joi, 24 februarie 2011

Adrian Ursu şi Oana Stancu şi-au dat azi demisia de la Realitatea TV

Adrian Ursu şi Oana Stancu şi-au dat azi demisia de la Realitatea TV: "

La o săptămână după ce Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, a scos din grilă emisiunea Ora de foc, Adrian Ursu şi Oana Stancu şi-au dat demisia.

Noi astăzi ne-am scris demisiile, ne-am despărţit de Realitatea TV”, a spus Adrian Ursu în timpul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena3, unde cei doi realizatori au acceptat invitaţia lui Mihai Gâdea.

Adrian Ursu a comparat eliminarea emisiunii Ora de foc cu presiunile asupra jurnaliştilor de la Adevărul, din perioada în care PSD era la putere.

“Mi-am mai dat o dată demisia de la Adevărul, când se produsese o operaţiune similară, managerul de atunci, care era şi acţionar majoritar, Ana-Maria Tinu, decisese înlăturarea echipei editoriale din tot ce înseamnă decizie mare în legătură cu ziarul Adevărul, care era la vremea respectivă cel mai consistent ziar din vremea respectiva.

Cel care s-a aflat, la vremea respectivă, în spatele acelei operaţiuni a fost identificat nominal şi metaforic cu numele de Viorel Hrebenciuc. Doar că pe vremea aceea puterea se numea PSD. Am mai trăit o astfel de operaţiune în care opozanţii încercau să fie eliminaţi rând pe rând. (…) Astfel de reflexe există ale puterii în diverse momente ale ei”.

Citeşte şi:

"

Ce vedete americane a "închiriat" Gaddafi.

Ce vedete americane a "închiriat" Gaddafi.: "Mariah Carey, una dintre vedetele inchiriate de liderul libian, a primit un milion de dolari pentru a canta patru melodii la Revelion.
Familia Gaddafi a platit-o pe diva americana cu un milion de dolari pentru a interpreta patru piese in noaptea de Revelion in 2009, la o petrecere organizata intr-o resedinta de lux din insula St. Barts din Marea Caraibelor, potrivit publicatiei New York Times, care citeaza surse diplomatice mentionate de WikiLeaks.
Mariah Carey nu este singura celebritate ..."

Claudiu Bleonţ şi-a dat jos chiloţii în faţa jurnaliştilor.

Nebunie totală!
Claudiu Bleonţ şi-a dat jos chiloţii în faţa jurnaliştilor.: "Actorul Claudiu Bleont si-a dat jos chilotii in fata jurnalistilor, la o conferinta de presa pe care a sustinut-o, joi, la Arad, pentru promovarea unui spectacol, potrivit Mediafax.
Claudiu Bleont a sustinut o conferinta de presa la Teatrul Clasic 'Ioan Slavici' Arad, pentru a promova piesa 'Cautandu-l pe Shakespeare prin Richard al III-lea', iar in timpul discutiilor cu jurnalistii si-a dat jos pantalonii si chilotii si si-a aratat penisul.
Bleont a facut gestul in timp pe povestea despre ..."

Vlad Petreanu pleacă de la Antena 3 la B1 TV

Vlad Petreanu pleacă de la Antena 3 la B1 TV: "

Jurnalistul Vlad Petreanu a anunţat, astăzi, pe blogul său, că a demisionat din funcţia pe care o ocupa la Antena 3.

Contactat de paginademedia.ro, Vlad Petreanu a declarat că va merge la B1 TV.

Vlad Petreanu, pentru paginademedia.ro:

“Astăzi am anunțat conducerea Antena 3 că am primit o ofertă de la postul B1 TV, pe care am acceptat-o”

Petreanu a declarat pentru paginademedia.ro că va realiza la B1 TVun program de actualități“, cel mai probabil cu frecvență zilnică.

Conducerea a zis, în esenţă, că a înţeles“, spune Petreanu pe blogul său. “Urmează formalităţi. Rămânem, deci, cu un trecut comun – până la un punct, când fiecare începuse, oricum, să vadă viitorul altfel. Restul a fost doar aşteptare”.

Potrivit informațiilor de pe site-ul postului de televiziune Antena 3, jurnalistul realiza şi prezenta împreună cu Alice Iacobescu emisiunea “Săptămâna de ştiri“.

Până în septembrie 2010, Vlad Petreanu a coordonat şi prezentat la Antena 3 emisiunea “Reporter Special“. Pe 24 septembrie, Mihai Gâdea, directorul general al postului a anunţat că această emisiune a fost suspendată, iar echipa care o realiza se va ocupa de un proiect mai mare, după cum scria Mediafax.

"

Concert: "Dialog cultural Europa - Asia" la Botoşani - lista 7 video



Aspecte de la Concertul de muzică clasică şi tradiţională coreeană "Dialog cultural Europa - Asia" oferit de Orchestra Filarmonicii din Botoşani sub bagheta lui Minseok Kang - Coreea.

Traian Basescu adresandu-se jurnalistei Corina Dragotescu: Prezenta la Cotroceni va obliga la decenta - Politic - HotNews.ro

Traian Basescu adresandu-se jurnalistei Corina Dragotescu: Prezenta la Cotroceni va obliga la decenta - Politic - HotNews.ro: "Presedintele Traian Basescu a avut un schimb dur de replici, joi seara la Cotroceni, cu jurnalista Corina Dragotescu in timpul unei conferinte de presa pe tema competitivitatii pe piata muncii si a noului Cod al Muncii. La o prima intrebare legata de productivitatea muncii, seful statului i-a spus ziaristei ca nu a inteles ce a spus si ca nu permite interpretari 'a la Vintu'. Insistand sa puna o a doua intrebare, dupa ce a mai stat o data la rand, Dragotescu a replicat: 'Femeile disciplinate va plac'. Enervat, presedintele a spus: 'Prezenta la Cotroceni va obliga la decenta; stiti foarte bine ce ati spus si ce ati facut!... daca doriti sa fiti vulgara, nu fiti aici'."

Posturile TV-radio trebuie să asigure accesul persoanelor cu deficienţe de auz la principalele ştiri

Posturile TV-radio trebuie să asigure accesul persoanelor cu deficienţe de auz la principalele ştiri: "Posturile de televiziune şi radio trebuie să asigure, în mod gradual, până la 1 ianuarie 2015, accesul persoanelor cu deficienţe de auz la principalele emisiuni informative pe care le difuzează zilnic, potrivit unei modificări a Codului audiovizualului, adoptată joi de membrii CNA.

Cum s-a câștigat în instanță în favoarea celor care descarcă de pe DC++ și torrente - IT & C > Capital.ro

Cum s-a câștigat în instanță în favoarea celor care descarcă de pe DC++ și torrente - IT & C > Capital.ro: "Studiourile hollywoodiene au pierdut joi un apel împotriva unei decizii de referinţă a unei instanţe australiene conform căreia furnizorii de servicii de internet nu sunt obligaţi să-şi împiedice clienţii să descarce filme şi programe de televiziune piratate, informează DPA."

Raluca Moianu revine în TVR

Raluca Moianu revine în TVR: "

Raluca Moianu, fosta prezentatoare a emisiunii Iartă-mă, este în negocieri cu TVR pentru a reveni la televiziunea publică.

Nu am semnat încă, dar suntem în faza finală a discuțiilor. Sunt însă sigură că ne vom înțelege”, a declarat Raluca Moianu în exclusivitate pentru paginademedia.ro.

Despre tip de emisiune va fi vorba?

“Deocamdată nu putem vorbi de un format anume. Vom putea da detalii când lucrurile vor fi clare. Pot spune că voi prezenta o emisiune pe TVR 1”.

Raluca Moianu a declarat că, pentru început, este vorba despre o colaborare cu TVR.

Ea a debutat la Televiziunea publică în 1996, la redacția pentru copii. În același timp, era director de programe la Radio Contact. Între 2000 și 2007 a prezentat pentru TVR emisiunea Iartă-mă, care s-a mutat în același an la Romantica.

În 2006, a fost director de programe la Magic FM, până în august 2008. Din octombrie 2008, a trecut la Gold FM.

Raluca Moianu completează lista vedetelor care s-au întors la TVR în ultimul an, după Mircea Radu, Cosmin Cernat și Adelin Petrișor.

"

Dragobete 2011: "Liceenii" - cel mai frumos film de dragoste românesc - Mediafax

"Liceenii" - cel mai frumos film de dragoste românesc - Mediafax: "Filmul 'Liceenii' a fost ales de 36,19% dintre cei aproximativ 970 de votanţi de pe site, fiind urmat, la mică distanţă, de 'Declaraţie de dragoste', semnat tot de Nicolae Corjos, care a obţinut 36,08% din voturi."

Dragobete 2011: Filmul de dragoste românesc - de la "Declaraţie de dragoste" la "Bună, ce faci? "

Filmul de dragoste românesc - de la "Declaraţie de dragoste" la "Bună, ce faci? ": "Dana şi Mihai, liceenii îndrăgostiţi, o femeie căsătorită din interes pentru un buletin de Bucureşti, dar şi doi soţi ce se regăsesc pe internet - aşa arată cuplurile din cinematografia românească; filmele de dragoste autohtone sunt puţine, dar nu lipsesc cu desăvârşire, cred artiştii şi criticii.

Voci surprinzătoare şi acrobaţii uluitoare, vineri, la "Românii au talent" - Mediafax

Voci surprinzătoare şi acrobaţii uluitoare, vineri, la "Românii au talent" - Mediafax: "Cea de-a doua ediţie a emisiunii 'Românii au talent', care va fi difuzată vineri, le rezervă telespectatorilor alte surprize de proporţii. Întreaga audienţă va fi luată din nou prin surprindere de numere incredibile de acrobaţie, dresaj şi de voci extraordinare care vor lăsa juriul fără replică. Unii concurenţi vor smulge ropote de aplauze, alţii vor provoca hohote de râs, iar unii vor impresiona până la lacrimi."

Comunicat de presă - CNA: Sancţiuni pentru emisiuni cu conotaţii sexuale

Comunicat de presă - CNA: "Radio ZU– amendă în cuantum de 10.000 lei. În mai multe ediţiii ale emisiunii „Morning ZU” (12, 25, 28, 31.01.2011) au fost difuzate, într-un interval orar de audienţă generală, farse cu conotaţii sexuale, încălcându-se, astfel, dispoziţiile privind protecţia copilului prevăzute de art. 39 alin. 2 din Legea audiovizualului nr. 504, cu modificările şi completările ulterioare, raportate la cele ale art. 16 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual). În emisiunile menţionate mai-sus, moderatorii au utilizat un limbaj licenţios, nepotrivit în raport cu ora de difuzare;"

Oana Stancu si Adrian Ursu pleaca de la Realitatea. Stancu: Ce a facut Sebastian Ghita se numeste cenzura si punct

Oana Stancu si Adrian Ursu pleaca de la Realitatea. Stancu: Ce a facut Sebastian Ghita se numeste cenzura si punct: "Jurnalistii Oana Stancu si Adrian Ursu, a caror emisiune "Ora de foc" a fost intrerupta brusc saptamana trecuta, pleaca de la Realitatea TV, dupa cum a spus, joi, pentru HotNews.ro Oana Stancu. Pe subiect a scris initial, joi, Jurnalul.ro. "Nu mai avem nici o legatura cu Realitatea", a declarat pentru HotNews.ro Oana Stancu, potrivit careia ei au instiintat conducerea postului in legatura cu rezilierea contractului de drepturi de autor."

Comedia TV a primit licență de la CNA

Comedia TV a primit licență de la CNA: "

După ce la începutul lunii februarie, Consiliul Național al Audiovizulului a respins cererea de licență a societății Big Bang Media pentru Comedia TV, astăzi forul audiovizual s-a lăsat convins de proiectul Monicăi Mihai, fostului director al companiei de producție Mamitzu Production.Lansarea noului post de televiziune va avea loc, cel probabil, în toamna acestui an, după cum declara Monica Mihai, în ședința în care i-a fost respinsă cererea de licență audiovizuală prin satelit.

Comedia TV vizează publicul format din persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, cu studii medii şi superioare.

Potrivit proiectului depus la CNA, investiţia iniţială a Big Bang Media, firma care va opera licenţa postului Comedia TV, este de circa 1 milion şi jumătate de euro.

În primul an se estimează că postul va avea o pierdere de aproximativ 500 de mii de euro, iar în următorii doi ani va intra pe profit (700 mii de euro în primul an şi circa 1 mil. şi jumătate de euro).

Citește și:

Sursa foto: Mamitzu.ro

"

​VIDEO (P) Oferta educationala a tarilor nordice: taxe de scolarizare zero, imprumuturi oferite ce guvern, modalitati facile de inscriere, plus un mediu deschis, dinamic si cosmopolit

​VIDEO (P) Oferta educationala a tarilor nordice: taxe de scolarizare zero, imprumuturi oferite ce guvern, modalitati facile de inscriere, plus un mediu deschis, dinamic si cosmopolit: "International Education Center Romania organizeaza la sfarsitul acestei saptamani European Education Fair. Targul se deschide pe data de 24 februarie la Cluj, urmand sa ajunga la Bucuresti in data de 25 februarie. "Am adus la targ oferta educationala a tarilor nordice pentru ca exista facilitati clare pentru studenti: taxe de scolarizare zero, imprumuturi oferite ce guvernul olandez, specializari variate in limba engleza, modalitati facile de inscriere, la care se adauga un mediu deschis, dinamic, cosmopolit", sustine Olga Cojocaru PR Manager International Education Center Romania."

90% dintre utilizatorii de Internet cu vârsta de peste 60 de ani sunt bărbaţi.

90% dintre utilizatorii de Internet cu vârsta de peste 60 de ani sunt bărbaţi.: "98% dintre ei isi petrec mai mult de cinci ore pe saptamana verificandu-si emailul, iar 67% dintre barbati cauta in acest timp informatii despre cum sa-si petreaca timpul liber.
Stirile online sunt citite de 64% dintre barbati, iar 58% prefera sa faca online banking.
In schimb, retelele de socializare si participarea activa pe forumuri nu se numara printre activitatile preferate ale barbatilor de peste 60 de ani.
Doar 28% dintre ei folosesc retelele de socializare si 11% prefera forumurile ..."

Google donează 2,7 milioane de dolari la International Press Institute

Google donează 2,7 milioane de dolari la International Press Institute: "International Press Institute (IPI), organizaţia globală care militează pentru libertatea presei, a primit 2,7 milioane de dolari de la Google, pentru a ajuta la dezvoltarea unor proiecte digitale de presă, în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), informează Brand Republic.





"

Topul celor mai difuzate 50 de piese la radio în România.

Topul celor mai difuzate 50 de piese la radio în România.: "RIHANNA a pierdut primul loc in aceasta saptamana atat in topul videoclipurilor difuzate in Romania cat si in cel al pieselor difuzate de posturile de radio.
In ambele clasamente, realizate de MediaForest la comanda ziarului Romania libera, RIHANNA trece pe pozitia secunda, cedand locul unui nou single.
Cea mai difuzata piesa la posturile Europa FM, Info Pro,Kiss FM, Magic FM, National FM, Pro FM, Radio 21, Radio ZU, Romania Actualitati si Vibe FM a fost, in perioada monitorizata, CARO ..."

VIDEO: Topul celor mai difuzate 50 de videoclipuri în România.

VIDEO: Topul celor mai difuzate 50 de videoclipuri în România.: "Daca in ultimele saptamani posturile de televiziune muzicale au fost acaparate de noua piesa Rihanna - "ONLY GIRL", a venit acum momentul unei schimbari in topul celor mai difuzate videoclipuri. Conducerea a fost preluata de Shakira cu "LOCA", un cover dupa “Loca Con Su Tiguere', piesa cantata initial de El Cata.
Pe locul doi coboara RIHANNA, iar pe trei stationeaza PUYA FEAT. CONNECT-R - "AMERICANDRIM".
Datele se bazeaza pe monitorizarea MediaForest a principalelor posturi de ..."

Caro Emerald - A Night Like This: cea mai difuzată piesă radio din România

Shakira - Loca: Cel mai difuzat videoclip din România

VIDEO: Topul celor mai difuzate 50 de videoclipuri în România.

VIDEO: Topul celor mai difuzate 50 de videoclipuri în România.: "Daca in ultimele saptamani posturile de televiziune muzicale au fost acaparate de noua piesa Rihanna - "ONLY GIRL", a venit acum momentul unei schimbari in topul celor mai difuzate videoclipuri. Conducerea a fost preluata de Shakira cu "LOCA", un cover dupa “Loca Con Su Tiguere', piesa cantata initial de El Cata.
Pe locul doi coboara RIHANNA, iar pe trei stationeaza PUYA FEAT. CONNECT-R - "AMERICANDRIM".
Datele se bazeaza pe monitorizarea MediaForest a principalelor posturi de ..."

Oreste a plecat de la B1: "Consider că sclavagismul ar trebui să dispară" | Jurnalul National

Oreste a plecat de la B1: "Consider că sclavagismul ar trebui să dispară" | Jurnalul National: "'Eu consider că sclavagismul, iobăgia, şerbia ar trebui să dispară. Ne îndreptăm spre o lume civilizată, iar relaţiile dintre părţi trebuie să fie amiabile şi echilibrate. Am decis unilateral, cu regret, să încetez colaborarea cu noul management al postului."

Studiu: Online-ul bate TV-ul in Romania, dar nu si la bugetele de publicitate

Studiu: Online-ul bate TV-ul in Romania, dar nu si la bugetele de publicitate: "Utilizatorii cu venituri de peste 2.500 de lei pe luna, in afara serviciului, au un comportament mult mai pragmatic decat cei cu venituri mai mici – intra pe Internet, stau putin, in general stiu ce cauta si se duc la punct fix."

Cât stau românii cu ochii pe TV

Cât stau românii cu ochii pe TV: "Anul trecut, telespectatorii s-au uitat la televizor, în medie, patru ore pe zi, una dintre cele mai mari cote din ultimii cinci ani. În timp ce în perioada de creştere economică românii se uitau doar 3,48 ore pe zi la tv, în 2010 aceştia au stat în faţa televizorului, în medie, 4,17 ore."

Narcisa Salbatica si Acces Direct si ieri pe primul loc in preferintele telespectatorilor | Media&Advertising

Narcisa Salbatica si Acces Direct si ieri pe primul loc in preferintele telespectatorilor | Media&Advertising: "Narcisa Salbatica isi confirma pozitia de varf in randul serialelor romanesti. Ieri, 22 februarie, telenovela difuzata de Antena 1 s-a impus lider de piata in randul targetului 15-54 urban, inregistrand o audienta medie de 4.8 procente si o cota de piata de 12.9%. Locul al doilea a fost ocupat de PRO TV cu 4.5% rating si 12.1% share, cea de-a treia pozitie in clasament revenindu-i postului national TVR 1, care a inregistrat o audienta medie de 3.5 procente si 9.2% share."

24 februarie: Andrei Pleşu se contrează cu Dinu Patriciu în Adevărul

24 februarie: Andrei Pleşu se contrează cu Dinu Patriciu în Adevărul: "

Într-un editorial publicat marți în Adevărul, Andrei Pleşu (foto dr.) îi ia apărarea lui Gabriel Liiceanu (foto stg.), cel care a fost numit “filosofeanu” de către Dinu Patriciu în paginile aceluiași ziar, notează România liberă și Evenimentul Zilei.

“Mă întristează însă reacţia pe cât de pripită, pe atât de radicală a dlui Dinu Patriciu care, într-un editorial de săptămâna trecută, propunând trei sfaturi strategice pentru o guvernare înţeleaptă, are timp să se răfuiască drastic cu „filosofeanu” (foarte fină glumiţă!). Nu cred că dl Patriciu e interesat în vreun fel de performanţa intelectuală a lui Liiceanu. Nu cred că i-a citit cărţile, nu cred că s-a ocupat de traducerile lui din Platon, Heidegger şi Schelling, nu cred că dispreţuieşte Editura Humanitas“, scrie Andrei Pleșu, director al săptămânalului Dilema veche (publicaţie patronată de Dinu Patriciu) şi comentator în paginile ziarului Adevărul.

Liiceanu se consideră elită“. Da, Dinule, şi, în domeniul lui, este. Tu, într-al tău, te socoteşti cumva un tip de duzină?”, mai scrie Pleşu. Solicitat de EVZ cu o reacţie, omul de afaceri anunţă că-i va răspunde vineri directorului Dilemei vechi, limitându-se doar să remarce pe un ton destins că polemica este utilă. Toate aceste schimburi de replici au pornit de la vizita polonezului Adam Michnik la București, care a avut o polemică, la rândul său, cu Grabriel Liiceanu.

Medicii austrieci care o îngrijesc pe Teo Trandafir au decis să o supună cât mai curând unei intervenţii chirurgicale, în ciuda faptului că iniţial optaseră doar pentru tratament
medicamentos şi pentru intervenţii endoscopice, scrie România liberă. Pe site-ul clinicii Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena a fost afişat încă de marţi, 22 februarie un comunicat referitor la situaţia „pacientei românce Teodora Trandafir”.
Lupta lui Teo

Zoltan Szigeti, acţionarul majoritar al grupului de comunicare The Group, şi-a construit, cu ajutorul unui credit de 1,5 mil. euro de la OTP Bank, o clădire de birouri prin firma Flash Investments, pe care o deţine împreună cu Mihaela Nicola şi Bogdan Nicola, scrie DailyBusiness.ro. Potrivit datelor de pe Monitorul Oficial, cei trei acţionari ai Flash Investments au hotărât să extindă garanţia pentru un credit de 1,5 milioane euro luat de la OTP Bank pentru a finanţa construcţia unei clădiri cu destinaţie rezidenţială şi de birouri, ipotecând şi această construcţie.
Cel mai bogat publicitar român şi-a construit o clădire de birouri cu un credit de 1,5 mil. euro de la OTP Bank

Stan Lee, creatorul lui Spider-Man, Iron Man şi X-Men, povesteşte, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, despre personajele sale şi despre noua emisiune cu supereroi. Mai nou, maestrul propune publicului emisiunea Supereroii lui Stan Lee, difuzată în România pe Discovery Channel, în fiecare marţi, de la ora 22.00. “La ora actuală, lucrăm la un nou gen de benzi desenate, pe care le veţi putea vedea pe ecran sau pe telefonul mobil, dar care chiar se vor mişca. Sunt aproape ca nişte benzi desenate animate şi se numesc “motion comics”. Mai mulţi oameni lucrează la aşa ceva. Dar cred că revista de benzi desenate în sine e o chestie pe care e atât de uşor să o iei cu tine, să o colecţionezi şi să o păstrezi… Nu ocupă mult loc şi poţi să reciteşti revistele astea oricând ai chef. Cred că întotdeauna vor exista reviste cu benzi desenate“, a declarat Stan Lee pentru Evenimentul Zilei.
Creatorul lui Spider-Man: “Există în condiţia umană nevoia de eroi”

Premierul Emil Boc va fi invitatul unei Ediţii speciale, difuzată în această seară, de la ora 21.00, la TVR 1, scrie Mediafax, care citează o informație publicată pe site-ul Televiziunii Publice. “Primul ministru vine la TVR după o perioadă de foc, în care s-a discutat chiar despre un posibil nou ocupant al fotoliului de la Palatul Victoria“, se spune pe site-ul TVR.
Emil Boc, joi la TVR 1

Compania Ebay, deţinătoarea celui mai mare portal de licitaţii din lume, a ales agenţiile Tribal DDB şi Carat pentru gestionarea contului de media din Europa, estimat la circa 35,5 milioane de dolari, scrie DailyBusiness.ro, care ciateaza Brand Republic.
Ebay a ales Tribal DDB şi Carat pentru contul de media din Europa, estimat la 35,5 mil. $

În cadrul competiţiei anuale, organizată anual de celebra Rhode Island School of Design din Statele Unite ale Americii, sunt premiate cele mai eficiente proiecte de reconstrucţie de brand şi re-design din lumea întreagă, de către un juriu internaţional, format din personalităţi marcante de business şi design, scrie IAA.ro. Seed Consultants, companie de consultanta strategica de brand si design din Romania, partener exclusiv Landor, a fost premiată în cadrul acestei competiții pentru proiectul de repoziționare strategică a brandului romanesc de produse de îngrijire a pielii Galador.
Seed Consultants, premiată la concursul de design ReBrand100 Global Awards

"