marți, 9 decembrie 2014

Curtea de Apel Bucureşti anunţă astăzi dacă îl eliberează pe Dan Voiculescu
Dan Voiculescu ar putea fi eliberat de Curtea de Apel Bucureşti

Visit Website
​​STUDIU DE CAZ Cat costa salubrizarea si deszapezirea in Sibiu si in Bucuresti
Primaria Municipiului Sibiu a semnat marti, 9 decembrie, contractul pentru asigurarea serviciilor de salubrizare a domeniului public si a celor de deszapezire pentru urmatorii trei ani. Licitatia a fost castigata de asocierea SC Schuster SRL & Co Ecologic si SC Getesib SA, iar valoarea contractului este de 13.856.205 lei, la care se adauga TVA si o suma de 120.000 lei reprezentand taxa de mediu.
Visit Website
Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara din Cluj-Napoca, care dezvolta platforma Indexul Operelor Plagiate in Romania, anunta ca a inceput campania nationala "Scoala fara plagiat, viitor fara coruptie". ONG-ul sustine ca a notificat Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi "sa reconvoace comisiile de analiza a tezelor de doctorat sustinute de cetatenii Victor Ponta si Lucian Eva".
Visit Website
Iohannis, 60%! Ponta, Tăriceanu, Oprescu – prăbuşiţi în sondaje. PNL peste PSD!
SondajIohannis_FBPreşedintele ales a devenit cel mai popular lider politic actual, cu 60% încredere multă şi foarte multă, arată un sondaj Adevărul-Inscop dat azi publicităţii. Klaus Iohannis este urmat de Mugur Isărescu cu 45,7%, într-o uşoară creştere faţă de octombrie (42,6%). Pe locul 3 s-a prăbuşit premierul Victor Ponta care acumulează 26,1% încredere multă şi foarte multă (comparativ cu 38,7% pe datele culese la începutul lunii octombrie!). Sorin Oprescu cade şi el masiv în încrederea românilor, la fel ca traseistul Călin Popescu Tăriceanu, care a fost practic aruncat la coş de electorat (a scăzut masiv în încredere, de la 30, 7% la 22,5%). Cresc în schimb Traian Băsescu, Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu.
Mai mult, s-a schimbat ierarhia şi la partide! PSD cade pe locul doi, după PNL, o situaţie care nu a mai fost întâlnită de patru ani! Dacă mâine ar avea loc alegeri, românii ar vota astfel:
PNL-PDL     41,7%
PSD                38,8%
Visit Website
VIDEO. Arestarea lui Teodorescu, avizată de Camera Deputaţilor
Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, corectarea ”erorii materiale” din procesul de vot de săptămâna trecută asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu. Deputaţii au modificat decizia de respingere şi au constatat încuviinţarea arestării preventive a acestuia. Decizia a fost aprobată cu 199 voturi pentru, 6 împotrivă, 58 abţineri, modificându-se astfel hotârârea luată în data de 3 decembrie, când a fost respinsă încuviinţarea arestării preventive a lui Teodorescu. ...
Visit Website
Ponta: TVA-ul la pachetele all-inclusive din turism va scadea de la 24% la 9%
Premierul Victor Ponta a anuntat marti, dupa sesiunea de negocieri cu Fondul monetar International si Comisia Europeana, ca partea romana a reusit sa obtina scaderea TVA la pachetele all-inclusive din turism de la 24% la 9%.
Visit Website
Descoperirea-SURPRIZĂ care SCHIMBĂ tot ce se ştia despre Marte - FOTO
.

Visit Website
Cum trişează producătorii de maşini. Află cât consumă de fapt maşina ta.

Visit Website
Roger Federer si Novak Djokovic au facut spectacol in Liga Mondiala (turneu demonstrativ care reuneste jucatori activi si foste glorii ale tenisului mondial), cei doi oferind o disputa pe cinste la New Delhi. Federer a aratat inca o data de ce este in stare, jucatorul de 33 de ani reusind o lovitura senzationala impotriva lui "Nole".
Visit Website
Presedintele ales Klaus Iohannis conduce in clasamentul increderii in personalitati cu o urcare spectaculoasa la 60% incredere multa si foarte multa (comparativ cu 35,2% la masuratoarea din octombrie), arata un barometru realizat de Inscop la comanda ziarului Adevarul. Pe locul al doilea se afla guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu 45,7%, (42,6% in octombrie). Premierul Victor Ponta ocupa locul al treilea, insa cu o prabusire spectaculoasa la 26,1% incredere multa si foarte multa (comparativ cu 38,7% pe datele culese la inceputul lunii octombrie). In privinta optiunilor de vot pentru partide, pe primul loc se situeaza PNL (PNL-PDL) cu 41,7% (fata 31,8% in octombrie), urmat de Alianta PSD-UNPR-PC cu 38,8% (fata de 41,9% in octombrie).
Visit Website
Operaţiune de amploare a DIICOT: 245 de percheziţii în nouă judeţe
Procurorii DIICOT şi poliţişti fac, marţi, 245 de percheziţii la 110 persoane din trei grupuri infracţionale care au adus în ţară şi au vândut peste două milioane de pachete de ţigări de contrabandă, provenind din Republica Moldova şi Ucraina.

Visit Website
Cel mai bun truc pentru dezaburirea rapidă a geamurilor maşinii
Potrivit canalului DaveHax, imiditatea din maşină poate fi combătută cu ajutorul nisipului silicat pentru pisici.

Visit Website
Şeful SIF Banat-Crişana şi alte patru persoane, reţinuţi în dosarul de delapidare
Şeful SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, Nicolae Mergeani, de la SIF Muntenia, Najib El Lakis, de la SIF Banat-Crişana, şi alte două persoane au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, în dosarul privind manipularea pieţei de capitalei şi delapidarea societăţilor de investiţii financiare.

Visit Website
Revolta pacientului-bujie
Am ajuns la consultatia unui chirurg bucurestean celebru. Piciorul meu era doar o bujie, alaturi de alte cinci. Nici nume n-aveam; plicurile din spitalele de stat trebuie sa fie anonime. Cand m-a atins ii explica la telefon zugravului ce si cum sa varuiasca. Intre doua culori de perete, mi-a strigat: trebuie sa ti-l operezi! Apoi mi-a intors spatele si a trecut la urmatoarea bujie.
Visit Website
Sloganul de campanie al preşedintelui ales, Klaus Iohannis, a ajuns până în Papua Noua Guinee, unde a fost purtat de doi aventurieri români care au cucerit vârful unui munte de 4.884 de metri.

Visit Website
Sorin Ovidiu Vintu a transmis, printr-un clip postat pe contul sau de Facebook, un mesaj dur la adresa celor care au votat la alegerile prezidentiale din 2014 si a celor care fac parte din "generatia Facebook", semnaleaza stirileprotv.ro. "Sunteti niste prosti, fraieri in toata puterea cuvantului. Smecherii suntem noi. Noi suntem un aspirator de resurse, tot ceea ce produceti voi, luam noi... Vreti sa ne schimbati pe noi? Aveti o singura sansa. Schimbati sistemul politic. Altfel, veti continua sa fiti slugile noastre in continuare", a spus Vintu in inregistrarea video de pe Facebook.
Visit Website

YESTERDAY

Ivan, despre votul din Diaspora: Mi se pare total greşit ce s-a întâmmplat, europarlamentarii de la Bruxelles m-au întrebat foarte des de ce nu au putut vota românii din afară.

Visit Website
Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu (PSD), si-a anuntat luni demisia din functia de membru supleant al Consiliului National de Integritate, imediat dupa ce fusese numit de Senat in aceasta pozitie. Anuntul lui Tutuianu vine dupa ce HotNews a relatat ca Senatul l-a numit pe acesta in functia de membru supleant al consiliului care supravegheaza activitatea Agentiei Nationale de Integritate, in conditiile in care exista posibilitatea ca acesta sa faca obiectul unor noi verificari ANI. Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a confirmat, luni, ca Tutuianu s-a restras, in cele din urma, din functia de membru supleant al CNI.
Visit Website
Ridicarea imunităţii lui Marko Attila, reclamată la Casă Albă

Visit Website
Cătălin Chelu ar fi murit în Iordania, potrivit cotidianului Viaţa Liberă. Era căutat internaţional după ce a fost condamnat în dosarul Mită la Interne

Visit Website
Un nou proiect de lege pentru castrarea chimică a violatorilor a trecut tacit de Senat
Senatul a adoptat, luni, în mod tacit, un nou proiect de lege privind castrarea chimică a violatorilor, măsură care ar putea fi aplicată pe finalul ispăşirii pedepselor cu închisoarea printr-o decizie a instanţei, însă decizia finală a adoptării iniţiativei legislative aparţine Camerei Deputaţilor.

Visit Website