vineri, 18 martie 2011

Revista Presei CNA, 18 Martie 2011

Revista Presei CNA, 18 Martie 2011: "• Paginademedia.ro: 100.000 de euro – premiu de la Realitatea TV, 15.000 de lei – amendă de la CNA • HotNews.ro: Realitatea TV - amendata de CNA pentru concursul de 100.000 de euro cu intrebarea „Care este motivul principal pentru care guvernul Boc trebuie sa plece?”
-
Audiovizualul în presă"

Decizia nr. 257 din 17.03.2011

Decizia nr. 257 din 17.03.2011: "privind somarea S.C. EUROMEDIA TV S.R.L. - pentru postul de televiziune UNU TV - în cadrul emisiunii „Ţinta” din 9 martie 2011, a prezentat un material audiovizual înregistrat cu camera ascunsă, fără a fi respectate condiţiile legale de difuzare a acestuia

-
Decizii de sancţionare

/
,
"

Tefaf: Global art market tight, bouyant as financial uncertainty persists

Doctorul leproşilor: 20 de ani printre oamenii fără chip

Doctorul leproşilor: 20 de ani printre oamenii fără chip: "Când a ajuns în 1991 la Tichileşti, Răzvan Vasiliu văzuse leproşi doar în cărţi. În 20 de ani, i-a umanizat pe cei priviţi ca nişte monştri."

Caietele lui Cioran: un notar si 4 experti invinsi de o anticara cotrobaitoare

Caietele lui Cioran: un notar si 4 experti invinsi de o anticara cotrobaitoare: "“Avantajul de a cotrobai în casa lui Cioran”. Sub acest titlu presa franceza relata zilele trecute decizia justitiei în favoarea lui Simone Baulez. “Anticara nu e hoata”, se mai poate rezuma aceasta hotarâre a Curtii de apel din Paris. Povestea este lunga, a început în 2005, ba chiar înainte, si merita reamintita cititorilor."

Curtea Europeana a Drepturilor Omului: Crucifixele sunt permise in scolile publice

Curtea Europeana a Drepturilor Omului: Crucifixele sunt permise in scolile publice: "Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis vineri ca crucifixele sunt permise in salile de clasa din scolile publice, transmite FoxNews. Hotararea luata de Curtea din Strasbourg se va aplica in toate cele 47 de tari membre ale Consiliului Europei. In noiembrie 2009, CEDO condamnase Italia pentru prezenta crucifixului in salile de clasa, considerata contrara drepturilor parintilor de a-si educa propriii copii si dreptului copilului la libertatea religiei. Decizia Curtii a fost atacata cu recurs de mai multe tari.
  • Citeste in articol decizia Curtii.
"

Colegiul Naţional Mihai Eminescu - Premiul I în cadrul concursului Made for Europe

Colegiul Naţional Mihai Eminescu - Premiul I în cadrul concursului Made for Europe: "
Vineri, 18 martie 2011, echipa Colegiului Naţional Mihai Eminescu Botoşani a primit premiul I în cadrul concursului Made for Europe, pentru site-ul proiectului Amazing Europe. Echipa a fost formată din doamna director Loredana Botezatu şi eleva Mădălina Iacob, ajutată de colegele ei, Finascu Cătălina şi Sofian Bianca, din clasa a 11-a B. Produsul final, site-ul proiectului Amazing Europe, http://comenius.ieslasegarra.com , a fost promovat printr-o prezentare în format electronic şi un panou sugestiv al proiectului.
Concursul a fost organizat la Casa Corpului Didactic Botoşani şi a vizat valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor de cooperare europeană, stimulând creativitatea, inovaţia şi spiritul de competitiv.
Pe lângă diplomă obţinută la nivel judeţean, echipa Colegiului Naţional Mihai Eminescu, se pregăteşte pentru etapa naţională Made for Europe, desfăşurată la Piatra Neamţ, în luna aprilie.
Mădălina Iacob


"

Apariţii în presă « Stefan Freestyle's

Apariţii în presă « Stefan Freestyle's: "Apariţii în presă despre botoşăneanul Ştefan Florescu - Românii au talent pe blogul « Stefan Freestyle's: .

BOTOSANENI.RO - ZIARUL SPORTIV nr. 1 al botosanenilor: PREMIERA | MAGICIANUL STEFAN FLORESCU participa in august la preselectia Romanian Got Talent ! Vezi ultimul sau videoclip "Fotbal in Parc"

BOTOSANENI.RO - ZIARUL SPORTIV nr. 1 al botosanenilor: PREMIERA | MAGICIANUL STEFAN FLORESCU participa in august la preselectia Romanian Got Talent ! Vezi ultimul sau videoclip "Fotbal in Parc": "'E un concurs de talente si a facut furori in toata lumea| Acum se face si in Romania si am fost invitat sa particip la preselectia, care este pe 15 august la Constanta. Daca reusesc sa trec, finala e undeva in decembrie, iar premiu e de vreo cateva zeci de mii de euro + contracte' a explicat micutul Florescu, care urmeaza sa se dueleze la preselectie cu aproximativ 1.000 de concurenti."

Stiri Botosani: VIDEO – FREESTYLE | Vedeta Pro TV, Andy Moisescu l-a laudat pe botosaneanul Stefan Florescu la preselectia concursului “Romanii au talent”. botosani news Botosaneni.ro

Vezi: 
Video listă cu jongleriile lui Ştefan Florescu

Stiri Botosani: VIDEO – FREESTYLE | Vedeta Pro TV, Andy Moisescu l-a laudat pe botosaneanul Stefan Florescu la preselectia concursului “Romanii au talent”. botosani news Botosaneni.ro: "Stefan Florescu a reusit sa faca furori cu jongleriile sale in randul juriului format din mai multe vedete Pro TV printre care Andy Moisescu si Mihai Petre, trecand cu brio in faza urmatoare a concursului."

Listă 3 video: Ştefan Florescu Botoşani la Românii au talent!

Colegiul Naţional Mihai Eminescu - Premiul I în cadrul concursului Made for Europe


Vineri, 18 martie 2011, echipa Colegiului Naţional Mihai Eminescu Botoşani a primit premiul I în cadrul concursului Made for Europe, pentru site-ul proiectului Amazing Europe. Echipa a fost formată din doamna director Loredana Botezatu şi eleva Mădălina Iacob, ajutată de colegele ei, Finascu Cătălina şi Sofian Bianca, din clasa a 11-a B. Produsul final, site-ul proiectului Amazing Europe, http://comenius.ieslasegarra.com  , a fost promovat printr-o prezentare în format electronic şi un panou sugestiv al proiectului.

Concursul a fost organizat la Casa Corpului Didactic Botoşani şi a vizat valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor de cooperare europeană, stimulând creativitatea, inovaţia şi spiritul de competitiv.
Pe lângă diplomă obţinută la nivel judeţean, echipa Colegiului Naţional Mihai Eminescu, se pregăteşte pentru etapa naţională Made for Europe, desfăşurată la Piatra Neamţ, în luna aprilie.
 Mădălina Iacob




Finala Miss Preuniversitaria 2011 - Botoşani: Impresii din public

Participantele au fost dintre cele mai frumoase. Ele şi-au reprezentat cu mândrie liceul şi au facut tot posibilul să nu dezamăgească susţinătorii.
Trecând peste emoţii,aspirantele la miss au îndeplinit fiecare probă remarcabil. Finalistele au dat dovadă de multă graţie la proba valsului şi de rafinament la proba de seară.    
Just Smile
 Foto: Oana Lupu)

DOMO Ringier se transformă din newsletter în revistă de media

DOMO Ringier se transformă din newsletter în revistă de media: "

DOMO, revista trimestrială a grupului Ringier, apare începând din 17 martie într-un concept total nou din punct de vedere al conţinutului şi formatului, se arată într-un comunicat al companiei elveţiene.
Mai mult decât atât, revista va fi distribuită nu numai către angajaţi, ci şi către partenerii de afaceri, clienţi şi cei care lucrează în industria media.

DOMO apare în şase lumbi (germană, franceză, engleză, maghiară, română şi chineză) cu un tiraj de 11.400 de exemplare şi într-un format de 32 pagini. Revista apare de patru ori pe an. Noua variantă a revistei este disponibilă şi online la adresa domo.ringier.com.

Din comunicatul Ringier:

“Ringier doreşte să aibă o poziţie clară în ceea ce priveşte subiectele relevante de media în noul DOMO. Aceste subiecte vor fi scrise bine şi vor fi uşor de înţeles astfel încât cititorii să înţeleagă lumea media şi să poată înţelege mai bine deciziile luate de Ringier”, a declarat Dl.Kämmerling, redactorul-şef al publicaţiei DOMO.

"

Amenda pentru Realitatea TV

Extras din procesul verbal al şedinţei de joi, 17 martie 2011, ora 10.00 - CNA: "Realitatea TV – concurs cu premii în valoare de 100.000 euro, difuzat în emisiunile din data de 16.03.2011.
În urma vizionării imaginilor şi a discuţiilor cu reprezentantul postului, Consiliul a hotărât sancţionarea postului cu amendă în cuantum de 15.000 de lei.

Hotărârea a fost luată cu 6 voturi pentru (următorii membri: Gelu Trandafir, Attila Szasz, Narcisa Iorga, Dan Grigore, Ioan Onisei, Răsvan Popescu)."

Avertisment pentru limbaj injurios

Decizia nr. 256 din 17.03.2011 - CNA: "Potrivit dispoziţiilor art. 93^1 alin. (1) şi (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 333/2009, radiodifuzorul S.C. NEWS MEDIA S.R.L. pentru postul ARDELEANUL FM are obligaţia de a transmite în următoarele 24 de ore de la comunicare, de cel puţin 3 ori, în intervalul orar 06.00-14.00, din care o dată în principala emisiune de ştiri, următorul text:

„Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul ARDELEANUL FM cu somaţie publică, întrucât în cadrul ediţiilor din 07, 09, 14 şi 16 februarie 2011 ale emisiunii „Ora adevărului”, imaginea unor persoane a fost prejudiciată, prin citirea de către moderator a unor mesaje cu caracter injurios la adresa acestora.

Potrivit normelor din legislaţia audiovizuală, orice persoană are dreptul la propria imagine, iar moderatorul are obligaţia să nu folosească un limbaj injurios.”"

Mostre de limbaj la radio

Decizia nr. 256 din 17.03.2011 - CNA: "Ultima întrebare. Cine este politicianul denumit ”sconcsul” pentru că pute ca respectivul animal sau ”spaima Apusenilor” pentru că a tăiat şi taie ilegal pădurile din zonă, încercând să recupereze sutele de mii de euro pe care le-a dat ca să ajungă politician"

Mostre de limbaj la redio

Decizia nr. 256 din 17.03.2011 - CNA: "Cine este bărbatul denumit ”tăntălăul din Băcăinţi, nespălatul sau gură de canal”, ajuns şef cu maşină cu girofar, pe care o conduce mai mult beat decât treaz, şi-a construit o vilă cu şpagă primită de la o firmă străină, este apreciat ca fiind cel mai prost îmbrăcat politician, umblă nespălat, iar angajaţii spun că-i miroase gura a canal, din această cauză soţia alintată ”focoasa” nu doarme în cameră cu el, stă şi noaptea la serviciu cu un mustăcios, ca să înţeleagă de ce a fost angajată şefă, are o ... de asemenea o fată blondă care poartă chiloţei pe care scrie ”urmatorul .. vă rog”."

Mostre de limbaj la TV

Decizia nr. 256 din 17.03.2011 - CNA: "doua întrebare. Cine este bărbatul gras, cu mustaţă, cu moacă de hitlerist, care pufăie, alintat ”bihoreanul, spăgarul, mustafa”, mare şef care a fost prins de subordonaţi când călărea pe birou o subordonată mai înaltă cu un cap ca el, are o amantă mai tânără cu 20 de ani cu care se giugiuleşte într-un hotel din localitate, dar şi în străinătate, are o nevastă cu privire... cu o privire de bufniţă, care freacă menta la Universitate, un băiat obez, zoofil, care a fost prins făcând sex cu o capră, care se face că munceşte pentru o sută de milioane lei vechi pe lună în biroul calduţ al tatălui său, deşi nu stie nici tabla înmulţirii corect, mustăciosul are, de asemenea, şi o fată lesbiană, pe care lumea o confundă cu un bărbat, căreia îi place băutura şi acasă are un seif unde îşi ţine banii pe care nu-i poate justifica, este unul din oamenii care şi-au obţinut averea din şpagă, escrocherii şi înşelăciuni şi stă mai mult prin străinătate decât la serviciu pentru că primeşte mii de euro diurnă din bani publici ..."

Mostre de limbaj la TV

Decizia nr. 256 din 17.03.2011 - CNA: "„Gligor Iosif: Cine este politicianul brunet, cu mustăcioară, venit cu pluta din Oltenia, ajuns mare şef dar nu de trib, slab la trup dar şi la minte, numit ”Jumulel” sau ”prazul de Craiova”, care nu are nici o altă preocupare decât de a fi reales, nu este capabil să închege o frază corect, trăieşte cu o pseudojurnalistă dodoloaţă, şi-a abandonat soţia în spital când a fost bolnavă, îşi ţine banii obţinuţi din şpagă şi escrocherii în Oltenia şi îi pune pe cei doi directori subalterni să fure şi să trunchieze toate licitaţiile pe bani publici şi dă bani preoţilor în biserici în văzul lumii, sperând să fie reales, prima întrebare."

Finala Miss Preuniversitaria 2011 - Botoşani

18 martie: Evenimentul Zilei are o nouă emisiune pe B1 TV: Ediția de prânz

18 martie: Evenimentul Zilei are o nouă emisiune pe B1 TV: Ediția de prânz: "

Odată cu lansarea noii grile, postul B1 TV va difuza un nou talk-show marca Evenimentul zilei: “Ediţia de prânz“, moderat de Silviu Sergiu, cu Horia Ghibuţiu invitat permanent.
Emisiunea va începe azi şi va fi difuzat de luni până vineri, în intervalul orar 14.00-15.00, scrie Evenimentul Zilei.

“Ne aşteptăm ca telespectatorii pe care i-am fidelizat cu emisiunea «Evenimentele zilei» să revină pe postul B1, ne aşteptăm să ne urmărească şi alţi telespectatori care caută un format echidistant, obiectiv şi foarte aplicat, conectat la agenda zilei. Avem în spate sprijinul colegilor de la EVZ, care sunt ziarişti foarte buni”, a declarat moderatorul emisiunii, Silviu Sergiu.
“Ediţia de prânz”, noua emisiune a EVZ pe B1 TV

La doar trei luni de când a devenit mamă, Iuliana Tudor, gazda emisiunii O dată-n viaț, de la TVR 1, se întoarce pe micul ecran şi nu se teme de concurenţă, scrie Evenimentul Zilei. Sezonul cu numărul 8 al emisiunii debutează astăzi, de la ora 21.00, cu Iuliana Tudor în calitate de gazdă. Show-ul marchează lansarea grilei de primăvară apostului TVR.

EVZ: “Românii, au talent!” e programată pe acelaşi tronson orar. E un avantaj sau un dezavantaj?
Iuliana Tudor: “E o provocare, dar pe piaţa divertismentului din România cred este loc pentru toată lumea. Noi avem avantajul unui public fidel pe tronsonul de vineri seara, “O dată-n viaţă” fiind unul dintre primele programe în topul preferinţelor telespectatorilor”.
Iuliana Tudor, încă “O dată-n viaţă”

Precauţia exagerată a clienţilor de publicitate se număra printre principalele probleme ale industriei, potrivit lui Răzvan Căpănescu, director de creaţie la Publicis România.

“€œAcum, în mod cancerigen, se preferă ca propria convingere de profesionist în domeniu şi responsabilitatea alegerii să fie înlocuite cu rezultatele pseudo-asigurătoare ale unui focus grup”, a spus Căpănescu într-un interviu pentru Wall-Street.ro.
Căpănescu, Publicis: Marea problemă a publicităţii sunt clienţii ultra-precauţi

Andi Moisescu va fi gazda celei de-a cincea ediţii a Galei Premiilor Gopo, care va transmisă în direct şi în exclusivitate pe TV de ProCinema, pe 28 martie, începând cu momentul sosirii invitaţilor pe covorul roşu, de la ora 19.00, scrie Mediafax.
De la aceeaşi oră, gala va putea fi urmărită şi online, pe www.premiilegopo.ro şi www.procinema.ro, dar şi pe cea mai mare mediafaţadă din România, Cocor Media Channel, situată în centrul Capitalei. Totodată, românii de pretutindeni vor putea urmări evenimentul pe Pro TV Internaţional, pe 30 şi 31 martie, de la ora 20.30.
Andi Moisescu prezintă Gala Premiilor Gopo 2011

Faţă de sfârşitul anilor ’90, când a intrat în publicitate Adrian Boţan, acum creative partner la McCann Erickson, publicitatea de azi e mai puţin distractivă şi mai încrâncenată, spune e într-un interviu acordat Wall-Street.ro. a€œAsta nu face nici pauza de publicitate să arate bine, nici vânzările să urce”.

“€œPublicitatea şi marcom-ul românesc sunt mult mai structurate dar şi mai reţinute acum, mult mai puţin antreprenoriale. Se foloseşte mult jargon de marketing aiurea şi se foloseşte prea puţin bunul simţ: până la urmă, multe campanii arată cum arată, lipsite de consistenţă şi de profesionalism”, a mai spus Boţan.
Boţan, McCann Erickson: Încrâncenarea nu face nici pauză de publicitate să arate bine, nici vânzările să urce

Grupul media Central European Media Enterprises (CME), care include posturile româneşti din reţeaua Pro, intenţionează să îşi extindă pe toate pieţele unde activează serviciul video on demand Voyo, lansat la începutul acestui an în Cehia, scrie HotNews, care citează website-ul CME.

În Cehia, Voyo oferă pentru moment producţii difuzate de posturile locale şi transmisiuni live (meciuri din Champions League, concerte). Iar o secţiune premium, Voyo+, oferă emisiuni şi seriale înainte de difuzarea lor pe TV, precum şi filme locale şi internaţionale distribuite în Cehia şi Slovacia de compania Bonton.
Grupul CME îşi extinde serviciul video on demand pe toate pieţele unde este prezent

Agenţia Image PR va gestiona strategia de comunicare pentru Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), după ce a câştigat o licitaţie organizată la începutul acestui an, scrie DailyBusiness.ro. Image PR va furniza servicii de consultanţă strategică în comunicare, servicii de media relations, precum şi consultanţă în managementul comunicării de criză.
Image PR comunică pentru Producătorii de Medicamente

Austria Incoming, o asociaţie a turoperatorilor din mai multe destinaţii turistice din Austria, are în acest an un buget de 230.000 euro pentru promovarea turistică în România, a spus pentru DailyBusiness.ro Hans Wallner, managing director al asociaţiei.
Austria incoming este o alianţă a 9 destinaţii din Austria care vor să îşi crească vizibilitatea şi cota de piaţă în România. Asociaţia este compusă din jucători din mediul privat, însă cooperează cu Biroul de Turism austriac.
Austria Incoming se promovează anul acesta în România cu 230.000 euro

New York Times anunţă detaliile plătii pe care le va percepe pentru accesarea conţinutului de pe site, începând din 28 martie, scrie Wall-Street.ro. Abonaţii ediţiei tipărite vor continua să aibă acces gratuit la site şi la aplicaţii, potrivit cnnmoney.com. Pentru ceilalţi există trei variante de abonamente online: 15 dolari pe lună pentru acces web şi de pe smartphone; 20 de dolari pentru acces web plus ediţiile New York Times pentru iPad; 35 de dolari pentru acces web, smartphone şi iPad.
New York Times introduce plata pe site de la sfârşitul lunii

Roxana Ciuhulescu va dedica un material persoanelor cu dizabilităţi care conduc maşini în ediţia de sâmbătă a emisiunii “Pro Motor“, difuzată de la ora 12.00, la Pro TV, scrie Mediafax.
Reportaj despre persoanele cu dizabilităţi care conduc maşini, sâmbătă la “Pro Motor”

Conducerea Washington Post a suspendat o jurnalistă din colectivul redacţional, Sari Horwitz, laureată al prestigiosului premiu Pulitzer, care a recunoscut că a plagiat un ziar local, notează Mediafax și HotNews. Sari Horwitz a recunoscut că a folosit pasaje “substanţiale” din două articole publicate de ziarul Arizona Republic fără să citeze sursa, au declarat reprezentanţi ai conducerii Washington Post.
Într-un comunicat de presă, conducerea Washington Post şi-a cerut scuze faţă de cititorii ziarului Arizona Republic pentru această “greşeală”. “Politica Post prevede ca utilizarea fragmentelor care provin din alte publicaţii să fie însoţită de citarea sursei”, se arată în comunicatul publicaţiei.

Reţeaua TV informativă Al-Jazeera Balkans va începe să emită în luna septembrie, încercând să se impună în peisajul mediatic din ţările din fosta Iugoslavie, scrie Mediafax.
Al-Jazeera Balkans va avea sediul în Sarajevo, acolo unde vor lucra circa 100 de persoane. Televiziunea va emite în Bosnia, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia şi Kosovo, ţări care au luat naştere prin divizarea Iugoslaviei în urma conflictelor etnice ce au avut loc între anii 1990 şi 2000.
Al-Jazeera Balkans va începe să emită în septembrie

Doi dintre actionarii News Corporation au dat in judecata conglomeratul media detinut de Rupert Murdoch, afirmand ca acesta a platit prea mult pentru a cumpara Shine, companie de productie detinuta de fiica magnatului, Elisabeth Murdoch, notează HotNews și Financiarul, care citează The Guardian. Actionarii Amalgamated Bank of New York si Central Laborers Pension Fund sustin ca este vorba despre un act de nepotism, iar conducerea executiva a News Corp nu a contestat in niciun fel decizia lui Murdoch de a cumpara Shine pentru 675 milioane de dolari.

Publicitatea în ziarele din SUA a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 25 de ani în 2010, scrie HotNews, care citează ultimele date furnizate de Newspaper Association of America (NAA). Companiile au cheltuit în total 25,8 miliarde de dolari pentru publicitate în versiunile tipărite şi digitale ale ziarelor americane, în pofida unei creşteri de circa 11% a veniturilor înregistrate de acestea din publicitate online.
Publicitatea în ziarele americane a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 25 de ani

Grupul internaţional de comunicare Aegis a înregistrat în 2010 cel mai scăzut profit din ultimii cinci ani, de 78 milioane de euro, în scădere cu 25% faţă de anul precedent, cu toate că veniturile au crescut cu 8,4% până la 1,6 miliarde de euro, scrie DailyBusiness.ro, care citează Media Week.
Aegis a înregistrat în 2010 cel mai mic profit din ultimii 5 ani, de 78 mil. euro

Clubul de fotbal Manchester City a primit aprobarea consiliului local pentru a scoate la vânzare numele stadionului “City of Manchester Stadium”, cu scopul de a-şi creşte veniturile şi a îndeplini astfel noile condiţii impuse de UEFA, scrie DailyBusiness.ro, care citează presa internaţională. Potrivit noilor reguli Financial Fair Play, cluburile de fotbal care participă la competiţii europene trebuie să îşi echilibreze balanţa contabilă cel puţin o dată la trei ani.
Manchester City îşi scoate la vânzare numele stadionului. Află de ce

Sursa foto: Evenimentul Zilei

"

"Ediţia de prânz", noua emisiune a EVZ pe B1 TV

"Ediţia de prânz", noua emisiune a EVZ pe B1 TV: "Talk-show-ul moderat de jurnalistul Silviu Sergiu va începe azi şi va fi difuzat de luni până vineri, în intervalul orar 14.00-15.00."

Iuliana Tudor, încă "O dată-n viaţă"

Iuliana Tudor, încă "O dată-n viaţă": "La doar trei luni de când a devenit mamă, Iuliana Tudor, gazda emisiunii de vineri seară de la TVR 1, se întoarce pe micul ecran şi nu se teme de concurenţă."