miercuri, 15 iunie 2011
Ce se cere la angajarea în marile companii
VerticalNews a prezentat în ultimele două zile articole ce includeau liste cu cele mai căutate joburi ale momentului, dar şi topul marilor companii care fac angajări în această vară (detalii aici). De asemenea, a fost prezentată şi o listă a joburilor care sunt şi se caută în străinătate (detalii aici). Azi, VerticalNews prezintă câteva dintre cerinţele esenţiale ce trebuiesc îndeplinite de candidaţii la angajare.
Menţionăm că am realizat această serie de articole, dedicată angajărilor, deoarece în perioada imediat următoare România se va confrunta din nou cu un mare val de absolvenţi ..."
Trei jurnalişti Mediafax, nominalizaţi la concursul de presă de agenţie organizat de Rador
"
Înscrierile la cursul gratuit de reporter continuă
"
Dan Radu, Cezar Ion și Anca Gheorghe, titularizați de TVR prin concurs
Dan Radu, Cezar Ion şi Anca Gheorghe au ocupat posturile de director scoase la concurs de TVR în luna mai, anunță televiziunea publică. Examinarea finală a avut loc pe 14 iunie.
Astfel, Dan Radu este director de Producţie Editorială şi Programe, Cezar Ion - director al Direcţiei Editoriale, iar Anca Gheorghe – director al Direcţiei de Marketing şi Vânzări din TVR.
Despre noii directori:
- Dan Radu (46 de ani) a fost numit, în august 2011, consilier al Preşedintelui-Director General (PDG) al TVR, iar începând din noiembrie anul trecut, interimar pe postul de director Producţie Editorială şi Programe. Are o experienţă de peste 24 de ani în jurnalism şi managementul de presă: s-a numărat printre fondatorii reţelei de ziare „Monitorul”, a fost redactor–şef al acestei reţele (2000-2001), manager al publicaţiilor regionale Media Pro (2005 – 2006) şi director al TVR Iaşi (1997-1998).
- Cezar Ion (43 de ani) lucrează în TVR din 1994, când a fost angajat pe funcţia de redactor-realizator de emisiuni. Din 2006 a ocupat funcţia de director al Departamentului Producţie Editorială din TVR. De asemenea, este preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor din România, din 2008. Cezar Ion are experienţă şi în presa scrisă, unde a lucrat pentru cotidiene precum „Evenimentul Zilei”, „Cotidianul” şi „Dreptatea”.
- Anca Gheorghe (38 de ani) a fost numită, începând din ianuarie 2011, director interimar al Direcţiei de Marketing şi Vânzări. Printre altele, Anca Gheorghe a fost director de Marketing şi Comunicare la Kanal D România (iulie 2008-august 2010), director de marketing în România al Grupului Lagardere Active Radio International – Europa FM, Radio 21, VIBE FM (august 2006-iulie 2008), consultant în marketing şi vânzări la Radio România (februarie-septembrie 2006), director de marketing la TVR (martie 2003-iunie 2006) şi director de Marketing şi Comunicare, tot la televiziunea publică (decembrie 2002-martie 2003).
Despre concursuri:
"Posturile au fost scoase la concurs în data de 2 mai 2011, data limită pentru înscrieri fiind 31 mai. Probele de concurs au fost: notarea proiectului managerial propus de candidaţi, evaluare psihologică, test limba engleza şi interviu.
Concursurile au avut mai multe etape, iar marţi, 14 iunie şi miercuri, 15 iunie, au avut loc interviurile finale. Pentru posturile de director Producţie Editorială şi Programe şi director Direcţia Editorială s-a înscris câte un singur candidat care îndeplinea cerinţele solicitate în anunţ, iar pentru cel de director de Marketing şi Vânzări s-au înscris doi candidaţi.
Comisia de evaluare pentru postul de Director Producţie Editorială şi Programe a fost compusă din: Alexandru Lăzescu (PDG TVR), Cristian Mungiu (regizor), Ioana Avădani (CJI), Titi Dincă (TVR), Alexandra Ţigănaş (Ada Roseti – Discovery) şi reprezentanţii sindicatelor din TVR, Lucian Pricop şi Cornelia Rădulescu.
Comisia de evaluare pentru postul de director al Direcţiei Editoriale a fost compusă din: Alexandru Lăzescu (PDG TVR), Titi Dincă (TVR), Mihai Coman (Universitatea Bucureşti), Daniel Condurache (Universitatea din Iaşi)/Anca Fusariu (TVR), Maria Ţoghină (SRR) şi reprezentanţii sindicatelor din TVR, Lucian Pricop şi Cornelia Rădulescu.
Comisia de evaluare pentru postul de director al Direcţiei de Marketing şi Vânzări a fost compusă din: Cristina Simion (Edipresse), Victor Dobre (IAA), Dan Petre (SNSPA), Titi Dincă (TVR), Daniel Vistorovschi (TVR Tîrgu-Mureş) şi reprezentanţii sindicatelor din TVR, Lucian Pricop, Sorin Rada, Silvia Ghiaţă (Ciurescu).
Premierul Greciei s-a oferit sa demisioneze, pentru a facilita un guvern de uniune nationala
Paula Rusu pleacă de la Antena 3 la TVR
Paula Rusu, realizatoarea Ediției de weekend, pleacă de la Antena 3.
Paula Rusu, într-o scrisoare către colegi: “Plec din Antena 3 cu o strângere de inima, aceea a jurnalistului care a fost martorul transformarii unui “breaking news” in “breaking the news“.
“Nu stiu ce s-a intamplat dar am evoluat de la stiri din ora in ora la analize despre Moni si Pepe”, scrie ea.
“Voi avea proiecte la TVR 1 și la TVR Info“, a declarat Paula Rusu, în exclusivitate pentru paginademedia.ro. “Plec pe un post de realizator TV, iar mâine este prima mea zi de lucru în orizontul TVR.”
Paula Rusu a lucrat patru ani la Antena 3, ca editor-prezentator la știri și realizator al emisiunii Ediția de weekend. Anterior, a lucrat șapte ani la Pro TV Târgu Mureș. A terminat Facultatea de Jurnalism din Cluj.
Scrisoarea către colegi, în continuare:
A venint momentul sa imi iau la revedere.
Inainte insa trebuie sa multumesc catorva oameni.
Asadar, ii multumesc lui Petreanu, Vlad, fiindca a avut incredere in mine si m-a adus in echipa “specialistilor in stiri” (pentru cei care nu stiu, este sloganul sub care a fost lansata Antena3). Mi-aduc aminte ca atunci cand am venit la Bucuresti Vlad mi-a spus “in Antena 3 oamenii care apar pe sticla sunt Jurnalisti nu vedete“. S-au mai schimbat lucrurile de atunci.
Multumesc Vlad pentru lectia “televiziunii de stiri“.
Ii multumesc si Aurei Titiriga care mi-a dat branci intr-un proiect editorial care s-a dovedit pana la urma un pas urias pentru mine.
Multumesc si d-lui Oancea pentru toate promisiunile onorate.
Iar ultimii, dar nu cei din urma, le multumesc lui Catalin Condrut, producator si Teodorei Bancescu, regizor de emisie, fiindca datorita lor Editia de Weekend a stabilit recordul de audienta al Antenei3 (8 puncte).
Dupa parerea mea, cei doi ar fi meritat sa fie priemiati fiindca au realizat un spectacol tv.
Revenind, plec din Antena 3 cu o strangere de inima, aceea a jurnalistului care a fost martorul transformarii unui “breaking news” in “breaking the news“. Imi aduc aminte ca era o mandrie a postului faptul ca aveam un public cultivat, amator de subiecte relevante. Nu stiu
ce s-a intamplat dar am evoluat de la stiri din ora in ora la analize despre Moni si Pepe.Mai am si regretul salariilor mici din redactie, oameni care muncesc mult pe bani putini, fara carti de munca asta in conditiile in care postul s-a angajat intr-o apriga lupta de aparare a salariilor bugetarilor ori a Codului Muncii.
Dincolo de toate insa, pentru mine Antena 3 a fost un important pas inainte si pentru asta sunt recunoscatoare.
Va doresc tuturor vremuri mai bune.
Foto: Revista Felicia
"Robert Turcescu, despre Mircea Badea: are 320.000 de lei datorie către fisc
Mircea Badea are datorii de aproximativ 320.000 de RON către fisc, reprezentând TVA neplătit ca persoană fizică, din drepturi de autor, scrie Robert Turcescu pe Facebook. “Mihai Gâdea, cam tot pe acolo”, spune în aceeași postare scurtă.
De ce a publicat Turcescu aceste cifre?
Robert Turcescu, pentru paginademedia.ro:
“Am o problemă cu ipocrizia. Vreau ca oamenii să își asume problemele pe care le au. Nu spun că este ilegal, am pus doar niște cifre seci. Nu spun că este o infracțiune să ai sume de plătit la stat. Departe de mine acest lucru.”
Sunt sumele corecte?
“În momentul în care public o informație, nu arunc fonfleuri”, spune Robert Turcescu.
“Eu n-am un război de dus. Am dat doar o informație. Dar hai să ieșim din zodia ipocriziei”, a adăugat jurnalistul.
Jurnalistul declară că sunt foarte multe nume “care au datorii cuprinse între 70.000 de dolari și peste 100.000 de dolari.”
Turcescu: “Un calcul simplu arată că dacă cineva ar avea datorii de 300.000 de RON din TVA, înseamnă că a câștigat lunar sume de aproximativ 7.000 de euro pe lună.”
“Ceea ce observ acum și un lucru care face rău breslei este că nimeni nu vrea să vorbească despre acest subiect cu cifre.”
Dar tu ai astfel de datorii?
Robert Turcescu:
“Nu am nicio datorie, pentru că nu am încasat pe drepturi de autor. Contractele sunt cu firma mea de producție, nu sunt pe persoană fizică.”
“Fiscul din România are probleme majore legate de TVA-ul pentru persoane fizice. Este într-o gravă problemă de imagine dar, în acest moment, onorabil și corect în momentul de față, colegii de presă ar trebui să vorbească deschis și fără probleme despre datoriile pe care le au.”
Până la ora publicării articolului, Mircea Badea nu a putut fi contactat.
Foto: Mircea Radu
"15 iunie: Pro TV a încetat colaborarea cu Divertis. Distractis, noul nume al emisiunii Land of Jokes
Emisiunea „Land of Jokes“, realizată de nucleul fostului grup Divertis, a fost scoasă din grila Pro TV, scrie Tv Mania. Umoriştii negociază cu mai multe televiziuni, iar din toamnă vor reveni sub denumirea Distractis.
Membrii „Land of Jokes“ au încetat colaborarea cu Pro TV în condiţii amiabile. Grupul va continua să activeze, dar brandul „Land of Jokes“ a rămas în Pache Protopopescu, scrie Adevărul.
Membrii grupului sunt deschişi la negocieri cu toate televiziunile, urmând ca din toamnă să revină pe micul ecran, după cum a declarat Cristian Greţcu pentru „Adevărul”. Trupa „Serviciul Român de Comedie”, condusă de Toni Grecu, va rămâne, cel mai probabil, la Pro TV, aflându-se în discuţii avansate cu televiziunea, potrivit reprezentanţilor postului.
„Contractele emisiunilor «Serviciul Român de Comedie» şi «Land of Jokes» cu Pro TV s-au încheiat, iar pentru grila de toamnă suntem în discuţii avansate pentru un nou sezon cu Toni Grecu, liderul «Serviciului Român de Comedie»”, a confirmat pentru Adevărul Maria Apostol, PR and Corporate Affairs Director Pro TV.
Din toamnă râdem cu trupa Distractis
Adrian Sârbu, directorul general al Central European Media Enterprises (CME), a vândut 50.000 de acţiuni CME, pentru care a încasat 1,05 milioane de dolari, pentru a finanţa una din firmele sale din România, scrie HotNews, care citează Reuters. Tranzacţia, ce a avut loc în data de 7 iunie, s-a realizat la un preţ de 20,92 dolari pe acţiune.
În urma acestei tranzacţii, Sârbu a rămas cu 2,5 milioane de acţiuni CME, faţă de 3 milioane de acţiuni CME în luna august a anului trecut.
Romana Wyllie, vice-preşedinte pe partea de comunicare corporate în cadrul CME, a declarat că acţiunile au fost vândute de o firmă controlată de Adrian Sârbu care avea nevoie de finanţare în România, fără a face public numele acestei companii.
Adrian Sârbu a vândut încă 50.000 acţiuni CME pentru a finanţa una din firmele sale din România
Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză companiei Adevărul Holding în litigiul cu trustul Intact Media Group în litigiul privind editarea şi comercializarea cărţii “Enigma Otiliei“, scrie Mediafax. Potrivit ediţiei de luni a ziarului Adevărul, decizia instanţei putând fi contestată, în termen de 15 zile.
Anterior, în 24 iunie 2009, Curtea de Apel Bucureşti hotărâse retragerea de pe piaţă, suspendarea editării şi a comercializării sub orice formă a volumului “Enigma Otiliei” lansat de Adevărul şi Adevărul Holding în campania de editare de cărţi, întrucât ziarul fusese chemat în instanţă de către editura Intact.
Instanţa admisese cererea Jurnalului Naţional, dispunând suspendarea editării şi a comercializării sub orice formă a volumului, până la soluţionarea procesului deschis de către Intact împotriva Adevărul.
Tribunalul dă câştig de cauză companiei Adevărul în litigiul privind editarea “Enigma Otiliei”
"Paula Seling, Adrian Sina si Mihai Morar sunt cei care vor alege cele mai bune voci din Romania lla XFactor, show-ul pe care urmează să-l lanseze Antena1, scrie Financiarul.
Juriul X Factor va fi format din Paula Seling, Adi Sina si Mihai Morar
O fermieră: "Oaia Alfie mi-a salvat viaţa!". Cum a ajuns o oaie erou în Anglia? - Internaţional > EVZ.ro
Curs de jurnalism online pentru liceeni
Centrul pentru Jurnalism Independent organizează un curs de pregătire pentru liceeni. Într-un seminar de două zile, liceenii vor învăța ce înseamnă jurnalismul online și cum își pot face proprie publicație.
Cursul este susținut la sediul CJI de George Hari Popescu, asistent universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.
Câteva detalii:
Taxa de participare este de 120 RON.Temele seminarului:
- Seminarul se va desfășura în zilele de 24 și 25 iunie, la sediul CJI – Bd. Regina Elisabeta, nr. 32, et 1, sector 5.
- cum să administrați conținutul online
- care sunt diferențele dintre textul tipărit și cel destinat ecranului
- ce înseamnă respectarea dreptului de autor
- protecția surselor pe Internet
Înscrierile se vor trimite la email mihaela@cji.ro, până la data de 22 iunie. Persona de contact: Mihaela Danga."
Boc despre reorganizarea administrativa: Jurnalistii pierd, romanii au de castigat!
Centrul Vechi, gata la toamna!
Edilul estimeaza ca pana..."
Sotia lui Papan Chilibar: Plangea cand a murit
LSI a contestat la CEDO legea privind plafonarea salariilor din invatamant!
Cea mai lungă eclipsă totală de Lună din ultimul deceniu, în această noapte
Eclipsa va putea fi observată în mare parte din Europa, inclusiv..."