marți, 16 iunie 2015

Simpozion Internaţional „Eminescu – Carte, Cultura, Civilizatie” la Biblioteca Judeţeană Botoşani - galerie foto


Top ştiri naţionale 16 iunie

EXCLUSIV. GALERIE FOTO+VIDEO. Dragnea l-a vizitat pe Ponta la spitalul Medipol
Fostul ministru, Liviu Dragnea, l-a vizitat, marți în jurul orei prânzului, pe premierul Victor Ponta, în Turcia, unde primul ministru a fost operat la un picior. ...
Improbabilul aparator al statului de drept. Ce-l mina in lupta pe Gabriel Oprea, zis si Interesul National?
24 mai 2004. La Mihailesti, 18 oameni murisera in explozia unui camion cu azotat de amoniu si un crater de citiva metri se cascase in DN 2. Procurorii si legistii cautau ramasitele victimelor (la propriu, bucati de organe impastiate pe tot cimpul), cind a aparut el. Imbracat in pelerina galbena, in ploaia mocaneasca, in mirosul de aluat cu prea mult amoniac, Interesul National se pusese pe treaba:
Parlamentarii şi-au MĂRIT pensiile. Proiectul pensiilor speciale, votat de peste 300 de parlamentari
Legislativul a aprobat, marţi, cu 303 voturi "pentru", 124 voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.
Senatoarea PC Cristiana Anghel: „Parlamentul are o cotă scăzută de credibilitate din cauza presei”
Cristiana Anghel a afirmat că lipsa de credibilitate a parlamentarilor este provocată de cei „care au candidat pe listele USL şi acum se pupă cu PDL”.
ACTUALIZAT Parlamentul a adoptat legea pensiilor speciale pentru parlamentari; senatorii si deputatii vor primi o indemnizatie de 1500 lei pe luna pentru un mandat, in limita a trei mandate/ Parlamentarii condamnati pentru coruptie nu primesc pensie speciala
Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost adoptat marti in sedinta comuna de plen a Camerei Deputatilor si Senatului cu 303 voturi "pentru", 124 "impotriva" si doua abtineri. Guvernul a dat aviz negativ acestui proiect, invocand acordul cu FMI. Potrivit acestui proiect legislativ, un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indem
Mai multe organizaţii ale romilor din Transilvania îi cer lui Ponta să demisioneze: ”Ja chere!"
Reprezentanţii mai multor organizaţii ale romilor din Transilvania i-au transmis, marţi, un mesaj premierului Victor Ponta, cu prilejul Zilei limbii romani, cerându-i acestuia să demisioneze şi să plece acasă - "Ja chere!", transmite corespondentul MEDIAFAX.
Seful tinerilor PSD-isti, despre scandalul educatiei sexuale in scoli: Tentativa de a le interzice tinerilor sa faca sex e ineficienta
"Tineretul Social Democrat dezavueaza pozitia consilierului Ministrului Educatiei, Romeo-Nicu Mosoiu, pana de curand lider al Asociatiei 'Parinti pentru Ora de Religie', care promoveaza abstinenta sexuala a tinerilor, ca solutie pentru probleme ca aceea a mamelor minore", anunta PSD intr-un comunicat. TSD 'cere programe de educatie sexuala serioase pentru tineri', iar Mihai Sturzu, lider
Simona Halep vs Naomi Broady (Dupa ora 17:00)/ Halep: Simt ca sunt pregatita sa joc tenis de calitate pe iarba
Simona Halep va debuta astazi la turneul WTA de la Birmingham (turul II) impotriva jucatoarei Naomi Broady (Marea Britanie - locul 208 WTA). "Simt ca sunt pregatita sa joc tenis de calitate pe iarba", a precizat numarul trei mondial. Partida va incepe dupa ora 17:00, urmand sa fie LiveText pe HotNews.ro si in direct pe Digisport 2. 
Victor Ponta, pe Facebook: Operatia a fost mult mai complicata decat se astepta
Premierul Victor Ponta a confirmat ca s-a operat in afara Romaniei si a spus a operatia a fost mult mai complicata decat se anticipa.
Primii PACIENŢI ai ţării au scris declaraţia de neîncredere în sistemul medical românesc
Atunci când vine vorba de sănătatea proprie, politicienii din România nu o riscă în sistemul sanitar de aici şi merg la clinici din străinătate pentru a se opera sau trata. Victor Ponta, Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu sau Adrian Năstase sunt doar câţiva dintre politicienii care au ales clinicile din străinătate atunci când au avut probleme medicale.
Prima medalie pentru România la Jocurile Europene: Roxana Borha şi Elena Meroniac, argint la kaiac dublu
Echipajul format din Roxana Petronela Borha şi Elena Meroniac a ocupat locul doi în proba de kaiac dublu pe distanţa de 500 de metri, reuşind astfel să aducă prima medalie pentru România la Jocurile Europene de la Baku.
UPDATE Antena 3 i-a dedicat o emisiune la ora de maxima audienta omului cu steagul, internat la psihiatrie dupa ce a amenintat ca se arunca de pe o cladire. Stegarul a aparut in studioul televiziunii in ie si chiloti / Ce spune Codul Audiovizual
Realizatorii Antenei 3 au lansat noi atacuri la adresa justitiei si a institutiilor statului in emisiunea de luni seara a lui Mihai Gadea, dedicata lui Cezar Avramuta, cunoscut ca "omul cu steagul" din Piata Universitatii. Avramuta a fost internat la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", dupa ce vineri a stat sapte ore pe Casa Radio din Bucuresti. Pe parcursul emisiunii,
Numărul doi în ierarhia Al-Qaida Nasir al-Wuhayshi, ucis într-un atac american în Yemen
Liderul grupării Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA) Nasir al-Wuhayshi, numărul doi în cadrul reţelei Al-Qaida, a fost ucis vineri într-un atac cu un avion american fără pilot în regiunea Hadramout, în Yemen, au declarat doi oficiali yemeniţi din domeniul securităţii pentru CNN.
SUA urmează să stocheze armament greu în Polonia, în cadrul unui plan NATO
Statele Unite urmează să decidă în curând să depoziteze armament greu în Polonia, a anunţat luni ministrul polonez al Apărării Tomasz Siemoniak, precizând că a discutat despre acest lucru luna trecută cu secretarul american al Apărării Ashton Carter, relatează BBC News online.
Gena Ponta. O posibila explicatie neurosociala a comportamentului premierului Romaniei
In plin tsunami anti-coruptie, in Romania exista demnitari care nu se tem sa primeasca in continuare spagi de zeci de mii de euro, ziua in amiaza mare. Doar in ultimele saptamani, un functionar si un consilier din Primaria lui Sorin Oprescu si un procuror de la Parchetul Bucuresti au fost prinsi de DNA cu mita intre dinti, chiar in timpul actului. Oare ce-i face pe acesti oameni sa nu se opreasca?
Semnificaţii istorice pentru ziua de 16 iunie
Pe data de 16 iunie 1890 s-a născut Arthur Stanley Jefferson, alias Stan Laurel cel care, alături de Oliver Hardy, a format celebrul cuplu de comici Stan şi Bran (m.1965).

YESTERDAY

Iohannis, în Croaţia: Lupta anticorupţie se desfăşoară din plin, suntem într-o fază fierbinte
Preşedintele Iohannis a declarat, luni, la Zagreb, că speră ca rezultatele luptei anticorupţie să influenţeze pozitiv aderarea la Spaţiul Schengen, el menţionând totodată că "suntem într-o fază fierbinte", de care "vom trece cu bine" şi arătând, referitor la cazul premierului, că speţa este "tristă".
Rusia critică suplimentarea capacităţilor NATO, inclusiv în România, cerând evitarea unei "confruntări militare"
Ministerul rus de Externe critică planul NATO de a instala echipamente militare suplimentare în state est-europene, inclusiv în România, exprimând speranţa că raţiunea va prevala pentru a nu se ajunge la "o confruntare militară" cu "consecinţe grave".
Monica Ridzi a publicat poezia câştigătoare la un concurs în penitenciar: Este emoţie şi gând
Monica Iacob Ridzi, încarcerată la Spitalul Penitenciar Jilava, a publicat pe blogul ei "Poezie despre viaţă", cu care a câştigat premiul al doilea la concursul "Poezie de puşcărie", şi susţine că scriind reuşeşte ”să evadeze” şi să se simtă aproape de familie, dar şi să uite de durerile fizice.
Singura soluție: alegeri anticipate!
Prezența lui Victor Ponta la Baku, alături de Putin, este încă o confirmare că relația sa cu SUA, de care a făcut atâta paradă (inclusiv prin vacanțele petrecute la Miami), nu a fost decât un pueril joc de imagine. ...
Buda: Ministrul Agriculturii să prelungească termenul de depunere la APIA a cererilor de subvenţii
Eurodeputatul PNL Daniel Buda îi cere ministrului Agriculturii prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru subvenţiile în agricultură, întrucât fermierii întârzie acum din cauza unor probleme informatice la APIA, în caz contrar acesta considerând că ministrul "pune piedici" agricultorilor.
Surse: Premierul Ponta s-a internat la o clinică a familiei Erdogan
Premierul Victor Ponta a ales să nu se opereze în România în urma unui accident la genunchi, ci să apeleze la serviciile unui spital privat din Istanbul. Vizita sa în Turcia este învăluită în mister, informațiile transmise pe canale oficiale lipsind cu desăvârșire. ...
Apple a renunţat la o investiţie în România după ce un vicepreşedinte al companiei a făcut 7 ore de la Bucureşti la Braşov
România a ratat o investiţie de proporţii după ce vicepreşedintele Apple a făcut şapte ore de la aeroportul Otopeni la Braşov.