luni, 2 septembrie 2013

Carmen Tocală, fostă șefă a ANS, susține campania națională prin care se dorește descurajarea trucării meciurilor din România. 
carmen tocalaSecretarul de stat pentru activităţile de sport, Emilia Carmen Tocală, a participat luni, la seminarul naţional de prezentare şi dezbatere a proiectului „Don’t fix it”, care face parte din campania de prevenire şi combatere a trucării meciurilor.
Salut iniţiativa Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, a Federaţiei Române de Fotbal şi a Asociaţiei Organizatorilor de Pariuri din România de a demara un astfel de proiect. România are nevoie de conduită şi integritate. Fair-play-ul, spiritul de competiţie şi echipă se pot nărui din cauza acestui flagel al jocurilor trucate, atât în domeniul fotbalului, cât şi în cazul altor discipline sportive. Comisia Europeană insistă asupra implementării codului de conduită în sport, acesta presupunând o colaborare cu Asociaţia Sportivă de Securitate Europeană şi Asociaţia de Pariuri. Codul face referire la arbitrii, sportivi, antrenori, suporteri, dar şi echipa sportului în ansamblu. Ministerul Tineretului şi Sportului vrea să se alăture acestei iniţiative de prevenţie şi redresare a situaţiei din prezent, pentru ca pariurile sportive să devină o sursă curată de finanţare”, a declarat secretarul de stat Carmen Tocală.
În cadrul dezbaterii, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Dumitru Costin, a prezentat motivele pentru care este necesară demararea proiectului „Don’t fix it”: Sportul a suferit în ultimii ani agresiuni repetate din partea celor care cred că pot face bani mulţi prin demersuri înafara legii şi nu printr-o participare corectă în competiţii. Acest subiect sensibil a intrat şi pe agenda Uniunii Europene şi a altor organisme de seamă care intră în lupta pentru combaterea corupţiei în fotbal. Seminarul de astăzi se înscrie într-o suită de demersuri finanţate şi susţinute de Comisia Europeană pentru a opri trucarea meciurilor şi pentru a crea un sistem de monitorizare şi luptă împotriva coruperii competiţiilor sportive.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a subliniat, de asemenea, importanţa combaterii trucajelor: Este esenţial să avem o legislaţie fermă în această zonă şi sunt convins că în cel mult un an de zile aceasta va fi conturată. Putem paria cinstit şi beneficia de pe urma pariurilor într-un mod corect. Din ce în ce mai multe instituţii se implică în combaterea trucării meciurilor, iar sfatul nostru este ca oricine să anunţe presiunile venite din club, sau din afara clubului pentru că numai aşa putem anihila această catastrofă.
Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă fotbaliştii, arbitrii, atrenorii, persoane din administraţia cluburilor, impresari, persoane din administraţia şi conducerea FRF şi Ligii Profesioniste de Fotbal.
Proiectul va fi implementat şi în alte opt ţări din Europa şi anume: Finlanda, Grecia, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Scoţia, Slovenia şi Ungaria.
The post Carmen Tocală, la seminarul „Don’t fix it” pentru combaterea trucării meciurilor appeared first on exclusivNews.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Ponta joacă ala bala portocala cu Roșia Montană
Șeful Guvernului României se răzgândește de la o zi la alta. Premierul Ponta a aprobat proiectul de lege privind exploatarea de la Roșia Montană, dar deputatul Ponta spune că nu va vota acest act normativ.
sebyNoaptea minții cu premierul Ponta. De când cu pactul de coabitare, premierul Ponta a căpătat năravul lui Băsescu, și începe să se răzgândească de la o zi la alta.
Pe 28 august Guvernul Ponta a aprobat proiectul de lege privind începerea exploatării la Roșia Montană. Duminică, Ponta, în calitate de deputat a spus că el nu va vota în Parlament proiectul de lege trimis chiar de el la legislativ.
Pentru că are dublă calitate, atât de premier cât și de deputat, Ponta își permite să ia la mișto proiectul Roșia Montană. Mai exact, Victor Ponta joacă ala bala portocala cu Roșia Montană spre uimirea tuturor. Deputatul Pont anu s-a rezumat doar la a spune că el nu va vota acest proiect de lege ci a cerut deputaților PSD să voteze fiecare după propria conștiință și să nu fie o decizie de grup parlamentar.
Băsescu atât a așteptat și l-a făcut praf pe premier, spunând că este laș, că fuge de răspundere și l-a întrebat câți bani a luat pentru semnarea proiectului.
Acum soarta exploatării aurifere de la Roșia Montană se va tranșa fie în Parlament fie printr-un referendum, local, județean sau național. Un lucru este sigur, vom avea o toamnă spumoasă, grație liderilor ce ne conduc, cel mai probabil direct în gard.
The post Ponta joacă ala bala portocala cu Roșia Montană appeared first on exclusivNews.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Mini studio Digi 24 la locul unde copilul a fost ucis de câine
Postul de știri Digi 24 a realizat un mini studio de la locul tragediei din preajma Parcului Tei din Sectorul 2 al Capitalei, unde luni la prânz un copil de 4 ani a fost ucis de câinii maidanezi.
mini studio digi 24Laurențiu Rădulescu, prezentatorul emisiunii ”Din Interior” a fost moderatorul dezbaterii ad hoc organizate în mini studioul Digi 24, amplasat la mică distanță de locul tragediei.
Cu două camere HD, reflectoare, microfoane și două pupitre, Digi 24 a reușit să amenajeze în scurt timp studioul mobil. Unde Laurențiu Rădulescu a avut doi invitați care au dat detalii despre incidentul nefericit. Unul dintre invitați a fost din Cecilia Nicolicescu, directorul Centrului Teritorial Veterinar Sector 2.
Luni, în jurul orei 12.30, un copil în vârstă de 4 ani a fost atacat și ucis de mai mulți câini maidanezi aflați în incinta unei proprietăți private din imediata apropiere a Parcului Tei.
Copilul se juca împreună cu fratele lui în vârstă de șase ani, prin acea zonă, moment în care au fost atacați de câini. Cei doi copii fuseseră lăsați nesupravegheați de bunica care-i avea în grijă.
Copilul de șase ani a scăpat doar cu o mușcătură la picior după care a fugit acasă la bunica și i-a spus ce s-a întâmplat.
Alături de Digi 24, la locul tragediei au veni și echipe de transmisie live ale Antena 3 și Realitatea TV.
laurentiu digi 24digi 24 studio
The post Mini studio Digi 24 la locul unde copilul a fost ucis de câine appeared first onexclusivNews.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Au subminat economia națională . Adriean Videanu și Varujan Vosganian sunt anchetați penal de DIICOT
Procurorii DIICOT au început urmărirea penală a lui Adriean Videanu și a ministrului liberal Varujan Vosganian. Cei doi fiind acuzați de subminarea economiei naționale prejudiciind statul cu 130 milioane euro.
videanu si vosganianVideanu și Vosganian sunt acuzați că în perioada 2006-2010, când au fost Miniștrii ai Economiei au semnat șase ordine și trei memorandumuri prin care au acordat gaze ieftine firmelor lui Ioan Nicolae.
„În perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, VARUJAN VOSGNIAN, iar în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, VIDEANU ADRIEAN, în calitate de miniştri ai economiei, au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern un număr 6 ordine, respectiv trei Memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către învinuitul IOAN NICULAE şi au utilizat SNGN ROMGAZ SA (unitate naţională de interes strategic) în interesul privat al SC INTERAGRO SA, acordând discount-uri comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către SC INTERAGRO SA, peste plafoanele practicate de SNGN ROMGAZ SA, precum şi gaze naturale doar din producţia internă, cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi în condiţiile în care SC INTERAGRO SA înregistra debite mari la plata gazelor consumate, cauzând un prejudiciu de  aproximativ 130 milioane USD”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.
DIICOT mai precizează faptul că: Activitatea grupului infracţional iniţiat, constituit şi coordonat de IOAN NICULAE viza fapte de natură să submineze economia naţională prin folosirea SNGN ROMGAZ SA (unitate prevăzută de art. 145 C.pen.) în direcţia dorită de interesele grupului infracţional. Deopotrivă, prin acţiunile grupului infracţional a fost împiedicată desfăşurarea normală a activităţii SNGN ROMGAZ SA creându-se astfel dificultăţi semnificative în buna desfăşurare a activităţii acestei societăţi. Astfel, a fost creată o stare de fapt  de natură să ameninţe bunul mers al economiei naţionale în domeniul gazelor naturale, dar şi în ansamblu prin repercusiunile negative asupra întregii economii naţionale.
Demersul miniştrilor VARUJAN VOSGANIAN şi VIDEANU ADRIEAN s-a realizat în condiţiile în care SC INTERAGRO SA înregistra o datorie reprezentând cca. 70% din bugetul anual al societăţii naţionale, fiind grav afectate principalele activităţi ale SNGN ROMGAZ SA, societatea naţională fiind transformată practic într-un furnizor al unui client privat privilegiat şi fiind pus în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.
În cauză există indicii și date temeinice potrivit cărora, prin activitatea miniştrilor VARUJAN VOSGANIAN ŞI VIDEANU ADRIEAN, respectiv prin vânzarea  preferenţială către SC INTERAGRO SA a unor cantităţi masive de gaze naturale, această societate a fost plasată într-o veritabilă poziţie de monopol pe piaţa gazelor naturale. Mai mult, SNGN ROMGAZ SA şi MINISTERUL ECONOMIEI fiind entităţi ale statului cu atribuţii în domeniul energetic, prin folosirea  SNGN ROMGAZ SA  în favoarea SC INTERAGRO SA, contrar scopului pentru care SNGN ROMGAZ SA a fost înfiinţată, s-au creat riscuri semnificative în planul securităţii energetice a ROMÂNIEI.
Afectarea activităţii SNGN ROMGAZ SA, prin demersurile şi dispoziţiile miniştrilor VARUJAN VOSGANIAN ŞI VIDEANU ADRIEAN, în favoarea SC INTERAGRO SA, s-a concretizat, conform referatului procurorilor D.I.I.C.O.T., în alocarea unor resurse din bugetul public şi care erau la dispoziţia unei societăţi naţionale ce activează într-o ramură economică strategică, pentru un interes particular, deşi raţiunea legii este ca aceste resurse să servească la acoperirea riscului pentru economie şi populaţie şi să le protejeze faţă de o eventuală situaţie de criză energetică, activitate de natură să submineze economia naţională, prin starea permanentă de pericol în care a fost pus Sistemul Energetic Naţional.
În referat se mai reţine că SNGN ROMGAZ SA a livrat în această manieră către SC INTERAGRO SA, gaze naturale din producţia proprie în valoare de cca. 1.500.000.000 lei, respectiv cca. 500.000.000 USD, din care cca. 270.000.000 lei, respectiv cca. 92.000.000 USD reprezintă valoarea reducerilor comerciale acordate ilegal.
Astfel, potrivit referatului procurorilor DIICOT există suspiciunea rezonabilă că au fost cooptaţi în gruparea infracţională VARUJAN VOSGANIAN, ministrul economiei în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008 şi VIDEANU ADRIEAN, ministrul economiei în perioada decembrie 2008- septembrie 2010, care au sprijinit gruparea infracţională iniţiată, constituită şi coordonată de IOAN NICOLAE în scopul comiterii de fapte de natură să submineze economia naţională. Prin acţiunile miniştrilor VARUJAN VOSGANIAN şi VIDEANU ADRIEAN a fost folosită SNGN ROMGAZ SA (unitate prevăzută de art. 145 C.pen.) în direcţia dorită de interesele grupului infracţional creându-se astfel o stare de pericol atât pentru securitatea statului cât şi pentru economia naţională.
Drept urmare, Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului României, aprobarea începerii urmăririi penale pentru Vosganian, iar Președintelui României, încuviințarea urmăririi penale a fostului ministru Adriean Videanu.
The post Au subminat economia națională . Adriean Videanu și Varujan Vosganian sunt anchetați penal de DIICOT appeared first on exclusivNews.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
S-a semnat contractul de privatizare al CFR Marfă. Ministrul Ramona Mănescu nu a vrut să semneze actele
La trei luni de la câștigarea licitației de privatizare a CFR Marfă, s-a semnat și contractul de vânzare a 51% din acțiunile companiei de stat.
cfr marfa si gfrGruia Stoica, patronul GFR, a semnat luni, la sediul Ministerului Transporturilor privind vânzarea CFR Marfă.
Noul Ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu a refuzat să semneze contractul de privatizare, astfel că din partea statului și-a pus semnătura secretarul de stat Cristian Ghibu.
Omul de afaceri are la dispoziție 60 de zile pentru a achita suma licitată, de 202 milioane de euro.
Premierul Victor Ponta a spus luni că: s-au depus deja 10 milioane de euro pentru garanţia de participare. După semnarea contractului, în 30 de zile trebuie depusă suma de 20 de milioane de euro (…) – 10 la sută din valoarea contractului. Şi, practic, dacă astăzi sau mâine trebuie să se semneze, imediat firma câştigătoare, că nu ministerul, conform legii firma respectivă, se adresează oficial Consiliului Concurenţei pentru a primi avizul.
Gruia Stoica ar fi făcut rost de mare parte din bani de la IFC, divizia de investiţii private a Băncii Mondiale.
Premierul Ponta a spus că dacă Gruia Stoica nu va plăti acţiunile, privatizarea va fi anulată, iar compania de stat va intra într-un amplu proces de restructurare.
Vânzarea pachetului de acţiuni a fost asumată de către Guvernul României prin Hotărârea nr. 526/2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român – S.A., în calitate de cumpărător.
Procesul de pregătire a privatizării CFR Marfă a demarat în 2008, odată cu includerea companiei în programul de privatizare al Ministerului Transporturilor.
Prin Hotărârea de Guvern nr.46, din 13 februarie 2013, privind aprobarea Strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia, a fost aprobată strategia de privatizare prin vânzarea unui pachet majoritar de acţiuni.
Hotărârea nr.526/2013, pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 14 august a.c., termenul de finalizare a tranzacţiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ.
The post S-a semnat contractul de privatizare al CFR Marfă. Ministrul Ramona Mănescu nu a vrut să semneze actele appeared first on exclusivNews.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

Liviu Dragnea, din nou la DNA: Sper să îi conving că sunt nevinovat.
Vicepremierul Liviu Dragnea s-a prezentat din nou, marti, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a studia dosarul referendumului din 2012. "Sper sa ii conving pe oamenii astia ca sunt nevinovat", a declarat Liviu Dragnea la intrarea in sediul DNA. Liviu Dragnea a anuntat ca in perioada urmatoarea vrea sa studieze toate probele din acest dosar si ca va incerca sa "faca de toate": sa mear
PROTESTELE DIN CAPITALĂ: Bulevardul Regina Elisabeta, deblocat de manifestanţi după şase ore
Bulevardul Regina Elisabeta din Capitală a fost deblocat de manifestanţi după şase ore, a doua zi de proteste la Universitate faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană fiind încheiată fără incidente.
CRIZA SIRIA. Hackerii sirieni au atacat site-ul puşcaşilor marini americani. ...
Hackeri favorabili regimului sirian au postat mesaje pe site-ul de recrutare al U.S. Marines Corps, cerand soldatilor sa sfideze ordinele presedintelui american Barack Obama, relateaza Mediafax. Hackerii au publicat fotografii cu persoane in uniforme americane afisand pancarte scrise de mana pe care se putea citi ca ei nu vor lupta pentru Al-Qaida in Siria. "Obama este un tradator care vrea sa va
Ciocniri între manifestanţi şi poliţie după distrugerea unor semne bilingve în Croaţia
Ciocniri au avut loc, luni, între poliţie şi manifestanţi croaţi care au rupt însemne chirilice, alfabet utilizat de minoritatea sârbă din Croaţia, la Vukovar, oraş distrus de forţele sârbe în cursul conflictului din 1991-95.
Proiectul noii legi a insolventei, lansat in dezbatere publica de catre Ministerul Justitiei. Planul de reorganizare, aprobat doar cu acordul a 30% din masa credala
Proiectul noii legi a insolventei publice a fost lansat in dezbatere publica de catre Ministerul Justitiei, potrivit unui comunicat de presa remis HotNews.ro. Autoritatile sustin ca "proiectul noii legi a insolventei propune o  solutie integratoare, incluzand intr-un singur corpus normativ legislatia generala, aplicabila tuturor operatorilor economici, legislatia speciala, incidenta institutiilor
Caru' cu vedete: Sa va ia dracu de imputite si ordinare ce sunteti, penalelor. Cum le pune Bianca la punct pe rautacioasele slobode la gura!; Bahmu: Ma marit iar cu Prigoana! Nici nu mai stiu a cata oara; Ruby, cu sanii la vedere in noul numar FHM
Iar s-au despartit? Madalina Ghenea a venit singura la Festivalul de Film de la Venetia. Imbracata in alb, pasind sigura pe ea, Madalina Ghenea a facut furori la Festivalul de Film de la Venetia, unde a fost invitata...Sotia lui Mauro Zarate a provocat nebunie in Argentina cu un pictorial provocator. Natalie Weber este protagonista unui pictorial sexy in ultimul numar al revistei Hombre. Sotia juc
Subiectele Zilei: Legea Rosia Montana in versiunea Guvernului: Maraton de 48 de avize in 10 luni; Ramona Manescu a semnat cu mana altcuiva contractul de privatizare a CFR Marfa; Maidanezii lui Oprescu, o afacere care a ajuns sa ucida
Cosmarul de pe Centura continua minimum 4 ani. In timp ce lanseaza proiecte de sute de milioane de lei pentru variante de ocolire la Stei sau Alesd, CNADNR a abandonat total centura Bucurestiului, unul din cele mai aglomerate si mai importante drumuri din tara...Reactia strazii la moartea copilului atacat de maidanezi. Oamenii striga, primaria nu are pe cine sa acuze. Vestea ca un copil in varsta
Business Report: Topul contractelor cu bani publici in 2013. Cine sunt marii castigatori; Finantarea economiei: Cum au trecut capsunarii inaintea investitorilor straini; UE vrea limitatoare de viteza care sa nu permita masinilor sa depaseasca 112 km/ora. Transportator roman: As vrea sa vad o Dacie dotata cu asa ceva!
Biblia insolventelor a fost facuta publica. Cele mai importante schimbari din ultimii 20 de ani. Codul Insolventei, primul document de acest tip din Europa, a fost lansat in dezbatere publica...Lupta cu kilogramele in plus, o afacere de milioane de lei. 100 de lei pe kilogram. Nu vorbim de comert, ci de costul unui kilogram slabit la clinicile de nutritie din Capitala...
Politic Show: Cui ii e teama de Piata Universitatii: Basescu da sah cu referendumul invalidabil, Ponta ingroapa Rosia Montana in Parlament pana dupa prezidentiale; Crin Antonescu, in sedinta PNL cu usile inchise: Nu stiu daca PNL e cu adevarat la putere sau e in opozitie
Crin Antonescu: Propun modificarea Regulamentului Senatului: premierul sa vina in plen o ora pe luna. "Am un proiect pe care doresc sa-l initiez si eu la Senat, de modificare a Regulamentului Senatului tot in acest sens...Fosta candidata la parlamentare Anca Circu a picat Bac-ul a doua oara. De vina este sistemul "neperformant si prafuit". Pentru a doua oara, fosta candidata la parlamentare, a pic
Faze tari: Cum sa fii mai slaba in 15 minute?; Sfaturi de agatat din 1938, destinate femeilor: Incercati sa nu lesinati de la bautura; Indecent! Sex oral in plina zi, intre oamenii strazii!
Imagini uimitoare: Seamana cu un extraterestru, dar nu e. US Geological Survey, prin programul Bee Inventory and Monitoring, a realizat imagini uimitoare ale albinelor vazute de aproape...Si-a invitat iubita la un observator astronomic. Ce a vazut fata cand s-a uitat prin telescop. David si Saydi, fata cu care avea o relatie de 6 ani, au mers la un observator astronomic pentru ceva...
Utile: Stresul si cancerul - o legatura reala; Ce boli indica variatiile subite de greutate; Pericolele nebanuite din frigider. Cum aranjezi alimentele ca sa nu te imbolnavesti; De ce sufera oamenii de jet lag?
Alimentele care ne mentin mintea limpede si previn pierderea memoriei, cea mai noua descoperire a cercetatorilor. La fel ca oamenii, mustele de otet Drosophila devin mai uituce pe masura ce inainteaza in varsta...Dependenta de internet, mai comuna decat alcoolismul. In SUA, un spital introduce un program care trateaza adictia. Primul program care va trata dependenta de internet va fi deschis la un
Bancul zilei: Dialog soacra-nora in proverbe
Vine soacra la nora si primul lucru pe care il face - trece cu degetul peste televizor si vede ca e prafuit. Soacra: - Draga nora, stii ce proverb exista pentru asemenea situatie?
protest
protest protest. From: HotNews Romania Views: 13 1 ratings Time: 00:24 More in Comedy
protest
protest protest. From: HotNews Romania Views: 39 0 ratings Time: 00:25 More in Comedy
Protest
Protest protest. From: HotNews Romania Views: 27 0 ratings Time: 00:28 More in Comedy
Simona Halep a ratat calificarea în sferturile de finală la US Open
Ghinion curat pentru Simona Halep în optimile de finală de la US Open. A ratat calificarea în sferturi și din cauza faptului că meciul s-a întrerupt din cauza ploii când avea minge de set.  Simona Halep, cap de serie numărul 21 la US Open, a fost învinsă în două seturi, de italianca Flavia Pennetta, locul 83 mondial. Deși românca este mult mai bine clasată în topul WTA, nu a reușit să se impună în
Semnificaţii istorice pentru 3 septembrie
În 1950 a încetat din viaţă inventatorul, constructorul de avioane şi motoare Traian Vuia, membru de onoare al Academiei Române. În 1906 a realizat primul zbor autopropulsat (fără catapulte sau alte mijloace exterioare) cu un aparat mai greu decât aerul. (n.17/29 august 1872).

YESTERDAY