duminică, 24 iunie 2012

Care e marele secret al Mihaelei Rădulescu. Diva, jignită în direct de propria ei cumnată

Care e marele secret al Mihaelei Rădulescu. Diva, jignită în direct de propria ei cumnată: Anca Rădulescu, cumnata cunoscutei prezentatoare Mihaela Rădulescu, a fost invitată la emisiunea “Alegerile Mihaelei” de la Realitatea TV. În cadrul emisiunii, aceasta a jignit-o fără să vrea pe prezentatoare.

VIDEO Muzica taranului roman, cantata din ce a dat Dumnezeu pe camp

VIDEO Muzica taranului roman, cantata din ce a dat Dumnezeu pe camp: "Veti simti din cantecele astea ce inseamna forta, puterea asta extraordinara care se afla in muzica taranului roman. Daca m-as fi nascut intr-un sat de pe malul Jiului si tata ar fi avut in casa un pian sau o vioara, probabil ca, studiind muzica de mic, as fi devenit un muzician de clasa. Mai bine ca n-am facut asta si mi-am gasit cararea. N-am avut la indemana vioara, ci am cantat din ce a lasat Dumnezeu pe camp: ba o frunza, ba un fluier... Are sase gauri si te si miri cum suna", a spus maestrul Tudor Gheorghe in cadrul evenimentului "Rapsod si lautar", dedicat muzicii traditionale romanesti.
  • Asculta si o melodie din Dobrogea: "Lea musata armana".
  • Asculta si o melodie care a facut parte din repertoriul Mariei Tanase

VIDEO Cum se canta in Bucovina la 1890

VIDEO Cum se canta in Bucovina la 1890: Afla ce se canta in Bucovina la 1890 si asculta o mostra muzicala despre cat de orgoliosi sunt moldovenii: "E aici unul de nici Dumnezeu nu e ca el". Melodiile au fost interpretate de Tudor Gheorghe si de taraful sau in cadrul spectacolului "Rapsod si lautar", eveniment dedicat muzicii traditionale romanesti autentice.

​VIDEO Cea mai frumoasa doina a romanului: doina banatenilor

​VIDEO Cea mai frumoasa doina a romanului: doina banatenilor: ​"Romanul zice: cel mai frumos cantec al nostru este doina. Cea mai frumoasa doina a romanului este doina banatenilor. Eu, ca oltean, subscriu", a explicat Tudor Gheorghe in cadrul spectacolului "Rapsod si lautar", dedicat muzicii traditionale romanesti autentice. "Cantecul din Banat s-a stricat definitiv, din cauza influentelor sarbesti care au venit la noi prin intermediul cantaretilor marunti. Daca vrei sa auzi un cantec banatean, te duci in Voivodina si il auzi cu adevarat. Muzica este octosilabica la noi, la sarbi e decasilabica."
  • Asculta Foaie verde ca mararul (doina banateana) si Mandra mea-i din Bozovici (un brau banatean).
  • Cum a ajuns Tudor Gheorghe sa studieze la Institutul de Folclor: la indemnul a "doi comunisti destepti"