vineri, 16 mai 2014

Seminar de jurnalism la Botoșani - sâmbătă, 17 mai, începând cu ora 10.00, la sala George Enescu a Hotelului Rapsodia,


Asociația Buzzmedia organizează, sâmbătă, 17 mai, începând cu ora 10.00, la sala George Enescu a Hotelului Rapsodia, seminarul de jurnalism „Învățăm să fim jurnaliști! Învățăm să promovăm valoarea”.
Prin această activitate se are în vedere realizarea unui schimb de experiență între reporterii Buzz, copiii care scriu la singura publicație pentru copii și adolescenți din Botoșani, și jurnaliștii profesioniști, precum și studierea posibilității introducerii jurnalismului ca materie de studiu în școli. Copiii-reporteri vor avea ocazia să asculte poveștile de viață ale unor jurnaliști cunoscuți, cu o vastă experiență în domeniu, le vor adresa întrebări cu privire la domeniul în care activează, dar și viceversa.
Vor participa la lucrările seminarului, ca invitați:  scriitoarea și jurnalista prof. dr. Lucia Olaru Nenati, directorul Teatrului Mihai Eminescu, Traian Apetrei, de data aceasta în calitate de jurnalist, Radu Căjvăneanu, jurnalist și coordonatorul Centrului Europe Direct, jurnalista Carmen Moraru, Răzvan Constantin Pascal și Lucian Mustață, în calitate de bloggeri, cadre didactice, dar și Yves Marcel Youan de la Universitatea Cocody , Abidjan, Cote d’Ivoire, prezent în țara noastră pentru studii în domeniul jurnalismului.
În continuare vă prezentăm programul seminarului de jurnalism:
10.00– 12.30 – Lucrările seminarului de jurnalism: discuții, dezbateri
Teme de discuție: Alb și negru în jurnalism. Frumusețea unei meserii descoperită pe băncile școlii; noile mijloace de comunicare în masă: bloggul, Facebook etc; provocări și oportunități pentru jurnaliști în Europa
12.30- 13.15 – Workshop adresat copiilor-reporteri: Cum îmi fac propriul blog?/Pauza de cafea
13.30 – 15.00 – Lansare și prezentare de cărți scrisă de copii și adolescenți:
Ana Iftodeanu, 11 ani, Alexandru Moisă, 15 ani, Ana Maria Gîbu, 17 ani