marți, 28 februarie 2012

România, tot mai bătrână şi fără talente

România, tot mai bătrână şi fără talente:

Îmbătrânirea populaţiei şi scăderea numărului de locuitori aduc o perspectivă îngrijorătoare pentru piaţa muncii şi impun, împreună cu alţi factori negativi, măsuri rapide precum flexibilizarea pieţei, crearea de locuri de muncă şi atragerea românilor care au emigrat înapoi în ţară, arată Manpower.


"În contextul schimbărilor demografice care se manifestă la nivel global, scăderile considerabile ale volumului populaţiei reprezintă şi în România un fenomen important. Statistici ale Secretariatului Naţiunilor Unite arată că până în 2050 una din cinci persoane la nivel global va avea 60 de ani sau peste. Îmbătrânirea populaţiei este un trend confirmat atât pe plan mondial cât şi în România. Realizând o corelare a scăderii populaţiei cu îmbătrânirea acesteia, perspectiva devine îngrijorătoare", potrivit unui comunicat al companiei de resurse umane ManpowerGroup România.


Măsuri care să combată acest fenomen demografic şi care să asigure stabilitatea pieţei muncii din punct de vedere al disponibilităţii personalului ar trebui să fie adoptate constant, conform sursei citate.


"Mai mulţi factori însă, deşi semnalaţi punctual în ultima perioadă, priviţi in ansamblu relevă o evoluţie complexă. Problema scăderii populaţiei dificultate de ordin cantitativ este dublată de o dificultate de ordin calitativ, conform studiului privind Deficitul de Talente 2011, realizat

Citeşte mai mult...

VIDEO/ Borghezio: "Modele padane, nu românce!"

VIDEO/ Borghezio: "Modele padane, nu românce!":


În timp ce la Milano a început săptămâna modei, Mario Borghezio, europarlamentar Lega Nord, atacă cu duritate întregul sistem italian de modă şi în particular stiliştii, care utilizează modele străine, în loc de modele din Padania.





FOTO: Tinere padane



"Moda padană trebuie să utilizeze chipuri padane. Să terminăm cu modelele slave sau extracomunitare care deseori ajung în mod ilegal în Italia. Stiliştii, dar şi reviste precum Vogue, condusă de Franca Sozzani, care dispreţuiesc femeile padane, trăiesc în cea mai mare parte în Padania şi apoi îşi vehiculează produsele cu chipuri nepadane, este inacceptabil, trebuie să facă o schimbare. Dacă ar fi în schimb excluse româncele sau bosniacele, atunci imediat s-ar vorbi de rasism...".



Borghezio a făcut declaraţia într-o emisiune de pe YouTube al lui Klaus Davi, KlausCondicio. Borghezio a vorbit şi despre un spot publicitar al mărcii Fracomina privind problematicile muncii feminine, unde protagonista nu este o "italiancă", ci Emira, un model tunisian în Italia de 10 ani, care ar fi "inadecvată pentru a da voce problemelor femeilor italience, având în vedere chestiunea imigraţiei şi organizaţiile infracţionale care sunt deseori în spatele acesteia".





Din acest motiv, europarlamentarul se va adresa Juriului de

Citeşte mai mult...

Nasul TV s-a lansat marti cu prima emisiune transmisa exclusiv online

Nasul TV s-a lansat marti cu prima emisiune transmisa exclusiv online: Radu Moraru si echipa lui au lansat marti seara televiziunea Nasul TV cu prima emisiune, transmisa exclusiv online pe Nasul.tv. Producatorul general al televiziunii, Adrian Buca a declarat pentru HotNews.ro ca "site-ul a fost atacat cu putin inainte de inceperea emisiunii in care sint invitati Grigore Cartianu si revolutionarul Teodor Maries".Ulterior emisiunea a putu fi urmarita la adresa amintita.

Romania este inclusa de anul acesta in studiul Mediascope Europe

Romania este inclusa de anul acesta in studiul Mediascope Europe: IAB Europe extinde de anul acesta studiul Mediascope, referitor la consumul de media la nivel european, in 13 noi piete, inclusiv Romania, potrivit unui comunicat IAB Romania. Cercetarea Mediascope Europe urmareste sa evidentieze diferentele si asemanarile intre obiceiurile de consum media ale europenilor.

O nouă teorie în cazul morţii lui Whitney Houston: Ea era însărcinată şi a fost ucisă

O nouă teorie în cazul morţii lui Whitney Houston: Ea era însărcinată şi a fost ucisă: Regretata cântăreaţă ar fi fost falită şi ucisă de un traficant de droguri pentru bani, susţine revista americană Globe, citată de The Daily Fix.

Seminar de informare privind oportunităţile de ocupare în sectorul media, cu precădere în domeniul online

Seminar de informare privind oportunităţile de ocupare în sectorul media, cu precădere în domeniul online: S.C. Mediafax S.A., beneficiar al proiectului „Jurnalism cetăţenesc - Şansa pentru ocupare – JETOP” ID contract POSDRU/106/5.1/G/75858, în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro organizează un Seminar de informare şi conştientizare privind oportunităţile de ocupare în sectorul media, cu precădere în domeniul online.

Cuibuşorul nebuniilor vestimentare: Harajuku | VIDEO

Cuibuşorul nebuniilor vestimentare: Harajuku | VIDEO: În Japonia s-a dezvoltat în ultimii ani un trend vestimentar care şochează prin originalitate, şi care nu are nimic de-a face cu normele stabilite de designerii internaţionali.

PETRECERE | COSMINA PĂSĂRIN în CLUB OPIUM la PETRECEREA MARȚIȘORULUI, Sâmbătă 3 Martie, ora 22!

PETRECERE | COSMINA PĂSĂRIN în CLUB OPIUM la PETRECEREA MARȚIȘORULUI, Sâmbătă 3 Martie, ora 22!:


COSMINA PĂSĂRIN în CLUB OPIUM la PETRECEREA MARȚIȘORULUI, Sâmbătă 3 Martie, ora 22!


CLUB OPIUM vă pregătește pentru luna Martie o adevărată PLOAIE DE STELE!

Super vedete, super artiști, super dansatori!

Cei mai buni dintre cei buni!

Invitați cu adevărat DEOSEBITI!!!


ONE MAN SHOW, Mr. Trumpets- MIREL MANEA&Club Pop Orchestra PETE NAVY(Norvegia)

Lord Of The Violin- Special moments


Midnight Hot Show- NATASHA

X- Team Dancer

Dee Jay Lylla


INVITAT SPECIAL- MC&atmosferă INCENDIARĂ realizata de noi, voi și…COSMINA PĂSĂRIN!


Sesiune Foto- Bogdan Todireanu.


74,12% dintre părinţi nu sunt de acord cu înfiinţarea clasei pregătitoare.

74,12% dintre părinţi nu sunt de acord cu înfiinţarea clasei pregătitoare.: Circa trei sferturi dintre parinti (74,12%) nu sunt de acord cu infiintarea clasei pregatitoare, 25,88% fiind multumiti de aceasta decizie, conform unui sondaj on-line efectuat in perioada 21-27 februarie 2012 de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, in randul personalului din invatamant si al parintilor, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat remis, marti, Agerpres, dintre cei care sunt de acord cu infiintarea clasei pregatitoare, 65,15% considera ca sistemul de invatamant nu ...