marți, 18 ianuarie 2011

CLIPUL ZILEI | “Ce cauti in dulapul sotiei mele?” -> “Exista o explicatie!”:))

CLIPUL ZILEI | “Ce cauti in dulapul sotiei mele?” -> “Exista o explicatie!”:)): "


| CEL MAI TARE VIDEO PRODUS DE TELEVIZIUNEA FRANCEZA CANAL + |

"

Liviu Ciulei: "Am vrut să fac filmul «Regele Lear» cu ţărani din Maramureş"

Liviu Ciulei: "Am vrut să fac filmul «Regele Lear» cu ţărani din Maramureş": "Când un film ţine pe loc o sală întreagă până aproape de miezul nopţii, la aproape 50 de ani de la realizarea lui, se cheamă că nu a îmbătrânit niciodată."

Blocarea site-urilor ajunge pe masa Parlamentului European

Blocarea site-urilor ajunge pe masa Parlamentului European: "Raportul preliminar al raportorului din PE este mai degraba neclar, pendulind intre "blocarea optionala" (stabilita de fiecare stat in parte) si "auto-reglementarea" (ceea ce inseamna ca in cazul asta ISP-ul devine politist, procuror si judecator). De asemenea, orice parlamentar poate sa propuna si alte amendamente pina pe 20 Ianuarie care pot duce la un text mai dur sau mai putin dur, ori chiar la respingerea ideii, scrie Bogdan Manolea pe blogul sau."

Stresul ucide legal. Povestea românilor care au muncit până la epuizare

Stresul ucide legal. Povestea românilor care au muncit până la epuizare: "

În ultimii ani, numărul victimelor stresului a crescut alarmant. Fie că este vorba despre angajaţi care, sub presiunea şefilor, muncesc zile în şir, pe bani mai puţini, sau oameni care şi-au pierdut locul de muncă şi sunt îngroziţi de scadenţa facturilor, toţi resimt acut oboseala. Au fost mediatizate în presă adevărate tragedii, când tineri până în 40 de ani s-au stins în faţa calculatorului, cu dosare în poală, încercând să respecte termene limită şi să îşi rezolve sarcinile de serviciu. În România nu există o legislaţie care să recunoască stresul drept o boală profesională. Cu toate acestea, dintre 1.000 de sesizări lunare primite de Inspectoratul Teritorial de Muncă, între 5 şi 10 procente sunt pentru orele suplimentare.

Ce vă spune numele de Raluca Stroescu? Cazul tinerei în vârstă de 31 de ani, care a murit pe fondul epuizării la serviciu a fost primul semnal de alarmă publicîn legătură cu suprasolicitarea la locul de muncă. Raluca Stroescu, auditor la Ernst&Young, a fost găsită moartă în casă, cu dosarele de la serviciu în braţe. Raluca muncise câte 100 de ore pe săptămână, potrivit colegilor săi. Slăbise 7 kilograme, ajungând la mai puţin de 40. Diagnosticul oficial a fost fibroză miocardică.

La scurt timp după tragedie, a circulat pe internet un e-mail trimis de aceasta cu un an înainte să moară. Raluca se plângea de oboseală încă de atunci şi întreba de o altă slujba, “oriunde, că o să mă descurc… mai greu ca aici nu există”.

  • Mă interesează orice, aici e super naşpa, au tot plecat oameni, nu mai avem manageri decât 3, coordonez mai multe echipe în acelaşi timp, clienţii mă caută, telefonul sună non stop. Noaptea fac OMF-uri şi IFRS-uri, inclusiv sâmbăta şi duminica. Oricum nu îţi poţi imagina… Săptămâna viitoare o să fiu în mai multe locuri în acelaşi timp. Nu mai vreau (…) Vreau orice serviciu numai să plec de aici, nu am mai dormit de nu ştiu câte săptămâni, maximum 5 ore pe noapte, inclusiv sâmbăta şi duminica.

La trei ani de la tragedie, singura măsură luată de către Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost amendarea compania Ernst & Young cu 20.000 de lei.

Un caz mai recent ne-a pus din nou pe gânduri. Carmen Ramona Cîciu, o tânără în vârstă de 34 de ani din Bucureşti, mamă a doi copii gemeni, a făcut stop cardio-respirator la birou şi, după mai multe zile de comă profundă, a murit. Ea muncea mai mult la firma Ipsos Interactive Services, unde era programator, pentru a-şi păstra locul de muncă.

„Era stresată, dar cine nu e în societatea de astăzi? Muncea mai mult, dar nu ştiam că se va ajunge aici. Au fost daţi oameni afară de la ea din companie şi era o perioadă mai grea. Ea îşi căuta altceva de muncă”, a povestit soţul ei, Marius Cîciu.

Şi colegii săi au vorbit, sub protecţia anonimatului, de zile de muncă la birou de peste 10 ore, proiecte terminate acasă şi multe ore suplimentare. Sindicaliştii au promis atunci un set de metode după modelul european care să reglementeze surmenajul la locul de muncă. Acest lucru se întâmplă de peste 30 de ani în ţări precum Belgia, Danemarca şi Marea Britanie.

Stresul nu este considerat boală profesională. Avem de-a face cu o nouă formă de sclavagism şi tot mai mulţi lucrători se supun. În Europa, angajaţii ies în stradă pentru drepturile lor iar orele suplimentare sunt plătite şi nu e nimeni obligat să stea peste program”, a spus Bogdan Hossu, preşedintele organizaţiei sindicale Cartel Alfa.

Cele două nume sunt două variabile într-o ecuaţie care se repetă. Alţi angajaţi ai unor companii au murit din cauza epuizării, însă, în lipsa unui cadru legal, nu au fost găsiţi responsabili şi nu a fost luatî nicio măsură.

Citeşte şi despre industria stresului în valoare de miliarde de dolari.


Anul Sabatic, soluţie antistres dacă ai bani.

"

Inspecţii virtuale, pe camere web, la orele profesorilor tineri

Inspecţii virtuale, pe camere web, la orele profesorilor tineri: "MĂSURI DE CRIZĂ LA GALAŢI. Elevii ştiau că trebuie să se îmbrace frumos, să înveţe bine lecţia şi să fie cuminţi din cale afară. N-ar fi stricat nici ca mamele care aveau mai mult timp liber să pregătească un platou cu prăjituri..."

Opt lucruri pe care să nu le faci la un interviu

Opt lucruri pe care să nu le faci la un interviu: "Etalarea tuturor diplomelor, abuzul de minciuni şi strângerea exagerată a mâinii, dar şi agresarea angajatorului printr-un contact vizual continuu nu sunt arme potrivite pentru a obţine un job."

Posibil şoc pe piaţa media

Posibil şoc pe piaţa media: "

Tolontan se pregăteşte să lanseze o ştire bombă.“Unul dintre cei mai importanţi oameni de TV din România, legendar pentru realizarile sale, are probleme profesionale neaşteptate şi e posibil să se despartă de actualul loc de muncă. Plecarea lui ar fi un adevarat şoc de piaţă”.Jurnalistul nu suflă însă nicio vorbă despre cine ar putea să fie vorba.

​AUDIO Cele mai bune scenete umoristice de radio

​AUDIO Cele mai bune scenete umoristice de radio: "Un clasament al celor mai bune scenete umoristice difuzate la radio a fost postat aseara pe internet, cu ocazia implinirii a 82 de ani de la difuzarea primei editii a emisiunii "Ora vesela". In top zece se afla scenete interpretate de artisti ca Amza Pellea, Toma Caragiu, Horatiu Malaele sau Dem Radulescu.
  • Asculta in articol sceneta Nea Marin la cinematograf, interpretata de Amza Pellea.
"

The Housemaid - Official Trailer [HD]

Limbajul, cheia unei relaţii!

Limbajul, cheia unei relaţii!: "
Când se pune problema unei relaţii de cuplu, preocupările comune şi atracţia fizică dintre potenţialii parteneri pălesc în faţa unui alt criteriu, care, adesea, nu este luat în seamă.
Este vorba despre limbaj. Dacă stilul ei de a vorbi nu se potriveşte deloc cu al lui, lucrurile nu au cum să meargă bine. Iar asta se poate constata chiar de la prima întâlnire, dacă nu cumva chiar din momentul în care apare propunerea.
Potrivit „USA Today", psihologii de la Universitatea din Texas, SUA, au analizat modul în care vorbesc 40 de bărbaţi, respectiv 40 de femei care au participat la un experiment de speed-dating (întâlniri rapide, în trad.). Studiul psihologilor americani s-a axat în principal pe modul în care oamenii folosesc pronumele personale, articolele, prepoziţiile şi adverbele, cercetătorii pornind de la premisa că oamenii nu sunt foarte atenţi atunci când le utilizează. Când participanţii au fost rugaţi să-şi aleagă un partener sau o parteneră, au optat pentru o persoană cu un stil de a vorbi asemănător cu al lor.
„Există de patru ori mai multe şanse să te potriveşti cu o persoană dacă stilul tău de vorbire este, în linii mari, acelaşi cu al acesteia", a declarat autorul studiului James Pennebaker.
(adevarul.ro)

Articolul publicat in ziarul Adevarul prezinta in linii mari avantajele comunicarii interpersoanale, in special in relatiile de cuplu.
Dupa parerea mea, comunicarea este cheia succesului in orice plan, fie profesional sau emotional. Arta de a comunica nu este un proces natural, o abilitate cu care ne nastem; noi învatam sa comunicam. Desi pare simplu, întelesul comunicarii este mult mai complex. Comunicarea are o multime de întelesuri, o multime de scopuri si cam tot atatea metode de exprimare si manifestare.
Cred ca este firesc ca in cadrul unui grup de prieteni, sau in cadrul unei relatii, partenerii sa se atraga in functie de stilul de a vorbi si limbajul pe care il poseda. Este absolut normal ca atunci cand comunicam intr-un anumit fel , sa fim tentati sa impartasim ideile personale cu cineva care vorbeste asemanator. Odata cu descoperirea aceluiasi limbaj, suntem siguri ca si gandurile probabil coincid, iar de aici porneste intreaga relatie emotionala intre oameni.
Daca limbajul nu ar exista, cum ne-am mai putea intelege? Cuvintele sunt totul si valoreaza enorm in orice situatie, felul de a vorbi al unui om il descrie mai mult oricine. Unei relatii armonioase ii este necesara comunicarea, asadar, cu siguranta stilul de a vorbi al unei persoane trebuie sa coincida in mare masura cu al partenerului de viata.

Mădă
"

Zilele libere prin lege, mai puţine în 2011

Zilele libere prin lege, mai puţine în 2011: "
2011 va fi cel mai sărac în zile libere. Doar şase dintre liberele legale vor fi în timpul săptămânii, aşa că ne odihnim mai puţin în afara weekend-urilor şi a concediilor.
Avem sărbători legale de 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, prima şi a doua zi de Rusalii, Sfânta Marie, Ziua Naţională şi primele două zile de Crăciun. Doar că, prin tradiţie, unele dintre ele pică în week-enduri. Altele aşa s-au nimerit în 2011.
De exemplu, 1 şi 2 ianuarie sunt în acest sfârşit de săptămână. Mai suntem liberi şi pe 24 ianuarie, dată propusă de Senat. 1 mai, adică Ziua Muncii, este înscrisă în calendarul 2011 duminica. 1 decembrie, însă, cade într-o joi, deci e zi liberă în timpul săptămânii.
Şi prima zi de Crăciun cade tot în ultima zi a săptămânii. Cea de-a doua zi a Sărbătorii naşterii lui Iisus va fi însă luni, aşa că angajaţii români vor avea libere trei zile, cât o minivacanţă.

(www.antena3.ro)
Acest articol a fost scris de ceva vreme, insa acum poate reveni in atentia noastra pentru ca apare o intrebare : va fi 24 ianuarie o zi libera? Deocamdata nu, din ce am auzit eu. Am incercat sa ma informez si pana acum raspunsul este negativ.
Ramane insa un zvon cum ca aceasta zi nu a fost inca aprobata cu statusul ei de zi in care nu avem prea multe obligatii. Motivul pentru care aceasta zi ar putea fi declarată zi de sarbatoare legală, nelucrătoare este acela ca se sarbatoreste un eveniment : Principatele au fost unite sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza.
Ramane sa aflam zilele urmatoare decizia finala a institutiilor. Totusi, o zi libera ar fi benefica pentru noi toti, o pauza de la agitatia cotidiana nu face decat sa ne destinda .
Diana

La angajare contează prezentarea şi personalitatea, nu universitatea absolvită

La angajare contează prezentarea şi personalitatea, nu universitatea absolvită: "Absolvenţii au obţinut mai mult de jumătate dintre abilităţile pe care le au la locul de muncă tot la locul de muncă. În plus, la interviul de angajare prea puţini angajatori iau în calcul ce instituţie au absolvit tinerii, arată..."

Băsescu critică televiziunile pentru atitudinea ostilă faţă de Guvern

Băsescu critică televiziunile pentru atitudinea ostilă faţă de Guvern: "Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, că televiziunile din România s-au comportat ostil faţă de Guvern, şeful statului apreciind că nu a existat niciun fel de sprijin public, decât foarte rar

Arnold Schwarzenegger ar putea reveni pe marile ecrane în rolul unui soldat

Arnold Schwarzenegger ar putea reveni pe marile ecrane în rolul unui soldat: "Actorul Arnold Schwarzenegger, care şi-a încheiat recent mandatul de guvernator al statului american California, doreşte să revină pe marile ecrane în rolul unui soldat

Ce sanse de angajare au absolventii facultatilor din Romania. Ofertele universitatilor vs. ofertele pietei muncii, pe un singur site

Ce sanse de angajare au absolventii facultatilor din Romania. Ofertele universitatilor vs. ofertele pietei muncii, pe un singur site: "Medicii si arhitectii sunt singurii absolventi de studii superioare care isi gasesc "din prima" un loc de munca conform specializarilor pe care le-au urmat. Asta in timp ce facultatile de stiinte ale naturii sau silvicultura produc someri pe banda rulanta. Rezultatele fac parte dintr-un studiu referitor la integrarea absolventilor pe piata muncii, care a precedat lansarea Registrului National al Calificarilor din Invatamantul Superior din Romania. Acesta este un site care prezinta oferta educationala a tuturor universitatilor din Romania, cerintele pietei muncii, precum si joburile pe care le pot ocupa absolventii, pe fiecare calificare.
  • Vezi in articol domeniile unde absolventii de facultati au sanse mici sa isi gaseasca de lucru
  • Vezi topul salariilor absolventilor, in functie de specializarea urmata
"

A murit Cristian Paţurcă



"Din cei care-au murit atunci, ne-am reîntors năluci
Să nu mai fie, cum a fost, măcelul de atunci. "

Mama Elodiei a cerut CNA să oblige OTV să nu mai prezinte conţinutul e-mail-urilor fiicei sale

Mama Elodiei a cerut CNA să oblige OTV să nu mai prezinte conţinutul e-mail-urilor fiicei sale: "Emilia Ghinescu, mama Elodiei, a cerut CNA să oblige OTV să nu mai prezinte conţinutul e-mail-urilor fiicei sale şi să-şi ceară scuze public pentru "lucrurile nereale" difuzate pe post, care au adus"o atingere gravă"imaginii Elodiei Ghinescu.

Sorin Enache: Proiectul editorial al lui Stelian Tănase va fi realizat de Realitatea TV

Sorin Enache: Proiectul editorial al lui Stelian Tănase va fi realizat de Realitatea TV: "
Sorin Enache, directorul general al Realitatea Media, a dat, astăzi, explicaţii la CNA cu privire la “cacealmaua” numirii lui Stelian Tănase în funcţia de director al postului”.
Orice s-ar întâmpla cu poziţia lui Stelian Tănase în organizaţie, el oricum va rămâne realizator, iar proiectul acela îl vom face, pentru că l-am făcut împreună cu el. Deja elemente din el sunt în lucru, o să le vedeţi în curând pe post“, a declarat Sorin Enache.
Explicaţiile lui Sorin Enache vin ca urmare a nemulţumirii exprimate de unii dintre membri CNA, în şedinţa de săptămâna trecută.
Sorin Enache, la CNA:
Stelian Tănase în perioada în care a venit subiectul cu prelungirea licenţei Realităţii TV pe nouă ani primise oferta de vreo săptămână sau două să devină directorul Realităţii TV şi lucra la un proiect, acela pe care l-aţi primit şi dumneavoastră. (…) După ce am trecut de faza cu licenţa a mai lucrat vreo două săptămâni la finalizarea proiectului (…)
Am citit şi eu ca şi dumneavoastră, după care am vorbit cu el, cum că între timp nu mai este atât de hotărât că ar vrea să preia funcţia asta din motive pe care nu le cunosc în amănunt.”
Directorul general al Realitatea Media a mai spus că, în prezent, echipa lucrează la nişte emisiuni din proiectul lui Stelian Tănase şi că, săptămâna aceasta, se va semna un contract cu BBC World Service pentru pregătirea unor jurnalişti (editori, reporteri şi eventual nişte moderatori).
Sorin Enache despre implementarea proiectului editorial propus de Stelian Tănase:
“Deci elemente importante din proiectul lui Stelian Tănase sunt deja în curs de execuţie, nu tot ce scrie acolo se va executa, pentru că şi Tănase avea îndolieli la câteva elemente de grilă nespecifice unui canal de ştiri. În rest, lucrurile semnificative pe care le-a spus el acolo se vor face.
Mai mult decât atâta, dar cred că va dura vreo câteva luni, lucrăm la o grilă complet nouă de prime time, însă toată treaba asta este legată de pregătirea unui studio nou la Romexpo, amenajarea a început de săptămâna trecută, pentru că vrem să mutăm o parte din producţia canalului din Casa Presei, care e cam nespecifică activităţii de televiziune. Când se va încheia acest studio, undeva în primavară sau mai târziu, vom schimba tot prime time-ul şi vom trece şi la emisia în high definition.”
Narcisa Iorga, membru CNA, a spus că ea crede că o parte dintre membrii CNA şi-au dat votul pentru prelungirea licenţei Realitatea TV datorită interfeţei credibile pe care o reprezenta Stelian Tănase pentru postul de ştiri.
Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:
“În prelungirea licenţei, CNA a gândit că dumneavoastră veţi face o reaşezare a grilei pe un alt fel de abordare şi lucrul acesta nu se întâmplă, aceasta este problema mea ca om care nu am votat pentru prelungirea licenţei.”
Citeşte şi:
"

VIDEO Un joc creat de un american in varsta de 14 ani a fost descarcat de peste un milion de ori pe App Store in doar doua saptamani

VIDEO Un joc creat de un american in varsta de 14 ani a fost descarcat de peste un milion de ori pe App Store in doar doua saptamani: "Un joc numit Bubble Ball - creat de un baiat de clasa a opta - a ajuns una din cele mai populare aplicatii gratuite de pe App Store, fiind descarcata de peste un milion de ori in doua saptamani, scrie All Things Digital. Micul joc are la baza principii din fizica si a fost creat de elevul Robert Nay din statul american Utah."

Moni şi-a felicitat fiica telefonic!

Moni şi-a felicitat fiica telefonic!: "
Irina Columbeanu a împlinit astăzi patru anişori. Aniversarea micuţei va fi umbrită de lipsa Monicăi Columbeanu, care este plecată cu sora sa, Ramona, în SUA.
În urmă cu patru ani, Monica Columbeanu se afla în sala de naşteri unde aducea pe lume primul său copil, pe care l-a strâns la piept când încă medicii nici nu îi tăiaseră cordonul ombilicar. Vremurile s-au schimbat, iar astăzi, pe 17 ianuarie 2011, între Irina şI celebra sa mamă sunt mii de kilometri distanţă- prima aflându-se la Bucureşti, iar cea de-a doua tocmai în America unde are de onorat câteva contracte. Rămasă în grija bunicii sale, Veronica, şI a tatălui ei, Irinel, micuţa sărbătorită nu se va bucura pe deplin de ziua sa de naştere ce va fi umbrită de absenţa mamei sale. Şi asta în ciuda tuturor eforturilor făcute de Irinel Columbeanu, care şi-a amânat, astăzi, toate întâlnirile de afaceri ca să stea numai şi numai cu fiica sa pe care şi-a propus să o răsfeţe aşa cum se cuvine, respectiv cu o mini petrecere, cu tortul şi daruri scumpe. Ca să nu rămână mai prejos, azi de dimineaţă, când în România era zi, iar în America toiul nopţii, Monica şi-a felicitat copilul prin telefon, promiţându-i acesteia că îşi va lua revanşa la revenirea în ţară.
(Autor: Simona Odorhean)
Subiectele de acest gen sunt interesante pentru unii dintre noi, mai ales ca in centrul lor se afla persoane publice, care au aparut in presa cu sau fara prea mari eforturi, facand sau nu lucruri inedite, afirmandu-se si aparand in fata.
Pretul celebritatii pe care Monica il plateste mi se pare exagerat. Sa nu fii alaturi de unicul tau copil, intr-un moment ca acesta.. e discutabil. Copilaria este o perioada pe care trebuie sa ti-o amintesti cu zambestul pe buze, retraind momentele semnificative cu intensitate. Sa nu ai unul din parinti langa tine la o zi de nastere? Poate ca unii ar spune ca e insesizabil pentru micuta, dar sunt sigura ca nu e asa. Un copil e mai sensibil decat orice alta fiinta, este intr-un stadiu in care are nevoie de toata atentia si afectiunea posibila. De asemenea, tanjeste dupa cuvinte frumoase, dupa mangaiere si implicare din partea adultilor. Trebuie sa-si creeze universul propriu, in care sa includa persoanele din jur... calauzele pentru drumul care o asteapta.
Timpul pierdut nu poate fi recuperat. El nu asteapta, nu se opreste si nu iarta. Mai mult decat atat, produce schimbari care pot fi definitive. Poate forma comportamente care nu se vor mai schimba si poate transforma dragostea unui copil in indiferenta fata de o persoana, oricat de importanta ar fi ea.
Sunt constienta de faptul ca in general parintii trebuie sa faca sacrificii pentru a le asigura un viitor cat mai bun copiilor, dar in acest caz, nu vad a fi o situatie in interesul intregii familii, ci mai curand, in interes persoanal.
' Alergam dupa fericire pana departe, fie pe mare, fie pe uscat; dar fericirea e aici, aproape. '

Diana

TVR se pregătește să rupă contractul cu Splendid Media

TVR se pregătește să rupă contractul cu Splendid Media: "
TVR se pregătește să se despartă de Splendid Media, regia care se ocupă cu vânzarea spațiului publicitar al canalelor publice și să organizeze o nouă licitație.
Așa reiese dintr-o hotărâre votată de Consiliul de Administrație al TVR în ultima ședință de anul trecut, chiar înainte de sărbătorile de iarnă.
Iată ce spune hotărârea:
“Se aprobă începerea negocierilor între SRTv şi Splendid Media pentru încheierea unui act adiţional având ca obiect modalităţile de încheiere amiabilă a contractului dintre cele două părţi.”
Contactat de paginademedia.ro, președintele TVR Alexandru Lăzescu a declarat că este vorba de “regândirea strategiei de vânzări“.
Andi Lăzescu, pentru paginademedia.ro:
Intenționăm să regândim strategia de vânzări. E o chestiune internă, pe care nu o pot comenta. Este vorba de gestiunea unei relații între doi parteneri de afaceri. Deocamdată nu pot comenta mai mult.”
Nu am văzut această decizie, încă nu ni s-a comunicat pe cale oficială“, a declarat pentru paginademedia.ro Radu Budeș, managing partner Splendid Media.
Splendid Media vinde publicitatea TVR începând din 2006. După un mandat de 3 ani, Splendid Media a câștigat și în 2008 vânzarea publicității canalelor publice. Potrivit contractului în curs, Splendid Media se mai ocupă de spațiul publicitar al televiziunii publice până la sfârșitul acestui an.
Hotărârea Consiliului de Administrație NR.116 din 22 decembrie 2010
În temeiul prevederilor art. 27 din Legea nr.41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune adoptă prezenta hotărâre:
Art.1 Se aprobă începerea negocierilor între SRTv şi Splendid Media pentru încheierea unui act adiţional având ca obiect modalităţile de încheiere amiabilă a contractului dintre cele două părţi.
Componenţa comisiei de negociere este următoarea:
Alexandru Lăzescu - Preşedinte-Director General
Cipriana Voicu - Director Direcţia Economică
Anca Gheorghe - consilier PDG
Dan Radu - Director Producţie Editorială şi Programe
Cezar Ion – Director Direcţia Editorială
Marioada Dudu – Serviciul Achiziţii Publice
Marin Drumcea
- Serviciul Juridic
Mona Dîrţu – Director TVR Interactiv
un reprezentant al casei de avocatură cu care SRTv are contract.
Art. 2 – Se aprobă, ca în condiţiile finalizării demersului de la pct. 1 să fie demarate procedurile pentru achiziţia de servicii de gestionare şi vânzare a spaţiului publicitar TV al SRTv.
Prezenta hotărâre a fost adoptată cu respectarea art.26 din Legea nr.41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
"

Daniela Crudu a părăsit matinalul "Neatza", după scandalul cu Leo de la Strehaia

Daniela Crudu a părăsit matinalul "Neatza", după scandalul cu Leo de la Strehaia: "Daniela Crudu nu mai face parte din echipa emisiunii 'Neatza', difuzată la Antena 1, începând chiar din această dimineaţă, aşa cum au anunţat realizatorii Dani Oţil şi Răzvan Simion. În urma scandalului cu Leo de la Strehaia în..."

Eurovision 2011: România intră în a doua semifinală

Eurovision 2011: România intră în a doua semifinală: "Reprezentanţii României vor concura în a doua semifinală a concursului Eurovision 2011, alături de Bulgaria şi Irlanda, după tragerea la sorţi care a avut loc la Düsseldorf, luni seară, informează site-ul oficial al concursului.

Ştefan Bănică revine în comedia “Desculţ în parc"

Ştefan Bănică revine în comedia “Desculţ în parc": "Comedia “Desculţ în parc', în care îl regăsim pe Ştefan Bănică atât în calitate de regizor, cât şi de interpret al rolului principal, revine pe 25 ianuarie, ora 19:30, pe scena Teatrului de Operetă “Ion Dacian' din Bucureşti...."

Mircea Badea ii raspunde lui Sebastian Lazaroiu: Da, sunt un clovn trist. Puteam sa fiu, de exemplu, un alcoolic vesel

Mircea Badea ii raspunde lui Sebastian Lazaroiu: Da, sunt un clovn trist. Puteam sa fiu, de exemplu, un alcoolic vesel: "Mircea Badea a declarat la "Sinteza zilei", ca recunoaste caracterizarea pe care i-a facut-o Sebastian Lazaroiu, fiind intr-adevar "un clovn trist" - asa cum sunt toti clovnii. Reactia vine dupa afirmatiile facute despre Badea de Sebastian Lazaroiu, luni, la HotNews.ro. "Da, eu recunosc caracterizarea. Sunt un clovn trist. Puteam sa fiu, de exemplu, un alcoolic vesel, as fi putut sa fiu. Sau daca, eu stiu, cadeau zarurile altfel, puteam sa fiu o curva penala, de exemplu. Sau un pitic cu probleme psihice de subordonare. Sau puteam sa fiu un diliu cu fetisuri din povesti de fratii Grimm", a comentat Badea.
​"

Daniela Crudu a părăsit echipa de la "Neaţa cu Răzvan şi Dani"

Daniela Crudu a părăsit echipa de la "Neaţa cu Răzvan şi Dani": "În emisiunea de marţi, 18 ianuarie, Dani Otil a anunţat că Daniela Crudu nu mai face parte din echipa matinalului, decizie luată de aceasta.

Nicole Kidman şi Keith Urban sunt părinţii unei fetiţe născute de o mamă surogat

Nicole Kidman şi Keith Urban sunt părinţii unei fetiţe născute de o mamă surogat: "Actriţa Nicole Kidman şi soţul ei, muzicianul Keith Urban, sunt părinţii unei fetiţe născute de o mamă surogat la sfârşitul lunii decembrie 2010, informează Reuters.

18 ianuarie: Piaţa de PR s-ar putea majora cu 10% în acest an, până la 30 mil. euro

18 ianuarie: Piaţa de PR s-ar putea majora cu 10% în acest an, până la 30 mil. euro: "
Piaţa de PR din România ar putea ajunge în acest an la nivelul maxim de 30 de milioane de euro, potrivit estimărilor principalilor jucători, scrie Financiarul. Larisa Petrini (foto), Managing Partner Saatchi&Saatchi PR, estimează o creştere de 8%-10% a serviciilor de relaţii publice. De asemenea, Gabriela Lungu speră la un avans de 15%-20% a bugetelor clienţilor în 2011. După ce anul trecut companiile de relaţii publice şi-au menţinut afacerile la nivelul lui 2009, pentru 2011 speră la creşteri de până la 20%. Piaţa serviciilor de relaţii publice a înregistrat în 2010 o creştere de aproape trei procente, iar valoarea orientativă este de 25-28 de milioane de euro, fiind greu de estimat o cifră exactă, pentru că piaţa este în continuare fragmentată, declară Larisa Petrini, Managing Partner Saatchi&Saatchi PR.
Piaţa de PR s-ar putea majora cu 10% faţă de 2010, până la 30 mil. euro
Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a spus, ieri, la Hotnews, răspunzând unei întrebări, că Mircea Badea este “un clovn trist“. Acesta a mai spus despre prezentatorul emisiunii În gura presei că nu are şanse de recalificare şi că dacă ar vrea să plece la un alt post de televiziune, ar primi drept ofertă “un post liber de clovn“.
Lăzăroiu a fost întrebat, în timpul unei discuţii online cu cititorii Hotnews, de ce nu l-a reclamat pe Mircea Badea la CNApentru injurii şi aluzii răutăcioase“. “Nu te poţi supăra pe un clovn. Mircea Badea crede că, dacă Voiculescu nu l-a obligat (încă) să poarte un nas roşu de plastic, lumea crede despre el că e mai mult decât un clovn. Nu, nu crede. E un clovn trist“, a răspuns el. În replică, Mircea Badea a declarat, ieri seară, la Sinteza zilei: “Sunt un clovn trist pe banii mei, el – care mă face pe mine clovn trist – este şi pe banii mei, pe banii clovnului trist, şi asta mă face să fiu cu atât mai trist”, scrie Gândul, care citează Mediafax.
Angajaţi ai AVAS au solicitat adeverinţe din partea instituţiei la care lucrează, pentru a obţine o reducere de 25% din preţul biletului la concertul AC/DC din 16 mai, anul trecut, după ce Kamikaze a scris că va acorda bugetarilor o reducere de 25%, scrie HotNews. Potrivit unui document publicat pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu, Bogdan Negrea, salariat al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a solicitat o adeverinţă “pentru a-i servi la obţinerea unei reduceri de 25 la sută din preţul biletului la concertul AC/DC din data de 16.05.2010″. După apariţia documentului, AVAS a confirmat că doi angajaţi au solicitat asemenea adeverinţe prezentând un articol din revista Kamikaze, în care erau menţionate asemenea reduceri.
Mediafax.ro este pe primul loc la categoria “Ştiri generale” într-un top al celor mai populare branduri din presa românească pe Facebook, conform unui raport realizat de Facebrands.ro, un serviciu nou de monitorizare a paginilor de Facebook din Romania. La momentul lansării raportului, Mediafax.ro avea 16.389 de fani pe rețeaua de socializare şi este urmat în “top 5 online” de site-urile Apropo.ro (11.616 fani), HotNews.ro (9.642 fani), Realitatea.net (9.103 fani) și Revista Presei Online (4.539 fani), notează Mediafax și HotNews. Postul TV cu cei mai mulți fani pe Facebook este Discovery România, cu aproape 94.000 de fani în ziua de 16 ianuarie, urmat de UTV, ProTV, Sport.ro și Music Channel.
Anul acesta Ministerul Turismului va îmbrăţişa o abordare digitală a promovării turismului autohton, derulând acţiuni de marketing pe reţele de socializare şi punând bazele unui portal de informaţii de turism care va fi finanţat din fonduri bugetare, scrie Money.ro. Conform programului anual de marketing şi promovare turistică publicat în Monitorul Oficial, pe 14 ianuarie, anul acesta Ministerul Turismului va derula “acţiuni de marketing prin internet, reţele de socializare şi alte mijloace electronice”.
Ofensivă online a Elenei Udrea: marketing pe reţele sociale şi un portal de turism
Clubul Dilema veche organizează o întâlnire cu publicul şi o discuţie cu Andrei Pleşu, Radu Cosaşu şi Mircea Vasilescu, scrie Adevărul. Dezbaterea aniversară pe tema „Dilema veche la majorat: cum ne-am petrecut tranziţia“ va avea loc mâine, de la ora 19.00, la Teatrul Nottara din Bucureşti. Intrarea la evenimentul programat în sala „Horia Lovinescu” va fi liberă, în limita locurilor disponibile.
Dilema veche împlineşte 18 ani!
PHD Germania a câştigat contul de media al brand-ului vestimentar Esprit, în urma unei licitaţii ce a avut mai multe faze, scrie DailyBusiness.ro, care citează Brand Republic. Acest cont era deţinut iniţial de agenţia germană Kemmerich Media, conform sursei citate.
PHD Germania a câştigat contul de media Esprit în Europa
"