sâmbătă, 7 septembrie 2013


Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică, prăznuită cu rugăciuni pentru pace
Naşterea Maicii Domnului, cunoscută în popor ca Sfânta Marie Mică, prăznuită duminică, este o zi în care credincioşii din bisericile Patriarhiei Române se vor ruga pentru pace în Orientul Mijlociu, numeroase biserici şi mănăstiri din ţară serbându-şi totodată hramul.
​MAGAZIN 10 mituri false despre creier. Cele 20 de intrebari grave ale Stiintei. De ce dam randamente sub asteptari? 20 de lucruri pe care nu le stiai despre igiena. 17 cai de a deveni indispensabil la job. Ce s-a ales de primii 21 de angajati ai Google? 10 gafe diplomatice. TED Talks
Crezi ca folosesti doar 10% din capacitatea creierului tau? Sa fim seriosi, nu e nimic demonstrat cu exceptia faptului ca seful tau foloseste doar 1%. Sau crezi ca nevazatorii au alte simturi mai acute care le compenseaza deficienta? Nu LE AU, si le dezvolta! Si, nu, scrisul nu ne tradeaza personalitatea! Cat despre creier, nu dimensiunea e importanta, ci cum il folosim. Iata aici 10 mituri legate
Protest în fața sediului TVR. Opozanții Roșia Montană, supărați că TVR nu dă știri despre manifestații
După șase zile de proteste la Universitate, cei 2000 de opozanți ai proiectului Roșia Montană au mers sâmbătă seară la poarta TVR. Manifestanții au scandat împotriva Televiziunii Publice întrucât aceasta nu a dat nicio știre despre protestul lor de la Universitate. Aproximativ 2000 de oameni care protestează faţă de proiectul Roşia Montană au întrerupt circulaţia pe un sens al bulevardului Magheru
Tokyo va organiza Olimpiada 2020
Comitetul Olimpic Internațional, a decis sâmbătă seară la Buenos Aires, ca orașul japonez Tokyo să găzduiască Jocurile Olimpice de vară din 2020. La 56 de ani distanță de când a găzduit prima ediție a Jocurilor Olimpice de Vară, prestigioasa competiție se reîntoarce în 2020 la Tokyo. CIO  a ales orașul japonez în detrimentul orașului Istanbul din Turcia și Madrid din Spania. Este pentru a treia oa
Novak Djokovic s-a calificat în finala US Open 2013
Novak Djokovic, liderul mondial ATP, s-a calificat sâmbătă seară, în finala US Open 2013, ultimul turneul de Grand Slam al anului, după ce l-a învins pe Stanislas Wawrinka. Sârbul Novak Djokovik va juca pentru a cincea oară, finala turneului de tenis de la US Open. Liderul mondial ATP a avut viață grea în semifinale cu elvețianul Stanislas Wawrinka. Djokovick a avut nevoie de cinci seturi și de pa
Fratele lui Ionuț este în stare de șoc: Eu l-am dus la moarte. Acum nu mai am frate
Andrei Anghel, fratele lui Ionut, copilul ucis de o haită de maidanezi, în apropierea parcului Tei din București, este încă în stare de șoc, la șase zile de la tragedie. Andrei se consideră direct răspunzător pentru moartea fratelui său și regretă că l-a dus acolo și că nu a putut să-l apere. „Eu l-am dus la moarte. Acum nu mai am frate”, asta repetă de șase zile, Andrei. Copilul nu își mai găseșt
Semnificaţii istorice pentru ziua de 8 septembrie
La data de 8 septembrie 1930, se năştea Petre Sălcudeanu, scriitor, scenarist şi om politic (ministru al Culturii între 28 august şi 5 noiembrie 1993), membru fondator al Uniunii Scriitorilor din România (romanul "Biblioteca din Alexandria" i-a adus Premiul Uniunii Scriitorilor şi al Academiei Române) (d. 6 noiembrie 2005).
Larisa Iordache, titlu naţional la individual-compus. Diana Bulimar, accidentată, ratează CM
Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, sâmbătă, că Diana Bulimar s-a accidentat la Campionatele Naţionale şi a suferit o intervenţie chirurgicală, ratând astfel CM de la Antwerp, care debutează în 30 septembrie, în timp ce Larisa Iordache a câştigat titlul la individual-compus.

YESTERDAY

Tokyo va găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2020
Capitala Japoniei, Tokyo, va organiza Jocurile Olimpice de vară din 2020, fiind desemnată ca gazdă a competiţiei, sâmbătă, în urma alegerilor din cadrul reuniunii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), de la Buenos Aires.
Mircea Lucescu: Jocul cu Ungaria a fost un meci excelent al echipei naţionale
Tehnicianul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat sâmbătă seară că jocul cu Ungaria, scor 3-0, a fost un meci excelent al echipei naţionale, dar acest rezultat nu înseamnă nimic în perspectiva întâlnirii decisive cu Turcia.
Criza din Siria: Partidul Baas, aflat la putere, in sedinta permanenta
Conducerea partidului Baas, aflat la putere in Siria, va fi in "sedinta permanenta" incepand de sambata, a anuntat agentia oficiala Sana, in contextul in care Washingtonul are in vedere o actiune militara impotriva Damascului, transmite AFP.
Madrid, eliminat din cursa pentru desemnarea oraşului ce va găzdui JO-2020
Oraşul Madrid a fost eliminat, sâmbătă seară, din cursa pentru obţinerea organizării Jocurilor Olimpice de vară din 2020, în cadrul reuniunii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), de la Buenos Aires, finalistele fiind Tokyo şi Istanbul.
Ungaria: Autocarul echipei feminine de baschet Gyor, implicat intr-un accident rutier - 2 morti si 16 raniti
Autocarul ce transporta echipa feminina de baschet din orasul Gyor (110 km vest de Budapesta) a fost implicat intr-un accident rutier, sambata, antrenorul echipei si managerul clubului pierzandu-si viata, relateaza AFP.

Protestul faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, la sediul TVR
Sute de persoane protestează, pentru a şaptea zi la rând, în Capitală, faţă de proiectul de la Roşia Montană, aceştia adunându-se la Universitate şi pornind în marş spre Piaţa Victoriei, în jurul orei 19.30.
Dinamo Bucureşti şi Veszprem au jucat pentru Marian Cozma, care ar fi împlinit, duminică, 31 de ani
Echipele Dinamo Bucureşti şi MKB Veszprem, singurele la care a jucat handbalistul Marian Cozma, ucis în 2009 într-un restaurant din oraşul ungar, au disputat un meci, sâmbătă, la Bucureşti, în memoria fostului component al naţionalei, care ar fi împlinit duminică 31 de ani.
Peste 2.000 de femei au fost mutilate genital în Marea Britanie în ultimii trei ani
Peste 2.100 de femei au fost tratate de mutilare genitală în spitalele din Lodran în ultimii trei ani
VIDEO: Un clip pe YouTube i-a schimbat radical viaţa acestui american. Cum arată şi ce face acum
Ted Williams, supranumit “cerşetorul cu voce de aur” după ce a devenit faimos într-un clip postat pe YouTube, şi-a refăcut viaţa după 17 ani de stat pe străzi.
Handbalistele de la HCM Baia Mare au câştigat Supercupa României, primul trofeu din sezonul 2013-2014
Handbalistele de la HCM Baia Mare, deţinătoare ale Cupei României şi vicecampioane, au câştigat sâmbătă, la Bucureşti, Supercupa României, primul trofeu al sezonului 2013-2014, în faţa formaţiei "U" Jolidon Cluj.
Incendiul de la fabrica de polistiren din Jilava, stins după o intervenţie de peste trei ore
Incendiul izbucnit sâmbătă în localitatea ilfoveană Jilava, la o fabrică de polistiren şi la depozitul acesteia, a fost stins după o intervenţie de peste trei ore a pompierilor, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii ISU Ilfov.
Protest la Universitate faţă de eutanasierea câinilor maidanezi.
Cateva zeci de persoane s-a adunat la Universitate, in fata Teatrului National, pentru a protesta fata de eutanasierea cainilor comunitari, sustinand ca aceasta nu este o solutie si pronuntandu-se in favoarea sterilizarii. Manifestantii, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, cativa veniti cu cainii de companie, au afisat pancarte cu mesaje ca: "Nu eutanasierii, da sterilizarii", "Stop masacrul
A şaptea zi de PROTESTE faţă de proiectul de la Roşia Montană, în Capitală. Manifestanţii au mers la sediul TVR
Sute de persoane au protestat, pentru a şaptea zi la rând, în Capitală, faţă de proiectul de la Roşia Montană, acestea adunându-se la Universitate şi pornind în marş spre Piaţa Victoriei, în jurul orei 19.30. Ulterior, protestatarii au mers la sediul TVR şi au blocat un sens de mers pe Calea Dorobanţilor.
Nadine, amenințată de iubitorii de animale
După ce a anunțat public că susține ridicarea câinilor comunitari de pe străzi și a cerut aprobarea pentru un miting în acest sens, Nadine a primit amenințări cu moartea și i-a fost vandalizată mașina. După tragedia de săptămână trecută când un băiețel de numai patru ani a fost ucis cu bestialitate de câini maidanezi, în zona Lacul Tei din Capitală, persoanele publice au început să ia atitudine și
PROTEST la Universitate faţă de eutanasierea câinilor maidanezi
Câteva zeci de persoane s-a adunat la Universitate, în faţa Teatrului Naţional, pentru a protesta faţă de eutanasierea câinilor comunitari, susţinând că aceasta nu este o soluţie şi pronunţându-se în favoarea sterilizării.
Handbaliştii de la HCM Constanţa au câştigat Supercupa României
Campioana HCM Constanţa a câştigat, sâmbătă, la Bucureşti, Supercupa României la handbal masculin, primul trofeu al sezonului 2013-2014, în faţa vicecampioanei Ştiinţa Bacău.