marți, 10 mai 2011

Scandalul „Românii au talent". Vezi poziţia ProTV-ului.

Scandalul „Românii au talent". Vezi poziţia ProTV-ului.: "Dupa finala emisiunii 'Romanii au talent' pe internet a izbucnit un adevarat scandal. Multi comentatori au acuzat postul ProTV ca nu a respectat formatul emisiunii 'Got Talent' si au prezentat cazul fiecarui concurent, influentand astfel optiunea publicului. In exclusivitate pe romanialibera.ro postul ProTV si-a exprimat pozitia in acest scandal.
'ProTV a respectat 100% formatul 'Got Talent'. La fel ca si in celelalte tari care au realizat acest show, au existat materiale de prezentare ale ..."

EXCLUSIV. Câştigătorul emisiunii „Românii au talent": Indiferent de de comentarii, ...

EXCLUSIV. Câştigătorul emisiunii „Românii au talent": Indiferent de de comentarii, ...: "La doua saptamani de la finala emisiunii 'Romanii au talent', tanarul Adrian Tutu, castigatorul marelui premiu, a primit deja mai multe oferte din partea caselor de productie. Adrian Tutu a acordat un interviu in exclusivitate pentru romanialibera.ro in care vorbeste despre planurile lui de viitor.
Ce ai facut in aceasta saptamana de cand s-a terminat concursul?Aceasta saptamana a fost destul de incarcata si de grea pentru mine, dar usor, usor incep sa inteleg cum sta treaba si sa ma ..."

Rusia a deschis o anchetă împotriva unui blogger anticorupţie - Mediafax

Rusia a deschis o anchetă împotriva unui blogger anticorupţie - Mediafax: "O anchetă a fost deschisă contra lui Aleksei Navalni, un blogger rus care a acuzat la sfârşitul lui 2010 monopolul rus asupra oleoductelor de o fraudă 'masivă', a anunţat marţi Vladimir Markin, un purtător de cuvânt al Comitetului rus de anchetă."

Presa în trustul lui Voiculescu

Presa în trustul lui Voiculescu: "Jurnalistul Stelian Negrea, demisionat din funcţia de senior-editor al televiziunii Antena 3, a dezvăluit săptămâna trecută, în exclusivitate pentru EVZ, că jurnaliştii din trustul de presă al lui Dan Voiculescu sunt obligaţi să..."

„Nu mă voi coborî niciodată la nivelul lui Mircea Badea”

„Nu mă voi coborî niciodată la nivelul lui Mircea Badea”: " „Nu mă voi coborî niciodată la nivelul lui Mircea Badea”
În urmă cu un an, Narcisa Iorga, membră a CNA, a făcut o plângere penală împotriva trustului de presă Intact pentru că au ameninţat-o şi au şantajat-o. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a dispus însă neînceperea urmăririi penale. „Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a avut nevoie de un an să dea un răspuns nu la, ci pe lângă plângerea mea. A emis rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale pe articole de calomnie, care sunt abrogate de mult. Evident că nu calomnia era infracţiunea pe care o ..."

Narcisa Iorga: „Dacă ar fi monitorizată permanent, Antena 3 ar avea abateri în fiecare oră”

Narcisa Iorga: „Dacă ar fi monitorizată permanent, Antena 3 ar avea abateri în fiecare oră”: "Narcisa Iorga: „Dacă ar fi monitorizată permanent, Antena 3 ar avea abateri în fiecare oră”
În România, companiile de publicitate şi clienţii lor realizează tot mai des reclame proaste în care infidelitatea, lenea sau nemunca sunt puse într-o lumină favorabilă. Pe de altă parte, multe emisiuni de divertisment înregistrează derapaje tot mai urâte, dezvăluind fără pudoare detalii intime din viaţa diferitelor persoane publice.
Sexul şi scandalurile amoroase sunt, bineînţeles, preferatele producătorilor.
Narcisa Iorga, membră a Consiliului Naţional al Audiovizualului, a explicat pentru VerticalNews de ce multe reclame nu pot fi interzise, chiar dacă promovează o moralitate îndoielnică, dar şi care este motivul pentru care posturile TV primesc sancţiuni ..."

SUPER FOTO | Andreea Arsine a participat la Congresul de Kangoo Jumps.| Fosta atleta si-a facut club: Kangoo Botosani

SUPER FOTO | Andreea Arsine a participat la Congresul de Kangoo Jumps.| Fosta atleta si-a facut club: Kangoo Botosani: "

Andrea Arsine facand show (centru) la dineul dat la sfarsit.


Fosta atleta Andreea Arsine (mai nou instructor de kangoo jump) a participat la inceputul lunii mai la conventia internatioanla kangoo jumps, unde au fost prezenti cei mai buni instructori din lume ai acestui sport.


“A fost foarte interesant la Brasov ! Destul de greu si multa lume noua, insa am avut multe de invatat”, a declarat Andreea Arsine


________________


Atleta are de cateva zile un nou club: Kangoo Botosani


“Mi-am facut club de kangoo si sper ca cat mai repede sa deschid. Astept parerile voastre pe site-ul www.clubkangoobotosani.tk, intrebarile si sugestiile atat despre sport, cat si despre nutritie, vitaminizare, etc… “, a precizat Andreea Arsine.


.


Sursa: www.clubkangoobotosani.tk


.




"

Cătălin Flutur, la Agenda Economică

Cătălin Flutur, la Agenda Economică: "
Primarul Cătălin Mugurel Flutur este invitatul din această seară al emisiunii Agenda Economică, de la Tele M. Acesta va discuta despre impactul asupra comunităţii locale a deschiderii SOCAR Petroleum, firmă care va construe 300 de benzinării în România.
"

Mai dispare un cotidian din Botoşani

Mai dispare un cotidian din Botoşani: "Dinu Patriciu renunţă la gratuitele 'Adevărul de seară', în condiţiile în care trustul întâmpină dificultăţi economice: tipografiile înregistrează datorii mari, tirajele scad, salariile se..."

Bianca Dragusanu: «Mihaela Radulescu si Andreea Marin nu sunt dive, ci doar femei frumoase»

Bianca Dragusanu: «Mihaela Radulescu si Andreea Marin nu sunt dive, ci doar femei frumoase»: "Asistenta emisiunii «Un show pacatos» crede ca Mihaela Radulescu si Andreea Marin nu merita sa fie considerate dive."

Irinel cere custodia fiicei sale, atunci cand Monica este plecata

Irinel cere custodia fiicei sale, atunci cand Monica este plecata: "Razboiul dintre sotii Columbeanu pare fara sfarsit. Luni, Irinel a depus o cerere la Judecatoria Buftea prin care solicita custodia fiicei sale de fiecare data cand mama Irinei este plecata."

Salvaţi-vă pozele. Facebook nu mai are mult de trăit

Salvaţi-vă pozele. Facebook nu mai are mult de trăit: "Unul din creatorii genului science-fiction cyberpunk, Bruce Sterling, spune că reţeaua de socializare Facebook nu are un viitor pe termen lung, iar investiţiile in acest domeniu sunt o nebunie.
Mania Facebook..."

INTERVIU – TARGUL LICEELOR | Viitorul suna bine: elevii vor doar “mate, informatica si engleza” | VIDEO – Elevii botosaneni s-au jucat Counter-Strike la Targul Liceelor

INTERVIU – TARGUL LICEELOR | Viitorul suna bine: elevii vor doar “mate, informatica si engleza” | VIDEO – Elevii botosaneni s-au jucat Counter-Strike la Targul Liceelor: "


Târgul liceelor,

prilej al perspectivelor de viitor


În perioada 6-7 mai 2011, în Botoşani, la Sala Polivalentă “Elisabeta Lipă”, a avut loc “Târgul liceelor 2011, Botoşani” . După o perioadă de absenţă, acest eveniment a revenit în atenţia locuitorilor acestui oraş, mai ales a elevilor de clasa a VIII-a dar şi a părinţilor lor.

Reprezentanţii fiecărui liceu, din cele 15 participante, îi întâmpinau pe vizitatorii târgului cu zâmbete şi jovialitate, încercând să creeze o ambianţă plăcută, să fie gazde primitoare, oferind informaţiile cerute fiecărui trecător. Aceştia au fost binevoitori să ne explice, să ne ajute şi ne-au stat oricând la dispoziţie, fie că era vorba de elevi dar şi de profesori. Din observaţiile noastre, eleva care a fost cea mai dinamică şi extaziată este Grigoroşcuţă Alexandra, o tânără primitoare, care iţi inspira poftă de viaţă şi de tot ce înseamnă inovaţie.


Din rândul cadrelor didactice, doamna profesoară Lemny Speranţa a fost foarte amabilă să ne ofere cât mai multe informaţii cu privire la liceul la care activează, dar şi domnul director adjunct al Grupului Şcolar “Dimitrie Negreanu”.


- Vă rog să vă prezentaţi.

- Mă numesc profesor Lemny Speranţa, predau discipline socio-umane, la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” Botoşani.

- Eu sunt Dădăcuş Diana, de la cursul de euro- jurnalism multimedia Botoşani şi aş vrea să vă adresez câteva întrebări. Care este oferta educaţională a Liceului Teoretic “Nicolae Iorga” Botoşani?

- Sunt trei clase de matematică informatică, două clase de ştiinţe ale naturii, o clasă de filologie, două de ştiinţe sociale şi anul acesta au fost aprobate două clase de educatoare.

- Ce competenţe dobândesc elevii în urma absolvirii Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” Botoşani?

- În urma parcurgerii unuia dintre profiluri, elevii pot să susţină un examen de admitere la facultate; reală sau umanistă, sperăm să fie implicaţi în viaţa comunităţii din care fac parte, să relaţioneze pozitiv cu oamenii din jur şi să devină cetăţeni activi ai judeţului şi ţării noastre.

- Puteţi sa transmiteţi un mesaj pentru cei care ar putea călca pragul Liceului Teoretic “Nicolae Iorga” Botoşani?

- În afara competenţelor pe care elevii le dobândesc în orele de curs, în liceul nostru se desfăşoară multe activităţi extraşcolare şi extracurriculare care permit formarea şi dezvoltarea unor aptitudini ce întregesc fiinţa umană şi o fac să fie o persoană sigură de sine şi încrezătoare în viitor. Astfel de activităţi sunt cele sportive şi artistice, activităţile literare, prin diferite cercuri şi cluburi existenete în şcoală, prin trupa de teatru, cluburile sportive, elaborarea revistei elevilor. De asemenea, elevii participă la diverse competiţii judeţene, naţionale şi internaţionale, prin care se pot afirma şi se împrietenesc. Toate aceste activităţi au ca efect crearea unui climat de prietenie între elevi.

- Vă mulţumesc pentru timpul acordat.


- Vă rog să vă prezentaţi.

- Sunt directorul adjunct al Grupului Şcolar “Dimitrie Negreanu” şi mă numesc Ioan Hriţuleac.

- Eu sunt Dădăcuş Diana, de la cursul de jurnalsim desfăşurat la liceul “A.T.Laurian” şi aş dori să vă pun câteva întrebări. Care este oferta educaţională a Grupului Şcolar “Dimitrie Negreanu”?

- Oferta educaţională anul acesta, cu privire la absolvenţii de clasa a VIII-a, constă în următoarele specializări : matematică informatică, ştiinţe ale naturii, tehnician proiectant CAD, tehnician mecatronist şi tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii. În total, 8 clase .Pe lânga aceasta, oferim şi a doua şansă pentru cei care n-au urmat cursurile unui liceu şi avem în planul de şcolarizare doua clase de a XI-a cu frecvenţă redusă.

- Ce competenţe ar putea deprinde viitorii elevi?

- Printre competenţele viitorilor elevi se numără în principal cunoaştere în domeniile pe care le-am specificat, flexibilitate, adaptabilitate, comunicare, orientare. Acestea sunt principalele competenţe pe care noi căutăm să le implementăm elevilor.

- Un mesaj pentru cei care ar putea călca pragul instituţiei dumneavoastră.

- Mesajul meu este următorul: la noi vor fi în siguranţă, profesorii vor avea grijă să-i educe şi să-i orienteze pe viitor cât mai bine şi în al doilea rând vor avea ce învăţa; atât cultură tehnică cât şi cultură generală.

- Vă mulţumim pentru interviu, o zi bună !


Interviu cu Rotariu Alexandra, elevă a Colegiului Economic “Octav Onicescu” – Botoşani, Preşedintele Consiluiului Şcolar al elevilor Botoşani.


- Bună ziua! Te rog să te prezinţi.

- Bună ziua! Mă numesc Rotariu Alexandra, elevă a Colegiului Economic “Octav Onicescu” – Botoşani.

- Numele meu este Grigoruţă Alina şi sunt de la cursul de euro- jurnalism multimedia Botoşani. Îţi voi adresa câteva întrebări. Care este oferta educaţională a liceului pe care îl reprezentaţi?

- Prezentăm o ofertă de specialitate din domeniul economic, care este foarte actuală pe piaţă.

- Ce competenţe ar putea deprinde viitorii elevi?

- Noi oferim direct calificări. După absolvirea celor doisprezece clase, obţin un certificat prin care li se atestă competenţele de contabil, de tehnician în activităţi de comerţ, de turism, fiecare după profil.

- Care sunt profilele pe care le-ar putea urma elevii?

- Tehnician în activităţi economice, tehnician în comerţ, tehnician în administraţie publică, tehnician în tusism şi tehnician în alimentaţie publică.

- Un mesaj pentru viitorii elevi care vor călca pragul Colegiului Economic “Octav Onicescu” – Botoşani.

- Noi îi aşteptăm aici cu mare drag, sunt sigură că nu vor fi dezamăgiţi, vor găsi un corp profesoral de elită, calitatea învăţământului este mare, se pune mult accent pe ştiinţă şi pe cunoştinţe.

- Pe parcursul celor două zile în care s-a desfăşurat târgul, au fost mulţi elevi interesaţi de ofertele şi informaţiile pe care le puteţi furniza?

- Da! Mai ales ieri. Din păcate eu nu am fost prezentă însă colegii mei mi-au spus că au fost foarte, foarte mulţi elevi; nu se puteau descurca, deci au fost foarte mulţi elevi interesaţi.

- Mulţumesc, o zi bună!


Am fost intersate şi de opiniile elevilor Liceului Teoretic “Nicolae Iorga” Botoşani, prezenţi la stand.


- Te rog să te prezinţi.

- Dascălu Bogdan Daniel, elev al Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, clasa a IX-a.

- Numele meu este Dădăcuş Diana, de la cursul de euro- jurnalism multimedia Botoşani. Împărtăşeşte-mi câteva opinii personale în ceea ce priveşte liceul la care eşti elev.

- Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, este un liceu cu profesori foarte bine-instruiţi şi cu o largă bază materială. Orele sunt interactive şi educative.

- Îţi mulţumesc pentru răspuns.


- Te rog să te prezinţi.

- Mă numesc Coşuleanu Cosmin, elev al Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, clasa a IX-a B.

- Eu sunt Dădăcuş Diana, de la cursul de euro- jurnalism multimedia Botoşani şi aş vrea să spui câteva cuvinte despre liceul tău.

- Nu regret alegerea făcută căci am legat foarte multe prietenii aici. Colectivul clasei mele este unul foarte unit, bazându-se pe o relaţie de prietenie şi de amiciţie totodată.

- Mulţumesc pentru spusele tale.



Standurile de prezentare erau organizate in maniere diferite, însufleţite parcă de florile din jur şi de imaginile colorate ce rulau pe videoproiectoare. Participanţii păreau entuziaşti şi parcă dornici de înscrierea cât mai rapidă la liceele preferate.


I-am întrebat pe viitorii liceeni câte ceva despre târgul la care au fost prezenţi.


- Te rog să te prezinţi.

- Jijie George Ciprian, elev al Şcolii Generale Nr. 11 Botoşani.

- Mă numesc Dădăcuş Diana, de la cursul de euro- jurnalism multimedia Botoşani şi aş dori să-ţi adresez câteva întrebări. Ofertele prezentate la acest târg ţi s-au părunt interesante?

- Da !

- Te-au tentat unele oferte?

- Ofertele Liceului “A.T.Laurian”.

- În urma informaţiilor primite, ce profil ai vrea să urmezi?

- Bilingv-engleză.

- Mulţumesc !


- Te rog să te prezinţi.

- Bună ziua! Mă numesc Harbuz Alexandra, elevă a Şcolii Generale Nr. 11 Botoşani.

- Dădăcuş Diana este numele meu, sunt de la cursul de euro- jurnalism multimedia Botoşani şi aş vrea să-mi răspunzi la câteva întrebări. Ofertele târgului ţi s-au părunt interesante?

- Da, pentru că în urma acestor oferte m-am putut decide asupra unui liceu ale cărui cursuri le voi urma.

- Care dintre oferte te-a atras cel mai mult?

- Cele ale Liceului “A.T.Laurian” pentru că au mai multe posibilităţi pentru viitor.

- În urma ofertelor studiate, ai decis ce profil vei alege?

- Da ! Matematică informatică, intensiv engleză.

- Îţi mulţumesc pentru afirmaţii.


Scopul acestui eveniment a fost îndeplinit, obiectivul a fost atins deoarece foarte mulţi dintre absolventii scolilor generale au decis în urma acestor prezentări pe ce drum vor porni în lunga călătorie spre cunoaşterea şi formarea lor, ca persoane, au decoperit perspective pentru viitor!




Articol: Dădăcuş Diana şi Grigoruţă Alina

"

SHOWBIZ | Botosaneanca Narcisa se lupta cu Nicoleta Guta, Fata Morgana si Printesa de aur pentru titlul de regina manelelor.

SHOWBIZ | Botosaneanca Narcisa se lupta cu Nicoleta Guta, Fata Morgana si Printesa de aur pentru titlul de regina manelelor.: "
Nicoleta Guta, Narcisa, Printesa de aur si Morgana: Cine ar merita titlul de 'Regina manelelor'? FOTO&VIDEO




Acasa TV lanseaza incepand de astazi un sondaj pentru a stabili regina manelelor, intre cele 4 nominalizate gasindu-se si botosaneanca Narcisa Moisa, care se lupta cu Fata Morgana, Nicoleta Guta si Printesa de aur.


In aceasta seara la emisiunea “Povestiri de Noapte” de la ora 22:30 sunt invitate pentru a-si sustine candidatura botosaneanca Narcisa Moisa si Printesa de aur.


_______________


Sursa: AcasaTV.ro


.

"

Festivalul de teatru "Lyceum", la a XV-a editie la Botosani

Festivalul de teatru "Lyceum", la a XV-a editie la Botosani: "Astăzi debutează la Botoşani editia a XV-a a Festivalului de teatru "Lyceum", competiţie care se va derula pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor până pe data de 14 mai.
Programul Festivalului..."

Vezi planul de scolarizare in liceele din judetul Botosani

Vezi planul de scolarizare in liceele din judetul Botosani: "Planul de scolarizare in liceele din judetul Botosani in anul scolar 2011- 2012 cuprinde 5.610 de locuri aprobate. Toate aceste locuri participa la repartizarea computerizata."