duminică, 1 mai 2011

Schimbarea jobului, mişcare strategică.

Schimbarea jobului, mişcare strategică.: "La finalizarea unui contract de munca, se recomanda indeplinirea tuturor proiectelor si a rapoartelor, pentru a preda postul cu buna-credinta, si redactarea unei scrisori de multumire pentru sef si colegi, spunandu-le la modul sincer pentru ce le sunteti recunoscator. Astfel, dati dovada de profesionalism si puteti ramane in legatura buna cu toti colaboratorii.
Ultimele zile la birou trebuie petrecute intr-un mod profesionist, indiferent de motivul care a dus la schimbarea locului de munca. O ..."

Ce surprize are Vîntu pentru Traian Băsescu.

Ce surprize are Vîntu pentru Traian Băsescu.: "In momentul arestarii pe o perioada de 29 de zile, SO Vintu a anuntat 'surprize' pentru presedintele Traian Basescu, ce urmeaza a fi cunoscute astazi. Tot astazi, Elan Schwartzenberg, imputernicit in Cipru de copii lui Vintu (evident, la ordinul lui Vintu) sa preia administrarea actiunilor celor circa 90% din Realitatea, a anuntat ca va face o conferinta de presa.
Ce va anunta Elan? Va dezvalui, asa cum se speculeaza pe piata media, modul in care a fost ajutat de Vintu sa preia drepturi ..."

“Ce urât!”

“Ce urât!”: "

Se spune că nu poţi fi cu adevărat fericit până ce nu cunoşti nefericirea. Acest lucru este valabil desigur şi pentru frumos. În articolul precedent, am vorbit despre “frumosul” în viaţa adolescenţilor, dar, după părerea mea, nu ne putem bucura de adevărata sa valoare fără un punct de reper. Pentru a sublinia frumosul, cea mai bună metodă este să le arăţi oamenilor opusul lui, şi anume urâtul.


Am aflat câte ceva despre înţelesul frumosului, dar ce este urâtul? Înainte de toate, urât nu ţine numai şi numai de ceva material (un băiat urât, o fată urâtă sau ceva care ne provoacă indignare, dispreţ sau alte emoţii negative). La fel de bine, “urât” poate exprima şi o stare sufletească sau ceva spiritual, ca de exemplu ura, răzbunarea, nenorocirea etc. Lumea nu este compusă numai din lucruri sau fapte reale, de aceea e bine, chiar recomandabil, să gândim în profunzime.


În cartea “O estetică a urâtului”, filozoful german Karl Rosenkranz, vorbeşte despre urât ca fiind tot ce este opus de frumos, desemnează incorectitudinea şi face referire la desfigurare. Urâtul ţine de negativul lumii şi aşadar, e inevitabil şi omniprezent. Atâta timp cât există frumosul, va exista cu siguranţă şi urâtul. Nu putem spune că ceva este frumos fără a şti ce ne displace şi în acelaşi timp, nu putem spune că ceva este urât fără a şti ce ne place. Fără urât sau frumos, viaţa noastră ar pierde orice culoare şi am fi dominaţi numai de plictiseală şi indiferenţă.


Un alt scriitor care a abordat problema urâtului este Umberto Eco, în cartea sa, “O istorie a urâtului”. Eco defineşte urâtul (cum procedează, de altminteri, şi Karl Rosenkranz) cu ajutorul raportului cu frumosul. Ce aduce nou Eco este faptul că “urâtul de ieri devine frumosul de astăzi”, care se vede foarte bine şi în arta şi literatura de astăzi. Aici trebuie menţionat neapărat Tudor Arghezi, care la fel cum a făcut Victor Hugo în Franţa, realizează cea mai adâncă reformă a limbii poetice pe care o poate nota istoria literaturii noastre moderne. Marele poet român foloseşte cuvinte drastice, dure, uneori chiar regionale, pe care niciun poet român nu le folosise înainte, modelând “urâtul” astfel încât tot urât să fie dar să aibă înţeles de “frumos”.


Urâtul în literatură nu este utilizat doar de artiştii consacraţi. Acesta este folosit de orice om obişnuit care are o pasiune pentru artă. În cele mai multe povestiri pe care le-am citit pe internet (scrise în mod evident de oameni simpli) cele mai bine apreciate lucrări au fost cele scrise pe tema urâtului, “stilul sumbru” fiind în mod clar cel mai popular. Să nu credeţi că dacă cineva foloseşte stilul sumbru ca formă de literatură este deprimat, negativist sau poate chiar nebun. Şi urâtul face parte din viaţa omului de zi cu zi, nu e absolut nicio greşeală să scrii despre problemele vieţii. Până la urmă, în zilele de astăzi o poveste despre un fiu de împărat care le are pe toate de pe lume nu ne mişcă cu nimic, pe când o poveste despre un băiat singur fără mamă, fără tată, fără posibilităţi materiale îi mişcă pe unii până la lacrimi.


Putem astfel defini “urâtul” ca izvor de frumuseţe, “urât” cu valoare de frumuseţe, dar mai există încă un fel de “urât”, care probabil e cel mai important: izvor de succes. Nenorocirile ni se strecoară în viaţa noastră fără să aflăm de veste şi fără acordul nostru, iar de cele mai multe ori când acestea au loc ori înjurăm, ori cădem în depresie ori spunem “lasă, o să meargă mai bine pe viitor” (ultima variantă e cea mai recomandată, nu pentru că e bine să fii optimist, ci pentru că chiar aşa se va întâmpla). De obicei, când ni se întâmplă ceva rău promitem că nu o să mai facem niciodată aşa ceva. Foarte greşit; nenorocirile au loc datorită unor greşeli care trebuiesc neapărat depistate şi înlăturate. O dată ce ai o anumită experienţă şi ştii tot ceea ce trebuie să faci, succesul e garantat (doar dacă nu joci la loto, acolo ai nevoie de noroc). Asta e o aplicaţie a proverbului din introducere: “Se spune că nu poţi fi cu adevărat fericit (să ai succes) până ce nu cunoşti nefericirea (greşelile care îţi pun beţe în roate)”. Românul face haz de necaz; este foarte bine, dar trebuie să şi învăţăm ceva din cele întâmplate şi cel mai important: să nu facem haz de necazul altuia.


În final, cel mai uimitor lucru la urât este faptul că dacă ştii să reacţionezi cum trebuie la el, poţi transforma urâtul în frumos, dar nu prea cred că se poate realiza şi vice-versa.


Marius Dicu (IX D)

"

Fotografiile care atentau la „prestigiul” unui liceu. De ce au fost exmatriculaţi şase elevi

Fotografiile care atentau la „prestigiul” unui liceu. De ce au fost exmatriculaţi şase elevi: "Şase elevi de clasa a XII-a de la Colegiul de Informatică din Piatra Neamţ au fost exmatriculaţi după ce unul dintre ei a făcut fotografii cu ceilalţi cinci fumând, pentru un proiect extraşcolar."

Obama a prezentat „un clip de la naşterea sa” și l-a ironizat pe Trump | VIDEO

Propagandă şi contrapropagandă preelectorală în State
Obama a prezentat „un clip de la naşterea sa” și l-a ironizat pe Trump | VIDEO: "Preşedintele american Barack Obama a profitat de discursul ţinut sâmbătă la dineul anual al Asociaţiei corespondenţilor de presă de la Casa Albă pentru a-şi ironiza potenţialii contracandidaţi republicani la preşedinţie, în..."

Un film despre naşterea lui Obama (pornind de la zvonul cu certificatul)

Cine a căzut de pe cal la nunta prinţului William cu Kate Middleton.

Cine a căzut de pe cal la nunta prinţului William cu Kate Middleton.: "Se pare ca nunta nu a decurs chiar snur, ci a fost si un incident minor. Sa speram ca bravului calaret din inregistrarea de mai sus nu i se va taia capul pentru greseala sa. Chiar cand trecea trasura in care erau Printul William si proaspata sa mireasa, unul dintre calareti s-a emotionat, probabil peste masura. Un participant la eveniment a surprins momentul pe camera de filmat."

Ziarista din Bistriţa care l-a „înfundat” pe Botiş: „În presa locală aproape au dispărut redacţiile” - Media > EVZ.ro

Ziarista din Bistriţa care l-a „înfundat” pe Botiş: „În presa locală aproape au dispărut redacţiile” - Media > EVZ.ro: "În aceste vremuri de criză, ziarele locale mor pe banda rulantă. Ce vă face să credeţi in proiectul „Timp online”, la care lucraţi acum?
Sunt conştientă că ziarele mor, dar am două variante: să depind 100% de colaborările cu presa centrală, tot mai firave, sau să încerc să trăiesc şi altfel, spunând adevărul şi făcând ceea ce mă pricep la o scară mai mică, dar având convingerea că, spunând adevărul, acesta se va auzi oriunde graţie internetului. Trebuie să cred în ceva. Dacă nu mai cred în alţii, trebuie să cred măcar în Dumnezeu şi în meseria pe care o practic de drag."

Ziarista din Bistriţa care l-a „înfundat” pe Botiş: „În presa locală aproape au dispărut redacţiile” - Media > EVZ.ro

Ziarista din Bistriţa care l-a „înfundat” pe Botiş: „În presa locală aproape au dispărut redacţiile” - Media > EVZ.ro: "Se vorbeşte mult despre dispariţia presei de investigatii din România. Până la urmă, în condițiile în care subiecte ar fi la tot pasul, de ce nu se pune accent pe o astfel de presă şi se preferă o lălăială bazată pe informaţii „subţiri”?
Presa se grăbeşte să scrie cât mai multe ştiri şi să le posteze foarte repede ca să aibă mulţi cititori cărora să li se ofere multă „marfă”. Ca să faci o investigaţie trebuie să nu te grăbeşti, să stai măcar şi să priveşti, să-i asculţi pe oameni. În plus, în presa locală cel puţin au dispărut aproape în totalitate redacţiile. Reporterii merg pe teren cu laptopul la ei şi postează singuri ce consideră ei că e ştire fără o minimă coordonare din partea altora mai exprimentaţi (secretari de redacţie sau editori). Pe scurt, toată lumea se grăbeşte foarte mult, aşa că subiectele adevărate nu apucă să fie observate fiindcă sunt grele."

Cartierul Dămăroaia, zonă de ”nouveaux riches” cu iz de țigănie

Cartierul Dămăroaia, zonă de ”nouveaux riches” cu iz de țigănie: "Cartierul Dămăroaia, zonă de ”nouveaux riches” cu iz de țigănie
VerticalNews s-a oprit astăzi şi în zona de nord a Capitalei, poate cea mai râvnită zona pentru locuit de către bucureșteni. În proximitatea celebrelor cartiere ale Sectorului 1 s-au dezvoltat în ultimii 10 ani zone de viluțe unde românii cu bani, prea săraci pentru Primăverii, prea bogați pentru zonele de Vest și Sud, și-au construit case, vile. O astfel de zonă este Dămăroaia, un loc pe vremuri presărat de țigani,de unde, încetul cu încetul, și-au cam luat avântul. Strategie sau nu, zona s-a mai curățat. Poate și pentru că acolo ..."

Papa Ioan Paul al II-lea, beatificat| FOTOREPORTAJ

Papa Ioan Paul al II-lea, beatificat| FOTOREPORTAJ: "Fostul Suveran Pontif a fost beatificat astăzi, la Roma, în prezenţa a sute de mii de credincioşi."

Bucureşti cu mlaştina pe mijlocul străzii, în cartierul Fundeni

Bucureşti cu mlaştina pe mijlocul străzii, în cartierul Fundeni: "Bucureşti cu mlaştina pe mijlocul străzii, în cartierul Fundeni
După cum VerticalNews a arătat ieri, sute de bucureşteni locuiesc pe malul Lacului Plumbuita în condiţii mizerabile. Astăzi vom vedea că situaţia se repetă şi în cartierul Fundeni, în jurul lacului cu acelaşi nume.
Şi acest episod face parte din serialul menit să sensibilizeze autorităţile, dar şi opinia publică, pentru ca Bucureştiul să nu mai fie 'cea mai urâtă capitală europeană'.

Pe mijlocul străzii Bârzava, care se desprinde din Şoseaua Fundeni, s-a format un canal natural din pământ prin care curge alene, spre lac, o apă mâloasă şi verde. Pe marginea râpei creşte ..."