luni, 21 februarie 2011

euronews hi-tech - Les nouveaux médias et la révolution Egyptienne

Săptămâna modei la Londra

Românii au talent: Cum a învăţat să cânte Narcis Iustin Ianău, băiatul care a uimit o ţară întreagă

Românii au talent: Cum a învăţat să cânte Narcis Iustin Ianău, băiatul care a uimit o ţară întreagă: "Dotat cu voce curată, de soprană, care până mai ieri i-a adus doar ironii, Narcis, un adolescent din Bacău, a devenit peste noapte vedetă. 'Lumea îl caută, lumea îl sună', spune tatăl lui Narcis, Eduard Ianău, mirat de schimbarea pe care emisiunea tv a produs-o în tihna familiei lui. În trei zile, băiatul lui a devenit subiect de presă, iar românii au aflat ce înseamnă 'contratenor'.

Poetul-pilot care a salvat Constanţa de avioanele sovietice.

Poetul-pilot care a salvat Constanţa de avioanele sovietice.: "'A plecat la vanatoare Agarici/ A plecat sa vaneze bolsevici'. Acestea sunt versurile fredonate si acum de fostii piloti constanteni, versuri la moda in anii de glorie ai aviatorului Horia Agarici, de la a carui nastere se implinesc, in aprilie, 100 de ani. Acesta este cunoscut drept salvatorul Constantei pentru ca, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a reusit sa doboare trei bombardiere sovietice cu toate ca a decolat cu avionul alimentat incomplet.
Acelasi pilot dibace a salvat ..."

Un egiptean i-a pus fiicei sale numele Facebook

Un egiptean i-a pus fiicei sale numele Facebook: "Un cetatean egiptean si-a numit fiica nou-nascuta "Facebook", pentru a demonstra cat de important a fost rolul jucat de reteaua sociala in contextul recentei revoluti. Foarte multi tineri au folosit reteaua de socializare Facebook pentru a organiza protestele ce au inceput in data de 25 ianuarie si care, in final, au dus la inlaturarea Presedintelui Hosni Mubarak dupa ce a stat la putere timp de 30 de ani.​​"

Secretarul general al Consiliului Europei vine la Bucureşti.

Secretarul general al Consiliului Europei vine la Bucureşti.: "Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, va discuta cu autoritatile romane despre problematica roma, libertatea de exprimare si mass-media, democratizarea statelor din vecinatatea Romaniei, precum si relatiile cu Federatia Rusa, informeaza MAE, citat de Mediafax.
Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, efectueaza o vizita in Romania in perioada 21-23 februarie 2011, la invitatia ministrului roman al afacerilor externe, Teodor ..."

AUDIO Ce spune deputatul PDL Mihail Boldea despre limitarea accesului la dosarele penale: Obiectivul meu a fost sa tai sursele jurnalistilor

AUDIO Ce spune deputatul PDL Mihail Boldea despre limitarea accesului la dosarele penale: Obiectivul meu a fost sa tai sursele jurnalistilor: "Deputatul PDL Mihail Boldea a depus la Parlament doua proiecte de lege prin care doreste sa limiteze accesul la dosarele penale si sa sanctioneze scurgerile de informatii din faza de urmarire penala. In modificarea legislativa se prevede ca poate fi sanctionata cu inchisoarea orice persoana care are acces la informatii din dosarele penale. O formulare considerata prea generala, care ar putea include oricand si jurnalistii, dupa cum a declarat pentru HotNews.ro presedintele CSM, Horatius Dumbrava. Desi spune ca intentia lui nu a fost sa sanctioneze presa, recunoaste ca a dorit sa “taie sursele” din justitie ale jurnalistilor.
  • Magistratii sau procurorii care vor fi prinsi ca furnizeaza informatii presei pot fi, potrivit initiativei legislative, condamnati chiar si la 5 ani de inchisoare.
  • Horatius Dumbrava presedintele CSM: “Nu as sustine o astfel de reglementare, este exagerata
  • Vezi in text de ce spune deputatul ca accesul presei la dosarele penale trebuie limitat.
"

PE SCURT: Relansare gsp.ro. Freedom House a premiat șase jurnaliști de investigație, iar CJI organizează un curs de dicție

PE SCURT: Relansare gsp.ro. Freedom House a premiat șase jurnaliști de investigație, iar CJI organizează un curs de dicție: "

Site-ul ziarului de sport Gazeta Sporturilor are începând de astăzi o nouă înfățișare. Relansarea site-ului gsp.ro aduce o schimbare și în planul conținutului. Mai multe detalii, în articol.

Freedom House România şi-a desemnat câștigătorii ediţiei 2010 a programului „Supporting Investigative Journalism”, concurs organizat în România și Moldova. Printre aceștia se numără un jurnalist de la Pro TV, unul de la Antena3 și unul de la TVR1.

Iar Centrul pentru Jurnalism Independent organizează un curs practic de dicție profesională, susținut de Carmen Ivanov, director de știri la Radio City FM.

Despre noul site gsp.ro

Ziarul și site-ul vor avea un continut în mare parte diferit, până la situația în care “90% din ziar sa nu fie postat pe site şi reciproc”, scrie Cătălin Tolontan (redactor-șef Gazeta Sporturilor) pe blogul său.

“Prin protejarea conţinutului ediţiei de print nu avem iluzia de a reveni la ziar cititorii care preferă acum netul, dar dorim să vă oferim posibilitatea de a avea experienţe diferite în funcţie de mediul pe care citiţi Gazeta”, mai spune Tolontan.

Cât privește noua grafică a site-ului, redactorul-șef al cotidianului de sport spune că “e, mai degrabă, clasică şi în acord cu simplitatea şi claritatea cautată de un public sleit de culori, de forme şi de agresivitatea de promovare a netului”.

În urma unui parteneriat semnat de Gazeta Sporturilor cu Orange, noul site poate fi accesat astăzi, în avanpremieră, de cei peste 1 milion de clienți ai companiei de telefonie. Începând de mâine, cea mai recenta versiune a site-ului gsp.ro va fi disponibila tuturor.
Utilizatorii care doresc să vadă cum arată noul site trebuie să intre nou.gsp.ro şi să introducă parola “orange”.

Despre câștigătorii Supporting Investigative Journalism 2010

Jurnaliștii Cosmin Savu (corespondent ProTV), Alexandru Costache (Corespondent departamentul de ştiri – TVR) și George Colgiu (reporter Antena3) sunt câștigătorii ai unui stagiu de pregătire la Bureau of Investigative Journalism, în urma programului Supporting Investigative Journalism – inițiat de Freedom House România.

Alături de cei trei jurnaliști menționați deja, programul Supporting Investigative Journalism i-a mai premiat cu mentiuni si un premiu de 1.000 de euro pe Alin Bolbos (Ziarul de Mureș), Sandrinio Neagu (Monitorul de Suceava) și Valentin Tudor (Gazeta de Sud).

Cei șase jurnalişti desemnaţi câştigători au abordat subiecte de interes public, de la afaceri imobiliare controversate, acte de corupție și trafic ilegal de țigări. Programul inițiat de Freedom House România a fost sprijinit financiar de British American Tobacco România.

Despre cursul Ințiere în dicția profesională

Cursul organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent se va desfășura în zilele de 5-6 martie, la sediul din Bd. Regina Elisabeta. Acest program intensiv se adresează celor ce activează în domenii precum relații publice, management, jurnalism sau comunicare. Taxa de participare este de 300 de lei. Mai multe detalii găsiți pe site-ul CJI.

"

Doi redactori-șefi au plecat de la Sanoma. Compania își reorganizează titlurile

Doi redactori-șefi au plecat de la Sanoma. Compania își reorganizează titlurile: "

Sanoma Hearst România își reorganizează compania după titlurile din portofoliu. Mutarea coincide cu plecarea din firmă a doi dintre redactorii-șefi.

Titlurile Femeia, Femeia de azi și publicațiile satelit ale acestora vor fi conduse de un singur redactor-șef.

Despre cine este vorba și cine a plecat, în continuare:

Redactorul șef al revistei Femeia, Luana Mureșan, a plecat din poziția pe care o ocupa. Ea a a condus doi ani redacția revistei.

Femeia și Femeia de azi vor avea un singur redactor șef: Irina Stănescu.

Printr-o reorganizare asemănătoare vor trece și titlurile de parenting Mami și Mămica de azi. Redactorul șef al revistei Mami, Adina Cojocaru, a decis să plece într-o altă companie, pe o poziție de PR, după 11 ani la conducerea revistei.

Și aceste publicații vor fi conduse de un singur redactor-șef, care nu a fost încă numit de Sanoma.

"

NBA 2011 All Star-Game Halftime Show; Rihanna, Drake and Kanye West Perf...

Considerată "prea provovatoare"


Intact închide revista Good Homes

Intact închide revista Good Homes: "

Media Sport Group, parte a grupului Intact, a închis revista Good Homes.

Ultimul număr al publicației este cel din februarie. Echipa de cinci oameni, care lucra la revistă, a fost restructurată.

Explicația acestei decizii ține de costuri și de specificul revistei”, au declarat pentru paginademedia.ro oficiali ai Media Sport Group. “Domeniul deco a fost puternic afectat de criză. Este o decizie de business.

Revista Good Homes a apărut în ianuarie 2007. În 2009, BBC, care deținea licența, a renunțat la tiltu, care a fost preluat de Kelsey Publishing. Intact a continuat publicarea titlului în România.

Media Sport Group mai deține revistele Top Gear și Good Food, ambele sub licență BBC.

Potrivit informațiilor paginademedia.ro, Media Sport Group intenționează să lanseze, în această primăvară, ediția în limba română a publicației BBC Knowledge.

"

"Teo Trandafir a fost supusă mai multor intervenţii endoscopice. Ar putea fi operată clasic săptămâna asta"

"Teo Trandafir a fost supusă mai multor intervenţii endoscopice. Ar putea fi operată clasic săptămâna asta": "Medicii care o îngrijesc pe deputata PDL Teo Trandafir susţin că este posibil ca în cursul acestei săptămâni să fie supusă unei intervenţii chirurgicale ample."

21 februarie: Angajaţii televiziunii «România ta» sunt nemulțumiți de Honorius Prigoană, după ce nu şi-au primit salariile

21 februarie: Angajaţii televiziunii «România ta» sunt nemulțumiți de Honorius Prigoană, după ce nu şi-au primit salariile: "

Cei 187 de angajaţi ai televiziunii România ta, patronată de Honorius Prigoană, susţin că au lucrat la negru şi nu şi-au primit nici acum toţi banii promişi pe luna decembrie. Honorius “se spală pe mâini” şi spune că n-are nici o obligaţie faţă de ei pentru că n-au fost angajați, ci au făcut practică, scrie Click!. Lansat în urmă cu două luni, postul de televiziune România ta nu a rezistat prea mult pe piaţa media, încetându-şi emisia pe data de 15 ianuarie.

“Ni s-a promis marea cu sarea, ni s-au promis contracte legale de muncă începând cu 1 decembrie, apoi cu 15 decembrie. Nu ni s-a făcut nici un contract, am muncit la negru. Am fost anunţaţi că vom fi concediaţi şi în aceeaşi zi am fost trimişi acasă”, a declarat Diana Bohîlţea, reporter la România ta, pentru Click!.

Honorius Prigoană a spus că el nu are nicio obligație față de acești oameni: “Eu am semnat un contract cu Şcoala de Televiziune, patronată de Vlad Ionescu, şi nu am să le dau nici un ban acestor tineri”. Pe de altă parte, el este contrazis de Vlad Ionescu, care spune că, în cel mai scurt timp, angajaţii îşi vor primi toţi banii: “A fost o întârziere de câteva zile. În alte trusturi media nu se plătesc salariile cu lunile”, a declarat Ionescu, pentru Click!.
Angajaţii televiziunii «România ta» sar la gâtul lui Honorius, după ce nu şi-au primit salariile

Deputatul democrat-liberal Mihail Boldea a depus un proiect care prevede pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani pentru publicarea datelor din dosare aflate în lucru, scrie Adevărul. Ziariştii ar risca pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, în cazul în care proiectul de modificare a Legii 544/2001 şi a Codului Penal, depus de Boldea la Camera Deputaţilor, ar trece de filtrul Parlamentului. „Informaţiile din dosarele penale aflate în faza de urmărire sau ajunse în instanţe nu sunt informaţii de interes public, atât timp cât nu există o sentinţă definitivă”, şi-a motivat Mihail Boldea proiectul.
Mihail Boldea vrea să-i bage pe ziarişti la zdup

Portofoliul ProFM se măreşte începând de astăzi cu încă un post de radio, DanceFM, care va emite pe frecvenţa 89,5 FM şi va fi dedicat celor mai buni DJ ai momentului și celor mai noi piese dance, scrie Mediafax. În fiecare zi, între orele 20:00 şi 1:00, ascultătorii vor avea ocazia să asculte cinci dintre DJ-ii care fac senzaţie în toată ţara, precum Resident DJ’s, Narcotic Sound, DJ Sava sau David DJ. Astfel, la pupitrul DanceFM vor mixa, în fiecare săptămână, 35 dintre cei mai cunoscuţi DJ români. De luni până vineri, între 17:00 şi 20:00, VJ Oana şi DJ Mircea Ivan vor prezenta emisiunea Decadance, în care cei doi vor interacţiona cu ascultătorii DanceFM prin mesaje, telefoane sau pe pagina de Facebook.
DanceFM, cel mai nou radio din portofoliul ProFM, va fi lansat luni

Tribunalul Bucureşti a aprobat înfiinţarea Asociaţiei Română a Profesioniştilor Mass Media (ARPM), scrie Evenimentul Zilei. Membrii fondatori sunt jurnaliştii: Horia Alexandrescu (preşedinte), Florian Bichir, Simona Ionescu, Marius Stoian, Adrian Artene şi Horia Tabacu. Următorul pas al noii asociaţii a jurnaliştilor e afilierea la Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor.
Jurnaliştii au Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media

Google a venit în România pentru a angaja programatori care vor lucra în sucursalele din Europa. Cu cât eşti mai bine pregătit, cu atât şansele de a face parte din echipa Google sunt mai mari, spun reprezentanţii companiei, informează Mediafax, care citează Stirileprotv.ro. De recrutare se ocupă chiar o româncă, Gabriela Dan, care este angajată în cadrul departamentului de resurse umane din sucursala Google Polonia, cu biroul la Cracovia.
Google caută programatori din România. Află cum te poţi angaja şi cât ai putea câştiga

După ce Walt Disney pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) a anunţat, acum câteva zile, că va lansa (pe 1 iunie 2011) un nou canal pentru copii, Disney Junior, acum compania aduce la cunoştinţă şi noile producţii ce vor intra în grila postului Disney Channel.
Disney Junior va combina moştenirea fără egal în ceea ce priveşte poveştile clasice de la Walt Disney, cu personaje îndrăgite, muzică antrenantă şi învăţarea prin joc pentru a oferi o experienţă perfectă de vizionare pentru copii şi familii”, a declarat Maciej Bral – Vice-Preşedinte, Disney Channels CEE şi pieţele emergente – într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.
Maciej Bral: “2011 va fi un an interesant pentru Disney Channel”

Andreea Raicu revine cu al doilea sezon al emisiunii Miss fata de la ţară, la Prima TV, scrie Evenimentul Zilei. Cel de-al doilea sezon al show-ului va debuta în această seară, de la ora 20.30. Veteranii Dana Săvuică, Gina Pistol şi Dan Bordeianu, dar şi nou-intraţii în joc, Alex Velea, Aurelian Temişan şi Andrei Duban, vor cerceta zonele rurale pentru a le găsi pe cele mai frumoase fete.
Andreea Raicu: “Fetele de la ţară nu vin să caute milionari în Capitală”

“€œAtunci când o publicaţie respectă toate standardele legale, nu este rolul celui care pune la dispoziţie o platformă de distribuţie să facă cenzura”, a declarat Grzegorz Piechota, preşedintele INMA, una dintre cele mai importante asociaţii ale editorilor de ziare din Europa. Declaraţia sa vine după o întâlnire a reprezentanţilor principalilor producători de conţinut media din Europa în care s-au discutat cerinţele industriei media faţă de producătorii de platforme electronice de distribuţie, scrie HotNews. Principala companie vizată este Apple, care este cunoscută pentru practicarea cenzurii pe plaftorma iOS în cazul unor materiale pe care le consideră “obscene”.
Producătorii de conţinut media cer oprirea cenzurii din partea producătorilor de tablete. Apple este cercetat pentru abuz de poziţie dominantă în SUA şi Europa

Un tribunal din Sofia l-a declarat pe fostul preşedinte bulgar Petăr Stoianov vinovat de pălmuirea unui jurnalist şi l-a condamnat la plata unei amenzi în valoare de 500 de leva (255 de euro), notează Mediafax și HotNews, care citează Novinite.com. Magistraţii au motivat pronunţarea unei pedepse uşoare prin lipsa unor antecedente penale. Plângerea a fost depusă de un jurnalist din cadrul postului naţionalist de televiziune SKAT TV, Petăr Jekov, care l-a dat în judecată pe fostul preşedinte pentru că l-a pălmuit, la 9 septembrie 2009, în timp ce acesta filma un reportaj despre o ceremonie de comemorare a victimelor comunismului.

Ultimul videoclip al lui Britney Spears, “Hold It Against Me“, arată o tendinţa tot mai evidentă în industria muzicală: vânzarea de spaţiu publicitar în videoclipuri prin plasarea de produse aparţinând unor branduri cunoscute, scrie DailyBusiness.ro. Videoclipul lui Britney Spears, lansat recent pe YouTube şi Vevo, include o scenă în care cântăreaţa apare într-o cameră cilindrică plină de televizoare şi monitoare Sony, informează Mashable.

Un nou trend in publicitate: Plasare de produse in videoclipuri

Fost parlementar şi guvernator al Hong Kong, Chris Patten ar putea fi numit în funcţia de preşedinte al trustului BBC, în locul lui Michael Lyons, scrie DailyBusiness.ro, care citează Brand Republic. Patten a intrat în categoria lorzilor în 2005, ca baron, iar de-a lungul timpului a ocupat numeroase funcţii publice, începând cu cea de parlamentar conservator în 1979, potrivit sursei citate.
Un fost guvernator al Hong Kong ar putea fi numit preşedinte al trustului BBC

"

Fostul presedinte bulgar, Petar Stoianov, amendat pentru palmuirea unui jurnalist - Media & Publicitate - HotNews.ro

Fostul presedinte bulgar, Petar Stoianov, amendat pentru palmuirea unui jurnalist - Media & Publicitate - HotNews.ro: "Un tribunal din Sofia l-a declarat pe fostul presedinte bulgar Petar Stoianov vinovat de palmuirea unui jurnalist si l-a condamnat la plata unei amenzi in valoare de 500 de leva (255 de euro), relateaza site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

Magistratii au motivat pronuntarea unei 'pedepse usoare' prin lipsa unor antecedente penale."

Beția audienței | Dilema Veche

Beția audienței | Dilema Veche: "Ani la rînd, de pildă, s-a deplîns la noi faptul că „n-avem un Bernard Pivot“. Miticul prezentator francez a avut vreo două decenii emisiunea Apostrophes. Nu făcea audienţă de masă şi nici nu i-a cerut cineva vreodată o asemenea aberaţie. Dar ţintea publicul care contează, croia curente de idei, dădea tonul în dezbateri, impunea ierarhii culturale axate pe valoare, nu pe succes. Iar emisiunile sale (care pot fi văzute pe www.ina.fr) au adunat, în timp, tot ce a avut Franţa mai bun în materie de cultură."

Pauză publicitară | Dilema Veche

Pauză publicitară | Dilema Veche: "Aşa stînd lucrurile, şefii de la Doncafé nu pot fi decît mulţumiţi să afle că mie-mi tot răsună în urechi mîrîitul Maiei Morgenstern în timp ce le savurează cafeaua. Desigur, s-a dorit a fi un „mmmm!“ de plăcere, dar i-a ieşit ceva între mîrîit şi sforăit. La aceasta se adaugă jocul patetic al actriţei (mai ales cînd spune „şi mi-aş dori ca ea să nu se termine nicicînd“) sau concepţia clipului, în care o femeie se trezeşte, aiurea, gemînd şi vorbind despre senzaţia de plăcere pe care-o are. Pe scurt, îmi pare rău pentru Maia Morgenstern, dar e destul de penibilă în reclama respectivă."

Goldman Sachs, Rothschild si Citibank, interesate de listarea pe bursa a Romtelecom. Statul roman a propus fuziunea Cosmote si Romtelecom inainte de listare - Telecom - HotNews.ro

Goldman Sachs, Rothschild si Citibank, interesate de listarea pe bursa a Romtelecom. Statul roman a propus fuziunea Cosmote si Romtelecom inainte de listare - Telecom - HotNews.ro: "'Fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote ar duce la un business complet care include telefonie fixa, mobila, internet si televiziune, practic toate serviciile oferite in domeniul telecomunicatiilor si atunci cota de piata poate fi alta. Se studiaza problema asta, pentru ca aceasta fuziune ar face ca noua entitate sa devina cel mai mare operator pe piata romaneasca de comunicatii. Am propus ca aceasta fuziune sa se faca inainte de listarea pe bursa', a declarat pentru HotNews.ro, Valerian Vreme."

Culcer judecată interesant. De ce mai există ministerul culturii? « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET

Culcer judecată interesant. De ce mai există ministerul culturii? « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET: "Văd de dimineaţă, eu şi alte cîteva zeci de milioane de oameni că se fac 135 de ani de la naşterea lui Brâncuşi. Toţi am uitat, normal. Şi văd cum ia amploare “reamintirea” pe facebook, oamenii scriu, cotrobăie netul, revăd lucrări. Efect minunat. Dau şi pe siteul Ministerului Culturii aşa, într-o doară să văd dacă s-a făcut măcar vreun colocviu din ăla trist. Nimic, se doarme la greu pe site:
Nici o menţiune despre eveniment. Nici un articol. Nici un expert român, că avem cîţiva, invitat să zică ceva pe undeva. Nimic. De aceea mi se pare incorect să mai ai un site al ministerului cu pricina. Toţi banii ar trebui daţi unei divizii de băieţi interesaţi de cultură cu adevărat care să-ţi scrie articole şi chestii interesante pe facebook, wikipedia şi pe unde mai apucă ei. Sau să-i dăm direct la google. Că au ei grijă de noi."

Pagina de media – Petrişor Obae » MIȘCĂRI: Marketingul Antena 3 trece la B1. Fostul redactor șef al Antena3.ro, la b1.ro

Pagina de media – Petrişor Obae » MIȘCĂRI: Marketingul Antena 3 trece la B1. Fostul redactor șef al Antena3.ro, la b1.ro: "Cea mai mare parte a echipei de marketing a postului Antena 3 va lucra de la 1 martie pentru B1 TV.
Printre cei care trec la B1 TV sunt Romulus Coman (director de marketing al Antena 3) și Rareș Anita (new media manager). Cei doi au făcut parte din echipa cu care Sorin Oancea (acum director la B1 TV) a relansat Antena 1 în 1998 și a pornit Antena 3 în 2003."

Tunisia: comorile fostului preşedinte Ben Ali acoase la lumină

Sume impresionante în valută, bijuterii, coliere de diamante, o adevărată comoară descoperită în spatele unei false biblioteci.

Artă contemporană: Arco Madrid, a 30-a ediţie

A 53-a ediţie Grammy Awards

hi-tech la Barcelona Mobile World Congress