joi, 21 iulie 2011

Magda Tepoi reintra in terenul justitiei

Magda Tepoi reintra in terenul justitiei: "

altDupa vacanta judecatoreasca, va incepe rejudecarea Magdei Tepoi la Tribunalul Iasi"

"Memoria" României, depozitată la Turda.

"Memoria" României, depozitată la Turda.: "In zona Turda ar putea fi amenajat un centru in care sa fie stocate toate informatiile pe care le detin institutiile statului, ca o forma de back-up in caz de dezastru, a anuntat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme. Acesta a precizat ca zona Turda-Cluj a fost aleasa deoarece specialistii au constatat de-a lungul timpului ca este ferita de indundatii sau cutremure, iar judetul se afla intr-o zona foarte sigura din punct de vedere al pericolului ..."

Politie: Elevii vor avea fise psihopedagogice cu factorii favorizanti comportamentului delincvent

Politie: Elevii vor avea fise psihopedagogice cu factorii favorizanti comportamentului delincvent: "Fiecare elev va avea cate o fisa psihopedagogica, completata de psihologul scolii si de diriginte, astfel incat vor fi cunoscuti factorii favorizanti ai unor comportamente delincvente, precum plecarea parintilor in strainatate, potrivit Strategiei de prevenire a criminalitatii prezentate de Politie."

Reforma Educaţiei în Polonia: elevii vor avea manuale digitale

Reforma Educaţiei în Polonia: elevii vor avea manuale digitale: "Ministerul Educaţiei din Polonia şi-a anunţat angajamentul de a introduce manuale digitale în şcoli, deşi nu toţi experţii sunt în favoarea iniţiativei, relatează site-ul thenews.pl."

Poetul şi traducătorul Mircea Ivănescu a murit

Poetul şi traducătorul Mircea Ivănescu a murit: "Mircea Ivănescu, unul dintre cei mai importanţi poeţi români, un pionier al postmodernismului în Europa Centrală şi de Est, a murit joi, la Sibiu, în urma unei lungi suferinţe, informează editura Cartea Românească.





"

Un nou serial coreean la TVR: Povestea Negustorului Lim Sang-ok

Un nou serial coreean la TVR: Povestea Negustorului Lim Sang-ok: "TVR 1 păstrează tronsonul 18.30-19.30 pentru serialele coreene. De vineri, pe acest interval intră un nou film din seria Legendele palatului: Negustorul Lim Sang-ok. Filmul biografic, inspirat din fapte reale, se întinde pe 100 de episoade, fiecare de 30 de minute. Pe intervalul coreenelor rulează acum Kim Suro – Regele de fier, al cărui ultim... mai mult »"

Reţelele sociale, un pericol pentru SUA? Pentagonul vrea să oprească propaganda pe Twitter, Facebook şi YouTube

Reţelele sociale, un pericol pentru SUA? Pentagonul vrea să oprească propaganda pe Twitter, Facebook şi YouTube: "Departamentul american al Apărării caută specialişti care să identifice modalităţi de depistare şi contracarare a propagandei care poate apărea în reţelele sociale, relatează AFP, citând un anunţ publicat de agenţia pentru cercetare şi tehnologie militară Darpa.





"

Editorial Cristian Tudor Popescu: Preşedinte - gurnalist

Editorial Cristian Tudor Popescu: Preşedinte - gurnalist: "Mulţi dintre cei care astăzi se numesc jurnalişti sunt, după părerea mea, nişte propagandişti, unii ordinari, alţii mai rafinaţi, ai unor interese, fie ale unor grupuri de putere, fie ale lor personale. De aici, rea conştiinţă, retorică dezechilibrată, dezinformări, falsuri mediatice.

"

Admitere la facultate 2011. Care sunt cele mai căutate universităţi

Admitere la facultate 2011. Care sunt cele mai căutate universităţi: "Admitere la facultate 2011. Care sunt cele mai căutate universităţi
Calculatoare, bănci, finanțe, management sau studii europene sunt câteva dintre cele mai căutate specializări din universitățile din România. Cea mai căutată meserie este cea de ofiţer de informaţii: la Academia SRI-ului e cea mai mare concurenţă: 17 pe loc!
Și în acest an proaspeții absolvenți de licee care au reușit să ia examenul de bacalaureat s-au orientat către facultăți care să îi învețe lucruri practice și, mai ales, care să le dezvăluie secretul de a face bani. Au fost evitate specializările teoretice, precum fizica sau geologia.
După Topul Universităţilor particulare, instituţii gata ..."