marți, 5 aprilie 2011

Târgul ONG Botoşani: sumarul zilei 5 aprilie

Posted: 05 Apr 2011 03:10 AM PDT
Primul flash mob in Botosani – Stop Abandonului: "Cu ocazia zilei de 4 aprilie, Ziua Internationala a Animalelor fara Stapan, Asociatia Ador Botosani a organizat pe pietonalul Unirii din Botosani un Flash mob (eveniment fulger), pentru a sprijini lupta impotriva abandonului animalelor si pentru a responsabiliza cetatenii in legatura cu soarta animalelor abandonate. Acest eveniment, organizat aseara in toata tara la initiativa www.adoptiicaini.ro, [...]"

DANA VITCU HANŢIU - Urmasii lui Cotescu printre noi!

DANA VITCU HANŢIU - Urmasii lui Cotescu printre noi!: "Octavian Cotescu, Dan Condurache, Dan Piţa, Stefan Tapalaga, Rodica Tapalaga… Doar cativa dintre marii actori care au plamadit istoria teatrului romanesc si care – miracol neinteles si deopotriva firesc – s-au ivit pe lume in micul targ moldav Dorohoi. Adaugam acestora..."

CNA vrea să determine posturile să adopte coduri de conduită, pentru a putea depista mai uşor cenzura

CNA vrea să determine posturile să adopte coduri de conduită, pentru a putea depista mai uşor cenzura: "
“Vom interveni asupra Codului audiovizual astfel încât să determinăm posturile să adopte şi să publice pe site-urile lor coduri de conduită”, a declarat Răsvan Popescu la finalul discuţiilor cu reprezentanţii Realitatea Media, cu jurnalista Sorina Matei şi Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României.
Preşedintele CNA a explicat că instituţia pe care o conduce doreşte ca posturile să adopte aceste coduri de conduită pentru “a putea şti cu precizie fiecare ce atribuţie are în aşa fel încât, pe viitor, să putem fi mai pregătiţi în a dezbate cazuri de evenuale ingerinţe sau cenzură”.

În momentul de faţă, Consiliul Naţional al Audiovizualului nu dispune de instrumentele necesare pentru a sancţiona posturile de radio şi televiziune care înregistrează derapaje de la libertatea de expresie şi de la independenţa editorială a jurnaliştilor.
“Vom solicita Parlamentului ca articolul 6 din Lege, care în momentul de faţă nu are un regim sancţionatoriu, să intre la regimul de sancţiune, la capătul procesului legislativ de modificare a Legii audiovizuale”, a mai spus Răsvan Popescu.
Declaraţia pe larg a lui Răsvan Popescu, în continuare:
“În urma acestor audieri vom pregăti o serie de documente care să ne permită să intervenim mai bine în cazuri de acest tip, care sunt destul de puţin acoperite juridic şi legal.
Pentru a putea să facem acest lucru vom interveni asupra Codului audiovizual astfel încât să determinăm posturile să adopte şi să publice pe site-urile lor coduri de conduită, astfel încât să putem şti cu precizie fiecare ce atribuţie are, în aşa fel încât să putem ca pe viitor să fim mai pregătiţi în a dezbate cazuri de evenuale ingerinţe sau cenzură.
De asemenea, am constat că o serie de posturi nu se achită de obligaţia legală, prevăzută de articolul 48 din Lege, în aşa fel încât să publice o serie de date care ţin de funcţionarea lor şi în acest sens pregătim un proiect de sancţiune.
Deocamdată am constat derapaje de acest gen în cazul posturilor Antena3 şi Realitatea Tv, dar vom face o monitorizare mai complexă, vom lua toate posturile care intră în must-carry în aşa fel încât să avem o situaţie cât mai completă şi să-i tratăm pe toţi egal.
De asemenea, vom solicita Parlamentului ca articolul 6 din Lege, care în momentul de faţă nu are un regim sancţionatoriu, să intre la regimul de sancţiune, la capătul procesului legislativ de modificare a Legii audiovizuale.
Narcisa Iorga membru CNA, la finalul şedinţei:
“Câtă vreme directorul postului Mihai Gâdea afirmă în emisiunile sale, care sunt aşa-ziese emisiuni editoriale, etalon ale postului, că nu acceptă spaţii pentru opiniile puterii este clar că este vorba despre cenzură.
Câtă vreme nu laşi să se exprime o opinie, nu laşi jurnaliştii să-şi facă meseria pentru care sunt plătiţi înseamnă că le impui o anumită atitudine, adică cenzurezi conţinutul editorial al postului.
Vreau să precizez un lucru că aici nu cred că este înţeles foarte bine rolul Legii audiovizuale. (…) Toate trusturile private se supun Legii audiovizuale, care prevede clar informarea obiectivă şi libera formare a opiniei publice.”

Narcisa Iorga: La Realitatea TV ingerinţele în politica editorială sunt evidente

Narcisa Iorga, despre Realitatea TV:
“La Realitatea TV consider că ingerinţele în politica editorială sunt evidente, indiferent din ce parte ar veni. Se acuză unii pe alţii că “nu eu am făcut ingerinţe editoriale, a făcut cutare”.
Deci ingerinţa editorială există. Problema cea mai mare la Realitatea TV este că domnul Sorin Ovidiu Vîntu face declaraţii publice cu privire la drepturile domniei sale, la deciziile pe care le ia în privinţa managerului, în privinţa intervenţiei în politica editorială a postului, când chipurile aceasta înregistrează un derapaj. În ce calitate?
Domnul Sorin Ovidiu Vîntu chiar dacă ar fi acţionar nu ar avea dreptul să sune un responsabil editorial al Realităţii TV să-i spună ce să facă sau ce să nu facă.
Bineînţeles, legea nu prevede sancţiuni, dar nu îmi dă mie dreptul, ca membru CNA să nu constat că există derapaje de la libertatea de expresie şi de la independenţa editorială a jurnaliştilor.”
Sursa foto: Mediafax
"

Jurnalism economic pe înţelesul publicului - Media > EVZ.ro

Jurnalism economic pe înţelesul publicului - Media > EVZ.ro: "Jurnalismul economic a devenit un domeniu foarte important în ultimii ani, deciziile economice fiind cele care afectează viaţa tuturor oamenilor. Informaţiile transmise de jurnaliştii care lucrează în acest domeniu trebuie să fie înţelese de public. Ambasada Statelor Unite invită reporteri, şefi de secţii, editori, reprezentanţi ai managementului din presă, corespondenţi din teritoriu, ONG-uri şi studenţi la facultăţi de profil să participe la eveniment."

Romania Moca - Imnul sfarsitului crizei



Pentru dreptul de a arde Coranul.

Pentru dreptul de a arde Coranul.: "Daca pastorul Terry Jones din Florida ar fi fost ceva mai educat, ar fi avut cunostinta de celebra dilema a califului Omar in fata Bibliotecii din Alexandria: Fie cartile pe care le contine sunt conforme cu invataturile Coranului si atunci sunt inutile, fie nu sunt conforme cu invataturile Coranului, si atunci sunt daunatoare. Oricum ar fi, concluzia este aceeasi: 'Ii dau foc‘‘. Ar fi putut sa realizeze atunci cat de inutila si de stupida este dorinta sa de a arde cartea sfanta a ..."

CNA vrea ca posturile TV să adopte coduri de conduită, pentru a fi mai uşor identificabilă cenzura - Mediafax

CNA vrea ca posturile TV să adopte coduri de conduită, pentru a fi mai uşor identificabilă cenzura - Mediafax: "'Pentru a putea să facem acest lucru, vom interveni asupra Codului audiovizual astfel încât să determinăm posturile să adopte şi să publice pe site-urile lor coduri de conduită, astfel încât să putem şti cu precizie fiecare ce atribuţii are, ce atribuţii îi revin Consiliului de Administraţie, responsabililor editoriali, în aşa fel încât să fim mai pregătiţi în viitor în a dezbate cazuri de eventuale ingerinţe sau cenzură. De asemenea, am constatat că o serie de posturi nu se achită de obligaţia legală din articolul 48 din Legea audiovizualului, în aşa fel încât să publice o serie de date care ţin de funcţionarea lor şi în acest sens o să pregătim un proiect de sancţiune."

Sorina Matei: Nu ştiu dacă, în cazul interviului cu Traian Băsescu, este vorba de cenzură, dar ceva nu este în regulă

Sorina Matei: Nu ştiu dacă, în cazul interviului cu Traian Băsescu, este vorba de cenzură, dar ceva nu este în regulă: "

“Nu ştiu dacă se poate vorbi şi se poate descrie în termeni de cenzură, dar ceva nu este în regulă”, a spus Sorina Matei, jurnalista care a demisionat din trustul Intact, referindu-se la interviul pe care ar fi trebuit să-l facă cu Traian Băsescu

Declaraţia a fost făcută în cadrul şedinţei CNA de astăzi la care a mai participat şi Valeriu Trucan, purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României.

În privinţa interviului pe care Antena3 “ar fi trebuit” să-l facă cu Traian Băsescu, Valeriu Trucan a spus:

“Fiind un post privat, Antena 3 nu are vreo obligatie fata de Presedintele Romaniei, are obligatie sa respecte legislatia Romaniei. Deranjant este ca sub masca inocentei (…) se simuleaza independenta.”

Din partea postului Antena3 nu a fost prezent niciun reprezentant, deşi Consiliul i-a invitat pe Mihai Gâdea (directorul postului de ştiri), Oana Stancu şi Adrian Ursu.

Discuţiile pe larg, în continuare:

Sorina Matei:

În faţa consiliului, Sorina Matei a reluat “povestea” scandalului provocat de interviul cu Traian Băsescu – postata si pe blogul ei. Ea a susţinut şi în faţa membrilor CNA că interviul cu Traian Băsescu n-a mai fost realizat din cauza intervenţiei lui Mihai Gâdea, directorul staţiei.

Sorina Matei:

Am spus public ce s-a întamplat. Discuţia pe tema interviului cu Preşedintele venea în condiţiile conflictului din Libia.

Eu am început să gestionez această relaţie cu Palatul Cotroceni în mandatul lui Traian Băsescu, în pofida dorinţei mele. A fost o relaţie foarte tensionată, pentru că şi Palatul Cotroceni trata jurnalistul de la Antena 3 din perspectiva a ceea ce se întampla pe post.

Eram într-o situaţie de neieşit – la Cotroceni eram oamenii Antenei, la post eram trataţi ca oamenii Cotrocenilor. În realitate eram jurnalist.

I-am adus la cunoştinţă acum câteva luni dlui Gâdea nişte declaraţii făcute la adresa mea de Victor Ciutacu. Dl Gâdea a încercat să aplaneze acest conflict, dar au continuat – ba a fost Mircea Badea, ba Victor Ciutacu.

Narcisa Iorga:

“Aşadar decizia se ia la nivelul conducerii redacţiei de ştiri.”

Sorina Matei:

“Da.”

Christian Mititelu:

“Cunoscând cam toată situaţia şi antagonismul care există între postul Antena3 şi Preşedinţie, acă din punctul de vedere al abilităţilor tactice nu era preferabil ca acel contact să-l stabilească omnul cu cele mai mari orgolii şi nu dumneavoastră reporterul acreditat la Palatul Cotroceni.

Când cineva e reporter mulţi ani, în acelaşi loc, şefii mari încep să aibă suspiciunea că omul s-a apropiat prea mult de omul cu care lucrează şi atunci, pe subiecte de genul acesta, poate că îi pune pe gânduri. Ca să fim machiavelici, eu i-aş fi pasat domnului Gâdea ideea de a face un interviu.

La întrebarea dacă există un boicot din partea Antena 3 în privinţa lui Traian Băsescu, Sorina Matei a răspuns:

“Da, a existat şi poate încă există.”

La întrebarea dacă ea crede că este vorba despre cenzură în cazul interviului cu Traian Băsescu, Sorina Matei a spus:

“Nu ştiu dacă se poate vorbi şi se poate descrie în termeni de cenzură, dar ceva nu este în regulă. Nu se poate ca toţi oamenii responsabili editoriali (…) să fie de acord iar după aceea să se schimbe termenii iar a doua solicitară să nu fie trimisă nici până în ziua de astăzi”.”

Narcisa Iorga, membru CNA:

“La noi la CNA în documentele de la Antena 3 director general figurează în continuare dl Sorin Oancea, nu ştim ce poziţie ocupă, exact, dl. Mihai Gâdea.”

Valeriu Turcan, la CNA:

“Din foarte multe motive s-a luat decizia să nu fie declaraţie de presă ci să fie o comunicare prin SRTv. În ziua următoare, am exprimat în relaţia cu Realitatea TV şi Antena 3 disponibilitatea preşedintelui de a acorda un interviu.

Nu l-am cerut, ne-am exprimat disponibilitatea de a acorda acel interviu. Seara am primit o solicitare de la Realitatea TV prin care solicitau ca preşedintele să ofere un interviu pe tema situaţiei din Libia (…)

Noi le-am confirmat deschiderea. Am primit o solicitare şi de la Antena 3 şi am răspuns adresând invitaţia ca acel interviu să fie organizat marţi 22 sau miercuri 23.

Raspunsul dl Romaşcan (Alin Romaşcan – Head of News la Antena1 şi Antena3 – n.r.) a fost că Antena 3 să schimbe condiţiile. Am răspuns că trebuie o noua solicitare. Nu a venit o alta solicitare.

Fiind un post privat, Antena 3 nu are vreo obligaţie faţă de preşedintele României, are obligatia să respecte legislaţia României. Deranjant este ca sub masca inocenţei (…) se simuleaza independenţa. (…)

Am mai exprimat această deschidere în 2009 în timpul campaniei electorale, într-o discuţie telefonică cu dl. Mihai Gadea. (…) Raspunsul a fost “Vom vedea”.

În primele zile după incident, reprezentanţii postului au invocat, oarecum neclar, că “de ce să mergem noi la Traian Băsescu“. Se face o confuzie gravă – Palatul Cotroceni nu este proprietatea lui Traian Băsescu, e unul dintre cele mai importante simboluri ale poporului român. (…) Eu cred ca este o onoare pentru orice jurnalist să se întalneasca cu preşedintele României la Palatul Cotroceni.

De aceea cred că postul a încercat să improvizeze o explicaţie.

M-aş folosi de acest prilej pentru a aduce în discuţie şi alte chestiuni: deseori se afirmă că “nu a fost posibil să aveţi o poziţie, o intervenţie la postul Antena 3?” De acord. A fost posibil. Dar nevoia de a prezenta o reacţie se impune la fiecare difuzare a ştirii. (…) Administraţia Prezidenţială poate să prezinte o poziţie ocazional la Antena 3. Dar nu poate prezenta la fiecare difuzare.

Au fost foarte multe solicitări de poziţii pe subiecte la zi. Problema apare, în marea majoritate a cazurilor, în momentul difuzează subiectul de 20 de ori şi reacţia o singură dată.”

"

Daniel Funeriu despre decizia ÎCCJ: Căutăm soluţii pentru eşalonarea plăţilor către profesori

Daniel Funeriu despre decizia ÎCCJ: Căutăm soluţii pentru eşalonarea plăţilor către profesori: "Ministrul Educaţiei a declarat la Realitatea TV că Guvernul caută soluţii pentru ca profesorii care şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă să îşi primească banii. Potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cadrele didactice..."

EUROPAfest 2011 - jazz, blues, pop & clasic 18 ani – am devenit majori !

Între 7 şi 13 mai EUROPAfest te pune în contact cu valorile muzicale ale unei lumi întregi. Peste 300 de muzicieni din 45 de ţări invadează Bucureştiul cu reprezentaţii live de jazz, blues, pop şi clasic aflate sub semnul autenticului - concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions şi multe alte evenimente aşteaptă să fie descoperite de un public divers.

Festivalul debuta în urmă cu 18 ani ca o iniţiativă îndrăzneaţă depăşind convenţionalul şi deschizând apetitul pentru muzica bună şi un mod liber şi relaxat de a gândi. Astăzi, considerat brand de ţară, EUROPAfest este singurul festival din Europa ce reunește 4 genuri muzicale.

Sub sloganul „Festivalul oferă ! Tu alegi !” registrele vor oscila între senzualitatea bluesului, dinamismul pop-ului, neconvenţionalul jazzului şi virtuozitatea clasicului. EUROPAfest oferă, ca în fiecare an, o agendă bogată, în care muzica bună devine principalul mod de comunicare între artişti şi public.

EUROPAfest promite o atmosferă vie, zilele festivalului fiind ca nişte uşi deschise către aerul oraşelor occidentale. De la un concert din festival pleci cu senzaţia că ai gustat un pic din micile plăceri cosmopolite - zâmbete, muzică de calitate, o lejeritate şi o seninătate în exprimare pe care o vei remarca atât la muzicieni cât şi la public. Cu siguranţă te simţi mai “european” pentru că, brusc, eşti conectat la cultura unei întregi lumi; e o experienţă care îţi dă o poftă şi un entuziasm enorm să descoperi lumea mare, aceea care o îmbrăţişează pe a ta.

La festival, oamenii fini, indiferent de vârstă sau ocupaţie, se recunosc doar din priviri şi asta e reconfortant, căci vei ştii că şi cei din jurul tău vor aprecia, ca şi tine, tot ce-i mai bun şi mai frumos în muzică - bucuria de a te conecta la o lume nouă doar ascultând un artist din altă ţară, senzaţiile inedite, necunoscutul pus pe note.

Festivalul este o gură de aer proaspăt în contextul destul de plat pe care îl oferă piaţa de evenimente culturale din Bucureşti, unde publicul primeşte de obicei doar ceea ce se vinde. Punând accentul pe calitate şi mai puţin pe comercial, jmEvents, organizatorul festivalului, încurajează apropierea tinerilor de muzica bună oferind intrarea liberă studenţilor şi elevilor, în limita locurilor disponibile.  

Din 2005 festivalul se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu.

EUROPAfest se va desfǎşura în diferite locaţii pentru a facilita accesul publicului larg, în funcţie de preferinţe, dar şi pentru a da posibilitatea evenimentelor paralele.


Informaţii suplimentare şi fotografii :
jmEvents
0720.31.61.62 / 0740.759.566

Agenda

jazz, blues, pop & clasic
EUROPAfest 2011
Bucureşti, 7 – 13 mai


7 mai / Concertul de deschidere - Ziua Europei
Deschiderea festivalului va avea loc pe 7 mai printr-un concert dedicat sărbătoririi Zilei Europei, realizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Săptămâna de muzică bună începe cu armonie, fast, exuberanţă şi atmosferă electrizantă. Seara promite momente de jazz, blues, pop şi muzică clasică susţinute de numele de afiş ale evenimentului, interpretări inedite şi originale, invitaţi speciali, proiecţii şi prezentări spectaculoase.

8 – 12 mai / Concerte -  Jazz, Blues, Pop
În serile următoare, jmEvents propune concerte de jazz, blues şi pop, susţinute de trupe consacrate din Austria, Armenia, Brazilia, SUA, Polonia, Ucraina.

7 – 12 mai / Caffe Festival
Printre cele mai faimoase şi iubite părţi ale festivalului se numără şi Caffe Festival - concerte live în spaţii neconvenţionale. Prezenţe muzicale deja consacrate, dar şi din noua generaţie, vor susţine concerte de jazz, blues & pop şi jam sessions în mijlocul publicului.

8 – 12 mai / Bucharest International Jazz Competition
Bucharest International Jazz Competition este o manifestare singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România, dar şi din SE Europei, aflată la cea de a 5-a ediţie. BIJC este cotat intre primele 3 concursuri de jazz din Europa. Se adresează trupelor şi vocaliştilor, având ca scop recunoaşterea valorilor jazzului românesc şi internaţional. Competiţia este secondată de organizarea de jam sessions şi workshopuri sub îndrumarea unor specialişti internaţionali.
18 trupe cu muzicieni din 21 de ţări vor reprezenta noua generaţie a jazz-ului mondial în 7 zile de muzică intensă, 100% jazz and more.

8 – 12 mai / Jeunesses International Music Competition – flaut
Al doilea concurs desfăşurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, competiţie binecunoscută în domeniul muzicii clasice, atât în ţară cât şi la nivel internaţional. Evenimentul oferă artiştilor vizibilitate şi suport într-un moment în care a alege muzica clasică reprezintă o provocare. Aceştia vor evolua în faţa unui juriu internaţional.
În 2011, concursul a înregistrat un număr record de 145 de flautişti din 40 de ţări.
Atât cei deja îndrăgostiţi de muzica clasică, cât şi cei care decid să o descopere prin EUROPAfest, îi pot cunoaşte pe viitorii mari clasici internaţionali.

13 mai / Gala EUROPAfest
Festivalul se încheie cu un eveniment de ţinută - Gala EUROPAfest, o seară în care publicul are ocazia să regăsească cele mai apreciate acorduri şi cele mai impresionante prezenţe. Cu aceastǎ ocazie are loc şi decernarea Diplomei de excelenţǎ pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.




Opinia Consumatorilor - sumarul zilei de 5 aprilie

Posted: 05 Apr 2011 03:16 AM PDT
Palpitatiile, un semn al existentei unor probleme cardiace.: "Palpitatiile sunt un simptom des intalnit, descrise ca batai ale inimii pe care bolnavii le simt si ii incomodeaza, determinate de schimbari ale frecventei si/sau ale ritmului cardiac. Ele pot fi un semn de afectare cardiaca sau pot sa apara si la indivizi normali dupa eforturi fizice mari, consum de cafea, alcool, tutun, mese
Posted: 05 Apr 2011 01:51 AM PDT
Romanii din mediul urban au venituri mai mari cu 30,3% decat cei din mediul rural: "Veniturile totale medii lunare in trimestrul IV (T4) 2010 au reprezentat, in termeni nominali, 2.308 lei pe gospodarie si 797 lei pe persoana, fiind cu 30,3% mai mari in mediul urban decat in mediul rural, iar cheltuielile totale ale populatiei au fost de 2.114 lei lunar pe gospodarie (730 lei pe persoana) si au
Posted: 05 Apr 2011 12:28 AM PDT
Unde se duc salariile, cand se duc? 40% pe alimente, 20% pe locuinta. Pentru distractie, romanii aloca 1,2% din venit: "Produsele alimentare şi băuturile nealcoolice au „consumat“ în trimestrul IV 2010, 40,8% din consumul gospodăriilor, alte 20,6% ducandu-se pe cheltuielile legate de locuinta (apă, energie electrică şi termică, gaze naturale, combustibilis.a.), arata datele remise marti de catre
Posted: 05 Apr 2011 12:27 AM PDT
Spitalele vor primi fonduri pentru preluarea personalului redistribuit!: "In jur de 20 de persoane, angajati ai unitatilor sanitare reprofilate, si care au primit repartitie in spitale din Dorohoi si Botosani, au primit negatie din partea conducerilor unitatilor spitalicesti unde au fost distribuite.Cele mai multe negatii au fost de..."
Posted: 04 Apr 2011 11:53 PM PDT
Topul oraselor in care se fac angajari. Unde sa lucrezi ca sa castigi mai bine -www.InCont.ro: "In Capitala, de exemplu, oferta de joburi vacante, in acest moment, depaseste 10.000 de locuri de munca. Firmele din judetul Ilfov scot, de asemenea, la concurs 3.400 de posturi, din care 3.000 numai in orasul Otopeni. In ordine descrescatoare, orasele cu cele mai multe oferte de angajare in prezent
Posted: 04 Apr 2011 11:52 PM PDT
Patru gauri bine camuflate in buzunarul tau - Finante & Banci - HotNews.ro: "De ce sa apelezi la Western Union, Money Gram, etc cand poti alimenta periodic contul tau bancar la care ai atasat un card aflat insa in posesia destinatarului banilor (il poti ceda pe al tau sau faci cerere pentru un card suplimentar)?"
Posted: 04 Apr 2011 10:38 PM PDT
Alimentele de bază s-au scumpit în martie cu peste 5%. Preţul cartofilor, cu peste 50%: "Zahărul, cartofii, merele şi laptele s-au scumpit cu peste 14% în luna martie comparativ cu luna anterioară, arată indicele alimentar al ZF, calculat pe baza preţurilor din hipermarketurile din Capitală. Calculele Ziarului Financiar arată că per ansamblu, preţurile celor 15 produse analizate au crescut în
Posted: 04 Apr 2011 10:37 PM PDT
Evenimentul :: Alimente care nu ingrasa: "Sa nu ne lipseasca de pe masaAfine - tin glicemia in frau si nu ingrasaAnanas - dizolva grasimileArdei iute - accelereaza metabolismulBroccoli - are calorii negativeCarne de curcan - are calorii putineCastane - ard grasimileCastravete - elimina toxineleCeapa - degreseaza organismulFasole verde - are calorii negativeGhimbir - intensifica
Posted: 04 Apr 2011 10:33 PM PDT
Stiri.Botosani.Ro - cel mai accesat site de stiri online din Botosani
Posted: 04 Apr 2011 08:20 PM PDT
Stati degeaba. S-au terminat locurile pe luna asta. Pentru mai, veniti in ultima zi din aprilie: "Date fiind unele probleme ce s-au acutizat si am nevoie de un consult cardio pentru a afla mai multe despre acest subiect, in ideea ca tot platesc CAS ca asa ma obliga statul roman, ma duc ca tot omul acum vreo cateva zile la Spitalul Judetean de Urgenta, pentru a ma programa la consult. Doamna de la
Posted: 04 Apr 2011 08:17 PM PDT
Cum incepi o zi sanatoasa: Fructe sau suc de fructe la micul dejun?: "Prima masa a zilei ar trebui gandita si calculata astfel incat sa iti confere doza de energie necesara pentru a te pune in functiune si a te mobiliza pentru o jumatate de zi. Majoritatea imaginilor folosite pentru a ilustra un mic dejun au in centrul atentiei un pahar mare de suc de fructe, in general de portocale. Este aceasta
Posted: 04 Apr 2011 08:09 PM PDT
Căldura care vine din gunoaie.: "Caldura ieftina pentru 15-20 de ani si relaxarea facturilor la intretinere. Acest lucru este posibil sustine conducerea Uniunii Locale a Asociatiilor Locative Arad, care vrea caldura si apa calda cu ajutorul energiei verzi. Costurile sunt mari, dar nu imposibile pentru un oras ca Aradul, in care, din cauza pretului urias al gigacaloriei, oamenii nu-si mai permit
Posted: 04 Apr 2011 08:03 PM PDT
Dezbatere CRPE - Euractiv: Cine merita gaz ieftin (daca merita)?: "Fiecare gospodarie din Romania a subventionat compania Interagro cu cca 40 de dolari in ultimele 18 luni, prin gaz ieftin. Sistemul de plata al gazelor naturale sta pe o fictiune: tot poporul merita gaz ieftin. Iar cateva companii mai cu mot merita chiar si mai ieftin. Totusi, in 15 ani vom epuiza resursele interne. Iar o serie de
Posted: 04 Apr 2011 11:54 AM PDT
​VIDEO Portalul eRomania sau cum sa nu faci istorie cu serviciile de e-guvernare: "Va mai amintiti de eRomania, sistemul national integrat pentru servicii publice online in care autoritatile estimau ca vor aloca 500 de milioane euro pana in 2013 pentru a pune la dispozitia romanilor 600 de servicii electronice? Din luna iunie 2009 cand a fost lansat ca si concept si pana in prezent nu s-a facut
Posted: 04 Apr 2011 09:18 AM PDT
Medicamentele injectabile pentru bolnavii de cancer, eliberate doar de farmaciile spitalelor: "Medicamentele injectabile pentru bolnavii cu cancer se vor elibera, începând cu această lună, doar prin farmaciile spitalelor, informează oficialii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate."
Posted: 04 Apr 2011 09:18 AM PDT
Petrolul ar putea dispărea în următorii 50 de ani, potrivit unui studiu HSBC.: "In 50 de ani nu vor mai exista zacaminte de petrol exploatabile pe Terra, chiar daca cererea de titei nu va inregistra cresteri, anunta, luni, Le Monde, citand un raport al HSBC, a doua banca din lume, potrivit NewsIn.'Suntem convinsi ca nu vor mai fi mai mult de 50 de ani de petrol', a sustinut, intr-un interviu,
Posted: 04 Apr 2011 09:02 AM PDT
Dintii, gingiile si limba iti spun cum stai cu sanatatea: "Felul in care arata cavitatea orala poate fi indiciu de boala. Iata ce semnale iti pot transmite dintii, gingiile si limba, potrivit doctorului Jonathan B. Levine, de la Facultatea de Medicina Dentara a Universitatii din New York, citat de CBS News.Dintii..."
Posted: 04 Apr 2011 04:38 AM PDT
Creșterea prețului locuințelor a fost o alarmă falsă. Casele se ieftinescPosted: 04 Apr 2011 01:54 AM PDTCreșterea prețului locuințelor a fost o alarmă falsă. Casele se ieftinesc: "În acest moment se poate vorbi de un interes crescut pentru achiziţia de locuinţe, dar care nu a dus la o creştere a preţurilor, ci dimpotrivă. Aşa cum unii se grăbesc să cumpere, alţii se grăbesc şi mai tare să vândă
Posted: 04 Apr 2011 04:32 AM PDT
CAS ar putea scădea cu 3 puncte, de la jumătatea anului: "Contribuţiile sociale au mari şanse să fie reduse cu 3 puncte procentuale din a doua parte a anului au spus astăzi liderii coaliţiei de guvernare, potrivit unor surse politice, citate de Agerpres."
Posted: 04 Apr 2011 04:32 AM PDT
Topul celor mai mari bănci din România: "Peste 75% din sistemul bancar românesc are capital majoritar strain, participația Greciei fiind de 35%, Austria 23%, Olanda 12%, conform unui studiu al Ensight, care arată faptul că băncile care au capital majoritar autohton..."
Posted: 04 Apr 2011 04:31 AM PDT
Compania petroliera de stat din Azerbaidjan vrea sa deschida 300 benzinarii in Romania: "Compania petroliera de stat din Azerbaidjan (SOCAR) intentioneaza sa isi extinda reteaua de benzinarii din strainatate, Romania fiind una din principalele tinte ale azerilor, potrivit publicatiei ABC.az. Rovnag Abdullaiev, presedintele SOCAR, a aratat ca in urmatorii doi-trei ani compania pe care o conduce va
Posted: 04 Apr 2011 04:26 AM PDT
Preţurile locuinţelor din Bucureşti: Site-urile de imobiliare indică evoluţii diferite în februarie-martie - Mediafax: "În luna martie o garsonieră a fost cotată la un preţ mediu de 37.902 euro, cu 1% mai scăzut decât în luna precedentă şi cu 12% faţă de perioada similară din 2010. Apartamentele cu 2 camere se găsesc pe piaţă cu un preţ mediu de 58.815 euro, mai mic cu 2% faţă de februarie 2011
Posted: 04 Apr 2011 04:23 AM PDT
Ce influenta va avea Prima Casa 4 asupra pietei imobiliare: "Guvernul se pregateste sa lanseze a patra varianta a programului Prima Casa, modificarile fata de Prima Casa 3 constand in principal in reducerea garantiei guvernamentale de la 100% la 50% din valoarea creditului si accesul in program a celor care au deja o locuinta a carei suprafata nu depaseste 50 mp, scrie Cristian Orgonas, pe blogul

VIDEO Ce ii caracterizeaza pe romani: doina si maneaua

VIDEO Ce ii caracterizeaza pe romani: doina si maneaua: "In trecut, maneaua era destul de dificil de interpretat. Erau vremurile cand, "pentru a fi considerat un bun cantaret, trebuia sa ai o memorie extraordinara: sa poti sa asculti o piesa cantata o singura data si sa poti sa o redai fidel. Si cu o trupa sa o imbogatesti". Asa s-a nascut si povestea lui Petru Peloponesiu (zis si "Hotul").
  • Asculta o manea dintr-un manuscris descoperit intr-o manastire, dar si variante de secol XIX ale pieselor Si noi la Ilinca, Inima mi-e plina si Bordeias, bordei, bordei.
"

Biblia din Parlament. Ultimul cuvânt (TVR, emisiunea "Semne")

Doar 23% dintre români citesc zilnic.

Doar 23% dintre români citesc zilnic.: "Romanii citesc in special pentru a-si dezolta gandirea (76,7%) si limbajul (71,2%), insa si pentru a se relaxa (68,2%), arata un sondaj de opinie realizat pe siteul ivox.ro.
Un procent semnificativ de respondenti (48,2%) sustin ca lectura este un mijloc bun pentru dezvoltarea profesionala, in timp ce 34,9% considera ca lectura reprezinta un mijloc pentru a intelege societatea in care traiesc.
Datele arata ca 75.7% dintre respondenti citesc cel putin o data pe luna, din care 23.1% zilnic.
In ..."

EXCLUSIV. Propunere CA al Realitatea Media: Consiliu Editorial cu Mihai Tatulici, Oana Dobre, Cătălin Striblea

EXCLUSIV. Propunere CA al Realitatea Media: Consiliu Editorial cu Mihai Tatulici, Oana Dobre, Cătălin Striblea: "Surse din cadrul Realitatea TV precizează pentru EVZ că membrii Consiliului de Administraţie al Realitatea Media SA vor propune, în şedinţa programată să înceapă la ora 16, înfiinţarea unui Consiliu Editorial, care să coordoneze..."

Dezbaterile RL, despre bolile presei româneşti.

Dezbaterile RL, despre bolile presei româneşti.: "Invitatul emisiunii: Liana Ganea, director al Agentiei de Monitorizare a Presei. Subiectul emisiunii: Scandalul din cadrul Realitatii TV, care sunt bolile presei romanesti la ora actuala?"

Adrian Ursu: Nu doresc să fiu părtaş la compromiterea muncii jurnaliştilor din Realitatea Tv

Adrian Ursu: Nu doresc să fiu părtaş la compromiterea muncii jurnaliştilor din Realitatea Tv: "

“Nu doresc să fiu părtaş la compromiterea muncii jurnaliştilor din Realitatea Tv prin afişarea publică a unor acuze si manifestari care demonstreaza lipsa de respect fata de profesie si fata de capitalul de credibilitate al unei institutii de presa”, se arată în poziţia trimisă de Adrian Ursu CNA-ului prin care îşi justifică refuzul de a participa la şedinţa de astăzi.

În urma declaraţiilor făcute de Sebastian Ghiţă la CNA, Oana Stancu a declarat pentru paginademedia.ro:

“Daca domnul Sebastian Ghiţă vrea să fie coerent cu ceea ce a declarat azi membrilor CNA, atunci să le plătească cetăţenilor Stancu şi Ursu drepturile contractuale pentru luna februarie pentru care va fi notificat de avocaţi. “

În continuare, scrisoarea trimisă de Adrian Ursu Consiliului Naţional al Audiovizualului:

Stimate domnule presedinte Rasvan Popescu,

Ma vad nevoit sa raspund negativ invitatiei adresate de dumneavoastra in numele Consiliului National al Audiovizualului. Solicitarea CNA m-a surprins in primul rand prin decalajul absolut remarcabil dintre momentul producerii brutalei eliminari din grila a emisiunii al carei corealizator eram si cel al asa-zisei investigari a motivelor acestui gest abuziv.

In al doilea rand, ceea ce mi se pare cel putin bizar este contextul in care se desfasoara aceste audieri: razboiul pentru putere intre companiile care doresc sa detina controlul postului de telteviziune Realitatea Tv.

Tocmai de aceea, asa cum spuneam la inceputul acestui comunicat, declin, cu respectul pe care vi-l port dumneavoastra ca scriitor si gazetar, invitatia la audiere publica.

Nu doresc sa contribui si eu la accentuarea climatului de rafuiala care inconjoara in aceste zile o instituitie de presa importanta din Romania.

Nu doresc sa fiu partas la compromiterea muncii jurnalistilor din Realitatea Tv prin afisarea publica, deopotriva de catre domnii Sebastian Ghita si Sorin Ovidiu Vîntu, a unor acuze si manifestari care demonstreaza lipsa de respect fata de profesie si fata de capitalul de credibilitate al unei institutii de presa.

Sper ca timpul pe care il veti castiga in urma absentei mele de la sedinta ordinara a Consiliului sa il utilizati, si de aceasta data, cu aceeasi competenta si eficienta pentru a apara deontologia profesionala si, desigur, interesul publicului ascultator si privitor. Doresc tuturor membrilor CNA mult succes si luciditate.

Cu intelegere,
Adrian Ursu

"

Video: Fetiţe "dresate" de mici pentru concursuri de frumuseţe

Profesorii îşi vor primi salariile doar pe hârtie deocamdată - Educaţie > EVZ.ro

Profesorii îşi vor primi salariile doar pe hârtie deocamdată - Educaţie > EVZ.ro: "„Se demonstrează, încă o dată, lipsa de profesionalism a Guvernului care a încercat să blocheze aplicarea unei legi de o importanţă deosebită pentru personalul didactic. Sper că este o lecţie pentru aceşti guvernanţi iresponsabili care fac în acest moment demersuri pentru plafonarea salariilor în învăţământ, respectiv diminuarea celor din Botoşani şi Suceava”, a mai spus Simion Hancescu. "

Diverta: Piaţa de carte s-a redus cu 15% în 2010

Diverta: Piaţa de carte s-a redus cu 15% în 2010: "Piaţa de carte din România a scăzut în 2010 cu aproximativ 15% comparativ cu 2009, iar vânzările de carte străină s-au diminuat cu circa 25%, se arată într-un comunicat transmis de către Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al companiei Diverta, aflată în insolvenţă.

Oana Zăvoranu ar putea fi externată azi. Medicii nu pot confirma sarcina

Oana Zăvoranu ar putea fi externată azi. Medicii nu pot confirma sarcina: "Oana Zăvoranu se află în continuare internată la secţia de Obstretică-Ginecologie a Spitalului CF2 din Capitală."

Românii vor să cheltuiască mai mult.

Românii vor să cheltuiască mai mult.: "Majoritatea romanilor (89%) intentioneaza sa cheltuie mai mult in decursul acestui an, in timp ce doar 14% dintre acestia planuiesc sa-si mareasca soldul economiilor, arata un studiu despre comportamentul consumatorilor la nivel european, comandat de Cetelem, citat de NewsIn.
Studiul 'Observatoire Cetelem 2011' arata ca exista 'o diferenta notabila' intre Europa de Est si cea de Sud. Astfel, daca cetatenii din Romania, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia aleg in acest an consumul, cei din ..."

Botezatu: "Presiunea este foarte mare pentru ca va fi mai mult ca sigur ultima luna in care se vor lua majorarile"

Botezatu: "Presiunea este foarte mare pentru ca va fi mai mult ca sigur ultima luna in care se vor lua majorarile": "Profesorii care dispun de hotarari judecatoresti defintive si executorii vor beneficia de salarii marite inclusiv in luna martie 2011, asigura reprezentantii ISJ Botosani. Nu vor primi bani mai multi, insa, cadrele didactice care vor prezenta doar certificate constatatoare vizand..."

Funeriu promite să dea din 2012 majorările profesorilor botoşăneni

Funeriu promite să dea din 2012 majorările profesorilor botoşăneni: "Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni, că prin legea privind salarizarea cadrelor didactice, pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, salariile vor fi identice cu..."

Finalist la "Românii au talent", închis în trecut pentru ucidere din culpă

Finalist la "Românii au talent", închis în trecut pentru ucidere din culpă: "Un finalist al concursului "Românii au talent", de la Pro TV, a făcut aproape un an de închisoare pentru uciderea din culpă a unui copil şi braconaj, anunţă Adevărul. Familia băiatului pe care Emil Luca (54 de ani) l-a ucis în timpul unei partide..."

Tehnici ale interviului | Dilema Veche

Cînd e vorba de interviuri „culturale“, derapajele cîte unui gazetar ating cote halucinante. Ceea ce nu se ştie e că a pune întrebări e o meserie mai grea, uneori, decît a da răspunsuri. E nevoie de o bună cunoaştere a domeniului la care te referi, de o bună cunoaştere a omului căruia i te adresezi, de un bun dozaj între curiozitatea personală şi cea, presupusă, a publicului pentru care lucrezi. Fără aceste minime pre-condiţii rişti ridicolul, sau grosolănia, la fiecare pas."

Mihai Gâdea refuză să se prezinte la CNA

Mihai Gâdea refuză să se prezinte la CNA: "Mihai Gâdea refuză să se prezinte la CNA


Supărat pe declarațiile făcute la adresa lui de Narcisa Iorga şi pe care le puteţi găsi aici , Mihai Gâdea a declarat azi-noapte că nu îi va onora pe cei de la CNA, el fiind așteptat azi la consiliul audio-vizualului. Pentru cine nu este la curent, în urma refuzului de a permite jurnalistei Sorina Matei să realizeze un interviu cu președintele Băsescu pe tema războiului din Libia, Mihai Gâdea a fost invitat la CNA pentru a discuta cauzele acestui eveniment. Cu Gâdea a fost invitat și Sebastian Ghiță, managerul Realitatea Media, pentru a explica consiliului concedierea cuplului OanaStancu-Adrian Ursu.

Deși inițial a acceptat invitația, Mihai Gâdea a declarat, în direct la Antena 3, că nu se va prezenta la întâlnire, mai ales că ”articolul invocat nu implică prezența mea la CNA”. ”Putem avea un dialog instituțional în scris”, a completat directorul postului tv, justificându-și decizia prin faptul că ”este inadmisibil ca Narcisa Iorga să se antepronunțe și să caute sancțiuni pentru cenzură”.



Într-un interviu acordat paginademedia.ro, Narcisa Iorga a declarat că ”noi, astăzi, suntem în imposibilitatea de a sancţiona cenzura, deşi ea este interzisă prin Constituţie şi prin Legea audiovizualului. Vom vedea ce măsuri vom putea lua” . Această declarație l-a stârnit pe Mihai Gâdea și l-a determinat să decline invitația. ”În Wikileaks apare un membru CNA, Gelu Trandafir, cu declarația: ”când telefoanele sunt închise sunt independenți. Când sunt chestiuni importante la mijloc, aflăm clar cu cine votăm”. Dacă domnia sa înțelege să voteze cum li se spune la telefon, îi privește. Dacă cei de la CNA și președenție vor să facă jurnalele de televiziune, să le facă unde vrea, dar nu aici (Antena 3 n.red). Să facă jocurile acestea la TVR, unde am văzut că se poate”, a mai spus în emisiune Mihai Gâdea.

În apărarea colegului de breaslă a sărit și Mircea Badea care a caracterizat CNA ca fiind un ”organism penibil, construit de penibili numiți politici. O colecție de politruci care cred că sunt buricul pământului și se află pe moșia lu’ mă-sa”.

Rămâne de văzut ce sancțiuni vor curge pentru postul din Băneasa după astfel de declarații.

Maria Dumitran"