marți, 15 februarie 2011

Mihai Bendeac nu vrea ca etnobotanicele sa fie interzise

Trebuia să iasă el în evidenţă cumva!
Mihai Bendeac nu vrea ca etnobotanicele sa fie interzise: "Actorul Mihai Bendeac nu este de acord cu interzicerea consumului de etnobotanice. Comediantul din emisiunea „In puii mei” crede ca daca magazinele de vise vor fi inchise consumul de etnobotanice va creste."

TVR Info va transmite sedintele de plen ale Camerei Deputatilor

TVR Info va transmite sedintele de plen ale Camerei Deputatilor: "Biroul permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, marti, solicitarea Societatii Romane de Televiziune (SRTv) ca sedintele de plen ale forului sa fie transmise de canalul TVR Info, anunta Agerpres."

Elevilor le e frică să-şi denunţe profesorii corupţi

Elevilor le e frică să-şi denunţe profesorii corupţi: "Copiii sunt reţinuţi atunci când trebuie să vorbească despre cazurile de luare de mită este o infracţiune."

Cel puţin 44 de jurnalişti şi-au pierdut viaţa în lume în 2010.

Cel puţin 44 de jurnalişti şi-au pierdut viaţa în lume în 2010.: "Cel putin 44 de jurnalisti din intreaga lume si-au pierdut viata in 2010, Pakistanul fiind locul cel mai periculos pentru exercitarea acestei profesii, potrivit ultimului raport al Comitetului pentru protectia jurnalistilor /CJP/ publicat marti, care releva o scadere in raport cu 2009, informeaza AFP, potrivit Mediafax. Treizeci si unul de decese au survenit in circumstante care au avut probabil legatura cu activitatea lor, precizeaza Comitetul, cu sediul la New York. Opt reporteri au ..."

Alexandru Lazescu, TVR: Demersul parlamentar de eliminare a taxei TV e bazat pe fictiune si lezeaza credibilitatea presei romanesti, dar si imaginea Romaniei

Alexandru Lazescu, TVR: Demersul parlamentar de eliminare a taxei TV e bazat pe fictiune si lezeaza credibilitatea presei romanesti, dar si imaginea Romaniei: "Initiativa unui grup de parlamentari PSD de modificare a legii de functionare a Televiziunii publice, asa incat taxa TV sa fie eliminata, este descrisa de presedintele-director general al TVR, Alexandru Lazescu, drept un demers "contra curentului european", ce "lezeaza credibilitatea presei romanesti, dar si imaginea Romaniei, per ansamblu". Lazescu si-a prezentat punctul de vedere intr-o luare de pozitie transmisa marti presei, in care insista ca "organizatiile straine, ONG-urile si reprezentantii jurnalistilor sunt impotriva eliminarii taxei TV"."

Cadoul trupei Direcţia 5 pentru îndrăgostiţi.

Cadoul trupei Direcţia 5 pentru îndrăgostiţi.: "De Valentine's Day, formatia Directia 5 a oferit fanilor un cadou muzical: concertul de la Sala Palatului, din Capitala. Cu aceasta ocazie, a avut loc si lansarea oficiala a celui mai recent disc al trupei, 'Clasic de lux'.
De la ora 19:30, formatia a oferit un spectacol special, cantand atat piese de pe noul album, cat si cele mai romantice cantece scrise pe parcursul celor 20 ani de cariera, in stilul inconfundabil Directia 5. Pe scena au urcat si Dragos Badoi, Toni Seicarescu si Cristi ..."

EXCLUSIV: Adrian Ursu și Oana Stancu ies de pe Realitatea TV

Dur. Trebuia sa le dea măcar 15 zile preaviz!
EXCLUSIV: Adrian Ursu și Oana Stancu ies de pe Realitatea TV: "
Jurnaliștii Oana Stancu și Adrian Ursu ies din grila Realitatea TV. Potrivit unor informații paginademedia.ro din interiorul postului de televiziune, cei doi vor realiza diseară ultima ediție a emisiunii Ora de foc.
Până la ora redactării știrii, cei doi jurnaliști nu au putut fi contactați.
Sebastian Ghiță, managerul Realitatea TV, a confirmat informația pentru paginademedia.ro.
„Le-am comunicat că, începând de mâine, nu vor mai apărea cu Ora de foc. Vom avea un nou tip de Prime–Time în noua grilă”, a declarat pentru paginademedia.ro Sebastian Ghiță.
"

Oamenii lui Vîntu, scoși din grila Realitatea TV

Oamenii lui Vîntu, scoși din grila Realitatea TV: "Adrian Ursu și Oana Stancu nu vor mai realiza emisunea 'Ora de foc' la Realitatea TV."

Circuitul informațiilor false în presa online: Cazul Arhi-Mircea Badea

Circuitul informațiilor false în presa online: Cazul Arhi-Mircea Badea: "

Adevărul și Click! au preluat pe site-urile lor, în această dimineata, o informație falsă de pe blogul lui Cetin Ametcea (arhiblog.ro) conform căreia un reprezentant al CNA l-ar fi anunțat pe acesta că postul Antena 3 a fost amendat cu 20.000 de lei și obligat să suspende timp de 90 de zile emisiunea realizată de Mircea Badea, scrie HotNews.

Articolul scris de Adevărul sub titlul Emisiunea “În gura presei” ar putea fi suspendată de CNA (materialul avea sa fie modificat ulterior) a fost preluat apoi de Realitatea.net și de Agerpres (la revista presei). “Informațiile” de pe arhiblog.ro au fost preluate de mai multe bloguri – care aveau să publice rectificări. Iar materialul Adevarul.ro a fost preluat de nenumărate agregatoare de știri, mai scrie HotNews.

Până la ora publicării acestui material articolul din Click și preluările Agerpres.ro și Realitatea.net au ramas neschimbate, la fel cum rămân și nenumăratele preluari ale agregatoarelor de știri.

Care este adevărul?

Mircea Badea a atras două sancţiuni pentru Antenele familiei Voiculescu. Canalul de ştiri Antena3 a fost amendat cu 10.000 de lei pentru încălcarea dreptului la propria imagine a lui Mircea Marian, editorialist la Evenimentul Zilei.

Iar postul Antena1 a primit o somaţie publică pentru reluarea emisiunii În gura presei, din 12 ianuarie, în care Mircea Badea a folosit un limbaj injurios. Sancțiunile au fost votate de membrii CNA în ședința din 10 februarie, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Citiți mai multe în articolul de pe Hotnews, Aici.

"

Cum se propaga informatii false in presa online: cazul Arhi-Mircea Badea - Media & Publicitate - HotNews.ro

Cum se propaga informatii false in presa online: cazul Arhi-Mircea Badea - Media & Publicitate - HotNews.ro: "Arata ca in goana dupa senzational nu mai verifica nimeni daca o stire e adevarata sau nu..
Arata cam cat de ' corect' este internetul..
Pentru ca se pare ca avem tendinta de a lua drept adevarat tot ce e scris ( pe net). Pe de o parte veneram internetul pentru posibilitatile de informare infinite, pe de alta parte se pare ca nu prea stim daca ne informam sau dezinformam..
Arata cam ce nivel de profesionalism au 'ziaristii' nostri.. Desi aici cred ca e vorba tot de internet..
Pe print e parca mai multa responsabilitate (bineinteles, excluzand intoxicarile voite si partizanatul asumat direct, sau mai putin direct). Pe parte de online probabil ca se lucreaza cu niste pusti, studenti sau nu, care au ca obiectiv sa umple site-ul cu noutati.. Ce atata jurnalism?"

Contul de PR al Bergenbier trece de la The Practice la DC Communication

Contul de PR al Bergenbier trece de la The Practice la DC Communication: "

Activitățile de relații publice ale companiei Bergenbier sunt gestionate, din această lună, de agenția DC Communication. Din 2007, contul de PR al producătorului de bere a fost gestionat de agenția The Practice.

DC Communication a fost aleasă în urma unei licitaţii care s-a derulat în perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011 și la care au participat 4 agenţii de relaţii publice şi comunicare de pe piaţa locală.

Despre Bergenbier și DC Communication

Portofoliul companiei de bere cuprinde brandurile locale Bergenbier şi Noroc şi mărcile internaţionale produse în România Stella Artois, Beck’s şi Lowenbrau. Pe lângă acestea, Bergenbier importă specialităţile belgiene Leffe şi Hoegaarden. Compania face parte din grupul StarBev, care mai cuprinde operaţiuni în alte 8 ţări din Centrul şi Estul Europei.

DC Communication este o agenție de relaţii publice înfiinţată în 1995. Printre clienţii companiei se număra Air France KLM România, Dell, Michelin România, Raifeisen Bank și Romtelecom.

"

CNA interzice publicitatea la tratamente, dar permite reclama pentru clinici şi farmacii - Mediafax

CNA interzice publicitatea la tratamente, dar permite reclama pentru clinici şi farmacii - Mediafax: "Publicitatea la tratamente care necesită prescripţie medicală este interzisă pe posturile de televiziune şi radio, însă radiodifuzorii pot difuza reclamă la cabinete medicale, clinici şi farmacii, potrivit unor modificări ale Codului audiovizualului, adoptate marţi de membrii CNA."

TVR: Demersul de eliminare a taxei TV lezează credibilitatea presei româneşti.

TVR: Demersul de eliminare a taxei TV lezează credibilitatea presei româneşti.: "Initiativa privind eliminarea taxei TV 'lezeaza credibilitatea presei romanesti, dar si imaginea Romaniei', in conditiile in care statele europene fac eforturi 'sa sprijine financiar televiziunile publice, nu sa le scufunde', spune Alexandru Lazescu, presedintele-director general al TVR.
Potrivit unui comunicat al Televiziunii Romane, mai multe asociatii romanesti si straine sprijina TVR, respingand demersul unui grup de parlamentari de a elimina taxa TV, prin modificarea Legii 41, de ..."

Un nou canal pentru copii: Disney Junior

Un nou canal pentru copii: Disney Junior: "Compania Walt Disney din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) va lansa Disney Junior, o nouă platformă multiplă pentru copiii cu vârste cuprinse între doi și șapte ani, ce va fi disponibil în România de la 1 iunie..."

Falimentul Cațavencu va fi pronuntat la 3 mai

Falimentul Cațavencu va fi pronuntat la 3 mai: "

Instanța va pronunța trecerea în faliment a societății Cațavencu SA la 3 mai, a declarat pentru paginademedia.ro administratorul judiciar Ion Popescu.

Inițial, termenul instanței era stabilit la începutul lunii februarie, dar a fost pronunțat un altul din cauza unor contestații.

Una dintre ele a fost de la ANAF, care a contestat falimentul. Totodată, ANAF nu a fost de acord ca administratorul judiciar angajase o firmă de recuperare pentru a strânge patrimoniul companiei, în special mașinile.

După termenul din mai, bunurile societății Cațavencu SA vor fi vândute prin licitație publică. În patrimoniul firmei sunt peste 40 de mașini, birotică și mobilier. „Puține dintre mașini sunt însă în stare bună de funcționare”, spune Popescu.

Va putea cumpăra oricine?

“Va exista un caiet de sarcini în care vor fi stipulate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul cumpărător. Aceste condiții vor fi stabilite împreună cu creditorii”, spune Ion Popescu.

Marca revistei Academia Cațavencu, spune Ion Popescu, ar putea fi vândută înainte de termenul din mai.

Ce se întâmplă cu angajații după vânzare?

“Cel care cumpără titlul va decide dacă preia sau nu și echipa”, a declarat Ion Popescu.

Citește și

"

Blogger sirian condamnat la 7 ani de închisoare

Blogger sirian condamnat la 7 ani de închisoare: "O adolescentă de 19 ani din Siria, stăpâna unui blog, a fost condamnată ieri la 7 ani de închisoare pentru spionaj pentru o ţară străină, scrie Reuters. Nu a fost însă dezvăluit şi numele statului."

Schimbare la conducerea Kanal D: Haluk Kurcer preia atributiile directorului general Hatice Kolat, care se retrage

Schimbare la conducerea Kanal D: Haluk Kurcer preia atributiile directorului general Hatice Kolat, care se retrage: "Directorul general Kanal D Romania, Hatice Kolat, se retrage oficial, saptamana aceasta, de la conducerea companiei. Din informatiile HotNews.ro, atributiile sale sunt preluate de Haluk Kurcer, membru in boardul executiv. Contactata de HotNews.ro, responsabila de comunicare a Kanal D a confirmat informatia, dar a spus ca va oferi detalii in scurt timp, intr-un comunicat de presa."

Imagini şocante: Cele mai slabe fotomodele din lume - GALERIE FOTO - Mediafax

Imagini şocante: Cele mai slabe fotomodele din lume - GALERIE FOTO - Mediafax

15 februarie: Huidu a intrat ieri în direct la Kiss FM

15 februarie: Huidu a intrat ieri în direct la Kiss FM: "
Şerban Huidu şi-a vizitat, ieri dimineaţă, colegii din studioul Kiss FM şi a intrat în direct la emisiunea Cronica Cârcotaşilor, notează Mediafax și Evenimentul Zilei, care citează un comunicat al postului Prima TV. Şerban Huidu a intrat în direct la Cronica Cârcotaşilor şi a făcut emisie câteva minute alături de Mihai Găinuşă şi de Oana Paraschiv. Reprezentanţii postului de radio au declarat pentru Mediafax că nu s-a luat încă o decizie privind momentul în care Şerban Huidu va reveni în postura de realizator, alături de Mihai Găinuşă, la matinalul Cronica Cârcotaşulor. “A venit doar să ne salute şi a stat puţin alături de noi în studio”, au explicat reprezentanţii Kiss FM.

Televiziunile comerciale nu vor mai fi obligatorii la retransmisie în grilele operatorilor de cablu, potrivit unei iniţiative legislative de modificare a Legii audiovizualului, semnată de vicepreşedinţii PDL Raluca Turcan şi Cezar Preda, dar şi de deputaţii PDL Doiniţa Chircu şi Brînduşa Novac, scrie Mediafax. Această propunere legislativă a fost depusă săptămâna trecută la Parlament. În prezent, legea audiovizuală le impune operatorilor de cablu obligativitatea de a retransmite toate televiziunile operate de Societatea Română de Televiziune (SRTv), televiziunile stabilite prin acorduri internaţionale (TV5) şi celelalte servicii de programe libere la retransmisie în ordinea indicelui anual de audienţă.
Operatorii de cablu nu vor mai fi obligaţi să retransmită televiziunile comerciale – proiect
După zece ani pe sticlă, în care s-a certat cu toţi patronii de televiziuni, Luis Lazarus îşi face postul lui: Zeus TV. Promite că va ajuta săracii, că va educa lumea, dar spune că are nevoie de “accente tabloide”, pentru audienţă. „În 2000, aş fi vrut să lucrez la ProTv. Acum nu. Îi torpilez! Încep cu ăştia micii, OTV, caca-maca, apoi trec la ai mari: ProTV, Acasă, TVR-urile, Antenele”, a declarat Lazarus într-un interviu pentru Evenimentul Zilei. Iată cum sună planurile de viitor ale noului patron de televiziune: „ După un an, listez Zeus TV la bursă. Toţi vor lua acţiuni. Şi lumea va zice: mă uit la televiziunea mea. Trebuie să îi fac audienţă, din ea câştig”. „În 2011, este foarte greu să porneşti un proiect viabil în TV. Oferta de posturi e extrem de variată, iar piaţa de publicitate nu oferă suficient de mulţi bani.“, a declarat Petrişor Obae, editor paginademedia.ro.
Luis Lazarus mută “Ferma animalelor” de la OTV la Zeus TV
Consiliul Concurenţei a colectat “impresii din piaţă” pe marginea angajamentelor asumate de FRF şi LPF privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Ligă, “impresii” care ar urma să fie discutate în cadrul unei conferinţe, în perioada imediat următoare, după cum au spus pentru HotNews.ro reprezentanţi ai autorităţii. Drepturile media pentru campionatului naţional al Ligii I vor fi împărţite într-un număr de pachete separate care vor conţine drepturi exclusive sau non-exclusive, pentru diverse platforme media (radio, internet, telefonie mobilă, TV). Angajamentele LPF au stârnit însă discuţii în rândul membrilor Ligii, cluburile dorind ca drepturile media să fie vândute la comun şi nu în mai multe pachete distincte. Astfel, aprobarea Caietului de sarcini al licitaţiei pentru drepturile TV ale Ligii 1 pe următoarele trei sezoane competiţionale a fost amânată ieri de Adunarea generală extraordinară a LPF, urmând a se relua săptămâna viitoare.
Consiliul Concurenţei a terminat consultările pe marginea angajamentelor LPF-FRF. Situaţia drepturilor TV ale Ligii va fi discutată public în următoarele zile
Televiziunile şi radiourile care vor încălca legislaţia privind “dreptul la propria imagine”, “protejarea demnităţii” şi “prezumţia de nevinovăţie” riscă să primească amenzi între 60.000 de lei şi 200.000 de lei, de la CNA, potrivit unei iniţiative legislative de modificare a Legii audiovizualului, scrie Mediafax. În schimb, pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale privind “protejarea egalităţii în drepturi şi egalităţii în şanse, nediscriminării pe criterii de rasă, sex, naţionalitate, religie, convingeri politice, orientare sexuală ori stare socială”, televiziunile şi radiourile vor fi sancţionate cu amenzi de la 30.000 de lei la 200.000 de lei.
Posturile TV care încalcă legislaţia privind demnitatea umană riscă amenzi între 60.000-200.000 lei
Ziarul Financiar este publicaţia care a atras cea mai multă publicitate plătită luna trecută, , cotidian urmat de România liberă, de revistele Marie Claire, Cosmopolitan, Tabu, Esquire, Avantaje, Harper’s Bazaar, Elle şi de ziarul Gazeta Sporturilor, au declarat reprezentanţii BRAT pentru Hotnews. Ziarul Financiar şi România liberă au avut şi cele mai multe advertoriale în rândul publicaţiilor monitorizate, urmate fiind de revistele Tabu, Marie Claire, Cosmopolitan, Avantaje, Elle, Esquire, Harper’s Bazaar şi Unica. Datele acestea fac parte din primele rezultate ale serviciului serviciul Monitorizarea Investiţiilor în Publicitate-Presă Scrisă, lansat recent de BRAT.
Monitorizare BRAT: Un ziar financiar, unul generalist, unul sportiv şi şapte reviste au atras cea mai multă publicitate în ianuarie
Dacia a fost cea mai mediatizată marcă auto în presa din România în 2010, brandul românesc fiind urmat în top 10 de Renault, Mercedes, BMW, Ford, Volkswagen, Audi, Toyota, Ferrari şi Opel, potrivit unei analize realizate de Mediafax Monitorizare. Analiza evaluează numărul de referiri înregistrat de 59 de mărci auto în decursul anului trecut, în articolele din presa scrisă centrală, precum şi în emisiunile de radio şi televiziune, scrie agenția Mediafax.
Dacia, cea mai mediatizată marcă auto în presa din România în 2010 – top Mediafax Monitorizare
Parlamentul European dezbate mâine controversatul act normativ şi va adopta o moţiune. Există diferenţe de atitudine între grupul politic majoritar, PPE, din care face parte premierul ungar, Viktor Orban, şi restul europarlamentarilor, scrie Adevărul. Dezbaterea se anunţă animată, în condiţiile în care cel mai mare grup politic, PPE, a adoptat un ton mult mai relaxat în privinţa legii emise la Budapesta, în comparaţie cu celelalte grupuri. Discuţiile se vor încheia joi, prin votarea unei moţiuni. Grupul liberalilor (ALDE) cere Budapestei să modifice legea. „UE e fondată pe valori ce garantează libertatea de exprimare şi informare”, scriu liberalii în moţiunea lor pentru rezoluţie. Singurii europarlamentari români care se regăsesc printre semnatarii moţiunilor sunt Renate Weber şi Norica Nicolai, din partea ALDE.
Legea ungară a presei, luată la bani mărunţi
Numărul spectatorilor din Uniunea Europeană care au trecut pragul cinematografelor anul trecut a scăzut cu 2%, fiind vândute aproximativ 961 de milioane de bilete, scrie Financiarul, care citează un comunicat al organizaţiei European Audiovisual Observatory (EAO). Acesta precizează că 2010 a fost un an cu rezultate mixte, audienţa din cinematografe variind pe pieţele europene. Astfel, numărul celor care au ales să vizioneze un film în sălile de cinema în 2010 a punctat un declin în 11 pieţe, în timp ce în restul pieţelor luate în calcul (din cele 23 din UE pentru care au fost disponibile datele) audienţa s-a majorat. În termeni ai majorării numărului de spectatori în 2010 faţă de 2009, România este liderul clasamentului cu un plus de 28,8%, până la 6,8 milioane de bilete vândute.
România, cea mai mare creştere a vânzărilor de bilete de cinema: +28,8%
Operatorul de servicii de curierat expres şi logistic DHL va sponsoriza clubul de fotbal Manchester United, în urma unui contract de ordinul milioanelor, semnat pe 3 ani, scrie DailyBusiness.ro, care citează Brand Republic.
DHL sponsorizează Manchester United
BCR a aniversat un an de la deschiderea primei sucursale virtuale în Second Life, un spaţiu 3D dedicat atât promovării produselor şi serviciilor băncii, cât şi interacţiunii directe cu utilizatorii români activi pe platforma online, scrie IAA.ro. Sucursala virtuala este realizata dupa modelul celor din realitate, ocupa o suprafata de 1664 mp si este plasata chiar in centrul singurului oras romanesc reprezentat in Second Life – Virtual Bucharest. De la deschidere, unitatea BCR a fost vizitata de peste 36.000 de utilizatori.
Peste 36.000 de vizitatori au trecut pragul sucursalei virtuale deschisă de BCR în Seccond Life, de la începutul anului trecut
"

Posturile TV care încalcă legislaţia privind demnitatea umană riscă amenzi între 60.000-200.000 lei - Mediafax

Posturile TV care încalcă legislaţia privind demnitatea umană riscă amenzi între 60.000-200.000 lei - Mediafax: "Astfel, dacă televiziunile şi radiourile vor încălca prevederile din Legea audiovizualului care se referă la 'protejarea vieţii private şi de familie, a domiciliului şi corespondenţei', 'dreptul la propria imagine, protejarea demnităţii, onoarei şi reputaţiei persoanei', 'prezumţia de nevinovăţie şi protejarea dreptului la un proces echitabil riscă să primească de la CNA amenzi contravenţionale de la 60.000 de lei la 200.000 de lei."