joi, 6 ianuarie 2011

Eu când vreau să fluier - fluier la New York

"Fluieratul" lui Şerban are ecou peste Ocean: "Debutul în lungmetrajul lui Florin Şerban întruneşte cronici pozitive în 'New York Post', 'New York Times', NPR şi IndieWIRE."

Limbaj de jurnalist: Fă, proasto, vită încălţată, căţea turbată, analfabeto, infractoareo, marş în mă-ta!

EDITORIALUL EVZ: Vadim şi bărbaţii care urăsc femeile: "E cea mai dezgustătoare scenă la care am asistat vreodată. S-a întâmplat acum câţiva ani, în centrul Capitalei."

Programele de Revelion: pretenţii şi prost gust

Programele de Revelion: Etnomanele şi europretenţii: "ANALIZĂ EVZ. Programele de Revelion ale principalelor televiziuni din România au fost ambalate pretenţios de experţii PR ai acestora, dar au oferit destule momente inadecvate şi de prost-gust."

Pe scurt: AMP ii cere ministrului de Interne sa stopeze abuzurile comise de unii politisti. Clir Media Events vinde publicitatea B1 TV

Pe scurt: AMP ii cere ministrului de Interne sa stopeze abuzurile comise de unii politisti. Clir Media Events vinde publicitatea B1 TV: "Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, este interpelat intr-o scrisoare deschisa a ActiveWatch-AMP pe tema actiunilor "abuzive" comise de politisti la adresa unor jurnalisti, in 2010. Iar Clir Media Events va vinde spatiul publicitar al B1 TV, dupa cum scrie paginademedia.ro."

ActiveWatch îl apostrofează pe ministrul Igaș pentru abuzurile poliției la adresa jurnaliștilor

ActiveWatch îl apostrofează pe ministrul Igaș pentru abuzurile poliției la adresa jurnaliștilor: "

ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei îi cere, printr-o scrisoare deschisă, ministrului Administrației și Internelor, Constantin Traian Igaș, să ia măsuri cu privire la acțiunile abuzive ale polițiștilor în raport cu drepturile fundamentale la liberă exprimare şi acces la informaţii de interes public.

Organizația îi solicită ministrului să acţioneze “ferm şi suficient de vizibil pentru a le transmite tuturor angajaţilor din instituţiile subordonate că epoca brutelor care tratează cetăţenii cu aroganţa celor care pot lovi, fără să dea socoteală, a apus”.

Scrisoarea ActiveWatch vine la o săptămână după ce un jurnalist Antena 3 din Reșița a fost agresat de mascații de la Poliția de Frontieră pentru că filma o descindere violentă a acestora într-o locuință. Potrivit martorilor, agresorii i-au distrus camera de filmat, l-au pus la pământ și l-au amenințat cu pistolul la tâmplă.

Organizația condusă de Mircea Toma (foto) îi atrage atenția lui Constantin Traian Igaș că abuzurile subordonaților din Ministerul Administrației și Internelor au fost incluse în raportul anual privind libertatea de exprimare în România pe care ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei îl va publica în curând.

“Raportul nostru este una dintre sursele folosite de alte organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale pentru a acorda României calificative privind libertatea presei ori nivelul democraţiei din ţara noastră.”, se arată în scrisoarea deschisă.

Cererile ActiveWatch la adresa ministrului Administației și Internelor

“Vă rugăm, în consecinţă, să consideraţi acest mesaj ca o solicitare din partea unor cetăţeni care ar dori să nu le fie ruşine de ţara lor. Ceea ce aşteptăm din partea dumneavoastră este:

  • să acţionaţi ferm şi suficient de vizibil pentru a le transmite tuturor angajaţilor din instituţiile subordonate că epoca brutelor care tratează cetăţenii cu aroganţa celor care pot lovi, fără să dea socoteală, a apus. Toţi avem obligaţii şi drepturi egale faţă de lege;
  • să asigurați sancționarea abuzurilor comise de unii oameni ai legii în relația cu cetățenii (și, implicit, cu jurnaliștii);
  • să îi somaţi pe subordonaţii dumneavoastră să respecte şi să asigure accesul jurnaliştilor la informaţiile de interes public, cel puţin la nivelul recomandărilor cuprinse în Ghidul Relaţiilor Poliţie – Mass Media;
  • să aveţi un an bun, de care să nu vă mai fie ruşine.

Scrisoarea conține și o anexă care ilustrează comportamentul “abuziv, iresponsabil și/sau exagerat al unor polițiști în relația cu jurnaliștii și cu alți cetățeni”:

  • În luna august, bloggerul și jurnalistul freelancer Mihai Șerban a fost lovit de un om al legii în timp ce filma cu telefonul mobil o mașină de Poliție staționată pe banda a doua a carosabilului, în miez de noapte, fără a avea în funcțiune semnalele luminoase. Bloggerul a fost apoi amendat pentru că a traversat neregulamentar în timp ce filma. Incidentul nu este singular, întrucât pe Internet au fost postate, în decursul anului trecut, mai multe situații în care simpli cetățeni au fost legitimați și/sau conduși la secție doar pentru că își exercitau dreptul de a filma/ fotografia polițiști.
  • Tot în această perioadă, un realizator de programe de la Radio Nord Est FM, din Iași, a fost amendat cu suma de 200 de lei pentru că le-a spus prietenilor săi un banc cu polițiști, în spațiul public. Polițiștii i-au întocmit tânărului proces verbal pe motiv că „a adresat expresii jignitoare la adresa acestora (bancuri cu poliţişti) de natură să lezeze demnitatea şi onoarea lor şi a instituţiei pe care o reprezintă”.
  • În luna octombrie, un jurnalist sucevean a fost agresat în prezența unui polițist care nu a intervenit în aplanarea conflictului. Inițial, polițistul a încercat să descurajeze ziaristul să filmeze perimetrul unde tocmai avusese loc un accident rutier si i s-a adresat zeflemitor: „Paparazzi, hai lasă-ne frate… dă-i drumul de aici”. Încurajat de atitudinea acestuia, un apropiat al celui care provocase accidentul l-a lovit peste față pe reporter, sub privirile aceluiași polițist, care a asistat pasiv. Jurnalistul i-a solicitat agentului să intervină și să-l legitimeze pe agresor, însă a fost refuzat, ceea ce a determinat ca amenințările și injuriile la adresa lui să continue.
  • În noiembrie, mascați de la trupele speciale IPJ și procurori DIICOT au descins în forță la domiciliul unui elev de 18 ani din județul Timiș, au pus cu faţa la podea membri ai familiei acestuia, l-au reţinut pe tânăr, l-au audiat timp de mai multe ore și au confiscat hardul de la calculatorul acestuia. Elevul Gabriel Morărașu spărsese site-ul Inspectoratului Școlar Județean pentru a posta mesaje injurioase la adresa unor politicieni. Considerăm că gestul său nu justifică reacția disproporționată a autorităților.
"

Google: Nu noi am ucis industria ziarelor

Google: Nu noi am ucis industria ziarelor: "Krishna Bharat, inventatorul şi CEO al Google News, a declarat că nu crede că Google a ucis industria ziarelor, ci consideră că ajută la salvarea presei scrise, informează theaustralian.com.au.





"

Clir Media a semnat cu B1 TV pentru vânzarea publicității

Clir Media a semnat cu B1 TV pentru vânzarea publicității: "

Regia Clir Media, condusă de Laurențiu Ionete, va vinde spațiul publicitar al postului B1 TV. Contractul cu postul de televiziune a fost semnat la sfârșitul anului trecut, pentru o perioadă de cinci ani.

Negocierile cu B1 au fost anunțate încă de anul trecut de paginademedia.ro, AICI.

Contactat de paginademedia.ro, Sorin Oancea, managerul B1 TV, a confirmat contractul B1 – Clir Media, dar nu a dat alte detalii. La rândul său, Laurențiu Ionete a declarat că obiectivele vizează dublarea încasărilor.

Laurențiu Ionete, pentru paginademedia.ro:

“Targetul intern, al regiei, este dublarea veniturilor de publicitate, în comparație cu anul trecut. Este o țintă internă, nu un contract cu venit minim garantat. Vorbim de dublarea încasărilor, în condițiile în care și audiența postului B1 se va dubla.”

Din estimările paginademedia.ro, B1 TV a încasat anul trecut din publicitate aproape 2 milioane de euro.

Contractul cu B1 este semnat prin firma Clir Media Invest, o companie separată de Clir Media. Echipa care va vinde B1 (șapte oameni) va fi diferită de vânzătorii care se ocupă de produsele din portofoliul Clir Media (printre care Radio Zu și Radio România Actualități)

Citește și:

"

Şi-a anunţat sinuciderea pe Facebook. Cei peste o mie de prieteni n-au oprit-o

Şi-a anunţat sinuciderea pe Facebook. Cei peste o mie de prieteni n-au oprit-o: "'Am luat toate pastilele, în curând voi muri, rămas bun tuturor'. Acesta a fost mesajul pe care l-a postat Simone Black, din Marea Britanie, pe pagina ei de Facebook chiar în seara de Crăciun, relatează Daily Mail."

Tabloidul News of the World suspendă un redactor-şef adjunct, într-un caz de interceptări telefonice

Tabloidul News of the World suspendă un redactor-şef adjunct, într-un caz de interceptări telefonice: "Tabloidul duminical britanic News of the World, aparţinând magnatului Rupert Murdoch, l-a suspendat din funcţie pe un redactor-şef adjunct, într-un caz de interceptare a unor convorbiri telefonice care a afectat politicieni, membri ai familiei regale şi celebrităţi.





"

Mircea Radu: “Întotdeauna când te întorci la o fostă iubită, o să-ţi reproşeze ceva”

Mircea Radu: “Întotdeauna când te întorci la o fostă iubită, o să-ţi reproşeze ceva”: "


Prezentatorul se simte foarte bine la postul public de televiziune, ba mai mult el face o comparaţie şi spune că deşi o fostă iubită la care te întorci îţi reproşează anumite lucruri atunci când te întorci la ea, TVR-ul nu i-a reproşat niciodată nimic.


Mircea are încredere în emisiunea pe care o moderează acum, “În Trecerea anilor”, la fel cum avea la început şi în emisiunea “Din dragoste”.


“Întotdeauna când te întorci la o fostă iubită – nu am făcut des asta, doar de câteva ori – o să-ţi reproşeze ceva. O fostă iubită îţi spune ‘da, dar îţi aduci aminte că…’” a povestit Mircea pentru Adevărul .

"

Ziarişti înarmaţi au reuşit să ajungă la bordul unor avioane de pe aeroporturile din Franţa

Ziarişti înarmaţi au reuşit să ajungă la bordul unor avioane de pe aeroporturile din Franţa: "Doi jurnalişti au reuşit să urce la bordul unor avioane având asupra lor o armă semiautomată, îmbarcându-se pe aeroporturile din Marsilia şi Roissy-Charles-de-Gaulle (Paris), realizând un reportaj, informează ziarul Le Figaro, în ediţia electronică.





"

Cătălin Botezatu: “În showbizz nu găsim decât câteva vedete! Restul sunt nişte surogate, panarame, piţipoance!”

Cătălin Botezatu: “În showbizz nu găsim decât câteva vedete! Restul sunt nişte surogate, panarame, piţipoance!”: "


Cătălin Botezatu are o părere nu tocmai pozitivă despre lumea showbizz-ului din România. Designerul este de părere că în lumea mondenă din România poţi să numeri pe degete vedetel şi că restul persoanelor sunt doar înlocuitori fără valoare.


“Dacă ne gândim la showbizz nu găsim decât câteva vedete, restul sunt nişte surogate, sunt nişte panarame, piţipoance, oameni care nu au nimic de spus, nu fac aluzie la nimeni. Inclusiv anumite persoane care sunt la diverse emisiuni nu au niciun alt dar decât acela de a citi de pe un promter şi de a asculta în cască ce îi spune producătorul, oameni care se trezesc la 3-4 după-amiază, fac o emisiune de o oră-două şi după aceea sunt obosiţi. Showbizzul românesc este zero.Tot respectul pentru Esca care, zic eu, este cea mai împlinită femeie din lumea showbizzului românesc, are o meserie frumoasă, un salariu mare, doi copii frumoşi, un bărbat destul de vânat la vremea la care ea l-a luat ca soţ, conduce o revistă de femei foarte tare, e un exemplu de vedetă. Mihela Rădulescu este divă şi va rămâne o vedetă. Simona Gherghe e iarăşi o vedetă: pentru că este frumoasă, deşteaptă, demonstrează că poate face orice în orice situaţie a emisiunii în care este transpusă. Teo era o vedetă, dintr-un alt punct de vedere”, a declarat Cătălin Botezatu pentru Replica Vedetelor.ro.

"

Viktor Orban: Ungaria va accepta o posibila cerere UE de a-si schimba legea presei

Viktor Orban: Ungaria va accepta o posibila cerere UE de a-si schimba legea presei: "Daca Uniunea Europeana va aprecia ca noua lege a presei din Ungaria trebuie schimbata, guvernul de la Budapesta va accepta acest lucru si se va conforma, a afirmat, joi, premierul Viktor Orban, citat de Reuters. Declaratia lui Orban vine la o zi dupa ce ministrul de Externe Janos Martonyi, citat de AFP, a lasat de inteles, in premiera, ca nu este exclusa o modificare a legii presei, aspru criticata pe plan international si intrata in vigoare la inceputul acestui an, cand Ungaria a preluat presedintia UE."

6 ianuarie: Regia care vinde publicitatea OTV cere insolvența a două agenții

6 ianuarie: Regia care vinde publicitatea OTV cere insolvența a două agenții: "

DBV Media House, regia condusă de Brânduşa Vlanga (foto), care vinde spaţiile de publicitate pentru OTV, Music Channel sau revista Tabu, a cerut în instanţă insolvenţa pentru agenţiile de publicitate full service Imager şi Best Advertising, scrie DailyBusiness.ro.

Insolvenţa Imager, agenţie cu afaceri de 9,6 milioane euro în 2008, a fost cerută pe 10 decembrie şi are primul termen de judecată pe 21 septembrie 2011, iar pentru Best Advertising pe 16 decembrie, cu primul termen de judecată pe 26 ianuarie 2012.
DBV Media House a început să-şi strângă datoriile în instanţă: Regia condusă de Vlanga cere insolvenţa Imager şi Best Advertising

Intact Interactive, divizia online a trustului Intact, este condusă de la 1 ianuarie 2011 de Sorin Danilescu şi se mută în noul sediu Intact Media Group, anunţă miercuri Cătălin Tolontan pe blogul său. El precizează că Augustin Roman, şeful Intact Interactive în ultimul an, “rămâne liderul gsp.ro“. Contactat de HotNews.ro, Sorin Danilescu a declarat că motivul acestor schimbări este “eficientizarea“. “Este normal ca focusul să fie pus şi pe GSP, iar noi să ne focusam pe celelalte site-uri – Antena1.ro, Antena3.ro etc. Vom colabora în continuare cu echipa GSP, a spus el, precizând că de la 1 ianuarie vânzările de publicitate ale GSP.ro sunt administrate de Convergent Media.
Sorin Danilescu a preluat conducerea Intact Interactive. Gusti Roman – şef la Gsp.ro

Consiliul Naţional al Audiovizualului a taxat în 2010 derapajele staţiilor cu sancţiuni de până la 60.000 de lei sau cu suspendarea emisiei. Posturile TV au primit amenzi usturătoare pentru imaginile deocheate pe care le-au difuzat, pentru atacuri politice sau pentru depăşirea spaţiului alocat reclamelor. În 2010, televiziunile româneşti s-au bătut în nereguli. Consiliul Naţional al Audiovizualului a acordat staţiilor naţionale amenzi în valoare totală de 1.063.000 de lei (aproximativ 250.000 de euro), scrie Adevărul.
Televiziunile, amenzi de peste un milion de lei

Mircea Radu, realizatorul emisiunii „ÎnTrecerea anilor“ vorbeşte într-un interviu pentru Adevărul despre întoarcerea la postul public, după zece ani în care au fost „despărţiţi“.

Adevărul: Mulţi au speculat că aveai nevoie de o portiţă ca să revii la TVR, portiţa fiind „Departamentul Minorităţi“.
Mircea Radu: “Ţin să le reamintesc acestor „mulţi” că eu fac performanţă de pe vremea când ei probabil erau la şcoală. Eu le citeam părinţilor lor ştirile la TVR 1. Din 2000 până în 2009, cu „Din Dragoste“, eu am făcut divertisment de prime time, nebătut de nimeni pe acel segment orar… Ce trebuie să mai demonstrez şi cui? Ce portiţe îmi trebuie mie?”

Mircea Radu: „TVR nu mi-a reproşat nimic“

Grupul Central European Media Enterprises, ce deţine în România posturile din reţeaua Pro, a lansat la începutul acestui an un nou canal de televiziune în Croaţia, Doma TV (Acasă TV), notează HotNews şi DailyBusiness.ro, care citează un anunţ postat pe site-ul CME. Din 2 ianuarie, Doma TV emite 16 ore pe zi şi oferă programe de divertisment furnizate de Warner Bros, Sony sau BBC, dar şi producţii locale.

Liderul PDL Mureş, Dorin Florea va propune Consiliului Naţional al Audiovizualului să oblige televiziunile să difuzeze în proporţie de 70% emisiuni cu caracter cultural-educativ, scrie HotNews.ro, care citează Agerpres. “Voi propune reprezentanţilor noştri în CNA să aibă o discuţie foarte serioasă, pentru că ceea ce constatăm cu toţii nu putem lăsa la nesfârşit. În momentul în care vezi că o societate e dusă înspre declin, numai din sensul unor interese directe, materiale, nu-i normal ca tu, instituţie de stat, să fii atât de absentă”a declarat Dorin Florea.
Liderul PDL Mureş va propune CNA că 70% din programele televiziunilor să fie cultural-educative: Vedem toată ziua ştiri cu ce-a făcut Becali, parcă suntem o ţară de boschetari

Grupul de comunicare WPP a înregistrat anul trecut cea mai importantă creştere a veniturilor raportată de o companie publică din sectorul serviciilor de marketing, detronând astfel Omnicom din poziţia de lider, scrie Wall-Street.ro, care citează Brandrepublic. WPP, condus de Sir Martin Sorrell, a benficiat de achiziţia companiei de cercetare TNS în octombrie 2008, care a contribuit la o creştere de 13%a veniturilor în 2009, până la 12,1 mld. dolari.
WPP detronează Omnicom şi devine nr.1 în marketing la nivel global

Guvernul german nu este de acord ca Ungaria, în calitate de ţară ce deţine de la 1 ianuarie preşedinţia UE, să negocieze pe parcursul mandatului său, pe teme legate de media, cu ţări partenere ale Uniunii, precum fostele republici sovietice, scrie HotNews, care citează Politics.hu. Motivul invocat de aceasta este noua lege a presei din Ungaria, aplicată de la începutul anului şi aspru criticată pe plan internaţional.

Mogulul Peter Heltai, fost informator al serviciilor secrete române în anii ’80, a inspirat câteva dintre prevederile legii. Heltai este un apropiat partidului de guvernământ Fidesz şi a scris note informative despre artistul de origine clujeană Tibor Gall şi despre Geza Szöcs, actual secretar de stat, notează Adevărul, Mediafax și Evenimentul Zilei, care citează RFI. Aceste date au ieşit la lumină după ce Tibor Gall, un artist plastic transilvănean care trăieşte la Berlin, a cerut CNSAS dosarul său, unde figura informatorul „Hegel“. El l-a identificat în persoana lui Peter Heltai.

Germania se opune ca Ungaria să negocieze pe teme media cu ţări partenere UE, în timpul mandatului său la preşedinţia Uniunii

Cotidianul economic francez La Tribune a intrat sub protecţia falimentului pentru o perioadă de şase luni, timp în care proprietarul va încerca să redreseze situaţia financiară a ziarului, scrie HotNews, care citează AFP. Valerie Decamp, directorul executiv al cotidianului, a anunţat că procedura de intrare sub protecţia falimentului va facilita reorganizarea La Tribune, permiţându-i să-şi continue activitatea şi să fie îngheţate temporar datoriile.
Cotidianul La Tribune a intrat sub protecţia falimentului

Dogan Yayin Holding, cea mai mare companie media din Turcia, caută cumpărători pentru principalul său cotidian, Hurriyet, şi a angajat banca de investiţii Goldman Sachs pentru a o consilia în această vânzare, scrie HotNews, care citează Wall Street Journal. Grupul turc neagă însă aceste informaţii, catalogându-le ca speculaţii.
WSJ: Dogan Yayin caută cumpărători pentru cotidianul Hurriyet. Grupul turc neagă aceste informaţii

Preţul pentru un spot TV în timpul decernării Oscarurilor se va ridica anul acesta la 1,7 milioane de dolari, după ce în ultimii doi ani reţeaua de televiziune Abc, care transmite acest eveniment, a încasat între 1,3 şi 1,5 milioane de dolari, notează DailyBusiness.ro, care citează presa internaţională. Preţul stabilit pentru anul acesta nu îl va depăşi însă pe cel din 2008, când Abc a cerut 1,82 milioane de dolari pentru un astfel de spot, conformsursei menţionate.
1,7 mil. $: Preţul pentru un spot TV de 30 secunde în timpul Oscarurilor

Studiourile de film Warner Bros au înregistrat în 2010 venituri în valoare de 1,89 miliarde de dolari, respectiv o cotă de piaţă de 18,3%, menţinându-şi poziţia de lider de piaţa în producţia de film pentru al treilea an consecutiv, scrie DailyBusiness.ro, care citează presa internaţională. Filmele Warner Bros care au atras cele mai mari venituri au fost “Inception”, cu 292,5 milioane de dolari, şi “Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1“, cu 283 milioane de dolari, conform sursei menţionate.
Warner Bros, lider pe piaţă de film pentru al treilea an consecutiv

"