vineri, 25 martie 2011

Video: Campania - Stop violenţei TV


STOP violentei TV

Categorie: Diverse
Zonă/Județ: Național
Adresă: Romania
Contact: Daniela Christian
Telefon: 0723.373 856
Email: invatamant@zibo.ro
Website: www.zibo.ro

Siai ca anual copilul tau petrece mai mult timp in fata televizorului decat la scoala?

Stiai ca televizorul, prin continutul neadecvat pe care-l promoveaza uneori, poate propaga in randul copiilor atitudini antisociale precum: dezinhibitia, desensibilizarea fata de victime, afectarea operationalitatii sistemului cognitiv, invatarea de tehnici de agresiune?


Sustine si participa la "Saptamana familiei, saptamana fara TV" 11-16 Aprilie

Obiectivele actiunii: 
  • Constientizarea parintilor privind pericolul televizorului si internetului in educatia si formarea copiilor;
  • Educarea parintilor in ceea ce priveste controlul parental;
  • Regasirea timpului petrecut in familie.
Scopul actiunii: 

Reducerea timpului petrecut de copii in fata TV si calculatorului si limitarea accesului copiilor la programele TV si site-urilor cu continut neadecvat pentru acestia.

Festivalul Județean „Ion Creangă”

Festivalul Județean „Ion Creangă”: "


News Sâmbătă,26.03.2011 are loc a V-a ediție a Festivalului Județean "Ion Creangă", organizat de Școala Nr 14 "Ștefan cel Mare" Botoșani.

"

Narcisa Iorga, plângere penală împotriva trustului Intact

Narcisa Iorga, plângere penală împotriva trustului Intact: "
Am depus plângerea împotriva trustului Intact pentru că acest grup de presă a dus o campanie de ameninţare, de şantajare a mea, astfel încât să-mi influenţeze votul în cadrul Consiliului, faţă de încălcările legislaţiei audiovizuale de câtre Antena1 şi Antena3”, a spus pentru paginademedia.ro Narcisa Iorga, membru CNA.
Declaraţia ei vine la o zi după ce Mircea Badea şi Mihai Gâdea au spus la Antena 3Narcisa Iorga a depus o plângere penală împotriva lor şi împotriva Gabrielei Vrânceanu Firea.
Mihai Gâdea şi Mircea Badea au declarat, ieri seară, la Antena3 Narcisa Iorga a depus o plângere penală împotriva lor şi împotriva Gabrielei Vrânceanu Firea. Narcisa Iorga spune că e vorba de o plângere împotriva Intact Media.
“Pe numele meu şi nu numai a fost făcută o plângere penală de către unul dintre oamenii lui Traian Băsescu, sigur, dorindu-se, probabil, să ni se facă dosar penal. Zilele trecute am primit neînceperea urmării penale în ceea ce mă priveşte”, a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii Sinteza zilei.
Contactată de paginademedia.ro, Narcisa Iorga a declarat într-un scurt interviu că plângerea penală a fost făcută împotriva trustului Intact pentru ameninţare şi ultraj.
Narcisa Iorga a mai spus că prin declaraţiile făcute de Mihai Gâdea - directorul Antena3 şi Mircea Badea - realizatorul emisiunii În gura presei, “cei doi încearcă să se victimizeze, neavând capacitatea să recunoască faptul că sancţiunile pe care le primesc sunt ca urmare a încălcării legislaţiei audiovizuale”.
Ce au spus aseară Mihai Gâdea şi Mircea Badea în timpul emisiunilor de la Antena3?
“Pe numele meu şi nu numai a fost făcută o plângere penală de către unul dintre oamenii lui Traian Băsescu, sigur, dorindu-se probabil să ni se facă dosar penal. Zilele trecute am primit neînceperea urmării penale, în ceea ce mă priveşte.
Unul dintre oamenii numiţi personal de Traian Băsescu, într-o funcţie importantă din această ţară, o persoană care se afla în Consiliul Naţional al Audiovizualului.
Deci un arbitru în audiovizual face plângere penală, aşteptând cu siguranţă şi dorind să ni se facă dosare penale. Să ai dosar penal nu e un lucru prea simplu si care să bucure pe cineva”, şi-a anunţat Mihai Gâdea unul dintre subiectele dezbătute în emisiunea Sinteza zilei, de ieri.
Iorga Narcisa a reclamat că moderatorii emisiunilor În gura presei (Mircea Badea), Ştirea zilei (Gabriela Vrânceanu Firea) şi Sinteza zilei (Mihai Gâdea).”
“Doamna Narcisa Iorga este fosta mea producatoare, despre ea este vorba, am salvat-o într-un moment foarte greu al vieţii domniei sale, pe când era prigonită de PSD, despre asta este vorba. Cel care o prigonea, la vremea respectivă, acum îi este coleg.
Doamna Narcisa Iorga a făcut plângere penală pe numele noastre pentru că am făcut diverse afirmaţii cu privire la trecutul reclamantei, la activităţile pe care le prestează ca angajată a CNA, afirmaţiile sunt de natură să-i aducă atingere reputatiei…..

Narcisa Iorga: Am acest drept să mă plâng pentru un şantaj la adresa mea

Am acest drept sa ma plang pentru un santaj la adresa mea“, spune Narcisa Iorga intr-un interviu acordat paginademedia.ro.
Narcisa Iorga:
“Am depus plângerea împotriva trustului de presă Intact pentru că acest trust prin cele două posturi de televiziune Antena3 şi Antena1, dar şi prin alte publicaţii ale sale au dus o campanie de ameninţare, de şantajare a mea, astfel încât să-mi influenţeze votul în cadrul Consiliului, faţă de încălcările legislaţiei audiovizuale de câtre Antena1 şi Antena3.
Am acest drept ca orice alt om din această ţară? Am acest drept să mă plâng pentru un şantaj la adresa mea.
Plângerea penală nu era la adresa domnului Gâdea sau la adresa domnului Badea, iar reacţiile domniilor lor sunt doar ca urmare a incapacităţii de a înţelege că o lege, într-o ţară, trebuie respectată, inclusiv de Mircea Badea, inclusiv de Mihai Gâdea.”
Paginademedia.ro: Pentru ce a fost făcută plângerea penală?
“Ultraj şi şantaj pentru că eram ameninţată dacă voi continua să votez o amendă pentru Antena1 sau Antena3, iată ce mi se întâmplă.”
Când a fost făcută această plângere?
“În aprilie 2010.”
Cum priviţi această decizie a Parchetului?
“Din punctul meu de vedere, răspunsul dat de Parchet nu se regăseşte în plângerea pe care eu am făcut-o.
Răspunsul Parchetului era pe insultă sau calomnie, ori aceste articole ştiu şi eu că sunt abrogate de câţiva ani, nu pe asta trebuia să răspundă Parchetul, ci pe şantaj şi ultraj, având în vedere că eu am fost ameninţată pentru un act pe care îl îndeplinesc în funcţia publică pe care o am, deci nu pentru insultă şi calomnie.”
Plângerea a fost făcută în nume personal?
“În nume personal, evident, pentru că atacurile trustului Intact la adresa mea au fost pe viaţa privată.
Faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a avut nevoie de aproape un an de zile să dea un răspuns de neîncepere a urmăririi penale pentru două articole care sunt abrogate, asta e, au libertatea asta.
Însă şi eu am dreptul să merg mai departe pe proces civil, de exemplu. Dacă eu consider că rezoluţia de neurmărire penală este insuficient documentată, am dreptul să merg mai departe Am dreptul să mă plâng pentru drepturile care mi-au fost încălcate.”
Când a dat Parchetul această decizie de neîncepere a urmăririi penale?
“Cred că în urmă cu două săptămâni.”
"

TVR3 îşi lansează grila de primăvară cu Vocea populară

TVR3 îşi lansează grila de primăvară cu Vocea populară: "

TVR3, canalul Televiziunii Române care uneşte conţinutul tuturor celor cinci staţii locale, îşi lansează pe 28 martie noua grilă de programe.

Grila de primăvară se deschide odată cu cu debutul celei de-a doua ediţii a concursului Vocea populară.

Din noua grilă a TVR3:

  • TVR3 va difuza, din 28 martie, de luni până vineri, de la ora 20.00, concursul de interpretare a cântecului popular românesc Vocea populară. Telespectatorii vor putea urmări etapele judeţene din Iaşi, Bucureşti (prezentatoare Ema Pendiuc), Craiova, Timiş şi Cluj.
  • De luni până vineri, principalele evenimente ale zilei vor fi dezbătute în continuare, în direct, de invitaţi din fiecare zonă a ţării, la magazinul multiplex Regionalia, alături de moderatorii fiecărui studio teritorial: Dana Păun şi Robert Ungureanu (Craiova – luni), Sebesi Karen şi Bogdan Roşca (Cluj – marţi), Cosmin Ţîntă (Timişoara – miercuri), Mihaela Crăciun (Bucureşti – joi) şi George Onofrei (Iaşi – vineri).
  • Claudiu Lucaci realizează, de la ora 19 emisiunea Spaţiul deciziilor, un program în care, alături de diverşi invitaţi, dezbătute evenimentele politice ale zilei.
  • Emilia Nicolaescu realizează, de luni până vineri, de la ora 7.00, emisiunea Regional Cafe.

Programul de weekend

  • Emisiunea Hora prichindeilor trece de pe TVR2 pe TVR3 şi va putea fi urmărită, sâmbăta, de la ora 9.00.
  • În fiecare sâmbătă, de la ora 13.05, Sergiu Vitalian Vaida va realiza emisiunea Vine Cluju’ pe la noi.
  • Irninis Miricioiu prezită emisiunea Din arhiva TVR, sâmbăta, de la ora 16.00, iar Eda Marcus realizează tot sâmbăta Regio Rock, program difuzat de la ora 20.00.
  • La capitolul filme, TVR3 va difuza producţii româneşti, în fiecare sâmbătă, de la ora 22.00. Iar duminica, de la aceeaşi ora vor fi difuzate filme realizate de vecinii geografici ai României, sub genericul Filemele de lângă noi.
  • Duminica, de la ora 10.00, canalul public va difuza, în direct, Liturghia oficiată în diferite biserici şi mănăstiri din ţară, la Axios.
  • Emisiunea Caravana TVR 3 va fi difuzată duminica, de la ora 16.00. Programul debutează cu „Sibiul şi împrejurimile”, o producţie a Studioului teritorial Cluj.
  • În fiecare duminică, de la ora 20.00, postul va difuza Teatrul TV. Vocea Patriotului Naţionale, de I.L.Caragiale este prima piesă care va putea fi urmărită la TVR3, difuzată fiind de studioul TVR Bucureşti.
  • Postul va difuza numeroase competiţii sportive, printre care: – Finalele Cupei României la Box, Campionatul Naţionel de Polo şi Campionatele Naţionale de Baschet feminin şi masculin, transmise în direct.

Despre TVR3:

Postul naţional dedicat vieţii comunităţilor locale, cum a fost definit oficial TVR3, a fost lansat în octombrie 2008, în timpul mandatului fostului preşedinte al Televiziunii Române, Alexandru Sassu.

"

Care sunt cele mai grele întrebări care ţi-ar putea fi puse la un interviu de angajare pentru Google, Facebook sau Apple

Care sunt cele mai grele întrebări care ţi-ar putea fi puse la un interviu de angajare pentru Google, Facebook sau Apple: "Nu e uşor să te angajezi la firme precum Facebook, Google sau Apple. Dacă aplici pentru un job la ei, te poţi trezi că eşti întrebat câte semafoare sunt în oraş. În 2010 s-au făcut atât de puţine angajări încât, pentru a fi sigure că vor coopta pe cine trebuie, firmele şi-au înăsprit cerinţele interviurilor de angajare.

"

Pagina de media – Petrişor Obae » CTP: Voi continua să scriu la Gândul indiferent pe ce suport apare

Pagina de media – Petrişor Obae » CTP: Voi continua să scriu la Gândul indiferent pe ce suport apare: "“Voi continua să scriu la Gândul chiar dacă vom ajunge să scriem pe tăbliţe de ardezie”, a declarat editorialistul Cristian Tudor Popescu, într-un scurt interviu pentru paginademedia.ro.

Jurnalistul a mai spus că nu comentează hotărârea administrativă care s-a luat în legătură cu renunţarea la ediţia tipărită."

Certuri pe bani la TV

România epistolară. Şi o idee pentru CNA: certurile TV pe bani trebuie marcate « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET: "Poate CNA-ul ar trebui să ia în considerare acest lucru: cînd eşti plătit ca să te cerţi, ar fi util ca telespectatorul s-o ştie, iar emisiunea ar trebui să facă public măcar faptul că există un contract. Poate în felul acesta i se vor explica multe dintre exagerări. Graniţa dintre certuri conjugale simpe şi certuri conjugale contra bani trebuie ţinută clară pe cît posibil. Altfel, vom avea în curînd oferte de pachete speciale: filmuleţ porno, plus lacrimi, plus sms-uri costă X lei."

Voiculescu i-a propus demisionarei de la Antena 3 să-i fie consilieră | REALITATEA .NET

Voiculescu i-a propus demisionarei de la Antena 3 să-i fie consilieră | REALITATEA .NET: "Magnatul Dan Voiculescu a avut azi, prima convorbire din viaţa lui cu jurnalista demisionară Sorina Matei, în cadrul căreia i-a oferit un post de consilier, pentru cazul în care decizia ei de a pleca rămâne bătută în cuie, informează Inpolitics."

Cum se negociază un interviu la Preşedinţie

Cum se negociază un interviu la Preşedinţie
Sorina: Adevărul: "Povestea a început luni. În urma intervenţiei de la RTV de duminică seara a preşedintelui Băsescu şi în urma discuţiilor de la RTV pe tema interviului dat la TVR, Palatul Cotroceni mă sună de dimineaţă şi mă întreabă dacă Antena 3 e dispusă să facă un interviu cu preşedintele Băsescu, la Palatul Cotroceni, pe subiectul Libia. Eu nu am dat iniţial niciun răspuns.
Am sunat conducerea Antena 3 şi am întrebat dacă doreşte să facă acest interviu pentru care trebuia trimisă o solicitare scrisă."

Băsescu face pace cu Realitatea TV

Băsescu face pace cu Realitatea TV: "Preşedintele a acceptat să dea, miercuri seară, un interviu postului de ştiri după aproape un an şi jumătate de la ultima sa apariţie la Realitatea. Analiştii văd în spatele disponibilităţii lui Băsescu de a discuta cu televiziunile o încercare de reconciliere cu instituţiile, pe care, până acum le blama."