşi consolidează echipa de vânzări

Opt dintre site-urile monitorizate de trafic.ro au depăşit pragul de două milioane de vizitatori unici în ianuarie, acesta fiind un record în Trafic.ro, scrie IAA.ro. În ianuarie, cel mai mare numar de vizitatori unici a fost inregistrat de Okazii.ro, care a avut 2,73 milioane de vizitatori unici, in crestere cu peste 450.000 (13,88%) comparativ cu luna anterioara. Si 220.ro a avut o crestere importanta in ianuarie, contorizand 2,67 milioane de utilizatori unici (+13,57%), la fel ca si Cancan.ro (2,27 milioane de utilizatori, +11,52%).
Record de trafic pentru opt site-uri româneşti

Grupul media News Corp a obţinut în al doilea trimestru fiscal, încheiat în decembrie 2010, un profit net de 642 milioane de dolari, în creştere de la 254 milioane de dolari cât a înregistrat în aceeaşi perioadă a anului precedent, scrie DailyBusiness.ro, care citează BBC.
Profitul News Corp a crescut cu peste 150% în T2 fiscal

Constructorul auto german Volkswagen (VW) organizează un pitch pentru conturile sale de publicitate din Europa, pentru a crea un nou grup de agenţii partenere care să se ocupe de proiecte internaţionale specifice, scrie DailyBusiness.ro, care citează Brand Republic. Noile agenţii vor colabora cu agenţia DDB care gestionează de 42 de ani contul global al VW.
Volkswagen îşi revizuieste conturile de publicitate din Europa

Sursa foto: ProTV Magazin

"

Blocarea internetului a costat Egiptul 65 de milioane de euro

Blocarea internetului a costat Egiptul 65 de milioane de euro: "Cele cinci zile cât oficialii egipteni au blocat accesul la internet au costat cel puţin 65 de milioane de euro, potrivit estimărilor date publicităţii de Organizaţia pentru cooperare şi dezvoltare economică (OCDE), scrie Le..."

Sunt bine! | Şerban Huidu

Sunt bine! | Şerban Huidu: "Am avut un accident groaznic acum o luna. Sunt treaz si un pic ametit. Vin acasa in week-endul viitor si voi continua recuperarea. Cinci saptamani am stat in spital. Le multumesc tuturor celor ce s-au gandit la mine si au trimis mesaje de bine!"
234 comentarii, majoritatea lacrimogene gen: "Post-ul asta chiar k mi-a inseninat ziua! In sfarsit un semn de viata de la tine:)" şi 1624 like-uri pe Facebook! Plus peste 32.000 like-uri pe profilul Facebook.

Plasa de bani din spatele "Plasei de stele" - Media > EVZ.ro

Farse cu secvenţe video (nu plac la toată lumea!)
Plasa de bani din spatele "Plasei de stele" - Media > EVZ.ro: "'Printre cele mai scumpe farse au fost cele în care le-am avut ca victime pe Cătălin Moroşanu, Ionuţ Iftimoaie, Oana Zăvoranu, Mihaela Tatu, Ramona Bădescu, Ilinca Vandici, Ovidiu Komornic, Cosmina Păsărin etc.', spune Dana Mladin, producătorul emisiunii."

Dan Negru: "Televiziunea este ca o femeie uşoară!"

Dan Negru: "Televiziunea este ca o femeie uşoară!": "Cum e să predai într-o şcoală de televiziune?

...Predau la tot felul de şcoli şi facultăţi de prin ţară. Ca să vezi câtă brambureală e în capul oamenilor, recent, la un curs cu vreo 40 de studenţi, am pus o întrebare cât se poate de simplă şi anume care este cea mai importantă ştire a zilei din media. În ziua respectivă se decisese cine va măsura audienţele în România, o chestie extrem de importantă pentru cei din branşă. Toţi au scris însă despre plecarea Danielei Crudu de la matinal. În mintea lor, această duduiţă este confundată cu televiziunea.

Asta înseamnă că nu eşti un profesor bun...

Măcar să fie asta, dar... sunt mulţi, cam 80% - 90% dintre cei care vin la cursuri doar ca să ajungă Andreea Marin sau Mihaela Rădulescu. Doar asta înţeleg ei din televiziune. Nimeni nu mai este interesat de altfel de munci, de munca din spatele ecranului. Le şi ziceam alor mei din echipă, producătorilor, tehnicienilor: „Gata, sunteţi pe făraş, nici dracu' nu mai vrea să facă job-ul vostru. Sunteţi zero, dar aveţi de lucru până la"

Cum ratezi un subiect excelent – MISA la TVR « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET

Cum ratezi un subiect excelent – MISA la TVR « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET: "Am urmarit în ultimele două zile documentarul lui Cornel Mihalache despre MISA lui Bivolaru. Şi am găsit toate ingredientele ratării unui subiect foarte bun."

Antena 3, performanţa lunii ianuarie în audienţe

Antena 3, performanţa lunii ianuarie în audienţe: "Top 5 emisiuni de talk shoe este condus de Sinteza Zilei cu Mihai Gadea, cu o medie de audienta de 401.000 spectatori, urmat de Subiectiv cu Razvan Dumitrescu, cu o medie de 325.000 telespectori. Pe pozitia a treia se afla Stirea Zilei cu Gabriela Vranceanu Firea cu o medie de 318.000 telespectaori iar pe locul 4 emisiunea La ordinea zilei cu Dana Grecu si Radu Tudor, cu o medie de 295.000 telespectatori. Top 5 emisiuni de talk show se incheie cu emisiunea difuzata la Tvr, Tema Zilei, cu o medie de 276.000 telespectatori."