| CEL MAI TARE VIDEO PRODUS DE TELEVIZIUNEA FRANCEZA CANAL + |
"marți, 18 ianuarie 2011
CLIPUL ZILEI | “Ce cauti in dulapul sotiei mele?” -> “Exista o explicatie!”:))
Liviu Ciulei: "Am vrut să fac filmul «Regele Lear» cu ţărani din Maramureş"
Blocarea site-urilor ajunge pe masa Parlamentului European
Stresul ucide legal. Povestea românilor care au muncit până la epuizare
În ultimii ani, numărul victimelor stresului a crescut alarmant. Fie că este vorba despre angajaţi care, sub presiunea şefilor, muncesc zile în şir, pe bani mai puţini, sau oameni care şi-au pierdut locul de muncă şi sunt îngroziţi de scadenţa facturilor, toţi resimt acut oboseala. Au fost mediatizate în presă adevărate tragedii, când tineri până în 40 de ani s-au stins în faţa calculatorului, cu dosare în poală, încercând să respecte termene limită şi să îşi rezolve sarcinile de serviciu. În România nu există o legislaţie care să recunoască stresul drept o boală profesională. Cu toate acestea, dintre 1.000 de sesizări lunare primite de Inspectoratul Teritorial de Muncă, între 5 şi 10 procente sunt pentru orele suplimentare.
Ce vă spune numele de Raluca Stroescu? Cazul tinerei în vârstă de 31 de ani, care a murit pe fondul epuizării la serviciu a fost primul semnal de alarmă publicîn legătură cu suprasolicitarea la locul de muncă. Raluca Stroescu, auditor la Ernst&Young, a fost găsită moartă în casă, cu dosarele de la serviciu în braţe. Raluca muncise câte 100 de ore pe săptămână, potrivit colegilor săi. Slăbise 7 kilograme, ajungând la mai puţin de 40. Diagnosticul oficial a fost fibroză miocardică.
La scurt timp după tragedie, a circulat pe internet un e-mail trimis de aceasta cu un an înainte să moară. Raluca se plângea de oboseală încă de atunci şi întreba de o altă slujba, “oriunde, că o să mă descurc… mai greu ca aici nu există”.
- “Mă interesează orice, aici e super naşpa, au tot plecat oameni, nu mai avem manageri decât 3, coordonez mai multe echipe în acelaşi timp, clienţii mă caută, telefonul sună non stop. Noaptea fac OMF-uri şi IFRS-uri, inclusiv sâmbăta şi duminica. Oricum nu îţi poţi imagina… Săptămâna viitoare o să fiu în mai multe locuri în acelaşi timp. Nu mai vreau (…) Vreau orice serviciu numai să plec de aici, nu am mai dormit de nu ştiu câte săptămâni, maximum 5 ore pe noapte, inclusiv sâmbăta şi duminica.“
La trei ani de la tragedie, singura măsură luată de către Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost amendarea compania Ernst & Young cu 20.000 de lei.
Un caz mai recent ne-a pus din nou pe gânduri. Carmen Ramona Cîciu, o tânără în vârstă de 34 de ani din Bucureşti, mamă a doi copii gemeni, a făcut stop cardio-respirator la birou şi, după mai multe zile de comă profundă, a murit. Ea muncea mai mult la firma Ipsos Interactive Services, unde era programator, pentru a-şi păstra locul de muncă.
„Era stresată, dar cine nu e în societatea de astăzi? Muncea mai mult, dar nu ştiam că se va ajunge aici. Au fost daţi oameni afară de la ea din companie şi era o perioadă mai grea. Ea îşi căuta altceva de muncă”, a povestit soţul ei, Marius Cîciu.
Şi colegii săi au vorbit, sub protecţia anonimatului, de zile de muncă la birou de peste 10 ore, proiecte terminate acasă şi multe ore suplimentare. Sindicaliştii au promis atunci un set de metode după modelul european care să reglementeze surmenajul la locul de muncă. Acest lucru se întâmplă de peste 30 de ani în ţări precum Belgia, Danemarca şi Marea Britanie.
“Stresul nu este considerat boală profesională. Avem de-a face cu o nouă formă de sclavagism şi tot mai mulţi lucrători se supun. În Europa, angajaţii ies în stradă pentru drepturile lor iar orele suplimentare sunt plătite şi nu e nimeni obligat să stea peste program”, a spus Bogdan Hossu, preşedintele organizaţiei sindicale Cartel Alfa.
Cele două nume sunt două variabile într-o ecuaţie care se repetă. Alţi angajaţi ai unor companii au murit din cauza epuizării, însă, în lipsa unui cadru legal, nu au fost găsiţi responsabili şi nu a fost luatî nicio măsură.
Citeşte şi despre industria stresului în valoare de miliarde de dolari.
"
Inspecţii virtuale, pe camere web, la orele profesorilor tineri
Opt lucruri pe care să nu le faci la un interviu
Posibil şoc pe piaţa media
Tolontan se pregăteşte să lanseze o ştire bombă.“Unul dintre cei mai importanţi oameni de TV din România, legendar pentru realizarile sale, are probleme profesionale neaşteptate şi e posibil să se despartă de actualul loc de muncă. Plecarea lui ar fi un adevarat şoc de piaţă”.Jurnalistul nu suflă însă nicio vorbă despre cine ar putea să fie vorba.
AUDIO Cele mai bune scenete umoristice de radio
- Asculta in articol sceneta Nea Marin la cinematograf, interpretata de Amza Pellea.
Limbajul, cheia unei relaţii!
Zilele libere prin lege, mai puţine în 2011
Avem sărbători legale de 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, prima şi a doua zi de Rusalii, Sfânta Marie, Ziua Naţională şi primele două zile de Crăciun. Doar că, prin tradiţie, unele dintre ele pică în week-enduri. Altele aşa s-au nimerit în 2011.
De exemplu, 1 şi 2 ianuarie sunt în acest sfârşit de săptămână. Mai suntem liberi şi pe 24 ianuarie, dată propusă de Senat. 1 mai, adică Ziua Muncii, este înscrisă în calendarul 2011 duminica. 1 decembrie, însă, cade într-o joi, deci e zi liberă în timpul săptămânii.
Şi prima zi de Crăciun cade tot în ultima zi a săptămânii. Cea de-a doua zi a Sărbătorii naşterii lui Iisus va fi însă luni, aşa că angajaţii români vor avea libere trei zile, cât o minivacanţă.
(www.antena3.ro)
La angajare contează prezentarea şi personalitatea, nu universitatea absolvită
Băsescu critică televiziunile pentru atitudinea ostilă faţă de Guvern
Arnold Schwarzenegger ar putea reveni pe marile ecrane în rolul unui soldat
Ce sanse de angajare au absolventii facultatilor din Romania. Ofertele universitatilor vs. ofertele pietei muncii, pe un singur site
- Vezi in articol domeniile unde absolventii de facultati au sanse mici sa isi gaseasca de lucru
- Vezi topul salariilor absolventilor, in functie de specializarea urmata
A murit Cristian Paţurcă
"Din cei care-au murit atunci, ne-am reîntors năluci
Să nu mai fie, cum a fost, măcelul de atunci. "
Mama Elodiei a cerut CNA să oblige OTV să nu mai prezinte conţinutul e-mail-urilor fiicei sale
Sorin Enache: Proiectul editorial al lui Stelian Tănase va fi realizat de Realitatea TV
Sorin Enache, directorul general al Realitatea Media, a dat, astăzi, explicaţii la CNA cu privire la “cacealmaua” numirii lui Stelian Tănase în funcţia de director al postului”.
“Orice s-ar întâmpla cu poziţia lui Stelian Tănase în organizaţie, el oricum va rămâne realizator, iar proiectul acela îl vom face, pentru că l-am făcut împreună cu el. Deja elemente din el sunt în lucru, o să le vedeţi în curând pe post“, a declarat Sorin Enache.
Explicaţiile lui Sorin Enache vin ca urmare a nemulţumirii exprimate de unii dintre membri CNA, în şedinţa de săptămâna trecută.
Sorin Enache, la CNA:
“Stelian Tănase în perioada în care a venit subiectul cu prelungirea licenţei Realităţii TV pe nouă ani primise oferta de vreo săptămână sau două să devină directorul Realităţii TV şi lucra la un proiect, acela pe care l-aţi primit şi dumneavoastră. (…) După ce am trecut de faza cu licenţa a mai lucrat vreo două săptămâni la finalizarea proiectului (…)
Am citit şi eu ca şi dumneavoastră, după care am vorbit cu el, cum că între timp nu mai este atât de hotărât că ar vrea să preia funcţia asta din motive pe care nu le cunosc în amănunt.”Directorul general al Realitatea Media a mai spus că, în prezent, echipa lucrează la nişte emisiuni din proiectul lui Stelian Tănase şi că, săptămâna aceasta, se va semna un contract cu BBC World Service pentru pregătirea unor jurnalişti (editori, reporteri şi eventual nişte moderatori).
Sorin Enache despre implementarea proiectului editorial propus de Stelian Tănase:
“Deci elemente importante din proiectul lui Stelian Tănase sunt deja în curs de execuţie, nu tot ce scrie acolo se va executa, pentru că şi Tănase avea îndolieli la câteva elemente de grilă nespecifice unui canal de ştiri. În rest, lucrurile semnificative pe care le-a spus el acolo se vor face.
Mai mult decât atâta, dar cred că va dura vreo câteva luni, lucrăm la o grilă complet nouă de prime time, însă toată treaba asta este legată de pregătirea unui studio nou la Romexpo, amenajarea a început de săptămâna trecută, pentru că vrem să mutăm o parte din producţia canalului din Casa Presei, care e cam nespecifică activităţii de televiziune. Când se va încheia acest studio, undeva în primavară sau mai târziu, vom schimba tot prime time-ul şi vom trece şi la emisia în high definition.”Narcisa Iorga, membru CNA, a spus că ea crede că o parte dintre membrii CNA şi-au dat votul pentru prelungirea licenţei Realitatea TV datorită interfeţei credibile pe care o reprezenta Stelian Tănase pentru postul de ştiri.
Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:
“În prelungirea licenţei, CNA a gândit că dumneavoastră veţi face o reaşezare a grilei pe un alt fel de abordare şi lucrul acesta nu se întâmplă, aceasta este problema mea ca om care nu am votat pentru prelungirea licenţei.”Citeşte şi:
"
VIDEO Un joc creat de un american in varsta de 14 ani a fost descarcat de peste un milion de ori pe App Store in doar doua saptamani
Moni şi-a felicitat fiica telefonic!
TVR se pregătește să rupă contractul cu Splendid Media
TVR se pregătește să se despartă de Splendid Media, regia care se ocupă cu vânzarea spațiului publicitar al canalelor publice și să organizeze o nouă licitație.
Așa reiese dintr-o hotărâre votată de Consiliul de Administrație al TVR în ultima ședință de anul trecut, chiar înainte de sărbătorile de iarnă.
Iată ce spune hotărârea:
“Se aprobă începerea negocierilor între SRTv şi Splendid Media pentru încheierea unui act adiţional având ca obiect modalităţile de încheiere amiabilă a contractului dintre cele două părţi.”Contactat de paginademedia.ro, președintele TVR Alexandru Lăzescu a declarat că este vorba de “regândirea strategiei de vânzări“.
Andi Lăzescu, pentru paginademedia.ro:
“Intenționăm să regândim strategia de vânzări. E o chestiune internă, pe care nu o pot comenta. Este vorba de gestiunea unei relații între doi parteneri de afaceri. Deocamdată nu pot comenta mai mult.”“Nu am văzut această decizie, încă nu ni s-a comunicat pe cale oficială“, a declarat pentru paginademedia.ro Radu Budeș, managing partner Splendid Media.
Splendid Media vinde publicitatea TVR începând din 2006. După un mandat de 3 ani, Splendid Media a câștigat și în 2008 vânzarea publicității canalelor publice. Potrivit contractului în curs, Splendid Media se mai ocupă de spațiul publicitar al televiziunii publice până la sfârșitul acestui an.
Hotărârea Consiliului de Administrație NR.116 din 22 decembrie 2010
În temeiul prevederilor art. 27 din Legea nr.41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune adoptă prezenta hotărâre:"
Art.1 Se aprobă începerea negocierilor între SRTv şi Splendid Media pentru încheierea unui act adiţional având ca obiect modalităţile de încheiere amiabilă a contractului dintre cele două părţi.
Componenţa comisiei de negociere este următoarea:
Alexandru Lăzescu - Preşedinte-Director GeneralArt. 2 – Se aprobă, ca în condiţiile finalizării demersului de la pct. 1 să fie demarate procedurile pentru achiziţia de servicii de gestionare şi vânzare a spaţiului publicitar TV al SRTv.
Cipriana Voicu - Director Direcţia Economică
Anca Gheorghe - consilier PDG
Dan Radu - Director Producţie Editorială şi Programe
Cezar Ion – Director Direcţia Editorială
Marioada Dudu – Serviciul Achiziţii Publice
Marin Drumcea - Serviciul Juridic
Mona Dîrţu – Director TVR Interactiv
un reprezentant al casei de avocatură cu care SRTv are contract.
Prezenta hotărâre a fost adoptată cu respectarea art.26 din Legea nr.41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Daniela Crudu a părăsit matinalul "Neatza", după scandalul cu Leo de la Strehaia
Eurovision 2011: România intră în a doua semifinală
Ştefan Bănică revine în comedia “Desculţ în parc"
Mircea Badea ii raspunde lui Sebastian Lazaroiu: Da, sunt un clovn trist. Puteam sa fiu, de exemplu, un alcoolic vesel
"
Daniela Crudu a părăsit echipa de la "Neaţa cu Răzvan şi Dani"
Nicole Kidman şi Keith Urban sunt părinţii unei fetiţe născute de o mamă surogat
18 ianuarie: Piaţa de PR s-ar putea majora cu 10% în acest an, până la 30 mil. euro
Piaţa de PR din România ar putea ajunge în acest an la nivelul maxim de 30 de milioane de euro, potrivit estimărilor principalilor jucători, scrie Financiarul. Larisa Petrini (foto), Managing Partner Saatchi&Saatchi PR, estimează o creştere de 8%-10% a serviciilor de relaţii publice. De asemenea, Gabriela Lungu speră la un avans de 15%-20% a bugetelor clienţilor în 2011. După ce anul trecut companiile de relaţii publice şi-au menţinut afacerile la nivelul lui 2009, pentru 2011 speră la creşteri de până la 20%. Piaţa serviciilor de relaţii publice a înregistrat în 2010 o creştere de aproape trei procente, iar valoarea orientativă este de 25-28 de milioane de euro, fiind greu de estimat o cifră exactă, pentru că piaţa este în continuare fragmentată, declară Larisa Petrini, Managing Partner Saatchi&Saatchi PR.
Piaţa de PR s-ar putea majora cu 10% faţă de 2010, până la 30 mil. euro
Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a spus, ieri, la Hotnews, răspunzând unei întrebări, că Mircea Badea este “un clovn trist“. Acesta a mai spus despre prezentatorul emisiunii În gura presei că nu are şanse de recalificare şi că dacă ar vrea să plece la un alt post de televiziune, ar primi drept ofertă “un post liber de clovn“.
Lăzăroiu a fost întrebat, în timpul unei discuţii online cu cititorii Hotnews, de ce nu l-a reclamat pe Mircea Badea la CNA “pentru injurii şi aluzii răutăcioase“. “Nu te poţi supăra pe un clovn. Mircea Badea crede că, dacă Voiculescu nu l-a obligat (încă) să poarte un nas roşu de plastic, lumea crede despre el că e mai mult decât un clovn. Nu, nu crede. E un clovn trist“, a răspuns el. În replică, Mircea Badea a declarat, ieri seară, la Sinteza zilei: “Sunt un clovn trist pe banii mei, el – care mă face pe mine clovn trist – este şi pe banii mei, pe banii clovnului trist, şi asta mă face să fiu cu atât mai trist”, scrie Gândul, care citează Mediafax.
Angajaţi ai AVAS au solicitat adeverinţe din partea instituţiei la care lucrează, pentru a obţine o reducere de 25% din preţul biletului la concertul AC/DC din 16 mai, anul trecut, după ce Kamikaze a scris că va acorda bugetarilor o reducere de 25%, scrie HotNews. Potrivit unui document publicat pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu, Bogdan Negrea, salariat al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a solicitat o adeverinţă “pentru a-i servi la obţinerea unei reduceri de 25 la sută din preţul biletului la concertul AC/DC din data de 16.05.2010″. După apariţia documentului, AVAS a confirmat că doi angajaţi au solicitat asemenea adeverinţe prezentând un articol din revista Kamikaze, în care erau menţionate asemenea reduceri.
Mediafax.ro este pe primul loc la categoria “Ştiri generale” într-un top al celor mai populare branduri din presa românească pe Facebook, conform unui raport realizat de Facebrands.ro, un serviciu nou de monitorizare a paginilor de Facebook din Romania. La momentul lansării raportului, Mediafax.ro avea 16.389 de fani pe rețeaua de socializare şi este urmat în “top 5 online” de site-urile Apropo.ro (11.616 fani), HotNews.ro (9.642 fani), Realitatea.net (9.103 fani) și Revista Presei Online (4.539 fani), notează Mediafax și HotNews. Postul TV cu cei mai mulți fani pe Facebook este Discovery România, cu aproape 94.000 de fani în ziua de 16 ianuarie, urmat de UTV, ProTV, Sport.ro și Music Channel.
Anul acesta Ministerul Turismului va îmbrăţişa o abordare digitală a promovării turismului autohton, derulând acţiuni de marketing pe reţele de socializare şi punând bazele unui portal de informaţii de turism care va fi finanţat din fonduri bugetare, scrie Money.ro. Conform programului anual de marketing şi promovare turistică publicat în Monitorul Oficial, pe 14 ianuarie, anul acesta Ministerul Turismului va derula “acţiuni de marketing prin internet, reţele de socializare şi alte mijloace electronice”.
Ofensivă online a Elenei Udrea: marketing pe reţele sociale şi un portal de turism
Clubul Dilema veche organizează o întâlnire cu publicul şi o discuţie cu Andrei Pleşu, Radu Cosaşu şi Mircea Vasilescu, scrie Adevărul. Dezbaterea aniversară pe tema „Dilema veche la majorat: cum ne-am petrecut tranziţia“ va avea loc mâine, de la ora 19.00, la Teatrul Nottara din Bucureşti. Intrarea la evenimentul programat în sala „Horia Lovinescu” va fi liberă, în limita locurilor disponibile.
Dilema veche împlineşte 18 ani!
PHD Germania a câştigat contul de media al brand-ului vestimentar Esprit, în urma unei licitaţii ce a avut mai multe faze, scrie DailyBusiness.ro, care citează Brand Republic. Acest cont era deţinut iniţial de agenţia germană Kemmerich Media, conform sursei citate."
PHD Germania a câştigat contul de media Esprit în Europa