marți, 15 mai 2012

Ion Cristoiu la B1 TV: Academia Romana a fost terfelita prin slugarnicia lui Ionel Haiduc in fata lui Victor Ponta

Ion Cristoiu la B1 TV: Academia Romana a fost terfelita prin slugarnicia lui Ionel Haiduc in fata lui Victor Ponta: Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, marti, la emisiunea "Ultimul Cuvant" difuzata de B1 TV, ca imaginea Academiei Romane a fost terfelita prin scandalul plagiatului lui Ioan Mang si prin comportamentul servil a presedintelui institutiei, Ionel Haiduc, in fata premierului Victor Ponta.

Doi jurnalişti câştigă la CEDO procesul cu statul român, pentru încălcarea libertăţii de exprimare

Doi jurnalişti câştigă la CEDO procesul cu statul român, pentru încălcarea libertăţii de exprimare: Doi jurnalişti din Piatra Neamţ au cîştigat la Curtea Europeană de la Strasbourg procesul cu statul român, pentru încălcarea libertăţii de exprimare, Guvernul urmând a le plăti despăgubiri de 18.000 de euro şi cheltuieli de judecată de 5.500 de euro.





VIDEO Festivalul de la Cannes se deschide in 16 mai cu Moonrise Kingdom de Wes Anderson. Un interviu individual cu regizorul te costa 1250 de dolari

VIDEO Festivalul de la Cannes se deschide in 16 mai cu Moonrise Kingdom de Wes Anderson. Un interviu individual cu regizorul te costa 1250 de dolari: Festivalul de la Cannes se deschide in 16 mai si promite o editie, a 65-a, de familie, cu precizarea ca familia se largeste. Nu doar Michael Haneke, Abbas Kiarostami, Ken Loach sau Cristian Mungiu vor calca pe covorul rosu (schimbat zilnic!), dar si Robert Pattinson, Kristen Stewart sau Kylie Minogue care joaca in trei filme din Competitia Oficiala. Pana in 28 mai, HotNews.ro va tine la curent cu ce se intampla mai interesant pe Croazeta.

Iurie Darie ar putea fi operat zilele următoare. Intervenţia programată miercuri, amânată din cauza unei infecţii urinare depistate la actor

Iurie Darie ar putea fi operat zilele următoare. Intervenţia programată miercuri, amânată din cauza unei infecţii urinare depistate la actor: Iurie Darie ar putea fi operat zilele următoare pentru scoaterea de lichid din zona creierului, intervenţia programată iniţial pentru miercuri urmând, foarte probabil, să fie amânată, din cauza unei infecţii urinare ce a fost depistată, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din anturajul actorului.





Cine este noul purtător de cuvânt al președintelui Traian Băsescu

Cine este noul purtător de cuvânt al președintelui Traian Băsescu: Bogdan Oprea este noul purtător de cuvânt al președintelui Traian Băsescu. Bogdan Oprea este fost jurnalist la Adevărul de seară și a fost purtător de cuvânt la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în vremea în care era...

CNA: Ştirile cu Gigi Becali nu pot fi difuzate în jurnalele sportive, în timpul campaniei electorale

CNA: Ştirile cu Gigi Becali nu pot fi difuzate în jurnalele sportive, în timpul campaniei electorale: Televiziunile şi radiourile nu au voie să difuzeze în jurnale sportive, în timpul campaniei electorale, ştiri despre oamenii din sport implicaţi în campanie, precum Gigi Becali, informaţiile despre activităţile acestora putând fi transmise doar în emisiunile electorale şi în dezbaterile electorale.





VIDEO/ Teorie şocantă: Romanii sunt urmaşii tracilor

VIDEO/ Teorie şocantă: Romanii sunt urmaşii tracilor:
La începutul lunii martie a început să circule pe Youtube un film care, în mai puţin de o lună, a stârnit un val de vizualizări şi peste 800 de comentarii. Este vorba despre „Dacii- adevăruri tulburătoare”, un documentar care, potrivit realizatorilor,  ar demonstra care este adevărata origine a poporului român. Mai mult, autorii documentarului- căruia ziarul Adevărul i-a dedicat un amplu material- anunţă publicarea unor lucrări „ştiinţifice” care vor revoluţiona istoria noastră, aşa cum a fost cunoscută până acum şi predată în şcoli.

Argumentul lingvistic
 Potrivit teoriei susţinute în documentar, românii nu ar fi nicidecum urmaşii romanilor, ci ai tracilor, o populaţie din care se trag şi romanii. „Realitatea este foarte simplă. Simplitatea constă în faptul că au sosit romanii, au cucerit 14 la sută din teritoriul Daciei şi peste noapte, nu numai teritoriul cucerit peste o sută de ani învaţă perfect limba latină uitând limba lor, dar şi 86 la sută din teritoriul Daciei, oameni care nici măcar nu ştiau că au sosit romanii uită limba lor şi vorbesc latina"- susţine, în deschiderea documentarului, Napoleon Săvescu, directorul societăţii „Dacia Revival Internaţional”.

Tot în legătură cu originea limbii române a intervenit şi generalul în rezervă

Citeşte mai mult...

Video: Românii sunt urmaşii tracilor

Cadourile familiei Ceausescu - micro-expozitie la Muzeul National de Istorie

Cadourile familiei Ceausescu - micro-expozitie la Muzeul National de Istorie: Sambata, 19 mai, de la ora 18:00 pana la 2:00, Muzeul National de Istorie a Romaniei sarbatoreste 40 de ani de existenta, informeaza site-ul institutiei. Intrarea va fi libera. Din program: vizite ghidate, expozitii (de machete aeroplane, costume populare), spectacol de dans cu focul, concurs de avioane de hartie, ateliere de creatie, reconstituiri istorico-militare, concert muzica medievala (trupa No'Mads) si concert de muzica veche romaneasca (trupa Trei Parale).
  • Vezi programul complet al Noptii Muzeelor in cadrul MNIR.

S-a lansat trailerul primului film interactiv din România, "Kiddo" | VIDEO

S-a lansat trailerul primului film interactiv din România, "Kiddo" | VIDEO: "Kiddo", în regia lui Millo Simulov, este prima încercare, în România, de realizare a unui film interactiv. Acesta va fi lansat în cinematograful Studio din Capitală la sfârşitul lunii, scrie "Film Reporter".

Freedom House Romania lanseaza editia a XIV-a a Concursului National Tanarul Jurnalist al Anului 2011

Freedom House Romania lanseaza editia a XIV-a a Concursului National Tanarul Jurnalist al Anului 2011: Freedom House Romania, alaturi de Ringier si Vodafone Romania - sponsor fondator, anunta lansarea celei de-a XIV-a editii a concursului "Tanarul Jurnalist al Anului". Concursul este adresat tinerilor jurnalisti (pana in 35 ani) din intreaga tara, care scriu in presa tiparita si online.

Photoshop în anii 1950. Cum aratău modele ÎNAINTE şi DUPĂ să fie transformate.

Photoshop în anii 1950. Cum aratău modele ÎNAINTE şi DUPĂ să fie transformate.: V-ati intrebat vreodata cum erau realizate vederile cu femei sexy din anii 1950? Fotografii nu aveau nici aparatele performante din prezent si nici programele de editare foto precum Photoshop sau Picassa, dar vederile cu femei atragatoare incantau toti barbatii.
Galeria foto de mai sus dezvaluie modul in care erau transformate fotografiile alb-negru cu ajutorul pictorilor profesionisti pentru a realiza vederi colorate si spectaculoase. Ei modificau decorurile si retusau rotunjimile modelelor, ...

Jennifer Lopez, din nou într-o ţinută a creatoarei românce Maria Lucia Hohan - FOTO

Jennifer Lopez, din nou într-o ţinută a creatoarei românce Maria Lucia Hohan - FOTO: Cântăreaţa şi actriţa americană Jennifer Lopez a ales din nou o ţinută creată de designerul român Maria Lucia Hohan pentru una dintre apariţiile sale publice, respectiv premiera celui mai nou film al ei, "What To Expect When You’re Expecting", în care joacă alături de Cameron Diaz.





Rodica Culcer: False discuții despre independența TVR

Rodica Culcer: False discuții despre independența TVR: Rodica Culcer, fostul director al știrilor din TVR vorbește despre presiunile politice din interiorul TVR și despre scoaterea de pe post a emisiunii moderate de

Video: Mircea Badea isi opreste inima cu o matura

Presa europeana, la picioarele gimnastelor de aur: Romania este de nota maxima

Presa europeana, la picioarele gimnastelor de aur: Romania este de nota maxima: Cu doar cateva saptamani inainte de startul Jocurilor Olimpice de la Londra, gimnastele din Romania sunt laudate de presa de pe "Batranul Continent". "Aurul romanesc a plouat peste Bruxelles. Romancele isi confirma dominatia in gimnastica dupa cele patru medalii de aur de la Europene. O renastere pentru protejatele lui Octavian Bellu, legendarul mustacios din Ploiesti", s-a scris in presa europeana despre echipa feminina de gimnastica a Romaniei.

MasterChef. Concurentii vor gati pentru clientii unui restaurant real din Bucuresti.

MasterChef. Concurentii vor gati pentru clientii unui restaurant real din Bucuresti.: Marti la Pro Tv, concurentii ramasi in competitia "MasterChef" primesc provocarea de a gati pentru clientii unui restaurant real din Bucuresti. Sub indrumarea celor trei chefi jurati, pretendentii la titlul de "MasterChef" se vor lovi de noi provocari, care la final vor face diferenta, potrivit Pagini oficiale Masterchef.protv.ro.
Daca la cantina saracilor sau la nunta acestia au experimentat lucrul sub presiune intr-o bucatarie profesionista, de data aceasta proba devine si mai grea pentru ...

VEZI fotografia care a înnebunit lumea: Madonna dezbrăcată pentru 15.000 de lire

VEZI fotografia care a înnebunit lumea: Madonna dezbrăcată pentru 15.000 de lire: O fotografie cu celebra cântăreaţă americană Madonna a fost vândută pentru aproape 15.000 de lire sterline în cadrul unei licitaţii. Cântăreaţa apare dezbrăcată în timp ce fumează o ţigară.

Veniturile SIF Moldova au avansat cu 43% în primul trimestru.

Veniturile SIF Moldova au avansat cu 43% în primul trimestru.: Veniturile SIF Moldova (SIF2) au avansat in primul trimestru din acest an cu 43%, de la 29,6 milioane lei la 42,3 milioane lei, iar cheltuielile au scazut cu 31,6%, la 11,75 milioane lei, potrivit rezultatelor trimestriale.
Veniturile au provenit in principal din cedari de investitii financiare, care au crescut cu 35,7% in primele trei luni, de la 27,8 milioane lei la 37,9 milioane lei.
Compania se claseaza pe locul doi in topul profitabilitatii din randul SIF, cu un castig de 2,4 ori mai ...

Mandinga, în pericol. Apărătorilor drepturilor omului din Azerbaidjan nu le pasă de "Zaleilah"

Mandinga, în pericol. Apărătorilor drepturilor omului din Azerbaidjan nu le pasă de "Zaleilah": Concursul Eurovision este ameninţat de manifestaţiile opoziţiei.

Şerban Ionescu este în stare gravă şi va fi transferat la Viena

Şerban Ionescu este în stare gravă şi va fi transferat la Viena: Actorul Şerban Ionescu este în stare gravă şi s-a decis transferul acestuia la un spital din Viena. Ghervan Gogoaşă, medicul care a descoperit că Şerban Ionescu are boala Lyme, spune că actorul a fost tratat de cei mai buni...

Cătălina Ponor se iubește cu președintele celui mai tare club de baschet

Cătălina Ponor se iubește cu președintele celui mai tare club de baschet: Gimnasta Cătălina Ponor (24 de ani), care a câștigat două medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de la Bruxelles, trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Ionuț Georgescu, președintele clubului Asesoft...