luni, 20 iunie 2011

DERAPAJ: Turcescu, făcut albie de porci în Jurnalul Național

DERAPAJ: Turcescu, făcut albie de porci în Jurnalul Național: "

Războiul Turcescu – Mircea Badea – Intact aduce un nou actor combatant – Jurnalul Național, cu un articol departe de jurnalism.

După ce Robert Turcescu a publicat o postare pe Facebook legată de datoriile către fisc ale lui Mircea Badea și Mihai Gâdea, Jurnalul național a publicat un articol extrem de dur la adresa lui Turcescu.

Materialul, care nu are nicio legătură cu jurnalismul, șterge pe jos cu Turcescu. Titlul: Viaţă de cârpă, destin de slugă.

Din articol:

  • “Omul suferă că n-a fost niciodată ziarist, vrea să se legitimeze formal într-o profesie care l-a respins întotdeauna şi, în plus, nu se poate abţine prea multă vreme.”
  • “Sau la el în unitate ordinul se execută fără discuţii, sau tentaţia de a ieşi în faţă ca găina pe grămadă e mai puternică decât teama de ridicol. Aşa că omul prestează cu sârg seară de seară.”
  • “E neînfricat şi demn când trebuie să calce în picioare politicienii de opoziţie puşi la index de regimul portocaliu şi slugarnic ca un vierme când mărimile zilei îi trec pragul locantei. Sare cu picioarele pe Ponta şi se pune capră în faţa lui Blejnar.”
  • “Spumegă la adresa ziariştilor cu păreri antiregim şi-i preamăreşte organizat pe cei aflaţi pe statele de plată ale oranjadei de partid şi de stat.”
  • “Problema caracterului oricum nu se pune în discuţie. Când îi iei lui Vântu un milion de euro ca să-i fii argat cu acte şi după aia îl acuzi (fără să-ţi roşească bucile pingelei obrazului) că a furat banii de la FNI, noţiunea de caracter iese din discuţie. Dar la ce Dumnezeu ţi-ar putea folosi caracterul când te numeşti Turcescu?”

Foto: EVZ

Citește și:

"

VIDEO Poti sa faci un film in 48 de ore?

VIDEO Poti sa faci un film in 48 de ore?: "48 Hour Film Project se va organiza pentru prima data in Brasov intre 29 si 31 iulie 2011. Cineasti din Romania vor concura ca sa afle cine poate realiza cel mai bun film de scurt metraj in doar 48 de ore. Filmul castigator va intra alaturi de filme din intreaga lume in competitia pentru titlul "Best 48 Hour Film din 2011"."

Dansul puştiului american - peste 600 mii accesări

Mircea Badea si Dana Grecu trec la pupitrul stirilor. Ei vor jurnalul de seara la Antena 3

Mircea Badea si Dana Grecu trec la pupitrul stirilor. Ei vor jurnalul de seara la Antena 3: "Mircea Badea si Dana Grecu vor prezenta, din 26 iunie, principalul jurnal de stiri al Antenei 3, difuzat intre orele 20.00-20.50, potrivit unui anunt al postului, potrivit caruia "decizia de a-i asocia in aceeasi emisiune si de a propune publicului un jurnal de stiri la ora 20:00 sustine linia de repozitionare a postului de televiziune si urmeaza unui lung sir de discutii la nivel strategic". Contactati de HotNews.ro, reprezentantii de comunicare ai postului au spus ca nu pot oferi, pentru moment, detalii despre emisiunile actuale ale celor doi."

Faimoasa rochie a lui Marilyn Monroe, vândută pentru 4,6 milioane de dolari

Faimoasa rochie a lui Marilyn Monroe, vândută pentru 4,6 milioane de dolari: "Scena în care un curent de aer îi ridică rochia și îi dezvăluie picioarele sex-simbolului anilor '50 este una dintre cele mai faimoase secvențe din istoria cinematografiei."

20 iunie: Tatulici: Mihai Cârciog a fost cel mai important fondator de instituţii media

20 iunie: Tatulici: Mihai Cârciog a fost cel mai important fondator de instituţii media: "

Părintele “Evenimentului Zilei“, Mihai Cârciog, a fost înmormântat la Cimitirul “Iancu Nou”, vineri, la ora 12.00. Aşa cum a subliniat Mihai Tatulici, într-un discurs ţinut la înmormântare, Mihai Cârciog a fost cel mai important fondator de instituţii media din istoria României, având la activ peste 60 de titluri de ziare, reviste, radiouri şi televiziuni pe care le-a înfiinţat în Bucureşti, Constanţa şi Timişoara.

Evenimentul Zilei“, “Expres“,”Expres Magazin“, “Academia Caţavencu“, “Infractorul“, “Cuvantul”, “VIP”, Tele 7abc, Radio 2Mplus, TV89 Timişoara, “Telegraf” sunt doar câteva dintre instituţiile media pe care Mihai Cârciog le-a dăruit românilor.

La înmormântare au participat circa 50 de membrii ai familiei şi prieteni ai lui Mihai Cârciog, scrie EVZ. Toată lumea bună a Bucureştiului, de acum 20 de ani, s-a strâns la Cimitirul “Iancu Nou”.
Înmormântarea lui Mihai Cârciog

Cum s-a făcut vedetă Andreea Marin. De ce presa nu e casă de caritate şi ce înseamnă cultura mondenă. Un specialist în ascensiunea starurilor a explicat pentru EVZ secretele formatului tabloid. Pâine şi circ. O reţetă cu vechi ştate în istorie se aplică şi azi pe piaţa media cu mult succes şi rating ameţitor.

“Producătorii împing din ce în ce mai departe bariera bunului simţ, pe fondul unui Consiliu Naţional al Audiovizualului incapabil să ţină în frâu derapajele acestor programe”, spune Petrișor Obae, redactor Paginademedia.ro.

“Scenele de striptease sunt deja ceva normal, prezenţele topless nu mai şochează pe nimeni, iar ieşirile ţipătoare ale starletelor sau ale cuplurilor proaspăt divorţate sunt la ordinea zilei. Într-o emisiune, «Un show păcătos», o stripteuză topless a încercat în direct un dans lasciv împreună cu Daniela Crudu.

Cadou de ziua cruduţei! Emisiunile tabloide trăiesc într-o simbioză perfectă cu ziarele de profil: show-urile preiau subiectele din ziare, pentru ca a doua zi ceea ce s-a văzut la televizor să fie, la rându-i, subiect de articol. Dacă pentru ziare nu există un for care să tempereze derapajele, în cazul televiziunii CNA ar trebui să tragă de hăţuri”, a declarat pentru EVZ Petrişor Obae, analist media.
Culisele formatului “Sex, şoc, scandal, bălăcăreală”

Loredana, Marius Moga, Smiley şi Horia Brenciu sunt cele patru vedete care vor alcătui juriul show-ului de talente „The Voice/Vocea României”, care va debuta din toamnă, la Pro TV, notează Adevărul și Evenimentul Zilei.

„Intenţia mea este să descopăr o voce mai bună ca a mea. Acesta e mai mult decât un show de talente, e un spectacol în care vocea va vinde. Gras, slab, chel sau cu plete, acel concurent va trebui să ne cucerească din momentul în care îl auzim” , a declarat Horia Brenciu.

Preşedintele belarus Alexandr Lukasenko a acuzat vineri presa că a provocat artificial criza economică pe care o traversează ţara şi a denunţat puterile străine care speră să vadă Belarusul prăbuşindu-se, scrie HotNews, care citează AFP.

“Ziariştii au jucat un rol major în crearea panicii. Destabilizarea pe piaţa consumului a fost creată de mai multe media”, a afirmat el. Dacă aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat, “astăzi am fi trăit normal”, a adăugat acesta.
Belarus: Alexandr Lukasenko acuză presa că a provocat artificial criza economică: Această pubelă care se cheamă Internet…

Revista Piaţa Financiară a acordat joi seară, în cadrul Forumului Pieţei Financiare, premiile pentru jurnalism economic “Florin Petria”, scrie Wall-Street.ro. La categoria Macroeconomie premiul a fost acordat Anei Sabiescu ( Wall-Street.ro), la categoria Business premiul a fost acordat Adelinei Mihai (Ziarul Financiar), pentru categoria Asigurări -€“ Ana Răduţă (Business Magazin), pentru categoria Piaţa de capital – Ramona Asiminei (Economic Times.ro) şi pentru categoria Piaţa bancară – Alexandra Popa (Conso.ro).
Premiile pentru jurnalism economic Florin Petria: Wall-Street.ro, câştigător în categoria Macroeconomie

BBC va plăti 100.000 lire sterline pentru ca prezentatorii să arate bine chiar şi la 5 dimineaţa.
Deoarece postul public de televiziune din Marea Britanie se pregăteşte să transmită în format High Definition, orice imperfecţiune în ceea ce priveşte imaginea prezentatorilor trebuie ascunsă,scrie Adevărul, care citează Daily Mail.
BBC va cheltui 100.000 lire sterline pe machiajul prezentatorilor

Primul episod al emisiunii “Top Gear SUA” a fost prezentat sambătă, de la ora 10.00, pe postul Discovery Channel, scrie EVZ. Jeremy Clarckson, Richard Hammond şi James May au devenit unele dintre cel mai cunoscute vedete ale televiziunii britanice datorită emisiunii “Top Gear”, ajunsă deja la al XVI-lea sezon. Chiar dacă nu au reuşit să atingă succesul celor trei prezentatori carismatici, o serie de alte emisiuni asemănătoare au preluat ideea britanicilor şi aduc, într-un show specializat, divertisment, adrenalină şi dinamism.
Discovery difuzează “Top Gear în SUA”, emisiunea care îi are ca prezentatori pe Adam Carrolla, Tanner Foust şi Rutledge Woo.
Top Gear în variantă americană, la Discovery

"

Profit de 200.000 de lei pentru Liceul Anastasie Başotă din Pomârla

Profit de 200.000 de lei pentru Liceul Anastasie Başotă din Pomârla: "




News Liceul Anastasie Başotă din Pomârla, cea mai bogată unitate de învăţământ din ţară a realizat un profit în valoare de 200.000 de lei din exploatarea celor 1800 de hectare de pădure pe care le deţine. Primarul comunei Pomârla estimează că în anii următori profitul va fi mult mai mare deoarece urmează a fi achiziţionate toate utilajele necesare pentru exploatarea pădurii.

"