duminică, 27 februarie 2011

OSCAR 2011: Lista câştigătorilor (II)

OSCAR 2011: The King's Speech, marele învingător. Vezi aici lista completă a câştigătorilor - GALERIE FOTO - Mediafax: "► Cea mai bună regie artistică: 'Alice în Ţara Minunilor' de Tim Burton

► Cea mai bună imagine: 'Începutul/ Inception' de Christopher Nolan

► Cele mai bune costume: 'Alice în Ţara Minunilor'

► Cel mai bun machiaj: 'The Wolfman'

► Cel mai bun lungmetraj documentar: 'Inside Job'

► Cel mai bun scurtmetraj documentar: 'Strangers No More'

► Cel mai bun mixaj de sunet: 'Începutul/ Inception'

► Cel mai bun montaj de sunet: 'Începutul/ Inception'

► Cel mai bun montaj: 'Reţeaua de socializare/ The Social Network'

► Cel mai bun film într-o limbă străină: 'In A Better World' de Susanne Bier

► Cel mai bun scurtmetraj: 'God of Love'

► Cel mai bun scurtmetraj animat: 'The Lost Thing'

► Cele mai bune efecte vizuale: 'Începutul/ Inception'

► Cea mai bună coloană sonoră: 'Reţeaua de socializare/ The Social Network'

► Cel mai bun cântec: 'Toy Story 3' - 'We Belong Together'"

OSCAR 2011: Lista câştigătorilor (I)

OSCAR 2011: The King's Speech, marele învingător. Vezi aici lista completă a câştigătorilor - GALERIE FOTO - Mediafax: "LISTA COMPLETĂ A CÂŞTIGĂTORILOR PREMIILOR OSCAR PE 2011:

► Cel mai bun film: 'Discursul regelui/ The King's Speech'

►Cel mai bun regizor: Tom Hooper - ' Discursul regelui/ The King's Speech'

► Cea mai bună actriţă în rol principal: Natalie Portman - 'Lebăda neagră/ Black Swan'

► Cel mai bun actor în rol principal: Colin Firth - 'Discursul regelui/ The King's Speech'

► Cel mai bun actor în rol secundar: Christian Bale - 'The Fighter'

► Cea mai bună actriţă în rol secundar: Melissa Leo - 'The Fighter'

► Cel mai bun scenariu adaptat: 'Reţeaua de Socializare/ The Social Network'

► Cel mai bun scenariu original: 'Discursul regelui/ The King's Speech'

► Cel mai bun film de animaţie: 'Toy Story 3'"

Inspecţia muncii: Fiţi atenţi ce contract semnaţi.

Inspecţia muncii: Fiţi atenţi ce contract semnaţi.: "Gabriela Radu recomanda sa fim atenti la cum este intocmit contractul de munca atunci cand urmeaza sa-l semnam. Timpul de lucru, salariul, durata concediului de odihna, plus eventuale clauze sunt principalele elemente care nu trebuie ratate cand parcurgem cele doua pagini si jumatate ale contractului tip.
Mai mult, inspectorul general de stat specifica faptul ca un contract trebuie semnat intotdeauna inaintea inceperii activitatii si ca, inclusiv perioada de proba trebuie sustinuta de un act. ..."

Interviul de angajare (1).

Interviul de angajare (1).: "Cu toate ca ne-am dori cu toti ca piata muncii sa evolueze, atat din punctul de vedere al angajatilor, cat si al angajatorilor, se pare ca subiectele principale care preocupa potentialii candidati si companiile angajatoare sunt tot cele legate de redactarea CV-urilor si a scrisorilor de intentie si prezenta la interviuri. Intrucat de cativa ani buni, s-au scris numeroase articole despre redactarea CV-urilor si a scrisorilor de intentie, si mai putin despre interviul de angajare, incercam prin ..."

Antena 1, pastişa degradantă a Pro TV

Antena 1, pastişa degradantă a Pro TV: "

După modelul Media Pro, trustul Intact îşi face şcoală de televiziune. Toţi viitorii aspiranţi la poziţia de cameramani, reporteri sau prezentatori Tv în cadrul trustului familiei Voiculescu vor scoate din buzunare câte 1.500 de euro pentru trei luni de training. Dacă este să comparăm modul în care cele două grupuri media şi-au promovat proiectul (vezi aici o mostră jenantă), dar şi cum evoluează lucrurile acum, anteniştii au toate şansele să consemneze un alt mare insucces.

VerticalNews vă propune o analiză în urma căreia veţi afla de ce Antena 1 este şi, probabil, va fi mereu aproape de ProTv, dar mai în spate.

Nu este primul proiect în care Antenele copiază Pro Tv, însă orice ar face postul din Băneasa, audienţele şi faima rămân de partea celui din Pache Protopopescu.

Ceea ce Antenele n-au ştiut să speculeze, cei de la Pro Tv au desăvârşit. Era o vreme, când Observatorul (cu Alecsandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă) avea morgă, seriozitate, imagine corectă a evenimentelor (mai puţin cele politice, deseori influenţate de interesele patronului). La concurenţă, Andreea Esca nu mai prididea cu prezentarea celor mai cumplite scene de viol (neapărat comise asupra minorelor sau a bătrânelor), bătăi, crime, accidente mortale şi alte tragedii petrecute prin cine ştie cătun ascuns al României. În acele vremuri, nu prea îndepărtate, Antena 1 se mândrea şi cu umorul. Era cel mai bun post la capitolul divertisment cu emisiuni de calitate, la care contribuia din plin trupa Divertis. Pe acest segment, ProTV făcea, ce-i drept, audienţă cu prostul-gust etalat de “Vacanţa Mare” şi maneliştii lui Teo Trandafir. Au continuat, şi încă nu s-au oprit, cu apologia ţiganilor, în serii de telenovele.

Mereu Aproape de rele

Şi parcă, dintr-o dată, totul s-a schimbat. Nu se poate spune cu precizie când a venit momentul în care anteniştii lui Voiculescu au decis să schimbe macazul şi au început să copieze “la greu” grupul rival din Pache Protopopescu. Ce se ştie este că Observatorul a început să geamă sub ploaia de orori şi tragedii, a luat naştere “Acces direct”, emisiune care adună, zi de zi, cam tot gunoiul uman ce era promovat odinioară de ProTv. Şi pentru că ţiganul State nu putea fi înfrânt aşa de uşor, la Voiculescu în ogradă a răsărit o “Narcisă”. Producătorii i-au spus sălbatică, dar în telenovela cu accese porno, sălbatice sunt doar scenele de sex, al căror număr creşte odată cu numărul episoadelor. Mai nou, sunt copiate şi filmele stupide cu bătăuşul Steven Segal. Producţiile cu Segal, transmise anul trecut de ProTV, au fost cele mai urmărite. Acum, nu !“Gândeşte liber!” a revenit în Pache

Toate acestea, în timp ce ProTv a trecut la un alt nivel. A cedat Vacanţa, a preluat Divertis (mai scump, nu atât de inspirat ca-n trecut, dar mai lung), necazurile din Jurnalul Andreei Esca s-au mai îndulcit, poveştile minorelor siluite prin satele scufundate în sărăcie au fost înlocuite cu ştiri scei, simple menţiuni. Au reluat în schimb obiceiurile bune: seriale şi campanii care fac cinste nu doar postului, ci şi jurnalismului. Doar două exemple: „România, să fii sănătoasă!” şi „România, te iubesc!”. În plus, când au observat de „Dansez pentru tine” nu mai poate ţine ritmul, au ştiut să găsească rapid o nouă găină cu aur, Românii au talent”.

Urmează…
Probabil înjurături din partea susţinătorilor grupului media aflat în proprietatea familiei Voiculescu. Acuzaţii de partizanat cu grupul media condus de Adrian Sârbu. Suportăm, pentru că aceasta este realitatea, susţinută de emisiuni, cifre de audienţă, dar şi alte fapte ce vor fi prezentate mâine.

Până atunci, aflaţi şi:

Cine este cel mai influent om din România

Topul audienţelor



Maria Dumitran



PS-Despre posturile secunde deţinute de cele mai importante grupuri media din România, precum şi despre ce şi cum se fac acolo emisiuni veţi afla în zilele următoare.

"

Cornețeanu despre Mărgineanu: “avea suflet de artist” dar “chemarea către vânzarea de publicitate era chestionabilă”

Cornețeanu despre Mărgineanu: “avea suflet de artist” dar “chemarea către vânzarea de publicitate era chestionabilă”: "

Răzvan Cornețeanu răspunde printr-un comentariu la interviul dat paginademedia.ro de Mihai Mărgineanu săptămâna trecută.

Mihai a avut dintotdeauna suflet de artist și asta se vedea de pe vremea când lucra ân Departamentul de Publicitate al Diviziei de Ziare“, spune Cornețeanu.

Desi avea harul lui in socializarea cu clientii chemarea catre vanzarea de publicitate era chestionabila“, continuă el.

Mărgineanu povestea în interviu despre cum ar fi putut Cornețeanu (șeful lui de atunci) să îi fie impresar. Care este varianta lui Cornețeanu, în continuare:

Comentariul lui Răzvan Cornețeanu:

“Apreciez materialul si m-am amuzat si eu ca toti ceilalti de spontaneitatea si umorul acestui interviu.

  • Mihai a avut dintotdeauna suflet de artist si asta se vedea de pe vremea cand lucra in Departamentul de Publicitate al Diviziei de Ziare. Desi avea harul lui in socializarea cu clientii chemarea catre vanzarea de publicitate era chestionabila. Si eu exact asta faceam cateodata, chestionam directia pe care o avea viata lui profesionala in acel moment.
  • V-as spune eu multe povesti, de exemplu despre filmele la matineu pe care le vedea constant in timpul programului de lucru dar daca nu vi le-a spus el o sa ma refer mai mult la latura lui artistica.
  • Mihai era sufletul oricarei petreceri inventata din orice pretext posibil iti poti imagina. toata lumea ii cauta compania si nu am sa uit usor un Ajun de Craciun in care a venit cu un prieten actor si iubita lui si au cantat pana noaptea tarziu in biroul Publicitatii din Ringier in fatza unor colegi carora nu le venea sa mai plece acasa.
  • Dar tocmai sufletul lui de artist il face sa fie usor neglijent cu altele printre altele si memoria. Este adevarat ca la un eveniment in care oamenii vorbesc tot felul de prostii si banalitati discutam impreuna de cariera lui artistica si eu eram curios de modul in care colaboreaza un artist cu impresarul, de la cum isi impart banii pana la relatia umana dintre ei.
  • La vremea respectiva exemplele din Romania, cu mici exceptii, erau descumpanitoare. In acel moment Mihai m-a intrebat daca nu vreau sa ma ocup eu de aceasta parte, impresariat si sa impartim ce va castiga el. Nu cred ca s-a rostit vreo cifra dar m-am eschivat si discutia a continuat pe alte directii. Oricat ar fi de putin extraordinar, cam asta e adevarul.

Am mai toate discurile cu Mihai si povestesc mereu prietenilor mei de perioada frumoasa in care lucram impreuna. Ca mereu in viata talentul lui si-a gasit drumul si dupa o perioada (prin 2001, nu 1999, ci totul se petrecea in 2000-20001) s-a dedicat muzicii. Si bine a facut! Sunt convins ca si-a gasit si un foarte bun impresar pentru ca si asa se explica succesul pe care il are si in prezent.”

Citește și:

"

O veste bună pentru muşte. Gata cu ziarele!

O veste bună pentru muşte. Gata cu ziarele!: "

Dan Negru se înscrie şi el în galeria celor care şi-au dat seama că ziarele, în varianta lor tipărită, sunt foarte aproape de a deveni exponate în muzee. Descoperind o super-reclamă pe youtube, Negru deplânge soarta ziarelor, dar are şi o idee. Menţionăm că reclama cu pricina, ce l-a iluminat pe Negru, a fost prezentată, acum două săptămâni, de site-ul capital.ro.

"

Ion Cristoiu faţă cu jurnalistul-pompier

Ion Cristoiu faţă cu jurnalistul-pompier: "

Maestrul, ajuns colaborator al blogului reportervirtual, înfierează modul în care mult mai tinerii săi confraţi înţeleg să-şi facă meseria şi se reped să publice articole-tărăboi. Subiectul, deosebit de sensibil, prezentat de Evenimentul zilei şi apoi preluat de mai multe publicaţii, se referă la biserică, martiri şi legionari. Unui duhovnic bătrân (92 de ani) şi bolnav al unei mănăstiri moldave i s-a cântat un imn legionar. Presa a atacat manifestarea şi a prezentat “agapa” cu lux de amănunte. Aşa au ajuns să fredoneze mulţi români “Sfântă tinereţe legionară”, zice Maestrul.

"

Teenage Dream(with me) - copilul care a uimit Internetul

Românii au talent la rating: show-ul numărul doi a spulberat audiența

Românii au talent la rating: show-ul numărul doi a spulberat audiența: "

Ediția a doua a emisiunii Românii au talent a depășit recordul primei emisiuni. În mediul urban, ratingul mediu a fost de aproape 20%, ceea ce înseamnă că 2,24 de milioane de romăni din orașe s-au uitat la show în fiecare minut.

Pe intervalul emisiunii, următorul clasat a fost mult în urmă. Antena 1 a avut un rating de aproximativ cinci ori mai mic.

  • Cota de piață a emisiunii a fost, în mediul urban, de 39,8% (aproape 40% dintre orășenii care se uitau la televizor erau pe Pro TV).

Clasamentul posturilor TV pe intervalul emisiunii Românii au talent, la a doua ediție:

1. Pro TV: 2.240.000 de telespectatori (19,5 rating)

2. Antena 1: 456.000 (4)

3. TVR 1: 388.000 (3,4)

4. Kanal D: 296.000 (2,6)

5. Antena 3: 257.000 (2,2)

Săptămâna trecută, la prima ediție, Românii au talent a fost urmărit, în medie, de 1,05 milioane de telespectatori în medie pe minut, în mediul urban.

Citește și:

"

Românii au talent la rating: show-ul numărul doi a spulberat audiența

Românii au talent la rating: show-ul numărul doi a spulberat audiența: "

Ediția a doua a emisiunii Românii au talent a depășit recordul primei emisiuni. În mediul urban, ratingul mediu a fost de aproape 20%, ceea ce înseamnă că 2,24 de milioane de romăni din orașe s-au uitat la show în fiecare minut.

Pe intervalul emisiunii, următorul clasat a fost mult în urmă. Antena 1 a avut un rating de aproximativ cinci ori mai mic.

  • Cota de piață a emisiunii a fost, în mediul urban, de 39,8% (aproape 40% dintre orășenii care se uitau la televizor erau pe Pro TV).

Clasamentul posturilor TV pe intervalul emisiunii Românii au talent, la a doua ediție:

1. Pro TV: 2.240.000 de telespectatori (19,5 rating)

2. Antena 1: 456.000 (4)

3. TVR 1: 388.000 (3,4)

4. Kanal D: 296.000 (2,6)

5. Antena 3: 257.000 (2,2)

Săptămâna trecută, la prima ediție, Românii au talent a fost urmărit, în medie, de 1,05 milioane de telespectatori în medie pe minut, în mediul urban.

Citește și:

"

Războiul lui Mircea Badea cu internauții ”a lăsat-o însărcinată” pe Carmen Brumă

Războiul lui Mircea Badea cu internauții ”a lăsat-o însărcinată” pe Carmen Brumă: "Războiul virtual pe care Mircea Badea îl poartă cu internauții a ajuns să bulverseze viața privată a vedetei și a partenerei sale, Carmen Brumă. Internauții ostili lui Badea au remis astăzi presei un mail care anunța că cei doi..."

ZMEURA DE AUR: lista "câştigătorilor"

ZMEURA DE AUR: "Ultimul războinic al aerului"- cel mai prost film. Vezi aici lista"câştigătorilor" - Mediafax: "Prezentăm lista integrală a câştigătorilor premiilor Zmeura de Aur:

Cel mai prost film: 'Ultimul războinic al aerului'

Cel mai prost actor: Ashton Kutcher ('Killers' şi 'Valentine's Day')

Cea mai proastă actriţă: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis şi Cynthia Nixon ('Sex and the City 2')

Cea mai proastă actriţă în rol secundar: Jessica Alba ('The Killer Inside Me,' 'Little Fockers,' 'Machete' şi 'Valentine's Day')

Cel mai prost actor în rol secundar: Jackson Rathbone ('Ultimul războinic al aerului' şi 'Saga Amurg: Eclipsa')

Cel mai proastă metodă de a folosi tehnologia 3D: 'Ultimul războinic al aerului'

Cel mai prost cuplu de pe ecran/ cel mai prost personaj colectiv: toată distribuţia din 'Totul despre sex 2'

Cel mai prost regizor: M. Night Shyamalan ('Ultimul războinic al aerului')

Cel mai prost scenariu: 'Ultimul războinic al aerului'

Cel mai prost sequel: 'Totul despre sex 2'"

Monica îl acuză pe Iri