luni, 5 mai 2014

Karina Todireanu - Botoșani - pe podium la un festival national de muzica pentru copii si tineret


               





La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc la Buzau, Festivalul national de muzica pentru copii si tineret "Mihaela Runceanu - Pentru voi muguri noi", editia a – III – a , dedicat regretatei artiste Mihaela Runceanu.
Judetul Botosani a fost reprezentat la acest festival de tanara Karina Ioana Todireanu , care a interpretat in concurs piesa “Traiesc” lansata de Angela Similea.
La finalul concursului, in seara de gala, Karina a urcat pe podium obtinand locul al II-lea la categoria 12 – 15 ani, reprezentand astfel judetul Botosani cu cinste.
Karina Todireanu are 12 ani, este elevă a Liceului de Artă “Ştefan Luchian” din Botoşani şi deţine mai multe premii la diverse festivaluri de gen. Aceasta a ținut să-i mulțumească profesoarei sale de canto, Anca Apetroaiei pentru toate eforturile depuse în pregatirea ei, fara de care nu ar fi fost posibile cucerirea tuturor premiilor obtinute in ultimul an.
Festivalul a avut loc în perioada 2 - 4 mai, iar din juriu au făcut parte nume sonore ale muzicii usoare romanesti cum ar fi compozitorii Dan Dumitriu (presedintele juriului), Carmen-Aldea Vlad, Xenti Runceanu si, nu in ultimul rand, cunoscutul realizator - coordonator Radio Romania Regional domnul Bogdan Dragomir.
Totodata tanara solista s-a calificat, in data de 9 aprilie 2014, la etapa finala a Festivalului national de muzica usoara “Mamaia copiilor” – editia a XIV, ce se va desfasura in perioada 07 – 13 iulie 2014. Karina va interpreta in finala piesa “Dor de viata “ din repertoriul solistei Aura Urziceanu.

Euro-Botoșani mai, 2014