sâmbătă, 14 decembrie 2013

Ponta nu-l vrea pe Știrbu la Cultură
Premierul Victor Ponta nu vrea să-l numească pe Gigel Știrbu, în funcția de Ministru al Culturii, în locul lui Daniel Barbu, care și-a dat demisia din cauza declarațiilor cu privire la banii alocați pentru programul HIV/SIDA. Vineri, Biroul Politic al PNL l-a propus pe deputatul Gigel Știrbu, fost preot în Olt și actualmente Președinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, pentru postul d
Andi Grasu a ratat calificarea în semifinale la Vocea României 2013
Andi Grasu a fost eliminat sâmbătă seară, în sferturile de finală la Vocea României, ratând astfel calificarea în penultimul act al competiției găzduite de Pro TV. Andi Grasu a deschis sferturile de finală cu o piesă ritmată de la Queen, ”Don’t Stop Me Now”. A încins scena la Vocea României, toți jurații i-au urat de bine, Brenciu spunându-i că speră să îl vadă în finală. Însă, publicul nu l-a pla
Semnificaţii istorice pentru ziua de 15 decembrie
1989 - Începerea Revoluţiei anticomuniste şi anticeauşiste din România: în faţa casei pastorului Tokes se adună mulţimea ca semn de sprijin împotriva termenului de evacuare dictat de Judecătoria Timişoara. La un moment dat un securist este luat la bătaie. Seara se cântă "Deşteaptă-te române" şi se strigă lozinci.

YESTERDAY

Promulgarea de la miezul nopţii, prima lovitură a lui Băsescu pentru ruperea USL. Legea referendumului se semnează la ora 23.59
Ca o premieră în cei nouă ani de mandat la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu îşi pune în această noapte semnătura pe Legea referendumului forţând până la limită termenul de 10 zile pe care Constituţia în implune pentru promulgarea unei legi. Miza este una politică: încurcarea calendarului USL de convocare a unui referendum de revizuire a Constituţiei cu prag redus, simultan cu alegerile prezi
A făcut Antena 1 o nedreptate la Next Star cu Elena Hasna? – VIDEO
Elena Hasna o mână de om de doar 12 ani din Târgu Jiu, cu o voce uriașă, nu a ajuns în finala Next Star de joia asta, deși a cântat dumnezeiește piesa Larei Fabian ”Je suis malade”. Conștienți de faptul că au făcut-o lată, când nu au ales-o pentru finală, cei de la Antena 1 au băgat-o în finala de popularitate. Antena 1 a greșit flagrant la Next Star când a decis să nu o trimită în finala Next Sta
AFP: Participanţi la manifestaţia puterii la Kiev, plătiţi şi puţin entuziaşti. "Am fost înşelaţi!"
Participanţi aduşi din ţară la contramanifestaţia organizată de putere sâmbătă, în apropiere de manifestaţia proeuropenilor, afirmă că li s-a promis suma de 250 de grivne (aproximativ 20 euro), iar susţinătorii lui Ianukovici erau mai puţin entuziaşti decât cei ai opoziţiei, relatează AFP.
Sute de neonazişti greci manifestează împotriva construirii unei moschei la Atena
Aproximativ 700 de membri şi simpatizanţi ai partidului grec neonazist Zori Aurii au protestat sâmbătă faţă de construirea primei moschei oficiale la Atena, potrivit agenţiei de presă semioficiale ANE.
Cel mai mare porc din tara a fost sacrificat la Oradea.
Porcul Sony, care cantarea nu mai putin de 350 de kilograme, a fost taiat azi la un han de langa Oradea. Sony a fost crescut in localitatea Mihai Bravu aflata la 20 de kilometri de capitala judetului Bihor. Animalul a fost taiat, parlit, transat si transformat in bunatati de sezon care au fost daruite familiilor nevoiase din Oradea.
Furtună de zăpadă in Orientul Mijlociu.
Numeroase tari din Orientul Mijlociu sunt afectate de un val de frig neobisnuit, inregistrandu-se ninsori si ger in Israel, Siria, Liban, Iordania, Egipt, Turcia si teritoriile palestiniene, relateaza AFP. Furtuna de zapada "botezata" Alexa a lovit din plin Haifa si Ierusalimul, unde scolile s-au inchis. Doi copii au murit in Siria iar ajutoarele nu pot ajunge la sinistrati. In Turcia ni
O fotografie din timpul protestelor de la Kiev face înconjurul lumii. FOTO
O fotografie surprinsă în timpul protestelor din Kiev, la doar o zi după ce statuia lui Lenin din Piaţa Basarabia a fost dărâmată de un grup de manifestanţi, face înconjurul lumii.
VIDEO Iasi: Sute de metri de asfalt, turnat peste zapada la Valea Lupului
Constructorii primariei din Valea Lupului, judetul Iasi, au turnat astfaltul direct peste zapada, scrie Buna Ziua Iasi, potrivit B1.ro. Astfel, miercuri noapte, in jurul orei 21:00, muncitorii contractati de primarie turnau cateva sute de metri de asfalt direct in zapada.
Desmond Tutu îşi exprimă regretul faţă de faptul că nu a fost invitat la înmormântarea lui Mandela
Laureatul Premiului Nobel pentru Pace Desmond Tutu, care critică adesea Guvernul sud-african, a anunţat sâmbătă că nu va asista la înmormântarea fostului său prieten şi camarad de luptă împotriva apartheidului Nelson Mandela, duminică, la Qunu (sud), deoarece nu a fost invitat, relatează AFP.
Copii din nouă centre din Capitală participă duminică la un concurs de împodobit brazi, la ...
Peste 50 de copii din noua centre din Capitala vor participa duminica, de la ora 13.30, la un concurs de impodobit brazi, in noua piata Obor, unde il vor intalni cu acest prilej si pe Mos Craciun, informeaza Mediafax. Concursul va fi moderat de "Magicianul" Marian Ralea. Echipele participante, formate din aproximativ sase copii de la fiecare centru, se vor intrece timp de 45 minute in a
Coreea de Nord isi cheama inapoi in tara oamenii de afaceri din China, dupa executia unchiului lui Kim Jong-un
Oamenii de afaceri nord-coreeni sunt chemati inapoi in tara din China, dupa executia oficialului de top Jang Song-thaek, influentul unchi al liderului Kim Jong-un, se arata intr-un raport intocmit de autoritatile sud-coreene, relateaza BBC. Kim a aparut in presa de stat pentru prima data dupa executia unchiului sau, fotografiile infatisandu-l facand un tur al unui institut militar, flancat de ofit
China a devenit a treia ţară din lume care a ajuns pe Lună
Sonda spaţială chineză Chang'e-3 a ajuns, sâmbătă, pe Lună, China devenind astfel a treia ţară din lume care a reuşit o aselenizare lentă, după SUA şi fosta URSS, informează AFP, citând televiziunea publică CCTV.
Boagiu, despre criticile lui Băsescu: PDL face opoziţie, sunt legi care revin la Parlament de la CC
Prim-vicepreşdintele PDL Anca Boagiu a declarat, sâmbătă, referitor la criticile aduse PDL de către Traian Băsescu, că democrat-liberalii fac opoziţie, una dintre dovezi fiind că o serie de legi au ajuns din nou Parlament în urma contestaţiilor depuse de către PDL la CC.
Premieră în istoria ţării: câţi ani are noul ministru de Externe al Austriei
Sebastian Kurz, în vârstă de 27 de ani, a fost numit ministru de Externe al Austriei, devenind astfel cel mai tânăr ocupant al acestei funcţii din istoria ţării.
Alexandru Ungureanu, potarul echipei de juniori a Stelei, bătut cu bestialitate în curtea școlii
Alexandru Ungureanu, a fost găsit leşinat în curtea şcolii de profesorii de la Liceul Mircea Eliade. Fotbalistul a fost bătut cu bestialitate de un coleg împreună cu mai mulţi prieteni ai acestuia. Scandalul dintre cei doi elevi a pornit chiar din timpul orelor, iar tânărul de 17 ani a ajuns în stare gravă la spital cu răni multiple. Ștefan Ungureanu, tatăl juniorului bătut de colegi, a spus că a
Românii şi bulgarii sunt încurajaţi de un sindicat britanic să-şi ceară drepturile de muncă. Cât îi costă consultanţa
Cel mai mare sindicat şi susţinător financiar al laburiştilor aflaţi în opoziţie în Marea Britanie, Unite, se oferă să-i înveţe pe românii şi bulgarii din Regatul Unit să îşi ceară drepturile după liberalizarea pieţei muncii, la 1 ianuarie. Consultanţa este oferită ca recompensă la încrierea în sindicat, scrie Daily Mail în ediţia de astăzi.
FUNERALII NELSON MANDELA: Ceremonie de rămas bun organizată de către Congresul Naţional African. Avionul militar cu trupul lui Mandela la bord a sosit în provincia Eastern Cape
Avionul militar care transportă corpul fostului preşedinte sud-african Nelson mandela a sosit sâmbătă, la ora locală 13.40 (şi ora României) pe micul aeroport de la Mthatha (sud), în provincia natală a acestuia, Eastern Cape, au constatat jurnalişti AFP.
Cum arată Julia Roberts la 23 de ani de la lansarea filmului "Pretty Woman"
Prezentă la premiera filmului „August: Osage County”, regizat John Wells, actriţa americană Julia Robert a atras toate privirile asupra sa.
Penelope Cruz - vedeta cu cel mai sexy trup
Actriţa spaniolă Penelope Cruz, deţinătoare a unui premiu Oscar, s-a situat pe primul loc în topul pe 2013 al vedetelor cu cel mai sexy trup realizat de revista Fitness.
Miting al PMP în Piaţa Victoriei: Ungureanu, Preda, Funeriu, Tomac strigă "Jos Guvernul"
Câteva sute de persoane participă, sâmbătă, la un miting organizat de PMP în Piaţa Victoriei, în prezenţa lui Eugen Tomac, Daniel Funeriu, Mihai Răzvan Ungureanu, Cristian Preda, Marian Preda, care scandează lozinci împotriva Guvernului.
Britanicii, fascinaţi de Salina Turda: "Pare ruptă dintr-o peliculă SF"
După ce şi-au supranumit, anul trecut, moştenitorul la tron „Prinţul Charles de Transilvania”, jurnaliştii de la The Telegraph au publicat ieri un clip filmat în interiorul Salinei Turda, din apropiere de Cluj-Napoca, îndemnându-i pe britanici să viziteze parcul care „pare rupt dintr-o peliculă SF a lui Ridley Scott”.
Antonescu le dă mandat „de forţă imperativă” parlamentarilor liberali: Nu votaţi
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că decizia "cu forţă imperativă" a conducerii PNL este ca parlamentarii formaţiunii să voteze împotriva modificărilor la Codul Penal, el precizând şi că liberalii nu vor vota legea privind amnistia.
Produse contrafăcute de aproximativ un milion de lei, confiscate în Portul Constanţa
Poliţiştii de frontieră şi vameşii constănţeni au descoperit, în două ultimele zile, în containere sosite în Portul Constanţa Sud - Agigea, peste 550.000 de accesorii pentru narghilea, nedeclarate, cu o valoare de piaţă de aproximativ un milion de lei, dar şi câteva mii de jucării contrafăcute.
Radu Beligan înplineşte 95 de ani. 75 i-a dedicat actoriei.
Radu Beligan inplineste, sambata, varsta de 95 de ani, dintre care 75 au actoriei. Duminica, va primi titlul de cel mai longeviv actor. De ziua sa, actorul va juca in premiera piesei 'Lectia de violoncel', alaturi de fiica sa, Lamia Beligan. Citeste si: Maestrul Radu Beligan, la 95 de ani de viata si 75 de teatru Radu Beligan va primi, duminica, titlul de cel mai longeviv actor inca in activitate