miercuri, 16 februarie 2011

Cele mai grele întrebări de la interviu: "De ce ai fost dat afară?" sau "Ai accepta o tăiere de salariu?". Ce răspunzi

Cele mai grele întrebări de la interviu: "De ce ai fost dat afară?" sau "Ai accepta o tăiere de salariu?". Ce răspunzi: "Nimic nu se compară cu sentimentele pe care le ai când eşti la interviul de angajare şi recrutorul îţi adresează întrebări, la care habar nu ai să răspunzi. Singura modalitate prin care poţi face faţă unei astfel de situaţii este să te duci la interviu pregătit, adică să te documentezi despre întrebările la care vei fi nevoit să răspunzi în timpul interviului şi să-ţi pregăteşti răspunsurile din vreme.

RIHANNA - "ONLY GIRL": cea mai difuzată piesă radio în România




În fruntea clasamentului realizat de Media Forest la comanda ziarului România liberă, pe primul loc în top se menţine RIHANNA - "ONLY GIRL". În săptămâna 7 - 13 februarie ea a adunat peste 48.000 de secunde de difuzare în FM în România.

Topul celor mai difuzate 50 de piese la radio în România | Romania Libera

Topul celor mai difuzate 50 de piese la radio în România | Romania Libera: "Pe primul loc în top se menţine RIHANNA - 'ONLY GIRL'. În săptămâna 7 - 13 februarie ea a adunat peste 48.000 de secunde de difuzare în FM în România."

Viaţa într-un call center: cum se „disciplinează” studenţii după un program corporatist

Viaţa într-un call center: cum se „disciplinează” studenţii după un program corporatist: "'Avem o cartelă de acces în clădire. Începem de la 9:00. Dacă întârzii cinci minute, se consideră că ai întârziat o oră întreagă şi nu eşti plătit pentru ora aceea, deşi recuperezi şi îţi faci norma pe care o ai. Doar cei disciplinaţi rezistă', ne povesteşte Emanuela C. , o studentă care lucrează la un call-center.





"

Da, românii au talent!

Da, românii au talent!: "După ce au vizionat mii de oameni din diverse colţuri ale ţării, cu vârste şi ocupaţii diverse, juriul şi prezentatorii de la 'Românii au talent' sunt convinşi că suntem un popor cu aptitudini."

Băiatul cu voce de soprană



Narcis Iustin Ianau este un baiat de 15 ani din Bacau. El a venit la emisiunea Romanii au talent pentru ca mama lui sa-l vada cantand la scena deschisa si sa arate lumii ce voce are.


Mădălina Felea: doreşte să transforme dansul la bară în sport olimpic








Familia Luca: Viorica şi Emil: Se învârte de sute de ori în timpul dansului popular









Iran: puterea şi opoziţia îşi dispută martirii



La presse italienne se moque ouvertement de Silvio...

​VIDEO Google lanseaza un sistem de plati multi-platforma pentru continut media

​VIDEO Google lanseaza un sistem de plati multi-platforma pentru continut media: "La doar o zi dupa ce Apple a anuntat ca va impune o taxa de 30% pentru toti producatorii de continut media care vor sa-si vanda produsele pe platforma iOS, Google a lansat un serviciu rival de trei ori mai ieftin numit Google One Pass. Pe langa avantajele legate de costuri, producatorii de continut media vor primi de la Google si date despre consumatori, lucru refuzat de Apple, informeaza Wall Street Journal."

Google One Pass

Cosmin Cernat, despre licitatia pentru drepturile TV ale Ligii 1: Nu putem vorbi de o oferta TVR daca nu stim inca ce cumparam. Si eu cred ca 100.000 de euro pe meci e mult prea mult

Cosmin Cernat, despre licitatia pentru drepturile TV ale Ligii 1: Nu putem vorbi de o oferta TVR daca nu stim inca ce cumparam. Si eu cred ca 100.000 de euro pe meci e mult prea mult: "In acest moment "nu putem vorbi de o oferta a TVR-ului" in licitatia pentru drepturile de difuzare a meciurilor din Liga 1, in urmatoarele trei sezoane, pentru ca LPF nu a definitivat caietul de sarcini pentru licitatie si "nu stim inca ce cumparam", a spus, pentru HotNews.ro, directorul Departamentului Sport al TVR, Cosmin Cernat. El a facut aceasta declaratie in contextul in care presa sportiva l-a citat, zilele acestea, pe seful Ligii, Dumitru Dragomir, spunand ca TVR a oferit 3,5 milioane de euro pe sezon pentru unul dintre pachetele de drepturi TV. Cosmin Cernat: "Nu este vorba de optiunea a 9-a sau de vreo alta, pentru ca LPF nu a definitivat caietul de sarcini"."

VIDEO Cum si-a facut Ramnicu Valcea clip de promovare turistica / De la reclamele cu India si Singapore pe Eurosport, la spotul Vino la Valcea

VIDEO Cum si-a facut Ramnicu Valcea clip de promovare turistica / De la reclamele cu India si Singapore pe Eurosport, la spotul Vino la Valcea: "Ramnicu Valcea isi face loc in randul oraselor turistice din tara noastra. Miercuri, primarul municipiului, Romeo Radulescu a anuntat ca videoclipul de promovare turistica "Vino La Valcea" a primit aviz favorabil de la CNA si ca in curand il vom vedea pe micile ecrane. "Il vom da tuturor televiziunilor care doresc sa-l difuzeze. E gratis pentru ca nu face reclama decat la oras", a declarat pentru HotNews.ro primarul Romeo Radulescu. Edilul mai spune ca spotul a fost facut cu specialistii proprii din primarie si ca ideea i-a venit dupa ce a a vazut "pe Europsort acele reclame frumoase cu India si Singapore".
  • Vezi in articol spotul "Vino la Valcea" si asculta declaratiile primarului Romeo Radulescu
"

Dosarul mortii Madalinei Manole, inchis definitiv de procurori

Dosarul mortii Madalinei Manole, inchis definitiv de procurori: "Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti a respins ca nejustificata plangerea formulata de parintii Madalinei Manole impotriva deciziei anterioare a procurorilor de clasare a dosarului privind moartea artistei. In urma cu o luna, procurorii au inchis dosarul si au dispus neinceperea urmaririi penale."

Ştefan Bănică: „Te iubesc, femeie!”

"Iubeşte" Bănică dar pe bani grei
Ştefan Bănică: „Te iubesc, femeie!”: "Ştefan Bănică a ales în acest an un mod inedit de a sărbători femeia. Artistul va susţine pe 7 & 8 martie, ora 19:30, la sala Circului Variete Globus din Bucureşti, două concerte extraordinare unplugged: „Te iubesc, femeie!”

Starea deputatei Teo Trandafir s-a agravat „din cauza unor complicaţii de natură septică”

Doamne ajut-o pe Teo!
Starea deputatei Teo Trandafir s-a agravat „din cauza unor complicaţii de natură septică”: "Starea de sănătate a deputatei PDL Teo Trandafir s-a agravat din cauza unor complicaţii, externarea ei fiind amânată pentru o perioadă nedeterminată."

Adrian Ursu: Deocamdată nu avem unde să rămânem

CJ: Întâi l-au extras de la Adevărul, după aia l-au obligat să le cânte în strună şi acum îi dau cu piciorul.
Adrian Ursu: Deocamdată nu avem unde să rămânem: "
Adrian Ursu, până ieri unul dintre realizatorii emisiunii Ora de foc, spune că încetarea colaborării sale cu Realitatea TV s-a produs din “motive de incompatibilitate cu actualul concept editorial al noului manager (Sebastian Ghiță – n.r.)”.
Întrebat dacă va rămâne în continuare la Realitatea TV, Adrian Ursu a declarat într-un interviu pentru paginademedia.ro că “deocamdată nu avem unde să rămânem, câtă vreme relația contractuală cu Realitatea TV era una bazată pe un contract de prestări servicii, care se referea la realizarea acelei emisiuni”.

Fostul realizator al principalei emisiuni de dezbateri de la Realitatea TV a mai spus că până în momentul de față nu i s-a făcut nicio propunere de continuare a colaborării cu postul de știri și că este deschis la discuții.
“Deocamdată singurul anunț pe care l-am primit a fost din partea managerului general al societății. Singura precizare suplimentară a fost cea a directorului de programe, doamna Roxana Niculescu, care i-a solicitat domnului Sebastian Ghiță să încerce să evite crearea unui gol în grila de programe pentru ziua de ieri, așa cum inițial se intenționase, sigur bazându-se pe experiența de presă pe care a acumulat-o în aceste luni domnul Sebastian Ghiță”.
Interviul, pe larg:
Carmen Andronache: Te așteptai la o astfel de decizie?

Adrian Ursu: “Nu, evident, mai ales că ea a venit și într-o zi și la o oră la care nu te aștepți să vină astfel de vești. Adică marți, pe la ora 13.00, îți faci alte planuri, în general, decât acela de a întrerupe o emisiune din grila de programe.”
În trecut, au existat semnale ca emisiunea va fi scoasă din grilă?
“Nu, cel putin din câte știu eu, nu. Poate or fi existat în altă parte.”
Cum ai fost anunțat?
“Anunțul a fost destul de scurt și tocmai de aceea și destul de greu de decriptat până la capăt și el se referea la încetarea colaborării din motive de incompatibilitate, ca să traduc cumva.”
Incompatibilitate cu ce?
“Cu actualul concept editorial al noului manager. Nu ni s-a spus că va fi înlocuită, ni s-a spus că încetează să mai apară, încă de ieri. Ulterior, la solicitarea colegilor din stație, am decis împreună să facem emisiunea măcar din acea seară, altfel ar fi rămas un gol în grilă într-o zi care era încărcată din punct de vedere politic.”
Cât de mult stă în picioare acest argument?
“Poate că stă, dar noi îl privim dintr-un unghi greșit.”
Ce vei face în continuare, ți s-a propus să realizezi altă emisiune, poate alt format?
“Anunțul, cum spuneam, se referea la încetarea colaborării privind această emisiune.
Vei rămâne în continuare la Realitatea TV?
“Deocamdată nu avem unde să rămânem, câtă vreme relația contractuală cu Realitatea TV era una bazată pe un contract de prestări servicii, care se referea la realizarea acelei emisiuni.”
Acel contract a fost desfăcut începând de ieri, ați semnat ceva?
“Da, cred că încetează automat, juridic nu mă pricep și nu mi-am pus problema până acum să văd care sunt clauzele lui.”
Ce părere ai despre informațiile venite pe surse, conform cărora Sebastian Ghiță ar fi fost nemulțumit de faptul că voi țineați legătura cu Sorin Ovidiu Vîntu?
“Am văzut că a apărut foarte repede și concomitent cu declarația domnului Sebastian Ghiță în legătură cu încetarea colaborării cu noi. În Evenimentul Zilei, de pildă, ieri au apărut la pachet, zvonul și declarația. Sigur, nu fac o legătură între ele, doar constat coincidența temporală.”

Sorin Ovidiu Vîntu nu dădea ordine, așa cum se insinuează acum

Dar vouă vi s-a reproșat ceva de genul acesta?
“Probabil că această incompatibilitate se traduce, inclusiv, printr-o astfel de abordare, care mi se pare puerilă, ceea ce n-ar fi de mirare, atâta vreme cât pe de o parte Sorin Ovidiu Vîntu continuă să fie acționarul majoritar al acelei societăți și nu în ultimul rând el nu mai are și nu cred că a avut vreodată, cel puțin de când sunt eu acolo, o influență asupra politicii editoriale a postului.
Totdeauna acolo a existat un responsabil al politicii editoriale a postului, care comunica în legătură cu activitățile profesionale ale postului. Deci, Sorin Ovidiu Vîntu nu dădea ordine, așa cum sigur că se insinuează acum. Nu stabilea care este abordarea în privința temelor.
Faptul că discutam la telefon din când în când, cu mine, cu alți oameni de prin structura managerială a Realității, asta nu înseamnă că el influența în vreun fel activitatea noastră de zi cu zi, minut cu minut. Realitatea TV e o fabrică de știri și dezbateri ar fi însemnat să se ocupe 24 de ore din 24 de ore cu dat indicații despre ce să apară pe post.
Numai o minte ușor infantilă poate să creadă așa ceva, iar plasarea acelei informații speculative în relatările de presă despre despărțirea postului de realizatorii emisiunii Ora de foc nu are alt scop decât de a face o manipulare primitivă, din zona cea mai facilă și anume că cei care au fost înlăturați acum, au fost înlăturați pentru că fac parte din tabăra mult urâtului și damnatului Sorin Ovidiu Vîntu.
E exercițiul pe care îl face, să nu uităm, zilnic Traian Băsescu și orice liberal PDL atunci când nu mai au argumente și nu mai au ce să spună invocă mogulii pentru a acapara orice rău din țara asta și consideră că orice fac ei e just și corect.

În legătură cu emisiunea Ora de foc, noi aveam un contract de colaborare pe drepturi de autor

Ai spus “despărțirea de realizatori” și nu doar eliminarea din grilă a emisiunii Ora de foc. Tu consideri că ați fost dați afara de la Realitatea ?
“Păi, am spus de la început. Nouă ni s-a comunicat încetarea colaborării în legătură cu emisiunea Ora de foc pentru care aveam un contract de colaboare de drepturi de autor.”
Oana Stancu spunea că ea nu a înțeles din mesajul pe care l-a trimis Sebastian Ghiță că ar fi vorba de încetarea colaborării.
“Repet, nu mă pricep să citesc cu cerbicie juridică un contract de acest fel, nici nu l-am citit până la ora asta ca să înțeleg care sunt obligațiile stației și respectiv ale mele, în relația cu stația, dincolo de realizarea acelei emisiuni. Era un contract pentru prestarea acestui serviciu, care nu știu, încetează, nu încetează. Asta o s-o stabilească un avocat, care va citi respectivul contract.”

Eu n-am înțeles că e vreo problemă de format sau de performanță

Tu ai vrea să rămâi în continuare la Realitatea, dacă ți s-ar oferi un alt format de emisiune?
“În primul rând, eu n-am înțeles că e vreo problemă de format, n-am înțeles că e vreo problemă de performanță având în vedere că Ora de foc, o dovedesc cifrele, n-o spunem noi, a fost timp de doi ani de zile emisiunea numărul unu a stației, emisiunea care făcea cea mai bună audiență din stație.
Câtă vreme nu au fost invocate asemenea argumente se presupune că ar mai putea avea nevoie acolo de serviciul meu, dar dacă se dorește acest lucru, sigur că am putea discuta, deocamadată nu mi s-a transmis nimic în acest sens, singurul anunț care a fost făcut a fost acela că nu mai putem colabora în apariția pe sticlă la acea emisiune, care ținea prim-time-ul Realității TV.
Ce a spus managementul editorial al postului de această decizie?
“Păi mamangementul editorial al postului este în clipa de față în curs de reconfigurare având în vedere schimbările din ultima perioadă. Deocamdată singurul anunț pe care l-am primit a fost din partea managerului general al societății.
Singura precizare suplimentară a fost cea a directorului de programe, doamna Roxana Niculescu care i-a solicitat domnului Sebastian Ghiță să încerce să evite crearea unui gol în grila de programe din data de 15 prin extragerea emisiunii chiar în aceeași zi, așa cum inițial se intenționase, sigur bazându-se pe experiența de presă pe care a acumulat-o în aceste luni domnul Sebastian Ghiță.
Sursa foto: Cațavencu.ro
"

Suspendarea unui site si libertatea de exprimare - intre ineptii si spammeri - IT - HotNews.ro

Suspendarea unui site si libertatea de exprimare - intre ineptii si spammeri - IT - HotNews.ro: "Decizia judecatoriei
“Oricum, pretinsul prejudiciu suferit de către reclamanta nu poate fi reparat prin suspendarea activităţii site-ului paratului, aceasta măsura putând fi dispusa numai in circumstanţe excepţionale, fiind una de o gravitate excepţionala, care nu se justifica in speta, fata de circumstantele cauzei si temeiul de drept indicat. “
Decizia Tribunalului
“Chiar dacă s-ar admite„existenţa unui prejudiciu suferit de reclamantă, tribunalul apreciază că suspendarea unui site de Internet pe care au fost publicate afirmaţii potenţial jignitoare este o măsură inadecvată. O asemenea măsură nu ar fi aptă pentru atingerea scopului propus (deschiderea unui alt site în locul celui închis este o operaţiune de rutină) şi ar fi oricum disproportionată, in condiţiile in care o atingere minima a dreptului la onoare şi demnitate nu poate justifica o măsură drastică de limitare a libertăţii de exprimare, precum suspendarea unui site Internet.”"

Sistemul de abonamente pentru continut digital propus de Apple starneste controverse in industria media - Media & Publicitate - HotNews.ro

Comentariu selectat:
Sistemul de abonamente pentru continut digital propus de Apple starneste controverse in industria media - Media & Publicitate - HotNews.ro:
"Fraierii au pus botul, au cumparat milioane de placi d-alea si acum sunt prizionerii aplicatiilor pe care apple le va taxa generos. Miza nu au fost niciodata totusi clientii, desi placile sunt extrem de scumpe si ofera un mare fas, si atragerea companiilor in capcana.

Acum, nu mai pot sa dea inapoi, pentru ca sunt multi fraieri care folosesc apple si deci ar renunta la market share.

O situatie de win-win pentru apple si o mare sarlatanie pentru clienti si content-provideri."

Opinii despre cel ce a fost prof. Panainte Forţu

·        Cum  aţi primit vestea decesului domnului prof. Panainte Fortu?
·        Ce relaţie profesională aţi avut cu dumnealui?
·        Ce fel de persoană a fost?
·        Când v-aţi întâlnit ultimă oară  cu dl profesor?
“Mi-a fost ca un coleg şi  părinte”
(Loredana Botezatu, director Colegiul Naţional Mihai Eminescu)
1.  “Este o veste foarte tristă, pentru că generaţia noastră a pierdut încă un stâlp al excelenţei şi al moralităţii. Dl profesor Panainte Forţu a slujit această instituţie vreme de 36 de ani, timp în care a performat în domeniul fizicii, împreună cu mii de elevi.
2. Din păcate l-am cunoscut o perioadă scurtă de timp. Când am venit eu în liceul Eminescu dumnealui era spre sfârşitul carierei. Dar mi-a fost ca un coleg, părinte, foarte înţelegător, bun sfătuitor, a fost un adevărat model pentru noi toţi.
3. Era o fire dinamică, foarte activă, socialibila, aş spune - vulcanică. Se aprindea şi se stingea la fel de repede, dacă se supăra. Era înţelegător, blând, tolerant, pacifist, un foarte bun organizator şi foarte atent la nevoile celorlalţi. Un foarte bun familist, vorbea cu mare drag de casa dumnealui, dar întotdeauna cu discreţie şi modestie.
4. Cred că e mai puţin de o lună de când ne-am văzut ultima oară. A fost la şcoală pentru că un alt fost profesor a publicat o carte iar dumnealui a venit să ia un exemplar. Părea la fel de bine dispus şi vioi şi de aceea vestea ne-a cutremurat.”
“Toate generaţiile de elevi l-au adorat”
(Aurelian Pintilei, profesor de fizică, Colegiul National Mihai Eminescu)
1. “Am aflat de la un fost coleg, profesor universitar de la Iaşi, care a sunat să ne întrebe dacă e adevărat. Ulterior, am aflat şi s-a confirmat vestea şocantă.
2. În legătură cu relaţia profesională, eu l-am cunoscut în calitate de elev. Nu mi-a fost profesor, dar am fost relativ apropiaţi în cadrul concursurilor şi olimpiadelor şcolare.
3. Era o persoană dinamică, un adevărat vulcan, ce insufla elevilor dorinţa de performanţă, de cunoaştere. Toate generaţiile de elevi l-au adorat datorită modului de comportare. A fost o adevărată enciclopedie.
4. Ultima întâlnire a fost anul trecut, când a fost în şcoală pentru a se documenta în privinţa unei cărţi, acolo fiind şi ultima fotografie pe care am făcut-o împreună. Rămâne un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut, a sutelor de ingineri şi profesori de fizică pe care i-a format.”

Îl preocupa nu numai fizica, ne explica câteodată şi chestiuni de vocabular, istorie
(D.  Hristea, profesor de chimie, Colegiul Naţional Mihai Eminescu)
1.  “Ne-a luat prin surprindere pe toţi, era o persoană plină de viaţă, nu eram la curent cu starea sănătăţii domnului profesor.
2. Nu am fost colegi de cancelarie, însă am fost elevă domnului profesor în cei 4 ani de liceu. Sigur, dumnealui m-a învăţat fizica, dar nu numai. Pot spune că că mi-a insuflat şi drumul viitoarei mele cariere. Datorită domnului profesor am fost la olimpiada de chimie în clasa a 9-a şi apoi am continuat. Pot să spun  că dumnealui a avut un rol în hotărârea mea.
3. Foarte optimist, plin de viaţă, era foarte inteligent, îl preocupa nu numai fizica, ne explica câteodată şi chestiuni de vocabular, istorie, făcea mereu legătura între obiectului lui şi viaţă.
4. Din păcate a fost în primul an de învăţământ, am avut câteva ore aici şi ocazional ne-am mai întâlnit în cancelarie. Nu l-am mai văzut de foarte multă vreme, însă în mintea mea a rămas la fel cum îl ştiu de când eram elevă.”

Mădălina Iacob


Cum să sparg » Google, Vrei, Caui, Simplu, IPCONFIG, B-01-XHS » Blog 12 14 16

Cum să sparg » Google, Vrei, Caui, Simplu, IPCONFIG, B-01-XHS » Blog 12 14 16: "…. şi mai sunt câteva sute de combinaţii de cuvinte din această categorie, prin care lumea internetului accesează acest blog!
Care este ideea, vin toţi aici să afle cum să facă ceva ce dacă ar afla cum se face chiar ar renunţa din prima secundă!"

Sondaj Mediafax.ro: Care este cel mai frumos film de dragoste românesc?

Sondaj Mediafax.ro: Care este cel mai frumos film de dragoste românesc?: "MEDIAFAX.ro îşi invită cititorii să voteze cel mai frumos film de dragoste românesc. Cele cinci propuneri de răspuns pe care vi le oferim se regăsesc în topurile unor critici şi artişti din lumea filmului autohton, precum Irina Margareta Nistor, Tudor Giurgiu şi Mircea Diaconu.

Declaraţie şoc: Unele vedete mănâncă şerveţele pentru a-şi menţine silueta

Declaraţie şoc: Unele vedete mănâncă şerveţele pentru a-şi menţine silueta: "Janet Jackson a declarat într-un interviu recent că presiunea la care sunt supuse femeile celebre de la Hollywood este atât de mare, încât acestea, pentru arăta bine şi pentru a-şi menţine silueta, îşi potolesc senzaţia de foame mâncând şerveţele din hârtie, relatează contactmusic.com.





"

Ordinea de zi a şedinţei de joi, 17 februarie 2011, ora 10.00 - CNA

Ordinea de zi a şedinţei de joi, 17 februarie 2011, ora 10.00 - CNA: "1. Informări ale Serviciului Inspecţie:

TV Bacău – reclamaţia nr.391/14.01;
TV Rădăuţi reclamaţia nr.853/24.01;
Monitorizări - Antena 1 Ploieşti şi Televiziunea Prahova Ploieşti."

Stiri.Botosani.ro - Care sunt facultățile care aduc bani și asigură o slujbă

Stiri.Botosani.ro - Care sunt facultățile care aduc bani și asigură o slujbă : "Angajaţi, majoritatea tinerilor români dau peste prima dezamăgire: salariul. Cei mai mulţi aşteaptă o leafă de cel puţin 1500 de lei. Statistica le taie din aşteptări: venitul lunar mediu net al absolvenţilor de studii superioare din ultimii cinci ani este de 1087 de lei. Există şi la acest capitol diferenţe între specializări: absolvenţii de educaţie fizică au cele mai mici venituri medii (826 de lei), iar arhitecţii şi inginerii, cele mai mari venituri medii (1877 de lei, respectiv 1220 de lei)."

Concurs de filmuleţe despre mâncarea sănătoasă

Recomandabil!
Concurs de filmuleţe despre mâncarea sănătoasă: "Elevii de liceu pot să se înscrie la competiţia FOOD 4U, realizând filmuleţe despre alimentaţia sănătoasă."

Oana Stancu: Am fost anunțați printr-un e-mail că a fost suspendată emisiunea

CJ: Urâtă chestie, după atâta devotament neţărmurit!
Oana Stancu: Am fost anunțați printr-un e-mail că a fost suspendată emisiunea: "
Nu știm de ce a fost suspendată emisiunea”, spune Oana Stancu, într-un interviu acordat, în exclusitate, paginademedia.ro.
Fosta realizatoare a emisiunii Ora de foc spune că a primit un email “de 3 randuri și jumătate”, care nu conține nicio explicație.
“Nouă nu ni s-a reproșat niciodată nimic. Nici în legătură cu ratingul, nici profesional, nimic”, a subliniat Oana Stancu.
Cât privește informațiile obținute pe surse de paginademedia.ro, conform cărora Sebastian Ghiță (managerul Realitatea TV – n.r) ar fi fost nemulțumit că cei doi realizatori țineau legatura cu Sorin Ovidiu Vîntu, Oana Stancu spune:
“Nu pot să nu constat că această etichetă “oamenii lui Vantu” care au fost daţi afară de la RTV este aceeaşi pe care Traian Băsescu şi cei de la putere s-au străduit să o pună jurnaliştilor de la Realitatea”.
Interviul, pe larg:
Reporter paginademedia.ro: Când aţi fost anunţaţi că emisiunea iese de pe post?
Oana Stancu: “Ieri, la prânz. Aici este semnul major de întrebare. Pentru că, potrivit anunţului făcut în staţie de Sebastian, noi nu ar mai fi trebuit să intrăm în emisie chiar de ieri. Asta e de neînţeles într-o televiziune. Nu există o grilă nouă, nu există o emisiune pregătită pentru a înlocui Ora de foc. Asta i-au şi răspuns, în scris, cei care conduc editorial Realitatea. O alternativă se construieşte în timp.
În plus, nouă nu ni s-a reproşat niciodată nimic. Nici în legătură cu ratingul, nici profesional, nimic.
Mai mult, am fost rugaţi chiar de Sebastian când a preluat managementul Realităţii să promitem că ne asumăm acest interval orar (21.00 – 22.45) şi că nu facem nicio schimbare în grilă.”

Mailul are 3 rânduri şi jumătate şi nu conţine explicaţia

Totuşi, cum v-au motivat scoaterea emisiunii?
“Nu există argument. Mailul are 3 rânduri şi jumătate şi nu conţine explicaţia.”
Deci aţi fost anunţaţi de Sebastian Ghiţă prin mail?
“Da, decizia îi aparţine. A comunicat că a “oprit prezenţa Oanei Stancu şi a lui Adrian Ursu” la Ora de foc şi, dacă ceilalţi consideră că e ok să se facă emisiunea din acea seară, să “fim deschişi”. Atât. O discuţie între noi şi el a existat, una foarte interesantă în care din nou Sebastian nu a avut nimic profesional a ne reproşa.”
Dar managementul editorial v-a spus ceva?
“Nu.”
Din informaţiile paginademedia.ro, Sebastian Ghiţă ar fi fost nemulţumit că voi ţineaţi legătura cu Sorin Ovidiu Vîntu. Cum comentezi?
“Constat şi la voi şi în Evenimentul Zilei aceeaşi porcărie scursă pe surse. Eu nu ştiu dacă Sebastian Ghiţă este , direct sau indirect, în spatele ei.
Dar dacă el a făcut asta atunci ar fi egal cu a-ţi spune eu acum, tot pe surse, că Sebastian era presat de putere, de controale ANAF, că se plângea că a fost discutat cazul lui în CSAT şi că dl. Băsescu le-a reproşat amicilor lui Sebastian din arcul puterii că nu au pus Realitatea cu botul pe labe aşa cum au promis, astfel încât managerul Realităţii a cedat şi a predat televiziunea puterii făcând primul pas: înlăturarea celor doi incomozi de la Ora de foc.
Cei care, cu câteva zile în urmă, l-au “şifonat” pe dl. Blejnar, preşedintele ANAF, făcându-l să mărturisească implicări suspecte în cazul Baaklini, cei care au supărat-o pe doamna Udrea cu dosarul ALRO, aducând o serie de documente importante din dosar etc.
Nu pot să nu constat că această etichetă “oamenii lui Vantu” care au fost daţi afară de la RTV este aceeaşi pe care Traian Băsescu şi cei de la putere s-au străduit să o pună jurnaliştilor de la Realitatea.”
“Repet, nu ştiu dacă Sebastian este în spatele acestei porcării care v-a fost livrată. Dar hai să lămurim fondul, relaţia cu Vîntu. Problemele lui Vîntu cu justiţia sunt ale lui Vîntu. Să şi le rezolve. Să-l bage în puşcarie dacă va fi găsit vinovat.
Eu cu Vîntu am vorbit în ultimele luni de maximum două ori. Însă îți spun cu toată fermitatea un lucru: dacă Vîntu m-ar fi sunat în fiecare zi, i-aș fi răspuns în fiecare zi. Din politețe, din considerentul ca este actionarul majoritar al statiei, dar mai ales pentru ca nu m-a determinat niciodata sa nu-i raspund la telefon.

În doi ani și ceva de Realitatea, Vîntu nu m-a rugat nimic

În doi ani si ceva de Realitatea, Vîntu nu m-a rugat nimic, nu mi-a impus nimic, nu mi-a spus niciodata “stii, am si eu un prieten de care sa nu te iei”. Sa spuna oamenii grei care au avut de-a face cu Realitatea - CTP, Hurezeanu, Nistorescu, Dinescu, Stelian Tănase – le-a dat vreodata Vîntu vreun ordin?
Vîntu e un tip care vorbeste mult, isi da cu parerea despre tot, dar cand l-ai trimis la plimbare, se duce. Depinde de tine ce relatie impui cu el.
Totuşi, este ciudat că nu vi s-a dat un motiv pentru care au scos emisiunea de pe post.
“Tocmai. Ce raţiuni ai să scoţi brusc de pe post, în mijlocul săptămânii, principala emisiune a staţiei?”
Şi n-aţi primit niciun răspuns nici din partea managementului editorial?
“În lumea noastră, a televiziunii, nu cred că se practică nici chibzuinţa, nici respectul faţă de cei cu care ai ţinut prime-time-ul. Azi eşti, mâine nu mai eşti. Asta ştiu de când am intrat în televiziune. Nu cred că Sebastian s-a gândit îndelung la acesta decizie şi la consecinţele ei asupra imaginii noastre, a carierei, la speculațiile care se pot face…
Nu ştiu, repet, nici dacă el a lansat povestea asta cu Vîntu pentru că atunci îi era mă gândesc, foarte simplu, să solicite listingurile telefonice sau să explice public de ce este împiedicat el ca manager să facă performanţă cu emisiunea Ora de foc în grilă. Din câte mi-aduc aminte, atunci când l-am avut pe Vîntu în direct, tocmai că am fost lăudaţi pentru cât de profesionişti am fost. Şi cât de fireşti, vezi “spa-ul din Paris”?
La cum s-a conturat “pe surse” la voi şi în Evenimentul Zilei povestea asta cu schimbarea mea şi a lui Ursu, pare un exerciţiu de imagine al lui Sebastian, un război personal Ghiţă – Vîntu sau mai rău, rezolvarea unor interese personale. Interesul televiziunii nu cred că a fost tranşat într-o marţi la prânz, brusc.”

N-am înţeles dacă suntem “daţi afară” sau a fost suspendată emisiunea

Ce veţi face în continuare, veţi plecă? Vi s-a propus să faceţi altă emisiune?
“Deocamdată n-am înţeles dacă suntem “daţi afară” ,aşa cum scrie EVz, sau a fost suspendată emisiunea. Nu ştiu să-ţi răspund acum ce voi face. Ieri am fost ocupaţi să ne facem emisiunea, azi am vrut doar să lămuresc această poveste “pe surse” ajunsă la voi şi la Evz.
Mai departe, vom vedea. Am 13 ani de meserie în spate şi confortul că am făcut bine ce am făcut. Sunt mândră de ce a însemnat Ora de foc, iar din punct de vedere al ratingului am asigurat onorabil acest tronson orar, în condiţiile în care concurenţa noastră este acolo de şase ani. Altfel, staţia ne-ar fi zburat demult.”
"

Produse hand-made şi ceaiuri aromate la bazarul de Dragobete.

Produse hand-made şi ceaiuri aromate la bazarul de Dragobete.: "Duminica, 20 februarie, la Ceainaria Serendipity are loc cea de-a 3-a editie a bazarului organizat cu ocazia sarbatorii romanesti, de Dragobete.
Bazarul va incepe la ora 11.00 si va tine pana la orele 18.00, interval in care veti avea ocazia sa admirati si sa cumparati obiecte speciale, confectionate manual si sa va relaxati intr-o atmosfera primitoare savurand un ceai aromat.
Bazarul de Dragobete de la Ceainaria Serendipity se adreseaza indragostitilor care doresc sa isi surpinda jumatatea ..."

Laurentiu Ghita Blog: Baronelul (după Elena Farago)

Parodie după "Căţeleşul şchiop"
Laurentiu Ghita Blog: Baronelul (după Elena Farago): "Baronelul (după Elena Farago)
-„De ce m-ai luat cu procurori,
Băsescule, tu nu ştii oare
C-or să mă bage la răcoare,
Până plătesc judecători?

Tot om politic sunt şi eu
Şi-mi place să mai fur şi mie!
Ce ură trebuie să-ţi fie
Pe cloaca din judeţul meu!

Cine este artista cvasi-necunoscuta care i-a suflat premiul Grammy pentru cel mai bun debut lui Justin Bieber?


Cine este artista cvasi-necunoscuta care i-a suflat premiul Grammy pentru cel mai bun debut lui Justin Bieber?: "Pana la festivitatea premiilor Grammy, putini erau cei care auzisera de Esperanza Spalding, castigatoarea trofeului pentru cel mai bun debut. Tanara de 26 de ani a carei coafura afro aminteste de Angela Davis era cunoscuta, mai degraba, in cercurile pasionatilor de jazz. In conditiile in care jazz-ul nu se numara printre genurile muzicale “la moda”, anuntul castigatorului a pus pe buzele tuturor (nu numai ale fanilor consternati ai favoritului la premiu, “senzatia pop” a anului – Justin Bieber) intrebarea “cine?”."

Sorin Ovidiu Vintu: Nu am niciun motiv sa reziliez contractul cu Sebastian Ghita la Realitatea, desi au fost si discutii in contradictoriu

Sorin Ovidiu Vintu: Nu am niciun motiv sa reziliez contractul cu Sebastian Ghita la Realitatea, desi au fost si discutii in contradictoriu: "Sorin Ovidiu Vintu afirma intr-un interviu acordat Paginademedia.ro ca nu are motive sa rezilieze contractul cu managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, desi "au fost si discutii in contradictoriu, ca am avut si opinii diferite". Potrivit omului de afaceri, cum Sebastian Ghita este managerul, "opiniile lui primeaza. Eu pot avea anumite opinii, el altele". Sorin Ovidiu Vintu spune ca in conflictul cu presedintele Traian Basescu "Realitatea TV nu poate fi implicata. Nu are niciun amestec in acest conflict, pentru ca nu eu sunt manager acolo"."

Revista bloggerilor: Regi, regine şi cacofonii

Revista bloggerilor: Regi, regine şi cacofonii: "

Simona Tache o vrea pe Regina Vămilor

După tot circul din jurul scandalului cu vămile, „cel mai spectaculos atac al justiţiei la beregata corupţiei” de “tremură chiloţii pe vameşii încă nenăscuţi de teama de a încălca legea”, Simona Tache vrea să mai adauge ceva: „O vreau pe Regină, domnule Preşedinte şi stimată doamnă Justiţie!”

Și nu conteaza cine e „Regina”, spune Simona. Singurul lucru pe care și-l dorește este să nu mai fie mințită în față. „O să mai facem gargară vreo două-trei săptămâni, de ochii poporului idiot şi ai lu’ tanti Schengen, după care ne luăm cu altele, ca şi cum toată povestea asta n-ar fi existat, iar „sistemul” reîncepe să funcţioneze liniştit şi toată lumea să-şi bage bani şi-n fund, de la ultimul pion prost, până la Majestatea Sa, Regina? Nu pot să cred că se va întâmpla aşa, ar însemna că totul e doar o mare minciună. Refuz să cred că e o mare minciună!”

Abandon II

Cabral amintește pe blogul său de povestea tinerei care s-a îmbolnăvit de HIV din cauza neglijenței medicilor. Pe 27 noiembrie 2008 Cabral a scris despre ea într-un post pe blog și i-a rugat pe cei ce îl citesc să o ajute. Prin comentariile lor, oamenii i-au dat speranță fetei. Cabral revine cu o nouă scrisoare primită de la ea în care multumește pentru ajutorul acordat.

„M-am hotarat sa-ti scriu acum si sa-ti multumesc tie si tuturor ce m-au sprijinit in acel moment sa merg mai departe, iti zic k cu ajutorul vostru nu am renuntat si am hotarat sa lupt pentru viata si visele mele si sa-mi fac destinul cu mana mea.”

Ultimul conducător în această țară: REGELE

Tudor Chirilă recunoaște că a plâns după ce a văzut The King’s Speech. A plâns pentru că și-a dat seama că în România nu există acea personă pe care să o poată numi cu adevărat conducător. România nu are „lideri adevărați”. „Nu există DISCURSURI în Romania. Pentru că nu există ORATORI. Sau OAMENI MARI.”, mai spune el.

Ultimul conducător al țării a fost regale și după 1947 „a urmat dictatura și consecințele ei deformate”. Astfel, amintește și de un filmuleț pe care l-a căutat pe youtube.com în care Petre Tutea îl citează pe Bergson: „Democrația este singurul sistem compatibil cu demnitatea și libertatea umană. Dar are un sigur viciu incurabil: n-are niciun criteriu de selecțiune a valorilor de conducere. Niciunul.”

Tudor concluzionează ferm că a hotărât să nu mai recunoască conducătorii actuali ai acestei țări. Ei „nu vor fi eroii niciunui film. Poate doar triste personaje secundare.”

Bookblog: Cea mai romantică replică de dragoste

Încă în spiritul Valentine’s Day, bookblog publică rezultatele sondajului realizat de Warner Home Video în care 2000 de britanici au votat replica lor preferată dintr-o carte.

Primul loc îi revine lui Emily Bronte: „whatever our souls are made of, his and mine are the same”. Tot pe podium urcă și Winnie The Pooh, dar și una din replicile poveștii dintre Romeo și Julieta. Celelalte replici care au intrat în Top 10.

Manafu-Pe când un nou Facebook?

Cristian Manafu întreabă din nou pe blogul său când va apărea o nouă modă care să lase în urmă rețeaua de socializare Facebook. Dacă pentru wall-street.ro a declarat că mai este nevoie de încă 10 ani pentru ca moda să se schimbe, pe blogul său Manafu face o nouă estimare: „Poate “5 ani” ar fi fost o estimare moderată și mai bună.”

Lupta cu presa

Într-o discuție cu câțiva studenți la jurnalism, Dan Negru a atins una din cele mai mari probleme ale presei: singurul scop al studențiilor este să devină celebrii. „Din 10 domnițe-studente-cursante cel putin 8 vor să fie Mihaela Radulescu sau Andreea Marin”, spune Dan Negru.

Negru le-a vorbit celor 70 de studenți despre Hemingway, unul din subiectele preferate ale presei de tabloid din America. Surpriza a venit, însă, înaintea povestirii lui despre viața scriitorului și modul în care a fost aceasta reflectată în presă.Când i-a pus pe studenți să scrie ce știu despre scriitor și-a dat seama că 20 dintre cei care își doreau să devină vedete ale televiziunii din România nici măcar nu stiau cine este Hemingway.

Întâlnirea l-a lăsat, după cum spune, cu „un gust amar”

Emoționat de textul unui emigrant

Dragoș Bucurenci recomandă textul Mirunei Cugler care „a avut curajul să pună pe hârtie gânduri pe care cei mai mulţi dintre cei care pleacă din ţară le păstrează îndeobşte pentru ei”. El mai adaugă că textul este scris foarte bine și este foarte sincer. Textul, „Retrovizoarele unui emigrant recent”, a apărut în numărul 4 din Decât o Revistă.

Premier sau șef de partid

În lumina ultimelor discuții de separare a funcției de premier de cea de șef de partid, Cristian Preda vorbește de cele două variante posibile cu avantajele și dezavantajele lor. „Dacă acesta e angajat politic, atunci el nu-și poate îngădui să nu fie și liderul partidului. Un premier din PDL (Boc sau oricine altcineva) ar avea o autoritate diminuată dacă ar trebui să dea socoteală la fiecare pas unui șef al PDL”, crede Preda.

În ceea ce privește utilitatea unei separări a acestor două funcții, el crede ea ar fi „naturală” în cazul unui premier independent. Aici amintește de cazul Stolojan 1991-1992 și de cel al lui Mugur Isărescu 1999-2000.

Liga de fotbal la TVR

Televiziunea română oferă 3,5 milioane de euro pe sezon pentru un meci de fotbal lipsit de importanță al Ligii, susține Cătălin Tolontan. Nu e momentul în care Televiziuna Publică să facă asemenea investiții în condițiile în care PSD vrea să elimine taxa TV plătită de populație.

„Dar, ca să poată fi apărată, TVR trebuie să se apere ea însăşi de abuzurile din interior şi de complicităţile de acest gen: 3,5 milioane de euro pe an pentru un meci slab de fotbal pe etapă. Nimeni nu e împotriva meciurilor de fotbal pe TVR, dar dacă au o logică, şi nu sensul unei acumulări scumpe de deşeuri!”

Cum se mai face politica externă a Rusiei

Adrian Năstase invită cititorii, în numele Fundației Europene Titulescu, la conferinta „Politica externă a Rusiei în contextul internaţional actual”.

„Expunerea, sustinuta de Aleksander Ciurilin, ambasador al Federaţiei Ruse la Bucureşti , are loc joi, 17 februarie 2011, orele 16,00, la Casa Titulescu, sos. Kiseleff, nr.47.”

Nici o zi fără Elena Udrea

Elena Udrea acuză Realitatea că a asociat nejustificat numele ei de cazul deputatului Păsat. Ea susține că a aflat abia spre seară că numele ei a fost menționat în toate emisiunile din acea zi ale Realității TV.

„Ce treabă am eu cu ce vorbesc altii despre mine la telefon?”, se întreabă doamna ministru. „Ca ministru, deputat, președinte de organizație și nu în ultimul rând ca persoană, primesc în audiență, mă întâlnesc și cunosc mii de persoane. Am o mulțime de colegi, cum este și Păsat, amici, cunoștințe, rude. Adăugați la aceștia, oamenii care pur și simplu, fără să fi schimbat două vorbe cu mine, fără să mă fi întâlnit vreodată ori chiar fără să mă cunoască, mă pomenesc în diferite ocazii în discuțiile lor.”

Elena Udrea adaugă că televiziunile lui Vântu și Voiculescu, “deja specialiste în manipulare”, se folosesc de situații de genul acesta pentru a lega nejustificat numele ei de unele scandaluri din justiție. Ea încadrează situația de pe data de 13 februarie într-o problemă mai mare și mai complexă a presei: „nerespectarea dreptului constituțional al persoanei la imagine, la demnitate și onoare”.

Realitatea fără Adrian Ursu și Oana Stancu la Ora de Foc

Potrivit paginiidemedia, unul din motivele acestei schimbări în grila Realitatea TV este faptul „că ce (cacofonia aparţine autorului Obae-n.n.) doi jurnaliști țineau legătura cu Sorin Ovidiu Vîntu, încălcând una din regulile impuse de Ghiță la preluarea managementului Realitatea TV”.

Sebastian Ghiță, managerul Realitatea TV, a confirmat că emisiunea din seara de 15 februarie este ultima ediție în care cei doi jurnaliști vor apărea cu „Ora de Foc”.

Bursa de Valori București, în vizită la Regele Mihai

Palatul Elisabeta a găzduit pe 14 februarie un eveniment dedicat Bursei de Valori București, anunță Principele Radu. La eveniment au participat reprezentanți ai Bursei de Valori București, ai Ministerului Economiei și presei de specialitate alături de Principesa Mostenitoare și Principele Radu.

Principele citează de pe site-ul Bursei de Valori un scurt istoric al acestei instituții, dar amintește și de nevoia de parteneriate politice, instituționale, mediatice și economice pe care o are Bursa de Valori din București.

Cât investești în blogging?

„A face blogging nu e tot una cu a scrie pe blog”, spune chinezu. Un blogger trebuie să fie prezent și pe alte blogguri și rețele sociale, mai spune chinezu. El vorbește în acest post despre resursele ce trebuie investite atunci când vrei să faci cu adevărat blogging: timp și bani.

„Vorbim de orele pe care le petreci scriind pe blog, moderând comentariile sau răspunzând la ele, comentând, la rândul tău, pe alte bloguri, prestând pe twitter sau pe facebook, citind bloguri (ca să înțelegi contextul în care te învârți și în care exiști ca ființă 2.0), instruindu-te în materie de social media (cărți, bloguri, siteuri) și, în unele cazuri, de efortul de promovare pe care îl faci pentru a-ți sălta blogul sau de cel de vânzare (adică să încerci să aduci bani pe blog). ”

La asta el adaugă și costurile material cum ar fi cumpărarea domeniului, cumpărarea unei teme și chiar cheltuieli adiționale ca bilete la evenimente, investiții în gadget-uri și altele.

La sfârșit, organizează și un sondaj pentru bloggeri: „Cât investești, pe an, în blogging?”

„Presedintelui Băsescu îi place enorm la televizor”

Aparițiile dese ale lui Traian Băsescu pe micile ecrane îl fac pe Dan Voiculescu să declare că „Visul lui (Traian Băsescu) de aur, atât de drag încât nu l-a spus nimanui, este să-și dea singur legătura. “Traian, ai legătura.” “Multumesc, Traian.”

„Cele mai grele momente din viața lui sunt acelea în care se uită la televizor și nu se vede pe sine”, spune Voiculescu.

Test cu AR.Drone

Vlad Petreanu prezintă primele impresii după testele cu A.R Drone, un cvadricopter controlat prin iPhone. „este o jucărie inteligentă, care zboară stabilizat şi rămâne în raza de acţiune a telecomenzii, deci nu riscaţi s-o pierdeţi în spaţiu”, spune Petreanu

Petreanu explică și cum funcționează „jucăria inteligentă” cu două camere video la bord, semnalul video al acestora fiind transmis pe iPhone sau iPod Touch.

„Jucăria care vă va răpi bărbaţii, doamnelor şi domnişoarelor”, mai spune Petreanu.

"

Teo nu se întoarce în ţară nici săptămâna aceasta. Vezi care e starea ei de sănătate

Teo nu se întoarce în ţară nici săptămâna aceasta. Vezi care e starea ei de sănătate: "Teo Trandafir nu se va întoarce nici săptămâna aceasta în ţară, după ce au apărut noi complicaţii legate de infecţia pentru care a fost internată la Viena. Medicii austrieci încearcă să o pună din nou pe picioare.

Astăzi ora 14.00 ASC Bacău – FC Botoşani

Astăzi ora 14.00 ASC Bacău – FC Botoşani: "


FC Botoşani va susţine astăzi de la ora 14.00 al doilea amical al iernii. După ce săptămâna trecută a învins cu 2-1 formaţia de liga a IV-a Sporting Suceava, trupa lui Cristi Popovici va juca astăzi un nou amical cu o formaţie de liga a III-a.

"

Desen animat 11 min: Jake And Never Land Pirates-The Old Shell Game

Legea ungară a presei, luată la bani mărunţi

Legea ungară a presei, luată la bani mărunţi: "Parlamentul European dezbate mâine controversatul act normativ şi va adopta o moţiune. Există diferenţe de atitudine între grupul politic majoritar, PPE, din care face parte premierul ungar, Viktor Orban, şi restul europarlamentarilor.

Dezbaterea se anunţă animată, în condiţiile în care cel mai mare grup politic, PPE, a adoptat un ton mult mai relaxat în privinţa legii emise la Budapesta, în comparaţie cu celelalte grupuri."

Fetele lui Bahmu si-au dat jos chilotii pentru 500 euro

CJ: Puah!
Fetele lui Bahmu si-au dat jos chilotii pentru 500 euro: "Cele două au dat din buric pe melodiile lui Salam, şi-au desfăcut sutienul pe ritmurile lui Minune şi, în cele din urmă, au renunţat la chiloţei pe refrenul lui Guţă. Patroana postului, Adriana Bahmuţeanu, este încântată, dar nu le dă nici un ban în plus peste salariul de 500 de euro lunar.

„Asta ar fi trebuit să facă de la început, de când le-am angajat, dar au fost timide. Mă bucur că acum şi-au mai revenit', a declarat Adriana pentru Click!

Duminică noapte, fetele au fost 'panteră' şi 'iepuraş'

Sursa: Click.ro"

2.363 persoane decedate în accidente de circulaţie în 2010 - Gandul

2.363 persoane decedate în accidente de circulaţie în 2010 - Gandul: "Un număr de 2.363 persoane şi-au pierdut viaţa, anul trecut, în accidente grave de circulaţie, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) - Direcţia Rutieră, care vrea să continue campania de educaţie rutieră 'Alege viaţa! ', prin difuzarea spotului TV 'Nu te lăsa condus de alcool!'. Astfel, Direcţia Rutieră a solicitat CNA aprobarea difuzării spotului 'Nu te lăsa condus de alcool!', pe posturile naţionale de televiziune, în mod gratuit şi 'fără a fi contabilizat în timpul rezervat publicităţii, materialul în cauză având caracter non-comercial'. În urma acestei solicitări, CNA a aprobat solicitarea Direcţiei Rutiere.(Mediafax)"

"Ora de foc" a fost scoasă din grila de programe RTV / Corina Drăgotescu îi va înlocui pe Oana Stancu şi Adrian Ursu

"Ora de foc" a fost scoasă din grila de programe RTV / Corina Drăgotescu îi va înlocui pe Oana Stancu şi Adrian Ursu: "Ieri seară, jurnaliştii Oana Stancu şi Adrian Ursu au realizat pentru ultima dată emisiunea 'Ora de foc'.

UPDATE 09.56 Până la lansarea efectivă a noii grile de programe a Realitatea TV, jurnalista Corina Drăgotescu îi va înlocui pe Adrian Ursu şi Oana Stancu."

Alexandru Lăzescu: Eliminarea taxei TV înseamnă desfiinţarea Televiziunii Publice

Alexandru Lăzescu: Eliminarea taxei TV înseamnă desfiinţarea Televiziunii Publice - Mediafax: "În cadrul discuţiei, Alexandru Lăzescu a spus că ar trebuit discutat 'dacă România mai are nevoie sau nu de o Televiziune Publică'. 'Dacă va fi eliminată taxa TV, nu mai avem Televiziune Publică', a spus Lăzescu.

El a precizat că România, o ţară membră a Uniunii Europene, are o obligaţie - prin Tratatul de la Amsterdam - să susţină un sistem de televiziune dual: public şi privat. 'Faptul că se propune desfinţarea taxei TV, dar nu şi a taxei radio, scoate în evidenţă dificultatea logică din perspectiva acestei discuţii. Putem discuta dacă Televiziunea Publică îşi face bine treaba, dar chestiunea de fond este dacă mai avem nevoie de Televiziune Publică', a spus Lăzescu.

Alexandru Lăzescu a mai spus că, în prezent, taxa TV reprezintă circa 85% din totalul veniturilor realizate de TVR. În ceea ce priveşte gradul de colectare a taxei TV, Lăzescu a precizat că acesta este în jur de 60%. 'Colectarea taxei e deficitară. Oricine poate să declare că nu are televizor şi nu se întâmplă nimic', a explicat el."

Camera Deputaţilor a adoptat tacit eliminarea taxei TV pentru TVR

Camera Deputaţilor a adoptat tacit eliminarea taxei TV pentru TVR: "Valoarea taxei TV este în prezent de 4 lei / familie lunar, ceea ce înseamnă în jur de 11 euro pe an. Taxa TV din România este cea mai mică din UE. Pentru comparaţie, în Cehia, taxa TV este de 83,57 euro/an, în Polonia, de 52 euro/an, în Slovacia, de 42 euro/an, în Marea Britanie, de 175 euro/an, Germania, 216 euro/an."

16 februarie: Vîntu anunţă că începe vânătoarea împotriva lui Băsescu

CJ: Îl vânează pe el judecătorii dar fără prea mult succes. Ia să fi fost un om obişnuit, cum îl mai băgau repede la zdup!
16 februarie: Vîntu anunţă că începe vânătoarea împotriva lui Băsescu: "

Sorin Ovidiu Vîntu a venit ieri la Tribunalul Bucureşti într-un scaun cu rotile, el spunând că începe vânătoarea împotriva preşedintelui, pentru că procesul său nu are legătură cu justiţia, ci este consecinţa luptei sale directe cu regimul lui Traian Băsescu, notează Mediafax și HotNews. Sorin Ovidiu Vîntu a lipsit de la ultimele trei termene din dosarul în care este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, pentru că înaintea datelor programate pentru judecată s-a internat în spital, ultima dată pentru o fractură la rotulă.

Vîntu a plecat ieri din sala de judecată acuzând dureri la picior, dar a facut următoarea declarație: “Domnia sa (Traian Băsescu – n.r) a pornit o vânătoare împotriva mea folosind toate instituţiile coercitive ale statului. Vreau să vă comunic că începând de azi şi eu am decis să deschid o vânătoare cruntă împotriva domniei sale şi a tuturor celor care îl sprijină“. În plus, patronul trustului Realitatea Media a cerut ca judecatoarea sa fie inlocuita, pe motiv ca tatal magistratului ar fi unul dintre pagubitii FNI.

Directorul general Kanal D România, Hatice Kolat, se retrage oficial, săptămâna aceasta, de la conducerea companiei. Din informaţiile HotNews.ro, atribuţiile sale sunt preluate de Haluk Kurcer, membru în boardul executiv. Hatice Kolat şi-a încheiat mandatul de director general, funcţie pe care a ocupat-o de la lansarea postului, în februarie 2007. Din informaţiile HotNews.ro, în ultima perioadă s-a pus problema ca aceasta – care se întoarce în Turcia – să-şi exercite în continuare atribuţiile, de la distanţă, însă ea se va retrage definitiv.
Schimbare la conducerea Kanal D: Haluk Kurcer preia atribuţiile directorului general Hatice Kolat, care se retrage

Publicitatea la tratamente care necesită prescripţie medicală este interzisă pe posturile de televiziune şi radio, însă radiodifuzorii pot difuza reclamă la cabinete medicale, clinici şi farmacii, potrivit unor modificări ale Codului audiovizualului, adoptate ieri de membrii CNA, scrie Mediafax. În noul Cod al audiovizualului este prevăzut faptul că: “Sunt interzise publicitatea şi teleshoppingul pentru produsele şi tratamentele medicale care necesită prescripţie medicală“. Înainte de actuala modificare a Codului, era interzisă orice formă de publicitate pentru furnizarea de servicii medicale publice, de stat şi private. “Publicitatea la suplimente alimentare, alimente cu destinaţie nutriţională specială, produse pentru slăbit va putea include numai menţiunile autorizate prin regulamentul european”, a declarat Răsvan Popescu, preşedintele CNA, după votul Consiliului.
CNA interzice publicitatea la tratamente, dar permite reclama pentru clinici şi farmacii

O mită ieftină pentru consumator care construiește o loialitate exact cât ține promoția“, spune Bogdan Naumovici despre politica de inserturi a unor ziare, într-un interviu pentru Capital TV. Cititorii loiali au rămas foarte puțini și restul s-au dus unde sunt promoțiile, remarcă directorul 23 Communication Ideas. “Eu privesc cu mare uimire la trustul Adevărul și mă tot uit cum cifre precum “suntem 14 milioane, suntem 20 de milioane pe minus la sfârșitul anului” sunt tolerate”, spune acesta.

“Nu înțeleg ce urmărește și unde vrea să ajungă. Aș fi înțeles dacă ar fi avut o miză politică. Poate că este o ambiție personală. Dacă ai făcut banii ușor, poți să-i și arunci ușor”, încheie Bogdan Naumovici, referindu-se la patronul trustului Adevărul Holding.
Naumovici despre Patriciu: Dacă ai făcut banii ușor, poți să-i și arunci ușor

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, ieri, solicitarea Societăţii Române de Televiziune (SRTv) că şedinţele de plen ale forului să fie transmise de canalul TVR Info, scrie HotNews, care citează Agerpres. “S-a considerat că este util ca tot ceea ce se discută în această instituţie publică a democraţiei să fie cunoscut prin intermediul mass media”, a explicat secretarul Camerei, Nicolae Mircovici.
TVR Info va transmite şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor

Iniţiativa unui grup de parlamentari PSD de modificare a legii de funcţionare a Televiziunii publice, aşa încât taxa TV să fie eliminată, este descrisă de preşedintele-director general al TVR, Alexandru Lăzescu, drept un demers “contra curentului european”, ce “lezează credibilitatea presei româneşti, dar şi imaginea României, per ansamblu”, notează HotNews. Lăzescu şi-a prezentat punctul de vedere într-o luare de poziţie transmisă ieri presei, în care insistă ca “organizaţiile străine, ONG-urile şi reprezentanţii jurnaliştilor sunt împotrivă eliminării taxei TV”.
Alexandru Lăzescu, TVR: Demersul parlamentar de eliminare a taxei TV e “bazat pe ficţiune” şi “lezează credibilitatea presei româneşti, dar şi imaginea României”

Trilulilu şi Universal Music au semnat un contract de licenţiere, o colaborare între un site de partajare de fişiere şi cea mai mare companie din industria muzicală fiind o premieră în România, notează Financiarul şi Wall-Street.ro. Astfel, Trilulilu este singurul site din ţară, cu conţinut postat de către utilizatori, care are drepturi de difuzare a pieselor Universal Music (cea mai mare casă de discuri din lume) şi Roton (unul dintre cei mai mari producători de muzică din România).

Agenţia BrandTailors a creat identitatea Bione Medicale, un brand de şosete şi dresuri medicale, scrie Wall-Street.ro. Echipa BrandTailors a creat identitatea vizuală şi designul de ambalaj al Bione Medicale având în vedere beneficiul principal al produsului, îngrijirea şi tratamentul picioarelor.
BrandTailors creează brandul Bione Medicale

Richard Hammond, unul dintre prezentatorii emisiunii “Top Gear“, produsă de BBC, a semnat un parteneriat cu televiziunea online ChannelFlip pentru realizarea unui serial despre tehnologie, scrie Mediafax, care citează c21media.net. Hammond, care a supărat conducerea BBC prin comentariile sale deplasate la adresa mexicanilor, va prezenta online serialul “Richard Hammond’s Tech Head“. Serialul îşi propune să discute noutăţile din tehnologie, dar dintr-o perspectivă neconvenţională.
Richard Hammond, unul dintre prezentatorii “Top Gear”, are o nouă emisiune online

CJ: Ce are Danone cu Casa (şi mai ales Bună). E făcut în casă?

Cocoon Bucharest a redesenat identitatea vizuală a brandului Casa Bună din portofoliul Danone, scrie Wall-Street.ro și IAA.ro. Redesign-ul Casa Bună s-a derulat în a doua jumătate a anului 2010 în mai multe etape, iar portofoliului reînnoit a fost introdus pe piaţă la finalul anului. Unul dintre elementele menţinute în noul concept a fost portocaliul, culoarea dominantă a brandului, asociată de către consumatori cu produsele gamei Casa Bună. A fost schimbat logoul şi reîmprospătată imaginea văcuţei – mascota Casa Bună.

Tabloidul britanic The Sun a punctat o creştere de 10,5% în ianuarie 2011 faţă de luna decembrie 2010, înregistrând vânzări de 3.001.822 de exemplare, arată cele mai recente date ale Audit Bureau of Circulation (ABC), scrie Financiarul, care citează brandrepublic.com. Astfel, potrivit datelor ABC, toate ziarele naţionale britanice, cu excepţia Financial Times, au consemnat majorarea numărului de exemplare vândute în ianuarie faţă de decembrie anul trecut. În ceea ce priveşte segmentul de presă quality, The Independent a punctat vânzări de 185.035 de copii, în creştere cu 5,73% faţă de luna decembrie 2010, în timp ce The Times, controlat de magnatul media Rupert Murdoch, şi-a majorat vânzările cu 1,96%, până la 457.250, fiind urmat de The Daily Telegraph, cu o majorare de 3,15%, până la 651.184 şi de The Guardian, cu un plus de 5,47%.
The Sun, The Guardian şi The Times, un plus al vânzărilor de peste 10%

Grupul de comunicare Omnicom, care deţine agenţiile OMD şi PHD, a înregistrat un profit de 827,7 milioane de dolari anul trecut, în creştere cu 4,4% faţă de 2009, după ce veniturile au crescut cu 7%, potrivit Brandrepublic.com. Astfel, veniturile grupului au însumat 12,5 miliarde de dolari în 2010, faţă de 11,7 miliarde de dolari în 2009.
Profitul anual al Omnicom a crescut cu peste 4%

În ultimii 10 ani, advertiserii au investit aproximativ 720 de milioane de dolari pentru a-şi promova produsele şi serviciile pe durata transmisiei decernării Premiilor Oscar (gală programată pe 27 februarie), scrie Financiarul care citează cel mai recent studiu al Kantar Media. Preţul mediu pentru un spot publicitar de 30 de secunde a variat în ultimii 10 ani, ajungând la un nivel maxim în 2008, respectiv la 1,69 milioane de dolari, în creştere faţă de 2002 când jumătate de minut de publicitate valora 1,29 milioane de dolari. Anul trecut, preţul mediu al unui spot de 30 de secunde transmis la Gala Oscar a fost 1,4 milioane de dolari. Anul acesta, ABC a solicitat pentru transmisia unei reclame TV cu durata de 30 de secunde aproximativ 1,7 milioane de dolari, spaţiul disponibil fiind deja vândut, potrivit rapoartelor publicate.
Un deceniu de publicitate Oscar, încasări de 720 de milioane $

"