vineri, 18 octombrie 2013


Atanasiu: Trăienică ar fi făcut cu capul, ar fi scos chestia cu dosarul dacă eram propus la Economie
Senatorul PNL Teodor Atanasiu a declarat că nu a fost nominalizat la conducerea Ministerului Economiei pentru că în discuţiile din partid, la care a participat, s-a concluzionat că dacă preşedintele Traian Băsescu l-ar vedea propus, "ar face cu capul" şi "ar scoate imediat chestia cu dosarul".
Decizia privind retragerea Ordinului "Steaua României" acordat lui Tokes, amânată pentru 20 noiembrie
Consiliul de onoare al Ordinului Naţional "Steaua României" va "încerca" să decidă în 20 noiembrie cum va soluţiona cererea unor membri ai Ordinului privind retragerea distincţiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes.
STUDIU: Piaţa auto europeană va creşte în 2014, pentru prima dată în şapte ani
Vânzările de autovehicule noi din Europa vor creşte probabil în 2014, pentru prima dată în şapte ani, chiar dacă avansul va fi limitat parţial de şomajul ridicat şi efectele crizei datoriilor suverane, arată un studiu realizat de un centru de cercetare afiliat Hyundai Motor Group.
VIDEO Concert surpriza oferit de Paul McCartney la Londra, anuntat pe twitter cu doar cateva minute inainte de eveniment
Fostul Beatles Paul McCartney a oferit un concert-surpriza vineri, la Covent Garden, in centrul Londrei, unde a interpretat la pian si la chitara sase cantece, scrie AFP.
Oferta uriasa de cumparare a energiei pe bursa OPCOM: Energon Power, firma controlata de omul de afaceri Rares Criste, vrea sa incheie contract pentru 7 milioane MWh, pe o perioada de 4 ani
Firma Energon Power& Gas SRL a depus pe OPCOM (bursa energiei) o oferta foarte indrazneata de cumparare de energie electrica. Mai exact, vrea sa incheie, daca vor exista doritori, un contract pentru 7 milioane MWh de energie, care sa fie livrata in perioada 1 ianuarie 2014-31 decembrie 2017, la pretul de 165 lei/MWh. Este o oferta uriasa in conditiile in care cel mai mare contract incheiat pe
Victor Ponta: Nu se stabileste la Washington cine-i presedinte, cine-i prim-ministru
Premierul Victor Ponta a declarat vineri seara, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca "nu se stabileste la Washington cine e presedinte sau cine e prim-ministru" in Romania, raspunzand astfel unei intrebari legate de anuntarea unei eventuale candidaturi la Presedintie din partea PSD dupa intoarcerea din SUA.
STUDIU: Piaţa auto europeană va creşte în 2014, pentru prima dată după şapte ani.
Vanzarile de autovehicule noi din Europa ar putea creste in 2014, pentru prima data dupa sapte ani, chiar daca avansul va fi limitat partial de somajul ridicat si efectele crizei datoriilor suverane, arata un studiu realizat de un centru de cercetare afiliat Hyundai Motor Group, citat de Mediafax. Piata auto din Europa va inregistra o crestere de 2,5% anul urmator, la 13,87 milioane de unitati, es
Alain Delon, criticat pentru declaraţii despre extrema dreaptă, renunţă la preşedinţia Miss France
Actorul francez Alain Delon a decis să renunţe la titlul de preşedinte onorific pe viaţă al comitetului Miss France, după ce organizatorii acestui concurs de frumuseţe i-au cerut explicaţii detaliate în legătură cu declaraţiile sale despre partidul de extremă dreaptă Frontul Naţional.
Parlamentul portughez a votat în favoarea reducerii pensiilor de peste 600 de euro
Parlamentul portughez a votat vineri în favoarea unei reforme foarte contestate ce prevede tăierea cu aproape 10 la sută pensiilor funcţionarilor care depăşesc 600 de euro pe lună.
Ministrul Culturii, Daniel Barbu, este păzit începând de vineri de o echipă a SPP
Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că începând de vineri este protejat de o echipă a Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), el precizând că s-a simţit "în pericol" în timpul incidentului petrecut joi seară în Centrul Vechi al Capitalei.
STUDIU: Maimuţele aşteaptă răspunsul interlocutorilor înainte de a continua o conversaţie
Saguin, o specie de maimuţe mici din America de Sud, cu smocuri de păr la urechi, "vorbeşte" într-un mod asemănător cu cel al oamenilor, aşteptând ca interlocutorul să termine ce are de spus înainte de a continua o conversaţie, au constatat oamenii de ştiinţă americani, potrivit bbc.co.uk.
Luare de ostatici într-o bancă din Paris.
UPDATE. Doi dintre ostatici din banca pariziana au fost eliberati. _ _ _ _ _ Un barbat inarmat cu un cutit a atacat o banca din arondismentul 13 din Paris si a luat patru angajati drept ostatici. Politia inceraca, la momentul transmiterii acestei stiri, sa negocieze cu atacatorul. Acesta cere o locuinta sociala pentru el si pentru fiul sau, transmite France 24. Stire in curs de actualizare
Ramona Bădescu începe Duminica în familie la TVR 1
Duminică după-amiază,  de la ora 16.00, Ramona Bădescu îşi aşteaptă telespectatorii la cea  de-a doua ediţie a Duminicii în familie de la TVR 1, difuzată şi online, pe TVR+. Timp de trei ore, personalităţi din domenii diferite vin la TVR 1, unde vor glumi, dar vor discuta şi despre afaceri, hobby-uri, artă, sport, modă, bucătărie, vor face planuri, se vor amuza, se vor juca, vor asculta muzică şi
Tricolor uriaș la marșul Unirii României cu Basarabia, desfășurat duminică la București
Capitala va fi blocată duminică, între Guvernul României și Palatul Parlamentului de Marșul Unirii României cu Basarabia la care sunt așteptați să participe peste 10.000 de persoane. La marșul de duminică va fi afișat un steag tricolor uriaș de 1200 mp, cusut timp de trei săptămâni de către 100 de basarabeni. Prin acest steag, basarabenii își manifestă dorinţa de unire cu România. Drapelul va fi d
Simona Halep, în semifinale la Kremlin Cup
Simona Halep s-a calificat vineri, în semifinalele probei de simplu feminin, din cadrul turneului WTA Kremlin Cup, de la Moscova, dotat cu premii în valoare de 795,707 de dolari. Simona Halep a învins-o vineri, în sferturile de finală pe rusoaica, Alisa Kleybanova în două seturi, scor 6-1, 6-1. Românca a avut nevoie doar de o oră și 12 minute de joc ca să se impună în fața rusoaicei, locul 254 WTA
Perechea Mergea/Rosol s-a calificat în semifinale la Viena
Perechea Florin Mergea/Lukas Rosol (România/Cehia) s-a calificat, vineri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Viena, dotat cu premii în valoare totală de 501.335 de euro, informează site-ul oficial al competiţiei.
MEDIAFAX MONITORIZARE: Ponta, la mare distanţă de Antonescu la mediatizare pe tema Roşia Montană
Premierul Victor Ponta a fost cel mai mediatizat politician atât la televiziune, cât şi în mediul on-line pe subiectul Roşia Montană, la mare distanţă de Crin Antonescu, aflat pe locul doi şi de Traian Băsescu, interesul general pentru acest subiect scăzând puternic în ultima perioadă.
Malala, invitată la Palatul Buckingham, i-a oferit reginei Elizabeth a II-a o carte - FOTO
Tânăra pakistaneză Malala Yousafzai, care a supraviţuit unei tentative de asasinat comise de talibani, i-a oferit vineri un exemplar al autobiografiei sale reginei Elizabeth a II-a, care a primit-o la Palatul Buckingham.
Numărul consumatorilor de heroină şi alcool cu diazepam, în creştere.
Numarul consumatorilor de etnobotanice ajunsi la spital in stare grava s-a redus la jumatate in 2013, dar a crescut cel al utilizatorilor de heroina si alcool combinat cu diazepam. "Este foarte grav si asa, dar comparativ cu starile grave in care cadeau cei care consumau etnobotanice, adica acele psihoze toxice, heroina are tratament de substitutie gratuit prin programele CNAS si ale MS. Pe l
Principalele teme romano-americane inaintea vizitei premierului Ponta la Washington: energia, privatizarile, justitia
Energia este probabil cel mai important dosar care va fi discutat de premierul Victor Ponta in Statele Unite, saptamana viitoare. Seful Guvernului, care are programata o vizita oficiala in SUA, saptamana viitoare, a declarat ca se va intalni, la Casa Alba, cu vicepresedintele american Joe Biden.
Acţiunile Google depăşesc pentru prima dată 1.000 de dolari, după rezultatele financiare bune
Acţiunile Google au crescut cu 13% în prima parte a şedinţei de vineri pe bursa din Statele Unite şi au depăşit pentru prima dată pragul de 1.000 de dolari, cotaţia fiind susţinută de rezultatele financiare bune raportate de companie pentru trimestrul al treilea, potrivit MarketWatch.
O adolescentă cu un IQ mai mare decât cel al lui Einstein va deschide Balul debutantelor de la Paris
Lauren Marbe, fiica în vârstă de 17 ani a unui şofer de taxi din Marea Britanie, are un coeficient de inteligenţă (IQ) mai mare decât cel al lui Einstein şi a fost aleasă pentru a deschide oficial Balul debutantelor de la Paris, pe 30 noiembrie.
Ion Stan, judecat pentru trafic de influenţă: Un înalt demnitar al statului m-a ameninţat de două ori. Voi proba acest lucru
Deputatul Ion Stan, judecat pentru trafic de influenţă, a declarat, vineri, în faţa judecătorilor instanţei supreme, că dosarul său este o înscenare, el precizând că "un înalt demnitar al statului" l-a ameninţat de două ori şi că urmează să aducă probe în acest sens.
Blaga: Asumarea pe descentralizare e inacceptabilă. Antonescu minte, n-am fost chemaţi la dialog
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, afirmă că este inacceptabilă angajarea răspunderii Guvernului pe o temă atât de importantă ca descentralizarea, el precizând că democrat-liberalii nu au fost invitaţi la un dialog pe acest subiect şi că liberalul Crin Antonescu minte când susţine contrariul.
Ponta: Isărescu ar fi un candidat cu foarte multe şanse la Preşedinţie, dar nu candidează.
Premierul Victor Ponta a adeclarat, vineri, ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ar fi un candidat cu foarte multe sanse la prezidentiale, "dar nu candideaza", transmite Mediafax. "Ar fi, dar nu candideaza. Toti cei care nu candidam avem sase foarte mari", a spus Ponta. Premierul a adaugat ca doar cei care candideaza au probleme cu sansele, in timp ce ceilalti, de pe margine, s
Mircea Dusa, in SUA: Amplasamentul de la Deveselu, pilon important al Parteneriatului strategic Romania-SUA
Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a afirmat, la o dezbatere a Consiliului Atlantic al SUA, ca Romania este un sustinator activ a dezvoltarii unei capabilitati NATO de aparare antiracheta, iar amplasamentul de la Deveselu este unul dintre cei mai importanti piloni ai parteneriatului strategic.