miercuri, 20 aprilie 2011

21 aprilie: Teo Trandafir s-a întors în România

21 aprilie: Teo Trandafir s-a întors în România: "

Teo Trandafir s-a întors în ţară, după ce a fost internată trei luni la clinica AKH din Viena, cu diagnosticul de pancreatită acută, notează Gândul, Evenimentul Zilei, Realitatea.net și Jurnalul Național.

Fosta vedetă TV era nerăbdătoare să-şi revadă fetiţa şi a spus că îşi doreşte ca viaţa ei să revină la normal.
“Abia aştept să ajung acasa să-mi văd fetiţa. Singurul impediment e că nu o să o pot ridica pe Maia în braţe. Va trebui să am mai multa grijă. Medicii mi-au dat regim. Sărbători fericite tuturor”, a declarat Teo Trandafir.

Jurnalistul Cornel Nistorescu a fost trimis în judecată în dosarul privind accidentul pe care l-a provocat în decembrie 2008, în urma căruia au fost răniţi grav doi tineri, au declarat, miercuri pentru Mediafax, surse judiciare.

Jurnalistul a fost implicat, în 6 decembrie 2008, într-un accident rutier în urma căruia doi tineri au fost răniţi grav, după ce au intrat cu motocicleta în maşina condusă de ziarist, pe care acesta a întors-o într-un scuar, pătrunzând apoi pe celălalt sens de mers.Cei doi tineri acroşaţi de autoturismul lui Nistorescu au avut nevoie de spitalizare, fata fiind cel mai grav rănită.

Astfel, Nistorescu va fi judecat pentru vămătare corporală gravă din culpă, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti urmând să decidă în acest caz.
Cornel Nistorescu, trimis în judecată în dosarul privind accidentul pe care l-a provocat în 2008

Sanoma Oyj şi un grup de investitori care îl include şi pe John De Mol, au decis să cumpere afacerile de radio-televiziune şi de print din Olanda şi Belgia ale ProSiebenSat.1 Media AG, pentru 1,8 miliarde de dolari (1,23 miliarde de euro), scrie DailyBusiness.ro, care citează Bloomberg.
Cea mai mare companie media din Finlanda şi John De Mol, care a contribuit la crearea show-ului de televiziune “Big Brother”, vor achiziţiona afacerile olandeze, inclusiv canalele de televiziune SBS 6 şi Net5, conform Bloomberg.
ProSieben a vândut afacerile din Olanda şi Belgia cu 1,8 mld.$

Agenţia de relaţii publice The Practice va gestiona comunicarea Centrului Medical Medsana, în urma unui contract semnat pe un an, timp în care agenţia va oferi soluţii de PR offline şi online, scrie DailyBusiness.ro.
Potrivit reprezentanţilor agenţiei, contractul de colaborare nu a rezultat în urma unui pitch.
The Practice comunică pentru Centrul Medical Medsana

MediaPro Distribution, distribuitorul exclusiv MediaPro Entertainment, divizia de conţinut a Central European Media Enterprise (CME), a încheiat contracte de distribuţie pe mai multe pieţe importante la nivel global, printre care SUA şi Rusia, după ce a participat la MIPTV, scrie Mediafax, care citează un comunicat de presă.
MediaPro Distribution îşi extinde aria de distribuţie în SUA şi Rusia, după prezenţa la MIPTV

Veniturile grupului de publicitate Omnicom, care controlează agenţiile DDB şi BBDO, au ajuns în primul trimestru al anului la 3,15 miliarde de dolari, cu 7,9% mai mult decât în primele trei luni din 2010, scrie DailyBusiness.ro, care citează Wall Street Journal.
Grupul a înregistrat un profit de 201,9 milioane de dolari în primele trei luni ale anului, în creştere cu 24% faţă de perioada similară din 2010.
Veniturile Omnicom au crescut cu 8% în primul trimestru al anului

Sursa foto: Mediafax

"

Teo Trandafir a venit acasa

Teo Trandafir a venit acasa: "Teo Trandafir s-a intors in tara, dupa ce a fost internata timp de trei luni intr-o clinica din Viena."

Atenţie la ce postezi pe Facebook. Te poate costa jobul!

Atenţie la ce postezi pe Facebook. Te poate costa jobul!: "Nu-i aşa că vi s-a întâmplat să intraţi pe profilul de Facebook şi să faceţi schimb de replici cu amicii în timpul programului de lucru? Nu sunteţi singura persoană care face acest lucru. În unele ţări, însă, milioanele de fani..."

Filmuleţ cu efecte made in BT: Fashion Crew Botosani -HD-

Învaţă pe bani europeni cum să ai succes cu o pensiune

Învaţă pe bani europeni cum să ai succes cu o pensiune: "Tinerii întreprinzători care doresc să-şi facă o pensiune turistică sau să-şi dezvolte capacităţile deja dobândite în acest domeniu o pot face, începând cu acest an, gratuit, într-un proiect finanţat din fonduri..."

FOTOGALERIE Premiile Pulitzer 2011 - articolele si fotografiile castigatoare

FOTOGALERIE Premiile Pulitzer 2011 - articolele si fotografiile castigatoare: "Publicatiile Los Angeles Times si The New York Times au castigat cate doua premii Pulitzer pentru jurnalism la cea mai recenta gala de decernare a premiilor, care a avut loc luni. Pentru prima oara in istoria de 95 de ani a premiilor, nu a fost acordata distinctia pentru categoria "Breaking News" (stiri de ultima ora), informeaza Reuters. Vezi lista completa a castigatorilor.​"

LA Times si NY Times au castigat cate doua premii Pulitzer. Vezi lista completa a castigatorilor

LA Times si NY Times au castigat cate doua premii Pulitzer. Vezi lista completa a castigatorilor: "Publicatiile Los Angeles Times si The New York Times au castigat cate doua premii Pulitzer pentru jurnalism la cea mai recenta gala de decernare a premiilor, care a avut loc luni. Pentru prima oara in istoria de 95 de ani a premiilor, nu a fost acordata distinctia pentru categoria "Breaking News" (stiri de ultima ora), informeaza Reuters. Vezi lista completa a castigatorilor."

Inna pregăteşte primul ei mare show în România

Inna pregăteşte primul ei mare show în România: "Cântăreaţa care a cucerit topurile internaţionale şi publicul din Franţa, Spania sau Belgia va veni cu un single nou la întâlnirea cu fanii de la Bucureşti."

Concurs : "Site-ul teatrului Vasilache"

Concurs : "Site-ul teatrului Vasilache": "

Teatrul ”Vasilache” lanseaza concursul ”Site-ul teatrului Vasilache”. Concursul este realizat in parteneriat cu ISJ Botosani
"

Prinţul William şi Kate Middleton, lună de miere în Transilvania!

Prinţul William şi Kate Middleton, lună de miere în ţara de origine a lui Dracula - Nunta Prinţului William > EVZ.ro:
"'Îi vom întâmpina cu bunătăţi din casele noastre - lapte, ouă, dulceţuri şi ţuică. Toate sunt ecologice', a declarat ea.
O altă localnică, Anisia Stănculescu, a mai povestit că: 'Avem slănină şi cârnaţi, pentru prinţul William, şi gem făcut în casă, pentru prinţesă'."

PE SCURT: Teledon cu Alessandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă. Iar TVR organizează un curs pentru jurnaliştii de la posturile regionale

PE SCURT: Teledon cu Alessandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă. Iar TVR organizează un curs pentru jurnaliştii de la posturile regionale: "

Lucian Mândruţă şi Alessandra Stoicescu vor fi gazdele teledonului organizat de Fundaţia “Mereu Aproape”, în această sâmbătă.

Evenimentul are drept scop strangerea de fonduri pentru spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti, în scopul achiziţionării de aparatură medicală şi mobilier.

Televiziunea Română şi CIRCOM Regional (Asociaţia televiziunilor regionale din Europa) organizează, în perioada 25 aprilie-7 mai 2011, la Timişoara, un curs de specializare în producţia ştirilor de televiziune destinat jurnaliştilor de la televiziunile regionale.


Despre teledonul Mereu Aproape:

Evenimentul prezentat de Lucian Mândruţă şi Alessandra Stoicescu va începe la ora 16.00 şi va fi difuzat pe toate canalele de televiziune ale trustului Intact (de Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV, Antena International).
Despre cursul organizat de TVR:

Destinat tinerilor jurnalişti de la televiziuni regionale, membre ale CIRCOM, trainingul face parte din seria de evenimente ocazionate de cea de-a 29-a ediţie a Conferinţei CIRCOM Regional. Desfăşurată anual, fiecare ediţie a conferinţei este găzduită de o altă ţară membră a CIRCOM.

Pe parcursul a două săptămâni, 16 tineri jurnalişti din 9 ţări vor învăţa toate etapele realizării ştirilor de televiziune – de la stabilirea subiectului, până la alcătuirea şi difuzarea unui jurnal TV. Participanţii la curs vor fi instruiţi de o echipă de traineri şi jurnalişti din Marea Britanie şi Franţa.

În timpul stagiului de pregătire de la Timişoara, cursanţii vor filma şi edita propriile materiale jurnalistice, cu ajutorul unor cameramani şi editori de imagine din Marea Britanie, Croaţia, Ungaria şi România. Materialele filmate vor fi dezbătute în ultima zi a conferinţei.

La trainingul care se va derula în perioada 25 aprilie – 7 mai participă jurnalişti de la posturi regionale din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Irlanda, Muntenegru, Polonia, Serbia şi România.

"

Dosarele pentru gradatii de merit au fost evaluate de ISJ

Dosarele pentru gradatii de merit au fost evaluate de ISJ: "
Evaluarea dosarelor de merit depuse la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a fost finalizata. Din cele declarate de Liviu Axinte
"

Video: Imagini splendide natura din Spania


The Mountain from Terje Sorgjerd on Vimeo.



Peisajul văzut timp de o săptămână de pe cel mai înalt munte din Spania 

Rezultate sondaj: Votaţi la "Românii au talent!" 20 aprilie 121 respondenţi

Narcis Iustin Ianău
41.32%
50 raspunsuri
Trupa Ballance
1.65%
2 raspunsuri
Emil şi Viorica Luca
0%
0 raspunsuri
Adrian Ţuţu
15.7%
19 raspunsuri
Cristina Bondoc şi Alina Duncă
2.48%
3 raspunsuri
Grupul Akikai
0%
0 raspunsuri
Ştefan Florescu
3.31%
4 raspunsuri
Cosmin Agache
4.13%
5 raspunsuri
Rebeca Neacşu
12.4%
15 raspunsuri
Valentin Dinu
17.36%
21 raspunsuri
Luca Valentin
0.83%
1 raspunsuri
Medea
0.83%

1 raspunsuri

Lucian Pintilie, retrospectivă integrală la TIFF 2011.

Lucian Pintilie, retrospectivă integrală la TIFF 2011.: "Editia aniversara din acest an a festivalului TIFF, care marcheaza, de altfel, si implinirea a zece ani de la nasterea Noului Val de Film Romanesc aduce in atentia publicului, in cadrul sectiunii speciale 100%, o retrospectiva integrala dedicata celui mai respectat regizor roman - Lucian Pintilie, anunta organizatorii intr-un comunicat de presa. Regizorul va fi prezent la Cluj-Napoca, acceptand, in premiera pentru un festival de film din tara, invitatia facuta de organizatori, care implica ..."

Royal Wedding Book invitation

Nuntă regală, în direct pe Youtube.

Nuntă regală, în direct pe Youtube.: "Pentru prima data in istorie, o nunta regala va fi transmisa in direct pe internet. Nunta regala dintre Printul William si Kate Middleton va fi transmisa in direct pe canalul royalchannel de pe Youtube, iar poze si informatii interesante de la ceremonie vor fi postate intreaga zi pe conturile de Twitter si Facebook ale monarhiei britanice, informeaza dailymail.co.uk.
Mirii pot fi felicitati de fani pe Youtube, Twitter, Facebook si chiar prin intermediul Yahoo. Site-ul Youtube a lansat un ..."

Cele mai frumoase picturi din galeriile de artă din România

Cele mai frumoase picturi din galeriile de artă din România: "Cele mai frumoase picturi din galeriile de artă din România
VerticalNews v-a prezentat ieri care sunt cele mai bogate muzee de artă din Bucureşti. Astăzi, vine rândul oraşelor din provincie. Deşi România este o ţară destul de centralizată cultural, vizitatorii interesaţi vor descoperi lucrări ale unor mari maeştri precum Caravaggio, Van Dyck, Tintoretto, Paolo Veronese, Jan van Eyck, Lorenzo Lotto, Tizian, Pieter Bruegel cel Bătrân, Pieter Bruegel cel Tânăr sau Pieter Paul Rubens în galerii de artă din Iaşi sau din Sibiu.

Pe de altă parte, tablourile marilor pictori români precum Nicolae Grigorescu, Theodor Palady, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian sau Theodor ..."

Patru agenții românești au fost premiate la AdPrint 2011

Patru agenții românești au fost premiate la AdPrint 2011: "

Mercury360, Ogilvy&Mather Bucharest, Propaganda și Saatchi&Saatchi România au fost premiate la ediția de anul acesta a festivalului european de publicitate dedicat exclusiv printului AdPrint.

Cele patru agenții românești au câștigat cinci trofee, iar alături de ele au mai fost premiate alte 13 agenții europene.

Cu ce lucrări au câștigat agențiile românești?

Agentia Mercury360 a fost premiata pentru campania „Longer Day” – executii „Street” și „Office” (pentru Nestle Professional) cu Best Use of Illustration și Silver Angel în cadrul categoriei Outdoor&Poster, secțiunea FMCG (Fast Moving Consumer Goods).

Ogilvy&Mather Bucharest a fost premiată cu Gold Angel în categoria Outdoor&Poster, secțiunea Services pentru lucrarea „Destinations”.

Agenția Propaganda a câștigat Gold Angel în categoria Outdoor&Poster, secțiunea Art, Culture, Media&Entertainment prin campania „Drifting Away”.

Saatchi&Saatchi Romania a castigat Bronze Angel în categoria Press&Magazine, sectiunea Durables and Other Consumer Goods împreună cu agenția din aceeași rețea – Saatchi&Saatchi Geneva. Campania câștigătoare a fost „Skin Sensations”.

Juriul AdPrint 2011, prezidat de Carl le Blond, Chief Creative Officer Ogilvy Group Rusia, a acordat 37 de trofee, dintre care 4 în categoria Best Use Of, 11 Gold Angel, 9 Silver Angel, 8 Bronze Angel, plus premiile speciale.

Cele mai bune printuri din Europa, premiate de juriul AdPrint, vor fi expuse în perioada 20 aprilie – 19 mai pe un suport neconvențional – gardul ce înconjoară Muzeul Național de Artă al României.

"

Premiile Pulitzer pentru Fotografie (partea a II-a).

Premiile Pulitzer pentru Fotografie (partea a II-a).: "Premiul Pulitzer pentru 'Feature Photography' a fost castigat de Barbara Davidson de la Los Angeles Times pentru fotoreportajul despre victimile inocente ale razboiul dintre bandele de cartier din Los Angeles."

Taxa pe poluare: Statul trebuie să înapoieze banii

Taxa pe poluare: Statul trebuie să înapoieze banii: "Restituirea banilor încasați din taxa de poluare și modificarea legislației prin introducerea unei taxe conforme cu dreptul mediului vor fi primele consecințe ale recentei hotărâri a Curții de Justiție a Uniunii Europene."

„Eliberarea" micuţei Irina Columbeanu, văzută din elicopter | Romania Libera

„Eliberarea" micuţei Irina Columbeanu, văzută din elicopter | Romania Libera: "Zoom-ul aparatului de filmat urmărea orice mişcare de la intrarea în Vila de la Izvorani a lui Irinel Columbeanu. Mii de telespectatori aşteptau cu sufletul la gură „eliberarea' micuţei Irina Columbeanu. Toate televiziunile de ştiri transmiteau în direct evenimentul, iar elicopterul de la Realitatea TV survola domeniul de la Izvorani.

Toată această desfăşurare de forţe dădea senzaţia unui eveniment excepţional, de importanţă majoră pentru România. Un cutremur sau o inundatie ar fi fost eclipsată de „drama' de la Izvorani. După plecarea Monicăi Columbeanu cu fetiţa, tabloidele au anunţat cu breaking news evenimentul.

Adevărata dramă este însă a copilei Irina, care se află în mijlocul unui război mediatic pornit de părinţii săi, care fiecare doreşte să o aibă în custodie. Oare cum se simte această fetiţă? Mai poate să rămână normală, mai are timp de joacă sau trebuie tot timpul să repete replici pentru camera de filmat? Oare nu ar trebui amândoi părinţii să fie decăzuţi din drepturi?"

Fapte, fătuci, făcături

Fapte, fătuci, făcături: "În ce constă protestul? O mână de manifestanţi, înconjuraţi de o mulţime de gură-cască, se înghesuie în cadru vociferând şi agitând pancarte scrise cu litere de-o şchioapă. La microfon este rândul unui nene cu burtă, între două vârste, ­să-şi verse oful contra ministrului Sănătăţii. Deodată, reporteriţa face semne femeilor din rândul al doilea, invitându-le să se apropie. Una dintre ele, o tanti cu fes negru, îşi croieşte drum printre participanţi şi cade, ca secerată, pe caldarâm."

RCS & RDS va prelua UPC România într-o tranzacţie de 350 milioane euro | Jurnalul National

RCS & RDS va prelua UPC România într-o tranzacţie de 350 milioane euro | Jurnalul National: "Grupul de telecomunicaţii RCS & RDS, controlat de omul de afaceri din Oradea, Zoltan Teszari, este în fazele finale ale negocierilor pentru preluarea UPC România cu gigantul american Liberty Global, în cadrul unei tranzacţii de aproximativ 350 milioane de euro (peste 500 milioane de dolari), susţin surse din piaţă.

In “cărţile” tranzacţiei este inclus şi un swap (schimb) de active pe piaţa din Ungaria, unde, de asemenea, RCS & RDS deţine o poziţie puternică în piaţă, adaugă sursele citate."

20 aprilie: LPF – Nu mai licităm separat cele șase pachete TV

20 aprilie: LPF – Nu mai licităm separat cele șase pachete TV: "

“Nu mai licităm separat cele șase pachete, nici măcar pachetul nouă, pe care ar fi vrut să-l ia TVR. Așadar, facem un singur pachet, cu toate opțiunile rămase, și-l dăm unei singure televiziuni. Suma minimă pe care o acceptăm este 100 de milioane de euro pe trei ani!”, a declarat Marian Iancu, patronul echipei de fotbal Politehnica Timișoara, pentru Gazeta Sporturilor.

Liga Profesionistă de Fotbal va încerca să obţină 100 de milioane de euro cu TVA inclus din drepturile TV rămase nevândute, urmând să reunească cele şase pachete cu meciuri într-unul singur, a declarat ieri Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, pentru Mediafax.

“Ne dorim o sumă care să se apropie cu ce a fost până acum şi bineînţeles un plus. Ne gândim că pentru şase pachete 100 de milioane de euro care să includă şi TVA-ul este o sumă corectă”, a mai spus Iancu pentru Mediafax. Despre același subiect a scris și Jurnalul Național.

Piaţa de publicitate online şi-a blocat investiţiile iar proiectele sunt rare şi nesusţinute. Mai mult, contrele dintre unii jucători majori din piaţă alimentează neîncrederea companiilor, dăunând în mod direct industriei. Acestea sunt câteva dintre opiniile lui Augustin Roman, şeful pe online al Intact Interactive, care a oferit un interviu exclusiv pentru Wall-Street.ro.

Unul dintre scopurile pe care le aveam pe vremea când eram general manager era să reuşesc o integrare cât mai bună între mediul TV cu online. S-a dovedit a fi un lucru foarte dificil a€“ e greu să colaborezi cu anumite entităţi din cadrul Grupului Intact. Fiecare grup are managerul ei, e o companie dificil de condus, îi urez mult succes lui Bobby Voicu şi sper să îl ajute Grupul Intact mai mult deca m-a ajutat pe mine.

W-S.ro: Anumiţi publisheri şi regii a€œfierb” în perioada asta ca urmare a iniţiativei voastre de a obliga site-urile din SATI să publice datele privind referrerii. Unii, cum sunt cei de la Mediafax Group (prin vocea lui Orlando Nicoara, general manager al grupului a€“ n.r.) susţin că acest lucru a€œva pune pe tava” concurenţilor întreaga strategie de business, ceea ce este de evitat. Cum comentezi?
AR: Sub acoperirea cuvântului a€œstrategie” unii închid uşa transparenţei. Noi suntem datori să încercam şi vom vota la adunarea generală a SATI care are loc în luna mai. Dacă propunerea nu va trece, noi vom publica oricum toate datele de trafic, transparent, începând cel mai probabil din luna iunie a anului curent.

W-S.ro: Ce părere ai de Orlando Nicoară? Dar de Dragoş Stanca, antreprenor care a fondat regia Q2M de curând?
AR: Orlando este un foarte bun strateg. Cu Dragoş Stanca nu am lucrat, însă este un om cu experienţă foarte mare. Greu de spus ce succes va avea, rămâne să vedem.

W-S.ro: Dar de Călin Rotăruș, şeful regiei de publicitate online ArboInteractive, ce părere ai?
AR: La cum se mişcă Arbo, nu pot să am decât o părere bună. Compania şi-a văzut de drum şi prin ploaie şi prin vânt şi mi se pare una dintre cele mai corecte firme de pe piaţă.
Gusti Român, Intact: Dacă nu ne unim pentru creşterea pieţei de online, măcar să ne abţinem de la contre

La un an de când a venit la postul public de televiziune, Liana Stanciu are o emisiune nouă, „TVR 55“, difuzată la TVR 1, în fiecare duminică .În aprilie 2010, Liana Stanciu părăsea B1 TV pentru TVR 3, unde a realizat emisiunea „Clubul TV3“. A renunţat la acest proiect după câteva luni, dar a rămas la Televiziunea Publică.

Adevărul: După ani buni petrecuţi la postul B1 TV, ai preferat TVR. Cum s-a produs schimbarea şi cum percepi diferenţa dintre postul public şi unul comercial?

Liana Stanciu: E dificil de explicat care sunt diferenţele şi de ce am ales TVR. Profesionalismul e o motivaţie. Şi calitatea programelor, desigur. Încă nu m-am obişnuit cu toate regulile din Televiziunea Publică, însă…
Liana Stanciu, realizator radio şi TV: „Încă nu m-am obişnuit cu toate regulile din TVR“

Publicaţiile New York Times şi Los Angeles Times au primit câte două premii Pulitzer, la ediţia din 2011 a acestor prestigioase distincţii, care au fost acordate luni, de Universitatea Columbia din New York, notează Mediafax, Money.ro, Gândul, Adevărul și Evenimentul zilei. În acest an, pentru prima dată în istoria de 95 de ani a acestor distincţii, premiul Pulitzer nu a fost acordat la categoria “Breaking News“.
Site-urile de informaţii online sunt reprezentate de ProPublica, ai cărui doi reporteri Jesse Eisinger şi Jake Bernstein au fost recompensaţi la categoria “reportaj naţional”, pentru articolele lor despre anumite practici de pe Wall Street care au contribuit la declanşarea crizei financiare mondiale.

Alex Bădilă -Managing Director al Publicis, parte a Grupului Publicis România, spune într-un interviu pentru Financiarul că piaţa media a scăzut cu 10%-11% în 2010 faţă de 2009, până la nivelul de 260-270 de milioane de euro net. Pentru 2011, 70%-75% din totalul investiţiilor în publicitate se vor duce către TV, 10%-12% către radio şi doar 6%-7% către internet.

Financiarul: Cum estimaţi evoluţia pieţei media autohtone anul acesta?
A.B: Există două curente de opinie. Unul pesimist, potrivit căruia piaţă va continua să mai scadă cu 5%-7% faţă de 2010, şi unul optimist, care spune că din a doua jumătate a anului 2011 vom avea creşteri. Scenariul optimist, în ceea ce mă priveşte, este că piaţa nu va mai scădea în acest an şi aceasta doar datorită in­vestitiilor statului: programe guver­na­mentale, programe cu fonduri europe­ne, precum cele de educaţie, de infor-mare, care, evident, au o contribuţie con­sistentă la nivelul pieţei de publicitate din România.

Nu fac estimări în ceea ce priveşte alocarea bugetelor, însă sunt sigur că se va păstra trendul de împărţire a pieţei din anii trecuţi, respectiv 70%-75% din totalul investiţiilor în publicitate se vor duce către TV, 10%-12% către radio şi doar 6%-7% către internet.
Alex Bădilă, Publicis: ”Ne propunem să creştem cifra de afaceri cu până la 10%”

Tobias Schulz-Isenbeck (43) va fi noul director financiar al grupului internaţional de presă Ringier, începând de la 1 septembrie 2011, notează Wall-Street.ro şi DailyBusiness.ro. El îi va raporta CEO-ului Christian Unger.

Schulz-Isenbeck îi succede lui Samuel Hugli, fostul director financiar, care a demisionat.
Anterior, a fost director al Verlagsgruppe Handelsblatt din 2006 şi purtător de cuvânt al management-ului din 2008, având drept responsabilităţi atât responsabilităţi pe partea de media, cât şi financiare.

Şi anul acesta, revista Biz a realizat studiul Top Social Brands, prin care se încearcă crearea unui clasament al celor mai prezente branduri în social media românească. Clasamentul arată aşa, în ordinea numerelor din clasament: Vodafone, BCR, Microsoft, Petrom, Avon, Nokia, Orange, LG, Romtelecom, Timişoreana. De remarcat, Avon a intrat în top direct pe locul cinci, notează Evenimentul Zilei, Wall-Street.ro şi Alex Mihăileanu pe blogul său.

Brandurile care speră ca o asociere cu nunta regală prin campaniile de marketing şi promovare sau prin lansarea de noi produse cu trimitere la eveniment ar putea să dinamizeze vânzările se înşeală, potrivit unui sondaj recent, care arată că acestea au un impact minim asupra consumatorilor, scrie DailyBusiness.ro.
Studiul, realizat de JWT Londra pentru MarketingMagazine, arată că 66% dintre consumatori nu vor fi influenţaţi în decizia de achiziţie a unui produs de asocierile cu nunta prinţului William. Mai mult 17% din respondenţi spun că din contra va fi mult mai puţin probabil să cumpere un produs asociat cu evenimentul regal.
Ce efect are asocierea brandurilor cu nunta regală? 17% din britanici spun că mai degrabă evită aceste mărci

Imaginea brandului de bere Noroc, pozitionata pe segmentul economic, a fost semnificativ imbunatatita prin ajustarea unor elemente de design definitorii pentru aceasta marca, notează Financiarul și Wall-Street.ro. Cocoon Bucharest a fost desemnata in vara anului 2010 sa se ocupe de noul redesign al gamei Noroc, ambalaj cu care berea a fost relansata in martie 2011.

Abordarea proiectului de design a pornit ținând cont de atributele definitorii ale mărcii – românească, naturală, populară, accesibilă – elemente ce s-au dorit transpuse și prin elemente de identitate vizuală. Designerii Cocoon au propus ca brandul să își păstreze culoarea definitorie – roșul, care a fost împrospătat, devenind mai viu – în combinație cu alte elemente de identitate.

Grupul german Commarco, compania-mamă a agenției Scholz&Friends, urmează să fie cea mai nouă achiziție a grupului de comunicare WPP, scrie Financiarul, care citează brandrepublic.com. Valoarea tranzacției nu a fost facută publică. Potrivit WPP, Germania este a treia cea mai mare piață a companiei, după SUA și Marea Britanie. Commarco dispune de peste 1.200 de angajați în birourile sale din Germania, Elveția și piețele internaționale, în randul clienților numărându-se American Express , Commerzbank și Credit Suisse.
WPP se pregătește de o nouă achiziție

Compania de strategie și design de brand BrandTailors a dezvoltat identitatea vizuală și designul de ambalaj pentru batoanele de ciocolată cu alune Kand’or (aflat în portofoliul companiei Kandia Dulce), brand care își propune să pătrundă într-un nou subsegment al pieței prin dezvoltarea unui produs disponibil în două variante, notează Financiarul și Wall-Street.ro. Printre membrii echipei BrandTailors care au contribuit la dezvoltarea acestui proiect se numără Melania Nemeș - concept creativ și dezvoltare grafica, Cristina Ionescu – management de proiect.

Compania media americană Gannett Co., deținătoarea a 82 de ziare și a mai multor stații de televiziune, a raportat pentru primul trimestru financiar (a.c.) scăderea profitului cu 23%, vânzările și publicitatea pe print fiind în declin, scrie Financiarul, care citează bloomberg.com. Veniturile diviziei de pu­blishing, ce includ publicitatea și vânzările, au punctat un declin de 6,2%, până la 929,8 milioane de dolari, iar cifra totală de afaceri a grupului a înregistrat un recul de 3,7%, până la 1,25 mld. dolari.
Gannett, profit în scădere cu 23% în T1 2011

Sursa foto: ProSport

"

Cum se lucrează la Microsoft în România - VIDEO

Aşa da!
Cum se lucrează la Microsoft în România - VIDEO: "Aproape 400 de persoane lucrează pentru compania lui Bill Gates în cele trei filiale din ţara noastră: două în Capitală şi una în Timişoara. 90% dintre ei sunt români, iar media de vârstă este de doar 28 de ani. La ora 10 dimineaţa, în sediul principal din Piaţa Presei Libere, am găsit la birou doar vreo 30 de persoane. Şi asta pentru că angajaţii pot să-şi stabilească întâlnirile şi în afara biroului. Iar atunci când sarcinile lor nu necesită mersul la birou, îşi fac treaba de acasă. Totul se face pe internet, că doar vorbim despre una din cele mai mari companii de IT din lume.