duminică, 13 martie 2011

Zăpada trece, gunoaiele rămân

Primăvara îşi face în sfârşit prezenţa, nu numai prin calendare.Temperaturile au crescut semnificativ în ultima vreme, iar  zilele însorite sunt din ce in ce mai dese.
Botoşănenii asaltează parcurile şi scuarurile,  care încep încet să înverzească.Spaţiile de joacă  pentru copii sunt din ce in ce mai căutate .
Încălzirea îi va ajuta puţin pe botoşăneni  să se redreseze financiar   iar cetăţenii  greu încercaţi de valul de scumpiri din ultima perioadă,  vor „respira” mai uşor,  pentru că facturile la  utilităţi vor avea mai puţine cifre.
     Odată cu topirea zăpezii ies la iveală maldăre de gunoaie adunate în perioada rece.În locul ghioceilor vioi,  acum apar ambalaje care  stârnesc dezgustul cetăţenilor.
După topirea zăpezii străzile au rămas pline de gropi,un adevarat calvar pentru participanţii la trafic.” Sperăm ca odată cu încălzirea vremii mult promisele lucrări de reabilitare a infrastructurilor şi carosabilului să înceapă” spunea Marius Zaharia din zona Griviţa.
      Spaţiile verzi sunt înţesate de  moloz şi deşeuri, cel puţin pe strada Plopilor şi împrejurimi.  Unii cetăţeni din zonă nu au înţeles încă rostul containerelor de gunoi. În continuare aruncă tot ce nu le mai este de folos unde le vine la îndemână.
Localnicii aşteaptă până când cei de la garda de mediu vor înteţi controalele  şi vor amenda, atât pe cetăţenii incorecţi cât şi societăţile comerciale care au poluat mediul.

Conţac Geanina














Moloz pe Aleea berzelor 














În apropierea containerelor de gunoi de pe Strada Săvenilor














Pârâul Luizoaia –zona  Strada Plopilor 
      

















Strada Plopilor nr. 3 

Mister "Preuniversitaria" Laurian 2011: "O experienţă de neuitat"

  •  Interviu cu fericitul câştigător al titlului de Mister Preuniversitaria 2011 „A.T. Laurian”


Câştigătorul ediţiei  Miss Mister Preuniversitaria  2011 A.T.Laurian vorbeşte în exclusivitate despre participarea la concurs.

 Miercuri , 16 februarie, în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor  a avut loc o nouă ediţie a concursului Miss Mister Preuniversitaria  organizat de liceul A.T.Laurian. La concurs au paricipat şapte perechi de liceeni care s-au întrecut în a obţine marele titlu.

Hromei Claudiu si Negru Dana sunt norocoşii, care anul acesta au reuşit sa obţină cele mai multe puncte din partea jurului, clasificându-se astfel pe primele locuri.

Claudiu ne vorbeste despre ce a însemnat pentru el acesta experienţă şi are chiar  un mesaj pentru cei care sunt interesaţi să participe la concursurile de Miss & Mister.

 

Claudiu,  ce te-a determinat să participi  la acest concurs?

 C: În clasa a IX-a mi-am dorit foarte mult să particip la Balul Bobocilor, dar fizicul nu m-a ajutat. Aşa că am lăsat timpul sa treacă si iată că am ajuns în clasa a XI-a şi am avut ocazia să particip la Miss Preuniversitaria A.T.Laurian.

Cred că dorinţa de o experienţă nouă şi plăcerea acesteia,cunoaşterea de noi persoane m-au determinat sa iau această decizie.

  Câte ore pe zi au durat repetiţiile?

 C: De obicei repetiţiile se desfasurau pe perioada a 2 ore,deşi în alte zile au durat  mai puţin, iar in altele mai mult.

 Care crezi că au fost motivele pentru care ai fost ales  câstigător?

C: Motivele? Criteriile după care cei din juriu au luat această hotărâre mi-au adus  titlul .Probabil atitudinea combinată  cu esteticul au contribuit la luarea deciziei finale.

  C: În primul rând este o experienţă de neuitat,care îmi va ramane întipărită în minte mereu. Pe de altă parte, să intri pe scena şi să te prezinţi în faţa a aproximativ 300 de oameni nu e tocmai uşor. Deci este o realizare pe plan psihic 

 

Consideri că acestă experienţă îţi poate fi utilă? 

dacă reusesti să faci acest lucru.

Prin urmare da, este utilă pentru că îţi poate da mai multă încredere de sine.

 Ai un mesaj pentru posibilii participanţi la concursurile de Miss & Mister?

 C: Încurajez pe toti cei care vor sa participe la concurs pentru că işi vor aminti mai târziu de aceste lucruri, de repetiţii, de noile relaţii de prietenie create, de atmosfera unică. E bine să işi stabilească scopul de la început,Miss sau Mister, dar işi vor da seama la final că nu premiul conteză şi că experienţa rămâne cea mai valoroasă.

 Claudiu, noi îţi mulţumim pentru interviu si iti urăm mult succes pe viitor!

 C: Vă mulţumesc şi eu!

 

Genoveva 

ATL News seria III. nr. 9 martie 2011



Pentru a accesa articolele dă click pe săgeţile de la sfârşit de rând. 

Seria III , nr. 9

Seria III , nr. 9: "

Toate-s vechi şi nouă toate…”




"