miercuri, 14 august 2013

Victorie uluitoare reușită miercuri noapte, de Simona Halep, la turneul Masters de la Cincinnati. Românca a învins-o în turul doi pe franțuzoaica Marion Bartoli, nimeni alta decât câștigătoarea de la Wimbledon 2013.
simona jalep - budapestaSimona Halep, singura româncă rămasă pe tabloul principal, a produs prima eliminare bombă de la Cincinnati.
Românca a trimis-o acasă încă din turul doi pe Marion Bartoli, Regina de la Wimbledon. Franțuzoaica era a opta favorită a turneului american.
Simona Halep a pierdut primul set cu 3-6, dar a revenit spectaculos în meci, impunându-se cu 6-4 în setul doi și 6-1 în setul decisiv.
Simona și-a adjudecat victoria în fața numărului 7 mondial, după o oră și 43 minute de joc.
În turul trei, Simona va juca cu austriaca Samantha Stosur, cap de serie numărul 11 la Cincinnati.
Dacă va trece de austriacă, Simona Halep are mari șanse să joace în sferturile de finală cu liderul mondial, Serena Williams.
Pentru accederea în turul trei, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 23,730 de dolari și 125 puncte WTA.
The post Bombă la Cincinnati. Simona Halep a învins-o pe Marion Bartoli, Regina de la Wimbledon appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Guvernul Ponta a publicat în Monitorul Oficial hotărârea privind privatizarea CFR Marfă
Privatizarea CFR Marfă este oficială. Guvernul Ponta a publicat miercuri seară în Monitorul Oficial, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea condiţiilor de privatizare a companiei feroviare.
ponta - cfr marfaDupă declarații incendiare și pasări de responsabilitate între Palate și CSAT, Ponta a cedat iar Băsescu, din nou, a câștigat.
La o zi de la întoarcerea din vacanța petrecută la Miami, Ponta a dat undă verde, publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern privind privatizarea companiei de stat CFR Marfă.
Privatizarea a 51% din acţiunile CFR Marfă către SC Grup Feroviar Român, a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial. Începând de azi, Gruia Stoica, patronul GFR, are la dispoziție 60 de zile pentru a face plata celor 200 de milioane de euro oferiți pe pachetul majoritar de acțiuni.
Premierul Victor Ponta a anunțat pe 24 iulie 2013, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria că a aprobat ordonanța de urgență privind privatizarea CFR Marfă.
Bălciul televizat pe marginea privatizării CFR MArfă a început pe 22 iulie, când Băsescu a spus că Guvernul ar trebui să desfăşoare toate demersurile pentru a nu bloca privatizarea CFR Marfă.
Replica lui Ponta a venit la două zile după ce a trimis ordonanța privind privatizarea CFR Maarfă, spre avizare la CSAT. Băsescu a tunat și fulgerat spunând că CSAT nu are competența de a aviza privatizări și că Ponta să facă bine să finalizeze privatizarea CFR Marfă.
Și după o ședință de CSAT urgentă făcută fix când Ponta plecase din țară, în concediu la Miami, în care s-a discutat privatizarea CFR Marfă dar fără vreun rezultat, premierul a cedat.
GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat la 20 iunie câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.
Dacă în cele 60 de zile pe care le are la dispoziție, GFR nu face plata celor 200 de milioane de euro, Gruia Stoica pierde licitația.
The post Guvernul Ponta a publicat în Monitorul Oficial hotărârea privind privatizarea CFR Marfă appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Peste 87.000 de absolvenți de liceu susțin în septembrie, examenul de BAC
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris peste 87.000 de absolvenți de liceu.
eleva bac bucurestiDin datele centralizate de MEN până miercuri, 14 august, pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, august-septembrie 2013, s-au înscris peste 87.000 de candidaţi, dintre care 67% fac parte din promoţia 2012-2013, iar 33% sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare.
La proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română s-au înscris 17.758 de candidaţi, iar la proba pentru evaluarea competenţelor de comunicare în limba maternă s-au înscris 648 de candidaţi (625 pentru limba maghiară, 21 pentru limba germană şi 2 pentru limba ucraineană). 18.270 de candidaţi vor susţine proba de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională.
Dintre aceştia, 15.893 au optat pentru limba engleză, 2.129 pentru limba franceză, 109 pentru limba germană, 82 pentru limba spaniolă, 34 pentru limba italiană, 20 pentru limba rusă şi 3 pentru limba ebraică. La proba de evaluare a competenţelor digitale sunt aşteptaţi 17.866 de candidaţi.
Pentru probele scrise, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la limba şi literatura română (55.741 de absolvenţi), respectiv la proba obligatorie a profilului: 56.546 de candidaţi (dintre care 51.940 la matematică şi 4.606 la istorie).
Un număr ridicat s-a înregistrat şi la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării: 53.837 de absolvenţi. O mare parte a acestora a optat pentru biologie – 31.119. Ceilalţi au ales astfel: geografie – 11.870, fizică – 6.026, chimie – 3.549, informatică – 383, logică – 300, economie – 193, psihologie – 176, sociologie – 142, filosofie – 79. Examenul scris pentru limba şi literatura maternă va fi susţinut de 1.367 de candidaţi, dintre care 1.328 la limba şi literatura maghiară, 32 la limba şi literatura germană, 6 la limba şi literatura ucraineană şi 1 la limba şi literatura sârbă.
Sesiunea august – septembrie va începe luni, 19 august, cu proba A – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va încheia marţi, 20 august.
Cea de-a doua probă (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă/B) se va desfăşura în intervalul 19 – 21 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (C) va avea loc în perioada 20-21 august.
Candidaţii vor putea susţine proba de evaluare a competenţelor digitale (D) în intervalul 22-23 august.
Probele scrise vor debuta pe 26 august cu examenul la limba şi literatura română E(a, urmat, pe 27 august, de examenul la limba şi literatura maternă E(b.
Proba obligatorie a profilului E(c va avea loc pe 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării E(d, pe 30 august.
Afişarea rezultatelor se va face pe data de 2 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00.
Rezolvarea contestaţiilor se va realiza între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.
The post Peste 87.000 de absolvenți de liceu susțin în septembrie, examenul de BACappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Monica Niculescu a ratat calificarea în turul trei la Cincinnati
 Monica Niculescu s-a bătut singură, miercuri seară, în turul doi la simplu în cadrul turneului Masters de la Cincinnati din Statele Unite.
monica niculescuAjunsă pe tabloul principal după retragerea Soranei Cîrstea, Monica Niculescu a trecut în primul tur de belgianca Yanina Wickmayer, însă în turul doi a fost învinsă de Caroline Wozniacki.
Practic românca, și-a tăiat singură craca în partida cu daneza, întrucât a ratat șanse uriașe de a câștiga primul set.
Monica Niculescu a pierdut primul set pe mâna ei, deși a avut numeroase ocazii să-l câștige. A condus cu 3-1, scor la care a ratat o nouă minge de brake. După care s-a văzut egalată de daneză, la 4-4.
Și la acest scor, românca a obținut trei mingi de re-brake, însă nu a reușit să fructifice niciuna din ele, astfel că daneza a preluat pentru prima dată conducerea cu 5-4. Monica Niculescu a urmat la sericiu și deși avea două mingi de game, le-a ratat pe ambele iar Caroline Wozniacki a câștigat primul set cu 6-4, după o oră și 18 minute de joc.
Românca a debutat cu dreptul în setul doi, reușind brake-ul. Din păcate, Monica și-a pierdut la zero, serviciul, astfel că daneza a egalat scorul la 1-1.
Românca a continuat jocul prost și ezitant, astfel că la scorul de 2-3, și-a pierdut serviciul, iar daneza s-a distanțat la 4-2 și mai apoi la 5-2. După o oră și 59 de minute de joc haotic și inconstant, românca a cedat și s-a recunoscut învinsă de daneză, cu scorul de 4-6, 2-6.
Pentru accederea în turul doi, Niculescu are asigurat un cec în valoare de 12.200 de dolari și 70 puncte WTA.
The post Monica Niculescu a ratat calificarea în turul trei la Cincinnati appeared first onexclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Adevăr şi provocare și gesturi extreme la “Burlacul”
Aflat încă pe luxosul vas de croazieră “Splendida”, vas ce aparţine companiei MSC, joi, 15 august, la orele 20:30, “Burlacul” ancorează în cel mai romantic oraş, Roma.
burlacul 2013Aici, Bogdan Vlădău va petrece o după­-amiază pline de surprize cu una dintre concurente. Ca de obicei, Cătălin Botezatu îl va ajuta pe Bogdan să le surprindă pe fete la Fontana di Trevi, la picnic şi în frumosul Cassis, unul dintre cele mai romantice locuri de pe malul Mării Mediterane.
Lupta pentru un loc în inima burlacului se apropie de final, iar fetele dau dovadă că sunt capabile de aproape orice ca să-l cucerească pe Bogdan Vlădău. Astfel că, una dintre concurente se duce neinvitată la întâlnirea privată pe care burlacul i-a organizat-o unei alte fete.
Telespectatorii care vor urmări “Burlacul” joi, 15 august, de la orele 20:30, la Antena 1, vor afla cum a reacţionat Bogdan Vlădău atunci când a văzut că are întâlnire cu două concurente şi nu cu una.
Tot joi, cei care vor fi alături de Bogdan Vlădău şi de Cătălin Botezatu vor fi martorii unei surprize de proporţii la care au asistat atât concurentele cât şi burlacul şi momentul din cauza căruia pretendentele la inima lui Bogdan Vlădău s-au declarat rănite de el.
Bogdan Vlădău, ajutat de Cătălin Botezatu, le va invita pe fete la “Adevăr şi Provocare”.
Cum lupta pentru inelul cu diamante şi pentru inima lui Bogdan se apropie de final, fermecătorul burlac vrea să afle cât mai multe detalii despre concurente. Astfel că, întrebările incomode legate de viaţa personală, de fostele relaţii şi de aventurile pe care le-au avut fetele, îl vor ajuta pe burlac să-şi aleagă viitoarea soţie.
Mai este foarte puţin timp până la episodul final al reality show-ului “Burlacul”, iar pentru a-l impresiona pe Bogdan, fetele îşi riscă locul în concurs, recurgând la diverse strategii. Astfel că, una dintre concurente s-a furişat în camera burlacului, lucru interzis de regulament. Bogdan a avut o reacţie la care fata nu se aştepta “A fost o încăcare flagrantă a regulilor acestui concurs şi tu esti singura care a făcut asta. Nu fac favoritisme în niciun fel.”
Tot în ediția de joi seară, telespectatorii vor afla dacă Bogdan a sancţionat-o pe concurentă şi, totodată, mărturisile pe care fetele le-au făcut la “Adevăr şi Provocare”.
The post Adevăr şi provocare și gesturi extreme la “Burlacul” appeared first onexclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Ediții speciale ale știrilor Digi 24 de Ziua Marinei Române
Ziua Marinei Române este sărbătorită de către Digi 24, cu o serie de ediții speciale ale știrilor și  cu transmisiuni în direct de la malul mării.
laurentiu radulescu digi 24Începând cu ora 10.00, festivitățiile de la Constanța sunt transmise în direct și comentate de Marian Cioacă, realizatorul “Vocilor Constanței” de la Digi24 Constanța, Laurențiu Rădulescu și Bogdan Ocnaru. Cei trei, împreună cu invitații lor, vor discuta pe marginea spectacolului care, anual, atrage mii de spectatori la malul marii.
A 111-a aniversare a Zilei Marinei este celebrată prin festivități care cuprind ceremonii militare şi religioase,  jocuri marinaresti si exerciţiul demonstrativ “Forţele Navale Române 2013″.
Telespectatorii Digi 24 care nu au ajuns la mare vor putea urmări, în direct, evenimentele de pe pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, demonstraţiile sportive sau trecerea aviaţiei civile.
Joi, 15 august, Digi 24 oferă spații ample în programele de știri evenimentelor prilejuite de Ziua Marinei Române, transmise de la Constanța.
The post Ediții speciale ale știrilor Digi 24 de Ziua Marinei Române appeared first onexclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Roots Revival România:Redescoperă-ți rădăcinile prin muzica tradițională
Tradiție, interculturalitate, improvizație: Roots Revival Romania, un eveniment în care muzica țărănească din Maramureș și traiul localnicilor devin surse de inspirație pentru un grup de muzicieni din diferite țări.
roots revival romaniaȘapte tineri muzicieni din șapte țări se întâlnesc pentru prima dată în România și petrec împreună șapte zile în Maramureș. Cei șapte muzicieni, din Turcia, Iran, Moldova, Armenia, Romania, Irlanda, Liban colindă satele maramureșene în căutarea tradițiilor și a ritualurilor care inspiră muzica tradițională. Explorează viața la țară, participă la sărbători, întâlnesc muzicieni și meșteri populari, urmăresc munca localnicilor, le află obiceiurile. În acest timp, transpun experiențele lor în muzică, improvizând împreună.
Din această călătorie se naște un concert experimental, prezentat în premieră la Săpânța, pe 16 august, și apoi la București, pe 19 august. Muzica lor reflectă atât puternica influență exercitată de Maramureș, o zonă cu tradiții încă vii, cât și forța și magia improvizației, considerate cea mai directă și autentică expresie a unui artist, a culturii pe care o reprezintă.
„Prin acest experiment vrem să arătăm respectul și demnitatea pe care muzica țărănească, și implicit civilizația voastră rurală, le merită. Civilizația țărănească din România este o comoară pentru noi toți și trebuie prețuită ca atare. În zilele petrecute în Maramureș, acest grup de muzicieni caută viața autentică țărănească, din care izvorăște muzica autentică, nu muzica populară deformată și transformată în kitschprezentată de cei care promovează falsul și care, în acest fel, nu fac decât un deserviciu imens spiritului românesc. Vrem să demonstrăm că tradițiile voastre vii pot fi o sursă de inspirație foarte puternică pentru un grup de tineri muzicieni respectați. Oare vor găsi ei acea inspirație?!?”, spune Peter Hurley, președintele Asociației Interculturale de Tradiții.
Prima întâlnire a muzicienilor cu publicul din România va avea loc la Săpânța, în data de16 august 2013, la ora 21, în cadrul festivalului Stan Ioan Pătraș organizat de Primăria Săpânța, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism.
Concertul muzicienilor participanți la Roots Revival Romania va avea loc și laBucurești, în data de 19 august 2013, la Sala Radio.
Conceptul Roots Revival Romania pornește de la improvizațiile muzicienilor participanți la edițiile anterioare ale festivalului intercultural de tradiții maramureșene „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”, proiect derulat la Săpânța din 2010, de Asociația Interculturală de Tradiții.
Roots Revival Romania este un proiect intercultural creat de Mehdi Aminian și de Asociația Interculturală de Tradiții.
The post Roots Revival România:Redescoperă-ți rădăcinile prin muzica tradiționalăappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Becali rămâne după gratii. Judecătorii i-au refuzat eliberarea condiționată
Judecătorii îi refuză pe bandă rulantă, lui Becali, toate cererile de eliberare condiționată din închisoare. Latifundiarul nu are sorți de izbândă în instanță.
becali arestatCurtea de Apel Bucureşti a luat miercuri în discuţie contestaţia lui Gigi Becali la decizia instanţei inferioare de respingere a cererii de întrerupere pentru trei luni a executării pedepsei.
Deși avocaţii au arătat că Gigi Becali trebuie eliberat pentru a putea rezolva problemele stringente ale echipei de fotbal Steaua Bucureşti, dar şi ale firmei Uzina Mecanică de la Drăgăşani, judecătorii au rămas de neclintit.
Avocaţii au arătat că echipa de fotbal Steaua Bucureşti s-ar putea destrăma în mai puţin de şase luni, întrucât jucătorii valoroşi sunt din ce în ce mai ofertaţi de cluburile din străinătate, iar imposibilitatea lui Gigi Becali de a negocia contractele cu ei în mod direct va duce într-un final la plecarea acestora către alte echipe.
Totodată, unul dintre avocaţi a arătat că o problemă delicată o prezintă şi situaţia de la Uzina Mecanică Drăgăşani, obiectiv de interes militar al României, la care Gigi Becali deţine 99 la sută din acţiuni. Avocatul a explicat că directorul general al acestei societăţi arată, în documente scrise, că este nevoie de prezenţa lui Gigi Becali la anumite activităţi administrative, că există un sechestru pus pe bunuri şi că firma se află în pragul intrării în insolvenţă.
Avocatul a precizat că Gigi Becali nu ar putea gestiona situaţia din penitenciar, deoarece nu este posibil transportul unor documente clasificate la penitenciar.
Nici aceste argumente nu au determinat judecătorii Curții de Apel București, să decidă eliberarea pentru trei lui a lui Becali.
Cererea de întrerupere a pedepsei, a fost fost respinsă inițial de Tribunalul București pe data de 19 iunie.
În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, astfel că Becalia re de ispășit 3,6 ani de închisoare.
Nici cererea de schimbare a regimului de detenție din semideschis în deschis, formulată în 10 iulie 2013, nu a avut sorți de izbândă. Cererea a fost respină de Judecătoria Sectorului 5, hotărârea instanţei fiind definitivă.
Pe 12 iulie, Becali a cerut învoire de o zi pentru a participa la înmormântarea mătuşii sale. Solicitarea a fost respinsă de conducerea Penitenciarului Jilava.
Nici încercarea de a fi student la Teologie nu a avut șanse de reușită pentru Becali, întrucât nu a primit acordul necesar de la Arhiepiscopie, deoarece se află în detenţie, iar instituţia de învăţământ superior are numai cursuri de zi.
The post Becali rămâne după gratii. Judecătorii i-au refuzat eliberarea condiționatăappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG